Tisdag.



Ingen vila ingen ro, nämen känns så i kroppen i alla fall.
Jobbat sedan imorse. Trampade hemåt vilket tar ca 3 minuter. Hur bra?! Väl hemma vill jag göra allt innan jag kan sätta mig.. blir lite (mycket) hyper. Körde diskmaskinen, diskade, dammsugade, tände ljus, gick till coop och postade ett brev, sorterade en MASSA papper, rensade kylen, skafferiet och frysen. Lite annat smått och gott också men det orkar jag inte skriva här. Har just nu en busig vovve nedanför mina fötter som ska naffsa och aktiveras. Tror han är lite övertrött. Jagar sin egen svans nu.. haha. Petter kommer snart hem från gymmet, då blir det gottis i form av Ben & Jerrys samtidigt som vi ska slå igång ett avsnitt av en serie.

Totalt slut.


Mycket information och nya intryck på nya jobbet idag, men det var ganska väntat. Kul var det i alla fall!
Nu blir det kvällsfika för att sedan krypa ner i sängen. Är totalt slut i huvudet, så jag lär nog sova gottigott.

Nytt jobb.



Som vanligt har jag lite bråttom (hej tidsoptimist).. men vill ändå skriva några ord innan jag försvinner större delen av dagen. Precis som rubriken lyder har jag fått ett nytt jobb! Kommer fortfarande jobba kvar som personlig assistent så det rätta är väl att säga - jag har fått ett till jobb!! Såååå glad. Speciellt eftersom jag sökte det helt på egen hand. Annars brukar det ofta vara genom kontakter och personer man känner som man får jobb, men inte denna gång. Känns så bra!

Vars jag fått jobb? På ett äldreboende.
Ska dit för första gången idag. Har inskolning mån-tors denna vecka + att jag jobbar ett 24 h pass på lördag = ca 60 timmars jobb denna vecka. Haha. Galet. Nu ska jag försöka skynda mig lite, tänker absolut vara i god tid. Speciellt på min första dag. Gör inget tidsinställt inlägg utan vi hörs helt enkelt ikväll när jag slutat.

Hoppas ni får en bra start på denna vecka. 

Måndag.







God morgon! 

Mobilbilder.



Några bilder som är tagna med mobilen.

Söndag.











Bilderna ovan är från idag. Vi var ute i skogen med Otis plus en till hund, Lina.

Var väldigt roligt och härligt att få en promenad i den friska luften. Passade bra såhär på en söndag. Eftersom Lina är 12 år och Otis bara 4 månader kan ni ju tänka er vem av dom som hade mer energi.. haha. Men det var väldigt nyttigt för Otis att få vara med en äldre hund. Han behöver lära sig att göra "rätt" av andra hundar, inte bara genom mig och Petter. Måste säga att han inte var lika vild och busig som han annars kan vara. Såklart släppte vi lös honom så han fick springa lite men när vi sedan hade honom i koppel gick han bredvid Lina.

Lördag.



Ni tror väl snart att jag gått under jorden eller liknande, har inte skrivit något sedan i torsdags.. helt enkelt fullt upp.

Petter var på after work och sedan ut med killarna på hans jobb igår. Själv var jag på inflyttningsfest i Lina & Runas nya lägenhet med sex and the city tema! Så himla roligt! De bjöd på cosmopolitan, spelade introt till 'sex and the city' och hade bakat cupcakes. Underbart. Träffade även många fina flickor från min hemstad Skellefteå som jag inte sett på länge. Så ja, jag hade en toppenbra kväll! Otis fick vara hos min pappa som agerade hundvakt. Första gången vi lämnar bort honom och som han sover borta men det gick hur bra som helst.
Idag har jag haft födelsedagskalas nr 2. Fyllde 21 år i onsdags så då kom några förbi men mamma och några till kom idag. På tal om mamma ska vi faktiskt dit på middag om bara några minuter. Dom bjuder på middag, gottigott. Sitter nog fint i magen.

Hoppas ni har haft/har/kommer ha en fin helg. Tusen kramar till er alla. 

Trötter.



Sådär ja.
Inte förrän nu har jag några minuter över till datorn. Har varit mycket 3 senaste dagarna. I alla fall igår och idag. Gårdagen var ju min födelsedag så dagen spenderade jag till att städa/göra fint/stöka bort. När Petter kom hem for vi till affären där vi handlade saker till mitt kalas. Haha kan man säga kalas? Låter som när man var liten. Dessutom gjorde vi en grymt god middag!! Kyckling, potatisgratäng och sallad. Galet gott, skulle lätt kunna äta det idag igen..

Väntar på att mina två favoritkillar ska komma hem, Otis följde med Petter på hans jobb efter lunch så jag kunde fara in till stan. Hittade faktiskt några fynd!Vad jag köpte? Det får ni se senare. Gick även på systemet eftersom jag ska på inflyttningsfest imorgon.

Torsdag.

Ett inlägg utan bild är inte lika roligt, men jag ville bara kika in och säga att jag har fullt upp. Igår fyllde jag år så blev kalas, tårta, besök mm. Idag ska jag in till stan en sväng så vi hörs helt enkelt senare idag. Hoppas ni mår bra!

Knackade nyss på dörren, blombud!


Min födelsedag.



God morgon & GRATTIS TILL MIG SJÄLV!!
Idag vaknar man upp som 1 år äldre, dvs. 21 år.

Dan före födelsedagen.



Bäst att gå och lägga sig om en liten stund, har alltid lagt mig innan klockan slår 12.. haha.
Även fast jag imorgon fyller 21 år antar jag att man alltid har ett litet barn inom sig! ;D

Mums.


Vår guldklimp.



Haha, spana in bilden ovan. Hur härlig?!
Vår gulklimp bli förresten 4 månader idag. 

Carpe diem.



För någon vecka sedan kom ÄNTLIGEN dessa ord på plats. Tog bara ett halvår.. haha. När vi flyttade in här (i sommras) så var det nytapetserat överallt så vi ville inte spika/borra hål förrän vi var säker på vars sakerna skulle vara. Jag menar.. i vår förra lägenhet var det typ tusen hål lite här och där så man fick lov att hänga saker just där. Te.x. i vardagsrummet hade vi en stooor tavla ovanför soffan för där var det en massa hål.

Carpe diem orden fick i alla fall sin plats ovanför soffan, blev väldigt fint.

3 färger.




Eftersom mamma frågade vars hon kan hitta dessa byxor (fyller år om 2 dagar!) så är svaret Gina Tricot. ; )

Keep your eyes on the stars, and your feet on the ground.



En kopp te kan aldrig slå fel, yummie.

Måndag.



Sitter här framför datorn och gääääspar. Har inte kommit igång för dagen utan tänkte ta en lugn förmiddag. Har varit ute med lillen, ätit frulle och nu kikar jag på 'Gossip Girl'. Skön morgon! Hoppas ni har vaknat upp på strålande humör. Vi har ju en ny vecka framför oss.

God natt.



Haha, julen må vara över men ni får i alla fall se en liten tomtenisse här på min blogg.
Har inte lagt upp den men hittade den nu på datorn. Tycker den har sin charm, fick den i julklapp.

Jag tänkte inte säga så mycket mer än att önska er en god natt! 
Själv har jag ganska mycket som står i kalendern till veckan så för att orka med allting ska jag sova, nu på bums.

Favoriter.







3 favoriter som går på repeat!

4 dagar kvar.


Några saker på min önskelista som jag absolut inte skulle tacka nej till.. fyller nämligen år om 4 dagar!

Söndag.


Igår hade jag söndag, vilket såklart betyder att min hjärna vill ha måndag idag.. haha. Knasigt.

Ljuva söndag är i alla fall här - igen. Känns som det nyss var söndag. Njuter av att jag fick sovmorgon till 10 och att Petter tog Otis 2 gånger innan han for till backen för att åka bräda. Jag är hemma med Otis även om jag kunde följt om jag ville.. men kan ju ändå inte åka slalom än så kände att jag hellre tar det lugnt hemma. Ska följa nästa gång! Hans pappa har husvagn vid en skidanläggning så då kan jag umgås med honom och hans fru medans Petter åker.

Lördag.



Go'kväll!

Kom hem från Petters mamma i eftermiddags. Blev med andra ord ungefär ett dygn vi spenderade där borta, ca 6 mil från stan. Sååå himla härligt att bara kunna åka iväg sådär. Det bjöds på plankstek till middag igår och efterätten bestod av marängsviss. Smarrigt kan jag lova!! Hemmagjorda maränger till och med. Vi försökte även leta något tyg som jag & Petter kan ha som hissgardin.. men hittade inget. Jag & hans mamma ska istället gå på stan i några butiker och se om vi hittar något tjusigt. Hon ska ju sy hissgardiner åt oss, så bara vi hittar tyg vi vill ha går det på en kväll! : )

Landet.


Gud, måste klippa mig snart. Påminnelse till mig själv.
I eftermiddags åkte jag, Otis och Petter ut till hans mamma på landet. Befinner mig fortfarande där, vi stannar tills imorgon.

Ha en riktigt mysig kväll! Med många skratt. 

Window.





Börjar bli några dm snö utanför våra fönster.. snart bor vi väl i en igloo. Nä, inte riktigt. Eftersom våra fönster sitter så högt upp känner man sig mini när man tittar ut. Om jag står bredvid fönstret är ungefär min hals där fönstret börjar och går sedan går dom upp till taket, haha. Knas!

Tur vi har några "vanliga" fönster också så vi inte blir helt isolerade. ; )

Fredag.



Blä, nu har min dålig sömnperiod kommit på besök. Två nätter på rad har jag inte kunnat somna förrän 2-tiden. Det är ju inte jättesent men när man stiger upp innan 07 så är det inte tillräckligt med sömn. Borde ju vara trött och även om jag är det kan jag bara inte somna. Men, jag har ju såhär några gånger per år. Kan somna hur bra som helst några månader och sedan ha en sämre period några veckor. That's life.

Ska slappa några minuter till innan jag måste fixa lite saker. Vi hörs senare.

Gomiddag.







Trodde jag hade publicerat dessa bilder, men icket.

Dom är tagna första veckan 2012. Jag gjorde en jäkligt god middag! Så enkelt men ändå så gott. Följde inte något recept och har aldrig gjort detta förut. Kyckligt, pasta, fetaost, rödlök och en klick pesto. Det är det enda man behöver för att få en smarrig middag.

Vitlöksbrödet är ett plus.

I've been on a calendar, but never on time. - Marilyn Monroe



Haha, spana in Otis där bak! Såg det inte förrän jag förde över bilden till datorn.

Känner mig oerhört seg i både knopp och kropp ikväll. Men med tanke på vad jag gjort är det inte så konstigt! Dels jobbade jag riktigt mycket under 7 dagar på rad. Har en hundvalp som ska ut flerafleraflera gånger per dag. Inte nog med att springa i trapporna, man ska dessutom aktivera honom (vilket man själv blir ganska slut av..). Majoriteten sitter dock i huvudet - som vanligt. Ingen jobbig känsla direkt men mycket att hålla reda på. Tur jag har min kalender! Fast då är ju grejen att jag alltid tror jag glömt skriva upp något viktigt ändå, haha. Knepigt. Idag har varit en helt vanlig dag om jag skulle sammanfatta den. Till råga på allt hade jag tvätt ikväll. När jag kommer ner för att ta ut första omgången med kläder som varit i torkskåpet är det fortfarande blött! Snacka om irriterande. Petter fick gå ner och lösa det. Han fixade det men kommer inte ihåg om han sa vad som var felet, och om han nu sa det så kommer jag inte ihåg vad han sa. Haha gud vad snurrigt. Men jag lovar er, det är ännu mer snurrigt i min hjärna.

Förutom det fysiska (knät och allt vad det innebär, fick något under ögonlocket i eftermiddags som vägrade lämna sin plats vilket medförde ett rött öga, spänningshuvudvärk, tandvärk osv) så är det, precis som jag sa, en helt okej dag. Det enda som drar ner mig lite är väl att just idag påminns jag lite extra om saker som är svårt för mig. Berättade ju om hur det kan vara att laga middag igår. Kika något inlägg ner. Idag började jag ta fram en kastrull, stekpanna och andra köksredskap. Detta gjorde jag just innan jag skulle ner i tvättis och Petter ut med Otis. Förberedde helt enkelt.

M: Eftersom mina makaroner tydligen blev ÖVERKOKTA (?) förra gången vill jag veta hur många minuter dom ska koka?
P: 3 minuter, som det ALLTID är.
M: Va, bara 3? Du brukar ju säga 8 minuter.
P: Vi köper alltid snabbmakaroner!
M: Jaha.. men varför sa du 8 minuter för nån gång sedan?
P: Jag har aldrig sagt 8 minuter, du frågar ju varje gång och jag svarar alltid 3 minuter.
Du frågar alltid samma sak varje gång!

Inte så att vi blev osams om ni trodde det.. men jag slängde väl ur mig "tack för upplysningen!! Jag vet att jag frågar samma saker ofta men du behöver inte påminna mig. Jag är inte dum bara för att jag är ouppmärksam och glömsk". Var inge mer med det, men jag slänger ofta ur mig saker till dom som står mig närmast. Har en tendens att ta allting bokstavligt talat och även personligt ibland. Inte så konstigt att man blir frustrerad på hela situationen när man inser att man faktiskt inte vet hur länge makaronerna ska koka och måste fråga sin sambo. Och nej.. vi har inte kvar paketet eftersom vi har makaroner, socker, mjöl mm. i glasburkar. Sedan är ju Petter väldigt uppmärksam och har koll på minuter hit och dit så! Haha.

Nä, jag vet inte ens varför jag skrev om makaroner. Kanske inte så intressant! Ville väl mest bara få ur mig lite saker. Så kan det vara ibland. Ikväll känns det bara sorgligt att ständigt påminnas att man är annorlunda än majoriteten, även om det finns många som mig. Man vill så gärna klara av saker som är enkel för andra. Jag vet, man ska inte jämföra sig själv med andra människor.. men det är ju svårt att låta bli. Speciellt när det är dagligen.

Okej, där slutar jag för idag. Jag satte mig ju faktiskt vid datorn för att se något avsnitt av någon serie samt göra kvällsfika!
Hoppas ni alla har haft en fin torsdag. 

Juni 2011.





Torsdag.



Vilket busväder vi hade på morgonen. Nu, några timmar senare, är det mer fint vinterväder. Snöflingor som letar sig till marken och blåsten har avtagit litegrann. Någon som är alldeles förtjust i snön är Otis. Han skulle säkert kunna bo ute hela vintern.. haha.

Life's challenges are not supposed to paralyze you, they're supposed to help you discover who you are.



Tycker rubriken till detta inlägg var väldigt intressant. Det behövdes inte många sekunder innan jag kunde känna igen mig texten. Förut skulle jag nog inte kunnat se lika klart som idag. Men idag är inte förut, idag är idag.
Idag kan jag ta till mig orden i meningen och förstå dom på ett annat sätt. För det är ju faktiskt så det var.. jag såg livets alla utmaningar som en enda stor hopplöshet till slut. Men en vacker dag (hur sagolikt lät inte det där? haha) fick jag bevis på vem jag var. Eller.. det där kan bli fel. Jag menar inte att jag är min diagnos, men från och med den dagen har jag kunnat bearbeta saker på ett annorlunda sätt. Livet har fått en ny mening tack vare de nya verktygen jag fick verktygslådan. Alla utmaningar längs livets gång hjälper oss upptäcka vem vi är. Vem är jag? Hur skulle jag veta vem jag är om jag aldrig möter på några hinder? Tåls att tänka på. Livet innehåller med- och motgångar.

Jo just det, också blev jag sådär "djup" som jag kan bli ibland..
.. vilket inte var tanken just idag. Speciellt inte när klockan precis visade 00.40. Måste sova. Vill i alla fall bara berätta för er vad jag gjorde idag. Var på 'Psykiatriska kliniken' på NUS eftersom en remiss skickats dit. Ni som hängt med ett bra tag vet att jag förra hösten fick min diagnos, ADD, i Skellefteå. Har hela tiden gått där på uppföljningar osv. men eftersom jag bor i Umeå underlättar det såklart om jag går här istället. Så en remiss skickade hit till Umeå och idag fick jag komma. Träffade faktiskt en riktig thärlig kvinna! Tro mig, jag har varit på många turer inom sjukhuset så jag vet att alla människor trivs man inte med. Men denna gång kändes det jättebra. SKÖNT. Kunde liksom andas ut ganska snabbt då jag kom in i rummet där vi satt och pratade. Hon hade läst på om min bakgrund, varför jag var där och sådant. Hade ställt in mig på typ 100 frågor eftersom det alltid är så.. men skillnaden denna gången var väl att jag inte behövde förklara mig på samma sätt. Förut har jag inte kunnat sätta ord på hur jag känner, men eftersom hon visste att jag har ADD avslutade hon ibland mina meningar för hon förstod direkt hur jag menade. En sak som var lite komisk var att hon flera gånger sa "ja, det är typiskt för ADD" och sådana saker. Kändes skönt att få lite bekräftelse på att mina svårigheter faktiskt existerar även om det ofta inte verkar så utåt. Hur som helst, ett väldigt bra besök för min del. Något jag även gillade var att hon i början berättade varför jag var där, utan att jag ens behövde fråga. Hon sa något i stil med:

- Det är ju såhär Micaela, att du är ju här för att vi har fått en remiss från Skellefteå. Vi kommer inte bedöma (det stod "bedömingssamtal" på kallelsen jag fick hem i brevlådan) om du är i behov av hjälp utan istället vilken hjälp du behöver.

Att få höra det ganska direkt gjorde att jag fick ett lugn inom mig. Hade som funderat över det där några veckor. Hon ska ringa mig om 1,5-2 veckor och säga vad dom kom fram till. Troligtvis blir jag skickad till ADHD-mottagningen (ja, dom har tydligen en mottagning för det). Efter telefonsamtalet dröjer det ca 5-6 veckor innan jag får komma dit. Så ja.. nu får jag helt enkelt vänta på det där samtalet och sedan vars jag ska få komma. Man får ta en sak i taget. Något som dock kan hända är väl att vi höjer medicinen.. allt är som ett expriment. Man får prova sig fram hela tiden. Inte bara när det gäller medicin utan hela tiden i vardagen.
Jag menar. Tänk dig detta scenario:
Du lagar mat. Du måste koncentrera dig stenhårt på varje rörelse. Gör du något i fel ordning känns allt kaos. Du tvingas ändå laga maten för det måste ju göras. Kommer någon annan person och t.ex. bara rör om i kastrullen/stekpannan kan det förstöra mycket. Då tappar du kontrollen över matlagningen. Samtidigt som du redan tappat bort dig 3 gånger ska du vara irriterad på att personen bara rörde om, även fast du egentligen vet att det gjorde ingen skada, men du är irriterad och nästan arg ändå. Fläkten är på hela tiden vilket inte bara är en stress utan även ett störande moment. Det går liksom inte prata med dig då fläkten är på. Du säger va hela tiden bara för du inte kan koncentrera dig på vad som sägs för maten tar upp all din koncentration. Ju mer du försöker anstränga dig desto värre blir det. Du blir frustrerad på dig själv eftersom du ständigt påminns om alla svårigheter du har.

Bara en minuts insyn om hur en "enkel" vardagssak kan vara för mig. Jag menar att mycket får man lära sig själv eller hjälpa andra hur dom ska göra. Petter vet att han måste komma till köket och kanske säga samma sak 5 gånger, men han accepterar det. Klart han blir irriterad många gånger och ropar saker men orkar inte säga samma sak 2 gånger så han säger "det var inget" vilket gör mig irriterad osv. Det blir ju en ond cirkel många gånger.. men det är inget jag kan haka upp mig på. Det är vardagsmat för mig. Värre situationer finns verkligen. Nästan så att jag har lust att skratta åt mig själv, bara för det är så lustigt. Jag är som antingen eller. Antingen missar jag bussen eller så står jag och väntar på den i 15 minuter. Antingen är jag inte alls koncentrerad men kan ändå hyperfokusera. Hatar när andra avbryter mig själv men avbryter ofta andra. Fast det har ju med koncentrationen att göra. Jag gör det omedvetet.. bara för att säger jag inte saker direkt glömmer jag ofta bort vad jag skulle säga.

Nä herregud, nu måste jag sluta. Skrivandet blir ofta en hyperfokusering som ni märker.. både bra och dåligt. Orkar absolut inte läsa vad jag skrivit, men jag hoppas det blev någorlunda läsbart. Nu ska jag göra som Otis -SOVA!

Three.


Skulle inte tacka nej till nån av dessa! Speciellt välkomna till våren/sommaren.
Har 300:- i presentkort på scorett.. tror det blir ett par converse till våren! Färgen återstår att se. Kan bli svarta eller vita också.

Onsdag.



God eftermiddag!

Gick av mitt pass kl 07 imorse. Vanligtvis brukar jag cykla till och från jobbet men igår skjutsade Petter mig, skönt!! Eftersom vi båda jobbade natt kunde han hämta mig också. När vi kom hem rastade jag Otis och ser då ett missat samtal på mobilen för 3 minuter sedan.. jobbet. Undra vad dom vill, tänker jag. Ringer upp och precis när första signalen går fram kommer jag på att jag har en nyckel i fickan som inte är min! Haha, så tokigt det kan bli. Glömde ta upp den ur jackficka igår när jag hade varit ut med soporna. "Hej, jag vet att jag råkade ta nyckeln! Kommer med den på 5 minuter" sa jag. Personen som jobbade skrattade och sa att vi alla har nog råkat ta med nyckeln en gång eller flera. Hon hade till och med råka ta hem jobbtelefonen några gånger. Så det kan bli. Ingen fara skedd. Förutom att Petter fick lov att skjutsa mig till jobbet och tillbaka IGEN. ; )

Var bara hemma en kort stund för sedan skulle jag till sjukhuset. Vad jag gjorde där får ni veta senare idag!

Just nu på jobbet.


Tillbaka på jobbet.


Man märker att vinterkräksjukan/influensa/förkylning osv. är här. Personen som gick på sitt pass imorse när jag gick av mitt har blivit sjuk.. så jag hoppar in även ikväll. Med andra ord: jobb 19-07! Vi kanske hörs senare, ha en fin kväll!

Tisdag.



Snacka om att jag & Petter går om varandra i arbetstider. Han slutade 16 förra veckan. Jag jobbade ons & tors 16-22. Fre 16-02 & lör 12-07 på söndagsmorgon. Han jobbade natt sön 21-08 på måndagsmorgon. Jag jobbade mån 17-07 imorse. Nu på morgonen möttes vi i ytterdörren. Hej & hejdå.. haha. Lite komiskt. Men det är ändå skönt att man inte är hemma samtidigt hela tiden för då hade man nog blivit less på varandra förr eller senare.

Nu ska jag mysa med Otis och ta det lugnt ett tag. Sedan jag kom hem har jag dammsugat, varit ute med honom osv.. är som uppe i varv när jag kommer hem från jobbet. Passar nog bra att vila lite nu.. ifall Otis vill återstår att se. ; )

Lycka.



Titta vilken kramgo björn jag har! Haha, Otis tycker verkligen om att kramas som ni ser. Älskade vovve.

Sitter här och smaskar på mina nybakta kolakakor. Ingen tvekan om att dessa är de godaste jag gjort! Blir ju beroende av dom.. farligt goda. Dricker kolsyrad läsk med smak av lime till kakorna, vilken superkombo! Fast nu får jag lugna ner mig så jag orkar middag om ca 1,5 timme. Börjar nämligen jobba 17 idag så måste äta ganska tidig middag. Jobbar till imorgon kl 07.

Maj.


Måndag.



God morgon mina vänner! 

Hoppas ni alla har fått en bra start på denna vecka. Själv fick jag sova ända till klockan slog 09. Det ni! Haha. Petter jobbade natt så han tog Otis när han kom hem. Skönt att man kan turas om. Nu har jag varit ute med honom en gång. När vi kom in gjorde jag mackor och te vilket ska äta samt drickas typ NU. Så innan det svalnar för mycket ska jag avrunda här.

Har sett klart första säsongen av 'Gossip Girl' så nu ska jag börja på andra, kul!

Söndag.


Bild från imorse.


Sådär, nu har jag lite tid över till bloggen! Efter att ha jobbat 4 dagar på rad kändes det skönt att fara hem från jobbet kl 07 imorse. Möttes av en alldels överlycklig kille (Otis, inte Petter för han låg och sov. Haha!!) som studsade omkring. Gick ut med honom direkt och då tog jag bilden ovan. Mamma & KP har hälsat på under eftermiddagen, mysigt! Fick även en massa saker.. ni får se senare.

Vilken sekund som helst dyker Petter upp. Han och min bror har varit i backen hela dagen. Åkt snowboard. Han köpte potatis på vägen hem så nu ska vi laga middag - potatis & lax. Smaskens! Vi hörs senare. Tjing så länge.

I mitt kök.





Burkarna & kökshandduken fick jag i julklapp. Kul med lite färg i vårt annat ganska så 'gråskaleaktigakök'.

Fredag.



Äntligen sover Otis, om man får säga så. Han är världens mysplutt men när han är busig - då är han busig. Han är ju inte ens 4 månader så det är inte så konstigt. Har i alla fall varit på affärn, duschat, dammsugat, bäddat sängen och plockat undan lite. Nu när han sover tänkte jag passa på att sitta lite vid datorn, kika på tv, äta lunch och bara vila. Samla energi!

Om 3 timmar börjar jag jobba. Slutar inatt och sen jobbar jag imorgon igen, nästan ett helt dygn så vi hörs nog inte förrän söndag. Men oroa er inte, det dyker upp några tidsinställda inlägg under tiden jag jobbar! Så ni kan ju kika in här ändå.

April.



Här ser ni några bilder från april.

Torsdag.


Tänk om man kunde dela sig och vara två personer. Två mickan på samma gång. Hur awesome hade inte det varit?!

Så man kunde vara på två ställen samtidigt.. istället för att pussla ihop båda jobben. Haha. Men det är ju ett i-landsproblem. Man får försöka göra så gott man kan, utan att bara tänka på andra. Jobbade igår så när jag kom hem somnade jag inte förrän vid 01-tiden. Kan som inte varva ner direkt jag kommer hem, måste pyssla med något. Även om det bara är att sitta och se en serie. Bara för att. Tur att Otis gav mig sovmorgon till 09.20!

Idag börjar jag kl 16 igen, även imorgon. På lördag jobbar jag 7-7 så kommer inte bli så många timmars sömn de kommande nätterna. Därför ska jag ta vara på timmarna här hemma! Duscha får jag göra när jag kommer hem ikväll, så har bäddat, plockat bort disken osv. Nu återstår att ge Otis lunch, sen promenad och sen lunch för mig. Skönt att få frisk luft många gånger per dag, det behövs!

Nåja. Ni vet i alla fall varför uppdateringen blir som den blir kommande dagarna. När jag inte hade något pass denna vecka har man plötsligt 4 jobbdagar på rad. Men det gillas starkt!! Hoppas ni mår bra, varenda en av er.

Effektivt.



Kan inte säga att det varit annat än en effektiv dag, vilket är precis vad jag behövde. Oj vad skönt det känns. Var iväg på ett möte imorse + handlade lite basvaror. Väl hemma hann jag inte så mycket innan telefonen ringde. Inte bara en gång, utan 4 gånger. Mitt i det andra samtalet kom Petter hem för att lämna Otis som hade följt med honom hela förmiddagen. Blev lite jobbigt att roa honom medans jag var i ett viktigt samtal.. haha. Men det gick kanon ändå. Två samtal till och tiden hade rusat iväg.

På tal om att tiden rusar iväg.. det är verkligen vad den gör!! Kl 16 ska jag iväg för att jobba. Innan dess ska jag göra mig klar, packa ryggsäcken (ja, jag har ryggsäck. Tuuuusen gånger bättre än handväskan när man ska på jobbet.), gå ut med Otis, äta mat och säkert flera andra saker. Haha. Men istället för att skriva ännu mer ska jag göra mig redo för jobbet.

Vi hörs imorgon! Hoppas ni haft en bra dag allihopa. 

Onsdag.


Såhär mysigt har jag det denna morgon!

Klev upp samtidigt som Petter, eller okej, några minuter efteråt. Han gick ut med Otis. Gjorde i ordning frukost och bar sedan ut Otis pläd, ben samt hans älg.. haha. Det är ett mjukisdjur som är hans favorit. Bar ut sakerna till Petters firmabil eftersom Otis ska få följa med honom nu på förmiddagen. Hur bra som helst att vi har den möjligheten. Att åka bil är ju faktiskt bland det bästa Otis vet! Men vi hade inte skaffat honom om vi inte visste att någon av oss kunde ta med honom till jobbet. En bonus är att jag igår fick veta att jag kan ta med honom till mitt jobb ifall det behövs. Det är andra som har hund på jobbet så det brukar inte vara några problem.

Nä, nu måste jag skynda mig!! Som vanligt i sista sekund, bara för att jag älskar att ha långa & mysiga mornar.

Of course there is not formula for success except, perhaps, an unconditional acceptance of life and what it brings.





Två bilder jag tog för någon dag sedan.



Idag är jag en sådan människa som tänker. Kanske lite för mycket, fast ändå inte. Något som glädjer mig är att det mestadels är positiva tankar som väljer att stanna i mitt huvud. Givetvis några negativa tankar också men jag försöker alltid jobba med dom ifall de dyker upp. Vad är det värsta som kan hända? För ja, vad är det värsta som kan hända i olika situationer? Egentligen ingenting farligt. Bara jag själv som kan vara mitt eget hinder. För så är det många gånger. Att lära sig hur man ska ta sig förbi dessa  hinder är inget som är gjort på ett ögonblick, kanske inte heller två eller tre. Men den där fjärde gången kanske just du lyckas. Den där känslan av att lyckas vill vi väl alla ha - mer eller mindre. Vi vill alla känna oss lyckade. Men vad är då att lyckas? Det finns inget kort svar på den frågan. Att lyckas betyder olika för varje individ. Om jag frågar mig själv vad det är att lyckas finns det heller inget kort svar. Kan vara allt från att diska till att ringa ett samtal. Men sen har vi ju dom där stora sakerna, som många anser att man "borde" lyckas med. Gymnasiet. Jobb. Kärlek. Pengar. Vänskap. Karriär. Ovanpå allt detta så ska man helst vara social, omtänksam, generös, snäll, kärleksfull och allt annat. Vara andra till lags kanske passar in här. Jag lyckades inte ta studenten. Jag lyckas inte ha ett heltidsjobb. Jag lyckas inte alltid med kärleken. Jag lyckas inte med pengar. Jag lyckas inte jämt med vänskap. Jag lyckades inte med karriär.

Men vet ni vad jag lyckades med?
Jag lyckades vara modig nog att sluta gymnasiet. Jag lyckades få jobb, inte bara en gång heller. Heltidsjobb är ingenting för mig, men klart jag vill ha mer arbetstimmar än nu. Men det är ingenting jag deppar över, det kommer. Jag lyckades med kärleken (har ju trots allt 3,5 år med Petter i bagaget). Pengar kommer och går. Inkomster och utgifter helt enkelt. Jag lyckas ofta med vänskap, och dom gånger jag inte lyckas får man inse att man är två personer, inte ensam. Ja.. karriär kan jag ju inte riktigt uttala mig om eftersom jag bara levt i 20 år men jag har lyckats med många saker inom min korta karriär. Många olika erfarenheter inom vård och omsorg. Varit på många möten vilket gjort mig starkare. Osv.

Allt handlar om hur man ser på saker och ting. Ser man på något negativt, ja då får man helt enkelt försöka ändra den synen. Självklart är det inte lätt. Omöjligt kan det också vara, men inte alla gånger. För det är dom där få stunderna då vi får känna att vi har lyckats som överväger alla gånger vi inte lyckas.

Tisdag.



Fick sovmorgon idag igen, hallelujah! Tackar gudarna för att Petter börjar jobba kl 07 och att Otis somnade när han for.

Igår var det fullt upp. Allt julpynt hade jag (notera jag, inte vi) tagit bort redan på juldagen om jag inte minns fel. När julafton är över vill jag inte se alla tomtar förrän nästa år.. haha. Tycker det är en stress att ha dom stirrandes på en hela tiden. Vi hade kvar julstjärnorna i fönstret, det är mysigt. Men nu var det dags för dom att åka ner i kartongen tillsammans med julpyntet. Så den kartongen bar Petter ner till förrådet + lite annat som skulle till förrådet. Skönt! Hatar när man har saker ståendes så det liknar ett förråd här hemma. Flyttade runt några lampor efter det. Tvättstugan hade vi också igår, tog hela kvällen. Så vi somnade väldigt gott, alla tre.

Idag har jag inte så mycket som ska göras, mest småpyssel. Vi hörs senare.

Foton från mellandagarna.











Några bilder från när vi var hos Petters farmor & farfar under mellandagarna. SÅ MYSIGT!!

Snöar.



Snöar är precis vad det gör. Ganska mysigt om ni frågar mig. Ni vet, sådär lagomt. Svenskt.. haha. Stora snöflingor som faller sakta till marken. Vintern är allt bra fin vissa stunder. Jag har alltid tyckt om vintern, men sommaren är ju inte helt fel heller.

Jag ska alldeles strax bege mig ut i denna vita vintervärld, en promenad med Otis står på schemat eftersom han ska få lunch om någon minut. Petter ringde även för ett tag sedan, han har köpt en till säck med foder. Vi köper dom som innehåller 15 kg. Han växer ju så det knakar!! Lika bra att köpa storpack istället för att köpa mindre säckar hela tiden. Detta är andra säcken vi köper till honom sedan han flyttade in hos oss. Vilket är ca 1,5 månad sedan. Förresten, imorse fick jag sova ända till 09.20 och när jag vaknade hade jag en svart liten sak bredvid mig.. han hade alltså hoppat upp i sängen och tagit Petter plats, haha. Nä, nu ska han få mat och sedan prommis!

Sundayevening.



Mysiga söndag är åter på besök.

Ätit pizza tillsammans med min fina pojkvän. Sett på när han nyss drack upp all cola som var kvar, haha. Men jag satt med en tekopp i handen så det var väl inte mer än rättvist. Nu sitter vi och kollar på filmen 'Australia' som visas på tv 4. Har sett den en gång förut men det var länge sedan så kommer inte ihåg så mycket utav den. Och om ni undrar så är det inte tvn bakom mig vi ser på. Ni ser dörren bakom mig, där är vardagsrummet. Där såklart soffan och tvn finns. För några månader sedan köpte ju Petter tvn ni ser bakom mig till höger.. värt. ; ) När man sitter i fotöljerna som är här inne ser man tvn i vardagsrummet.. haha!! Snacka om onödigt. Dock var det inte mitt köp så vill han köpa en till tv så fine with me. Bara lite komiskt. Fast man kan inte se på några tvkanaler på tv nr 2. Hur ironiskt är inte det? Nä, för den kan man än så länge bara se serier och filmer på eftersom han har kopplat den till datorn. Tur jag har en egen sladd så jag kan ha min bärbara till tvn i vardagsrummet. Så ja, han kan sitta här och se sina serier på sin egna tv medans jag sitter i rummet bredvid och tittar på mina. Haha!! Hur stört. Men det har aldrig hänt, än så länge.

Ska se till att han får tummen ur och drar nån kabel (eller nåt) till tv nr 2 så man kan se tv där. Vore ju bra om den används!

All this wintertime.



One kind word can warm three winter months.

Söndag.



Vad gör man då sambon är borta hela kvällen samtidigt som man sitter hemma och är sjuk?
Roar sig med fika såklart!

Idag klev Petter upp med Otis så jag fick sovmorgon ända till 12!! Precis som igår.. hehe. Lyx. Är ännu inte helt frisk så har bara tagit det lugnt på eftermiddagen. Fotat lite. Kollat vilken pizza jag ska äta till middag. Skickat mail till Otis uppfödare. Blivit förvånad över att ljusen snart är slut, fast borde inte bli förvånad då jag tänder ljus hela tiden! Men det är ju så mysigt.

Otis väntar på mat.

 


Mars.





Mars 2011.

Mars månad var väldigt intensiv. Operationen hade nyss blivit av och jag började jobba igen. Försökte leva livet som hade stått still hela vintern. Livet var helt enkelt ganska bra denna månad, det jag minns i alla fall.

Sebastian.







Att ha en moster som är frisör och har sin egen salong är inte helt fel. Speciellt inte på julafton, haha. Allt detta fick jag av henne i julklapp. Om vi säger såhär.. mitt badrumsskåp får aldrig slut hårprodukter. ; ) Likelikelike.

Fredag.



Bara på någon timme igår blev jag sjuk. Då menar jag inte lite förkyld eller sådär. Riktigt jävla dundersjuk. Frossa, huvudvärk, ont i varenda muskel, känns som någon har skrapat mig i halsen typ, sist men inte minst hur trött och slut som helst. Har sovit mer eller mindre hela dagen. Fortfarande trött. Usch. Influensa? Kanske. Mamma och några till i familjen är också sjuk. Kommer knappt ihåg hur jag mådde då jag hade svininfluensan eftersom det var hemskt, men detta måste vara influensa.

Ville i alla fall bara låta er veta att jag ligger här i soffan under täcket och kommer stanna där.
Vi hörs när jag mår bättre!!

You think I'm pretty without any make-up on.

Sitter i köket och väntar på mat. Fast.. den gör sig ju inte av sig själv. Haha. Nämen Petter är på gymmet så väntar att tiden ska gå. Han kommer hem på någon timme och då tänkte jag ha maten klar. Snäll flickvän, jag vet. Men imorgon är det hans tur! Eftersom jag slutar 19 kommer jag hem ca 19.20 så då får middagen stå på bordet. Skönt att man kan turas om.

 

Hur många månader jag och Petter har varit tillsammans är ingenting jag har koll på. Nu för tiden räknar man ju år, inte dagar precis.. haha! Såg att det är den 5:e idag och eftersom vi blev tillsammans 5/9 -08 tänkte jag räkna hur många månader det är, bara för skojs skull. Tydligen är det exakt 40 månader! 


Torsdag.





Bilder från igår när jag väntade på bussen mot stan.

Somnade 01. 5,5 timmar senare blev jag väckt av Otis så gick ut med honom. La hans mat i blöt och halvsov i soffan i ca 30 minuter. Efter han hade ätit maten och vi varit ute ytterligare än gång försökte jag somna om. JO TJENA. Otis ville bara busa, inte sova. Till slut steg Petter upp. Själv somnade jag om och vaknade inte förrän 12, skönt!! Fast känner mig inte riktigt utvilad, mest bara seg. Detta får bli en lugn dag med en massa mys! Har just ätit upp plättarna från igår och kikar på Gossip Girl.

Just det! Måste dela med mig av vad som hände igår. När jag hade lagt mig i sängen satt jag och skrev i min kalender innan jag skulle somna. Helt plötsligt kommer Otis in i sovrummet och står nere vid hörnet av sängen. På en sekund HOPPAR han upp i sängen, jisses. Haha vilket chock jag fick.. han har inte kunnat hoppa upp tidigare eftersom han varit så liten. Han behövde inte ens ta fart, utan bara hoppade hur lätt som helst. Fast som tur är hoppade han inte upp nå mer sen. Vi har ju lärt honom att han ska sova i sin säng, för vi vill inte ha en hund i sängen som kommer väga drygt 40 kilo.. ; )

Everywhere I go.



Myser runt i min pyjamas och tofflorna jag fick av mamma i julklapp. Underbart.

Har haft ont i huvudet sedan några timmar tillbaka. Bara för att jag ansträngt mig så mycket HELA dagen. Ibland finns det som inget stopp på mig heller, även fast jag vet att jag går på tomgång. När man är så slut i knoppen att man knappt får fram rätt ord eller blandar ihop dom, då vet jag att jag borde ta det lugnt. Då är det för mycket. För mycket för att min hjärna ska orka/hinna ta in alla intryck. Varför sätter du dig bara inte ner och chillar? tänker väl många nu. Ja, varför gjorde jag inte det tidigare idag? Svaret lyder såhär: Skulle jag sätta mig sitter jag där ett bra tag. Svårt att förklara något som är så komplicerat fast ändå så enkelt.

Något som glädjer mig mitt i all trötthet är att..
.. det var ett jäkla bra tag sedan jag kände mig såhär trött.
.. det mestadels bara är slut på energi. (Hellre trött i huvudet ibland än att känna ångest, stress osv).

Nämen det skrämmer mig lite när jag blir såhär trött. Så trött att jag inte ens kunde höra vad Petter sa. För er som tror att det bara är att sova, det är inte den tröttheten. Det är utav en annan sort. En trötthet som stänger av hjärnan. Skulle beskriva det som att man sover fast ser allt som händer runtomkring. Petter stod liksom framför mig och sa samma sak 3 gånger. Ta det låååångsamt, sa jag. Fjärde gången försökte jag verkligen anstränga mig. Jag hör ju att han säger något, men jag kan inte ta in orden. Låter säkert märkligt för er som aldrig varit med om det, det är till och med märkligt för mig som är med om sådant var och varannan dag. För det är ju så, jag måste ständigt koncentrera mig extra noga på när någon pratar. Just för att jag har svårt för många intryck samtidigt. Men det vet ni.

En dag som denna är jag glad att jag har en förstående sambo. Någon som säger "sätt dig och ta det lugnt ett tag". Någon som inte blir arg för att behöva säga samma sak 10 gånger. Någon som erbjuder sig att låna sina hörlurar så att jag kan lyssna på musik, utan att jag inte ens har frågat. Någon som vet att lugn & ro, musik och ensamhet är vad jag behöver just nu. Någon som jag inte behöver förklara för. Det mina vänner, det är äkta kärlek.

Onsdag.



Var tvungen att ta mig ut i snöovädret mitt dagen, men å andra sidan.. vad gör väl det när man ändå har en vovve som man är ut med flera gånger per dag? Tog mig in till centrum där jag hade ett möte. Kul!! :) När det var slut gick jag förbi H&M. Fyndade faktiskt några saker!

Nu ska jag laga PLÄTTAR till middag. Vad man menar med plättar är olika beroende på vem du frågar. Jag som är född och uppvuxen i Skellefteå har det svårt här i Umeå. Diskuterar ofta med folk om vad olika saker heter. Bland annat plättar.. haha. Även om det bara skiljer 14 mil mellan städerna så kan orden skilja sig mycket mer. Tillbaka vad jag ska äta. För mig existerar bara småplättar, plättar och pannkaka. Här i Umeå säger dom flesta pannkaka till det jag säger plättar, så i början när jag och Petter var tillsammans blev det lite missförstånd. ;) Men säger han pannkaka så vet jag att han menar plättar och tvärtom..

En mysig tisdag, sådär mitt i veckan.







Ljuslyktan fick jag i julklapp. 

Tidigare ikväll fick jag besök. Min vän Anna kom förbi. Var alldeles för länge sedan men jag är glad att vi båda hade mycket tid över denna vecka så att planera dag och tid var inga som helst svårigheter! Annars kan det ju vara svårt att träffa sina vänner, då det ofta krockar. Jag måste oftast tänka på om jag eller Petter kan ha Otis. Vissa studerar, andra jobbar. Kan någon så jobbar jag eller har annat planerat eller orkar inte. Nämen ni förstår hur jag menar. 

Nu sitter jag med lite kvällsfika och en kopp te. Mys i stora lass!
Tack för ikväll Anna, vi ses snart igen!!

Anna.





Ikväll ska jag umgås med fina Anna! Åh vad kul det ska bli. 

Storhandla.



Eftersom Petter jobbar natt ska jag väcka honom nu. Men måste även väcka Otis, han har sovit i 3 (!!!) timmar, haha. Man är som ändå alltid på vakt för han kan ju vakna när som helst och då ska han ut direkt. Börjar med att väcka Petter så vi kan fara iväg och storhandla sen! Wihooo. Älskar att storhandla med tanke på att man får välja exakt vad man vill ha. Det bästa är dock när man kommer hem och får he in allting i frysen/kylen/skafferiet. Det brukar vara min uppgift eftersom jag alltid har det på mitt sätt.. haha. Det ska vara ordning och praktiskt! Då funkar det som bäst. Kommer jag hem till mamma kan jag typ ordna skafferiet bara för jag tycker om det.. jag är som jag blev. :)

Något som är mindre roligt med att storhandla är just att vara på affären. Usch! Där kan vi snacka för mycket intryck på en och samma gång. Alla människor pratar med någon, antingen med en annan människa eller i en telefon. Kundvagnar som rullar överallt. Ljudet av rullvagnarna. Ungar som skriker eller springer tvärs framför en. Pipljuden i kassorna när dom drar streckkoden. Påsar som prasslar. Stressen att packa ihop alla varor. Kolla handlingslistan tusen gånger. Samtidigt som all rörelse och allt ljud ska man även kunna välja bland alla varor.. haha. Beslutsångesten kommer fram här. Ska jag köpa.. låt oss säga pasta. Pasta, makaroner eller spaghetti för det första? Vilken är billigast? Storpack eller en mindre? Skruvar, penns, hjul och vad fasen det nu finns mer. Fullkorn eller inte fullkorn? Vilket märke? Undrar vilken som smakar bättre? Måste nästan skratta åt mig själv. Att något så roligt samtidigt kan vara så fasansfullt. Okej, inte riktigt. Men definitivt något som tar all energi jag har.

Just det.. väcka Petter var det. Klockan är prick 16.30, snacka om att vara i tid trots allt! Skulle väcka honom då.

Februari.


Min operation av knät blev äntligen av i slutet a februari. Bokade en resa till turiket. Alla hjärtans dag. Gjorde egna örhängen i ett försök att fördriva tiden. Också semlor såklart. Hela februari, precis som januari, var också en månad med soffhäng pga. knät..

Tisdag.



Busar i snön! Bilden togs när vi var i Gafsele under mellandagarna.

I natt sov jag och Otis själva eftersom karln i huset jobbade natt. Mitt alarm på mobilen fungerar fortfarande inte men som tur var är Otis som en väckarklocka.. haha. Vaknade av att han stog på bakbenen vid sängkanten. Han varken skällde eller gnällde, bara petade lite på mig så jag skulle vakna till liv. Myskille! Klockan var då 06.53 och det är typ precis då han brukar få mat. Perfekt.
Efter maten och en prommis försökte jag somna om men lillkillen var alldeles för pigg för det. Busig är väl bara förnamnet. Men nu, 2 timmar senare, sover han som en stock. Valpar är ju så. Sova. Äta. Busa. Kissa. Det ena avslöser det andra men nu har man i alla fall börjat lära sig hans rutiner. Vilket är väldigt skönt!

Nyårsbilder.









Var ju bara hemma under några få timmar på nyårsafton. Ville såklart ta vara på timmarna så blev inte så många bilder. Jossan har några fler bilder tror jag, så kanske dyker upp några fler vid ett senare tillfälle! Fast hon glömde kameran hos oss.. haha.

Nyårsafton är trots allt en kväll i alla fall jag vill spendera med min kärlek. Familj & vänner också, även det är kärlek. Bara en annan sorts kärlek. Jag är glad att jag fick några timmar med fästman och våra 2 vänner. Jo, klart jag ville stå där på tolvslaget med ett glas champagne i handen tätt intill Petter. Men tolvslaget är bara en sekund, och vad är en sekund jämfört med en livstid?

Samtidigt väljer jag att se det från jobbets sida. Mitt jobb är viktigt, tycker jag. Det är inte något som passar för alla men det är väl därför vi alla är olika och det finns tusentals jobb. Att arbeta som personlig assistent ger mig så mycket tillbaka. Jag får känna mig duktig, delaktig och meningsfull. Tänk vad många där ute som behöver någon som är ens armar och ben. Tänk om jag var en av alla dom, visst skulle jag vilja ha någon som fanns där för mig i en sådan situation. Vi behövs och kommer alltid att göra det. Nyårsafton spenderades inte med familj, vänner eller min sambo - men jag fick känna att jag gjorde något värdefullt för en annan människa. 

What would life be if we had no courage to attempt anything?



Det har alltså gått en hel dag, nästan 12 timmar, och jag har fortfarande inte skrivit mailet. Vet inte om jag ska skratta eller gråta? Det är verkligen jag i ett nötskal. Kavlar upp ärmarna. Laddat med en skål full av pistagenötter. Otis sover djupt. Dags att sätta igång!!



12 minuter. Längre än så tog det inte för mig att skicka mailet!! Bara jag sätter igång med saker så går det oftast snabbt.

Januari.



Under januari hände faktiskt inte så mycket. Jag var sjuskriven sedan i mitten av november och väntade fortfarande på operation av mitt vänstra knä. Kunde ju inte göra så mycket eftersom jag knappt kunde röra benet + att jag hoppade på kryckor. Var väldigt less på att sitta hemma. Smärtan. Rastlösheten. Något som däremot hände var min födelsedag! 25 januari fyllde jag 20 år. Om 23 dagar är det dags igen!

Måndag.



Bild från juldagen.

Dags att starta igång den första veckan på 2012. Känns ju alltid lite som en nystart på något sätt. Fick sovmorgon till 08.30 idag, och ja det är sovmorgon nu för tiden.. haha. Otis väckte mig den tiden för han var kissnödig. Ut i snöovädret. Har inte slutat snöa sedan igår så gäller att klä på sig. Det positiva med all snö som vräker ner är att alla pinnar/kvistar/löv/skäp mm. begravs under snön. Vår lillkille har nämligen en tendens att vara nyfiken på allt som ligger på marken. ; ) Vilket inte är så konstigt, han är ju bara en valp än så länge.

Ska fortsätta förmiddagen med lite praktiska saker. Dels ska jag skriva ett viktigt mail. Tar nog en stund. Vill formulera mig så bra som möligt! Då det är gjort ska jag skriva en handlingslista. Vi behöver storhandla i veckan så ska gå igenom vad som behövs. Tycker faktiskt sådant är roligt. Organisera!

Årets första dag.



Gafsele i slutet av 2011.
Inlandet hade mycket mer snö än oss, såklart. Men snart är vi ikapp! Har snöat i flera timmar och kommande dygn lär det komma någon dm tror jag. Här passar väl uttrycket "det var väl på tiden.." haha. 

Årets första dag går mot sitt slut. Årets första dygn har varit väldigt blandat. Allt från yrsel till glädje. Humörsvängningar. Men jag är glad att jag kommer lägga mig på ett hyffsat bra humör. Ser fram emot vad morgondagen har att bjuda på! 

Ikväll var jag förbi hos mamma en sväng. Så mysigt! Gick ut med Åke, drack julte och bara pratade. Behövde lite mammakärlek. Tack vare frisk luft och världens bästa mami känns det mesta lite bättre. Att ha en mamma som förstår, lyssnar och kommer med råd är ovärderligt.

Första dagen på 2012.



Hade inte tid/möjlighet att önska er gott nytt år igår, så istället hoppas jag ni hade en grymt fin nyårsafton!
Själv jobbade jag några timmar på eftermiddagen. Var hemma just efter kl 17. Möttes av ett hav med mat & dryck på hela köksbänken, haha. Petter, Josefine och Jakob hade börjat förbereda middagen. Skulle iväg och jobba 21-08 så hann bara vara hemma några få timmar innan jag skulle spendera min nyårsafton på jobbet. Självklart vill man fira nyårsafton tillsammans med människor man håller kär men jag är glad att jag fick några timmar med min sambo och våra två fina vänner + våra 2 fyrbenta vänner. Haha! Ska lägga in några bilder från igår (dom få som togs) på datorn senare ikväll så ni får se.

Något jag också har tänkt göra är en liten sammanfattning av 2011! Bara en liten notis till mig själv så jag kommer ihåg det.

Årets första inlägg borde väl inte vara ett "deppinlägg" men jag känner att jag måste få skriva. När allt annat rasar så är det skrivandet som får mig att känna mig levande. Fråga inte, jag förstår knappt själv den där meningen. Känslan är bara så. Helt enkelt. Inte mer komplicerat än så.
Jag vet inte vad som skrämmer mig mest. Rädslan över att hamna där jag varit några gånger förut? Eller, rädslan över att inte ha kontroll? Fast egentligen hör dom ihop. Lika lätt som 1+1=2. För när jag hamnar på platsen jag varit förut har jag inte kontroll och rädslan över att inte ha kontroll får mig att falla. Hjärnan snurrar snabbare än i vanliga fall. Känner igen alla små tecken. Även dom stora. Jag har svårt att vara glad. Glömmer bort att äta. Tröstäter i nästa sekund. Sömnbrist pga för många tankar. Oro. Panik. Utmattad. Det var länge sedan jag var utmattad på riktigt, tror jag. När jag tänker efter är det gånger som dessa kroppen brukar säga ifrån. Min kropp har sagt ifrån många gånger förut. Blivit bättre på att lyssna har jag minsann. Men ni vet, ibland rinner bara allting över. På ett ögonblick och man kan inte få stopp på det. Den här dagen har jag haft några gånger i mitt liv. En dag som jag motarbetar mig själv, ofrivilligt. Känns som jag är 2 personer i en kropp. Typ.

Lättirriterad och frustrerad.
Låter min ilska gå ut över dom som står mig närmast.
Tänker tanke efter tanke efter tanke.
Snurrar neråt som en spiral.
Halsbrännan kommer på besök.

Det värsta av allt? Det ska jag tala om. Det värsta med allt detta är att jag inte kan sluta, även om jag vill. Försöker tänka positivt, men allt negativt tar över. Blir arg på mig själv för att jag känner mig värdelös. Klarar inte någonting. Ifrågasätter varför jag är som jag är. Övertrött men vägrar vila. Kommer aldrig kunna somna inatt då. Här kommer besvikelsen och ledsamheten in. Besviken för att jag inte kan styra. Ledsen över att såra dom som står mig nära även fast jag inte vill. Säger saker rakt ut, samtidigt som jag tänker att jag inte borde sagt så. Låter irriterad och sur samtidigt som jag tänker att jag borde låta glad. Fräser samtidigt som jag intalar mig själv att jag inte har något att fräsa åt. Som sagt. Frustrerande när man inte kan kontrollera sina känslor eller tankar. Jag brukara vara bra på det, men när man försöker själv hela tiden är det inte konstigt att man blir trött en vacker dag.
Orkar som vanligt inte läsa igenom det jag skrivit. Jag står för det. Exakt såhär kände jag tydligen just nu. Ska väl slänga mig i soffan och bara vara nu. Jag vet vad jag behöver. Lugn & ro. Och ja, jag kanske deppar för stunden men ni vet vad jag säger. Efter en dag eller period som denna vet jag att soltrålar väntar bakom nästa hörn. 

RSS 2.0