Mallorca 2013!

 
 
 
Det största och roligaste jag gjort i sommar var att resa till Mallorca!! 13 juli - 20 juli var jag och Petter i playa de palma. Vi hade en helt underbar vecka. Resan dit och hem var väl inte så rolig eller kort men vad gör väl det när man får åka utomlands. 
 
Jag och Petter hade bara varit utomlands tillsammans en gång förut och det var fyra år sedan. Då var vi med hans mamma och hennes man så denna resa var vår första på tu man hand. ♥ Bilderna här ovan är från första dagen. Vi kom till hotellet vid 14.30 så den dagen var vi inte på stranden. Vi spenderade tiden fram till middagen med att packa upp och gå runt i området för att lära oss hur det såg ut samt vars allting fanns. 
 
Vi har tagit bilder med både systemkameran, kompaktkameran och mobilerna så det kommer dyka upp fler bilder. 

Måndag.

 
Måndag. Oh det pirrar i hela kroppen när jag tänker på att det bara är en vecka kvar. EN VECKA! Tills vad, undrar ni säkert. Tills jag börjar skolan. Äntligen ska jag börja studera på komvux för att till slut kunna få min gymnasieexamen.
 
Beroende på hur många poäng jag läser varje termin kan det ta allt från 1,5 år till 2,5 år. 400 poäng per termin behövs för att det ska räknas som heltid vilket är det jag kommer läsa. Troligtvis.. tyvärr strular det med mina kurser. Kortfattat. Jag ska läsa svenska 2b, samhällskunskap 1b som klassrumskurser (vanliga kurser). Det fanns inga andra klassrumskurser jag kunde läsa eftersom dom krockade med de två jag redan valt. Så då bestämde jag tillsammans med min studievägledare att jag ska läsa engelska 7 på närdistans och naturkunskap på kvällstid. I juni fick jag veta att den sitsnämda ställs in i höst så det sket sig. Valde då en kurs som heter information och kommunikation på närdistans.
 
Närdistans är inte som distans. Då man läser på närdistans så har man ungefär en lektion i veckan då man träffar läraren, får handledning, har redovisnar osv. Som jag har förstått det i alla fall. Självklart skulle det krocka igen med mina kurser. Nu har det visat sig att engelskan och info kursen är exakt samma tid och samma dag. Suck! Så irriterande. Även fast jag fått information om att när man läser på närdistans ska det inte vara ett problem att kurserna krockar utan det går alltid lösa. Imorgon ska min studievägledare kolla upp det där ordentligt.
 
Enligt mig finns det två alternativ. Antingen väljer jag bort info kursen och läser 300 poäng denna termin. Eller så väljer jag en annan kurs. Men blir det så kommer jag välja första alternativet. Allt för många gånger har det strulat i skolan för mig och denna gång vill jag få en bra början med ordning och reda. Hellre läser jag 75% än håller på byta kurser. Då kanske jag hamnar efter i en kurs direkt från början vilket resulterar i att jag blir stressad, börjar må dåligt och till slut blir allt pannkaka.
 
Jag vägrar ha det som förut. Nu vet jag vad jag behöver, vad jag mår bäst av och jag får se till att ordna det!
 
Jag längtar faktiskt till skolan. En ny början. Ny skola. Nya vänner. Nya lärare. Ett vitt blankt papper redo för sitt första kapitel.

Onsdag.

 
För en vecka sedan åkte jag och Otis upp till Skellefteå för att bosätta sig hos min mor några dagar. Hade det så mysigt! Gick på stan, fikade, besökte min mosters stuga, hälsade på min faster med mera. I söndags kom Petter och stannade tills måndag då vi alla tre åkte hem till Umeå. Hann bara vara hemma någon timme innan jag fick hoppa in på jobbet.
 
Idag har jag fixat och trixat här hemma. Allt från städning till inredning. När jag blir impulsiv så blir jag det till 100%! Vilket nu resluterade i en trött Mickan. Ska lägga mig i soffan en stund för att samla krafter. Sedan åter till att fixa, hihi.

RSS 2.0