Spökhus.


Jäklar vad skrämd man blev av att titta på BB ikväll! Hade skitit på mig av rädsla om jag var inne i huset. Att kolla på tvn var nog skrämande. Fy! Fast å andra sidan var det väldigt roande att titta på när deltagarna blev rädda. Gurkan är som alltid så himla rolig och härlig, haha.

Nu ska jag borsta gaddarna och sedan sova. Natti!

JAAAAAAAAAA!


Gammal bild, men vill bara att ni ska lägga märke till Skellefteå AIK tröjan.

SKELLEFTEÅ AIK har precis vunnit 6:e semifinalmatchen mot Luleå! Luleå vann de första två matcherna, sedan vann SAIK 4 matcher på rad vilket betyder att dom är i final!!!!!!!!! Det är helt sjukt. Jag är helt överlycklig! 33 år sedan, så många år har passerat sedan SAIK var i final i elitserien i hockey. Äntligen!!

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!! FYFAN SÅ SKÖNT!! THIS IS MY HOMETOWN!

SAIK - LULEÅ.



Exakt i denna sekund släpps pucken!! Nu gäller det, HEJA SKELLEFTEÅ AIK! Om vi vinner denna match är vi i final!

Torsdag.


Kan tänka mig att ni undrar vars jag hållit hus hela dagen. Internet strulade (som det gjort ofta senaste tiden..) hela morgonen och förmiddagen. Ringde vår internetleverantör som sa att det är driftstörningar. Det har varit samma sak de andra gångerna. Snacka om att man blir less! Funkade tydligen inte på hela dagen.

Klockan 12 började jag jobba och slutade 17 så kom precis hem. Cyklade ruskigt mycket idag så är lite trött i benen, hehe. Snart blir det middag. Behöver energi!! Hörs senare när jag återhämtat mig lite. PUSS.

Light is good from whatever lamp it shines.


Ligger i soffan och kikar på "varning för barn". Klockrent program! Kan inte hålla mig för skratt mer än 3 sekunder, snacka om humor på hög nivå. Om ni inte har sett det tycker jag ni ska göra det på bums. Magen viker sig av skratt.

Kommer spendera resten av kvällen under filten och alla kuddar jag har bakom mig. Myskvällar är allt bra ibland!

I took some time out for life.


Senaste veckorna har jag verkligen bott i mina älskade röda skor. Problemet är bara att jag börjar få skavsår, haha. Antar att jag får låta dom vila på skohyllan några dagar framöver. Ett tecken på att dom är grymma!

Aftonen här hemma har varit väldigt lugn. Jag som aldrig brukar ta en powernap somnade vid 18-tiden. En timme senare väckte min älskling mig "middagen är klar". Fantastiskt att få middagen färdig och serverad. Min karl är minst sagt bra som låter mig vila när han vet att jag som mest behöver det. Efter middagen kom mamma och K-P förbi en liten stund. Mamma åkte ner från Skellefteå idag eftersom hon ska börja plugga på universitetet här i Umeå igen! Dock kommer hon jobba som vanligt samtidigt eftersom det bara är vissa dagar hon kommer plugga här. Mamma har verkligen visat mig att ingenting är omöjligt.

Last friday.


Fick tänka till innan jag kom på vilken dag denna bild togs. Jag & mitt minne. I fredags var det i alla fall.

Fikamix.




För några dagar sedan köpte jag denna låda med en massa fika! Den får godkänt. Dammsugarna var supergoda, chokladbollarna goda men mazarinen med rosa glasyr var väl ingen höjdare. Har inte smakat den vanliga mazarinen ännu men hoppas den är godare.

Fika är verkligen mysigt (och GOTT!). Perfekt att ha en låda hemma med lite gosaker.

Onsdag.

Har inte många minuter över men tänkte i alla fall säga: god morgon! Om en pyttestund ska jag kila vidare till jobbet där jag kommer befinna mig 07-17. Eftersom jag blir borta hela dagen kommer det upp några tidsinställda inlägg även fast jag jobbar, så kika in lite senare!


Skellefteå AIK.





2-2 i matcher mellan SAIK och Luleå. Ikväll spelar de sin femte match mot varandra. SAIK leder med 1-0 inför den tredje perioden som startar om någon minut. SJUKT SPÄNNANDE!

För er som inte vet är jag ju från Skellefteå. Född och uppväxen i den lilla norrlandsstaden. Bodde där tills jag var 18 år så att Skellefteå AIK finns i mitt hjärta är inget konstigt. Skellefteå är verkligen en riktigt stor hockeystad vilket man får uppleva vars man än går. Minns när dom tog sig upp till elitserien för några år sedan, känslan och stämningen i staden var fantastisk! Även fast jag är bosatt i Umeå sedan 1,5 år tillbaka håller jag fortfarande på SAIK. Det är ju bara 14 mil mellan. Dessutom är det många här i Umeå som håller på SAIK vilket är superkul! Äh, ska sluta babbla om onödig fakta. Nu börjar tredje perioden!


UPDATE: JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

Hemma.



Tänkte bara säga att jag äntligen är hemma. Efter jobbet hämtade Petter upp mig och sedan for vi till strömpilen för att storhandla. Det tog ett bra tag så vi var inte hemma förrän vid klockan 19. Nu är middagen färdig så har bosatt mig i soffan med middagsbricka, mys!

Jobbdags.



Har nyss slängt i mig lunch, hämtat energi och borstat tänderna. Ska börja gå till jobbet nu. 13-17!

Sunlight.


Solen skiner.
Om en liten stund ska jag nog sätta mig på balkongen.

Tisdag.


God morgon på er!

Hoppas ni alla sovit gott. Själv har jag sovit som en stock förutom att jag drömt något sorgligt. Jag vet inte vad jag drömde men Petter hade vaknat av att jag grät i sömnen i alla fall, haha. Sedan gjorde jag något märkligt mitt i natten. Utan att kolla vad klockan var ställde jag mig upp ur sängen, tog på mig byxorna och kollade sedan på klockan. 03.05!!! Förstår inte varför jag fick ett sådant ryck.. kanske för att jag är van att stiga upp tidigt och gå till jobbet. Men idag börjar jag inte förrän kl 13!

Like a puzzle


En liten bit av mitt sanna jag, haha.


Vi har alla våra knasiga stunder - mer eller mindre. Idag har jag varit mer förvirrad, snurrig och flamsig än vad jag vanligtvis är. Men att bjuda på sig själv samt ha humor är nödvändigt! Tänk vad vardagen skulle bli tråkig annars. Mitt i allt har jag även blivit snorig och nyst hela kvällen så nu väntar min sköna säng. Sömn behövs alltid!

Grillning.


Hallå i stugan!

Kom hem till lägenheten för en stund sedan. Följde min pudding (läs: Johanna) hem efter att vi hade slutat jobbet. Vi hade köpt en engånggrill så ni kan ju gissa vad vi åt till middag. Grillat, potatisklyftor och sås. Yummie! Blev en promenad och lite soffhäng efteråt innan jag drog hem. Har alltid så roligt och mysigt med Johannis, underbar vän!

Keep holding on.


Detta är ett tidsinställt inlägg eftersom jag befinner mig på jobbet. Hoppas att solen skiner och fåglarna kvittrar idag. Lite trevligare än gårdagen då vädergudarna envisades med att ge oss ännu mera snö.

Bilden ovan är förresten tagen igår när snöflingorna började sväva ner från molnen.

In school.


Måndag.


Good morning! 

Då var det dags för första dagen på denna vecka som börjar med jobb 07-16.30. Vad ska ni hitta på idag?

Sista dagen.



Då börjar sista dagen för denna vecka närma sig sitt slut. Till middag stod det pizza på menyn (känns som lite typisk söndagsmat). Har försökt att bara ta det lugnt ikväll, behöver ladda upp mig inför veckan som kommer. Dock är det lite svårt när det kommer till att ta det lugnt. Under årens lopp har jag lärt mig att lyssna på min kropp och knopp men jag har ändå svårt att sätta mig ner. När jag väl satt mig har jag svårt för att slappna av på riktigt. Lustigt hur jag kan vara så trött och slut men ändå gå och fixa massa saker när jag som mest behöver vila. Ibland går jag på autopilot. Kör på flera dagar i rad tills jag blir helt slut. 3 toppendagar brukar efterföljas av 3 sämre dagar.

Det gäller att hitta balansen mellan att göra saker och att ta det lugnt. Jag har blivit mycket bättre på det men har ändå en lång väg kvar. Som person vill jag att alla andra ska må bra och är ofta rädd att göra någon arg, sur besviken eller ledsen vilket resulterar i att jag själv mår sämre. Man måste sätta sig själv i första hand. Jag måste lära mig det. Sluta köra på i 110 och istället varva ner till 50. Då tror jag att jag kommer få fler dagar som blir bra och mindre dagar som är sämre. Men det är klart, vi har alla våra dåliga dagar. Det gäller bara att lära känna sig själv, lyssna på sig själv och följa sitt hjärta.

Imorgon börjar en ny vecka som jag tänker göra till en bra vecka!

Snow.



Vädret hade rätt. Snön började falla på eftermiddagen så sista 2 timmarna på jobbet fick man cykla försiktigt. Är ju fortfarande lite halt ute på vägarna. Men imorgon hoppas jag på SOL!

Jobb.


Nu sticker jag iväg till jobbet. 12-17. PUSS!

Snö.


Enligt yr.no ska det börja snöa här i Umeå klockan 12 idag. När tror ni jag börjar jobba? Just det, kl 12. För det första är jag inte speciellt intresserad av mer snö då jag ser fram emot våren. För det andra cyklar jag mellan alla ställen på jobbet. Ni kan ju tänka er hur mycket mer besvärligt det blir att ta sig fram med cykel om det snöar.. men det är bara att trampa på! ; )

Söndag.


God morgon Sverige!

Ni har väl inte missat att ställa om klockan idag? Känns alltid lite drygt när man ska ställa fram den en timme, speciellt eftersom jag ska jobba idag. Men äh, får ju tillbaka en timme i höst. Sitter och äter frulle i soffan nu och ska även slå igång en film. Morgonmys!

Läggdags.


Natti! 

Efterrätt.



Kanske inte världens bästa bild (tagen med mobilen) men oj så gott detta var! Efter middagen bjöd Petters mamma även på efterrätt bestående av vaniljglass tillsammans med frukt. Frukten hade varit inne i ugnen med vit choklad över. Galet gott! Detta måste jag själv göra någon dag framöver.

Lördag.

Anledningen till varför det inte varit någon uppdatering idag förrän nu ser ni på bilden. Tog den när jag satt i bilen. Jag & Petter åkte till hans familj ute på landet där vi spenderade eftermiddagen samt kvällen. Dessutom blev det årets första grillning! Så jäkla gott med grillat till middag.

Har nyss kommit in genom dörren så nu ska jag landa lite. Hörs senare!

The truly fashionable are beyond fashion.





25 mars 2011.

Helsvart med en väst som bryter av litegrann funkar alltid, typ.

Time discovers truth.



Go' kväll mina fina!

Hoppas ni har/har haft en trevlig, mysig och rolig fredagskväll. Själv har jag ätit middag hos mamma och K-P. Tacos blev det! Lite utav en tradition på fredagar tycker jag. Sedan kikade vi på finalen av Let's Dance som var riktigt bra. Hade hoppats på att Frank skulle vinna men Jessica var duktig hon med.

Sitter nu hemma i lägenheten i min ensamhet. Haha, vad tragiskt det lät. Nämen Petter är ute med sina vänner så han kommer hem lite senare. Men vad tror ni pågår som vanligt varje fredag i vårat trapphus? Jo, grannarna spelar hårdrocksmusik! Givetvis får man spela musik men när det är varje fredag (typ kl 20 till morgonen därpå) flera veckor i rad börjar man bli less.. får väl klaga om dom fortsätter på detta vis. Äh, ska väl lyssna på någon ballad i förhoppning om att kunna koncentrera mig på den. ; )

Äppelkaka.


Efter mitt lilla möte idag mötte jag upp mamma och K-P på stan. Mamma kom hit med bussen idag så var kul att få träffa henne! Vi gick på café station där vi fikade. Jag tog deras smarriga äppelkaka (jag säger äppelpaj?) med vaniljsås. Självklart tog jag kanel och socker på också, haha. Så gott!

Busy.


Tjabbatjenahallå!

Som vanligt ska jag alltid vara tidsoptimist vilket resulterade i att jag missade bussen tidigare idag. Fick lov att gå till en annan busshållsplats för att åka en annan linje. Skulle in till stan för ett litet möte! Kom alldeles nyss hem så har varit borta hela eftermiddagen.

1 år.


Kikade igenom mina bilder på datorn. Hittade denna som är tagen för exakt ett år sedan. Tänk så mycket som händer under ett år.

Fredag.


God morgon! 

BB.

Kvällen har spenderats i lugnets tecken. Har nyss tagit en dusch och sitter nu med morgonrocken, härligt! Har även gjort lite kvällsfika som ska ätas upp om några minuter då kvällens avsnitt av Big Brother drar igång. Vår norrlänning Simon ä ju ba för go! Håll ni me?

 


Tankar om studenten.

Vet inte om det beror på att jag har en dålig dag eller om det beror på att jag förträngt tanken flera månader - studenten. Det är mindre än 3 månader kvar innan alla skriker, sjunger, dansar och känner friheten medans dom står på studentflaket. Alla har börjat bestämma sina studentklänningar samtidigt som mössorna har kommit.

I höstas tog jag ett utav de största och svåraste beslut jag någonsin tagit. Jag tänkte inte längre stå ut med allting som pågick sedan första dagen av gymnasiet. För en gångs skulle var det min tur att må bra och för att göra det tog jag saken i egna händer. Dagen då jag slutade gymnasiet var en utav de bästa i mitt liv. Äntligen kunde jag börja leva på riktigt och göra saker jag mår bra av. Skolan var inte en av dom. På något sätt fick jag uppleva den där friheten som man gör på studentdagen, antar jag. Skillnaden är bara att jag gjorde det ensam och på ett annat sätt än vad jag föreställt mig. Jag ångrar inte mitt val, jag är stolt över att jag faktiskt valde mig själv i första hand. Känslan jag har idag är bara lite extra tung. Klart det är en sorg och besvikelse att inte få fira med mina klasskamrater det som skulle komma att bli en sådan otrolig upplevelse. Om en vecka åker dom även till Barcelona, det gör ont i mig.

Visst är det konstigt hur man kan känna både lycka och sorg på samma gång. Lyckan över att vara där jag är idag, samtidigt som jag känner sorgen i att inte få uppleva min studentdag. Trots att jag vet att jag inte har samma förutsättningar som många andra känns det så orättvist. Orättvist att inte kunna stå där i juni trots att jag kämpat mer än vad många andra har. Inte för att låta självgod men dagar som dessa kommer verkligheten ikapp mig.

För att vara ärlig är jag rädd för studentdagen. Jag hoppas innerligt att jag kan glädjas över alla som tar studenten, vilket jag säkert kommer göra. Rädslan är bara stor, alldeles för stor. Rädslan för att jag ska känna mig misslyckad.

To think and to be fully alive are the same.


Mår inte hundra procent idag. Tog en lång sovmorgon och sedan jag klev upp har jag bara tagit det lugnt.

Tacka tv + serier en dag som denna!

Items.


Vill ha begär på alla dessa. Minst sagt! Ni hittar dom hos JOHANNA.

Funny.


Denna bild är inte någon "ego-tittapåmig-jagärawesome". Tyckte bara det såg så himla fult/kul ut med speglarna, haha. Kolla vid låren! Speglarna sitter någon cm ifrån varandra så det ser ut som någon redigering kissie brukar göra. Haha!!

Middagsdags.




Efter en lång dag på jobbet blir det nu middag. Lax och potatis!

Sum.

Tänk om man vaknade upp imorgon med solstrålar genom fönstret, +25 ute och grönt gräs. Tänk om det vore sommar imorgon.

Fläta.


JA, jag har tjockt hår. Hate it, love it.

Semi.



Kvällens match mellan SAIK och Luleå är avgjord, tyvärr vann Luleå....... vi får ta och vinna nästa match!

Träning.

Tjeeeeeeenare mannen!

Haha kunde inte låta bli. Precis som de senaste dagarna jobbade jag 7-17 idag och efter det traskade jag hem. Städade undan, lagade middag och for sedan till gymmet! Efter min knäskada i november provade jag träna i februari (?) men det gick verkligen inte. Ganska logiskt vid närmare eftertanke. Nu har det gått 3,5 veckor efter operationen så jag testade att träna idag. Det gick faktiskt bra! Gäller bara att inte gå ut allt för hårt. Knät är inte helt återställt förrän om några månader så ska vara försiktig.

Hur som haver. Grymt skönt att träna igen efter 5-6 månader.

Tisdag.



Tänkte göra ett tidsinställt inlägg så ni har något att spana in. Medans ni läser detta cyklar jag troligtvis runt, runt, runt. Några av er har förresten frågat vars jag har fått jobb. Hemtjänsten!

Hej! Jobbade för första gången idag, gick ...

dsc01492 (MMS)

Hej! Jobbade för första gången idag, gick toppen! Sitter på bussen till johanna just nu och när jag kommer hem ska jag sova direkt eftersom jag jobbar 7-17 imorgon också. Ni vet i alla fall att jag lever! Vi hörs imorgon. Massa kramar.


Slut på veckan.

Gokväll!
Har varit vaken sedan 06-tiden och sedan inskolning hela dagen. Jag & Petter blev bjuden på middag efter jobbet så kom hem ganska nyss. Är galet trött så ska försöka sova snart. Måste orka med det som morgondagen kommer erbjuda!
Hoppas ni haft en fin helg. 

Almost there.


Är på min sista inskolning. 2 timmar kvar tills jag slutar.

Mango.


För några veckor sedan då Petter kom hem från affären efter att ha handlat hade han köpte en marabou med mango. Hade sett den både i butik men även på reklamen, men aldrig köpt den. Vet inte riktigt vad jag tyckte om smaken. God fast ändå inte. Vi åt bara någon bit var. Förpackningen låg kvar i skåpet ett x antal dagar tills vi insåg att vi nog aldrig kommer äta upp den så den åkte i soporna. Med andra ord var den ingen höjdare trots allt. Helt okej men inget jag kommer köpa igen. Vet inte ens om dom finns kvar i butik?

Har ni smakat den, och vad tyckte ni?

Söndag.


God morgon!

Sista dagen för veckan vilket även betyder sista dagen för min inskolning. Precis som igår kommer jag gå 07-17 även idag. Får snappa upp det sista så jag känner mig säker inför morgondagen, då börjar jag jobba!

Supermåne.

Ni har väl inte missat att det är "supermåne" ikväll?

Supermåne innebär att månen är närmare jorden än vanligt så den ser större ut och lyser starkare. Jag var givetvis tvungen att gå ut och kika. Som tur är var det stjärnklart! Månen såg faktiskt ovanligt stor ut och lyste väldigt klart samt lite starkare. Hade bara med mig mobilen så någon bra bild blev det inte men bättre än ingen alls.

Som en liten notis har jag alltid fått höra av mamma att ordet "måne" var det första ordet jag sa. Förutom mamma & pappa. ; )

Finally home.


Tog denna bild när jag fick hem från jobbet idag. Underbart väder!

Som ni redan vet håller jag på inskolas på mitt nya jobb hela helgen så det är mycket nytt. Massa information att ta in och nya saker att lära sig. Än så länge känns det i alla fall bara bra! Detta ska nog gå toppen.

At work.


Lördag.


Jobb 7-17 idag. Kommer upp något tidsinställt under dagen, bara så ni vet.

Inskolning.


Hemma från första inskolningen. Wihooooo! Gick jättebra. Nu väntar middag med min fina sambo!

U.n.d.e.r.b.a.r.t.


Fredag, älskade fredag. Medans många snart tar helg gör jag tvärtom. Mötet jag nyss var på gick toppen. Ska börja min inskolning redan idag kl 14-18! Sedan blir det även inskolning imorgon och på söndag. Gissa vad som händer på måndag? Min första dag på jobbet!!!!!

Livet kunde inte kännas bättre i denna stund.

Work.


Alldeles strax ska jag ta på mig ytterkläder för om några minuter kommer Johanna och hämtar upp mig.
Klockan 11.15 händer det en kul sak! Berättar när jag kommer hem. Önska mig lycka till!

Fredag.


Fick just bevis på att jag suttit hemma alldeles för många månader. Trodde det var måndag men när jag skulle skriva rubriken på detta inlägg insåg jag att det är fredag.. haha. God morgon förresten!

Nu blir det lite morgonmys innan jag ska iväg på en spännande grej!!
Tell you later.

Olles.


Befinner mig hemma i Umeå! Efter en vecka hos min älskade mamma är jag tillbaka i storstan. Har haft det toppen i Skellefteå men känns skönt att komma hem till min sambo. Dessutom är livet underbart just nu - yes it is!

Ska byta kläder och sedan ta bussen in till stan. Ikväll ska jag umgås med några tjejer på Olles. Hoppas ni får en fin kväll!

Flowers.


Köpte dessa byxor för några månader sedan på H&M. Gav en hundralapp för dom. Perfekt till våren.

Torsdag.


Photo by me.

God morgon kära vänner!
Solens strålar letar sig in genom fönstret även idag. Underbart! Hoppas den stannar kvar så jag kan sätta mig ute på balkongen lite senare. Ska äta frukost till att börja med och efter det ska jag städa. Mamma åkte till Umeå igår så tänkte göra fint tills hon kommer hem i afton. Kommer inte träffa henne eftersom jag, ironiskt nog, åker till Umeå innan hon kommer hem.

Always remember.


Glee.


NU:
se senaste avsnittet av glee! 

Kofta.





Mammas mysiga kofta hängde i mitt rum (läs: mitt gamla rum. eftersom jag flyttade hemifrån för 1,5 år sedan). Är ofta frusen av mig så koftan kunde inte vara mer lämplig idag. Lovely!

Promenad.


Trots droppande snö från taken har vi mycket snö kvar här i norrland.

Snacka om härligt att vara ute i friska luften. Sedan mitten av november har jag i stort sätt suttit inne eftersom jag skadade knät och väntade på operation. Efter operationen fick jag ett rehabprogram som jag gör några gånger per dag för att träna upp knät, muskler och balansen. "Snitten" har läkt suveränt efter operationen och idag tog jag bort sista plåstret.

Tog en promenad på ca 20 minuter i det härliga vårvädret. Om jag fick välja hade jag gått en längre promenad men jag får inte överbelasta knät. Kommer ta några månader innan knät är helt återställt men det är ganska logiskt med tanke på hur mycket rörelse och muskler man förlorar på att sitta still i 3-4 månader. Jag har så mycket att vara glad över. Den eviga väntan på operation är över, operationen är klar och jag kan gå utan kryckor! Livet kan bara bli bättre från och med denna stund.

Student 2011.


Nelly.com har en kategori som heter "Student 2011". Spanade in den och hittade mycket fint. Även under kategorin "Festklänningar" fanns det många fina. Ett litet tips till er som tar studenten om några månader!

Earth laughs in flowers.

Tycker vi börjar dagen med denna bild på en blomma. Lite vårkänsla.

Under nattens gång har jag sovit lite konstigt. Först kunde jag inte somna eftersom jag hade en sådan hemsk halsbränna/illamående/sura uppstötningar/ont i bröstet. Som tur är blev det lite bättre så jag kunde somna. Har drömt många märkliga drömmar samt vaknat till och från. Har trots allt stigit upp och nu är det dags för frulle!

In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on.



Jag & mamma har myskväll framför tvn. Först åt vi middag och nu blir det kladdkaka! Mamma har redan ätit sin bit men jag har min kvar, hihi. Nu ska vi kika på sofias änglar. Hoppas ni får en fin kväll! 

If there is no struggle, there is no progress.


Svart + skjorta kändes som ett bra val denna tisdag.

Fika.





Tog en promenad på 200 meter till min kära mormor som bjöd på fika. Gudomligt gott!

White Light Moment.


Här har ni tredje och sista paret som fanns i paketet jag fick hem för några dagar sedan. Har haft några par av dessa skor innan men eftersom jag använder dom i princip dagligen var det dags för ett par nya. Ska slänga mina trasiga och smutsiga NU. Skönt!

Tisdag.



It was one of those March days when the sun shines hot and the wind blows cold:
when it is summer in the light, and winter in the shade.

Färgat håret.











Känslan efter att man färgat håret är helt underbart! Känner mig lite som en ny människa på något underligt sätt. Min moster är ju frisör och har en egen salong så hon hade en ny hårfärg som vi testade idag. Min utväxt var verkligen hemsk innan. Ifall ni vill kolla är det bara trycka på kategorin "bilder på mig mfl -11" så hittar ni bilder där ni ser min mörka utväxt. Kan inte förstå att jag är så mörkhårig..

Hur som haver. Resultatet blev otroligt bra! Moster blev jättenöjd! Innan sa hon att det kan skifta lite rosa innan man tvättat det någon gång men det blev inte alls rosa, bara helt naturligt blont. Ser verkligen ut som detta är min riktiga hårfärg tycker jag.

Vad tycker ni?

Kalas.




Från klockan 17 har det varit fullt hus här. Den ena efter den andra droppade förbi så inte förrän nu har alla farit hem. Mammas födelsedagsfirande var jättemysigt! God sallad till middag och kladdkaka till efterrätt, supergott. Att umgås med sina nära och kära är aldrig fel.

PS. GLAD SÅ IN I BOMBEN ATT SAIK VANN IKVÄLL! HEJA!

Färgning på G!








Eftersom min mamma fyller år idag kommer släkt och vänner hit. Min moster kommer dock lite tidigare för att hinna färga mitt hår. Fantastiskt med en frisör i släkten! Hon berättade att hon har en ny hårfärg till mig. Har ingen aning om hur den ser ut i verkligheten men det får vi se på resultatet. Spännande! Äntligen försvinner min hemska utväxt! Bye bye.

Music.


Kom nyss in efter att ha suttit ute på balkongen. Ännu är det bara mars men helt underbart att sitta ute i vårsolen. Hoppas på att få lite färg så man slipper se likblek ut, haha. Sol & musik - perfect combo!

Red.


Här är par nr 2 som låg i paketet jag fick hem för några dagar sedan. Perfekta nu till våren. Kul med färg!

Måndag.

God morgon!

Här i mammas lägenhet är det full rulle, nästan i alla fall. Hon fyller nämligen år idag! (Grattis igen mami!) Ja, hon och min moster fyller dagarna efter varandra.. så det är alltid kalas två dagar i rad. Innan hon kommer hem från jobbet ska jag städa och göra fint här hemma så hon slipper göra det när hon kommer hem. Har diskat och sedan fortsätter jag men måste äta lite frukost först.

Vad gör ni idag?

Pretty Woman.


Precis som rubriken lyder sitter jag och tittar på den filmen, pretty women. Vet inte hur många gånger jag har sett den. Tillräckligt med tanke på att jag nästan kan den utan till, haha. Fast å andra sidan kan man nog inte se den för många gånger - den är lika bra varje gång.

Pink.




Denna underbara rosa morgonrock i siden är vad som gömde sig i paketet. Armbandet fick jag också, men man kan även ha den som en fotlänk på sommaren. Gissar att min moster köpte dessa två saker då hon var i thailand. 

Skor.


Provade mina nya skor utomhus för första gången idag. Dom är verkligen hur skönt som helst att gå i. Awesome!

Paket.


Hemma från födelsedagsfirande hos min moster. Det bjöds på både middag och jordgubbstårta, mums! Efter att min moster hade öppnat sina presenter gick hon iväg och kom tillbaka med en present som var.. till mig! Hon var utomlands när jag fyllde år så jag fick min födelsedagspresent av henne idag. Om ni vill kan ni gissa vad jag fick, eller så kan ni helt enkelt titta in senare.

Birthday.

 

Min moster fyller år idag så nu sticker vi iväg på kalas. Tjing!


Söndag.


Hade väldigt svårt att somna igår vilket betyder att jag vaknde sent idag, precis som igår. Är i alla fall uppe nu och har precis hoppat ur duschen. Nu blir det frukost. Förresten, god morgon!

What is love?


Popular.


Måste säga att jag är glad över att Eric Saade vann men alla var bra. Det är så himla svårt att tycka när det gäller musik, alla tycker om olika låtar/artister/stilar. Det är väl det som gör det så kul, egentligen. Spännande var det in i sista sekund! Mindre bra var att det inte gick att komma fram flera gånger när man försökte ringa och rösta.. dåligt! Hur som helst, riktigt roligt att Eric vann. Nu är det Tyskland som gäller!

Och ja, jag är en riktig melodifestivalnörd, haha. Jag & mamma hade laddat med fanta och godis. Mysig kväll. 

Melodifestivalen 2011.

Om bara några minuter är det dags för final i melodifestivalen. Mina favoriter är Eric Saade och The Moniker. Tror även att det blir någon av dom två som vinner. Men det är många bra artister och låtar som tävlar så det blir nog en kamp in i det sista. Spännande!

Vem är din favorit och vem tror du vinner?

Maria.


I eftermiddags var jag hos min kära vän Maria. Hon har flyttat sen sist jag var hemma så jag gick över för en pratstund samt spanade in hennes nya lägenhet. Mysigt! Dessutom är det bara 1 minut gångavstånd från henne hit till min mamma. Riktigt bra!

Everything in life is luck.

Nu när jag är hemma hos mamma hittar man alltid kort från när man var liten, hihi.
På denna bild har jag min balettklänning och i knät har jag en docka med en liknande klänning.

Lördag.


God morgon!

Igår var vi bjudna till mormor på middag där det bjöds på välkomstdrink, snacks, förrätt, varmrätt och efterrätt. Allting var som alltid jättegott! Så himla mysigt och trevligt att komma hem och umgås med släkten.

I want to walk through life instead of being dragged through it.


Skopunkten 399:-
Här ser ni vad som fanns i påsen som jag tidigare hämtade ut. Köpte 3 par, ni får se dom andra 2 senare.
Dom passade perfekt i både storlek och modell. Hur sköna som helst!

Skopunkten.


Kom nyss hem efter att ha hämtat ut ett paket, spännande!
Ni får se innehållet senare.

Naturens krafter.


Bilden togs idag när jag var ute.

Imorse då jag vaknade och tittade ut genom fönstret var det fullt med snö. Miljontals flingor letade sig ner från himlen till marken. När jag någon minut senaste slog på nyheterna tog jag direkt tillbaka mina tankar om hur jobbigt det var att det kommit lite snö. Japan har drabbats av en jordbävning och en tsunami. Hawaii väntar och förbereder sig för det värsta. Om bara några minuter väntas tsunamin nå ön. Man kan inte ens föreställa sig hur det är att vara med om något sådant förrän man själv står mitt i kaoset.

En påminnelse om hur bra vi har det. Allt för ofta glömmer vi bort att uppskatta både stora men framförallt små saker här i livet.

Ordinary people.

Hey guys!

Med frusna fötter sitter jag åter igen inomhus - skönt! Inte skönt med frusna fötter men skönt att få komma in i värmen. Tog en promenad till byggnaden där jag hade en bokad tid. Var på halvårskontroll för min medicin. Lite spännande och intressant att se hur senaste 6 månaderna har varit. Utan att låta otrevlig tänker jag inte berätta så mycket mer om det. Jag är väldigt öppen här på bloggen men just när det gäller medicin tänker jag inte uttala mig speciellt mycket. Alla är olika och unika.

Fredag.


Har nyss stigit upp och sitter vid köksbordet som ni kanske ser. Ska göra frukost nu, ville bara säga god morgon. 

Skellefteå.

Blev visst lite senare uppdatering än vad jag hade räknat med. När jag kom hem till Skellefteå for jag direkt till min mormor eftersom hon behövde hjälp med sin dator. Hon har råkat fått något slags virus så försökte fixa det utan ett lyckat resultat, tyvärr. Blev där några timmar innan jag gick hem så nu har jag nyss ätit middag med mamma. Mysigt att vara hemma i Skellefteå!


En bild som togs sist jag var hemma. 25 januari då jag fyllde 20 år!


Going to my hometown.

Då var allting klart. Har packat väskorna och gjort det som behövs innan jag åker. Petter är hemma på lunch så han är snäll och skjutsar mig till busstationen snart. Ska fara hem till min mamma i Skellefteå! Vet inte hur länge jag stannar men eftersom hon fyller år på måndag är jag tillbaka i Umeå tidigast tisdag. Självklart tar jag med mig datorn så ni blir inte av med mig ifall ni trodde det, haha. Vi hörs när jag är framme.

En liten sak innan jag går. Kom på att jag inte visat er en bild som togs i december (!!). Fina Moa fixade mitt hår samt sminkade mig eftersom hennes klass skulle ha en person som liknar en kändis. Gissa vem jag liknar?


Torsdag.


It's a beautiful day.

Tusan vad härligt det var att sova, hade nog sovit flera timmar till om inte Petter ringde och väckte mig. Fast det var jag som sa att han skulle göra det. Har massa saker jag ska hinna göra nu på förmiddagen. Hörs lite senare gott folk.

Äntligen hemma.


Efter en lång dag med mycket innehåll finns det inget bättre än att komma hem. Ta en dusch, äta kvällsfika och slå på en film. Galet mycket mys! Dagen var som jag sa innehållsrik. Har hunnit med allt från ett möte till fika med Lina till bortbjuden på middag. Kan även nämna att jag och Petter gick in i en butik.. systemkamera, en dag ska du bli min.

Förresten! I några inlägg nedanför hade jag dragit på mig vårjackan vilket visades sig vara på tok för tidigt. Varför ska man alltid inbilla sig att våren är här när det bara är mars? Haha. Idag åkte vinterjackan på igen vilket var en klok idé för gissa vad som pågår utanför fönstret? Snöstorm! (Okej, inte storm men blåser väldigt mycket.)

My hair.


Borde ta och klippa håret snart, i alla fall topparna + tunna ur det lite. Alldeles för tjockt!
Först måste jag i alla fall färga min utväxt, den är rent ut sagt HEMSK. Tur att den inte syns på bilden ovan.. haha.

Town.

Varför ska jag alltid stressa i sista sekunden? Åtminstone ofta. Dagens planer är följande:
  • Lunch
  • Åka in till stan
  • Möte
  • Äreenden
  • Fika med Lina
  • Bortbjuden på middag
  • Träna
Förmodligen kommer det upp något tidsinställt inlägg medans jag är borta, annars hörs vi ikväll. Kram!

Onsdag.


Jag vet inte om jag blir arg på mig själv eller om jag borde känna mig stolt som tuppen. Snackar givetvis om att jag stiger upp vid 7 de flesta dagar i veckan när jag egentligen kan sova hur länge jag vill. Anledningen till varför jag är vaken så tidigt är för att jag blir på mycket bättre humör under dagen plus piggare! Ifall jag sover till.. låt oss säga 11, visst superskönt men dels är halva dagen borta medans mitt humör svänger mer än vanligt.

Erfarenheten har visat att rutiner är något jag behöver. Egentligen tror jag att alla mår tusen gånger bättre om man har just rutiner i livet. För det behöver inte varenda sekund vara planerad men att planera och göra det man själv mår bäst av vinner man på i längden. Så mycket vet jag är sant.

Beauty has a lot to do with character.



Semlorna i inlägget nedanför ska snart ätas upp, om bara några minuter för att vara mer exakt. Var tvungen att vila magen ett tag efter middagen.. semlor är ju så himla mättande, haha. Sedan blir det lite tv-tittande innan sängen kallar. Har gäspat ett x antal gånger senaste timmen så lite extra mycket sömn skulle inte sitta fel.

Vi hörs imorgon. 

Semlor.





Hur underbart är det inte när sambon kommer hem från jobbet och med sig har han semlor. MUMS!

Bild 28.

En tokig bild.


Art, in itself, is an attempt to bring order out of chaos.


Har gjort tre stycken örhängen. Nr 1. Nr 2. Nr 3.

Är sugen på att köpa hem lite mer material och skapa nya smycken. Pyssel är kul!

Tisdag.


God morgon på er!

Dreams are today's answers to tomorrow's questions.


Strosade omkring i detta idag.

If you cannot be a poet, be the poem.


Tar det bara lugnt här hemma i lägenheten. Eller det beror väl hur man ser på saken med andra ord. Har ätit middag för en liten stund sedan, diskat undan och nu sitter jag här. Ska kika runt på internet.. bland annat skor men även lite annat pyssel.

7 mars.

Idag fick vårjackan äntligen komma fram ur garderoben!

Bild 27.

En bild som du alltid skrattar åt.

 

Haha måste bara lägga in en liten kommentar till denna bild. Den är tagen på valborg -10, dvs snart ett år sedan. Jag & Petter hade varit med ett gäng vänner under kvällen där vi hade superkul! Eftersom vi var någon mil utanför stan tog vi bussen till centrum men sedan var vi tvungen att gå till fots. Antingen gick det ingen buss eller så var vi tvungen att vänta länge tills nästa, kommer inte ihåg. Knöt halsduken runt huvudet eftersom det regnade/snöade. Kände mig som en liten gumma samtidigt som jag höll på skämta om detta, det finns en film också.. men ni får nöja er med denna bild. ; )


Lägger man ihop valborg, bron över älven, regn/snö, ett kärleksfullt par, humor och en kamera kan man få ett resultat som ovan!


Your life is what your thoughts make it.


Nu är stygnen borta!
Var spännande att se vad som döljde sig bakom "kompressen" eller vad man nu ska kalla det. Vid operationen gick dom in på två ställen, ett till höger om knät och ett till vänster, så det var på två ställen det var stygn som skulle bort. Gjorde lite ont men ingenting om man jämför med hur ont jag har haft före och efter operationen. Sköterskan tyckte det såg bra ut. Dock är det en blödning under båda snitten men det ska tydligen försvinna om några dagar. Ena snittet hade inte läkt ihop helt så det var en liten öppning.. fick något slags plåster som ska sitta på några dagar så det får läka. Vill minsann inte ha någon infektion eller liknande!

Riktigt skönt att allting är gjort. Nu gäller det bara att träna upp mina muskler, balansen och rörligheten i benet. Tänk att det var ungefär 4 månader sedan jag skadade mig, helt galet. Nu håller vi alla tummar så jag kan börja jobba, träna och allt annat jag inte har kunnat göra! Förhoppningsvis inte allt för många veckor bort! Happy.

Måndag.


Sitter här i norrland och dricker mitt älskade te samtidigt som jag äter frukost. Om en liten stund ska jag ut genom dörren för att fara iväg och ta bort mina stygn! Ska bli spännande eftersom jag inte sett hur det ser ut efter operationen, det är fortfarande täckt. Fast jag undrar om några trådar har lossnat eller något liknande.. igår när jag vaknade såg det lite märkligt ut. Men det får jag snart se.

Vad har ni för planer nu i början av veckan?

You've got to grow up sometime.



Bara för att jag är lite tokig och sprallig innerst inne.

Kvällen har bestått av pizza (told you so) till middag och solsidan. Tror jag ska lägga mig i sängen snart och läsa en tidning. En bok har jag aldrig lyckats läsa ut så det är ingen idé att börja på någon ikväll känner jag, får bli en annan gång. Har en tidning jag fick av mamma för en vecka sedan som fortfarande är inplastad. Den får det bli!

You never know what motivates you.


Idag tänker jag inte göra någonting, bara för att jag kan.
Troligtvis äta pizza. Förmodligen se en film. Älskade söndagar.

Bild 26.

Någon/några som du alltid har roligt med.


Söndag.


Borde kanske skriva god dag istället för god morgon men eftersom jag vaknade kl 12.30 (!!) passar nog det sistnämnda bäst. Känns som att jag sovit bort halva dagen vilket jag faktiskt också har gjort, men anledningen är bra. Gissa när jag somnade? 05.30! Brukar aldrig vara vaken så länge men jag kunde helt enkelt inte somna. Låg och försökte sova i flera timmar..

Men nu är jag i alla fall uppe! Ska ta och äta en stor frukost nu.
Har ni några planer för idag, eller blir det en sådan "typisk söndag" för er med?

Stjärnklart.


Det är underskattat att sitta sitta själv på en lördagkväll. Man får laga exakt vilken middag man vill utan invändningar från sambon. Tittat på melodifestivalen med hög volym och trallat med i låtarna. Hällt upp godis i en skål. Har en massa ljus tända som ger mysfaktor. Dricker coca-cola som inte tar slut (vilket den gör om Petter är hemma, haha). Skrivit klart mitt CV samt skickat in. Något jag däremot inte har gjort ännu men ska göra om några minuter är att se filmen Trassel, den verkar mysig och rolig.

Kanske låter som att jag inte tycker om att ha min sambo hemma eller någon vän som sällskap eller vara hos min familj men jag tycker bara det är riktigt skönt att vara ensam ibland. Ganska ofta för att vara ärlig. Imorgon kommer min Petter hem, till veckan ska jag umgås med vänner och någon/några dagar innan nästa helg far jag till Skellefteå! Lite lugn måste man ju ha innan stormen så man orkar det som komma skall. Eller hur?

Myser i svart.





Detta är vad jag myser runt i denna lördag.

Dagen har bestått av en omgång disk, telefonsamtal och lite skrivande. Antar att skrivandet är något som kommer pågå till och från under kvällen också eftersom man aldrig vet när min motor vill fungera. Håller på att knåpa ihop ett personligt brev + CV för er som undrar.

Har ni några tips är ni välkomna att dela med er.

Emelie.

Ifall ni vill läsa något fint tycker jag ni ska trycka HÄR.



True friends never fade.


Bild 25.

En person som alltid gör dig glad.


< Maria! Avslutningskvällen i 9an. Snart 3 år sedan.


Lördag.

God morgon!

Sov ut till 10.30 idag vilket var länge med tanke på grannarna som spelade musik. Förstår inte vad dom håller på med. Varje fredag börjar dom spela musik vid 2 på natten och fortsätter ända till dagen. Antar att dom varit ute på krogen eller något och sedan kommer hem för att ha efterfest. Låter väl som en gammal tant som klagar på dagens ungdomar känner jag nu, men det är minst sagt störande att ha hårdrocksmusik som godnattvisa plus att man vaknar till samma typ av musik. Egentligen borde jag knacka på och be dom dämpa sig.. men ja ä int så bitter!

NU: frulle!


Tankar på en fredagseftermiddag.

De flesta dagar försöker jag vara så som samhället förväntar sig att en 20årig tjej ska vara. Givetvis är det individuellt och skiftar från person till person men några saker finns där trots allt. De som inte känner mig eller vet om mina svårigheter skulle förmodligen tro att jag har stått på studentflaket och skrikit mig hes. Dansat hela natten lång för att sedan gå hem längs gatan. Jublat över friheten. Spenderat hela sommaren till att göra saker jag endast drömt om. Flyttat till en annan stad. Rest utomlands med mina vänner. Fått för sig att ta en roadtrip där slutdestinationen är okänd. Överlevt sommaren för att sedan ta steget till hösten. Fått heltidsjobb. Älskar jobbet. Umgås med vänner. Inga bekymmer. Det är nu livet är som bäst.

 

Jag önskar att ovanstående meningar var min sanning men att säga det vore att ljuga, både för andra och mig själv. Istället sitter jag här med ett knä som jag opererade för exakt en vecka sedan. Varit sjukskriven sedan november då skadan skedde. Gått om 8an på högstadiet. Hoppade av skolan sista året på gymnasiet. Söker jobb som en galning. I många ögon skulle detta kallas misslyckande, jag har misslyckats. Ni tror säkert att detta inlägg handlar om att jag vill att ni ska tycka synd om mig eller något i den stilen. Om så är fallet, låt mig tala om att min mening är exakt tvärtom.

För alla där ute som inte har någon aning om vad dom talar om. Har ni aldrig hört talas om ADD eller inte vet vad det innebär – då har ni kommit rätt. För alla er där ute som känner sig misslyckade – då har ni kommit rätt. För alla er där ute som har någon i sin närhet med ADD – då har ni kommit rätt. För alla er där ute som är som jag – ni har definitivt kommit rätt. Jag vill skapa det jag hade behövt både innan och efter jag fick min diagnos. I många situationer är det tabu att prata öppet om ett neuropsykiatriskt funktionshinder. I min värld är det mer än välkommet. Berätta, diskutera och kanske träffa andra som är exakt som DU. Synen som idag finns på npf är inte rättvis. Här vill jag dock förtydliga att jag vill inte dra alla över en kam. Jag menar bara att det är många där ute som inte har erfarenhet eller kunskap gällande npf, speciellt ADD och det vill jag ändra på.

 

Om vi backar bandet till där inlägget började. De flesta dagar försöker jag vara så som samhället förväntar sig att en 20årig tjej ska vara. Exemplet jag beskrev i första stycket var någon annans sanning. Min egen sanning skiljer sig från mängden. Egentligen skulle jag stått på det omtalade studentflaket i juni -10. I 8an gick jag om ett år så då blev ju även studenten ett år längre bort. Egentligen skulle jag stå där om 3 månader. I 2an fick jag veta att jag skulle behöva gå ett fjärde år på gymnasiet men skulle ändå få ta studenten med min klass och sedan börja till hösten igen för att gå de kurser jag inte klarat eller inte gjort. Hoppade av skolan i 3an i mitten av höstterminen, samtidigt som jag fick min diagnos. Jag har haft magproblem, två olika problem dessutom. Jag har haft anfall. Jag har gått om 8an. Jag har hoppat av gymnasiet. Jag har inte tagit studenten. Jag är sjukskriven för att jag skadade mitt knä. Jag har just opererat mitt knä. Jag fick min diagnos för 6 månader sedan. Jag äter medicin. Men vet ni vad? Jag har inte misslyckats. Det är skillnad mellan att ge upp och att fortsätta kämpa.

 

Mina svårigheter är något jag alltid kommer bära med mig men det betyder inte att hela livet kommer bestå av svårigheter. För min egen skull är det dags att inse allting jag redan har åstadkommit och se ljust på det som komma skall. Självklart har jag mina dåliga dagar, stunder jag inte orkar någonting, motivation som tar slut innan den ens börjat, ångest, trötthet och slut på energi. Jag låter mig själv ha dessa dagar för jag vet att morgondagen är bättre. Istället för att tänka på allt jag inte har gjort som många andra har ska jag tänka på allting jag faktiskt har gjort.

Flyttat hemifrån vid 18 års ålder till en annan stad. Lyckats pendla 28 mil tur och retur i ett år under gymnasietiden. Haft 3 olika jobb under mina 20 år. Äldreboende, lokalvårdare och personlig assistent som är mitt nuvarande sedan ett år tillbaka. Jag vågar ta för mig saker jag aldrig tidigare ens vågat tänka en tanke på. Bor centralt i en 2a tillsammans med min sambo som jag varit tillsammans med i 2,5 år. Har en fantastisk mamma som alltid funnits vid min sida och kämpat med mig men ofta även för mig de stunder jag själv inte orkat. Skulle kunna räkna upp tusentals saker till men detta får räcka för denna stund. Plus allt detta är nog min största bedrift mig själv. Hur jag har utvecklats som person är tack vare allting jag gått igenom. Jag har aldrig tyckt synd om mig själv och tänker aldrig göra det heller. Om det inte vore för allt detta skulle jag inte vara den jag är.

 

På tal om det jag skrev i början tänker jag inte se det som något negativt utan istället vända det till något positivt. En dag kommer jag sätta mig i skolbänken igen för att plugga så jag får alla gymnasiebetyg. Till sommaren väntar en resa till turkiet med min familj. Sommaren kanske även bjuder på en familjemedlem.. och nej ni behöver inte oroa er, det är ingen bebis utan en hund! I december kanske det blir en Thailandsresa. Jobb har jag redan men söker även fler. Kanske drar iväg som au-pair framöver. Kanske flyttar till Göteborg. Det jag vill komma fram till är att mitt liv är så mycket mer än skola och alla måsten. Dock är det här misslyckanden skapas. Har man inte en gymnasieutbildning som man har tagit examen i räknas det inte. Det spelar ingen roll hur duktig du är i något, chansen att få jobb är liten, speciellt om du nämner att du är annorlunda. Jag vänder trenden. Jag har jobb. Jag har en sambo, familj, släkt och vänner som är helt underbara. Jag kan göra vad jag vill i denna stund och vill jag resa, jobba eller plugga så tänker jag göra det! Har jag tagit mig såhär långt kan jag inte ge upp, det finns inte i min värld.

Det är nu livet är som bäst. Jag måste bara inse det själv.

Som vanligt blev det en långt text. När mina fingrar väl får för sig att skriva då blir det glöd! Kanske lite osammanhängande men det reflekterar ju även hur jag är. Hoppar från en sak till en annan. Hade inget enskilt syfte när jag började skriva texten utan jag skriver direkt från hjärtat. Ändrar bara om det blir stavfel eller liknande. Direkt från hjärnan och hjärtat, det blir ärligast och mest äkta så.



Born This Away.

 

Två underbara covers på Born This Way.

Vanilla.


Snacka om att te är något som köps hem flitigt i detta hushåll. Vanilj har varit favoriten några månader, får se om det snart är dags för en ny favoritsmak. Har ni några förslag?

Bild 23.

En bild från i somras.

(Råkade publicera bild 24 igår istället för 23 så den kommer nu. 25 kommer imorgon. Hajar ni?)


Fredag.


God morgon! 

Min plan var inte alls att vara uppe kl 07 men kunde inte somna om efter Petter hade farit till jobbet. Försökte somna om utan att lyckas. Anledningen stavas k.y.l.s.k.å.p.e.t. Vissa stunder får den ett ryck och lever om som attan! Låter som någon borrar i väggen bredvid..

Sovdags.


Efter ett antal gäspar orkar jag inte hålla ögonen öppna många sekunder till.
Har kvällsfikat och sett BB. God natt alla fina!

Skopunkten.

Skopunkten har som alltid "ta 3 betala för 2" och nu är det inte länge kvar tills jag kan börja gå utan kryckor så tänkte köpa 3 par textilskor. Frågan som återstår är, vilka? Jag kan verkligen inte bestämma mig. Dom vita har jag haft några stycken av så ett utav paren blir nog dom, men sedan är det två till. Klicka här eller här för att se andra textilskor förutom de på bilden ovan.

Vilka skulle ni ha valt?

I need a vacation tonight.


Lagar mat samtidigt som jag kollar lägenheter på hemnet. Spanar även in skor, kanske blir ett klick eller två.

Vad föredrar du?


Bild 24

En bild som gör dig glad.


Torsdag.



Börjar dagen med denna superfrukost!

Under nattens gång drömde jag något mycket märkligt. Har haft många konstiga drömmar förut men denna var verkligen något utöver det "vanliga". Drömde att jag hade flera pandor som husdjur, haha! En utav de minsta pandorna som typ var nyfödd var dock inte alls snäll.. han bet mig hela tiden! Dock var han heltvit, kan ha varit en isbjörn? Så himla sjukt. Hade alla i sängen när jag skulle sova men det var ju inte så lätt med den där lilla krabaten. Helt plötsligt var han i alla fall borta och istället satt jag på balkongen med en panda som var 100 år och hade en hatt på huvudet och en pipa i handen, hahahaha. Som en liten (stor) farbror. Vi satt och pratade samt skrattade åt alla som gick förbi på gatan. Det hade varit cirkus och karuseller i stan så tex en människa bar på en stor karusell helt SJÄLV längs gågatan..

Oh, something beautiful.



Sovdags. Natti! 

Bandaget är borta!

I afton gjorde jag något spännande och efterlängtat - tog bort bandaget! Hade ingen aning om vad som gömde sig där under. På måndag ska jag ta bort stygnen så då får jag verkligen se hur det ser ut, har ju inte sett något efter operationen. Känsliga läsare behöver ju inte bläddra ner.. dock är det bara ben samt lite torkat blod.

Känslan då jag tog bort bandaget var riktigt skönt! Bra att huden får andas igen efter flera dagar. I knävecket hade jag dessutom nästan fått sår av bandaget så det var nog bra att det åkte av. Det läskigaste av allt? Att jag i princip inte har några muskler. Haha, givetvis HAR jag muskler men kan inte ens spänna min lårmuskel. Bandaget gjorde ju att knät fick stöd men när jag jag nu väl ska till toan, sängen eller något och använder kryckorna släpas typ benet efter min kropp.. okej kanske inte riktigt så illa som det där lät. Kan inte med ord förklara hur det känns men för att göra en liknelse skulle jag säga att det känns som att benet hänger i en tråd.

Smärtan och värken är i alla fall bättre vilket jag är mycket glad över. Fick ju ett rehabprogram som jag ska göra utifrån svullnad/smärta/stelhet. Körde lite utav det ikväll men hur fasen ska jag kunna spänna lårmuskeln då det inte går? Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Haha/Buhu. Ska försöka köra rehab så mycket som möjligt men får ju heller inte anstränga mig för mycket nu när det är svullet och ont. Innerst inne vet jag att det kommer ta tid att träna upp musklerna i benet samt balansen men jag vill kunna gå NU. Men har jag gått på kryckor sedan november ska jag nog klara ett litet tag till.

Försökte ta några bilder för att ni ska få se hur det ser ut nu efter operationen men det var väldigt svårt att fånga det på bild. Knät och området runtomkring är verkligen jättesvullet. Kanske inte syns så bra på bild men jag ser inte ens min egen knäskål.. sedan är mitt lår helt platt om man jämför med det högra som är friskt och har muskler. Ser helt sjukt ut i verkligheten. Tusan vilken lång text det blev..








Burgare.


Gött med hemmagjorda hamburgare till middag!

Bild 22.

En bild på en tid du saknar.


ÄNTLIGEN!


Ingenting verkar fungera idag, i alla fall inte när det gäller teknik. Som ni kanske vet hade blogg.se driftstörningar på förmiddagen och vad tror ni händer vid 11-tiden? Då slutar internet att fungera. Ringde till vår internetleverantör som sa att det inte fungerar pga driftstörningar, samma sak var det i förrgår.

Med andra ord har jag insett: jag + driftstörningar = ingen bra kombination.

And I could wait patiently.


Känns pyttelite bättre nu med halsbrännan, illamåendet och värken i strupen/magen. Vet inte om jag är barnslig som funderar på magkatarr och magsår.. brukar ha halsbränna och sura uppstötningar till och från ibland men inte alls mycket. Ikväll höll det i sig flera timmar. Hickade dessutom flera gånger, hann med 3 stycken gånger under bara middagen. Äh, ska väl inte fundera så mycket men det är fasen obehagligt. Hoppas det är bättre imorgon. Lite sömn kanske gör susen!

Min kära sambo överraskade mig med mangobitar, troligtvis hjälper mango med kärlek.

Blir nog att besöka J.Blund om ett tag så säger god natt till er alla, sov gott. 

Trött och less.


Orkar inte att jag mår illa IGEN
. Mådde ju illa och spydde av den första smärtstillande jag åt men äter ju en annan nu som jag bara tar när jag verkligen har superont i knät. Tog en för några timmar sedan och men började inte må illa förrän nu. Fast kanske det inte beror på tabletten utan snarare att jag ofta har sura uppstötningar/halsbränna? Usch. Är bara trött på att ha ont.

Något som däremot förgyllde min dag var att fina Johanna kom på besök. Med sig hade hon Milo som är hennes nya hund. Gullis!

Bild 21.

En person som alltid ställer upp för dig.


1 mars.


Idag är det äntligen MARS! Som jag längtat. Känns ett steg närmare våren trots allt.

Ica Maxi.


Älskar att vi var och storhandlade igår. Dagarna innan man storhandlar är inte alls roliga.

- Hm, vad ska vi äta till middag?
- Vet inte, vad vill du ha?
- Frågan är väl vad som finns..

Haha, känner ni igen er? Nu kan man ju till och med välja vad man vill äta till frukost, lunch eller middag. ; )

Tisdag.


God morgon! 

Skönt att idag är en annan dag är gårdagen. Hade så jädrans ont i knät hela kvällen.. stackars Petter som fick sitta och höra på mina klagomål, haha. Känns lite bättre idag än så länge. Dessutom är dundermedicinen jag tog igårkväll en riktigt bra hjälp! Ska ta den om värken börjar bli outhärdlig senare.

RSS 2.0