Lussebullar.



Bjöd på lussebullar, pepparkakor och skumtomtar när Emelie var här. + glögg såklart!

Onsdag.



Lillpluttis tar mycket tid, men det var ju väntat. Jag klagar inte! : )

Nu ska jag äta sen lunch/mellanmål. Var hos tandläkaren 12.10 så har bara ätit frukost, magen kurrar! Har även jobbat igår till idag, kl 22-07. Var förbi coop på vägen hem men dom öppnar inte förrän 08.. så gick vidare till ica för att handla lite. Känner mig lite seg men det är nog för att jag har jobbat och inte sovit sedan jag kom hem. Istället har jag busat med Otis, såklart. Han är en pigg liten filur, haha.

Lovely.


2 ljuslyktor
och ett kort som pryder vår köksfläkt.

Tisdag.



Hallå där!

Här hemma har det varit full rull hela morgonen. Mestadels bus, talar givetvis om Otis. Han är busigare och mer pigg idag än igår, tror det beror på att gårdagen var så mycket för honom. Det är ju inte alls konstigt med tanke på att han är hos nya människor, nytt hem och har farit ifrån sin familj. Men det är kul att han verkar trivas så bra och är pigg idag!

Natten? Jodå, den gick faktiskt bra. Han kommer inte att få sova i vår säng eftersom han kommer väga ca 40 kg.. haha. Så redan från början lär vi honom att sova i sin säng eller på sin "dyna" som vi la nedanför min sida av sängen. Han var guld faktiskt, låg i sin säng hela natten förutom när han blev både bajs och kissnödig under natten vilket är helt naturligt. Klart han gnällde litegrann första minuten när vi la oss eftersom han ville upp i sängen men vi behöver knappt säga till honom så lägger han sig själv i sängen. Underbaring!! :) Fast det är ju ingen dans på rosor för er som tror det, men han är helt otroligt duktig. Kunde inte vara bättre.

Välkommen till oss.

Ni kanske funderar vars jag tagit vägen senaste 2 dagarna.. svaret ser ni på bilden!!

JAAAA, vi har gått och blivit med hund. Helt fantastiskt. Han flyttade in idag och än så länge går det toppen. Men det är klart han tar mycket tid, men det är han minst sagt värd. Vilken kille!! :) Han ligger och sover just nu, så passar på att skriva här. Tänkte ge er lite kort information för er som är intresserade.
Han är en labrador, helsvart. Ca 9 veckor gammal och väger lika mycket som han är gammal, med andra ord 9 kilo. Haha! Stor kille och större blir han. Namn? Otis. Det är grymt svårt med namn men till slut blev det Otis. Är det något ni undrar är det bara fråga på!

Nu ska jag fortsätta njuta av denna underbara filur, vi hörs när jag har tid över helt enkelt. Kram till er alla!

Love music.



Lyssnar på finfin musik.

Började jobba kl 19 igår och slutade 10 imorse.. tror ni jag var lite trött eller. Men jag är glad att jag klarade det. Många gånger är det bara att man MÅSTE tvinga sig iväg, när man väl har gjort det känns det alltid bra magen på något sätt. I alla fall för mig. Egentligen skulle jag sluta 07 men fick lov att stanna kvar 3 timmar till. Har inte sovit sedan jag kom hem eftersom jag då inte kommer kunna somna ikväll.. får se om det var en bra eller mindre bra idé.

Detta ska jag göra ikväll.



NU: jobb 19-07.

Kolakakor!





Bakade kolakakor idag, smaskens!

Tofflor.



Julklappstips! (MAMI, här har du en sak jag önskar mig..)

Vad är varmare och mysigare än ett par tofflor nu under vintern? Inget. Åh, vill verkligen ha ett par söta tofflor som är varma.

Fredag.


God morgon god morgooooon! Dags att kliva upp. ; )

Vet inte om det är dumt att kliva upp kl 08.00 när jag ska jobba kl 19-7 ikväll. Fast det är några timmar sovande jour så det gör ingenting. Nu måste jag äta upp min gröt som säkert redan hunnit svalna, haha. Vi hörs på ett tag!

Värme, tack.



Jag är en person som alltid tänder ljus. Nu när det börjar bli vinter är det extra bra, eftersom ljusen värmer trots allt litegrann. Det är sviiiinkallt här. Okej inte riktigt, men jag tycker det. Är ofta iskall om fötter och händer. Igår köpte vi ÄNTLIGEN en digital termometer för både inomhus och utomhus. Svalast är det i sovrummet men går ju inte ha den där.. sladden ska ju hänga utanför fönstret och vi som bor längst upp har fönstrena "inne" i taket. Med det menar jag att utanför fönstret går taket ut 1-2 meter innan stuprännan kommer. Fattar ni? Sämst på att förklara. Hur som helst, vi får ha den i datarummet eller vardagrummet. Där är dom enda fönstrena då vi har en husvägg, haha! Vilket i-landsproblem.

Vilken temperatur vi har? Växlar mellan 19.6 och ungefär 20.4. (Tycker hyresvärden kan höja elementen!!)

Nä nu ska jag gå och tända ljusen i sovrummet, så det kanske är liiiite varmt när man ska sova. Vilket är snart. Fick rycka in på jobbet kl 16.30 där jag befann mig till 22. Fick sedan hämtning av Petter och hans 2 kompisar. Innan vi åkte hem for vi till Jakob & Josefine som kommit hem från Barcelona! Dom har bott där några månader. Vi fick även träffa deras lilla hundvalp som dom nyss har köpt. ÅH. Jag vill också.. men kanske finns en liten här inom 1 år i alla fall?! :)

Chokladbollar.





Har nyss bakat chokladbollar. Som vanligt.
Chokladbollar är en utav de bästa sakerna i livet, i alla fall om man räknar ätbara saker! ; )

Torsdag.



Denna vecka bara ruuuusar iväg. Fast vid närmare eftertanke känner jag så i princip varje vecka, haha.

Tanken idag var att kliva upp 07.00. Som sedan blev 07.36, 08.00, 10.03 och sist men inte minst klev jag upp 11.24 då jag vaknade av mig själv. Men som jag alltid säger: jag behövde sömnen. Jag behöver inte ligga minus på den fronten för att behöva sömn, ibland behöver jag bara plus för att orka kommande dag. Speciellt när det varit innehållsrika föregående dagar.

Gäster på middag.



Precis som rubriken lyder fick vi 4 gäster på middag idag. Så trevligt! Speciellt sådär mitt i veckan. Vardagslyx. Klyftpotatis, lax, sallad och sås bjöd vi på. Det var Petter syster med familj som kom hit. Minstingen är bara några månader gammal så han åt såklart inte, men han fick ligga på en filt på matbordet och vara med ändå! : ) Han älskade vår lampa som vi har ovanför matbordet.. tänk vad små saker kan göra barn glada. Vilken lycka!

Jag är så glad att jag är omgiven av omtänksamma och varma människor. ♥

Onsdag.



Jag hade för mig att jag skrivit ett inlägg tidigare idag.. tydligen inte. Haha. Mig i ett nötskal, minst sagt!

Ja.. bilderna ovan. Ni undrar nog varför jag tog kort på min tänder. Vänstra bilden är tagen för ca 3 veckor sedan då jag besökte tandläkaren. Läs det inlägget HÄR. Den högra bilden är tagen idag, titta min NYA TAND! Tidigare idag, under förmiddagen var jag tillbaka hos tandläkaren. Denna gång för att sätta dit min krona som hade beställts! Helt sjuuuukt. Ni som läst inlägget jag länkade vet hela historien.. tänk hur sjukt det känns att ha en tand igen efter några år? Jag hade ju min riktiga tand innan, men nerslipad och allt som ni redan vet. Besöket hos tandläkaren ska jag berätta imorgon.

Hur som helst så sitter min nya tand där den ska men det är så galet ovant. Dessutom är den lite högre på en kant, fast jag vet inte.. kan vara att jag är ovan att ha en "vanlig" tand där. Fast när jag biter ihop tar den först och mest på den nya tanden. Men ska tillbaka om en vecka för att kolla hur det ser ut. Göra lite justeringar om det behövs och sådant.

Lilla lillebror.



För några minuter sedan tog jag klivet in genom dörren. Kvällen har jag & sambon spenderat hos min pappa. Idag är inte vilken dag som helst, det är min lillebrors födelsedag!! :) Kan inte förstå att han redan är 14 år. Känns som det var igår jag fick se honom genom glasrutan på barnavdelningen. Jag var den enda som fick sova där en natt också, stolt storasyster.. haha. Han föddes nämligen 2 månader för tidigt så han fick vara en tid på sjukhuset. 900 g är inte mycket.. men 14 år senare står vi alla 3 syskon här.

Nästa gång är det jag som fyller år, och till våren fyller min andra bror 16 (!!!!!!) år. Hjälp, känner mig nästan gammal.

Slappartisdag.



Ligger och slappar i soffan. Kikar just nu på 'drömmen om ett barn' som visades på tv i torsdags, men som jag missade då.

The world is not black and white. More like black and grey.


Roligt väder man vaknade upp till. ; )

Tisdag.



Gooooood morgon............

Kan väl inte påstå att det var roligt av att jag vaknade 12.30, med andra ord för 30 minuter sedan! Dessutom vaknade jag inte av mig själv eller mobilen. Tack vare att Petter kom hem för att lämna en sak som jag behöver idag vaknade jag! Himmel & pannkaka. Hade tydligen haft mobilen på ljudlöst när jag gick och la mig igår. Han hade försökt ringa några gånger men inget svar.. haha stackarn. 

Nåja. Jag är i alla fall vaken nu.

Nothing like home.



Efter en hel dags arbete är jag ganska trött. Vi hörs imorgon! ♥

Lights.





Efter bion igår mötte jag upp min karl för en biltur. Trots regnet gick vi även och kikade på några av "ljuskonstverken" här i stan. Flera ljuskällor har satts upp och jag tycker det är perfekt! Speciellt nu när det är höst/vinter vilket alltid betyder mörker. Det var riktigt fint!

Bd.



Igår såg jag Breaking Dawn för ANDRA GÅNGEN! Haha ja, det är sant. Både i fredags och igår fick jag äran att njuta av denna underbara film. Frågan just nu är väl bara hur man ska orka vänta till nästa film?! ; )

Måndag.



Gofrulle!

Blev nyss uppringd av jobbet som frågade om jag kunde hoppa in. Självklart! Ska göra mig klar och sedan cykla iväg. Har tidsinställt några inlägg under dagen så ni slipper inte undan uppdatering trots att jag kommer befinna mig på jobbet fram till kl 19.
Hoppas ni får en fin start på denna vecka!

Let it snow.



20 november. Idag kom ÄNTLIGEN första snön hit till Umeå! Det var tusan på tiden.

Ungefär en månad senare än förra året, helt galet. Fast man ska väl inte ropa ut sin glädje riktigt än eftersom det bara snöade några minuter och sedan smälte den bort. Om yr.no har rätt ska det dock snöa nu och ett par timmar framåt! Jag håller tummarna. Jag ska på bio kl 18 så vi får väl se om det är liiiite vitt när man kommer ut igen.

Keso med hallon.






Innan jag berättar vad jag åt för något ikväll måste jag börja med att prata om keso. Ja, du läste rätt - KESO.
I 20 år har jag alltså gått runt i tron om att keso är äckligt. Varför? Svaret på det finns inte riktigt, ärligt talat. Ända sedan barnsben har jag aldrig varit rädd för att prova nytt när det gäller maträtter mm. Dock inte när det gäller keso. Föreställningen var i mitt huvud som en blandning av gräddfil med klumpar. Haha! Nä, jag vet inte hur jag ska förklara detta mina vänner. Kort och gott: Efter att ha andats i 20 år har jag äntligen upptäckt keso.

Variation när det gäller keso är bara förnamnet. Möjligheterna är oändliga. Okej, nu börjar det låta som att jag avgudar keso mer än något annat på denna jord, riktigt så är det väl inte. Hur som helst, ikväll provade jag göra en egen liten dessert! Enkelt, snabbt och gott. Vad mer kan man önska?

KESO MED HALLON:

Ta en söt skål.
Klicka ner ett par skeder keso.
Tina frysta hallon. Varma eller kalla får ni bestämma själv.
Rör ner önskad mängd socker i hallonen.
Häll hallonen över keson.
Sila över lite florsocker.

Detta är något jag bara kom på under kvällen eftersom jag var sugen på något. Prova göra era egna varianter! : )

Så mycket bättre.


Har just tittat klart på detta program. Kvällens bästa framträdande tycker jag Laleh gjorde.

A beautiful sunset that was mistaken for a dawn.



Detta foto tog jag för fyra dagar sedan.

Kan ju inte klaga på att vi har denna utsikt från balkongen! Bilden tog jag till och med genom fönstret.. var väl för lat för att öppna, haha. Nämen ville bara fånga ögonblicket då solen går ner så snabbt. Min kusins flickvän som jag träffade i torsdags är från södra sverige och när vi gick utomhus vid 3-tiden sa hon "Oj, vad mörkt det är!" medans vi andra kommenterade att vi tycker det var ovanligt ljust..

Lördag.



Såhär vackert var det när jag & Beatrice gick en promenad.

Breaking dawn.



JAG HAR SETT DEN. FINALLY!

Självklart ska jag inte avslöja något för er som inte sett den. Kan i alla fall säga så mycket som att jag tycker denna var den bästa av filmerna! Åh.... det är som att bli kär på nytt. Det bästa av allt? Jag ska se den igen, redan på söndag!! :)

Cars 2.



Har sett bilar 2 som jag trodde skulle vara bättre. I detta fall var första filmen bättre, är ju så ganska ofta när det gäller filmer.

Fredag.


Ville bara säga att jag är tillbaka i Umeå.

Om 5 minuter går min buss mot jobbet, så hinner inte mer än att säga god morgon till er! Vi hörs om några timmar igen.

Lord make me a rainbow.



Bloggen kommer stå stilla tills på fredag. Kan hända att det dyker upp något inlägg från mobilen men troligtvis inte, ni får väl hålla utkik.
Snart får jag besök och sedan åker jag till pappa. Imorgonbitti åker jag till Skellefteå med min familj för att gå på min farmors begravning..

Kom ihåg att vi alla lever bara en gång. Ta hand om varandra och ge någon en extra kram, bara för att du kan. Just idag, just nu.

Dubbel.



Full rulle under dagen, enligt mig. Även om jag bara varit hemma har den varit händelserik. Tänk att det kan vara så!

Nu bär det av till ICA MAXI för storhandling, gillagilla!

Powerwalk.



Wohoooo, fick se schemat som gäller mitt nya jobb. Dock var det bara ett förslag så kommer nog att ske lite ändringar här och där men kul att få se hur det i princip kommer att se ut. Tycker om att få en överblick över saker och ting. Just nu känns allt lite rörigt, när det gäller allt. Inte jobb. Tror det känns lite kaos inombords eftersom jag har en hel del att göra idag men fortfarande sitter här. Lunchen är klar för typ 45 minuter sedan. Ska fixa en "massa" saker, i min hjärna springer allting runt även om det är så "enkelt" som att starta diskmaskin.
För att få ordning på kaoset ska jag ut på en promenad. Lurarna är med. Spotify som gäller.

När jag kommer in ska jag duscha och sedan tänkte jag dela med mig av en spotifylista! : )

Onsdag.


God morgon där ute!

Jag hoppas ni alla har fått sova riktigt gott under natten och känner er utvilade. Ni som jobbar natt, jag hoppas ni ligger och sover riktigt gott nu istället. Själv fick jag just ett samtal angående jobb, SPÄNNANDE! Idag kommer jag få se ett förslag på schemat också.
Nu hade jag tänkt äta frulle, ciao! 

Beautiful.


Jobbat.


Idag har jag jobbat 7-16, gick bara bra. Såååååå skönt att vara tillbaka på banan igen - LIVET.

Jobb 7-16.


Todays.



Blev 2 timmar under eftermiddagen som innehöll:
Vårdcentralen. Träffade sköterska. 1 timmes väntan i väntrummet. Träffade läkarestudent. Träffade läkare. Läkaren tog in en TREDJE person (också läkare). Efter många om och men kom dom fram till att jag troligtvis har 'perioral dermatit'. Ni kan ju googla om ni vill läsa mer information. Mitt sitter i princip bara vid näsan. Har haft det sedan jag gick 7an.. så ni kan ju tänka er att jag är less på att se ut sådär. Det blir bara värre om man använder smink, hudprodukter, hydrokortisonsalva osv. Tvättar inte runt det området heller med vanligt vatten eftersom det och tvål också förvärrar det hela.

Gick sedan till apoteket för att hämta ut någon slags antibiotika (orkar inte gå och kolla vad den heter, nåt på T). Ska äta dom tabletterna i 6-8 veckor....... det är en lång tid men ingenting jämfört med hur länge jag haft såhär. Håller verkligen tummarna att detta kommer hjälpa!! Skulle vara helt underbart. Ska försöka hitta nån bild där ni ser hur det ser ut. Eller så kanske jag visar för och efter bilder om några veckor. Bra där! Kom på att jag ska ta en bild nu på hur det ser ut så jag kan jämföra. Dock ser det ganska bra ut nu.. visst är det typiskt, haha. Men det försvinner aldrig helt.. fyfyfy.

New!





Övre bilden: min nya.
Undre bilden: min gamla.

Tryck på F5 om ni inte kan se den nya.
Ville ha en mer stilren header, då den gamla kändes lite rörig på något sätt. Tänkte även sitta och pyssla lite med den övriga designen men det får bli lite senare.. nu måste jag rusa till vårdcentralen! Har tid 14.45 men som tur är bor jag bara ett stenkast bort. Ska även förbi apoteket. Skulle egentligen till stan också men det får bli en annan dag, har varit full rulle senaste dygnet. Vi hörs senare! 

Mornin'.


Titta vilken fin morgon jag har haft! Från köksfönstret, inte helt fel utsikt.

Måndag.


Gäääääsp. Försöker se seriös ut (HAHA). Morgontrött.

Ni kanske undrar vars jag tog vägen igår?
Efter middagen hos Petters familj skjutsade han mig till jobbet kl 19. Så, jag har med andra ord jobbat från 19 igår och slutade 7 nu på morgonen. Har knappt varit hemma en timme men nu blir det frulle, är döhungrig! Känns inte så värt att gå och sova med tanke på att jag ska iväg till nästa jobb kl 11, haha! Men där ska jag bara vara en liten stund.

Farsdag.



Om 20 minuter ska jag & Petter iväg på middag. Han är så bra, min pärla. "Vi försöker fara 20 över, jag tänkte då vet du när du ska vara klar". Ett tecken på att han vet precis vad jag behöver. Jag behöver veta ett klockslag. Jag behöver någon som säger till mig utan att jag frågar. Jag är glad att jag funnit den där någon för över 3 år sedan.

Ja.. middag var det, haha. Kram!

Strandpromenaden.

Kom precis in från min promenadrunda. Gick längs strandpromenaden och lite annat. Hämtade även min cykel som har varit på vift.

Nu ska jag hoppa in i duschen, ni får se mer bilder från promenaden sen. Var så fint ute!

Keep on walking.



NU: promenad.
SEN: middag.
SENARE: jobb.

Söndag.



God morgon! 

Somnade vid 4-tiden.. men det var ganska väntat också med tanke på gårdagen. Lyckades i alla fall sova ända till kl 11.30. Behöver ju sömnen. Dock tog jag inte medicin idag eftersom jag verkligen vill kunna somna ikväll, morgondagen kommer vara väldigt innehållsrik! Å andra sidan ska vi på middag ikväll, tänkte det där med medicinen. Har ju svårt att koncentrera mig när det är mycket ljud, många människor, för mycket intryck och information helt enkelt. Ska självklart bli jättetrevligt att få komma bort på middag men jag vet ju vad som väntar i min hjärna.

Håller i alla fall på att se en dunderbra film just nu, samtidigt som jag har ätit upp det som blev kvar av gårdagens pizza.

Några ord.

Hej, ville bara slänga in några ord.. såhär mitt i natten. För det första står det att inlägget under detta publicerades 11/11 kl 18? Det publicerade jag idag (12/11 kl 11). Bara så ni vet. Förutom det har jag inte skrivit något mer idag. Anledningen? Stavas f-o-b-i. Jag har en fruktansvärd spindelfobi ända sedan jag var liten. Idag vid 14-tiden var första gången jag såg en i vår lägenhet sedan vi flyttade in i juli. Jag sitter i soffan och skriver från mobilen så orkar inte gå in mer på det ikväll, plus att jag inte vill tänka på det.. speciellt eftersom jag ska sova snart. Usch, vet inte hur det ska gå!! Men jag får försöka. Imorgon tänkt jag skriva ett längre inlägg om min fobi och vad det innebär. Många förstår inte hur det påverkar en. Jag är inte dum, klart jag fattar att dom inte anfaller mig eller nåt. Det är bara själva grejen. "men dom är ju mycket mer rädd för dig" hjälper inte precis om nån säger så heller. Som jag säger, det handlar inte om sunt förnuft utan en fobi som jag måste få hjälp med.. för jag kan inte ha det såhär längre. Panikångest är hemskt. 12 timmar senare och jag har fortfarande ont i hela kroppen.

Last night.


Efter middagen hos mamma igår for jag till denna pingla. Blev där tills efter midnatt, tog bussen hem vid 01-tiden. Somnade ganska direkt jag kom in genom dörren.. var megatrött. Däremot vaknade jag efter ett tag av två stycken personer som stod nere på gatan och levde om. Lät som dom var osams. Lät som en kille och tjej, där tjejen grät och killen vet jag inte men han var lite mer lugn i alla fall. Eftersom vi bor längst upp kan jag inte se ner på gatan från sovrumsfönstret eftersom taket är lite inne i taket.. haha, fattar ni? Men låg i alla fall där och lyssnade tills dom gick iväg. Ville höra så allt var okej, att det inte blev någon obehaglig situation av det hela. Bryr mig för mycket.

Nu ska jag äta mina mackor som är klara! Ska även koka te, mums. Just det.. god morgon! 

Bye for now.



Om några minuter sticker jag & Petter ut genom dörrn. Ska äta middag hos mamma m. familj!

Hoppas ni alla får en härlig fredagskväll. 

Mango body butter.



Helt underbar mot torr hud! Nu på vintern blir jag alltid torr, då är denna perfekt. Fick den av mami, tack. 

Gooood morgon!





Vaknade för drygt en timme sedan. EN TIMME!! Får lite panik när jag vaknar såhär sent, gillar det inte alls. Men jag brukar vid dessa tillfällen intala mig själv att jag behövde sömnen. Tur det är fredag eftersom man då stannar uppe längre (vanligtvis) och jag tog ju medicinen så sent idag så jag kommer ju inte somna innan 01-02 i alla fall.

På morgonkvisten har jag ätit frulle, sett klart glee, ringt ett samtal, fått ett samtal av Petter och kollat min mail. På mailen hade jag 2 mail som jag måste svara på. Båda angående jobb, kul! : ) Sedan väntar jag även på ett samtal (det jag ringde, dom ska ringa upp kl 13.25).

Ska även duscha. Petter sa i telefon "du kan ju försöka göra det innan jag kommer hem". Haha! Lite komiskt ändå.. bara för att han vet att det tar lång tid för mig att göra minsta lilla. Jag sa "men klockan är ju bara 12.22!" och han slutar vid 15-16. Vi ska bort vid 18-tiden så han vill bara mitt bästa. Att jag ska slippa stressa i sista sekund som han vet att jag oftast gör trots att jag har många timmar på mig, som idag. Ibland måste jag komma ihåg att sådant är av omtanke. Han bryr som om mig. Han känner mig så väl att han påminner om dessa saker, som att försöka duscha innan han kommer hem. Att ha människor runt om en som förstår är verkligen viktigt, det betyder allt egentligen. A & O.

A career is wonderful, but you can't curl up with it on a cold night.


Svartvinbärste. Rostade mackor med tomater och keso. Senaste avsnittet av glee.


Där har ni min kväll. Karln min har gått och lagt sig eftersom han ska upp till jobbet imorgon men jag är inte sådär supertrött så tänkte stanna uppe ett tag. Tills jag blir trött helt enkelt. Tycker om dom här stunderna för mig själv, både på morgonen och kvällen. Få komma igång i sin egen takt samt varva ner innan läggdags. Jag behöver det. Det är inget måste, inget krav utan helt enkelt för att jag mår bäst så.

Tusan också, glömde göra klart min nya kategori på spotify! Började med den tidigare idag, haha. Någon som kan gissa vad det är för kategori? Ni kommer få ta del av den vilken dag som helst, kanske redan imorgon! Ska fortsätta pyssla med den nu.

Look, finally.



Det var väl på tiden att ni fick se min nya kudde! Haha. Tog bara lite tid, som allt annat.

My day.



Några enstaka bilder som jag fångade på bild idag. Dagen har inte varit så händelserik, lite mer en "taigensigdag".

Torsdag.



Vad gör man när man är nyvaken och har mycket tid över? Roar sig med webkameran såklart, haha!

Riktigt nyvaken är jag inte, eftersom jag vaknade av mig själv 08.53. Tog medicinen kl.. hm, jag vet faktiskt inte! Petter gav mig den innan han for till jobbet och jag kollade inte på klockan men den borde varit just innan 07. Hur som helst så kanske det var därför jag vaknade till liv. Precis som igår låg jag kvar i sängen i drygt en halvtimme innan jag klev upp. Vad händer? Sen när ligger Micaela Kågström kvar i sängen efter att hon har vaknat? Är inte den som brukar ligga och dra mig direkt. Läste några bloggar osv. via mobilen. Klädde sedan på mig och gick ut med soporna. Efter det har jag pratat med jobbet, försökt ringa mamma som inte svarar och kikat på nyhetsmorgon i bakgrunden samtidigt som jag fastnade vid datorn. Vilket påminner mig om att jag inte ens ätit frukost!! Skulle BARA kolla en sak - som sedan blev tusen.

Nu ska jag inte tappa fokus. Nu: frukost/lunch. Snart: kolla upp ett telenr. Senare: Gå till apoteket.

Gör ett försök.





Från och med imorgon ska jag bli bättre på att lägga upp bilder på dagens klädsel.
Det är i alla fall tanken, hur det sedan går lär vi väl märka.

Senaste året har jag varit sjukskriven 8-9 månader så har blivit många dagar med mjukisbyxor och bara nåt linne eller t-shirt. Fick ju knappt på mig något annat än mjukisbyxor heller.. eftersom det var knät jag hade skadat och gick på kryckor. Så nu när jag är på benen igen ska jag försöka fånga vad jag har på mig på bild! Även om jag såklart också har mjukisbyxor mycket nu för tiden hemma då jag tycker det är skönt. Dels tycker jag kläder mm. är kul, men det blir också en roligare blogg att läsa. Vad tycker ni om det? 

Tankar mitt i veckan.



Tidigare idag umgicks jag med fina Anna. Skönt att umgås med någon som förstår en på alla plan. Det där med att förstå är speciellt. Givetvis är det svårt att förstå en annan människa om man själv inte har varit i samma situation, men man kan alltid försöka. Jag är bra på att förstå hur andra personer kan uppleva saker och ting, även om jag själv inte har varit med om exakt samma sak. Dock är det faktiskt sällan man kan säga "jag förstår precis hur du menar". Det är nog därför jag trivs så bra i Annas sällskap. Jag behöver inte komma med bortförklaringar ifall jag inte orkar ses en dag även om vi har planerat det. Det räcker med ett "jag känner inte för det" eller "jag orkar inte". I mångas ögon är det svårt att förstå skillnaden mellan vanlig trötthet och våran trötthet. Att man inte orkar kan ju ses som att man skiter i saker (eller människor), är lat eller att man bara tänker på sig själv. Det är så mycket större än så. Svårt är bara förnamnet när det gäller att beskriva dessa saker.. som jag och Anna pratade om idag, att förklara saker för någon kan vara väldigt svårt. Även där kommer ett "jag förstår!" in.

Hur som helst. Tillbaka till där jag var. Jo. Det där med förståelse. Ofta får jag en känsla av ensamhet. Varför är jag såhär? Varför sa jag så? Varför tänker inte andra som mig? Varför är jag så annorlunda? Med Anna slipper jag känna så. Självklart vet jag andra som har ADHD osv. men ingen jag umgås med. Man får något slags bevis på att man inte är ensam. Nu låter det kanske som att jag umgås med henne bara för att jag inte ska behöva känna mig ensam, så är det självklart inte! Anna är en dundersöt tjej som jag verkligen gillar att ha som vän. Men det är nog mycket det där med att vi förstår varandra. Man behöver inte försöka dölja något av sitt tänkande eller beteende på något sätt. Äh, jag vet inte riktigt vars jag är på väg med detta inlägg.. men Anna du förstår mig. Haha! : )

Jag är helt enkelt glad att det finns någon jag trivs att umgås med som är som mig. Självklart har man olika personligheter och egenskaper som vilken människa som helst, men det är inte varje dag man möter någon som har så många likheter som en själv. Det måste ju vara en positiv sak med att ha en diagnos - man har någon som förstår utan att man behöver förklara. Man kan dela erfarenheter, tankar och känslor utan att det känns obekvämt.

Underbara du.



Ett foto som jag tog på Åke för några dagar sedan. Han satte sig sedan och kollade på alla löv som trillade ner från trädet bredvid älven.

Dear friend.


På ett tag droppar Anna förbi. Blev så glad när hon skickade sms för någon timme sedan och frågade vad jag gjorde och om hon kunde komma förbi. Senast igårkväll när jag skulle sova fick jag lite panik bara för att jag inte hade något planerat idag, stod TOMT i kalendern.. men inte nu längre! : ) Haha när man talar om trollen, nu skickade hon sms att hon är på väg. Ska bli kul att ses igen!

In the depth of winter, I finally learned that within me there lay an invincible summer.









4 foton från sommaren som jag troligtvis inte visat för er.

Denna dag.

Tidigare idag var jag på en intervju. Ja, IGEN. Jag har ju redan jobb hos en person men det är bara extra. Om jag får det jag var på idag kommer det bli på schemarad! Att man står på schemat och har en egen rad men sina dagar och tider då man ska jobba.

Som mamma sa, livet är igång.

(Missade bussen som gick 10.45, den for när jag kom ut genom dörren. Tog istället cykeln och trampade några hundra meter innan den la av. Varken kedjan eller hjulet mår särskilt bra. Fick ställa cykeln hos mammas karl. Väntade sedan vid en annan busshållsplats men råkade då hoppa på fel buss!! Det går två linjer dit jag skulle, så tog den andra än den jag missade.. problemet var bara att jag åkte fel håll! Den går en konstig väg (typ runt allt) så stressad som jag var tänkte jag inte på det förrän jag satt på bussen. HJÄLP. Hoppade av vid mig och väntade sedan på nästa buss, samma linje som jag skulle åka med från början. Med andra ord har större delen av dagen innehållit stress. Tog en promenad halva vägen hem vilket var skönt. Lyssnade på musik. Fast inte ens det hjälpte så mycket, men lite i alla fall. Bättre än inget! Sedan hittade jag en äcklig insekt i en låda imorse, jag som har fobi. Har även en glasbit i fingret som jag inte fått ut. Blä vilken dag. Men nu ska jag och Petter fara på ICA och köpa sallad som man får blanda själv! Känns förhoppningsvis bättre ikväll.)

Färger.



Nu ska jag skynda mig. Har en kvart innan jag ska stå vid busshållsplatsen. Sitter här, typ oklar.

Berättar när jag är hemma igen vad jag gjort! Ha en fin dag, kramar.

Tisdag.



En bild som är tagen i slutet av juli. Vilket påminner mig om att jag ska visa några foton från i sommras som jag inte lagt upp här!
Men det gör jag senare under dagen.

Och ja, god morgon på er! Såklart. Klockan har just passerat 07 och här sitter jag vaken sedan någon kvart tillbaka. Hade ruskigt svårt att somna inatt vilket fick mig att ligga och filosofera (som vanligt). Något jag kom fram till ganska snabbt var att anledningen till varför jag inte somnade i första taget stavas m-e-d-i-c-i-n. Jag tog den varken i lördags eller igår. Varför? I lördags skulle jag ut med en vän och man ska absolut inte blanda min medicin med alkohol. A BIG NONO. I söndags vaknade jag runt 11-tiden vilket är på tok för sent att ta den ifall jag vill kunna somna på kvällen.. så därav varför jag skippade den 2 dagar i följd.
Igår tog jag den runt 9-tiden vilket inte brukar vara ett problem, menar att jag brukar kunna somna på kvällen ändå. Fast å andra sidan kanske det var liiiite för sent. Somnade hur som helst vid 3-tiden inatt vilket helt plötsligt fick mig att inse att jag endast sovit 4 timmar (!!!!). Ni kanske undrar varför jag sitter vaken redan nu och inte sover som jag "borde"? Därför att jag vaknade till när Petter skulle fara till jobbet 06.40 och insåg då att jag var kissnödig, så jag gick såklart på toa. Med min filosoferande (kan man säga så) hjärna tyckte jag det skulle vara klokt att stiga upp redan nu och ta medicinen, så jag inte somnar om och sedan tar den vid 8 eller 9-tiden.

Där hade jag väl tänkt avbryta alla mina små tankar som ständigt snurrar runt i min hjärna. Kort och gott: tog medicinen tidigare denna morgon om föroppningen att kunna somna ikväll. Ibland är det bra att tänka för mycket, ja.. ganske ofta faktiskt.

Promenix.



Har promenerat här idag, dock såg det ut såhär i sommras. Augusti.

Måndag.



God morgon, gooood morgoooon!

Tänkte inte sitta och babbla på så mycket denna morgon, utan istället välkomna en ny vecka som jag hoppas blir kanon.

Mobilblogg.



- mobilbloggar.

Har tryckt i mig en alldeles för god pizza till middag. Tänkte testa något annat än hawaii (som jag alltid tar annars) så det blev en med fetaost, ruccola, lök och vitlöksdressing. Dock kom Petter hem med en pizza utan vitlöksdressing.. antar dom glömde he på den. Tur vi hade aioli i kylen! Gick finemang att ha det på pizzan, för er som undrar. Haha.

Efter middagen somnade jag i Petter knä. Lutade mig mot en kudde samtidigt som jag frös. Hur det nu är möjligt när jag hade 3 par sockar (varav 1 par var tjocksockar), leggings, tröja, stickad kofta, filt och sist men inte minst.. TÄCKE! Dunderskönt, så skönt att jag somnade och vaknade inte förrän 1-2 timmar senare. Nu har jag åtminstone satt mig upp i soffan och ska slå igång en film. Honey 2. Fortsatt vila är det som gäller för min del, är väldigt förkyld för er som inte vet. Nä, nu ska jag krypa ner under täcket och stanna där tills imorgon!

Kudde.





Några närbilder på min nya kudde! Eller ja, två som ser likadana ut.

Lillebror.



Har nyss lagat 2,5 matlådor.. haha. Den där halva för det blev bara köttfärs i den tredje matlådan. Men vi har en med bara pasta sedan tidigare så det blev ju bra i alla fall. Skönt att ha matlådor i frysen! Hittade även en påse med mina goda vaniljbullar!! Jag trodde det bara fanns bullar med kanel kvar men tydligen inte. Strike!

Ska fara och hämta min lillebror nu. Han ska vara här tills ikväll. Ska fråga om han vill baka chokladbollar så kan vi fika dom + bullar!

Dance the night away.


Detta är vad jag gjorde igår! Jag & Bea körde på utgång på corona, där vi även såg dada life. Riktigt grymt!!

Norrmjöle.











Vilken otroligt mysig dag jag haft! Vi trotsade vädret, gjorde upp en eld och grillade både korv och pinnbröd. ÄLSKAR PINNBRÖD MED SMÖR. Extra gott var det med smör som har havssalt! Ett litet tips ifall ni ska göra pinnbröd nån gång. Efter några timmar gick vi in i husvagnen, tur var väl det eftersom det precis började regna.. haha. Vi hade i alla fall tur med vädret. ; ) 

Stinker rök så nu ska jag hoppa in i duschen. Fryser gör jag också så varmvatten kommer inte sitta helt fel.

Nature creates ability, luck provides it with opportunity.



Hann inte se filmen riktigt klart, är ungefär 30 minuter kvar. Valde att stänga ner den och istället se den senare.. eftersom den började bli för sorglig. Känner inte för att gråta och sedan skynda mig att göra mig klar. Ska se den när jag kommer hem om ett par timmar.

Vad jag ska göra? Blir snart upphämtad och ska fara ut till familjen som är i husvagnen denna helg. Men innan dess ska jag ta på mig varma kläder (mulet och grått ute) + göra pinnbröd!! : ) När jag kommer dit ska vi nämligen grilla korv så jag sa att jag kan göra pinnbröd.

Hoppas ni alla har en fin lördag! 

Lördag.


Sitter här på en utav barstolarna i köket. Har ätit frukost för en liten stund sedan samtidigt som jag såg en film. Är ungefär i mitten på filmen nu, så ska fortsätta se den klart innan jag gör mig klar. Om drygt en timme sticker jag ivägt på äventyr!

This friday night.



(mobilbild)

Efter att ha spenderat kvällen med min vän Bea har jag pysslat med en digital fotoram. Den har legat i en låda här hemma i några månader men glömmer alltid bort att jag har den där, haha. Ikväll hittade jag den så satte igång med att föra över bilder! Blev ett par stycken. Jag älskar foton, så en digital fotoram är ju perfekt då man vill se lite fina bilder eller människor som ligger en nära hjärtat.

Nu när jag gjort det borde jag väl sova, men känner för att krypa upp i soffan först. Sitter här på soffkanten men ska lägga mig på divandelen, ta den nytvättade filten som är supermjuk, koka en kopp te och till slut slå på senaste avsnittet av 'vampire diaries'. Den där tekoppen är för min hals.. JAG VÄGRAR BLI SJUK. Därav att jag skrev "borde väl sova" eftersom jag håller på bli sjuk. Började tidigare ikväll då jag blev hes, fast hade inte ont i halsen eller något annat. Men senare började nysa och flera timmar senare sitter jag här med snorig näsa och ont i halsen. Jag som har planer för morgondagen!! Nä, nu ska jag göra den där tekoppen som jag så kärt tjatar om.

Hoppas ni haft en fin fredag, det är ju till och med lördag nu.. haha.

Fredagsmys med en vän.


Väntar på att denna fina människa ska sluta jobbet och sedan komma hit. Blir idol, gottis och säkert en trevlig fredagskväll!

Fredag.


Internet har inte fungerat på heeeela dagen, vilket faktiskt varit rätt så bra. Haha! Ringde hyresvärden på förmiddagen som kom hit på dagen för att rensa avloppet i badrummet. Tusaaaaaan vad mycket skit!! Stank gjorde det också.. efteråt vädrade jag, storstädade toaletten (stod liksom med en diskborste och skrubbade i alla kanter ni kan tänka er), och sprutade godoft. Tvättat, diskat, gått till apoteket, slängt soporna osv. gånger hundra. Med andra ord: effektiv dag!

Förresten, på bilden ovan ser ni mig och Åke. Han var här några timmar igår, myspys.

Besök hos tandläkaren.



Första bilden är tagen i kapprummet hos tandläkaren, och andra bilden.. ja det ser ni.


På förmiddagen vet ni att jag var hos tandläkaren, men har inte berättat hur det gick ännu. Kom dit klockan 10 och var där en hel timme. Har en tand som rotfylldes för några år sedan.. vilket är en egen historia men kan dra det kortfattat. Jag hade ett hål som dom inte lagade rillräckligt. Dom la alltså inte "fyllning" så djupt som behövdes. Detta följdes såklart av inflammation/infektion så jag var tvungen att rotfylla tanden istället. Det var ju inte heller så kul, först ha ont pga. att dom gjorde ett misstag och sedan behöva rotfylla en tand. Dessutom gjorde dom hela tanden platt.. inte som på bilden. Men ungefär 2-3 mm lägre än tänderna bredvid. Men att den tanden varit platt på ovansidan istället för "4 hörn" har aldrig stört mig, det syns ju inte och känns inte. Nåja, kortfattat var det.. haha. Mickan i ett nötskal.

Varje gång jag varit hos tandläkaren sedan dess (vilket är ett par gånger..) har dom behövt laga den eftersom fyllningen alltid lossnat. Inte så kul att alltid behöva göra det hos tandläkaren men det värsta är väl att det är svårt att hålla rent då lagningen lossnar? Inte hela, men små bitar här och där. Främst mot den framre tanden. Det bildas ju som ett hål eller grop där såklart matrester fastnar. Jag borstar tänderna både morgon och kväll, använder tandtråd MINST en gång per dag plus flourskölj. Så noga är jag minsann. Men vad hjälper det när lagningen lossnar jämt. För några dagar sedan lossnade det en bit närmast tungan vilket resulterade i att det var en vass kant där så jag började få ett sår på tungan.

När jag var hos tandläkaren idag slipade han ner tanden nästan jäms med tandköttet och gjorde sedan avtryck i "lera" av både över och underkäken. Detta gjorde han eftersom jag ska få en krona ovanpå tanden. Ska tillbaka om 2-3 veckor och då ska den ha kommit. Spännande! Skönt att äntligen få en riktigt (fast egentligen låtsas, haha) tand som inte är platt och som det inte lossnar lagning från. Men tills dess får jag leva med att tanden är nerslipad. Jag som nästan alltid tuggar på den sidan, typiskt. Men längtar att få kronan!

Those who bring sunshine into the lives of others, cannot keep it from themselves.



För er uppmärksamma människor, ja jag vet att högra hörnet blev lite tokigt. För er mindre uppmärksamma, nu fick ni också se det.. haha.

Ville bara skriva att jag alltid blir så glad när jag loggar in och får se positiva kommentarer från er!! Tänk vad härligt att vi kan peppa varandra och glädjas åt andra personer! Så.. tusen tack för alla fina ord ni ger mig varje dag! 

Little friend.



Ser ni vem jag har på besök?! : )

Torsdag.



Denna morgon är tusen gånger bättre än igår, även om jag har lite ont i magen och är rätt så trött. Igår skrev jag bara en mening om att jag hade spytt.. blä. Redan när jag vaknade mådde jag illa men jag försökte att inte tänka på det. Sov även ganska dåligt till och från under nattens gång. Åt drygt hälften av frukosten innan jag SPRANG till lilltoan. Vi har två toaletter så den lilla har vi skämtat om att man får ta ifall någon skulle få magsjuka.. haha. Tänkte ju såklart att jag smittats av vinterkräksjukan eftersom den har börjat gå. Hur som helst, spydde 2 gånger till inom 2 timmar efter det där, som var just efter 06-tiden.
Allt eftersom dagen passerade gick ett ljus upp för mig. Sedan någon vecka tillbaka har jag haft sura uppstötningar och halsbränna. Jag får sådana perioder lite då och då. Innan denna period hade jag inte haft något sådant på ungefär 1-2 månader. Har alltid tänkt att det är magkatarr efter jag också får ont i magsäcken och känner hur magsyra kommer upp i matstrupen. Detta är ju inge bra i det långa loppet.. får se till att få någon medicin eller sådant mot detta.

När Petter kom hem från jobbet sa han att jag spydde ju för någon 1-2 månader också. Va? sa jag. Mitt minne är ju inte alltid det bästa men jag kom ihåg ett svagt minne av det faktiskt. Jag är ingen läkare men min tanke är att om man har haft reflux/magkattar länge eller flera gånger retar det organen så att till slut reagerar kroppen på att spy. Värt att nämnas är att sedan jag var liten till ungefär 14 års ålder hade stora magproblem. När jag var 15 år fick jag kramp i magsäcksområdet varje gång jag åt något. Det enda jag kunde äta var potatismos.. så under ett års tid levde jag på det men hade även sond (en slang genom näsan ner till magsäcken) som jag fick sondmat genom. Detta hade jag PRECIS ett år innan det helt plötsligt försvann. Kroppen är mer än märklig, jag vet. Petter sa igår att det kanske är stressmage, googlade sedan på det. Men man ska inte googla på sjukdomar osv, då har man ju tusan allt som finns.

Hur som helst, för att göra en sammanfattning:
Gårdagen var äcklig och jobbig. Denna morgon är bättre förutom lite ont i magen och tröttheten. Ska ta upp detta när jag är på återbesök på KKBC. Förhoppningsvis kan dom ge tips på någon bra medicin eller så får jag gå på apoteket och köpa något receptfritt. Äh, inte vet jag.. men det är drygt att ha halsbränna och sura uppstötningar allt för ofta. Blir även snabbt mätt när jag äter, har ett "sug" i magen som känns som hungerkänsla och sedan jag var liten har jag sagt att jag tycker det är lite svårt att svälja. Som att jag måste he fram huvudet lite för att det ska gå lättare. Men det är inget jag brukar tänka på. Bara ibland. Jag är ju en tänkare gott folk, haha.
Ojoj. Detta skulle ju bara bli ett "hej, god morgon, hur mår ni?" inlägg. Se hur det gick. ; )

Nu ska jag iväg till tandläkaren............. ringde dit i måndags och fick tid idag klockan 10. Har både en tand där lagningen har lossnat (lång historia, tar det sen) + en visdomstand i överkäken som börjat komma ner fast bara halva? Den börjar skava mot kinden och tandköttet där nere eftersom jag har opererat ut både visdomständerna i den nedre käken. Vet inte riktigt vad dom ska göra, men troligtvis tanden där lagning har lossnat i alla fall! Inte så kul att det är vasst så man får ett sår på tungan.. fy. Åh, nu ska jag sluta babbla. Lovar.

Äta frukost > borsta tänderna > cykla till tandläkaren

Down.



Tog ett dyk ner i toalettstolen imorse, fy och fan. Har legat i soffan HELA dagen. Vi får höras mer imorgon. Kramar!

Red rose.



A relationship is like a rose.
How long it lasts, no one knows. Love can erase an awful past, love can be yours, you'll see at last. To feel that love, it makes you sigh, To have it leave, you'd rather die. You hope you've found that special rose, 'cause you love and care for the one you chose.

Onsdag.



Stiger upp i mörkret. För mörkt, det är minst sagt vad det är denna morgon. HEJ VINTER.

Jobb 07-22.

Red candle.



Köpte nya röda ljus idag till vardasrummet. Mysigt! 

Busy with life.



Är ganska trött och slut efter dagens maratonlopp. Näe, jag har inte sprungit ett.. haha. Kan ju bara springa några meter på sin höjd (pga. knät). Klockan 12 befann jag mig på jobbet och sedan blev det en tripp på stan. Blev där i 3-4 timmar tror jag.. haha. Försökte hitta några fina röda kuddar eftersom vi vill ha det i soffan. Just nu har vi en blandning av gråa, vita och en grön - HAHA. Inte så mysigt. Efter att ha letat sedan kanske 2 månader tillbaka började jag bli riktigt less. Men nu mina vänner, nu ligger det 2 röda bredvid mig här i soffan! Ska visa er senare. Nu när det snart (?) är juletider börjar butikerna sälja julpynt mm. vilket betyder många röda kuddar! Dock vill jag inte ha några där det står "god jul på" eller som ser ut som polkagrisar.. för det är nämligen utbudet som fanns. Typ.

Nåja. Ska sluta tjata om kuddar, ni ska ju ändå få se dom senare. Nu ska jag fortsätta att glo på tv'n. Var för övrigt grymt skönt att slå ner rumpan i soffan efter att inte ha suttit ner på hela dagen! Älskar att vardagen har hittat tillbaka till mig. Eller tvärtom.

Old photo.



Far till jobbet. Tjing!

Tisdag.



God morgon på er! 

Vaknade faktiskt 07.50 av mig själv.. börjar sakta men säkert komma tillbaka till livet efter ett år som sjukskriven. Den bästa känslan för mig är att jag har något att göra på dagarna. Jag har ett jobb att gå till! Vilket jag är ruskigt glad över. När alla små saker börjar rulla på händer dom stora av sig själv. Men det är alltid en själv som har satt de stora sakerna i rullning genom att ha börjat med de små.

Det känns så himla bra att äntligen kunna säga "i veckan jobbar jag si och så mycket". Jobbet är inte allt, men nästan. Även om man kanske inte alla gånger vill inse det så gör jobbet en stor skillnad i livet, i alla fall för min del. Så länge man trivs med det man gör spelar det ingen roll vad man jobbar med. Själv jobbar jag som personlig assistent vilket jag trivs väldigt bra med. Jobbet ger mig så mycket mer tillbaka. Tycker man om sitt jobb ska det också ge energi tillbaka till dig själv, anser jag. Sedan gör ju jobbet en hel del andra saker.. som lön te.x. Nu när jag har börjat jobba kan äntligen den där stressen över pengar börja lägga sig, sakta men säkert. Det är inte alls roligt att leva på f-kassan, behöva spara varenda krona men framför allt är det inte alls roligt att behöva ha den stressen. Ingen människa mår bra utav det. Nu är det inte så att jag sitter och skryter över att jag jobbar och tjänar pengar, har ju knappt hunnit börja jobba. Det jag menar är att jag vet hur det är att leva på minimum, och till och med mindre. Så att äntligen få den här chansen att arbeta med något jag tycker om stärker mig som människa. Samtidigt som jag kan börja spara pengar igen, eftersom hela sparkontot gått åt senaste året.

Helt enkelt - börja leva & andas frisk luft.

RSS 2.0