Jordgubbar.

Det är inte alla Svenssons som äter jordgubbar doppade i choklad mitt i vintern i Norrlands skogar. Tur att jag är en av de få. Jordgubbar doppad i smält choklad - SMASKENS!

 


Pannkaka.


Kom nyss hem från mormor som bjöd på fläskpannkaka till middag. Riktigt gott! Härligt att få bli lite bortskämd nu när man är hemma. Förresten är det lite roligt det där med pannkaka, alla säger olika. Pannkaka är en sådan på bilden, plättar är vanliga runda plättar som man steker i stekpanna och småplättar är helt enkelt små plättar, haha. Vad säger ni till allting?

Iväg på middag.

Beger mig till mormor dit jag och kusinerna är bjudna på middag!


Dag 22 – Mina husdjur.

  • Det första husdjuret jag hade var Kenso som redan fanns i familjen när jag föddes. Sedan dagen jag kom hem från BB vaktade han mig och var ständigt vid min sida. Kenso var en blandning av Collie, newfoundland och golden retriever (tror det var dessa tre om jag inte minns fel, får fråga mamma sen). Tyvärr var vi tvungen att ta bort honom alldeles för tidigt, jag var ungefär 5-6 år. Jag minns så väl dagen jag kom hem till pappa och han berättade att Kenso var borta. Glömmer det aldrig. Men jag är så himla glad över att jag fick växa upp med honom och att vi delade mina första år i livet tillsammans.







  • Nästa husdjur som kom till familjen var vår lilla foxterrier Asta. Hon var 3 år och jag var ungefär 8 år, hade just börjat skolan. Som ni ser var hon inte valp när hon kom till oss men vi tog hand om henne eftersom hon hade inte behandlats så bra under sina första 3 år. Asta var väldigt undergiven så vi fick träna mycket med henne och det gick väldigt snabbt framåt! Hon var rädd för många saker och kunde inte sitt eller något sådant men det lärde vi henne och hon var snabblärd så det gick bara fint. Hon blev hela 14 år men hösten -08 tog vi bort henne eftersom hon blev gammal väldigt snabbt. Hörde inget, började gå in i saker och sådant. Så hon somnade in så hon slapp lida.


  • Nästa djur som kom till oss var ingen hund utan en katt. Gilver var ganska precis 1 år (om jag inte minns fel) när han kom till oss -09. Han är en Cornish Rex och inte som alla andra "vanliga" katter, haha. Förutom att han har väldigt annorlunda teckning (runda grå prickar) så är han väldigt pigg och ska alltid vara med. Denna ras är väldigt sociala och ska vara med i allt som händer hela tiden. Kan vara drygt när han hela tiden ska hoppa upp på bordet när man äter osv men man får säga åt honom. Dock kommer han nog inte leva så länge till, tyvärr..

 

  • Den senaste krabaten är Miller som flyttade in hos mamma i början av 2010. Både Gilver och Miller är mammas katter men jag ser dom lite som mina, hihi. Miller är son till Gilver så det är lite kul! Även om dom inte har samma färger är dom väldigt lika i ansiktet. Miller är väldigt pigg och busig! Dom brukar ha race här hemma med varandra för att i nästa sekund lägga sig bredvid varandra för att sova.



 

  • Sedan har jag även haft 2 stycken hamstrar när jag gick på lågstadiet. Rosa ett och Rosa två, haha. Båda fick dock ett kort liv, bara en månad respektive några månader. Kommer inte ihåg vem som fick vad men den ena fick i alla fall typ en tumör, cancer (?), och den andra började bitas och en massa.

Måndag.


God morgon!

Här sitter jag i soffan framför våra bästa år som varje morgon, haha. Börjar bli lite utav en rutin - våra bästa år och frukost. Nämen givetvis blir det så när jag har mitt jäkla knä och blir väldigt bunden.

End of the day.

Då börjar denna vecka lida mot sitt slut och imorgon ser vi fram emot en ny vecka samt sista dagen i januari. Känns ändå skönt att få en liten nystart även om dagarna rullar på som vanligt efter varandra. Själv sitter jag i sängen men ska nog ta ett besök hos John Blund om ett tag.

Hoppas ni har haft en fin helg!




Söndag.

Hej och hå!

Kanske ni undrar vars jag har varit sedan igår. Sanningen är den att jag varit precis här, det vill säga hos mamma. Petter kom igår och sedan dess har det varit full rulle! Igår hade vi födelsedagskalas för mig som fyllt 20 år. På kvällen bowling och idag ett besök hos morfar. Berättar mer senare för just nu håller middagen på dukas fram här på köksbordet. Är döööööööööhungrig!

Lördag.

Ville bara snöra in ett god morgon till er fina. 




New.

Blev tvärless på min header så vips gjorde jag en ny på några minuter! Tycker faktiskt om denna, vad tycker ni?


Friday!

Fredag är allt alltid lika välkomna. Snart blir det gomiddag här hemma hos mamma och sedan väntar let's dance som vanligt! Blir en myskväll med andra ord. Hoppas att ni alla få en fin kväll.

 

Var ut en stund på dagen. Vet inte varför det ser ut som mitt hår har oranga/röda slingor?

Har inte färgat håret, måste vara ljuset eller något. Knäppt!


Present.

För 3 dagar sedan fyllde jag ju 20 år och jag tänkte visa er en present som jag fick. Det ska föreställa ett tidningsomslag och den är inramad i en tavla. Tidningen heter då Mickan och det står flera roliga saker på och det är även bilder. Denna present var så himla kul att få! Ska hänga upp den på väggen, vet bara inte vars ännu.

 


Fredag.

God morgon! 

Jag har varit vaken ett tag och detta inlägg tänkte jag skriva för ett tag sedan men jag hittade inte internet, haha. Låter lite fult. Mamma har mobilt bredband och jag visste inte vars hon hade lagt det. När hon väl ringde var det ironiskt nog på samma ställe jag hade kollat men på hyllan ovanför! Visst är sådant typiskt.
Nu blir det frukost!


Nyvakentjejhej!

Birthday.

Äntligen är jag hemma hos mamma! Skönt att komma hem och bara vara. När jag kom fram med bussen for vi direkt till släkten där vi firade mitt kusinbarn som fyllde 2 år! Trevligt! Sedan blev det en sväng förbi affären också innan vi landade hemma. Resten av kvällen kommer förmodligen bara spenderas i soffan, härligt!

Ni får en titt på den fantastiska tårtan från kvällens födelsedagsfirande.. det var choklad i!


Gym.

Eftersom jag har skadat mitt knä och väntar på operation har det blivit många dagar senaste tiden som jag bara tagit det lugnt och legat i soffan. Jag har årskort på ett gym i stan men har inte varit där eftersom jag inte har velat att knät ska bli värre. Igår for jag & Lina i alla fall dit och tränade lite armar och mage. Dock varade det bara drygt en halvtimme när jag insåg att det inte fungerar. Visst, jag kan träna typ armar osv men vid många mag och ryggövningar tar man i med benen, sträcker ut benen, böjer dom eller spänner dom. Ni kan ju tänka er att knät bara tar mer stryk. 

Gick istället och bokade tid hos en sjukgymnast så jag ska dit på tisdag och träffa henne. Kommer efter operationen behöva mycket rehab så det är ju lika bra att träffa henne nu.
Ska bli spännande!

Skellefteå.

I skrivande stund är jag hemma i lägenheten i Umeå men inte så länge till eftersom jag ska till mitt andra hem, dvs hem till mamma i Skellefteå. Är inte framme förrän 18.40 men när jag väl är framme i schtaan bär det av till min kusin för att fira mitt kusinbarn som fyller 2 år! Lilltjompan! Ska bli skönt att komma hem. Ska göra något tidsinställt inlägg eftersom det kommer dröja tills ikväll innan vi hörs igen.

Ha en fin dag!



Dag 21 - Ett ögonblick.


Ett ögonblick jag minns är när denna bild togs. Det var hösten -08 på bron i Skellefteå. Jag & Petter hade ganska nyss blivit tillsammans och var ute på en promenad. Jag tycker verkligen om denna bild. Ett ögonblick att minnas. Förresten ser Petter så liten ut, haha. Fast det var trots allt nästan 2,5 år sedan. Love!

Torsdag.

Som jag sa igår visste jag att idag är en bättre dag. Morgondagen är förbi och jag är glad att det är en ny morgon med en gladare Mickan. Igår försökte jag ringa dom som planerar operationer men kom aldrig fram så försöker idag igen. Dock inget svar idag heller, än så länge. Ska testa igen om en liten stund. Dom har ju bara telefontid tidigt på morgonen så därav anledningen till varför jag klev upp klockan 7.


En bild från igår.


Tårta.


Ett foto på tårtan som jag hade gjort igår på min 20årsdag! Den blev faktiskt himla god och fick beröm, haha.

Frågetecken.

Stunder som dessa vet jag inte ens vad jag ska börja med att säga. Inget speciellt har hänt förutom att jag tagit medicin. Har hoppat över några dagar på rad och kanske är det därför det blir såhär. Det stavas kaos. Dagarna innan idag har varit väldigt bra, dvs, inte tänkt så mycket, kunnat bara vara och slappnat av. Har inte tagit medicinen för två anledningar, antingen har jag glömt och kommit på det för sent eller så har jag sovit för länge. Måste ju ta den tidigt på morgonen.

Det kommer som ett slag i magen fast uttrycket en bomb i huvudet som exploderar skulle passa mig bättre. Verkligheten kommer ikapp och jag tror att det är det som blir jobbigt. Fast å andra sidan är det allt som känns jobbigt när jag har dagar som dessa. Det är svårt att förklara för andra exakt hur det känns när jag knappt vet själv varför det blir såhär. Huvudet är en enda röra och det enda som hjälper är att gråta ett skvätt och vänta tills nästa dag. I samma sekund som jag skriver detta har jag just legat i sängen några minuter under täcket. Bara för att få slappna för en stund. Andas är något jag brukar glömma bort allt för ofta så tog ett par djupa andetag. Fryser gör jag också. Sitter här i tjocksockar och stickad tröja. Inte för att ni kanske ville veta men sådan är jag, tänker på en sak för att i nästa tänka på något helt annat. När jag skriver texter som denna är det rakt från hjärtat, lite från huvudet också. Jag tänker att allt jag skriver just nu bara är en enda röra och har inget sammanhang, men när jag ibland kollar tillbaka förstår jag exakt vad jag menade. Vid närmare eftertanke kanske det bara är jag som förstår mig själv och därför förstår vad jag skriver. Äh, jag vet inte. Tankar.

Visst är det lustigt hur man kan gå från att vara oerhört glad till att känna allt och inget på samma gång. Tankarna samt känslorna bara snurrar i en enda stor cirkel som aldrig tar slut. Eller så känns det just nu. Nog vet jag att det kommer kännas bättre, men vad hjälper det i denna stund. Ingenting. Kanske en smula eller två. Helst av allt skulle jag föredra att lägga mig och sova tills morgondagen gryr men mitt förnuft vet att jag borde försöka tänka på annat, göra annat. Jag försökte vila en stund men tankarna blir bara värre då. Man tycker jag borde vara van eller har lärt mig men dagar som dessa förstår man ingenting - varför man är som man är eller gör som man gör. Alla har ett val hur dom ska vara eller vill göra, det är sant. Sanningen är dock att alla dagar på året bestämmer inte jag, det är mitt huvud som bestämmer åt mig. Kanske är det som två olika världar, jag och mitt huvud. För att få allt att fungera måste jag samarbeta med mitt huvud, min hjärna skulle man kunna säga istället. En vacker dag skulle jag vilja att mitt huvud byttes ut eller började fungera "normalt".

På tal om normalt. Ett ord som jag avskyr mer än allt annat. Det finns ingen som är normal, alla är olika. För vad skulle i så fall normal betyda? En vanlig svensson utan problem? Inte vet jag men jag vet att det inte finns en enda människa på denna jord som är normal. Många utomstående som inte har en enda inblick alls hur jag fungerar skulle kalla mig normal tror jag. I andras ögon är jag normal. Normal är man nog om man inte har något som syns, så uppfattar jag det. Mitt kaos i huvudet och allt som hör därtill går under namnet ADD som hör till neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Vem ser på mig att jag har svårigheter? Ingen. Ingen som inte hör till mina vänner eller familj. Bara för att det inte syns betyder det inte att det inte finns. Varje dag får jag kämpa men vissa dagar är lättare än andra. Det är bara några månader sedan jag fick min diagnos och jag försöker fortfarande lära mig leva med det. Jag är inte "konstig" eller "onormal" bara för att jag inte är som alla andra. För när dagen är slut, vem är som alla andra?

Det är inte jag som inte passar in i världen, det är världen som inte passar för mig. Om jag lärt mig något hittills måste det vara meningen innan denna. Jag måste försöka komma ihåg att trots mina svårigheter har jag även möjligheter som alla andra. Ingenting är omöjligt och jag låter inte något stoppa mig. Ibland måste jag bara få ha mina dåliga dagar. Ibland måste jag bara låta allt vara kaos. Ibland måste jag bara vara jag och inte kämpa. Imorgon är en bättre dag.

Dagen efter.

Goooood morgon! Fasen vad jag har sovit gott. Ni vet sådär när man inte ens kommer ihåg att man ens försökte somna, haha. Trots allt klev jag upp redan vid 7 eftersom jag skulle ringa dom som planerar operationer. Inget svar, upptaget eller röstbrevlåda. Dåligt!! Får försöka igen imorgon.

Igår var ju min födelsedag så därför blev det ingen uppdatering på kvällen, men desto bättre idag då jag har massa bilder att visa er! På lördag blir det dock mer firande då jag ska hem till min mamma och bli firar av släkten eftersom mestadels av dom bor där. Så jag har verkligen något att se fram emot.


Blommor.

Klockan 11 plingade det på dörrklockan och när jag öppnade dörren stod där en man från en blombutik. Jag hade inte bara fått en bukett utan två! En från mamma och en från jobbet. Det gjorde mig riktigt glad! Båda var jättefina. Mysigt med blommor såhär på 20årsdagen!





Fina bästa mamma!


Födelsedagsfrukost.

Man måste ju lyxa till det lite när man fyller år. Te, baguette, melon och smoothie!





20 år!!!!!!!!!


Undvik att jag ser ut som ett spöke. Undvik att jag nyss har duschat. Men undvik för tusan inte att jag fyller 20 år idag!!!!!!!!!!!!! :D Och för er som undrar, ja jag känner mig faktiskt som 20 år också, haha. GRATTIS till mig!!

Förberedelser.


GISSA VEM SOM FYLLER ÅR IMORGON?!
Jag & Petter var iväg till affären där vi köpte lite inför imorgon. Går och lägger mig som 19 år och vaknar upp som 20! Måste lägga mig innan klockan slår 00, haha. Det har jag alltid gjort dagen innan jag fyller år. Nu vill jag ha massa gratulationer när jag loggar in på bloggen imorgon! Haha nä nu ska jag inte låta ego, bara kul att fylla år. : )

Today.

Hade inte på mig något speciellt idag, jeans och en svart tröja. Men ifall ni ville se tänkte jag!

Dag 20 - Min barndom.

Vilket skämt! Inte min barndom, haha. Utan att allt jag hade skrivit försvann och finns inte kvar, hur typiskt? Orkar inte skriva om allting, drar allt lite kort i punktform istället.
  • Växte upp med mamma och pappa tills jag var 4-5 år, sedan separerade dom.
  • Pappa fick 2 barn till, två pojkar.
  • Gick om åttan på högstadiet.
  • Åkte slalom i en klubb ett par år.
  • Umgicks mycketmycketmycket med Lina som även var min halvsyster några år.
  • Pappa flyttade till Umeå när jag var ungefär 10.
  • Bodde då bara hos mamma tills jag var 18 och flyttade hemifrån.
  • Åkte buss till min mormor i Sundsvall många gånger under min barndom.
  • Hade mitt första sommarjobb på ett demensboende.
  • Hade en favoritleksak som var en spindel, konstigt eftersom jag har fobi för spindlar?
  • Sov länge med mina två snuttefiltar.
  • Många mornar vaknade jag tidigt och gick till köksgolvet där jag somnade med mitt rosa täckte.
Ja det var väl lite kort om min barndom. Finns såklart mycket mer att berätta men detta får duga. ; )

 

Ett gammalt klassfoto. 8an tror jag?

(det är inte jag som är där det är ritat, det är hon som skickade kortet för länge sedan som inte ville synas)


Then what we’ve got is gold.

Besöket på hälsocentralen gick bra. Behöver inte fara dit något mer nu utan ska lägga om tån själv framöver. Fast om det skulle bli något skulle jag ringa dit och be om en tid. Skönt att slippa fara dit. Dock var det lite läskigt att jag knappt inte kunde röra på tån.. har ju tappat alla muskler. Får försöka röra på tån så mycket jag kan så jag tränar upp musklerna. Det är trots allt bara en tå men gör riktigt ont. På tal om att tappa musklerna. Tänk när jag har opererat mitt knä och ska börja träna upp benmusklerna. Nu är det över 2 månader sedan jag skadade mig och bara på några dagar förlorar man ju muskler. Aja, blir nog bra.

När jag var klar mötte jag upp Johanna som hängde med hem ett tag, trevligt med sällskap! 


Hälsocentralen.

Som vanligt när jag ska iväg får jag alltid stressa i sista sekund!! Är det samma för er? Att man aldrig lär sig. Taxin kommer om 5 minuter så ska skynda mig. Ska iväg till hälsocentralen för att lägga om min tå IGEN. Hoppas det ser bra ut och håller på läka. Sedan ska jag nog möta upp Johanna också, vi hörs när jag kommer hem. PUSS.


Måndag.

God morgon världen!

Här sitter jag i soffan med gofrukost som jag alldeles nyss har gjort. Givetvis en kopp te också! Ska inte skriva allt för många rader så mitt te eller min gröt kallnar. Vi hörs senare, ciao!

Solsidan.

 

Källa.

 

Solsidan. Går inte ens beskriva med ord. UNDERBART! ♥


Dag 19 - den här veckan.

Hm. Kommer inte ihåg allting jag har gjort denna vecka men ska försöka knåpa ihop litegrann!

Måndag: Veckan började med frukost framför första avsnitten av solsidan säsong 2. Var en sväng till tandläkaren efter frukosten och på eftermiddagen var jag en sväng till hälsocentralen. Lagade en god kasslergryta till middag.

Tisdag: Internet fungerade inte på halva dagen så kikade mest på tv och tog det lugnt innan jag for till skolan. Lämnade bla tillbaka datorn och böckerna eftersom jag har slutat. Fick en tidig födelsedagspresent av Petter - en ny dator! Så den satt jag med hela kvällen.

Onsdag: Bästa Johanna kom hit och höll mig sällskap på dagen. Vi åt fruktsallad och choklad samtidigt som vi såg en bra film! For till Media Mark efter middagen, köpte en eltandborste, haha! På kvällen började jag röja en massa i lägenheten.

Torsdag: Denna dag innehöll inte så mycket nämnvärt. Tv, disk, film, städning osv.

Fredag: Hela eftermiddagen gick åt till att tvätta. Kvällen blev rätt lugn med arslet i soffan framför let's dance och sedan en eller två filmer.

Lördag: Ännu en slapp dag. Var rätt så trött så tog det bara lugnt förutom då vi for en sväng för att lämna tillbaka några filmer och sedan förbi ica.

Söndag: Haha nu låter jag som en.. ja jag vet inte riktigt vad. Men denna dag har också varit lugn. Förutom några timmar på eftermiddagen förresten! Bar upp och ner massa saker till förrådet. Bytte skåp här i lägenheten och har omorganiserat lite.


Change.

Jag som sa att detta skulle bli en slapp söndag, blev väl en bra bit ifrån det skulle man kunna säga. Jag & Petter har fixat i lägenheten. Tappade räkningen på antal gånger vi sprungit upp och nedför trappan till källaren. Okej, inte sprungit för min del pga knät men ni förstår. Vi bar upp ett skåp och bar ner en massa saker som inte behöver vara här i lägenheten. Man inser när man börjar rensa hur mycket skit man har egentligen. Eller snarare saker som inte används skulle jag kunna uttrycka det.

Känns i alla fall härligt att ha lite mer ordning och reda här i lägenheten samt lite finare. Nu har vi ju kvällen ledig eftersom vi redan gjort bort dagens alla "måsten". SKÖNT! Så nu blir det film!

Tree.






Söndag.

God morgon! Söndag står det i kalendern idag.. känns helt okej va? Jag har inga större planer för dagen utan tänker bara slappa och se film! Får väl se hur många jag har hunnit med innan dagen är slut. Hihi.


Natti.

Blogg.se låg säkert också nere för er ett tag nu ikväll, eller? Nu verkar det i alla fall fara igång, skönt! Här i lyan är det bara lugnt denna lördagskväll. Funderar på att sova snart men kanske ska börja se en film. Är i valet & kvalet. Vi hörs imorgon. God natt! ♥



Lockigt.


Till vänster har jag nyss duschat. Högra bilden är tagen när jag just har tagit ut en knut ur håret som jag haft under natten. Tips till er som vill ha vågigt/lockigt hår! Men kanske inte har någon platt eller locktång eller inte har tid till att fixa håret.

Dag 18 – Det här får mig att gråta.

Jag är en person som har väldigt lätt för att gråta. Så länge jag kan minnas har jag gråtit för vad som ibland inte tycks vara mycket för världen. Det finns två saker som får mig att gråta extra lätt. Den första är när något/någon sårar mig. Det kanske är ganska uppenbart men många har ju svårt för att gråta, jag hör inte dit när det gäller detta. Den andra är filmer, dokumentärer och sådant. Är det något fint eller sorgligt på en film eller tvn kan jag inte hålla tårarna tillbaka. Det behövs inte mycket, kan vara både en reklam om fadderbarn till filmen Shrek.

Som avslutning på detta är kan jag säga att jag gråter ganska ofta. När livet känns jobbigt och jag inte orkar kommer tårarna mer oftare än jag ibland önskar. Fast sedan jag har börjat med medicinen har jag faktiskt märkt att jag inte gråter lika ofta.. troligtvis för att medicinen gör mig starkare och mer uthållig. Saker börjar falla på plats och allt kaos i mitt huvud börjar på något sätt sorteras. Men ångesten, oron och stressen finns alltid kvar, bara att den kommer mer sällan. Jag har mer energi och kraft tack vare medicinen så det är nog en stor anledningen till varför jag inte gråter lika ofta nu för tiden. Livet känns helt enkelt mer möjligt.

Piggelin.

Häromdagen tog jag fram en piggelin ur frysen men som vanligt när det gäller mig glömde jag såklart bort den. Någon halvtimme senare upptäckte jag den (den låg typ 10 cm från datorn..) och då hade den börjat smälta, givetvis. Frös in den igen och när jag någon dag senare tog fram den så var den inte lika rund som vanligt.. haha. Tur att den smakade likadant i alla fall. ; )


Lördag.


Kanske lite sent att säga god morgon när klockan är strax innan 13 men äh, god morgon gott folk! Sovit gott? Själv somnade jag inte förrän vid 3. Var uppe och såg film till 1-2 och efter det låg jag och läste lite tidningar. Nu är jag trots allt uppe och har just ätit tacos till frukost! Gårdagens middag you know.

Dag 17 - Det här får mig att må bättre.

Kramar. Fina ord. Leenden. Kärlek. När man känner värme ända in i hjärtat. Familj. Vänner. Goda gärningar. One Tree Hill. Tända ljus. Foton. Minnen. Vacker musik. Fint väder. Roliga youtube-klipp. Framgångar. En dag i backen med slalomskidorna på fötterna. Skvallertidningar. Träning. Varma och soliga sommardagar. Fotografering. Promenader med musik i öronen. Stunder när man inser att världen ligger framför ens fötter. Bumbibjörnarna. Livet. Drömmar. Första mjuklassen för i år med tuttu-frutti strössel. Sömn. Att få vakna upp bredvid den jag älskar. Ordning och reda. Grillade marshmallows. Världen.

Men det som får mig att må bättre av allt här i hela världen är att inse vilka man älskar villkorslöst och att de människorna älskar en lika villkorslöst tillbaka.




Dag 16 - Det här upprör mig.

Krig. Orättvisor. Lögner. Falska rykten. Svikare. Brott. Människor som tror dom är bättre än alla andra.

Det mesta som är negativt med andra ord. Punkt slut.

Rosa.


Myser runt i min favoritkofta denna fredagskväll. Tittar på let's dance och bara slappar, ibland är livet allt bra skönt.

Tvätt.


Fredagar borde väl vara slappa. Helgen har kommit! Dock har min dag bestått av städning, diskning och tvättning. Tvätten lär pågå ett par timmar till men då kvällen kommer har jag ingenting mer att göra, skönt! Hellre att göra detta nu på dagen och eftermiddagen än en fredagskväll, eller hur?

NY & DR.

I morse när jag loggade in på facebook hade jag fått ett meddelande av min moster. Hon bor i New York sedan ett tag tillbaka och befinner sig just nu i Dominikanska Republiken. I meddelandet stod det att hon har förlovat sig och att hennes pojkvän (nu blivande man) har friat till henne i månskenet på en strand i DR! Hon svarade JA. Är så glad för deras skull och det bästa av allt? Det kanske blir tre bröllop, ett i Sverie, DR och NY. Givetvis kommer jag gå på det här i Sverige men tänk om jag skulle få fara iväg på bröllop i NY eller DR? Guuuuud, hade varit mer än underbart.

 







(Min mosters bilder)


Fredag.


God morgon mina hjärtegryn. ♥

Grey.


Vill sååååååååå gärna ha dessa! Ville ha ett par svarta förut men nu när jag såg de gråa blev jag sugen på dom. Tycker ni jag borde klicka hem? Kan inte ha dom nu pga mitt knä men några veckor efter operationen borde det inte vara något bekymmer. Kan börja ha dom när asfalten kommer, så jag inte ramlar och skadar mig igen.. skulle ju vara typiskt.

Endast 399:- kostar de, mitt hjärta bankar för dessa.

Min nya dator.


På bilden ovanför ser ni både min gamla dator samt min nya. Ni ser väl ganska klart och tydligt vilken som är vilken? Den högra är i alla fall min nya pärla. Den går som på räls och jag kunde inte älska den mer!

Clothes.


Insåg att det var väldigt länge sedan jag la upp någon outfit. Senaste tiden har jag väl mest haft mjukisbyxor eftersom jag sitter hemma i väntan på operation men gör ju inte det varenda dag. Skulle nog ta tag i att fota någon outfit här framöver, vad säger ni om det mina vänner?

20.


Brr, kallt här i Umeå idag! Kändes dock som mycket kallre.. snarare mot -25. Fiffigt att jag har en termometer på skrivbordet i datorn. ; ) Den visar även om det är sol, molnigt, fullmåne, dag, natt osv. Ifall man inte skulle orka titta ut genom fönstret, haha.

Dag 15 - Mina rädslor.

Nog finns det mycket jag skulle kunna rabbla upp på denna punkt. Givetvis det "vanliga", att någon som står en nära ska bli sjuk eller dö, att något hemskt ska hända, att man kommer störta när man sitter i ett flygplan, att man förlorar jobbet, att man inte kommer hinna allt man vill göra under sin livstid och allt sådant.

Men det finns faktiskt en sak som skrämmer mig mer än något annat, småkryp. Så länge jag minns har jag varit rädd för ormar, myror, skalbaggar och allt sådant men det finns en sak som jag är extra rädd för, spindlar. Nu pratar vi inte bara om att jag är rädd för dom, jag har fobi. Så länge jag kan minnas har jag varit rädd för spindlar och bara att sitta och skriva om det som jag gör nu är inte alls roligt. Klart en bild i huvudet kommer upp på småkryp, usch. Gick på något/några samtal när jag var mindre för att min fobi skulle minska och det hjälpte nog litegrann för stunden men jag minns inte något av den tiden förutom att dom ville att jag skulle sätta mig och titta på en spindel som läxa. Nej fy och blä!

Många är rädda för just spindlar men min rädsla sträcker sig längre än så. Om jag ser en spindel tex ute på sommaren undviker jag den såklart, så länge den inte kommer nära mig så kan jag hålla mig lite lugn i alla fall. Men en vanlig sak som att sätta sig i gräset är jobbigt. Måste hela tiden ha koll så det inte kommer något krypandes.. även om jag sitter på en filt eller solstol. Men värst är det nog om det är en spindel inomhus.. jag får panik. Ett särskilt hemskt minne jag kommer ihåg är från tiden jag bodde hemma, kanske 2 år sedan nu? Jag skulle precis lägga mig i sängen för att sova då en spindel "hoppade" fram! Jag vet inte mycket alls om spindlar men ja, den hoppade faktiskt. Jäklar vad rädd jag blev.. började storgråta, fick panikångest och sprang till mamma. Hon fick he ut sängkläderna på balkongen och bädda med nya sängkläder i sängen, sedan skulle jag såklart kolla extremt länge innan jag la mig att det inte var något där. Detta är bara en av alla gånger jag blivit livrädd. Att inte kunna hämta andan och gråta även fast man vet att det inte är farligt är hemskt. Många förstår inte hur rädd jag egentligen är. Försöker väl bättra mig men det är lättare sagt än gjort.

Torsdag.


Sitter och tittar på våra bästa år och äter frukost. Bra start på denna dag!

Morgon.


Såhär fint var det igår på morgonen just innan 9 tiden. Tog bilden när jag var på väg till tandläkaren.

Dag 14 - Min dag.

Egentligen skulle jag skriva detta inlägg igår men eftersom jag har halkat efter lite får ni det idag istället. Skriver alltså om min gårdag.

Vaknade vid 7 tiden och klev upp ganska direkt. Åt frukost samtidigt som jag klickade runt lite på internet. Plötsligt slutade internet funka så då slog jag igång en film istället. Internet la av i flera timmar så jag kikade på tv, städade undan lite och gjorde mig klar men var även en sväng till tandläkaren kl 09. När klockan slog 14.45 hoppade jag på bussen in till stan och gick till skolan. Lämnade tillbaka min dator, sladd, skåpnyckel, busskort, annat kort och alla böcker. Träffade några ur klassen vilket var trevligt, var på tok för länge sedan.
Ett tag senare kom Petter och hämtade mig. For hem, åt middag och efter middagen åkte vi till Media Markt. Petter köpte en sak och själv köpte jag en eltandborste. Eller, två faktiskt. Det var något slags extrapris så Petter ska ta den andra. När vi kom hem fick jag ett ryck! Började flytta saker, städa och sådant så köket blev precis som jag ville det skulle vara. Resten av kvällen blev det lite tv och sitta vid datorn. Eftersom jag fick min nya dator igår ville jag såklart hålla på med den. : ) Kvällen drog ut ganska sent, somnade vid ett om jag inte minns helt fel.


Johannis.

Har haft en toppenmysig dag! Johanna har varit på besök och med sig hade hon frukter, baguetter, choklad och en skvallertidning. Hur bra?! Hon är bara bäst den där Johanna. Så vi gjorde fruktsallad och såg på en väldigt bra film, A Beautiful Mind. Om ni inte har kikat på den tycker jag ni ska göra det. Den var absolut sevärd!




Over.


Som några av er vet har jag slutat skolan. Tagit ett studieuppehåll med andra ord. Slutade i mitten av höstterminen ungefär och det var det bästa jag kunde ha gjort när allt var/är som det är. Det svåraste beslut jag gjort men det bästa beslut jag tagit. Igår var jag tillbaka till skolan en sista gång för att lämna tillbaka datorn, skolböcker och lite annat. Känns väldigt skönt att allt är över nu. Kan stänga det kapitlet i mitt liv för att se fram emot annat.

Onsdag.


God morgon! ♥

Fixat!

Skicklig som jag är har jag nu fixat så kameran fungerar! NICE!

Dag 13 - Min bästa vän.

Jag kan omöjligt skriva om min bästa vän. På heder och samvete, det går bara inte. När jag var mindre hade jag en bästis, eller faktiskt några stycken vid olika tillfällen för att vara korrekt. Ni vet när man köpte ett best friend halsband? Under några år förändras mycket. Idag är mina vänner mina bästa vänner fast på olika sätt. Jag kan inte bara peka ut en person, de är alla unika och speciella på sitt sätt. Men jag kan nämna några utav mina närmaste vänner.

Lina - Den som känner mig som ingen annan. Vi gick samma klass 1-8, var halvsyskon under 5 år och umgås än idag. Hon är den jag skulle kalla min närmaste vän.

Emelie - En vän med ett hjärta av guld. Hon har precis flyttat till Luleå för att studera vilket känns jobbigt men samtidigt är jag glad för hennes skull! Vi är så lika, vi kallar varandra till och med för systrar, hihi.

Johanna - En utav de vänner som jag börjat umgåtts med på senare år. Helt underbar person som har båda fötterna på jorden. Hon får mig alltid på bra humör! Att vi även har sjuk humor är ett plus, haha.

Sedan har jag fler vänner än dessa 3 ovan. Nämner ingen fler än dessa, då är ingen glömd.


Hm..

Tro inte att jag har hittat programmet för att starta webbkameran.. kollade på msn och där funkade den minsann! Den är inbyggd i datorn så den finns ju. Man kan trycka på Fn och V på tangentbordet egentligen men Petter ominstallerade datorn eller något sådant innan jag fick den så då försvann alla kortkommandon. Hjälp? Haha.


Tisdag.

Wohoooo! Äntligen! Internet krånglade som ni vet på dagen sedan har jag verkligen inte haft tid till att skriva något. Men finally har jag min nya fina dator i min famn! Petter fick sin nya dator idag vilket betyder att jag lämnade tillbaka min till skolan tidigare idag och nu har jag hans gamla!! Eller inte gamla, den är ungefär bara 1,5 år. Fick den som en tidig födelsedagspresent.. helt galet. Dessutom är den tusen gånger bättre än den jag hade. Håller på installera och fixa en hel del på datorn nu så allting blir som jag vill ha det, hihi. Försöker dessutom klura ut hur jag kan starta webbcameran? Den fungerar men kan inte start den, knasigt. Ska fortsätta hålla på med min nya pärla nu!


Hej! Internet har inte funkat på hela morg...

dsc00416 (MMS)

Hej! Internet har inte funkat på hela morgonen men det ska tydligen vara fixat vid kl 13.. vi hörs när det funkar. Kram!


Måndagsmiddag.

Till middag idag blev det en ny maträtt som vi inte har lagat förut. Receptet fick vi av Petters mamma som alltid lagar god mat! Detta är så enkelt att göra. Snabbt & gott! Säg till ifall någon av er vill ha receptet, kan göra ett separat inlägg om det i så fall. : )


Dag 12 - Min favoritplats.

Då var det dags att fundera ut vars min favoritplats är. Klurigt! Egentligen skulle jag nog vilja säga att den inte är funnen i dagsläget. I mina drömmar är det Aruba. Jag har inte varit där men hoppas att en dag få äran att resa dit. Jag känner på mig att det kommer att bli min favoritplats! Annars trivs jag som bäst där det är sol och värme. Att få åka någonstans där man kan fokusera på annat, där mår jag som bäst.




Hälsocentralen.

Kom precis hem från hälsocentralen. På tal om hälsocentral, heter det inte vårdcentral? Eller finns det kanske både och? Eller så har vårdcentral bytts ut mot hälsocentral? Haha. Jag och mina funderingar. Hur som haver var jag där för att lägga om min tå som jag opererade i fredags. Skönt att bli av med bandaget och få ett lite tunnare. Dock fick jag se min tå.. supersmal, halv nagel, blod osv. Såg inte alls fräscht ut men mycket bättre till skillnad från hur det var före operationen. Har ju gjort detta flera gånger nu så hoppas det blir bra nu.

Dessutom tog jag taxi både till och från hälsocentralen. Jag åker i princip aldrig taxi, tar alltid bussen om jag ska någonstans. Men eftersom jag väntar på operation för mitt vänstra knä och därför går på kryckor samt opererad tå på höger fot skulle det inte vara så lyckat. Får inte ens på mig någon sko på högerfoten pga bandaget plus att det måste läka. Gissa vad jag går runt med ifall jag ska utanför dörren? Petters foppatoffel, haha! Så ni kan förstå att det nästan var omöjligt att åka buss idag. Fast imorgon måste jag till skolan för att lämna tillbaka några saker nu när jag har slutat plus att jag på torsdag måste till hälsocentralen igen. Blir ju fasen dyrt om jag ska åka taxi de två dagarna också! Nä, får bli buss imorgon i alla fall.. dock inte på torsdag. Det går ju inte ens en buss som stannar vid dragonens hälsocentral? Hur stört är inte det på en skala!

Ja ni hör ju vilka bekymmer jag har. ; )


Måndag.

I skrivande stund har jag just gjort frukost och ska slå igång första avsnittet av solsidan för denna säsong. Premiären var ju igår på tv men eftersom vi var bjudna på middag hann jag inte hem till kl 20. Tur att det läggs ut på internet! Mysig morgon, te och solsidan.


Söndagskväll.

Ikväll har jag och Petter varit hos hans familj där vi blev bjudna på middag, mycket trevligt! Även lyxigt att slippa laga middag. Speciellt söndagar.. då känner man inte för att stå vid spisen direkt. Tårta till efterrätt blev det också. Inte illa! Ska nog krypa till kojs strax så man får sin sömn.

Natti! ♥


Dag 11 - Ett ögonblick.

Ett ögonblick som alltid kommer att ligga varmt om hjärtat är en julafton för flera år sedan. Minns inte riktigt vilket år. Tror jag var 11-12 år? Jag öppnade en julklapp från mormor och hennes man, inuti julklappen låg det ett papper med en liten rebus på som mormor hade gjort. En bild på en gran + canariefågel - fågel. Jag fick alltså en resan till Gran Canaria! Blev så lycklig att jag började gråta. Jag hade varit på Gran Canaria när jag var runt 6 år och ända sedan dess ville jag åka tillbaka och nu fick jag äntligen fara dit igen!

Vi åkte i februari-mars om jag inte minns fel. Det är en resa som jag kommer minnas hela livet! Spenderade 2 veckor där med mormor och hennes man. Är så glad och tacksam över de där 2 veckorna!

Brown.


Jag kommer ihåg förra vintern när vi var många som målade naglarna svarta. Tycker fortfarande det är snyggt men det kan bli lite hårt ibland. Brukar aldrig ha brunt nagellack men tänkte att jag skulle testa. Sagt och gjort köpte jag två olika nyanser men har bara testat det ena ännu. Egentligen ser det typ bajsbrunt ut, haha.. men jag tror den andra brunfärgen kommer se bättre ut, den är lite ljusare.

Dag 10 - En sak ni inte vet om mig.

Då var det dags att berätta något för er som ni inte vet om mig. Hm, svårt! Finns säkert tusentals saker jag skulle kunna skriva men försöker komma på något otippat. Tänker på en sak jag kan berätta men vet inte om det är så intressant eller något ni ens vill veta. I brist på annat som jag inte lyckas komma på tar jag det första jag tänkte på.

När jag var liten, vet inte exakt vilken ålder men troligtvis redan när jag var runt ett år(?), hade jag magproblem. Det låter väl inte speciellt vackert ifall jag säger att jag känner mig "hemma" på sjukhus men så är sanningen. Från så länge jag kan minnas har jag varit in och ut på sjukhus. På senare år för andra besvär men hur som helst. Hade magproblem ända tills jag var ungefär 14 år. Var även till sjukhuset i Linköping 2 gånger och till sjukhuset i Huddinge 1 gång. Lekterapin och Ulla som jobbade där blev som att gå till dagis eller skolan. Sjuksköterskorna och läkarna kändes som vänner och bekanta. Självklart vill väl inte något barn spendera så fruktansvärt mycket tid som jag gjorde på sjukhuset men när jag sitter här idag förstår jag hur mycket nytta och gott det har gjort mig trots allt. Jag är nästan inte rädd för någonting inom sjukvården då jag har varit med om så mycket där. Går helst inte in på allt jag gjort men låt oss säga att det är många saker de flesta inte ens skulle våga göra en gång. Men vad hade jag för val?

Idag har mina magproblem försvunnit/gått över vilket jag är otroligt glad över. Att slippa spendera all tid på sjukhuset är en stor lättnad, men ibland kan jag komma på mig själv att sakna det. Inte all smärta, undersökningar och allt sådant utan då menar jag alla fina människor som jobbade där och fanns för mig och allting bra jag fick uppleva. När jag nu ser tillbaka på alla de åren jag gick igenom förstår jag inte hur vissa saker gick till som dom gjorde men jag tänker inte sitta här och beklaga mig över det. Jag har tagit med mig erfarenheter från alla de åren, stoppat i en liten ficka och är tacksam över allt jag fick uppleva som har lärt mig något som jag kommer ha nytta av i framtiden.








Söndag.

Fråga mig inte ens vad jag gör vaken nu! Klockan är snart 09 men jag har varit vaken sedan en timme.. helt galet. Söndagar är väl den dagen man brukar och ska sova länge? Haha. Men som vanligt vet jag anledningen. Medicinen. Hellre uppe tidigt och må bra samt vara pigg, än att sova till 12 och vara trött samt slut resten av dagen. Petter sover såklart så kan inte titta på tv men ska istället se film på datorn.

God morgon förresten!


Dagar.

Himmel & pannkaka! Hade helt glömt bort inläggen jag ska skriva varje dag i en månad. Igår hann jag inte och inte idag heller. Lina är ju här just nu, men vet ni vad? Det betyder att ni får 3 stycken sådana inlägg imorgon! Söndagar brukar vara väldigt slappa för många så då har ni något att läsa. Dessa inlägg kommer imorgon:

Dag 10
– En sak ni inte vet om mig
Dag 11 – Ett ögonblick
Dag 12 – Min favoritplats


Lina.

I denna sekund sitter jag och väntar på den snygga bruden som ni ser på bilden nedanför. Min gamle vän Lina! Det är helt otroligt hur många år vi har känt varandra och hon hänger fortfarande med. Mer än bäst! Det blir filmkväll med snacks här hos mig. Trevligt trevligt!

 


Bilresa.

 

Eftersom jag "opererade" tån igår måste jag ha foten i högläge mestadels av tiden så jag fick sitta i baksätet igår och idag, haha. Tur att det inte tar allt för lång tid att köra, ungefär 45 minuter. Inte lätt att ha ena foten i bandage och en skadad menisk i andra knät. Har ju inte direkt något ben att stödja på?! Har ju mina kryckor men det underlättar inte när det gäller båda benen. Måste tillåta mig själv att skratta åt situationen. : )


Lördag.

Nu är jag hemma från skogen! Haha inte riktigt men i princip. Har blivit bjuden på god mat och en mysig fredagskväll. Givetvis såg vi let's dance också, dock gick jag och la mig just efter kl 22.. var så trött. Så det blev ungefär 12 timmars sömn, skönt!


M.


Vet inte när vi far hem idag, men ni ser ju när det kommer ett inlägg. Hoppas ni har en bra & fin lördag mina vänner.

Svartvit.


En bild. :)

Åker iväg.

Har precis kommit hem, ska bara packa lite nödvändigheter innan vi åker. Jag & Petter ska till hans familj och vi blir där tills imorgon. Kankse hinner göra något tidsinställt inlägg efter detta, annars hörs vi imorgon! Hoppas ni får en fin helg!


Nu är jag klar här på sjukhuset. Måste lig...

dsc00336 (MMS)

Nu är jag klar här på sjukhuset. Måste ligga här 45 min för det blöder så mycket. Gruvar mig för när bedövningen kommer släppa.. Vet hur ont det gör. Fy.


Sjukhus.

Har lite bråttom här! Varför ska man alltid stressa i sista sekund även fast man haft flera timmar på sig? Snacka om typiskt mig. Ska ta bussen in till stan och möta Lina sedan tar vi bussen till sjukhuset och äter lunch tillsammans. Ska vara där kl 13 så vi hinner luncha innan. Trevligt!



Bilden är tagen för några vintrar sedan. : )


Emelie.

 


Idag lämnar en utav mina bästa vänner Umeå för att studera i Luleå i 3 år. Det är inte förrän i denna sekund jag inser det. Kanske för att jag vet att hon skulle fara kl 08.. åh. Givetvis kommer vi hålla kontakten och träffas ändå, men det blir inte samma sak. Att be henne komma när man som mest behöver henne. Att bara ringa och ses. Människor ändras, världen ändras. Alla ändras. Jag är säker på att hon kommer få det dunderbra i norr men saknaden kommer bli enorm. Skrev nyss kanske världens längsta sms till henne. Ska försöka att inte vara så ledsen. Jag är så stolt över henne och allt hon har åstadkommit, hon är värd detta!











Fredag.

God morgon. ♥

Visst att jag inte brukar stiga upp jättesent nu för tiden men idag klev jag upp redan 06.30. Hör och häpna! Petter stiger alltid upp den tiden eftersom han ska till jobbet så idag steg jag upp samtidigt som honom. Anledningen? Duscha. Mitt hår är så långt samt tjockt vilket medför väldigt lång tid när det ska torka. Dessutom har jag bara en resefön, haha. Ska iväg vid 11-12 så tills dess måste håret ha torkat. Men ändå skönt att vara vaken tidigt, jag blir konstigt nog mycket piggare.

Ser ut som jag är typ 10 år på denna bild från igår, haha.


Dag 09 - Mina föräldrar

Oj. Svårt att skriva om sina föräldrar! Man kan ju inte skriva alla detaljer då i princip allting hör till mitt privatliv. Men några rader ska jag väl kunna knåpa ihop. Mina föräldrar var inte gifta så kan inte säga att de skilde sig, de separerade när jag ungefär fyllde 5 år (mamma du får rätta mig om jag har fel, haha). Mamma bor än idag kvar i Skellefteå medans pappa bor någon mil utanför Umeå sedan några år tillbaka. För mig har det aldrig varit riktigt jobbigt att de inte bor tillsammans, jag skulle bara tycka det hade varit ännu mer konstigt om jag tänker tanken eftersom jag inte direkt minns när det trots allt bodde med varandra. Jag har mamma på en sida och pappa på den andra. Inga konstigheter. Som alla andra människor har de sina bra och mindre bra sidor men mestadels bara bra!

Annars då? Pappa var bara 23 år när jag föddes så han var en riktig hunk, haha. Mamma var 27 men en riktig primadonna. ; ) Mamma & pappa har bara mig tillsammans, inga andra barn alltså. Fast jag är inte så bara, haha. Pappa fick ju två till barn senare så det är faktiskt ganska skönt att ha syskon där men inte hos mamma. Man får som båda delarna av allt. Klart inte livet har varit en dans på rosor, men vem har ett sådant liv? Jag är glad och stolt över mina föräldrar. Jag vet att dom alltid vill mitt bästa och det kan inte bli så mycket bättre än så.

Ni får väl fråga om ni undrar över något helt enkelt.


It's like a dream.


Sitter fastklistrad i soffan med Jay Smith i högtalarna. Vilken grym sångare alltså, sjukt! Förresten, hittade 3 finfina plagg när vi var på H&M i afton. Visar er imorgon. Vad göra nu. Popcorn och en film resten av kvällen skulle sitta väldigt bra. Natti när ni väl ska sova!

Nyhet 2.

Kan väl lika gärna ta nyhet nummer 2 redan nu. På måndag måste jag lämna tillbaka min dator till skolan eftersom jag har avslutat mina studier. Egentligen tänkte Petter inte berätta detta förrän då, men jag råkade se när han höll på med hans bärbara dator med att fixa lite. Så... han berättade att min födelsedagspresent från honom är att jag ska få hans dator!!! Helt sjukt! Det är en bärbar, samma storlek som den jag har nu. Den är ungefär 1,5 år och superbra. Jag kunde inte vara mer lycklig. Han ska köpa en stationär fast han hade inte tänkt göra det än egentligen. En dator.. det är det bästa jag kunde få just nu. Vilken kille jag har!

 

Köpte en mus + musmatta idag. Man vill ju bara resa iväg när man ser den, haha.


Nyhet 1.

Kommer ni ihåg igår när jag blev så glad? Och några timmar senare när jag blev ännu mer glad? Tänkte berätta nyhet nummer ett. Visst pengar är privat och blablabla. Men jag fick veta att jag kommer få en slant i fickan nu när jag inte kan arbeta! Snacka om lättnad! För er som undrar har jag skadat menisken för snart två månader sedan och väntar på operation. Så det jag har oroat mig över är såklart hur allt ska gå ihop. Men tack och lov fick jag ett positivt besked igår!

Den andra saken berättar jag senare ikväll. ; ) Ni får en ledtråd, en tidig födelsedagspresent! Gissa vad det är?


Gaddar.

Så fort Petter kommer hem från jobbet, vilket borde vara ganska snart, ska vi fara till strömpilen en sväng. För er som inte vet är det ett stort köpcentrum här i Umeå. Dels måste vi in på Ica Maxi men om jag inte är ute och cyklar blir det nog några besök i butiker. Fick presentkort på H&M i julklapp så ska se om jag hittar något fint. Vet i alla fall en sak jag ska köpa där.

Ska dra en borste på mina gaddar nu, so long!


Nemo.


Hänger just nu med min lilla Nemo. ; )

Torsdag.

Gooooood morgon!

Jag vaknade faktiskt för knappt en timme sedan, brukar inte sova så länge nu för tiden men det var ändå skönt att sova ut. Nu väntar jag på Johanna som droppar in genom dörren vilken minut som helst. Jag ska äta frukost och hon var också hungrig så vi får se vad vi kan koka ihop. Vi hörs senare, hoppas ni får en fin dag! ♥


Dag 08 - Min dag i bilder

Har givetvis inte fångat allting, men här är några bilder från idag. Har mest bara slappat, förutom trippen till ica, haha.








Ännu bättre.

Trodde inte att denna dag kunde bli bättre, men visst fasen blev den det!! Vågar knappt tro att livet verkar ha vänt! Helt galet.. jag & Petter ska fara och köpa något till middag nu, berättar imorgon! PUSS.


Vingar.


Underbart.


Är SÅHÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR glad just nu! Ville bara dela min lycka med er, tack och hej!

Dag 07 - Vad är kärlek?

Kärlek måste vara det svåraste man kan sätta ord på. Kärleken är något vi andas och känner. Kärlek kommer i alla former och storlekar. Jag känner en sorts kärlek till min familj, en annan till mina vänner och ytterligare en till min pojkvän. Någon som dock har lyckats sätta ord på vad kärlek egentligen är, är vår älskade Björn Gustafsson.


När det bubblar i kroppen som en kolsyrad dricka
när du fnissar som en liten flicka
När man känner något man can't deny
when the eagles fly over mountain high
När all oro är som bortblåst och förvunnen
när simba återvänder i lejonkungen




Onsdag.

God morgon världen. ♥

Här sitter jag i soffan med myskläder och har ganska nyss stigit upp ur sängen. När jag tar medicinen vid 7-tiden lyckas jag nästan aldrig sova längre än klockan 9. Men jag tycker om att gå upp i tid så man inte sover bort halva dagen. Dessutom är det inte allt för dumt att vi har massa filmkanaler på tv! Just nu tittar jag på bröderna lejonhjärta, haha.

Förresten hann jag inte skriva "dagens inlägg" igår, så idag får ni två stycken under dagen!


Johanna.

Har inte haft någon tid över att skriva något sedan i förmiddags eftersom jag har haft två fina damer på besök. ; ) Vid 11 kom Emelie som stannade någon timme. Hon flyttar till Luleå på fredag vilket inte alls känns så kul, men jag är glad för hennes skull! Så det blev hejdåkramar! En liten stund senare kom Johanna hit. Tror ni inte att hon är så gullig att hon hade köpt med sig en Ben & Jerrys? Vänner vet vad man behöver när man är sjuk helt enkelt. Hon blev här ända till kvällen vilket var hur mysigt som helst. Snacka om fin tjej!

Johanna. ♥


Tisdag.

God morgon sunshine! ♥

I denna sekund sitter jag och äter frukost samtidigt som jag ser på våra bästa år. En rätt mysig morgon faktiskt. Speciellt när solens strålar skiner genom fönstret, även fast det är vinter. Men klarblå himmel, strålande sol och vit pudersnö är bland det vackraste.


Lugn kväll.

Precis som rubriken lyder är detta en lugn kväll. Har tänkt att resten av kvällen som är kvar också kommer bli likadan. Orkar inte lyfta arslet. Dels pga. mitt onda knä. Dels för att jag är sjuk. Dels för att jag är sönderstressad. Men det är en ny dag imorgon mina vänner! ♥



Byggare Bob.

Bli inte oroliga om designen ser konstig ut när ni kikar in här nu på eftermiddagen. Jag håller på att bygga om lite! Det kan vara lite struligt ibland innan man har fått till det. Men ikväll hoppas jag ha allting klart. : )

Dag 06 - Mina drömmar.

Detta skulle kunna bli världens längsta inlägg. Mina drömmar är många, stora som små. Att skriva exakt alla drömmar skulle ta en evighet men tänkte nämna några stycken i alla fall. De drömmar som står högst upp på listan.

 

Resa

Nu menar jag inte ”bara” åka iväg 1-2 veckor på semester även om jag också tänker göra det ett flertal gånger under min livstid. Med resa menar jag att resa iväg en längre tid, ungefär ett år. Jag skulle vilja ägna ett helt år till att resa runt i världen. Upptäcka allt vad världen ha att erbjuda. Gå på kinesiska muren. Bada i kristallklart vatten. Hoppa bungyjump. Jobba på något café någonstans. Dyka i korallrev. Åka slalom i alperna. Hoppa fallskärm. Disney world. Walk of fame. Broadway. Grand Canyon. Niagarafallen. Volontär arbete. Jobba som Au-pair. Givetvis en massa annat än detta, men dessa saker är några.

 

Drömyrket

I dagsläget har jag ingen aning om vad jag vill jobba med. När man var liten hade man alltid något man ville ”bli när man blir stor”. Självklart har jag mina funderingar men ingenting jag känner mig direkt säker på. Så en utav mina drömmar är att jag en dag får jobba med något jag älskar.

 

Familj

Självklart är en av mina drömmar att alla mina nära och kära får vara friska och lyckliga. När det gäller mig själv vill jag bilda familj i framtiden. Mamma, du kan vara lugnt, inte än. ; ) Haha. När jag blir äldre vill jag bo i ett fint hus, skaffa barn och gifta mig. Detta känns verkligen långt borta men i framtiden är det en annan av mina drömmar.

 

Engelsk Bulldog

Här förstår ni säkert att jag vill ha en engelsk bulldog. Min mammas kompis hade en engelsk bulldog som jag fick träffa för flera år sedan och ända sedan den dagen har det varit min önskan att en dag få ha en egen. Han ska heta King Edward, haha. Nu hade jag även turen att träffa en pojkvän som också vill ha en engelsk bulldog! Så en dag hoppas jag Edward blir min.

Förutom dessa drömmar har jag hur många som helst. Tänkte bara kort nämna ytterligare några.

  • Skriva en bok
  • Hjälpa andra människor
  • Må bra
  • Leva ett lång och lyckligt liv
  • Inspirera andra


Måndag.

Tänkte inte alls stiga upp redan vid 9-tiden idag, hade ställt klockan kring 10 egentligen. Dock tog jag medicinen vid 7 så när jag väl vaknade till var jag pigg! Ändå skönt att inte kliva upp allt för sent. Annars har ju redan halva dagen passerat. 


Apelsin.


Försöker få i mig mycket c-vitamin nu när jag är så himla förkyld.
Foto taget av mig med mobilen. : )

Dag 05 - Platser jag besökt.

Om jag skulle berätta alla plaster jag besökt skulle det inte ens finnas på världskartan. Då tänker jag på alla, exakt alla ställen. Här får ni i alla fall en lista på några platser jag besökt.
  • Gran Canaria x2
  • Alanya
  • Marmaris
  • Norge
  • Tyskland
  • Danmark
  • Finland
Inom Sverige:
  • Linköping x2
  • Stockholm, några gånger
  • Sundsvall säkert hundra gånger eftersom min mormor bodde där förut
  • Göteborg x2 tror jag
  • Ystad
  • Alla städer i närheten, dvs. Piteå, Luleå, Haparanda, Ö-vik osv.
Men av alla platser jag besökt måste Gran Canaria och Turkiet ligga högst på listan. Jag verkligen ÄLSKAR att vara utomlands och det är där jag trivs som bäst. Inget går uppe emot lyckan av att stå med fötterna i havet. Känna solens strålar på huden. Bara vara där man är just den sekunden.

 


Rihanna.

Snacka om grym brud!!

Källa.

Söndag.

Gooood morgon!
Jag har verkligen sovit riktigt som en gud inatt, skönt att inte vakna allt för mycket av hostan och det. Är i alla fall vaken nu och ska äta frukost/lunch. Kanske är någon bra film på tv också? Får kika!


Dag 04 - Det är åt jag idag.

  • Nachotallrik x2
  • Bullens korv och potatismos
  • Godis
  • Piggelin

Trollkarlens Lärling.

Jag & Petter hyrde 3 filmer tidigare idag. Vi såg alldeles nyss klart den första, trollkarlens lärling. Av fodralet att döma trodde jag inte det skulle vara en film som jag tyckte om särskilt vidare men jag hade fel. Den var både spännande och rolig på samma gång. Inte bästa filmen jag sett men helt klart sevärd. Döm inte boken efter framsidan, eller i detta fall, filmen. ; )


Tvätt.


FASEN
vad tråkigt det ska vara att tvätta, punkt slut.

Media Markt.

I eftermiddags var jag och Petter ut en sväng med bilen. Jag har ju knappt varit ute på hela veckan eftersom jag varit bosatt i soffan pga att jag varit sjuk. Var härligt att få lite frisk luft! Blev en tripp till Media Markt där han köpte hörlurar och sedan hemmakväll. Varsin påse med godis + 3 filmer, antar det blir filmkväll tonight!


Tror inte han vill visa sig då han inte var beredd på att jag tog kort, haha.

Lördag.

Hallå där! 

Sov ut ända till 12 idag, snacka om det behövdes. Tror jag känner mig lite friskare idag, men är fortfarande sjuk. Ont i magen har jag också. Blä! Nu på eftermiddagen har jag lite tvättstugan inbokad samt lite disk osv att ta hand om. Lika bra att göra det nu så kvällen blir fri. Vad gör ni denna lördag?


Ellie.


Ibland hittar man en låt som stämmer med allting. Livet. Känslor. Ellie är så grymt duktig, jag önskar jag hade hennes röst.
Gudomligt! Denna låt blir jag aldrig less på. Aldrig.

Sommarnatt.


Kan inte med ord beskriva hur mycket jag längtar till alla sommarkvällar.

Look inside your tiny mind.

Ni har väl inte missat att Let's Dance har börjat? Precis vad jag behövde denna fredagkväll när jag ligger hemma i soffan och är sjuk. Som jag för övrigt varit hela denna vecka.. usch. Petter har varit borta dom två senaste dagarna i förhoppning om att jag inte ska smitta honom men idag kom han hem och hade varit förbi affären och köpt tacos! Så det blev det till middag. Sååå gott!


Dag 03 - Mina syskon.

Då var det dags att berätta lite om mina syskon. Jag har två yngre bröder men vi har bara samma pappa. Många skulle väl kalla oss halvsyskon men jag har alltid sett dom som mina syskon. Samma mamma eller inte, spela roll. Dom är mina bröder och så är det med den saken. Det skiljer 5 respektive 6 (nästan 7) år mellan mig och dom så det är ändå en ganska stor skillnad. Ju äldre vi blir börjar dock åldern jämna ut sig vilket jag tycker är kul! Även fast jag och mina bröder inte alltid har bott med varandra står vi ändå varandra nära. När jag var yngre bodde jag hos pappa ungefär varannan vecka, ibland mer och ibland mindre.

Jag och den äldre av mina bröder är nog mest lika varandra både i utseendet och sättet. Lite avvaktande och försiktiga. När vi var yngre skulle han alltid hänga med mig, haha. Han höll fast sig i min tröja där bak och kallade mig för "Ela". Micaela var lite långt och svårt att säga, inte så konstigt när man är så liten. Jag minns när min yngsta lillebror föddes, då jag och den äldre var på sjukhuset och välkomnade honom. Det känns som att 3 stycken var bättre än 2 på något sätt, han var den sista pusselbiten. Han föddes 2 månader för tidigt så ni kan förstå att han var väldigt liten, tror han vägde ungefär 900 g. Men idag har han växt upp till en kille på 13 år som det är full fart i! Båda är väldigt snälla och goa pojkar. Från att vi har lekt med barbie tillsammans (haha), åkt inlines, byggt kojor och klätt ut oss till att bli intresserade av tjejer, sporter, kompisar, disco och allt som hör tonåren till.

Mina lillbrorsor är minsann på väg att växa upp men i mina ögon kommer dom alltid vara de små pojkarna som jag busade runt med när vi var små. Jag är glad att jag har dom i mitt liv.  ♥

Powernap.

Så sköööönt. Har just vaknat efter att ha sovit en timme. Jag är har aldrig varit en person som lägger mig för att ta en powernap men när man är sjuk känns det som att sova är det enda man kan göra. Skulle säkert kunnat sova ännu mer men måste ju kunna somna sen ikväll. Kikar lite på tv och ska nog ta mig en piggelin, mumma!


Fredag.


Lyckades bara sova 5 timmar inatt.. hade så svårt att somna pga all hosta och att jag är så täppt i näsan. Har i alla fall vaknat, ätit frukost och sitter nu i soffan med täcket, hihi. Lär vara placerad här precis som de senaste dagarna. Ska väl hoppa in i duschen senare också så man känner sig lite mer pigg trots allt.

Blä för att vara sjuk.

Cola / Täcke / Ljus / Glass / Mer glass / Filmer / Tidning / Frukt / Halstabletter / Kuddar / Pyjamas / Ensamhet / Sjuk

Där har ni min torsdagskväll!

Norrland.


Trotsade allt vad sjuk heter, tog på mig alla varma kläder jag hittade och for till statoil. Tur att det bara är några hundra meter dit. 200 meter kanske? Något jag är sämst på är avstånd, haha. Var tvungen att posta ett brev så passade på att köpa cola, glass och en tidning. Sådant man behöver när man bara ligger i soffan och är sjuk.

Dag 02 - i min handväska.

Detta är vad som vanligtvis finns i min handväska.
  • Mobil
  • Smink
  • Nycklar
  • Börs
  • Kalender
Brukar även ha lite annat beroende på vars jag ska eller sådär.
  • Tuggummi
  • Dator
  • Kamera
  • Frukt
  • Lypsyl

Torsdag.

God morgon! Ja jag vaknade faktiskt nu.. fast har varit vaken från och till under morgonen. Försöker sova bort all denna förkylning (influensa?). Verkar inte gå åt rätt håll än så länge men ni får hålla tummarna åt mig att det snart vänder!

Har kvar halva pizzan från middagen igår, funderar på att slänga in den i micron och äta till frukost/lunch. Japp! Så får det bli. Gottigott!


Golden voice.

Jag har just sett något som jag måste dela med mig utav. Jag är helt rörd över detta. I den första videon här nedanför ser ni en hemlös man som står på vid en väg utanför Ohio. Ted Williams. Bara för att han är hemlös får man inte glömma att han är en person. En människa med ett hjärta precis som du och jag. Efter att jag sett både filmerna här under blev jag så inspirerad. Vilken glimt han har! Oavsett vars livet bär gäller det att aldrig tappa hoppet. Vara tacksam för vad man än har och aldrig glömma vars man kom ifrån. Fortsätta kämpa varenda timme av sitt liv för att man fortfarande tror på att ett mirakel en vacker dag kan ske. Trots att man har varit allra längst ner i den djupa dalen till att börja klättra till toppen. Våga återfå tron på att något större väntar. Precis som honom tänker jag aldrig ge upp, aldrig.

Klippet på honom lades upp i förrgår och sedan dess har redan flera miljoner sett honom på youtube.




Your song.

Fy & fasen för detta. Börjar tro att jag har influensa för detta kan inte vara en vanlig förkylning? Kallsvettas, torr hosta, trött, hängig, ont i halsen, huvudet, ögonen, öronen osv. Dessutom är jag andfådd även fast jag bara vilat. Är tungt att andas och om jag tar djupa andetag gör det ont. Inge trevligt! Aja, bara vänta tills det försvinner vilket jag hoppas är snart.

Petter var i alla fall gullig som kom hem efter jobbet med pizza till middag. Sådant uppskattas när man är sjuk! Efter middagen for han iväg igen för att spendera kvällen på annat håll eftersom jag lär smitta honom annars.. så nu ligger jag i soffan med kuddar, täcke och coca cola!

Ni missar väl förresten inte "Filip & Fredriks årskrönika 2010" som börjar om 10 min på kanal 5?

 

Är helt tvärtom än på denna bild..


28.


Idag har jag och min sambo varit tillsammans i 28 månader. Tiden bara flyger förbi! Love. ♥

Mamma.

 

Mamma är ju lite rolig ibland, haha. Fick denna kommentar av henne nyss. : )

Dag 01 - om mig.

Om mig. Funderar vad jag ska skriva. Kanske lite allmänt?

Som ni förmodligen redan listat ut är mitt namn Micaela men många kallar mig Mickan, de flesta faktiskt. Jag har blivit kallad det sedan jag var liten så känns litegrann som jag heter det också, haha. Föddes år 1991 vilket betyder att jag är 19 år fast bara i 20 dagar till! Om 20 dagar är det nämligen min födelsedag! Är född och uppvuxen i Skellefteå men lämnade min lilla hemstad när jag var 18 år. Började gymnasiet i Skellefteå men efter ca 3 månader bytte jag till samma skola fast i Umeå. Pendlade dagligen Skellefteå-Umeå och tillbaka vilket är sammanlagt 28 mil per dag. Letade givetvis boende men det är extremt svårt att hitta något som passar då Umeå är en stor studentstad. Sommarlovet kom och just när jag började andra året på gymnasiet flyttade jag ihop med en tjejkompis. Vi kände bara varandra litegrann genom gemensamma kompisar så det var spännande. Vi bodde i en två så vi hade varsitt rum och delade hall, toa och kök. Funkade faktiskt riktigt bra! Bodde med henne i ganska exakt ett år innan jag flyttade ihop med min pojkvän. Har bott med honom i ca 4 månader nu och jag stormtrivs.

I höstas började jag sista året på gymnasiet men mitt i terminen tog jag mitt största beslut någonsin, att ta ett studieuppehåll. Hoppa av skolan kanske många säger. Jag kommer plugga senare, just nu vet jag bara inte när. Kommer i alla fall inte återvända till gymnasiet, det blir komvux eller folkhögskola. Jag jobbar som personlig assistent men skadade mitt knä precis i samband med att jag slutade skolan och började jobba så i dagsläget väntar jag på operation.. det är menisken jag har skadat.

 

Något mer om mig. Hm. Jag har två yngre bröder. Älskar att åka slalom. Fryser typ jämt. Tycker om att fota. Är en godisgris. Gillar mitt långa hår men blir arg på det varje dag. Tänker lite för mycket ibland. Har en mobil som inte går prata i förutom om man har i headset. Skulle vilja bo utomlands NU. Använder nästan aldrig hårprodukter även fast jag har ett ton. Följer flera serier (glee, OTH, vampire diaries, true blood). Gillar inte att bada i havet pga. fiskar. Mina naglar är väldigt starka. Folk tror ofta att jag har lösnaglar ifall dom är långa. Precis som min mamma älskar jag att tända ljus. Önskar jag kunde spela gitarr. Diska är rätt avslappnande på något konstigt sätt. Har alldeles för mycket smycken.


Är det något mer ni vill veta är det bara att skriva en kommentar. ; )




Onsdag.

När jag skrev rubriken var jag tvungen att kolla så det verkligen var onsdag. Man tappar helt och hållet räkningen på dagarna när man bara är hemma. Är fortfarande sjuk och inte är det något bättre minsann, snarare tvärtom. Hosta och hela köret! Tänkte att jag ska ligga kvar länge i sängen idag för att sova men icket. Hostan och snoret blir bara värre om jag ligger ner, usch. Har placerat rumpan i soffan istället så får ta och vila framför tvn.

Hur mår ni andra idag? ♥




Fyrverkerier.




30 dagar.

Väldigt många har gjort denna "månadslista". Ni har säkert sett den på ett antal bloggar. Nu kände även jag för att köra igång en sådan. Ni får se listan nu men första inlägget kommer imorgon.

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – I min handväska
Dag 03 – Mina syskon
Dag 04 – Det här åt jag idag
Dag 05 – Platser jag besökt
Dag 06 – Mina drömmar
Dag 07 – Vad är kärlek?
Dag 08 – Min dag i bilder
Dag 09 – Mina föräldrar
Dag 10 – En sak ni inte vet om mig
Dag 11 – Ett ögonblick
Dag 12 – Min favoritplats
Dag 13 – Min bästa vän
Dag 14 – Min dag
Dag 15 – Mina rädslor
Dag 16 – Det här upprör mig
Dag 17 – Det här får mig att må bättre
Dag 18 – Det här får mig att gråta
Dag 19 – Den här veckan
Dag 20 – Min barndom
Dag 21 – Ett ögonblick
Dag 22 – Mina husdjur
Dag 23 – En första
Dag 24 – Något jag ser fram emot
Dag 25 – Min pojkvän
Dag 26 – Min favoritfödelsedag
Dag 27 – Det här saknar jag
Dag 28 – Mina ambitioner
Dag 29 – Den här månaden
Dag 30 – Inför detta år


I väntan på middag.

Även fast jag är förkyld och är hemma pga. mitt knä så har jag i alla fall lyckats ringa några samtal på eftermiddagen. Det mesta börjar klarna men än är inte allt över. Ska skicka iväg ett brev imorgon och på måndag ska jag till skolan och förhoppningsvis får jag det andra brevet ivägskickat då också. Usch vad det är jobbigt att hålla reda på allt. Huvudet är som en enda stor karusell i vanliga fall vilket jag tycker räcker. Livet är dock svårare än så.

Har nyss stått framför spisen och lagat middag i lagom tid till Petter kommer hem. Fast jag blev klar lite tidigare än väntat plus att han blir några minuter sen. Det blir spaghetti & köttfärssås men tänk om man fick något utav det som är på bilderna här nedan. MUUUUMS!

 

 


Låååångt.


Helt galet vad långt mitt hår har blivit! Det är inte förrän jag kollar på bilder som denna jag inser det. Trivs absolut bäst i långt hår men borde nog ta ett besök till frissan snart eftersom topparna börjar bli lite slitna. Bilden är förresten från nyårsafton om ni undrar.

Tisdag.

Morsning. ♥

Som jag har sovit! Vaknade väl till några gånger på morgonsidan, dels när Petter klev upp och sedan när han gav mig en puss innan han for till jobbet. Men eftersom jag är så himla förkyld vaknade jag av snor, hosta och ont lite varstans. Läckert va? Haha.


Puss!

En liten godnatt-puss!

Ny design.

Sådär! Äntligen har jag ändrat min header. Den förra var bara tillfällig tills jag gjorde en ny men det tog längre tid än väntat. Har i alla fall gjort den nya idag. Egentligen är hela designen inte exakt som jag vill men denna får duga. Lite ändringar sker lite då och då, allt eftersom man vill förnya saker och ting.

Vad tycker ni?


Fjädrar.


Hade spanat in dessa fina örhängen och vad tror ni jag fick i julklapp? ♥ Det roliga är att jag inte hade önskat dom utan fick dom av min kusin utan att hon visste att jag ville ha dom.

Ortopeden.

Vill bara börja med att säga att det finns personer som har det tusen gånger värre än mig. Det är något som alltid finns i mitt huvud om jag klagar eller är less på saker och ting. Men jag är en person som måste få skriva av mig, ord är något jag känner mig trygg med. Att få uttrycka sig är något alla personer måste få göra och borde ha rätt till.

 

Det är 1,5 månad sedan jag skadade mitt knä. Blev akuten samma kväll och sedan har jag varit på 3 läkarbesök och en magnetröntgenundersökning. På sista läkarbesöket som var bara några dagar innan jul konstaterade dom att jag har skadat menisken, en så kallad meniskruptur. Jag fick se bilden från magnetröntgen och inte för att jag är någon läkare men då förstod jag att det inte är så konstigt att jag har så ont som jag har. Givetvis är det inte alls roligt att jag har en skada men å andra sidan är jag glad över att de hittade något eftersom det då går att åtgärda.

Men det värsta? Att jag inte kan jobba. Kan väl lika gärna berätta en till sak som många av er inte vet. Jag har slutat skolan. Sista året på gymnasiet. Valde att ta ett studieuppehåll efter höstlovet. Men vi behöver inte gå in mer på det just nu, det är en annan historia. Så för er som inte listat ut det blir man ganska ledsen när man precis har slutat skolan och börjat jobba istället men sedan skadar sig i samma veva vilket gör att jag inte kan jobba. I 1,5 månad har jag nu suttit hemma. Visst, jag kan gå på stan, träffa vänner, äta lunch ute, göra ärenden, göra vad jag vill när jag känner för det. Vissa skulle säkert tycka det var skönt och härligt till en början men redan efter några dagar blir man fruktansvärt rastlös. De flesta av mina vänner går skola eller jobbar på dagarna. Sedan går jag ju på kryckor och ni kan ju tänka er att det inte är det lättaste att göra saker då. Bara att ta bussen in till stan och gå omkring några minuter är ju ansträngande. Dels för att jag har ont i knät hela tiden men även dels för att hoppa på kryckor är jobbigt. Ni som har gjort det vet vad jag talar om. Man får träningsvärk i muskler man inte visste man hade och händerna tar lite stryk, beroende på hur mycket man hoppar runt.

 

Känner att min klagan är lite tjatig i detta inlägg men det är fasen inte roligt! För att inte tala om att inte tjäna pengar eftersom jag inte jobbar.. när man har hyra, mat och annat att betala. Tur att jag har sparat lite i alla fall men jag vill ju inte att alla mina sparpengar ska försvinna bara för att jag har oturen att skada mig och inte kan jobba. Aja. Ska väl inte berätta så mycket mer, pengar och sådant är vanligtvis inte något jag pratar om. Det är privat.

 

En sista sak. Efter flera dagar fick jag idag äntligen tag på ortopeden. Operationsplanerarna eller vad det nu var jag kom till? Hon sa att det tidigast blir i februari/mars jag får operera mig. Kom ihåg att efter operationen kommer jag vara hemma antingen 2-3 veckor eller upp till 6 veckor ifall de måste sy fast menisken.. usch. Typ 2-3 månader till här hemma?! Näe fy. Det var väl det negativa, men en liten positiv sak finns det faktiskt. Hon berättade att nästa vecka är veckan då folk börjar göra av/ombokningar och frågade om jag kan komma med kort varsel? ”JAAA! Jag kan inte jobba pga. skadan så jag är bara hemma så kan komma när som helst!”  Så hon skrev upp mig på någon lista eller liknande så det kan hända att jag får komma innan februari-mars!

 

Ni får hålla alla tummar och tår! Sedan får ni alltid skriva någon rolig kommentar, skicka ett roligt youtubeklipp eller berättar något om er själva. Behöver något att sysselsätta mig med när jag är hemma. Puss på er!

Såhär ser väl de flesta av mina dagar ut..


Måndag.

Bläääää. Inte så himla kul att vakna upp med världens förkylning + mensvärk. Kände redan igår att halsen började värka men försökte tänka positivt, peppar peppar. Inte hjälpte det inte. Det räcker tydligen inte med att jag har mensvärk, var förkyld bara någon vecka innan jul eller väntar på operation för mitt knä. Livet är väl inte så underbart i detta läge. Eftersom klockan inte är allt för mycket ska jag mysa här i soffan med pyjamas och filt. Och förresten, "god" morgon! : )

Ett ganska bra exempel på hur jag känner mig just nu, haha.


Myskväll.

Jag & Petter har intagit soffläge med varsin godispåse plus läsk. Mjukiskläder & filt. Det är väl såhär söndagar ska se ut? Nu ska vi se en animerad film med ugglor, haha. Om vi inte hörs innan läggdags får ni sova så gott!

Såhär såg jag ut på nyårsafton.


Nyårsafton.

Här kommer några bilder från nyårsafton! Jag hade både mobilen och kameran med mig men tog knappt några bilder. Några är tagna av andra. Hade så kul hela kvällen så prioriterade att umgås istället föra att fota. Men några bilder finns i alla fall, så varsågoda!

 

 

 

 

 


Mitt 2010, del 2.

JULI



AUGUSTI



SEPTEMBER



OKTOBER



NOVEMBER



DECEMBER


Söndag.

God morgon! Ja, jag steg faktiskt upp för mindre än en timme sedan.. ; )

Bloggen strulade igår. Vet inte varför men jag kunde inte ens komma till startsidan? Det verkar i alla fall fungera nu som tur är. Ska göra mig lite frukost men fastnade framför "prinsessan & grodan" som visas på TV1000 Family. Har inte sett den tidigare men den verkar bra, haha. Nä nu kurrar magen minsann! Hörs senare.


2011.

Gott nytt år!! ♥

Känns riktigt bra att vakna upp till ett nytt år. Lämna bakom sig ett händelserikt och ha ett helt nytt oskrivet kapitel framför sig! Även om det bara är från en dag till en annan känns det verkligen som ett nytt år. Hur var er nyårsafton då? Min kväll började lugnt här hemma i lägenheten, åt middag och sådär. Ja, själv för er som undrar. Hade lite andra planer men de blev ändrade i ganska sista sekund om vi säger så. Men det var faktiskt väldigt skönt att få göra allt i sin egen takt. Senare tog jag bussen till där Petter befann sig. Kvällen drog igång med musik, trevligt folk och champagne på tolvslaget utomhus! Vilken känsla.


RSS 2.0