Drar till sälen drygt en vecka.

Hej på er mina söta läsare!

Jag har lite bråttom så jag ska försöka skynda mig litegrann. Idag ska jag nämligen åka bort! Har sagt till er att jag håller på packa men har inte sagt vars jag ska. Klockan två ska jag ta bussen till lögdeå där Petter bor. Tar 3 timmar att åka dit så det är några mil. Blir bara där ikväll eftersom imorgon på morgonen åker jag, Petter, hans mamma och hennes man ner till sundsvall. Där ska vi bara byta bil och sätta oss i min mormors bil. Så då åker jag, Petter, mormor och hennes man ner till sälen! För er som inte vet har vi stuga där.

Kommer bli borta över en vecka så bloggen får stå stilla tills jag kommer hem. Känns skönt med en paus så jag bara får njuta av livet där nere. Självklart kommer jag saknar er men lägg gärna till mig på bloglovin, då ser ni när jag är hemma igen!

Ha det nu så fint så hörs vi.
Puss & kram!Äntligen!

Nu tror jag många av er kommer bli glada! Eftersom inte youtube har fungerat för mig på hela kvällen har jag inte kunnat lägga upp videon där jag lärde mig threading. Har en glad nyhet och det är att det funkar och jag har hittat filmen. Jag kollade alltså på filmen en gång och gjorde sedan ett försök. Pang & boom så gick det suveränt. Det är många som önskade att jag skulle skicka länken till dom när det väl fungerade igen så jag lägger upp videoklippet här.

Hoppas ni är nöjda nu och våga testa! : )
Dags för mig att sova nu, godnatt! ♥


Svaren från frågestunden.

Här kommer frågorna och svaren från frågestunden jag hade!

Malin: hur länge har du och pojkvännen varit tillsammans? och är det inte jobbigt med distans?

11 månader om 13 dagar :)

Jo, klart det är jobbigt men det blev väldigt fort en vana för mig. Fördelarna är att man får sakna varandra. Troligtvis flyttar jag ju till umeå snart så då känns det nog bättre. Men på ett sätt kommer det kännas konstigt eftersom jag inte är van att bo i samma stad som honom. Men jag tycker vi har lyckats bra med distansen.

Minna: hur länge har du bloggat :D

Sen 22 paril -08. Hade även en blogg före det i några månader. Men bloggningen är helt annorlunda nu jämfört med då. Uppdaterar mycket mer och skriver bättre och om roligare saker. Håller ni med?

Crippe: Hur länge har du och petter varit tsms nu? :D
11 månader om 13 dagar! : )

Therése: Har du några mål här i livet, isf vadå? :)

Mitt mål just nu är att klara av skolan de två år jag har kvar. Men på långsiktigthåll är mitt mål att leva ett liv jag trivs i, att vara lycklig och om jag faller så reser jag mig igen.
 
LindaVad skulle du göra om du fick chansen o möjligheten att ändra på en sak i din tillvaro? (vad skulle du ändra på?)
Det skulle vara att jag bodde i umeå. Det skulle göra det mesta så mycket enklare.

CarroHur valde du vad du skulle heta på bloggen?

Ville heta något med mitt namn men Micaela och många liknande var tagna så jag tog det första bästa som var ledigt.

Ida: Om ditt hem började brinna och du han rädda enbart tre saker, vad skulle du rädda då? (bortsett från alla levande varelser)

Oj, vad svårt! Finns mycket jag skulle vilja rädda men om jag måste välja får det bli min stora teddybjörn, ett fotoalbum från då jag var liten och sist men inte minst en film från jag var liten, finns bara en av den.

Nathalie
- Hur gammal är du?
- Vilka är dina fritids intressen?
- Hur länge har du och din pojkvän varit tillsammans?
- Är ni förlovade?
- Vad tycker du om min blogg? (
http://nathalielantz.blogg.se/)

Jag är 18 år, född -91.

Vara med vänner, skriva och åka slalom.

Vi har varit tillsammans 11 månader om 13 dagar.

Nej, vi är inte förlovade.

Din blogg är fin! Brukar inte läsa den men av det jag sett är den bra.

Amanda: Har du ngn favorit godissort?
Vad gör du när ingen ser dig? :O

Älskar sura, söta och färgglada godisar! Om jag ska välja en sort tar jag bubblizz!

Hm, svår fråga! Om ingen ser eller hör sjunger jag.

MariaVem är din förebild?

Min mormor! Hon är världens bästa människa och trots motgångar har hon alltid ett leende. Jag ser upp till henne så mycket och jag är rädd för den dagen hon längre inte finns här för hon är den som känner mig bäst förutom min mamma. Förhoppningsvis har hon väldigt många år kvar på jorden.

AmandaVilken är din favoritbok?

Utan tvekan twilight! Har bara läst första boken än, men ska läsa tvåan senare.

StephanieFavorit resemål?
Av de platser jag besökt? I så fall Alanya!

Andreas: Hur går det med pojkvännen? :)
Det går bara bra med Petter, allt flyter på och jag älskar honom så mycket!

Jennifer: Vad gör du om 5 år? :)

Då har jag rest runt i världen och funderar på vad jag vill jobba med. Bor i en mysig lägenhet med Petter och en bulldog som heter King Edward.


Emelie: Vad skulle du göra om du vann en miljon kronor :)?

Wow, det hade varit häftigt! Hade självklart sparat det mesta men annars hade jag rest och förmodligen shoppat massor också.

Hoppas ni är nöjda med svaren!


Threding.

Jag måste bara berätta en sak som jag testat! Nämligen threading. Ni vet då man noppar ögonbrynen med en tråd. Trodde detta var oerhört svårt och har aldrig testat förut. Såg en video på youtube där en tjej förklarade jättebra hur man gör och varje steg. Tyvärr verkar inte youtube funka för tillfället, inte för min del i alla fall men ni kan testa söka. Sök på threading så borde det komma fram.

Jag trodde inte att jag skulle klara av det på mitt första försök men tada! Det gjorde jag, och det är lätt som en plätt. Man får bort alla hårstrån som man annars inte skulle ta med pincetten. Dock gör det ganska ont men det är helt klart värt det. Så, testa ni med. Annars lovar jag att ni går miste om något riktigt bra. Alla ljusa strån som man ofta inte kan ta med pincett tog jag lätt bort på några få minuter.
Kan jag - kan ni!

(Ni har väl inte glömt min FRÅGESTUND? Den avslutas snart så skynda er ett ställa en fråga)


Åsele, del 2.

I helgen var ju jag & Petter i åsele och första delen av bilderna visade jag för några dagar sen så jag tänkte lägga upp resten av bilderna. Saknar det faktiskt. Det är så otroligt mysigt där ute på landet bland kossor, skog, ängar, hästskit, blommor och vatten (haha).


Vi såg skotrar som körde på vattnet.


Jag & sötaste Emelie!


Väldigt många hamnade i vattnet..


Sen såg vi några som körde cross som hoppade hur högt som helst!


Senare under dagen såg vi alcazar, men bara en stund. Var sjukt varmt!


Ute på landet : )


Visst är det fint?


Petter spelade golf, jag försökte litegrann men gav upp rätt fort. Haha.


Den här mysiga bilden får bli den sista. Hoppas ni gillade dom!

Jag ska troligtvis flytta.

Precis som det står på rubriken är det. Tänkte berätta lite om hur jag bor, går skolan och sådär för det är många som frågar och vissa förstår helt enkelt. So, here we go.

Jag gick som vanligt i skolan tills 8an men där tog det stopp. 8an var väldigt jobbig för mig eftersom jag hade börjat få mina anfall och var väldigt ofta på sjukhuset pga det. Ja, nu undrar ni säkert vad det är jag har för anfall men det tänker jag berätta en annan gång. Kan i alla fall säga så mycket som att jag svimmar, blir medvetslös i all från 10 minuter till en timme. Ingen vet vad det är och jag får helt enkelt leva med detta.

Fick det bara en vecka efter jag börjat 8an så därför var jag borta väldigt mycket. På vintern började jag fundera på att gå om eftersom det skulle vara jobbigt att ta igen hela 8an samtidigt som jag skulle börja 9an. Sommarskola var heller inte något jag ville. Det lutade mot att jag skulle gå om ett år, eller som jag säger - gå ett extra år. Valet var helt upp till mig så det var jag själv som fick välja hur jag ville ha det. Men jag hade många bra lärare, vänner och familj som ställde upp och det är jag otroligt tacksam över!

Efter en tids tänkande så hade jag bestämt mig, jag ville gå ett extra år i skolan. Så på våren i 8an bytte jag klass till 7an. Jag fick själv välja vilken klass jag skulle börja i vilket var positivt. Det var en klass där jag kände några så självklart blev den mitt val. Gick två år med klassen innan det började lida mot sitt slut och vi stod där en junidag och skulle bege oss ut på nya äventyr, och äventyr är precis vad som skulle komma ske för min del.

Jag hade valt att gå på thoren business school som gymnasium med inrikting business programmet. Ganska fort då jag hade börjat i min nya klass så trivdes jag inte. Skolan var nybyggd och var inte alls klar. Vi åt på en restaurang i stan, vi hade till början inga skåp och allt var bara rörigt. För att vara ärlig hade jag inte så mycket vänner heller, förutom en tjej som jag var med varje dag på skolan. Vi kan kalla henne e. Tänkte att det kanske skulle bli bättre med tiden men det blev bara värre. E berättade en dag för mig att hon tänkte byta skola och då brast det för mig. Då vi hade slutat dagen och jag kom hem berättade jag precis hur jag kännde för min mamma och jag grät floder.

Det fanns ingen annan linje jag ville gå så för mig fanns det bara ett val - flytta till umeå. Detta var ju lättare sagt än gjort. Jag förstod att det skulle ta ett tag och att det skulle bli jobbigt men det gick fortare än väntat. Efter den dagen gick jag aldrig tillbaka till skolan utan började istället pendla dagligen mellan skellefteå och umeå. Det är 13 mil, alltså 26 mil per dag. 4 timmar varje dag. 130 mil pendlade jag varje vecka. Om jag skulle säga att det varit lätt vore det en lögn. Det har varit oerhört jobbigt och svårt men jag har klarat mig trots några hinder längs vägen.

Både jag & min mamma förstod självklart att jag inte kunde hålla på som jag gjorde och därför sökte vi inackorderingsbidrag för våren. Jag väntade några veckor och var så himla spänd och nervös. Då brevet äntligen kom blev jag besviken även fast jag innerst inne visste att jag skulle få avslag. Det som behövdes för att jag skulle få bidraget var intyg. Så jag fortsatte att pendla ända tills vi fick sommarlov. Jag har alltså pendlat från november - juni. Måste säga att jag är stolt över mig själv, att jag klarat det så bra som jag ändå gjort. Trots frånvaro i skolan, trots mina anfall och trots alla mil så är jag nöjd över vad jag gjort.

Nu kommer vi till det roliga och spännande! Häng med nu: min pojkväns brors flickväns bästa kompis. Det låter krångligt men det är inte det. Bästa kompisen har i alla fall en tvåa centralt i umeå som hon vill dela med någon eftersom hyran blir för dyr om hon ska bo där själv. Så hon frågade om jag kunde tänka mig att flytta in där. Självklart var jag tvungen att prata med mamma osv men efter många om och men så for jag och Petter för att kolla på lägenheten i måndags. Den var jättefin och mysig! Helt lagom skulle jag säga. Ett plus är att det tar max 5 minuter till min skola också. Så det som återstår nu är att jag ska söka inackorderingsbidrag igen och jag ber till gud att jag får det. Jag skulle bli så överlycklig att jag inte vet vad jag skulle ta mig till. Förmodligen hoppa och skrika. Sen skulle en och en annan tår säkert leta sig fram. Men jag får inte ta ut något i förskott. Jag har en väntan framför mig, och den kommer kännas lång.

Grattis till er som orkade läsa texten, jag vet att den blev lång.
Nu vet ni i alla fall hur det ligger till. Håll tummarna åt mig är ni snälla, det behövs!

Ni har väl förresten inte glömt min frågestund?

Ställ en fråga där om ni undrar över något.


Lite foton.

Medans jag håller på att packa fick jag lust att ta lite foton. Nej, jag är ingen fotograf men jag älskar att ta bilder. Säg gärna vad ni tycker! : )


Torsdag.

God morgon!

Dagarna bara rusar förbi i en otrolig fart. Trodde det var tisdag eller onsdag, knappast torsdag i alla fall. Men det är bara bra för jag längtar tills imorgon och på lördag! Ni får senare veta vad jag ska göra då.
Har ganska nyss ätit frukost & sett på serien "våra bästa år". Det här känns som en ganska seg dag och vädret är lika dåligt som igår. Solen verkar inte vilja visa sig alls. Tråkigt! Men jag måste ändå städa mitt rum, packa osv.

Föressten, jag har en stor sak att berätta för er!
.. men det får vänta litegrann. Berättar om några timmar.
; )Drack detta supergoda te till frukost!

Frågestund!

Nu är det dags för en frågestund. Har bara haft en liten frågestund i mars och sen dess har jag fått mycket nya läsare. Får ganska ofta frågor om allt mellan himmel och jord så nu har ni chansen att fråga vad ni vill. Det finns tusentals saker ni inte vet om mig, så passa på.

Imorgonkväll svarar jag på era frågor så ni har nästan ett dygn på er att fråga på.


Alanya, dag 5.

Nu var det ett tag sedan jag visade några bilder från alanya. Har haft så mycket annat att berätta och visa er här på bloggen. Har bara två dagar kvar nu, dag 5 och 6 eftersom vi åkte hem på sista dagen har jag bara två kort då. Men ni kanske får se dom sen också. Nu kommer i alla fall dag 5!


Näst sista dagen blev på stranden.


Haha, vi ser ganska röda ut. Beror på parasollet, det var rött!


Petter just innan det var baddags!


Cleopatrastranden. Underbart fint.


Just utanför hotellet.


Gratis glass på hotellet mellan 4-5 varje dag. Mums!


Petter somnade en stund innan middagen.
Ville inte ta med blixt så jag råkade väcka honom, därav den dåliga kvallan.


Just efter middagen. På kvällen kikade vi runt bland affärer och bara njöt.


En liten den av all mat. Ni förstår inte hur mycket mat det fanns, helt sjukt!


Ett av borden med sallad, såser och annat gott.


Ja, ni kan ju förstå att man inte åt det nyttigaste. Men oj så gott det var!


Vid middagen.

Katter.

Ja, nu tänkte jag visa er bilderna på katterna!
Jag & mamma har en katt, Gilver. Han föddes i maj förra året så han är drygt ett år. Dock har vi bara haft honom några månader, tror vi fick honom i april. Nu är det alltså dags för honom att göra sina behov, haha. Nej men han ska i alla fall paras med en katt som heter Orribella. Så igår kom hon hit och ska vara här tills imorgon tror jag. Tycker inte alls att det är så trevligt med allt dom håller på men dom sover mestadels av dagarna så det är lugnt trots allt.

Hoppas på att det blir några kattungar! Mamma har inte riktigt bestämt sig om hon ska ta pengarna eller en kattunge. Om det nu blir några. Det återstår att se och jag lovar att berätta om det blir några ungar!


Våran katt Gilver : )


Gilvet & Orribella. Såhär ligger dom nästan hela dagarna.

Onsdag.

Blä vilken dag. Trodde det skulle vara lite sol men det är bara moln, tyvärr. Det här får bli en innedag helt enkelt. Tänkte faktiskt sy om några plagg som ligger och ruttnar i garderoben så jag gick upp på vinden för att leta en symaskin. Hittade två stycken, dock är dom väldigt gamla så jag förstår knappt hur dom fungerar. Mamma kommer hem om några timmar så jag får be henne om hjälp.

Igår var jag ju hos Lina och sov även över där, var väldigt mysigt. Vi såg en film som gick på tv, störtkär. Har sett den en gång förut och den är helt okej. Ganska rolig ibland också. Sen blev det prat och sådär. Somnade efter halv två nångång men Lina var vaken längre. Vi hade ställt klockan på tio eftersom vi båda inte ville sova bort hela dagen men självklart somnade vi om direkt då den hade ringt. Vaknade istället efter 12. Då gick jag hem och åt frukost/lunch.

Tänkte vara duktig och träna idag, det var på tok för många månader sen sist så jag ska ta tag i det. Så nu ska jag ner till gymmet i våran källare. Väldigt praktiskt måste jag säga, då slipper man släpa sig iväg nånstans.Medans vi satt och pratade igår ritade Lina av oss.
Visst är hon duktig?! Blev ganska likt också : )


Nu bär det av..

.. till Lina! Men först blir det en sväng förbi konsum för att köpa något gott till kvällen. Så jag ska möta henne där halv åtta. Tur att det inte är så långt till affären. Lyckligtvis har regnet upphört och det är skönt. Dock får det gärna komma tillbaka ikväll. Det är bara mysigt då man är inne och hör att det regnar mot fönstret.


Förresten! Sa ju att jag tänkte lägga in någon bild på katterna men det får bli imorgon. Hinner inte nu. Dessutom har jag helt och hållet glömt bort att visa dom två sista dagarna då jag var i alanya. Så ni har mycket att se fram emot. För visst gillar ni bilder? I know you do!
Bästa vän!

Hemma från Lina.

Dåså, har varit hos Lina. Hade inte hört från henne vid halv två så då ringde jag och då var hon nästan nyvaken. Men, jag är inte förvånad! ; ) Tur att vi bor nära i alla fall så jag gick över till henne i regnet. Tänkte inte ens på att ta ett paraply.. smart som jag är. Vi satt mest och pratade. Ska nog även dit ikväll för att sova över. Blir mysigt!

Har jag berättat att vi har en katt på besök? Nej, det har jag missat. Vi har ju en katt som heter Gilver och är en cornish rex. Nu har vi en tjej på besök eftersom dom ska paras! Uh, tur att jag inte sover hemma i natt. Han ska nämligen kastreras på fredag så ska det bli några kattungar så blir det i veckan. Kan ta kort lite senare så ni får se hur dom ser ut.

Två bilder som jag tog i åsele i helgen.

Days of our lives.

God morgon sötnosar!

Mår ni bra en tisdag som denna? Med mig är det toppen men vädret gör mig lite seg. Regnet öser ner och det har det gjort sen igår. Antar att det är lite mysigt med regn också. Man kan sitta i soffan under en filt och bara mysa samtidigt som man ser någon bra film. Det blir nog så för min del ikväll om vädret håller i sig. Ska även vara med Lina idag men man vet aldrig när den tjejen vaknar, haha.


Har nyss sett på våra bästa år. De flesta som inte ser det tycker väl det är dåligt men eftersom jag har följt det sen jag var 6 år så är det omöjligt att sluta. Klart man blir lite beroende. Det bästa är att man kan missa några månader men man hänger ändå med. Med andra ord: Serien går inte så fort fram. Kan vara lite drygt också. Äh, jag diggar det trots allt.Måndag & hemma.

Hello, i'm home!

Nu är jag hemma i skellefteå efter några dagar i åsele med min käraste. Vi var hos hans farmor & farfar som bor någon mil utanför själva åsele. Det är riktigt på landet och jag verkligen stortrivdes där. Som fisken i vattnet. Lugnet, doften och känslan. Det var precis vad jag behövde. Eftersom åsele marknad var under helgen har vi självklart varit där. Ätit thaimat, toast, sett skotrar som åkte på vattnet, crosshopp, sett alcazar och mycket mer! Men det skulle ta upp för mycket plats om jag skulle skriva allting.

Vi åkte som sagt ner i torsdags. Då vi kom fram fick vi kvällsfika och gjorde oss hemma i stugan som vi skulle sova i. Det var en timmerstuga som var supermysig. Dagen efter, på fredagen, så var vi på marknaden och kikade runt. Köpte ingenting men jag var förvånad över hur mycket folk det var! Läste nu då jag kom hem att det var ca 150.000 besökare. Det är galet. Då vi kom tillbaka från marknaden tog vi en cykeltur runt byn. Blev ett stopp nere vid vattnet där vi satt ett tag. På kvällen åkte vi in till åsele igen där vi träffade Emelie & Viktor. Vi fyra umgicks väldigt mycket vilket var trevligt! Hade verkligen roligt.

På lördagen blev det marknaden igen, dock bara på dagen. På kvällen blev det bastu och sedan lite film. Vi hann också spela lite golf men jag blev uppäten av mygg så jag blev inte så långvarig ute på åkern. Petter spelade längre. Han lyckades även slå en golfboll så långt att han fick leta den hur länge som helst. Inte konstigt att det tog så lång tid innan han kom.

Kan berätta tusen saker till men det där räcker.
Jag tror bilderna får tala för resten.
Visar första delen nu, andra delen kommer senare!


Behövde tanka innan vi åkte iväg.


Hunden och hjärtat.. ser ni?


Våran mysiga stuga!


Min finaste.
Jag avslutar första delen med den här bilden.

Torsdag.

Jag är väldigt stressad. Varför gör jag allt i sista sekund trots att jag har haft mycket tid på mig, det är frågan. Ska börja packa nu, har nyss torkat håret och bussen går 12 från stan. Jag ska åka buss till Umeå sedan sätta mig på en lokalbuss till Petter. Så jag borde vara framme hos honom vid halv 3. Ikväll ska vi nämligen åka till hans farmor & farfar som bor lite utanför åsele. Det ska bli jättemysigt. Har inte varit där tidigare så det blir spännande! Som tur är ska vi inte åka buss, vi tar bilen. Det är ca 20 mil från umeå till åsele så då kan man köra sin egen takt och stanna på vägen om man så vill.

En annan rolig sak är att det är åsele marknad i helgen! Jag har aldrig varit på den förut så det blir kul. Marknad, artister, tivoli mm. Ett plus är ju att min kompis Emelie ska dit, så vi ska självklart träffas.

Nej, nu måste jag skynda mig.
Kommer troligtvis hem på söndag eller måndag så vi hörs då.
Svarar även på alla kommentarer då.
Ha en jättefin helg allihopa! ♥


Lady gaga.

Som ni alla säkert redan vet så kör våran egen lada gaga med sin egen stil. Vet inte om jag tycker det är hot or not. Något hon tar på sig är då inte något jag skulle bära. Nej, det blir bara för mycket och det känns som att hon söker uppmärksamhet. Istället för att babbla vidare låter jag bilderna tala för sig själv..

Bilder: posh24.se

Blixt och dunder.

Det fina vädret försvann innan jag ens hann knäppa med fingret. Istället för blå himmel och strålande sol med bara några enstaka moln kom åskan på besök. Svarta moln, blixtar och spöregn utan dess like. Har nog aldrig sett det regna så mycket, det vräkte ner rent ut sagt.

Vanligtvis är jag inte så rädd för åskan. Men då den är nära där jag befinner mig så slår jag av datorn och drar ut de flesta kablar! Vet inte om det är nödvändigt men jag tar alltid det säkra före det osäkra. Det är självklart bäst så. Då det gäller regn tycker jag det är mysigt. Speciellt om det är på hösten och kväll. Då kan man bara sitta inne och mysa samtidigt som man ser en bra film. Men helst vill jag ju ha sol på sommaren, tack.

Det var svårt att fånga de mörka molnen på bild eftersom de var just ovanför mitt hus. Men jag lyckades fota en liten del av det. Ser lite läskigt ut va! Var även tvungen att gå på affärn mitt i regnet.


Ursäktar för dålig bild men det vräkte ner!

Lite utav en fixa och dona dag.

Phuu. Är alldeles slut efter den här dagen! Jag har försökt sola dom få minuter som solen har tittat fram. Annars har jag handlat, städat hela lägenheten och om någon minut ska jag ner till tvättstugan eftersom tvätttiden börjar då. Inte en lugn stund här inte! Senare ikväll blir det även att packa, gissa vart jag ska åka! Nej, inte utomlands tyvärr.. gissa igen.Gjorde en god sallad till lunch.

Onsdag.

God morgon sötnosar!

Har ni sovit gott? Det har jag, fram tills klockan 6 i morse i alla fall. Jag vet inte om ni vet att jag har en katt. En cornish rex. Fast det är mest mammas eftersom jag inte gillar den så mycket. Jag är djurvän och jag älskar djur! Men just våran katt är väldigt jobbig. Klockan 6 började han jama konstant. Då mamma hade åkt till jobbet vid 8 vaknade jag igen av att han jamade konstant. Han sitter vid ytterdörren och den är precis utanför mitt rum så det gick verkligen inte att somna om. Var uppe flera gånger för att få han att sluta.

Vad kan detta bero på?
Många säger att katter jamar mindre då dom blivit kastrerade. Jag tror det är på måndag vi ska kastrera honom. Jag hoppas verkligen att det blir bättre, för det är sjukt jobbigt. Han går hela dagarna och håller på som han gör. En annan orsak kan vara att han vill "prata". Många katter är vill ha sällskap och pratar därför genom sitt jamande. Eller om vi skaffade en till katt kan det också hjälpa.


Ska inte trötta ut er med mitt katt-prat.

Ska ut i solen och njuta! Ha en fin dag


Dags att sova.

Tänkte krypa till kojs nu. Har haft halsbränna hela kvällen vilket inte alls är så mysigt. Är även lite trött så jag ska antingen läsa en bok eller börja se en film. Får se men just nu lutar det mot boken.

Sov så gott så hörs vi imorgon. Kram!


Ska drömma att jag är på detta ställe. Underbart!

Stadsfesten -09.

Tänkte lägga in bilder från stadsfesten nu. Det var förra fredagen (3/7) jag var där men har ännu inte visat bilderna. Har helt enkelt inte haft tid, men bättre sent än aldrig. Eller hur! För er som inte vet vad stadsfesten är så är det en stor festival här i skellefteå. Tivoli, marknad, artister, restaurangtält, dagsaktiviteter mm. Läs här om ni vill veta mer.


Jag & Lina i hennes lägenhet innan vi for till stan.


Lina & Oscar!


Fina Lina! Jo jag vet, min tunga, mina tänder och mina läppar var röda ett tag..


Puss.


Jag & Lina då vi var på väg mot stan.
Salem Al Fakir!


Suddig bild men jag tycker om den.


Erik Hassle!


Tycker bilden blev lite frän.


Matilda & Lina var taggade då vi såg Erik Hassle.
Lina fick några tårar faktiskt.


Hade längtat att se Tomas Ledin. Ni vet, man kan sjunga med i alla låtar.
Istället fick jag en käftsmäll efter 4 låtar. (Det var självklart inte meningen)
Fick gå till sjukvårdarna osv men det löste sig.


Sista bilden av kvällen som var jättebra!


På lördagen på dagen skulle vi se Kevin! Första kom Laila Bagge för att presentera honom.


Kevin Borg! Han är alltid så go & glad. Var super att se honom!


Kevin som kramar en liten kille som var med i småstjärnorna.
Han var hur gullig som helst. Han hade en fiol och skulle föreställa Alexander Ryback.Det var alla bilder, kika och njut.


Michael Jackson.

Har ni inte sett detta så måste ni kika! Jag lovar, ni kommer inte bli besvikna. Det är helt awesome.

 


Still I Have The Warmth Of The Sun.

Jag har suttit ute på balkongen tills nu. Galet skönt! Härligt att vi har sol så pass länge. Redan tidigt på morgonen vid nio börjar solen komma till våran balkong och vid sju på kvällen försvinner den. Tänker på de som har skugga hela dagen, eller ingen balkong alls. Lite tur har jag i alla fall.

Anyway. Satt och bläddrade i resekataloger idag samtidigt som jag drömde mig bort. Tänk om man fick lyxen att fara utomlands igen. Jag är övertygad om att det måste vara bland det bästa som finns. Visst hittade jag några mysiga resemål också. Kika här nedanför på bilderna jag tog ur katalogen.


Aruba. Måste vara bland det finaste stället.


Skulle inte tacka nej till detta!!!!

Tisdag.

Äntligen vågar solen titta fram här hos oss i norrland! Det var så längesen att jag inte minns senaste dagen jag solade. Härligt att kunna sitta på balkongen, äta sorbet, läsa en bok och kolla i resekataloger. Jag njuter av mitt sommarlov, krångligare än så är det inte. Jag lånade boken "Miraklet i anderna - 72 dagar på berget och min långa färd hem" som jag började läsa idag. Har inte läst allt för många sidor men är redan fäst vid boken. Kanske är det för att det har hänt på riktigt, då blir man mer intresserad och fascinerad. Såhär står det i alla fall på baksidan av boken:

Trettio år efter katastrofen berättar Nando Parrado sin egen historia med slående uppriktighet och känsla. Miraklet i anderna är mer än redogörelse för kraschen och dess efterverkingar; det är även en avslöjande inblick i en situation där livet bor granne med döden och en betraktelse över kärlekens gränslösa och försonande makt.

Jag lovar att komma med en liten recension då jag läst klart den, men det kan ta några veckor.
Nej, nu ska jag ut i solen igen!


I can use somebody.

Hallå!

Ni har tyvärr inte hört något från mig under dagen eftersom jag har varit borta. Vid 1 åkte jag och mormor till min moster där även mitt kusinbarn var. Hon är så otroligt söt, bara 5 månader. Skulle kunna äta upp´na! I alla fall stannade vi där ca två timmar, åt glass och bara hade trevligt. Efter det åkte vi ut till havet till en stuga där vi hälsade på några. Blåste otroligt mycket! Men mysigt var det. Jag vill absolut ha en stuga som ligger bredvid havet då jag blir stor.


Hann inte göra mycket mer då jag kom hem än att byta om för jag var bjuden på middag. Åt en otroligt god kycklingsallad! Då jag var på väg hem ringde Maria så hon har varit här en stund ikväll. Var jättetrevligt. Vi pratade om allt möjligt som alltid.


Nu tänkte jag slå på en film.

Hoppas ni haft en fin dag!Måndag.

God morgon!

Tänkte att jag skulle sova länge idag men mormor ringde vid 11 och efter det kunde jag inte somna om. Lika bra att stiga upp så man inte sover bort hela dagen. Hon frågade om jag vill föja med till min moster eftersom hon skulle dit. Kände mig trött såp jag tackade nej men har nog ändrat mig. Mitt kusinbarn som bara är några månader är nog också där så det skulle ju vara mysigt! Ja, jag har ändrat mig. Måste ringa mormor och säga det.

Ska äta frukost/lunch nu. Vi hörs senare! (Ser ni förresten att jag har en ny design? Vad tycker ni?)

Här har ni en härlig låt.
En cover på Kings Of Leon - Use Somebody.Goodnight.

Jag somnar snart, ni får se bilderna imorgon. Sweet dreams! ♥


Att väntan inte leder någonstans.

Kom precis in efter att ha varit med Lina ikväll. Det var tänkt att vi skulle gå på salongen och städa men det visade sig att hon inte behövde det så det var en lättnad! Istället har vi suttit ute och pratat hela kvällen. Man har ju så mycket att höra och berätta när man inte har setts på ett tag. Nu blir det tyvärr ett bra tag igen innan vi ses.. inte roligt. Nåja, jag fick rå om henne lite ikväll.

Jag & Lina. Ni får en liten tjuvkik av alla bilder från stadsfesten.
Alla bilder kommer senare ikväll!

Alanya, dag 4.

Jag har nog minst bilder från dag 4 men här kommer dom jag har! Titta & njut : )


En del av poolen.


Petter chillar vid poolen.


Var tvungen, jag älskar palmer!
Vårat hotell! Var sju byggnader så resten är på baksidan.


För att komma in gick man upp på rampen eftersom receptionen var på andra våningen.


Lite röd..


Fixade och klara innan middagen.


Vi satt på en mysig uteservering en del av kvällen.
Nypressad juice för min del. Sjutton så god den var!

Söndag.

Jag är hemma! Efter 6 dagar i umeå är jag hemma i mitt kära (eller icke så kära) skellefteå. Nu har jag farit och flängt i nästan en vecka så det ska bli skönt att få vara hemma några dagar för att vila upp sig. Som ni kanske vet var det tänkt att jag skulle fara hem imorgon men jag stannade en dag extra. Förstår inte vad det är med mig riktigt, jag är så himla trött. Trots att jag har sommarlov, trots att jag inte jobbar, trots att jag får sovmorgon. Tror jag vänder på dygnet och möjligtvis kanske jag sover för mycket. Äh, jag ska passa på och njuta! Innan man vet ordet av är man tillbaka på skolan.

Mina läsare, ikväll blir det bildbomb! Det gillar ni, eller hur?
Har inte visat er några bilder från stadsfesten som var förra helgen. Förrsten har jag också bara visat er 3 dagar från turkiet. Oj, blir mycket bilder framöver. Men som jag sa, det gillar ni nog.


Torsdag.

Jag som sa att vi förmodligen inte skulle höras förrän lördag. Ni ser ju hur det gick med det! Är hos Petter och han duschar så jag tänkte att jag kan ju skriva några rader istället för att rulla tummarna. Vädret är dåligt här i umeå, moln men mest blåsigt. Kändes som jag skulle blåsa bort där ett tag. Tur att det inte regnar i alla fall.

Då Petter är klar (vilket nog är väldigt snart) ska vi åka in till stan eftersom han ska på banken. Självklart hänger jag med. Får se om vi ska gå runt på stan och kika ett tag eller vad vi nu hittar på. Själv har jag ingenting jag behöver göra i stan så. Ikväll ska vi i alla fall till min pappa som bara bor en liten bit utanför stan. Det blir mysigt!

Ops, nu kommer Petter.
Dags att åka in till stan, puss & kram.


Ibland tycker jag inte om rubriker.

Gokväll!

Just nu sitter jag hemma hos Ida och ser på the bachelorette. Man är lika hopplös varje gång det visas en sådan typ av program. Av någon anledning dras man till just dessa, och det vet jag att jag inte är ensam om. Aja, roligt är det i alla fall!

Hoppas Ida kommer hem alldeles strax så jag slipper sitta här i min ensamhet. Men som sagt, just nu roar the bachelorette mig på ganska hög nivå. Men självklart föredrar jag Ida.

Hoppas ni får några fina dagar nu framöver med mycket sol & bad.
Vi hörs förmodligen på lördag då jag är tillbaka i skellefteå.


Turkiet. Underbart.

Jag är kär..


.. i dessa skor.

Onsdag.

Jisses vad många dagar det har gått sedan jag sist skrev. 6 dagar för att vara exakt. Hej på er förresten! Det är konstigt hur fast man kan bli i att blogga, men otroligt nog går det snabbt att sluta. Dom senaste dagarna har det faktiskt varit skönt att inte behöva skriva något men det är klart det har kliat lite i fingrarna ändå. Jag njuter helt enkelt av mitt sommarlov och har inte lust att sitta vid datorn. Det är så mycket annat roligt som händer under sommaren. Tänkte i alla fall berätta lite kort om vad jag har gjort sen i torsdags så ni hänger med.

Torsdag. Dagen har jag redan skrivit om i inlägget under men det hände något på natten. Som ni kanske vet hade jag otroligt ont bakom knät och sockerdricka i foten som jag fick i onsdags då jag vaknade. Tänkte såklart att det skulle gå över men då jag fick sockerdricka i handen började jag bli lite orolig. Kunde heller inte somna på kvällen så vid 12 åkte jag till akuten. Petter var guld som följde. Efter lång väntan och många prov var det i alla fall inte en blodpropp, som tur var! Fick ett piller och for hem. På morgonen då jag vaknade var det nästan helt borta. Gud vad skönt det var. Nog om det.

Fredag. Jag, Petter & Oscar var hos Lina och hade jättetrevligt innan vi drog ner till stan. Var ju stadsfesten så självklart for vi på den en utav kvällarna. Vi såg Salem Al Fakir, Erik Hassle & Tomas Ledin. Synd bara att vi såg fyra låtar som Ledin framförde innan jag fick en fet smäll på käken. Killen som stod framför var lite galen och höll upp händerna och råkade slå in sin armbåge rakt i min käke. Grinade, fick besöka sjukvårdare men sen var det hyffsat lugnt. Kvällen var väldigt rolig & mysig! Lördag. Jag & Petter var lite taxi under kvällen då vi bla skjutsade och hämtade mormor & mamma. Under kvällen såg vi filmen "The Heartbreak Kid" som vi hade hyrt. Helt okej enligt mig. Blev även en twister sent på kvällen eftersom vi var pigga och sugna på glass! Söndag. Jag & Petter firade 10 månader. Vi for till falkträsket som är en liten strand och en sjö just utanför stan. Vi var helt själva så vi satt på bryggan med filt för det var inte det bästa vädret. Vi hade också tagit med oss jordgubbar & melon som vi satt och mumsade på. Vid nio var det dags för bio. Vi hade tänkt se baksmällan men då det endast fanns dåliga platser kvar såg vi the proposal istället. Den var verkligen hur rolig som helst och helt klart värd pengarna! Så den tycker jag ni borde se, det är ett måste. Måndag. Eftersom Petter skulle hem till Umeå passade jag på att åka med honom. Guld att han har bil. Han släppte av mig där Ida sommarjobbar eftersom jag skulle vara hos henne. Var där 2 timmar och sen åt vi kebabtallrik till middag. Det var inte dåligt kan jag lova. På kvällen hade vi rätt mycket att ta igen så vi pratade och bara myste. Igår, tisdag. Eftersom Ida jobbade tog jag bussen in till stan där jag mötte Emelie & Viktor. Petter kom också efter en liten stund. Vi fikade på nk, jordgubb & rabarberpaj för min del. Snälla som dom var strosade dom runt med mig på stan i väntan på min buss hem till Ida. Det tokregnade hela dagen så det var ett minus. Idag. Jag & Ida steg inte upp förrän efter 12 eftersom hon börjar 5 idag. Båda har varit rätt sega idag så det har blivit en lugn dag. Nu har hon i alla fall åkt till jobbet medans jag sitter här hemma hos henne. Blir nog att bara chilla. Hon är hemma strax efter nio så det är bara några få timmar kvar.

Usch, varför skriver jag alltid så mycket då jag lovar mig själv att berätta lite kort. Jag har väl helt enkelt för mycket att berätta och säga. Grattis till er som orkar läsa, hihi.

Ska sova här hos Ida även i natt men imorgon åker jag till Petter. Kommer stanna där tills på lördag eftersom mamma ska bort måste jag sköta om våran katt. Lite drygt men vad gör man inte för att vara lite snäll. Blir nog hemma lördag - torsdag. Eller kanske onsdag, vi får se. Jag & Petter ska nämligen till hans farmor och farfar! Ska bli jättemysigt. Det är åsele marknaden nästa helg också så tur att dom bor nära där. Fick även veta att Emelie ska dit, kommer bli toppen!

Vet att det är dåligt med uppdatering men jag umgås ju hellre med mina vänner & min pojkvän som ni säkert förstår. Jag är hemma på lördag, då kan ni räkna med mig! I'll be back on track. Puss & kram så länge.


Ida och jag i höstas.

Bye for now.

Tänkte bara säga en liten sak såhär på kvällskvisten. Bara så ni vet så kommer jag inte skriva något inlägg på några dagar. Anledningen är att Petter är här och det är stadsfesten hela helgen i stan. Så jag har faktiskt inte lust att sitta vid datorn. Men ni förstår säkert. Har ju världens bästa läsare så! : )

Petter ringde i alla fall mig imorse vid 12 och då var han redan här i stan! Trodde han skulle komma vid middagen ungefär men blev såklart positivt överraskad. Idag har vi mest tagit det lugnt. Varit och handlat, ätit glass & bara haft det mysigt. Just nu ser vi " I robot" som visas på tvn. Vi tänkte ha en lugn kväll eftersom det blir lite party & festival imorgon. Taggad!

Imorgon på morgonen måste jag även ringa vårdcentralen. Igår morse vaknade jag av att jag hade ont bakom knät och hade sockerdricka i foten. Har haft det hela tiden sen dess. Kan vara en nerv som är i kläm men ringde sjukvårdsupplysningen som sa att jag skulle gå dit imorgon om det inte blivit bättre. I alla fall så blir det vårdcentralen imorgon sen hade jag & Petter ta med oss fika och fara ut till havet. Vi får se vars det bär av helt enkelt.

Det var allt. Vi hörs om några dagar, efter helgen nångång.
Hoppas ni får en fin helg! ♥Jag & Petter, sista kvällen i turkiet.


Torsdag.

Äntligen. Jag har verkligen längtat till den här dagen. Idag kommer Petter! Vi har inte setts på 11 dagar så det var ett tag sen sist. Kommer bli hur mysigt som helst. Vet inte riktigt när han dyker upp men det blir i alla fall före middagen. Dessutom slipper jag gå och möta honom på busstationen eftersom han tar bilen. Det är kanon! Bara för att jag vet att han kommer snart vill jag att han ska vara här nu. Ja, ni kanske vet hur det är.

Nu tänkte jag äta frukost,
men jag tycker vi börjar morgonen med underbar musik.Shaheen Jafargholi - Who's Lovin' You
Jag lovar er, han kommer bli stor. Dessutom är han ju söt som socker!

En kväll med Maria.

Gokväll!

Är väldigt trött & känner mig lite yr så jag ska alldeles strax hoppa i säng. Tänkte bara säga några små ord. Har varit med Maria hela kvällen. Började med att hon kom hit och vi gick till ica maxi för att köpa en glass. Det är trots allt en bit dit så vi fick motion! Härligt det. Var dock lite mycket mygg på vägen hem men inte så farligt. Som alltid hade jag väldigt roligt och trevligt med Maria. Då vi kom hem till mig satt vi mest och pratade. Problem vad jag ska ha på fredag - tjejsnack ni vet.


Maria


Glassen smälte lite snabbt..

Onsdag.

1 juli. Det är galet hur fort tiden går. Nyss var det vinter och sommarlovet kändes otroligt långt bort. Kan inte göra annat än att njuta! Är bara rädd att jag snart sitter där vid skolbänken och undrar vars lovet tog vägen. Det gäller att göra det bästa av det och ta vara på det.

1 juli & onsdag vilket innebär första dagen av stadsfesten! För er som inte vet vad det är kan läsa mer HÄR. Jag har längtat flera månader. Eller, egentligen har jag längtat ända sen förra året då det var över. Jag har så länge jag kan minnas varit där. Då jag var mindre var det med mamma och man ville ha ballonger och alla möjliga leksaker. Då jag blev lite äldre 10-13 år följde jag med mamma och kompisar. Minns en sommar då jag, mamma och två kompisar följde för att se aqua. Haha, åh vad roligt och häftigt jag tyckte det var. Nu har det gått ytterligare några år och jag ser fram emot att stå där med vänner & Petter. Sjunga med i Tomas Ledins låtar. Dreggla över Erik Hassle. Dansa till Salem Al Fakir. Ja, helt enkelt - festival.

Ska inte gå på festivalen idag, och imorgon får vi se. Planerat är i alla fall att jag ska dit på kvällen på fredag. Då smäller det! Längtar som en galning. Det är tyvärr det enda som händer här i stan under sommaren.

Nu till en liten fråga!
Bara för att jag väldigt ofta får beslutsångest (vilket jag nog inte är helt ensam om) så tänkte jag ställa er frågan istället. Till denna outfit, dvs svarta strumpbyxor, rosa kjol och vit t-shirt: vilket nagellack är snyggast till det? Svart, vitt, rosa, fransk manikyr, röd.. ja det finns oändligt mycket färger.


RSS 2.0