Just so you know.


Vill bara tala om för er att jag inte kommer prioritera bloggen närmaste dagarna. Hälsan är viktigast och just nu mår min kropp inte riktigt bra. Tack och lov mår jag bättre idag men natten spenderades på akuten. Är för trött för att orka berätta hela historien men symptomen jag åkte in för var:

 • Domningar i hals, kind och tunga
 • Känselbortfall i tårna
 • Benen bar mig inte, kunde knappt ställa mig upp
 • Rejäl yrsel
 • Synrubbningar
 • Kallsvettades
 • Hade lite feber
 • Talade extremt långsamt och kunde bara säga några få ord
 • Ont när jag andades

Mår som sagt bättre nu men är fortfarande inte helt hundra. Är givetvis trött och slut efter natten också. Ska duscha nu så man känner sig lite fräsch trots allt. Jag lever och det är det viktigaste! Kommer tillbaka så fort jag mår bättre. Många kramar till er alla. Ni är bäst!! ♥

Fredag.


Ingen bra dag. Under natten har jag knappt sovit en blund eftersom jag först hade så ont i knät och sedan började illamåendet. Vad jag inte visste då var att jag skulle må illa i princip hela natten. Spydde gjorde jag också, imorse vid 07-tiden. Två gånger.. jag som hatar att spy. VIDRIGT!

Fredag vilket betyder helg, sällskap, utgång mm. för dom flesta men för mig gäller bara soffläge. Mår pyton! Har dock inte spytt något mer sedan imorse men mår ändå illa mer eller mindre hela tiden. Någon som vill byta plats med mig? Inte?

Bosatt mig i soffan.


Snacka om att jag är glad över att slippa vår förra soffa. Egentligen inget fel på den förutom att det var en hörnskinsoffa! För det första var hörnet "runt" så att ligga i hörnet gick inte direkt.. för det andra var det en SKINNsoffa vilket innebär att man klibbade fast, haha. Så fort man hade annat än långbyxor och långärmat fastnade man i den, oavsett om man frös eller svettades. Så efter att ha spenderat vinterhalvåret i den gamla soffan är jag nu överlycklig att vi har en ny soffa i vår nya lägenhet! Kunde inte bli bättre. Den nya är en hörnsoffa med ett riktigt hörn! + att den har divan på andra sidan. Lyx!

Kommer spendera helgen här i alla fall då jag inte får göra så mycket annat. Än så länge är det högläge och vila som gäller för mitt knä. Där med basta!! Hoppas dock på att vara kvitt kryckorna så snart som möjligt så man kan återgå till livet. Får se framåt - nu är det inte lång tid kvar som jag måste spendera i soffan! Det har inte varit kul men snart är det över, snart. Saker och ting kan bara bli bättre från och med NU.

Heart.Ett glas med isbitar formade som hjärtan. ♥

Vad som sedan fyllde glaset? Cola!

Dagen efter operationen.Nu är jag tillbaka, mina vänner! ♥

Tänkte dela med mig av hur gårdagens operation gick till. Anmälde mig på mottagningen för operationer och fick sedan sitta ner i väntrummet. Efter ca 10 minuter kom min läkare som jag gick iväg för att prata med. Han frågade lite hur det hade varit nu under sommaren med knät osv. Innan jag fick gå tillbaka till väntrummet ritade han pilar på knät så dom vet vilket knä dom ska operera, vore ju en fördel om dom tog rätt.. haha. Tog bara 5 minuter till i väntrummet innan en sköterska visade mig omklädningsrummet. Bytte om till en såndär hemsk sjukhusskjorta (har aldrig gillat sådana). Ni vet en som hänger till fötterna och som man knäpper i ryggen. Toalettbesök gjordes innan jag fick komma in till ett annat rum där min säng + typ 10 andra sängar var. Som tur var låg bara jag och en annan dam där än så länge. Läste en tiding i väntan på narkosläkaren som ganska snabbt kom förbi. Rullades iväg till operationsavdelningen och in i en operationssal. Det var ju bara 5 månader sedan jag gjorde allt detta så jag visste vad som komma skall vilket var skönt. Fick en nål i armen där dom sprutade in narkosen mm. Hann bara känna mig snurrig i en sekund innan jag somnade.

Uppvaket var något helt annat än förra gången. Fy och fan så dåligt jag mådde. Tydligen kan det vara olika gång till gång. Efter förra operationen fick jag en smärtstillande tablett som jag mådde superilla av samt spydde utav den. Eftersom vi nu visste att jag inte riktigt tål vare sig den eller en annan som jag fick sist åt jag ingen sådan smärtstillande igår. Hela tiden på uppvaket var som en dimma. Inte så konstigt med tanke på att jag hade väldigt lågt blodtryck under några timmar. Sköterskorna var hos mig hela tiden för att hålla koll. Maskinen som mäter blodtrycket pep hela tiden eftersom jag inte mådde bra. När jag skulle försöka äta åt jag en halv gurkbit innan jag höll på svimma. Mådde tvärilla och en sköterska sänkte direkt sängen under huvudet och gav mig något i armen så illamåendet skulle försvinna lite. Hade fått en liter dropp så dom ville att jag skulle gå och kissa en stund senare. Rullades iväg i sängen och fick sedan hjälp till toan eftersom jag var så snurrig och yr på grund av det låga blodtrycket. Kissade och la mig sedan i sängen igen. Somnade hela tiden för jag var så trött och slut. Illamående och svag. Yrsel och nära att svimma. Inte för att klaga men det var nog bland det värsta jag varit med om. Förra gången var operationen ungefär kl 10 och jag for hem redan vid 2-tiden. Denna gång var operationen ungefär kl 8 och jag for hem vid 17-tiden. Det säger ganska mycket..

På uppvaket fick jag i alla fall i mig en knäckebrödsmacka som tur var. Hade ju inte ätit något sedan kvällen innan. Gissa om jag var hungrig!! När jag kom hem vid 18-tiden gjorde Petter lite kräm och mjölk till mig. Fina fina Petter, som han fick sköta om mig igår. Tur att man har en sådan rar sambo. Åt knappt halva tallriken innan jag bokstavligt talat skrek "JAG MÅSTE SPYYYYYY! HÄMTA EN PÅSE FÖR FAN!! SKYNDA DIG DÅ!!" stackars Petter som satt och åt middag fick istället springa och hämta en hink för att sedan se mig spy.. uschuschusch. Lite senare under kvällen åt jag en macka vilket gick bra. Jag hatar verkligen att spy så att jag bara gjorde det en gång är jag glad för. Under natten som var oroade jag mig över att jag inte skulle få sova så mycket pga smärtan i knät men det gick över förväntan! Har sovit så gott man kan med ett nyopererat knä.

Nåja, jag ska inte tjata om min operation mer. Men nu vet ni händelsen i stora delar. Förresten, ni kanske undrar vad dom gjorde i knät mitt? Jag hade ju skadat menisken så dom tog bort några lösa meniskbitar som låg löst i knät plus att dom tog bort en bit av menisken eftersom den hade en spricka i sig. Mitt brosk nedanför knäskålen har även blivit skadat pga. meniskskadan men det var inte så märkvärdigt att dom behövde göra något åt det. Tur var väl det, annars hade jag hoppat på kryckor MINST 6 veckor till.
Vad som gäller nu är:
 • Ta bort bandaget om 4-5 dagar
 • Ta smärtstillande mediciner 3-5 första dygnen
 • Ta bort stygnen om 10-14 dagar
 • Ha benet i högläge då jag vilar
 • Trampa med fötterna för att motverka svullnaden samt minska risken för blodpropp
 • Börja med träningsprogram dagen efter operationen (utifrån svullnad, smärta mm)
 • Sjukgymnast om ca 4 veckor
Det var väl min historia i korta drag, även om det blev långt. Har ni några funderingar - fråga på! Jag har ändå bara tråkigt nu då jag måste sitta i soffan mest hela dagarna. Vi hörs lite senare under dagen, nu ska jag prova köra lite träning. Får se hur det går..

Operation!


Eftermiddagen och kvällen har jag haft fullt upp. Tvättstugan, laga middag, städa, flytta förrådet mm. Kvällen avslutades dock härligt, såg en film med Petter. Behövdes efter föregående vecka samt denna dag. Efter filmen hoppade jag i duschen med 'descutan'. Det är ett bakteriedödande medel som man ska ha i håret och på kroppen kvällen innan operationen + på morgonen på operationsdagen.

Har även borstat tänderna så det enda som återstår nu är att stänga av datorn och krypa ner i sängen. IMORGON SKA JAG OPERERAS!! Bra om man är utvilad även fast jag kommer sövas.. haha. Skämt åt sido. Grymt skönt att operationen äntligen blir av. Kl 07.20 ska jag befinna mig på sjukhuset och där blir jag hela dagen. Får nog komma hem sent på eftermiddagen. Givetvis kommer jag ha riktigt ont och vara supertrött efteråt så om det inte blir någon uppdatering imorgon vet ni varför. Håll nu tummarna för mig imorgon mina vänner!

För er som undrar. Jag har skadat mitt knä så ska operera menisken (kanske även att dom måste göra något åt brosket). Detta blir min andra operation för i år, första gången var 25 februari. Nä, nu måste jag sova. Ta hand om er och era kära! 

Överlevde.– Jag har upplevt väldigt mycket bra i det här landet. Man har bara ett liv och man måste uppleva både bra och dåligt. I ett farligt land har du alltid en chans att överleva… och i ett fredligt land finns det alltid en risk att bli dödad.

Tänk dig att fly från ditt hemland. Det är precis vad 19-årige Hussein gjorde för 2 år sedan. Han kom från Afghanistan till Norge som asylsökande. Hussein befann sig som så många andra på Utøya den där sommardagen som skulle komma att bli en mardröm. Trots att han blev skjuten 4 gånger, lever han idag. Trots att han inte kan simma, druknade han inte. Trots att han flydde kriget, överlevde han ett annat. Orden han sa till aftonbladet här ovan säger verkligen allt. Trots all ondska som finns i världen vinner alltid godheten. Hoppet om en bättre värld finns alltid hos dom som verkligen tror på det. Livet har inga garantier men så länge vi alla fortfarande hoppas och tror, så finns chansen. En chans att bevisa att vi alla är lika, oavsett bakgrund, hudfärg, kultur, ålder eller kön.

Som min mamma säger: Vi har bara varandra.

Tisdag.För några dagar sedan hade vi en superfin sommarkväll. Bilden är tagen från mitt sovrumsfönster.

Vill nästan inte ens skriva att jag sov ända till 12 idag. På något sätt blir det bekräftat att det är på riktigt då. Dessutom vaknade jag inte av mig själv utan av att Petter ringde. Tur var väl det eftersom jag har tvättstuga 12-17! I vår förra lägenhet fick man boka två tider på rad (det fanns 3 tider per dag). Där fanns det dock bara en torktumlare och ett torkrum. I torkrummet var fläkten så himla liten att det knappt blev varmt i rummet, tog ju huuuuur lång tid som helst innan kläderna torkade. Tänk er då sängkläder..

Detta blir första gången jag ska tvätta i vår tvättstuga så det blir intressant att se hur långt tid det tar innan allt är klart. Nu har vi torkskåps + torktumlare. Ska sortera tvätten, gå ner i tvättstugan och dona på lite här hemma så hörs vi senare under dagen.

Rainclouds came and stole my thunder.


Under kvällen har jag & Petter umgåtts med Alexandra, trevligt trevligt!

Turkiet, del 3.

Sjukhusbesök.


Besöket hos narkosläkaren gick bra. Tycker besöket var lite onödigt då jag var där inne ca 3 minuter för att sedan åka hem igen. Vanliga frågor ställdes, så som: äter du några mediciner? har du några funderingar? mm. Man fyller ju ändå i ett hälsoformulär via internet innan en operation så ser inte riktigt poängen i det där besöket. Nu är det i alla fall gjort. 2 dagar kvar till min operation!! På onsdag gäller det.

Måndag.Vaknade upp till ett blåsigt Umeå denna morgon. Gjorde frukost, slog mig ner i soffan och klickade igång tv:n. Även om det ligger lite flyttkartonger samt annat "flyttgrejs" här och där i lägenheten kan jag inte motstå att njuta! Denna lägenhet är verkligen älskvärd. Skillnaden mellan denna och den gamla går inte ens att jämföra. Känns som lyx att bo här, lite overkligt. Nä, nu ska jag sluta tjata om lägenheten.. ni blir säkert lite less. Haha.

Idag har jag en tid på sjukhuset. Tydligen ska jag träffa en narkosläkare men har ingen aning om vad jag ska göra där egentligen. Förra gången jag opererade mig (25 februari) träffade jag aldrig någon narkosläkare innan. Känner mig lite pirrig och förväntansfull då jag inte har någon aning, men snart får jag veta. Ska göra mig klart för om en stund kommer Petter och hämtar mig. Hörs när jag är hemma igen!

Sista dagen på veckan.Igår när vi for ner till IKEA.

Vilken vecka det har varit. Flytt för fulla muggar. Glömde förresten berätta att i förrgår sov vi i nya lägenheten för första gången!! Jag sov riktigt gott, bättre än i förra lägenheten faktiskt. Idag har vi flyttat sista sakerna från lägenheten så nu är det bara flyttstädningen kvar.

Dagen har spenderats på golvet eller på en stol - med andra ord har vi packat upp samt byggt ihop sakerna som vi köpte på IKEA igår. Bland annat ett skrivbord, arbetsstol, skoställ och hatthylla mm. Köpte många små saker som vi ska inreda lägenheten med så som ljuslyktor, vas, spegel, toaletttillbehör, tavla och en hel del annat. Ni kommer få se lite av lägenheten när vi börjar bli klar med det mesta. Kommer nog inte visa exakt hela lägenheten men några smakprov ska ni få!

NU: Tacos till middag! Yummie.

Höga kusten.

Försökte ta foton igår när vi åkte över höga kusten bron, men det var lite svårt. Dels går det snabbt och dels är det ett räcke i vägen.. haha. Nåja. Några foton blev det i alla fall även om dom flesta inte blev bra. Utsikten är otrolig där!

I set fire to the rain.Himlen öppnade sig igår och sedan dess har regnet öst ner. Jag & Petter körde hem från IKEA när ovädret drog igång. När vi kom hem till Umeå var det både regn och åska hela kvällen. Trodde det skulle gå över till idag men vaknade av att regnat smattrade mot fönsterrutan. Så mysigt! Skönt att det regnar, luften behövde renas. Men trots regnet hade vi över 20 grader sent i natt.

Om jag själv får välja kommer detta bli en filmdag! Med några (många) undantag för att inreda lägenheten, hihi.

Kvällen.

Kom hem från födelsedagskalaset för ca 2 timmar sedan. Åt supergod mat och tårta till efterrätt. Mammas karl som fyllde år är ju från norge och har sin släkt kvar där, så givetvis blev kvällen lite extra tråkig. Skänker en tanke till alla inblandade! Så fruktansvärt, finns inte ord.

Imorgon åker vi till IKEA så vi hörs nog inte förrän söndag då morgondagen kommer spenderas i bilen och sedan massor av shopping. Ta hand om er själva och varandra. Många kramar!

Birthdayboy.


Nu sticker jag iväg på födelsedagsmiddag. Mammas karl fyller år så vi ska fira honom på denna underbara sommarkväll.

Hoppas ni alla får en vacker kväll!

Breathe in for luck, breathe in so deep.


Har ganska nyss duschat och dragit på mig dessa kläder. Även fast det är lite mulet denna fredag så är det riktigt varmt i luften! Men solen börjar kika fram vilket gör mig lycklig. Vi är bortbjudna på födelsedagskalas ikväll så det är en fördel om vädret håller sig på topp.

Matbord.


Nya matbordet! : )

Fredag.Tusan vad trött jag är. Stängde av alla alarm. 06.22, 06.30 & 06.35. Tur att jag inte hade någon tid att passa förutom att Petter skulle skjutsa mig till nya lägenheten. Han väckte mig 06.45 så då slängde jag bara på mig kläderna och bokstavligen hoppade (haha, kryckor you know) ut till bilen. Är i nya lägenheten nu vilket är underbart. Jag älskar den!! Ni ska få se några bilder när vi börjar få det mesta. Förresten så kom Petter och Daniel med vårt nya matbord igår så det ska ni få se senare idag!

Blev positivt överraskad när dom även hade hämtat tv-bänken och tv:n! Jag ska lägga mig på divanen, göra en god frukost och kika på tv.

The best thing I never had.

En snoris är vad som sitter bakom denna skärm och knappar på tangenterna. Är så galet täppt i näsan och snoret bara rinner.. ifall ni ville veta. Haha! Varm i kroppen är jag också, som sjutton till och med. Ska sluta klaga, det gör ingen nytta.

På eftermiddagen var jag och köpte 3 orkidéer, så fina!! Har alltid velat ha sådana men har inte köpt någon förrän idag. Två vita och en rosa fick följa med hem. Imorgon får ni se bilder. Ska återgå till verkligheten vilket innebär att fixa i lägenheten. Just nu är det bara jag här med snart kommer Petter och Daniel med vårat nya köksbord! Jag har inte ens sett det på bild.. väntar med spänning.

Hörs imorgon! ♥

Harry Potter.Igår var jag på bio för att se sista Harry Potter filmen. Ska inte avslöja något för er som inte sett filmen än så var inte oroliga över att fortsätta läsa, haha. Kan i alla fall säga att jag tycker den var riktigt bra! Å andra sidan känns det verkligen konstigt att detta var slutet. Jag och andra i min ålder har i princip vuxit upp med Harry Potter, både böcker och filmer. Pratade efteråt med Petter om att man borde ha H.P-maraton en dag! Fast det skulle nog bli 2 dagar.. om man inte är en uggla och orkar hålla sig vaken ett helt dygn vill säga.

Snipp snapp slut, så var sagan slut.

Andreas Wijk.Tänk er att sjunga framför 52 000 personer. Fy fasen vad grym han är, som alltid!

Torsdag.

För några dagar sedan när vi just hade börjat packa ner saker i flyttkartonger.

Förmiddagen har spenderats i vår 'gamla' lägenhet. Vi sover fortfarande där men har tagit det mesta till vår nya lägenhet, där jag nu befinner mig. Petter kom hem på lunch så han skjutsade hit mig när han skulle tillbaka till jobbet. Har varit sjuk flera dagar så ska ta det lugnt idag. Finns hundratals saker att göra här i lägenheten men jag väljer att ta det säkra före det osäkra. Om mindre än en vecka är operationen och då får jag bara inte vara sjuk! Måste tänka på det. Har trots allt varit här varje dag denna vecka och fixat otroligt mycket.

Ska lägga mig i nya soffan på vår divan, så gaaaalet skön, och se någon film.

Don't let the sun go down.


Vacker solnedgång för några dagar sedan.

En vecka kvar.Exakt en vecka kvar till operationen! Tusan vad härligt. Ja, inte själva operationen.. men att slippa vänta, hoppa på kryckor och ha ont. Har väntat sedan i början av maj så hela sommaren har snart gått. Detta blir min andra operation för i år, första var 25 februari och då hade jag väntat sedan mitten av november.

Hoppas innerligt att detta blir sista operationen, att det går bra och att knät läker som det ska. Kommer även behöva lång rehabelitering efteråt eftersom jag har gått på kryckor sedan november (med undantag 1,5 månad i våras). Ni skulle se mitt lår, har knappt min lårmuskel kvar. Jo, klart den finns kvar men eftersom jag inte kan stödja på benet så försvinner ju musklerna. Inte kul! Sjukt obehagligt.

Nåja. Nu är det i alla fall bara en vecka kvar. Längtar!

Sällskap.


Har denna brutta + Matilda på besök. Trevligt!

Awesome!


Wihoooo, har nu internet i nya lägenheten!

Eftersom vi egentligen skulle flytta in 1 augusti har vi flyttat över internet mm. från och med det datumet. Tur att vår granne är Petters kompis så jag fick lösenordet till deras trådlösa internet. Snacka om snällt! Så nu blir uppdateringen som vanligt. Dessutom är det skönt att kunna gå in på alla "viktiga" sidor, så som: internetbanken, mailen, f-kassan m.fl! Sedan skadar det ju inte att kunna ta en paus för att läsa aftonbladet, kolla facebook eller sådant.

Igår flyttade vi som sagt i princip alla saker som var kvar förutom sängen, mat, tvn + bänken osv. På förmiddagen har jag packat upp 2 fulla flyttkartonger med köksgrejor vilket tog sin tid. När det var klart gick storstädade jag den stora toan (vi har två) och sedan ställde jag in allt som skulle i badrumsskåpet. Just nu håller jag på att sortera några lådor som sedan ska ställas in i några skåp eller luckor. Det är jäkligt klurigt att bestämma vars allting ska vara.. vill ha ordning och reda nu när vi väl har sorterat allt innan vi flyttade.
Nu ska jag återvända till havet av flyttkartonger!

Läggan.


Vår nya soffa + soffbord som jag verkligen älskar!
Bordet är mitt drömbord faktiskt och soffan är uuuurskön.

Tisdag.


Vardagsrummet i nya lägenheten.
Om ni tittar noga till vänster så skymtar ni vår hall!

Tro inte att jag har försvunnit, har bara gömt mig i nya läggan 07-16 idag. Efter dagens middag packade jag & Petter nästan alla småsaker som är kvar i lägenheten, så skönt!! Köket är nu helt tomt förutom bord och stolar + mat. Vi har flyttat nästan allt förutom några möbler som är kvar. Imorgon åker jag till lägenheten igen kl 07 och då kommer jag ha mycket att göra! Orkar inte ens räkna upp allting, men ni kan ju föreställa er. Ska i princip packa upp våra liv ur kartonger.. haha.

Tänkte blogga tidigare idag men lånade ett mobilt bredband som inte fungerar. Hoppas det fungerar imorgon annars kanske jag ska gå in på grannens. Vår granne är ju Petters jobbarkompis och han har nog trådlöst. Måste bara ha lösenordet. Hoppas vi hörs imorgon på morgonen/dagen, annars vet ni vars jag befinner mig och vad jag gör. Om inte annat hör ni av mig imorgon på kvällen. Tjingeling!

Tjuvkik!


Här får ni se en pytteliten del av vår nya lägenhet!

Vet att det är mycket tjat om den men det är det enda vi gör just nu, haha. Idag for jag, Emelie och mamma förbi med lite flyttsaker som dom bar upp för trapporna. Lite senare kom Petters mamma mfl förbi och ville se lägenheten och strax därpå kom även Petter hem från jobbet. Hann inte göra något idag så imorgon ska jag dit kl 07.. måste få saker gjorda. Mer än vad man tror som ska göras + att allt tar lång tid. Men det är superkul! Njuter varje sekund. Älskar att inreda.

Hörs imorgon!

Skyndaaaaaa.

Mycket att göra. Emelie plingar på dörren när som helst och om ca 45 minuter plingar även mamma på. Tills dess ska jag ha packat ännu mer (packa upp och ner är det enda jag gör känns det som.. haha). Vi 3 åker sedan till min nya lägenhet så dom får hjälpa att bära upp (eftersom jag hoppar på kryckor) plus att dom ska se vår nya soffa + soffbord! Emelie har inte ens sett lägenheten så den ska hon se för första gången, kul!

Vi hörs när vi hörs, denna dag har mycket innehåll. Kram till er alla!

Måndag.God morgon mina hjärtegryn!

Helgen är över och en ny vecka har tagit fart. Min start på veckan började med att jag väcktes av Petters alarm. Klev upp vid 07.45 och sedan dess har jag suttit här, kollat min mail mm. Nu blir det frukost samtidigt som jag hade tänkt slå igång en film. Mysig morgon.

By night.


En sommarnatt. Midnatt & 22 grader i luften.

Känner att uppdateringen inte har varit/kommer vara så bra. Lever bland flyttkartonger bokstavligt talat, haha. Ops, Petter ropar att middagen är serverad.. bäst att skynda mig. Ikväll ska vi i alla fall kolla på ett soffbord och sedan fara en sväng till lägenheten. Hoppas ni har en fin söndag, kramar!

Örhängen.

Köpte dessa tjusiga örhängen när jag var i Turkiet. Ca 20:- fick jag betala för dom.

Söndag.Mornin' sunshine!

Äntligen skiner solen. Igår var det mulet och regn för hela slanten så att solen har hittat hit igen känns toppen!

Moon.För några dagar sedan var det en fantastisk måne i Skellefteå! Väldigt svårt att fånga den på bild.
Den var i alla fall hur stor som helst och ovanligt gul. Otroligt fint!

Gårdagens klädsel.


Detta bar jag igår. Lite flyttkläder sådär!

Lördag.


För att sammanfatta gårdagen:

Tvättstuga > Packa i flyttkartonger > Visade nya lägenheten för pappa & hans fru > Hem för att packa lite mer > Petter hämtade mig & sedan körde vi iväg för att köpa en soffa > Petter & hans kompis bar upp den > Expo > Hem > Åt middag > Iväg till nya lägenheten > Började bygga ihop soffan > Hjälpte Petters kompis att flytta (dom bor dörren mitt emot dit vi ska flytta så när vi flyttar dit flyttar dom ut.. haha) > Fick skjuts till pappa > Träffade en liten del av släkten > Fikade glass mm > Pappa skjutsade mig till mammas karl > Mamma & Petter var där > Kvällsfikade hos dom > For till nya lägenheten, Petter hade byggt hela soffan. Sjukt fin!!! > Hem och sova.

Sådär. Nu vet ni min gårdag i stora delar, haha. Mycket annat där emellan men. Denna dag ska vi köra de första flyttkartongerna till lägenheten och börja fixa lite. Har galet mycket att göra. Ni som har flyttat någon gång vet vad jag talar om. Förresten är detta andra gången jag flyttar på mindre än ett år! Men våran nya lägenhet kommer bli kanon och där planerar jag att bo ett bra tag framöver!

Flytt på G!


Bilden ovan är tagen för några timmar sedan i nya lägenheten. Vi var och köpte en ny soffa (!!!!!) som Petter och hans kompis bar upp. Ikväll ska Petter skruva ihop den.. dock inte jag. Själv ska jag till min pappa som bor utanför stan. Lite släkt är där och hälsar på så vill fara dit. Skulle ändå bara vara i vägen om jag skulle hjälpa till att he ihop soffan, haha! Men vi ska dit imorgon så då ska jag göra massor!

Snart är middagen färdig. Ska slänga i oss lite mat och sedan far vi till lägenheten och bär upp lite saker plus börjar fixa. Far till pappsen efter bara ett tag. Får se när uppdatering kommer, som ni förstår har vi mycket att göra i helgen! Love it! Detta ska bli så kul!

Veronica Maggio - Måste vidare.Veronica Maggio växer för varje sekund som går. När jag inte trodde hon kunde bli större tar hon hela Sverige - och norden, med storm. I denna video tolkar hon Petters 'Måste Vidare'. Som alltid blir det hon gör till ett mästerverk. Vilken stjärna, vilken pärla!

Fredag.


Tänker banne mig inte packa något nu på morgonen. Är redan less allt vad flytt innebär, haha. Förutom när det gäller att flytta in i nya lägenheten! Vi ska dit någon gång i helgen för att fixa lite. Sätta upp ett badrumsskåp plus montera ihop möblerna vi köpte igår. Kommer bli grymt! Men tills vidare hade jag tänkt slänga mig i soffan, äta frulle och titta på film. Har så himla ont i mitt knä så behöver verkligen vila.

What a mess.


Att rensa alla mina smycken, hårvårdsprodukter, snoddar/klämmor/hårband och alla andra småsaker var verkligen inte roligt. Nu har jag i alla fall sorterat allting! Känns riktigt skönt. Tänkte ta itu med min "sjukvårdslåda" nu.. haha. Har ju hoppat på kryckor sedan november så ni kan ju tänka er hur många bandage jag har. För att inte tala om alla smärtstillande tabletter. Fy!! Detta kan bli intressant.

Nytt till läggan.


Efter att Petter slutade jobbet for vi och köpte dessa två möbler. Har sett dom länge men nu slog vi till!

LYCKA!!!!


Utsikten från vårat nya sovrumsfönster!!

Gaaaaaaah, jag vet inte vars jag ska ta vägen.. haha. Som ni vet var jag & Petter nyss och kollade på vår nya lägenhet. Mötte upp hyresvärden för vi skulle ta mått och kolla nya tapeterna. Kul att se lägenheten när den var tom. Kika lite hur vi ska möblera och sådant.

Men gissa vad? Vi fick nycklarna redan idag!!!!!!! Det är ändå 2 veckor tills vi egentligen ska flytta så det var supersnällt. Dock betalde vi en LITEN summa, men inget märkvärdigt. Åh, guld värt! Är så lycklig i skrivande stund att ord inte kan beskriva. Börjar kännas verkligt fast ändå overkligt. Nu börjar äventyret på riktigt. Vi flyttar från en 2:a på 56 kvm till en 4:a på 88 kvm så det är väldigt stor skillnad för oss.

Ska till nya lägenheten!Jag & min bästa. Bilden tagen 8/7 -11.

Mina vänner, nu ska ni få veta något roligt! Egentligen skulle jag inte åka tillbaka till Umeå förrän imorgon men ändrade planer gjorde att jag sitter på bussen redan nu. Vår nya hyresvärd hörde av sig och sa att vi ska få komma till lägenheten för att kolla. Åh så kul! Har ju bara sett den en gång förut, när vi bestämde att vi skulle ha den. När vi sist var där hade familjen som bodde där innan inte flyttat ut så ska bli jättekul att få se lägenheten utan alla deras saker/möbler. Tror definitivt att man mer kommer att se hur själva lägenheten ser ut.

Lägenheten har ganska nya tapeter och lister osv är nymålade. Det enda var de 2 sovrummen som ännu inte var klara när vi var där.. men tur var väl det eftersom vi fick välja tapeter! Var riktigt svårt men hoppas resultatet blev bra. Så bland annat ska vi få se nya tapeterna, kolla om dom har lämnat något, fråga när vi får nycklarna men det vi främst är där för att göra är att mäta ALLT. Vi ska köpa en ny soffa så vi måste givetvis veta att den passar på någon vägg. Sedan ska vi mäta väggar, fönster - allt. Vore ju en fördel om det vi har och det vi kommer köpa på IKEA passar. Så som möbler, gardiner, krukväxter och liknande.

Håller även tummarna att vi kommer få börja flytta lite saker tidigare. Vi flyttar 29/7 och 2 dagar innan opereras jag. Vilken tajming!

Internet i bussen.

Värt att jag skrev ett inlägg från mobilen för en liten stund sedan. Startade min dator nu och märkte att det finns trådlöst internet i bussen, haha. Hur nice?! Nu kan jag verkligen fördriva tiden. Mycket bättre än vara ute på internet via mobilen.

Torsdag.

God morgon! Dock var min inte så god.. Fy. Vaknade 07.45 eftersom jag skulle ta bussen till umeå kl 09.20. Tänkte att jag skulle kolla en extra gång när den gick för tyckte inte det stämde med att den skulle vara framme 10.30. Tur att jag kollade!! Det är ju bussen som går 08.20 jag skulle ta, har nämligen en tid att passa när jag kommer fram.. Men vad det är får ni veta senare. ;-) hur som helst fick jag panik. Sitter där helt nyvaken! Hann bara ta på mig kläder, packa det sista och ta på mig skorna. Känner mig verkligen inte fräsch just nu, tur att jag iaf färgade håret igår. Dessutom hann jag inte äta frukost så köpte godis och en dricka på kiosken vid busstationen. Bra start på dagen, haha. Nu ska jag lyssna på musik och vila lite. Puss och kram!

Kvällens underhållning.
Under kvällen har jag och mamma färgat varandras hår, utväxten för att vara exakt. Några före bilder får ni inte men det är bara att ni kikar i arkivet så hittar ni nog några. Känns underbart att inte ha en mörk utväxt!! Nu ser det ut som detta är min riktiga hårfärg.

Är dessutom alltid lika svårt att fånga en hårfärg på bild tycker jag. Den översta bilden är tagen utan blixt och den andra bilden med blixt. Skulle väl säga att min hårfärg är en blandning av båda bilderna men mer mot den andra bilden. Har inte vitt hår! Ifall ni undrade. ; )

Mysdag.

 

Till skillnad från igår har detta varit en slappardag. Behövde ta igen min energi som jag slösade igår.

Snart kommer mamma hem från jobbet och då blir det middag. Undrar vad som står på menyn! PUSS.


Mysdag.

 

Till skillnad från igår har detta varit en slappardag. Behövde ta igen min energi som jag slösade igår.

Snart kommer mamma hem från jobbet och då blir det middag. Undrar vad som står på menyn! PUSS.


På min balkong.


För några veckor sedan fick jag denna blomlåda + blommorna av mamma. Passar utmärkt på balkongen hemma i Umeå!

Gubbar.


Tänk om man hade dessa till frukost.

Gubbar är allt bra! I helgen hade Petter köpt jordgubbar och choklad, hur gott som helst! Smält choklad, mums. God morgon förresten!

Åska & regn.


Regn och åska har dominerat under kvällen här i Skellefteå. Tycker det är mysigt med regn! Speciellt om man har en filt och ser en mysig film. Allting blir vad man gör det till. Med det sagt ska jag slå mig till ro framför en film. Hoppas ni har en mysig kväll ni med!

Tack för idag, slut för idag.
Börjar fundera om jag adrig riktigt flyttade från mamma, haha. Fy tusan vad mycket saker jag har kvar här! Mitt gamla rum är i alla fall nästan helt rensat. Har bara några saker kvar som ska sorteras, men det får bli imorgon. Har slut sopsäckar nu, haha. På tal om sopsäckar har jag slängt flera idag. Usch vad mycket skitsaker jag hade i garderoberna. Givetvis slängde jag inte hela rummet om ni tror det. 2 flyttkartonger, 4 mindre lådor och lite annat ska med till Umeå. Mitt i flytten där hemma kommer jag med ännu mer.. och nästa helg ska vi på IKEA där vi ska handla saker till nya lägenheten.

Men det är trots allt skönt att flytta, för man tvingas sortera, slänga, rensa och spara det som behövs sparas. Tycker dock det är ganska drygt med själva packningen. Innan man har packat allting är lägenheten en enda stor röra - jag gillar inte kaos.

Nu ser jag fram emot tills jag & Petter har packat allting och väntar på att få nyckeln!

Fullt upp.Snacka om att vara på högvarv.

Känner mig som en sotipp! Håller på att rensa bokhyllan som står här i mitt gamla rum. Har slängt hur mycket som helst redan. Kan inte förstå att så mycket saker ryms i en liten röd bokhylla, haha. Resten av rummet ska jag ta senare men det är inte alls i närheten av bokhyllan så det blir lätt som en plätt. Ska göra nästan hela rummet idag så jag kan slappna av resten av dagarna här hos mamma.

När jag kommer hem till lägenheten i Umeå återstår bara all packning och flytt. ; )

Tisdag.


Ops, sov längre än planerat idag. Men vad gör väl det när jag inte har någon tid att passa.

Nu är jag trots allt uppe och ska göra frukost. Blir någon slags blandning mellan frukost & lunch skulle jag tro!

Tisdag.

Ops, sov längre än planerat idag. Men vad gör väl det när jag inte har någon tid att passa.
Nu är jag trots allt uppe och ska göra frukost. Blir någon slags blandning mellan frukost & lunch skulle jag tro!

I'm on the edge of glory.


Bild tagen i fredags vid midnatt.

Sitter på sängkanten i mitt gamla rum här hos mamma. En meter till vänster har jag en bokhylla som väntar på att få bli rensad. Förra veckan hade vi underbart väder här i Skellefteå så hade inte direkt lust att börja sortera allting här inne. Imorgon blir det andra bullar! Enligt vädret ska det regna några timmar mitt på dagen så det projektet sparar jag till då. Måste även ringa några samtal, fixa och ordna som vanligt, så kan jag lika gärna göra bort hyllan då. Egentligen är det hela mitt gamla rum + förrådet som ska rensas.. men hyllan står först på tur!

Som sagt, det är morgondagens 'to do'. Kliar dock i fingrarna.. får se om jag gör lite ikväll trots allt.

Hoppas ni alla har en fin sommarkväll. Kram!

Barndomsvän.Idag fick jag besök av min barndomsvän Olivia. Vi hade väldigt mycket att ta igen samt att vi fick uppdatera varandra om allt som hänt. Vi ses så sällan eftersom jag bor i Umeå och i Stockholm. Nu var i alla fall båda vi i hemstaden så vi passade på att ses. Våra mammor har umgåtts sedan de var unga så det var naturligt att vi umgicks alla fyra redan från början. Det är bara 4 månader mellan oss! Tycker det är häftigt att man har känt någon ända sedan man föddes (som inte är ens familj eller släkt). Olivia är en väldigt fin tjej som alltid är positiv!

Dagen spenderade här hos mamma på hennes balkong. Först åt vi lunch som följdes av vattenmelon och sedan vindruvor. Mums! Tyvärr blev vädret sämre under tiden men moln skadar inte. Nästan skönt att det inte var sådär supervarmt. Haha, kommer nog ångra imorgon att jag skrev det där. Timmarna bara flög förbi under våra samtalsämnen. Trevlig dag helt enkelt!

Turkiet, del 2.

Här kommer bilder från andra dagen i Turkiet! Dock tog jag inte så många bilder denna dag.Måndag.God morgon!

Tillbaka i Skellefteå.


Då var jag tillbaka på hemmaplan efter en helg i Umeå. Fast egentligen är ju hemmaplan Umeå eftersom jag bor där.. haha.

Åkte bil med mamma eftersom hon också varit i Umeå och skulle hem hit till Skellefteå. Vi plockade även upp Lina på vägen eftersom även hon skulle hem till sin mamma som också bor här i Skeå. Ska sköta Åke (mammas hund) även denna vecka medans hon är på jobbet på dagarna. Har ändå inte så mycket annat för mig nu när jag är sjukskriven så kan lika gärna vara här och göra någon nytta. Känns alltid bra om man kan hjälpa till. Har inga speciella planer inför kommande vecka men det blir nog att träffa någon vän, springa över till mormor ibland och någon tripp till farmor och farfar. Sedan har jag även ett projekt - mitt gamla rum.

Ska varva ner nu och sedan hoppa i säng. Sov gott fina ni!

Söndag.I fredags efter bion körde jag & Petter runt en sväng med bilen. Hamnade till sist vid älven där vi satt en stund. Mysigt!

Gruvar mig lite inför vad som komma skall idag. Utanför fönstret skiner solen men jag måste verkligen packa. Som jag berättade tidigare tog vi och rensade hela förrådet igår vilket jag är tacksam för denna dag. Men nu börjar det riktiga, att börja packa ner lägenheten i flyttkartonger!! Egentligen blir det ganska skönt. Ju mer jag får gjort idag desto mindre nästa gång jag kommer hem. Ikväll åker jag tillbaka med mamma till Skellefteå så veckan som kommer blir ingen packning. Fast, där ljög jag lite. Det blir packning där med. Eftersom jag fortfarande har kläder och saker kvar hos mamma (även fast jag flyttade för 2 år sedan, haha) ska jag rensa det. kommer bli tre kategorier: slänga, loppis, spara. Allt jag sparar kommer åka med till Umeå eftersom vi ändå flyttar snart så är det lika bra att ta ner allting i samma veva. Så kommande veckorna hittar ni mig bland flyttkartonger med andra ord. ; )

Innan jag sätter igång med dagens 'to do' blir det frukost och en film!

B&J.

Dagen har varit händelserik, eller kanske innehållsrik.

Nu är det bara är 3 veckor kvar tills jag & Petter flyttar till vår nya lägenhet har vi varit på möbelaffärer idag. Vi köpte inga möbler men vi kollade vilket utbud det fanns. Om 2 veckor ska vi till IKEA så mycket kommer handlas där. Givetvis ska vi inte köpa allt nytt. Vi ska i alla fall köpa en nya soffa, soffbord och matbord. Sedan blir det lite mindre saker så som hatthylla, "bänk" i hallen, spegel, lampor, krukväxter osv. Allting kommer inte handlas direkt men vi tar allt eftersom. Längtar tills IKEA, där hittar man alltid saker man behöver/vill ha.

Under dagen köpte vi även flyttlådor. Innan middagen hann vi rensa hela förrådet i källaren! Så himla skönt. Nu är det bara hela lägenheten kvar att packa.. haha. Tar lite då och då, men det tar lång tid innan allt är packat och klart. Nu kan vi i alla fall packa lådor efter lådor och bära ner till förrådet så vi slipper ha alla lådor i lägenheten under de kommande veckorna. Blir nog bra!

Dagen avslutades på Ben & Jerry's kiosken. Hade inte varit där tidigare så det var kul. Glassen var som vanligt supergod!

Nymålat.

Målat naglarna.

Garden.


God morgon!

Gårdagen spenderades två timmar på bussen till Umeå. Vet ni vad som hände innan? Mamma skjutsade mig till busstationen och när jag ska kliva på bussen inser jag att börsen inte är i väskan?! Vilken panik jag fick. Förstod att den säkert låg kvar i bilen men mamma hade inte sin mobil med sig så kunde inte ringa och säga att hon skulle vända om. Som tur är fick jag åka med trots allt. Sa att min pojkvän ska hämta mig när vi kommer fram och att han betalar då. Snälla människor det finns här i världen!

Kom sedan hem till ett välstädat hem. Underbart! Åt klyftpotatis och lax till middag. Någon timme senare befann vi oss på biografen där vi såg 'Pirates of the Caribbean' i 3D. Filmen var bra, helt okej. När bion var slut kom vi ut till en fantastisk sommarkväll. Klockan var 23.30 men fortfarande var det 22 grader utomhus. Tog en sväng med bilen innan vi till slut landade hemma. Härlig kväll!

A place in the sun.
Kan bara tänka mig hur det skulle vara att bära päls en dag som denna. Åke hittade i alla fall en sval plats - golvet på balkongen!

En till solig dag.


Snälla mormor skjutsade ner mig till stan för någon timme sedan. Köpte hårfärg både till mig själv men även till mamma på min mosters salong. Vi är båda i behov av att färga utväxten.. speciellt jag. Sist färgade jag bara det som "syns" så mitt i skallen där bak är utväxten värre. FY! Men det ser man ju inte som tur är. Ska i alla fall färga det till veckan då jag kommer hit till mamma igen.

Nu: balkonghäng!

Fredag.Denna vecka har gått himlarns snabbt! Vet inte riktigt varför det känns så men jag gillar det.

Äntligen är det fredag vilket betyder helg för många. Fast för mig är det typ alltid vardag/helg oavsett vilken vecokdag det är.. nåja. Senare idag ska jag åka hem till Umeå. Igår hade jag tänkt åka vid 14-tiden men när jag såg att temperaturen ska vara 28 grader ändrade jag mig. Kommer åka 3 timmar senare. Förresten, lustigt att jag säger 'hem till Umeå' men när jag ska till Skellefteå säger jag 'hem till Skellefteå'. Jag är hemma men ska hem, haha.

Dagens middag hos mormor.


Galet gott!

Speciellt jordgubbarna som vi fick till efterrätt. Är det någon av er som också har mjölk i jordgubbarna? : )

Kvällen.


Just klivit genom dörren här hos mamma. Under kvällen har vi varit på andra sidan kvarteret där mormor bor. Suring (surströmming) har länge varit klassiskt på bordet i vår släkt. Snapsvisor hör till också, fast man får ingen snaps om man inte äter suringen.. haha! Ett skämt som har hängt med länge. Dock är jag den enda av oss alla som inte äter det, fy fy fy! På ren svenska. Lika bra går det, jag äter helt enkelt en klämma utan suring på.

Kika in lite senare för att se bilder.

Suring.


Fina familj.

Tre generationer ska ikväll äta middag tillsammans. Med andra ord - jag & mamma är bjudna till mormor på middag.

Sittin' in the mornin' sun.


Stekande sol + vattenmelon = great combo!

Hot!


Tror ni man kommer svettas bort?!

Jäkligt härligt med det nuvarande vädret vi har här i Skellefteå. Igår var det strålande sol och varmt, idag varmare. Om ni kollar på morgondagens väder så ser ni att det ska vara 28 grader (!!) kl 14-16.. gissa vad jag ska göra den tiden? Jo, sitta på en buss till Umeå. Haha vadå sammanträffande! Men ska ta vara på soltimmarna idag och en liten del av morgondagen. Är ju hemma i Umeå kl 16 imorgon så då är det fortfarande varmt. Skönt med sommarvärme! Svensk sommar kan man aldrig lita på så är tacksam för att solen valt att hitta hit.

Torsdag.


God morgon!

Stängde av mina alarm, första ringde 08.30 och det andra 09.00. Trött som en stock var ordet. Somnade inte förrän 03..

Little things.


Texten ovan är verkligen något jag tagit till hjärtat.

Tanken är både skrämmande och främmande att det ska behövas något så overkligt för att man ska börja förstå. Orden är inte tillräckliga, vare sig i tanke eller tal. Ibland räcker det med en blick eller en känsla, tystaden kan säga så mycket mer.

För att försöka beskriva kvällen så ärligt som möjligt, den har varit bland den värsta och bästa i mitt liv. Värsta på grund av vetenskapen att den man just då pratar med, håller hand och kramas med kan vara borta inom en snar framtid. Dagligen händer olyckor, död, förluster, sorger och allt som hör till. Jag vet att man aldrig vet vad som händer, du eller jag kan lika gärna bli överkörd av en bil imorgon, eller leva tills vi fyller 100 år. Men väntan på att någons låga kommer släckas är fruktansvärd. Speciellt när det handlar om någon som funnits i mitt liv sedan dagen jag föddes. Dagen då jag blev någons 'lilla hjärta'. Det gör ont ända in i själen.

Den bästa på grund av att jag tog vara på tiden. Jag tänker inte sitta där och ångra mig en vacker dag. Tycker man något, säg det. Känner man något, säg även det. Är gråten i halsen, gråt. Dyker minnen upp, berätta. Allt sådant som inte tycks vara viktigt har fått en annan mening. Man blir förändrad som person, men till det bättre. Framtiden kan bara avgöra vilken tid som är kvar. Något jag där emot vet är att jag har börjat ta vara på varje sekund. Plötsligt är gräset grönare. Kärleken mer underbar. Familjen mer viktig. Regnet mer mysigt. Ljuset mer starkt. Vattnet mer gott. Livet mer innehållsrikt. Märkligt hur fort allting runt om en själv kan förändras.

Idag var en bra dag trots allt. Imorgon är en ny dag.

Underbara väder.


Jag älskar mammas balkong! Den är inbyggd i väggen så det är totalt vindstilla. På sommaren blir det ibland för varmt för att ens kunna sitta där när solen står som högst. Denna dag var dock perfekt! Bland allt lek och bus med Åke (och även torka kiss, gå ut med honom osv.. haha) så har jag varit där ute mest hela dagen. Till lunch gjorde jag en omelett med tomat, skinka, rödlök och pesto. Svingott!

Forget about the price tag.
Strosade runt mycket i denna härliga jumpsuit i Turkiet. För 99:- blev den min på H&M.

Worth it.


Sommardag.

Utav bilderna kan ni förstå att lilleman sov som en stock i gräset.

Efter lunchtid kom mormor förbi och hämtade upp mig plus Åke. Rullade sedan till hennes karl som har radhus här i stan. Perfekt för Åke att kunna springa, busa och vara ute i en trädgård. Vi andra satt i solen där vi njöt av fikat. När fikat var slut förflyttade vi oss från uteverandan till bänken vid huskanten. Vad tror ni den lilla gör då? Lägger sig i gräset och somnar stenhårt. Han sov ända tills vi skulle fara. Jag som tänkte att han skulle få springa av sig så han blev trött när vi kom hem, det blev tvärtom.

Han busar just nu med katterna som undrar vad det är för konstig varelse som har kommit till familjen, haha.

Klocka.
När jag var liten kommer jag ihåg att jag hade någon/några klockor på armleden. Minns speciellt en vit. Tyvärr låg dom mestadels i skrivbordslådan eftersom jag inte tyckte om att bära klocka. På senare år tycker jag det är ursnyggt så när vi var i Turkiet förra veckan (!!) köpte både jag och mamma varsin klocka. Min ser ni på bilderna ovan.

Tror vi fick båda tillsammans för 450:- eller något sådant. Tänkte att vit blir bäst nu på sommaren men vill även ha en silver.

Lilla Åke.


Dags för att ta ut denna lilla lurv.

Tisdag.

Kvällen blev inte som jag förväntade mig igår. Omtumlande, intensiv och ångest är bara några ord som passar bra i den meningen. Saker och ting blir ofta inte som man förväntat sig, ibland till det sämre men ibland även till det bättre. Idag är en ny dag.

Mamma for till jobbet imorse och kom då in med lillen som la sig på en filt i min säng. Myspys! Nu är vi alla fall vakna och redo för dagens äventyr. Får se vad denna soliga dag har att erbjuda. Troligtvis blir det mycket tid som kommer spenderas utomhus men även en hel del balkonghäng. Fast.. det är ju också utomhus vid närmare eftertanke. Haha!

Girls.


Jag & mamma har ätit supergod middag. Fetaostsallad, kyckling och vattenmelon till det. Kan det blir så mycket godare?! Oj så bra jag har det här hemma. Skönt att slipppa laga middag, haha. Vi har även varit ner på stan där vi hyrde film och köpte lite carra.

Mysmåndag med andra ord!

Gulle.

Jag är lite kär.

Besök hos mormor.

Mormor bjöd på god lunch och daimglass till efterrätt. Mysigt att komma hem till sin hemstad och bli lite bortskämd, hihi.

Klurigt.


Felsökningen när det gälller bredbandet går inge vidare. Letar på telias hemsida efter information dock utan resultat. Verkar stå om allt utom det jag söker, ironi. Ger upp för stunden och tar istället med mig Åke till mormor där jag ska bli bjuden på lunch. Trevligt!

Måndag.


Uppdatering från Skellefteå!

Ni skulle se mig i skrivande stund. Sittandes på golvet med datorn på en stol, haha! Mamma trodde det var fel på hennes dator men det visade sig att det är internet (mobilt) som strular. När jag skulle ut på internet fungerade det inte.. ringde mamma och berättade. Bättre att det är internet än datorn i alla fall, med tanke på att hon fick datorn i julklapp.

Idag klev jag upp 04.30.. hade ställt alarmet på 04.45 men vaknade 8459346 gånger under natten så till slut blev jag less av att kolla på klockan allt för många gånger. Tog bussen som gick 05.25 så har varit här hos mamma i 2 timmar. Var nyss ute med vovven för första gången.. jäklar också. Han "högg" mig i benet men inte så allvarligt. Bättre blev det inte när jag sa åt honom och sedan försökte lägga ner honom på marken. Då ville han såklart äta upp mina händer eftersom han älskar fötter och händer. Farligt! Nämen annars går det bra. Han fick springa av sig ute på gräsmattan så nu sover han sött - tills nästa gång. ; )

Välkommen hem.


Fick ett sms av Petter att dom har passerat Ö-vik för ett tag sedan vilket betyder att han är hemma om bara en liten stund. Som jag har längtat efter honom! Längtar fortfarande eftersom han inte ännu är hemma, haha. Under juni sågs vi inte så mycket, han var i Turkiet en vecka, kom hem en vecka och sedan for jag till Turkiet en vecka. När jag kom hem hade han redan farit iväg till P&L, det är alltså där han är på väg hemifrån. Vi hinner bara ses några timmar ikväll.. imorgon tar jag bussen till Skeå.

Det är ju trots allt tur att vi bor tillsammans. Jag anser att det är viktigt att sakna varandra samtidigt som man gör saker på sitt eget håll och med sina egna vänner. Men nu är det på tiden att vi får umgås! Dessutom är det snart dags för flytt till en större lägenhet vilket kommer bli GRYMT! Så nog har vi tid att bli less på varandra också under flyttveckan, haha.

Ska stänga ner datorn och förbereda mig för att ge min sambo en bamsekram!! Hörs imorgon alla fina.

Paus.


Tar mig en paus i allt ståhej. Har gjort en god sallad och tittar på en film.

Batteriet till systemkameran är på laddning. Tänkte fota några saker och sedan lägga in på datorn. Kommer inte ta med mig kameran till Skeå så förbereder lite foton jag kommer lägga upp under veckan. Men kommer ta med mig min vanliga kompaktkamera så aktuella bilder slänger jag in i vanlig ordning. Ska fota Åke (mammas nya hundvalp) också så ni får se honom, kanske även en filmsnutt. Vad tycker ni om det? Var inte rädd för att skriva en kommentar, jag vet att ni är många fler som läser än som kommenterar.

Söndag.


Tjabba tjena!

Under eftermiddagen har jag ett antal pyssel jag ska hinna med. Först ut på schemat står 'packa väskan'. Mamma åker till Skellefteå nu på eftermiddagen så hon ska ta med min resväska. Hon har bil så det underlättar att jag slipper ta den på bussen imorgon. Ska även vika tvätt, duscha och städa undan här hemma. Utöver det ska jag försöka hinna laga några matlådor och stoppa in i frysen, bra att ha!

Jag gråter bara i regnet.125 000 visningar på bara 2 veckor. Klicka på 'play' så förstår ni varför.

Vackert. Får inte nog.

June.Juni passerade fortare än väntat.

Vi är redan inne på dag nr 2 i juli, hör ni hur galet det låter mina vänner? Föregående månad var innehållsrik om jag själv får säga det. Köpte rätt mycket kläder och bikini inför sommaren. Petter köpte en systemkamera som vi numera ser som en familjemedlem, haha. Vi firade studenterna och dagen efter fick jag en alldeles egen överraskningsfest. Avslutade månaden på allra bästa sätt - en vecka i Turkiet.

Juli kommer bli minst lika härlig. Imorgon kommer Petter hem, har inte setts på 1,5 vecka. Söndagkväll eller måndagmorgon åker jag till Skellefteå. Eftersom mamma har blivit med valp ska jag sköta honom på dagarna. På fredag åker jag tillbaka till Umeå över helgen. Sedan är det lite oklart men kommer i alla fall vara mycket i Skellefteå kommande veckorna. Främst av allt är ändå att vi måste börja packa!! Vi flyttar ju i slutet av juli. En annan stor sak denna månad är min operation 27 juli. Längtar verkligen! Önskar mer än allt just nu att mitt ben blir bra efter denna operation så jag får skrota mina kryckor.

Min spekulation säger mig att kommande veckorna blir intensiva, mysiga, fullspäckade, lärorika och förhoppningsvis soliga.

Ebba Zingmark.


För er som inte har lagt märke till Umetjejen Ebba vill jag tipsa er om henne. Jag älskar hennes stil och spana in håret, sjukt fint!

Ebbas lookbook hittar ni HÄR.
Ebbas blogg hittar ni HÄR.

Lördag.


Gårdagen var märklig på alla sätt o vis. Saker man inte kan förklara i ord även om man så önskar. Tankarna snurrar precis som jorden snurrar runt sin axel, varv efter varv. Tacksam om det skulle finnas en off-knapp. Utan en sekunds tvivel skulle jag trycka.

Vaknade upp idag av att alarmet ringde högt som tusan. Inte svårt att vakna då man flyger en meter upp ur sängen, haha. Lördagar är väl till för att kroppen och hjärnan ska få sova ut men tvättstugan väntar på mig. Har bokat 12-22 så har hela dagen på mig vilket är skönt. Måste tvätta allting jag hade med mig till Turkiet plus lite handdukar, sängkläder osv. Men innan jag sätter igång med dagens bravader väntar en gröttallrik på mig!

Turkiet, del 1.

Tänkte att ni ska få se bilder från första dagen i Turkiet. Tog faktiskt inte sådär jättemånga första dagen eller under hela resan. Fast 500 bilder kan tyckas vara många men flera är likadana eller suddiga. Dagarna består av sol och bad hela dagarna medans kvällarna spenderas på restaurangen. Nämen har i alla fall en hel bunt med foton som ni ska få ta del av.

Vi börjar med första dagen.
Resan påbörjades kl 17 då min sambo skjutsade oss till flygplatsen. Han var tvungen att köra två omgångar eftersom vi alla inte rymdes då vi var 5 stycken som skulle iväg. Jag åkte första svängen. När vi kommer in på flygplatsen slår vi oss ner. Det var inte många personer där eftersom vi var ganska tidiga. Efter några minuters väntande tittar jag på en skärm som sitter på väggen.. 'Avgång till Antalya 21.50'. Planet skulle egentligen ha lyft 20.05. Mamma och hennes karl kom efter ett tag och jag berättade då vad som stod. Informationen vi fick var att att flygplanet hade varit tvungen att bytas ut i Antalya pga ett motorfel och därför blev det givetvis försenat. 2 timmar var inte alls så farligt men att sitta på flygplatsen flera timmar var mindre kul. Till slut kom planet och vi steg ombord. Resan gick kanon och även bussresan från Antalya till hotellet, den tog 2 timmar. Dessutom fick vi en egen liten minibuss där bara vi åkte så det var riktigt skönt! Speciellt för mig, slapp sitta trångt med mitt knä och kryckor.

Klockan var strax över 06 då vi äntligen var framme vid hotellet. Under resans gång hade jag inte sovit en sekund och planerade inte heller att sova något på morgonen. Vi gick till rummet som var superfint, slängde in väskorna och gick sedan för att utforska hotellområdet. Redan vid 08 la jag mig på stranden men bara en stund senare förflyttade vi oss till piren ute i havet. Där låg vi hela veckan faktiskt. Resten av första dagen i Turkiet får bilderna nedan tala för.

Regnet vräker ner.


På förmiddagen vattnade jag blommorna. Gick sedan in för att diska. Tittar ut genom fönstret - spöregn. På bara någon minut kom ovädret som innebar regn och åska. Kan inte förneka att det är mysigt, för det är det. Men onödigt att jag vattnade blommorna.. haha!

Fredag.Igår när jag satt på balkongen.

Blev en sen kväll igår, eller snarare inatt. Tror klockan var ungefär 3 när jag till slut lyckades somna. Anledningen var att jag inte orkade tänka men samtidigt kunde jag inte stänga av hjärnan. Vanligtvis brukar det vara så för min del med tanke på min ADD fast igår berodde det på något annat. På kvällen fick jag ett besked som jag inte ens kunnat föreställa mig. Vill inte gå in för mycket på vad det är men jag kan skriva att det i alla fall handlar om någon jag håller kär. En person i min närhet som snart inte kommer vara bland oss. Frågan är bara tiden.

Fånga dagen tåls att tänka på.

RSS 2.0