Paus.

 
Behöver minska ner på allt som som bidrar till min stress. Bloggen är en utav dom, jag börjar här.
 
Jag känner igen signalerna. Tänker inte sjunka till botten utan istället ta tag i detta. Det är inget trevligt ställe att vara på, jag vägrar hamna där ännu en gång. När man stressad över minsta lilla, är oerhört lättirriterad, fräser åt de i sin närhet, har en trötthet som inte är av denna värld, sover sämre, har dagligen ont i nacken pga spända muskler, känner kaos i hjärnan - då behöver jag vända livet. Upp & ner. Bara sådär. Kosta vad det kosta vill, jag tänker inte må dåligt för något jag inte har valt. För ingen väljer att ha ADD. Ingen väljer. Det bara finns. Men så länge jag kan göra något för att må bättre tänker jag banne mig inte tillåta stressen ta över, som den gör nu.
 
Jag måste hitta tillbaka till när livet var som bäst. Livet är absolut bra just nu, förutom min stress. Den förstör.
Det värsta av allt? Att jag känner de tre små orden komma tillbaka som fanns förut - jag orkar inte.
 
Jag kommer tillbaka, jag hoppas ni finns kvar då. 

Onsdag.

 
Lyckades jag somna innan 22 igår? Haha pyttsan, jag somnade inte förrän efter 23... nästan väntat. När alarmet ringde 06 imorse stängde jag direkt av det och dom andra alarmet jag hade ställt. När Petters alarm ringde vid 06.20 försökte han väcka mig men jag svarade bara att jag ska sova. Haha, så kan det gå. Ingen träning med andra ord men jag prioriterade sömnen. 
 
Kl 10 var jag hos tandläkaren där jag lagade en tand. Har aldrig varit rädd för tandläkaren, när jag var liten tyckte jag till och med att det var roligt att gå dit? Haha, det förstår jag inte nu. Det är bara hemskt för att mina käkar värker så mycket och får kramp när jag måste gapa så länge, fy. Bedövningen börjar i alla fall släppa nu, tack och lov. Jag berättade att jag ska äta julbord ikväll så då sa hon att hon skulle laga tanden i överkäken för jag har ett hål i nedrekäken också men då bedövas ju tungan. Hade inte varit så roligt ikväll då...
 
Nu ska jag vänta på en tjej som snart dyker upp, förhoppningsvis ska hon köpa ett par skor av mig. :)

The day we met, frozen, I held my breath.

 
Ruskigt vilken kall dag det har varit. Fast vi är väl van att det åtminstone blir -20 och ibland närmare -30 här i Umeå under vintern.
Inte varje dag såklart men när kylan slår till, ja då slår den banne mig till rejält. Så 18 grader som det var som kallast när jag kollade idag borde inte vara nånting haha. Var ändå skönt att vara ute, frisk luft.
 
Jag funderar faktiskt på att snart hoppa i säng. Hör och häpna! Fast det tar väl en bra stund innan jag har lagt mig om jag känner mig själv. Om jag räknar med borsta tänderna, skriva i min kalender, lägga fram kläder tills imorgon osv lär jag inte vara i säng förrän efter kl 22.00 trots allt.. men ska försöka göra en tidig kväll. Jag vill hinna träna imorgon eftersom det inte blev någon träning idag. Min tanke är att jag ska ställa alarmet på 06.00! Å andra sidan ska jag upp och jobba kl 07 på torsdag så det är väl bra att få in sömnrutinen. 
 
GOD NATT! ♥

Uncover.

 
Kommer ni ihåg denna tjej? Zara Larsson. Hon var med i taland 2008 och jag minns redan då hur grymt duktig hon var. Fyra år har gått och Zara har gått från barn till tonåring. Från 10 år till 14 år. Lyssna på låten här ovan, helt makalöst!! Tycker hon låter lite som Rihanna.

Tisdag.

 
Är glad att vi har nära till veterinären eftersom jag inte har körkort. Tog en promenad dit idag med Otis. Vi var ju där förra veckan för att röntga honom (OTIS ÄR FÖRRESTEN FRIRÖNTGAD!! Höfter A och armbågar 0! SÅ GLAD) samt att de kollade i hans öron. Visade sig att han har svamp i det vänstra och han hade lite i det högra. Det högra såg jättefint ut men det vänstra är fortfarande inte bra, fast det har i alla fall blivit bättre. Så vi ska fortsätta behandla honom en vecka till så får vi se nästa vecka hur det ser ut.
 
Otis blir ju helt galen när vi kommer någonstans, okej inte galen men helt överlycklig är väl ett bättre ord. Veterinären är inget undantag. Speciellt när det luktar alla möjliga djur och det sitter en annan hund i väntrummet... tackar kvinnan som sa att vi får komma in på ett rum och vänta istället så jag får andas, haha. Jobbigt att försöka hålla tillbaka honom när allt han vill är att hälsa på hunden. Vi fick vänta i 30 minuter innan veterinären kom eftersom de fick in ett akutfall. Det gör ingenting, hoppas bara det gick bra för den hunden... dock var Otis tålamod slut efter några minuter så han började bita på kopplet. Efter 10 min kom en veterinär in och sa att det skulle dröja och frågade om Otis tycker om leksaker. Haha ja, han gillar allt svarade jag. "Ja han är en labbe så han älskar väl allt och alla kan jag gissa ;)" Haha det har hon rätt i. Hon kom tillbaka med en leksak (den ni ser på bilden). Så snäll och omtänksam tjej! Det tackar jag för. Tog bara några minuter så hade han bitit av svansen på gosedjuret. Några minuter senare var det ett hål i örat och då la jag bort den. Ingen hit att äta bomull! 
 
Otis var i alla fall jätteduktig när dom kollade i hans öron och veterinärerna var hela 3 stycken! De 2 första som kom in var så himla bra, de visste att en superglad vovve väntade innanför dörren så de tittade inte på honom utan hälsade bara lite snabbt. Är så glad när folk har kunskapen! Hade de gullat med honom och pratat med bebisröst hade han ju bara blivit ännu mer glad och rörlig. Sedan kom veterinären som skulle kolla honom i öronen och en av de andra två stod vid Otis huvud och gosade med honom samt pratade. Otis älskade henne direkt, hihi. Toppenbra besök!
 
Vi vandrade hem i kylan... -17 grader. Brr.

En roadtrip till grannlandet.

 
Vilken helg vi har varit med om! I fredags hämtade vi hem Tango som fick sova hos oss till lördagen. Vi åkte iväg 07.30 på lördagsmorgonen och var framme i finland vid 14-tiden finsk tid (den var då 15 här i sverige). Långt ut i skogen skulle vi.. haha. Kvinnan som har kenneln vi skulle lämna Tango hos var jättetrevlig! Kände mig lite ringrostig på min engelska men det gick bra att förstå varandra. Ni skulle sett deras gård, jag har ALDRIG sett något liknande! Helt otroligt stort. Dom hade hundgårdar stor som en fotbollsplan. Vet inte hur många hundar dom har men Otis uppfödare sa kring 100. Dom har även draghundar och en lite mindre uppfödning av Jack Russel. Gun (Otis uppfödare) har berättat förut att hon är imponerad av att kenneln alltid lyckas hålla hundgårdarna ren också! Det är såklart ett måste men tänk dig att hålla efter så många hundar, galet.
 
Dog lite när det första jag såg var två gula labradorvalpar leka med varandra i snön. Sååå underbart söta. Hade lätt kunnat ta hem några i bilen, haha. Vi lämnade i alla fall Tango och körde vidare in till Rovaniemi där vi skulle bo tills söndagen. Vi besökte tomtelandet som jag berättar mer om senare, åt god middag och bara tog det lugnt på kvällen. Har haft en underbar helg men att åka 100 mil på drygt ett dygn är ganska intensivt. 
 
Vi hämtade Tango igår mitt på dagen och var hos Gun 19.30. Åh vad dom är tacksamma att vi gjorde detta åt dom, känns så roligt. Otis mamma ska ju föda när som helst så att lämna henne går såklart inte. Nu håller vi tummarna att Tango väntar valpar! ♥

Yo Kjälle.

 
Igår fick Otis träffa denna snygging! Kärt barn har många namn - Kjälle, yo kjälle. Ja det är sant, han kallas båda två. Lite roligt att ropa "yo kjälle!" till en hund, haha. Vi hade ingen aning om hur det skulle gå men det gick över förväntan, dom gick jättebra ihop! Dom är nästan lika gamla (skiljer bara 25 dagar) vilket kunde blivit svårt eftersom ingen skulle vara först i rangordningen då, tänkte jag. Men Otis är alltid den som lägger sig eller visar försiktighet vilket det vart nu. Dom rök aldrig ihop men Kjälle är mer ståtlig och "hej här kommer jag-typen". Vi släppte lös dom så dom fick busa av sig. Var ute nästan en timme innan vi for hem. 
 
Anledningen till varför Otis fick träffa Kjälle är för att hans ägare ska vara hundvakt åt Otis idag-söndag! Varken min pappa eller Petters mamma (eller nån annan som vi litar på) kunde tyvärr vara hundvakt just denna helg. Vilken tur att vi tänkte på Gabriella. Vi har träffat henne några gånger förut hos uppfödaren/viltspår/utställning. Vi lämnar ju absolut inte Otis till vem som helst men Gabriella verkar jättesnäll och bra. En bonus är ju att hon haft 2 labradorer förut och nu har hon Kjälle som också är från Destiny's.
 
Både vi och Gabriella ska gå en promenad med tomtebos hundgäng kl 19 med Otis och Kjälle så dom får springa lös tillsammans igen plus bli lite trött. Annars kommer det vara race inomhus hela fredagskvällen tror vi, hihi. Efter promenaden ska vi köra till Gabriella för att lämna Otis, kommer säkert kännas lite konstigt och främmande men det är även bra att Otis får vara med en annan stor hund i helgen. Han behöver den träningen.
 
Sedan börjar det spännande äventyret för oss... att hämta Tango!! 

Fredag.

 
Fredag, äntligen helg? Inte riktigt än men snart. Välkomnar denna fredag mer än någonsin med tanke på vilken intensiv vecka det varit/är. Jag trodde att vi hade tvätt igår 17-22 men det visade sig att det var i onsdags.... FAN. Precis så kändes det. Jag skriver ju i princip upp allt i min kalender men tänkte att jag kommer ju ihåg tvättiden. Bättre än så borde jag känna mig själv. Mitt huvud är kaos, mer eller mindre, jämt. Det är ett under att jag lyckats få denna vecka att gå ihop. Återstår väl att se om jag bryter ihop när stormen lugnat sig. Brukar vara så nån dag eller en period men sedan är jag tillbaka på banan igen. Eller så kan jag bara hoppas att jag lärt mig hantera min stress bättre och lärt mig att allt löser sig.
 
Svårt att tänka så dock. Livet är bra just nu, väldigt bra faktiskt. Det är bara dom där småsmåsmå stressmomenten som förstör ibland. Fast det är faktiskt bra att tänka så mycket som jag gör, för det är många gånger det varit positivt också. 
 
Jaja. Sluttjatat från min sida! :)
 
Tur det fanns tvättid idag 12-17, det tackar jag tanterna i huset för. Dom bokar ju alltid upp hela veckan typ. Haha. Nu är det värsta gjort, bara torkningen kvar när det gäller tvättstugan. Nu ska jag ta ut Otis en sväng innan jag börjar packa.

Torsdag.

 
God morgon på er! ♥

Idag har jag ganska mycket på schemat. Klockan är bara 09 men har redan hunnit jobba, gått hem från jobbet, gått morgonpromenaden med Otis, rensat lite i förrådet (gick knappt gå in där, nu kan man i alla fall sätta in två fötter, haha) och nyss ätit frukost. Om ett tag ska jag bege mig mot gymmet. Skönt att få göra bort träningen på förmiddagen tycker jag. Ikväll är det tvätt som gäller men vi ska även fara och träffa en hund! Mer om det senare. 
 
Bäst att ta tag i dagen.

1 år hos oss.

 
För exakt en vecka sedan var det 1 år sedan vi fick hem vår lilla kille. ♥
 
Då var han 9 veckor och vägde 9 kilo. Idag är han 14 månader och väger 37 kilo. Den första tiden var helt underbar även om det innebär mycket jobb, såklart. Vi bar honom upp och ner för alla trappor flera gånger om dagen tills han vägde 15 kilo!! Eftersom vi bor på tredje våningen. Kommer mycket väl ihåg när vi hade varit och tittat på valparna, skrev under och for hem helt chockad.. haha. Både jag och Petter var lite uppe i det blå. Några dagar senare satt vi i bilen på väg hem från veterinären och med världens finaste Otis. Petter körde och jag hade Otis i mitt knä. Fick ont i hjärtat när Otis ylade hela vägen hem... han förstod ju inte vad som hände. Var med främlingar på väg bort från sin trygghet.
 
Men det tog inte lång stund för honom att bli trygg hos oss och framför allt med oss. Det är verkligen fantastiskt att få ha honom hos oss varje dag. Nu när vi ganska säkert vet att han är fritöntgad kan jag inte låta bli att tänka på dagen han blir pappa, även om det lär dröja ett bra tag till. För jag vet att Otis då kommer ha en son här hemma hos oss! 

Mot jobbet.

 
 
Dags att börja klä på sig alla lager av kläder för att sedan gå till jobbet. Ha en bra onsdagskväll fina ni! 

Onsdag.

 
Var på gymmet på förmiddagen, var även där igår så 2 gånger denna vecka känns som en bra början! Med tanke på att jag var sjuk/förkyld/hade nackspärr/huvudvärk förra veckan så hade jag inte tränat på 11 dagar. Skönt att vara tillbaka. Vet att min motivation brukar rinna iväg om det blir ett litet uppehåll men nu var det bara att gå till gymmet, känns tusen gånger bättre när man går hem bara för man varit så duktig haha.
 
När jag gick dit sken solen vilket var superhärligt. En annan visa var det när jag öppnade dörren för att gå hemåt.. hej snö. Jag som börjar jobba kl 16 lär få traska i snön men vad gör väl det. Tur det finns täckbyxor! Stockholm håller väl på snöa bort idag.. haha tycker det är lite ironiskt att det varje år är samma visa. Snön kommer och det blir kaos i södra sverige. Nu förstår jag att det snöar rejält mycket i stockholm idag men norrland får aldrig lika stor uppmärksamhet när det snöar hur mycket som helst här? Antar vi är mer van vid snö och har mer resurser. Nä inte vet jag men det känns som det blir lite överdrivet. 

Greveholm igen.

 
Nu blir det glöggmys framför julkalendern. Varken jag eller Petter har sett något avsnitt detta år vilket är ett måste! Speciellt nu när det är greveholm igen, hoppas det är lika bra som dom flesta verkar tycka. Otis är fortfarande lite seg och trött efter det lugnande han fick idag men han börjar få lite mer energi, sakta men säkert. 
 
Så nu ska vi se alla avsnitt som varit hittills, längtar. Hoppas ni alla har en mysig kväll. ♥

Röntgad!!

 
Nu är vi hemma efter ett besök hos veterinären. Egentligen får man inte svar förrän tidigast torsdag men tack vare att vi har en sådan "känd" uppfödare fick vi veta redan när vi var där att det såg bra ut!!! :) Uppfödaren sa att vi skulle be en tjej (som hon sa namnet på) kolla på bilderna och när jag försökte fråga hon som röntgade lät det tveksamt. Jag sa att **** skulle kolla på bilderna eftersom det var vad uppfödaren sagt. Efter några om och men hör jag där utanför i korridoren "ja det är ju strömdahl's hund" haha! Så roligt. Det är uppfödarens efternamn och senast förra veckan var hon där för att röntga 4 hundar... så ni kan ju tänka er att dom känner henne ganska väl! Alla som såg Otis tyckte han var sååå fin och glad. Haha jotack, glad det är han alltid. "Oh, ja han är från Destiny's ja" hör jag en veterinär säga som skulle hjälpa till. Haha. Inte för att det spelar någon roll egentligen, men det är roligt att höra.
 
Röntgenresultatet kommer ju läggas ut på SKK men som damen sa "det ser bra ut! men man vet aldrig vad vi hittar på...". Ringde uppfödaren för att berätta och oj vad hon blev lättad och glad! Så han verkar ha bra höfter och armbågar! Vi skulle även ta en skiva med bilderna (också vad uppfödaren sagt, haha, tur vi har henne som alltid vill hjälpa och kan ALLT). Så ikväll ska vi skicka bilderna till henne eftersom hon ville kolla på dom. Ni ser ju, hon kan till och med kolla räntgenplåtar. Hur bra som helst. :) Wii, är så glad!
 
Var lite otäckt att se Otis när han fått lugnande men det gick bra. Eftersom Petter har sin skadade hand var jag den som fick vara med under själva röntgen. De kollade även båda hans öron plus tog prov. Hon gick sedan för att kolla i ett mikroskop och när hon kom tillbaka berättade hon att det är öroninflammation (svamp) Otis har. Vi köpte ett medel som förhoppningsvis ska hjälpa. Det var även lite i det andra örat så vi ska ha det i båda öronen. Vi ska tillbaka om en vecka så håll tummarna att det ser fint ut då!
 
Gud vad jag babblar. Blev bara så glad! Tjing. 

Tisdag.

 
Hittade denna bild som togs när jag nyss kommit hem från Turkiet i oktober.. åh vad brun man var. Jämfört med nu - likblek.

På tal om det inser jag att jag knappt visat er några bilder från resan! Bara någa enstaka, dom hittar ni under kategorin "Alanya -12". Får ta och visar er i veckan. Passar väl bra med några härliga utlandsbilder nu när snön kommit? Man kan i alla fall drömma tillbaka. Hihi.

Måndag.

 
Brr vilken kall måndag. Men jag är glad att det inte snöar i alla fall, det fick vi tillräckligt av i helgen. Trotsade kylan och tog en promenad till stan idag (tar bara 10 min). Hade möte med jobbet och sedan blev det en massa prat och varm choklad med bästa Emelie.
 
MYSmåndag! 

Update!

 
Haha åh. Otis ska alltid se så ledsen och deppig ut på bilden, inte alltid med ofta. På bilden här ovan som jag tog idag ville han leka men matte (jag) ville bara fota vilket han inte tyckte var lika roligt, söting. Speciellt inte när det är han som fotas. ;)
 
Förresten, glömde berätta hur det gått med Otis öra eftersom jag inte uppdaterat något under helgens gång. Vi var hos uppfödaren i torsdags och jag frågade henne vad hon trodde. Hon sa att om det börjat lukta (vilket det gör) borde vi kolla upp det men hon brukar ta kortison på en tops och smörja i örat vilket ofta hjälper. Vi har provat det men verkar likadant. Kommer och går hela tiden. Hon sa att det kan bero på fodret eller pga att det varit regn så hans öra blir fuktigt osv.
På tisdag ska vi röntga Otis så då ska vi passa på att fråga veterinären om hans öra. Vill ju att det ska bli bra.. lillgubben.
 
Nu ska jag berätta något spännande. Tidigare i veckan frågade uppfödaren Petter om han vill/kan skjutsa en av deras hundar till Finland!! Jag har ju inte körkort så det blir Petter som kör. Dom ska para en av deras tikar med en hane i Finland och eftersom de har så mycket att göra (jobb, kennel, stora stockholm + att Otis mamma väntar valpar vilken vecka som helst!!) så frågade dom oss vilket jag tycker är superkul! Att dom litar på oss så pass mycket och låter oss göra en sådan stor grej är häftigt. Jag menar, hur ofta tar man med sig en hund som inte är ens egen till Finland? Vi ska kanske också bo på hotell eftersom det är en bit att köra men det behöver ju inte vi betala. Så nästa helg bär det av.
 
Frågan just nu är bara om jag kommer följa eller inte... Otis kan inte följa med så i sådana fall måste vi ha hundvakt. Löser det sig hade det varit toppen men om inte så får jag helt enkelt stanna hemma. Men det hade varit sjukt roligt att få en liten roadtrip!

Söndag.

 
Fredag och lördag bestod av vila. Har något virus i kroppen men idag mår jag mycket bättre så jag är på bättringsvägen! Skönt. Igår tog vi fram julpyntet så några tomtar har fått sin plats samt att vi har satt upp julstjärnorna i fönstret. Så mysigt! 
 
Nu ligger Otis och "pratar" här bredvid mig och Petter, haha. Dags att gå ut och vi ska köra någonstans där vi kan släppa honom. Har ju kommit hur mycket snö som helst denna helg och Otis kunde inte vara mer glad, han fullkomligt studsar fram på promenaderna.. sötnissen.

RSS 2.0