Fredagsmys på G.



Bild från arkivet, eftersom jag inte kan ladda upp en bild (segt internet).

Ska gå ut med Åke på en promenad om någon minut. När jag är tillbaka ska jag & mamma bege oss till min faster. Hon ska bjuda på middag och vi får helt enkelt se vad som händer sedan. Att en rolig och mysig kväll väntar är jag i alla fall säker på! ♥

Hoppas ni alla får en underbar kväll!

I could possibly win on the walk.





Din sko, 299:- på rea. 499:- ordinarie pris.

Efter att ha gått i dessa några dagar insåg jag att mitt knä inte är redo, än. Eftersom jag bara har gått i tygskor, alternativt sommarskor, under så många månader längtade jag att få ha ett par riktiga boots. Speciellt nu när det är höst. Känns såklart tråkigt, men knät kommer absolut i första hand.

Istället ska jag se till att köpa riktiga "gåskor" på någon sportaffär. Tänker inte riskera att knät blir dåligt igen. Dessutom måste jag ständigt påminna mig själv om att köra rehab. Det är lätt att man blir lat och bekväm - speciellt när jag inte har ont längre. Tar flera månader att bygga upp muskler, rörlighet och balans.. vilket jag måste komma ihåg. Tro inte att jag klagar eller är bitter, tvärtom. Jag är så glad att jag kan GÅ!! : ) Krävs bara tålamod från min sida.

Fredag.



Yeeeeeey. Internet fungerar! Åtminstone för stunden, haha. Hoppas bara jag hinner skriva klart detta inlägg. 

God morgon på er!

Här vaknade jag vid 9-tiden av att en liten hund väckte mig.. försökte somna om men icket. Lika bra att stiga upp, tänkte jag. Nu ska jag äta frukost och kika lite på tv. Lyckades hjälpa mamma med den igår. Hon har inte kunnat få in några andra kanaler än 1:an och 2:an. Tvn har hon haft i några veckor så ni kan ju tänka er hur frustrerande det är att inte kunna se IDOL. Om ni ser på det.. annars kan ni tänka er något favoritprogram som ni har. Hur som helst. Efter några minuters knåpande och några knapptryckningar senare var det fixat! Lite teknisk är jag nog minsann, haha. : )

Skellefteå.

Blev ingen update på bussen som ni kanske märkte. Somnade efter 5 minuter och vaknade när det bara var en liten bit kvar. Är hos mamma nu. Sedan flera timmar tillbaka har jag försökt få igång internet men det går inge vidare.. skriver från mobilen nu. Så ni vet att jag lever iaf. ;-)

Torsdag.





Snacka om höstväder.

Idag passar regnet faktiskt ganska bra, om man får säga så. Jag ska nämligen åka buss i 2 timmar! Vars jag ska? 13 mil norrut, till skellefteå med andra ord. Min mamma bor ju där (ja.. hela min släkt i princip). Bussen går om drygt en timme men innan dess ska jag äta frukost och packa. Som vanligt har jag skrivit en lista redan igår. Jag och listor hör som ihop, sedan jag kunde skriva. Nu har jag haft hela gårdagen på mig att skriva sådant som jag måste packa vilket betyder att jag förhoppningsvis inte glömt något!

New phone.





Här har ni den - min nya kärlek!

Eftersom jag inte haft en egen mobil på snart ett år känns detta underbart. För er som undrar. Köpte en förra hösten men som jag lämnat in flera gånger. Gick inte ens prata i den. Nu skulle jag få en ny, men istället valde jag att betala mellanskillnaden för att få en bättre mobil. Den jag köpte förra året var en rätt simpel. Ni vet.. en sådan "bara ringa och smsa mobil". 

Samsung galaxy S plus.
2:an har ju precis kommit ut, men det är inte den jag har, inte heller den gamla. Plus är en nyare version av Galaxy S. Lite svårt att förklara, haha. Jag är verkligen ingen expert på mobiler men jag kan i alla fall säga att jag tycker denna är grym! Awesome helt enkelt!

I saw a light shine from a window.



Mina nya gardiner. Ni såg en skymt av dom i ett tidigare inlägg som jag skrev idag. Här ser ni i alla fall hur dom ser ut, båda två. Hade en annan vit gardin (bara på ena sidan) innan, men den var för "stor". För bred med andra ord. 

PS. Kika in här senare ikväll.. då ska ni få se min nya mobil! : )

Onsdagsmiddag.



Kommer ni ihåg vad jag gjorde för precis en vecka sedan? Kanske inte.. haha. Jag och Petter fick besök av 3 av hans syskon + hans systers pojkvän. Vi lagade middag och ikväll blir det samma sak! Denna gång ska vi till Josefine. Undrar vad som bjuds på, spännande.

Hoppas ni får en fin kväll! ♥

The fire will not fade, not this time.



Hjärtat har följt mig sedan min första lägenheten. Nu har den fått sin plats i vår nya. Mellan två fönster i vardagsrummet.

Ni ser även en skymt av gardinerna som jag hängde upp för några dagar sedan. Ni får se dom senare.

Godmorgon!


In the night, the stormy night.



Ljuslyktor som vackert står i sovrumsfönstret. Inhandlade för några dagar sedan.

Höstigt.



Myser i mina sammetsleggings och en dunderhärlig tröja.

Grow me a garden of roses.



Äntligen (minst sagt!) har vi köpt prydnadskuddar till sängen. Överkast hade vi redan, kuddar också för den delen. Men när vi flyttade hit, för 2 månader sedan, ville vi ha nya. Hela lägenheten gick i gråskala första veckorna men nu har vi börjat få lite färg här och där!

Tisdag.



Testade min kamera på mobilen imorse.
Blev ingen mer update igår eftersom jag hade mina fingrar på mobilen istället. Ja, jag köpte en ny igår! Berättar 

Så, för att dra en kort version av gårdagen. Hämtad av Emelie > Salongen > E färgade och klippte sig > Lunch på pizzeria > Biltur för att hämta E's mamma > hem. Var tänkt att jag skulle med till några affärer också, men eftersom klockan redan hunnit bli 15.30 droppade dom av mig hemma. Petter hämtade mig och sedan blev det elgiganten. Väl hemma pysslade jag med mobilen. Den skulle ju laddas helt och hållet och sedan installeras osv. Middagen blev sen, typ 20.00. Ganska bra ändå.. eftersom IDOL precis började. Resten av kvällen försökte jag "lära" mig min nya mobil.

Nu har jag suttit vid datorn i 2 timmar för att försöka lära mig allt som rör dator och mobilen. Som att föra över bilder, musik blablabla. Dock går det bara lägga till några få låtar i biblioteket i programmet jag använder, som hör till mobilen. Trots att jag klickar på hela mappen. Struntar i det, nu vill jag ha frukost!! : ) Är svinhungrig.

On my way.



Nu ska jag gå iväg till bushållplatsen. På bussen sitter redan Emelie, eftersom vi ska hämta en bil och sedan åka vidare. Följer med som sällskap idag när hon ska färga håret. Efter frisörbesöket får vi se vad som händer, men med Emelie har jag minsann aldrig tråkigt! : )

Måndag.



Redan när klockan visade 07 klev jag upp. Börjar denna vecka med att ha mycket tid! Jag är en person som verkligen behöver, och vill ha, mycket tid på morgonen. Dagen blir oftast bättre då. Har några saker jag ska hinna med idag, så tid är minst sagt bra. Än så länge har jag duschat och ätit frukost. På 2 timmar, haha. Istället för att skriva onödiga meningar här ska jag fota, fixa mig, gå till apoteket och lite småpyssel. 

Vi hörs på ett tag finisar!

Dags att besöka John Blund.



Större delar av dagen har spenderats på affärer. Hela eftermiddagen for vi runt för att leta lite olika saker. Inte kom vi hem tomhänta inte! Bland annat ett par gardiner, en strykbräda, ljuslyktor mm. fick följa med hem. Tänkte visa er bilder på några av sakerna imorgon. Sounds good? Ni ska även få se mina nya kängor, som jag köpte igår. 

Dessutom var vi förbi på elgiganten. Imorgon ska jag köpa en mobil! Gissa vad det blir för någon?! : )

Hörs imorgon, nu är det läggdags. Natti! 

där allt är annorlunda och jag är jag.



Detta hade jag & min sambo laddat upp med igårkväll. Behöver jag ens nämna att det var ruskigt gott?

Förvånadsvärt är dock att godis är kvar!! Köpte det igår på eftermiddagen men för någon timme sedan hade jag inte ätit en enda, haha. Blev mätt av alla grönsaker, dip, cola och torkad ananas. Bra är väl det, eftersom jag har godispåsen bredvid mig ikväll, istället för i magen!

Söndag.



Söndag, vilket vanligtvis brukar vara slappardagar. Inte idag! Jag & Petter ska fara iväg på lite olika ställen under eftermiddagen. Vi ska försöka hitta några saker till hemmet. Sådant är alltid kul tycker jag! Hoppas vi kommer hem med några prydnadskuddar och gardiner.

Ha en fin söndag! ♥

Feeling.



Slänger bara in någon mening, tänkte jag. Ljusen är tända och nu ska jag göra grönsaker & dip! : ) Mums.

Hörs imorgon.

Take me wondering through these streets.



Längtar tills jag kan börja använda dessa skor. Köpte dom i mars tror jag.

Pga. att mitt knä blev skadat igen har jag inte haft dom mer än en gång. Längtar tills jag överhuvudtaget kan ha andra skor än mina platta tygskor. Fast.. ett par kängor utan klack skulle jag behövt köpa. Superbra att ha nu inför hösten. Kängor. Det får bli mitt nästa köp!

Lördag.


God eftermiddag gott folk! ♥

Sitter hemma och väntar på att min hämtning ska komma. Blir att ta en fika någonstans. Vars? Det återstår att se!

I was searchin' for a place to go, somewhere to rest my head.



För en liten stund sedan, ca 30 minuter för er som vill veta, kom jag hem från mamma. Det första jag gjorde var såklart att ta av mig ytterkläderna, men efter det for tjocksockarna på direkt! PÅ BUMS. Svinkallt ute. Jag är alltid iskall om händer och fötter, men nästan bara under vinterhalvåret? Började bli kall för någon vecka sedan. Skumt. 

Kvällen hos min familj var mysig. Åt lasagne till middag, den var riktigt god! Givetvis stod 'Idol' på schemat kl 20.00. När klockan var 19.52 blev vi godissugna så jag sprang (läs: gick) till affärn fär jag köpte godis och naturgodis. Resten av kvällen blev det en massa prat. Mys!

I'm so thankful for her guidance, She helped me get this far.






Ikväll är jag bjuden, eller.. bjuden lät så himla "fint", ska jag till mamma och äta middag. Hon kom hit till Umeå idag och är nu hos sin karl. Han bor bara 5 minuters gångavstånd från mig & P så det kunde inte vara så mycket bättre! Nu är det bara mamma som fattas i denna stad. ; )

Nu ska jag och Åke trippa iväg. Hoppas ni får en fin fredagskväll! ♥

Jag ska sakna dig imorgon, ja du vet hur jag kan bli, så kom och hälsa på om du tar vägen förbi.



Kom nyss in från en promenad med Åke. : )

Fredag.



Puuuuh. Överdriver inte när jag säger att det har varit jobbigt med att sortera alla bilder. Både igårkväll och imorse har jag suttit flera timmar framför skärmen. Där kan vi tala om att testa sitt tålamod.. minst sagt. Totalt lyckades jag återställa ca 4000 bilder men jag hade mer än så. Ungefär 2000 foton saknas. FY! Men tänker inte ägna någon bitterhet åt det utan istället vara glad att över hälften är tillbaka. : )

Nu är alla bilder inne i sina mappar, nu återstår bara att sortera dom i mappar i mapparna. Haha, hängde ni med? T.ex. i mappen "foton" hade jag olika mappar som hette "natur, djur, mat & dryck" osv. Huvudsaken är i alla fall att dom är i sina huvudmappar så jag har lite ordning. Innan jag gör allt klart ska jag se vilka bilder som finns på mitt usb samt föra över flera bilder från datorn, ifall dom skulle försvinna igen! Ska även köpa en extern hårddisk, men tills dess är usb bättre än ingenting. Ska även föra över några bilder från både systemkameran men även kompaktkameran, eftersom det finns många bilder där. Tyvärr återställdes inte så många foton som är tagen med systemkameran men dels har Petter några på sin datorn + att några är kvar i systemkameran.

Oj. Vad jag babblar om mina bilder! Anyway. Allting löser sig, som ni ser.

Desperat.

Panik är inte ens ett tillräckligt ord när det gäller vad jag kände idag. Skulle klicka på mappen "mina bilder som ligger i min startmeny. Gick ej att klicka på, hände ingenting. Öppnande istället min användare "Micaela" där alla mappar ligger. Ni vet.. min musik, bilder, filmer, dokument osv. Då insåg jag varför det inte fungerade med att klicka på bilder.. HELA MAPPEN "BILDER" VAR BORTA!!!!!!!!!! 

Efter en gråtattack, förtvivlan och ilska fick jag lite hopp i alla fall. Körde ett program som lyckades återställa väldigt många bilder. Inga bilder fanns ju i papperskorgen eller nånstans heller. HELT BORTA. Nu sitter jag och sorterar alla bilder i olika mappar. Det är fruktansvärt många att gå igenom men jag är sjukt glad att de flesta är räddade. När jag har lagt alla i mappar ska jag gå igenom dom. Se vilka som är kvar och vilka som saknas. Bara att lägga alla i olika mappar kommer ta evigheter. Flera tusen bilder. 

Återkommer senare. Kanske ikväll, annars imorgon. Måste ordna detta klart.

Och jaaaa. Jag vet att jag borde sparat dom på skivor eller hårddisk blablabla. Jag har sparat flera bilder på mitt usb, men det har jag inte gått igenom ännu. Vill ordna detta på datorn ifall det händer igen. Nu ska jag banne mig spara så många jag kan på mitt usb och sedan köpa en extern hårddsik. Frågan är hur tusan hela mappen "bilder" bara kan försvinna?

Mumma.



I mina bilder har jag en mapp som innehåller bilder med mat/dryck/fika/godis/snacks. Allt ätbart ni kan tänka er, haha. Farligt att gå igenom bilderna.. man blir så sugen!! På tal om det så är det dags för lunch. Ska se vad jag kan knåpa ihop för smarrigt. 

PS. Vattnet funkar igen!

Torsdag.



Vaknar upp av regnet som verkligen öser ner mot taket, som är precis ovanför oss. Mysigt tycker jag! : )

Mindre mysigt är det att Petter precis skulle fara till jobbet när jag vaknade och sa "vi har inget vatten". Nyvaken som jag var trodde jag han skämtade, men icket. KUL. Tänker på alla dom som går flera mil dagligen för att hämta vatten.. fy tusan vad vi är bortskämda här i sverige. Vill inte sitta och klaga men visst hade det underlättat om man hade vetat att vattnet skulle försvinna idag? Står inte ens något på UMEVA eller VK om det heller. Ska gå ner i trapphuset och kolla om det står någon lapp på dörren eller där omkring.

Much more than a Grammy award.



Middagsgästerna for för ett tag sedan och nu är det bara en sak som gäller resten av kvällen: CHILLA. För att tala klarspråk är jag riktigt trött i huvudet. Under dagen har det varit många intryck och mycket information. Till slut stänger jag av. Önskar att jag gjorde det direkt men ibland går jag på i 110 tills kvällen kommer. Då jag kan andas ut. Helt och hållet. Fast, egentligen är sömnen det enda som gör mig avslappnad helt och hållet. Man behöver inte tänka, får tid att få energi till kommande dag och framför allt så får hjärnan en chans till återhämtning. Att ständigt vara igång är tröttsamt för vem som helst, skillnaden är väl bara att vissa behöver mer tid åt lugn och ro. Jag är alltid (oftast i alla fall) lugn och trevlig. Det är i alla fall hur omgivningen uppfattar mig, speciellt eftersom det är den sidan jag väljer att visa. Inte alltid medvetet utan av en vana och även en oro. Svårt. Jag vet. När man inte kan ta på en känsla är det ännu svårare att beskriva den i ord. På något sätt är min terapi att skriva. Ända sedan barnsben har pennan varit min trygghet. Pennan har bytts ut mot tangenter men det viktigaste för mig är bara att få ner det nånstans. I ord kommer tankar sällan som jag vill förmedla dom, men när jag väl får skriva kommer det automatiskt. Fråga mig inte varför. Inte ens jag själv behöver veta. Huvudsaken är att det kommer ut, det som finns på insidan.

Såhär är jag ibland. Måste få sätta ord på det som känns, även om det är som en dimma för er. Kanske någon förstår, kanske inte. Så länge jag har något kreativt som jag kan fly till, då andas jag. För mig kommer något kreativt alltid att finnas, än så länge har det varit ord. Fast.. vid närmare eftertanke så mycket annat också. När jag var mindre ritade jag varje dag, hela tiden. Sång är något som ligger mig varmt om hjärtat också. Speciellt att lyssna på låtar. Dom tar mig till en annan värld för stunden. 

Nu blir det sådär, det jag talar om. Orden rinner iväg. Efteråt kan jag aldrig förstå hur jag kunde skriva flera meningar så snabbt, utan att tänka. Wow. Det där har jag aldrig tänkt på förrän nu när jag skrev det.. att när jag skriver behöver jag knappt tänka. Låter konstigt då man ibland tänker efter på vad man skriver - men det gör jag oftast inte. När det handlar om känslor och tankar finns det redan inom mig, och när jag väl skriver kommer det bara ur mig, snabbare än jag kan tänka "vad ska jag skriva?". 

Orkar inte ens läsa igenom texten jag nu har skrivit, det får vara som det är. Jag är för trött i huvudet för att orka. Motorn har lagt av för idag, men med lite bensin under natten (sömn) ska den startas imorgon igen. För att återkoppla till middagsgästerna så berättar jag mer om det imorgon. Nu måste jag prioritera mig själv, vilket man måste göra för att må bra i längden.

Onsdag.



Finaste Åke.

Full rulle hela dagen, därav ingen uppdatering förrän nu på eftermiddagen. Har varit på promenader i fina vädret, riktigt varmt ute idag. Skönt! Fast det som tagit mest tid är väl samtal i telefonen, haha. För en halvtimme sedan gick det upp för mig att jag måste börja städa. Egentligen har jag "storstädning" imorgon men behöver göra lite idag. Varje dag gör man ju flera saker i hemmet som innebär disk, matlaging, fylla på toapapper, plocka undan saker mm. Ni förstår nog poängen. Men känner att det behövs lite städning idag eftersom vi får besök i afton. Har nyss dragit fram dammsugaren så nu återstår bara dammtorkning. Ska väl plocka undan lite också men det går ganska snabbt.

Ska sluta skriva och sätta igång med det som är kvar. Hörs på ett tag!

Rubrikrubrik.



Under eftermiddagen följde Beatrice med mig på en promenad i det underbara vädret. Blev även lite häng hos mig efteråt. Trevligt! 

Nu ska vi iväg till Petters syster. Vi ska få träffa hans systerson för första gången! Längtar! : )

Is i kylen?



Har ni någonsin haft is i er kyl? DET HAR JAG!

För några dagar sedan när Emelie var här tog vi tag i saken, eller snarare tag i isen. Längst bak i kylskåpet hade det bildats ett tjockt lager med is. Sänkte ratten som avgör temperaturen. Slängde isblocket i diskhon. Spolade varmvatten och vips! Någon minut senare var det borta. Emelie får alltid vara med om en massa knasigheter när hon besöker mig, haha. Undrar vad som händer nästa gång!

Tisdag.



God morgon världen. ♥

Även fast dagen är grå tack vare molnen är detta en härlig dag. Vaknade upp av att alarmet ringde, dags att gå en promenad med Åke. Petter tog honom innan han for till jobbet eftersom han börjar kl 07. Perfekt! Har precis avnjutit en riktigt stor och god frukost. Har sällskap hela dagen i form av människans bästa vän. Ikväll ska vi och träffa en liten bebis. Ni hör ju, dagen är helt enkelt härlig! Även om den just har börjat. 

Sedan kan nog gårdagens samtal ha något med denna härlighet att göra. Fick veta att jag har jobb när jag kan börja jobba igen, wohooo! Var ganska säker på det men att få höra det gjorde att det kändes mer verkligt. Det finns faktiskt hopp om livet. Nämen det känns så. För är det något jag kan bli stressad över är det ovisshet. Vad ska jag göra? Hur blir det? När? Hur många procent? Vilka tider? Bara en sådan sak som att jag vet att jobb väntar, PÅ MIG, är otroligt skönt.

För vi lever alla med känslan att falla.



Fotot är taget 2010.

I princip sådär har jag sett ut ikväll. Ser ut. Kommer se ut. Bara ett år äldre och osminkad. På aftonsidan började regnet vräka ner här i Umeå! Vi har tydligen fått det som varit nere i söra sverige. Eftersom vi blev hundägare idag (sköter mammas vovve) så måste man ut i ur och skur. Så för några timmar sedan var vi alla 3 ute i spöregnet. Åke fick ta en dusch direkt vi kom in.. för inte var han ren inte, haha. Nu har han bosatt sig i soffan bredvid Petter. Han älskar kuddar! Så han sover så sött på några stycken just nu. Åke alltså, inte Petter. ; )

Nä, ska väl sluta tjata om lilla Åke. För idag. Vi hörs imorgon med bättre update!

Måndag.



Började denna vecka med att hämta sötnosen ni ser på fotot här ovanför. I skrivande stund ligger han bredvid stolen jag sitter på, snacka om trogen vän. För er som undrar tänkte jag berätta lite om honom. Åke är min mammas hund och han är drygt 4 månader. Föddes 3 eller 4 maj om jag inte minns fel? Rasen är strävhårig foxterrier. Detta är inte första gången mamma har en sådan ras. Tror jag var runt 6-7 år när vi fick hem vår kära Asta. Dock var hon inte en valp, utan 3 år. Asta var väldigt undergiven när hon kom till oss då hon fått en tuff start på livet. Med träning, motion och en massa kärlek blev hon sedan som en ny hund. Jag minns att jag lärde henne vacker tass och var såååå stolt, haha. Vi fick turen att ha Asta i vår familj drygt 10 år, innan vi var tvungen att ta bort henne hösten -08. Hon var gammal och började se dåligt. Även hörseln och kroppen var inte heller så pigg.

Vi har även haft en till hund, innan Asta. När jag föddes fanns Kenzo redan i hemmet. En blandning av.. nu ska vi se om jag kommer ihåg.. new foundland, golden retriever och labrador? (PS. mamma du får rätta mig om jag har fel). Tyvärr gick han bort när jag var ungefär 5 år, men jag är så glad att jag fick dela mina första år med honom. Kallade alltid honom för storebror. I ett fotoalbum som finns hos mamma står det till och med "storebror Kenzo" bredvid en bild på mig och honom när jag var en liten bebis. 

Oj. Nu blev detta en himla lång text, vilket inte var tänkt. Tillbaka till verkligheten.
Åke är huuuur go som helst, tror aldrig jag låter honom fara hem till mamma. Hihi.

Tell the World, I’m coming home.



Som vanligt
så hade jag inte tid att skriva något innan jag for iväg i afton. Tänkte skriva "bättre sent än aldrig" men det lät så otroligt vanligt och tråkigt.. men nu skrev jag det trots allt. Haha! Min dåliga natthumor börjar visa sig antar jag. Fast min humor är alltid lite knasig, udda och otrolig rolig (såklart). Oavsett tid på dygnet.

Tidigare ikväll åkte jag & Petter till hans familj där vi åt middag och efterrätt. Efterrätten stod vi för, blev panna cotta. Det är ingen underdrift när jag säger att den verkligen gick hem hos alla! Hörde några ord om att vi hädanefter alltid får stå för efterrätter. Anledningen till varför vi var där ikväll är lite speciell. Petters syster kom nämligen tillbaka från utlandet! Hon har bott där i 2 år men har nu flyttat tillbaka till Umeå på obestämd tid. Om ni blir förvirrade av alla syskon så kan jag bara nämna att han har fyra systrar och en bror.

På tal om syskon.. till veckan ska vi till hans syster som har fått en bebis! : ) Som jag längtar, ser fram emot att träffa den lille.

Turkiet, del 6.

Har inte visat er alla bilder från min vecka i turkiet än. Här kommer bilder från dag 6!
















Söndag.



Var på gränsen att jag blev väckt nu på morgonkvisten. Vaknade vid 10.50 och 11.01 ringde mamma, haha. Låg fortfarande kvar och drog mig så var tur att jag inte hade somnat om. Ville ändå stiga upp så man får en lugn och lång morgon/dag. Mamma undrade om jag kunde ta Åke imorgon på dagen, självklart! Bara mysigt. Åke är mammas hund för er som inte vet. Han är bara 4 månader. 

Hörs senare gullisar. Förresten, vad ska ni hitta på idag? Vore väl kul om alla kunde skriva, tänk vilken härlig läsning jag skulle få! : )

Yesterday, with my friend.



Igår började kvällen hos Adam. Eller, den började ju några timmar tidigare då jag åt tacos med Petter, gjorde mig klar och sådant. Efter några timmar for vi ner på TC. Egentligen ville jag på All Star eftersom det inte var så mycket folk på TC. Hörde att det tydligen var hur mycket folk som helst på All Star. Men det viktigaste av allt är sällskapet! Hade Emelie vid min sida hela kvällen vilket aldrig kan vara fel.

Ni som läst min blogg en längre tid vet redan detta, så ni kan skippa att läsa om ni vill. It's up to you.
I mitten av november skadade jag mitt vänstra knä och fick sedan vänta på operation som blev i slutet av februari. Jobbade halva mars och hela april, innan skadan kom tillbaka. Tydligen hade läkarna inte tagit bort tillräckligt mycket av menisken osv. Den andra operationen blev av i slutet av juli. Kryckorna har med andra ord fått hänga med mig i ungefär 9 månader. Det jag ville komma fram till är att jag var ute en gång i april, innan det var det typ förra sommaren? Så detta var första utgången på flera månader! 
Jag har aldrig varit någon partynisse men tycker det är roligt då och då. Speciellt om man är med människor man trivs med. Sällskapet gör allt. Sedan är väl grejen också att jag har svårt för höga ljud, särskilt om det är flera ljud samtidigt.

Hur som helst. Gårkvällen var riktigt trevlig och underhållande! : )

Lördag.



Ska berätta mer om igår, senare idag. Ville bara kika in och säga hej!
Dags att brumma iväg till ICA MAXI för att storhandla.

Waiting.


Vilken minut som helst trillar denna snygga brud in i min lägenhet. Great!

Fredag.



Hallå där mina små solstrålar!

Under de 3 timmar som jag varit vaken har jag hunnit med ganska mycket (för att vara mig). Startat diskmaskinen, plockat ur den, ätit frukost, skrivit inköpslista (ska storhandla idag), planerat kvällen, pratat med Emelie i telefonen 37 minuter.. haha vi kan aldrig ha ett kort samtal. Under kommande timmar har jag inget speciellt som måste göras, därför ska jag se de två senaste avsnitten av true blood!

Ja, jag är en serienörd.

Dessert.



Om några dagar är jag bjuden på ett slags knytkalas. Vi (jag & min sambo) ska göra en efterrätt. Funderar på panna cotta eller liknande men det känns så "vanligt". Tänkte fråga om ni har något förslag på en smarrig efterrätt/dessert? Alla tips är varmt välkomna!

I get by with a little help from my friends.



Bild från sommaren 2010.

Har haft Emelie på besök hela dagen, haha. Snacka om att vi spenderar tiden väl när hon är hemma i stan. Int mer än rätt! ; ) Nämen dagen har verkligen varit hur skön som helst. Tvättat några timmar på förmiddagen vilket alltid är lite drygt, men hade ju turen att få lite hjälp idag. Annars har vi ätit, ätit och ätit. Frukost, lunch, godis och några glas cola. Måste ju lyxa till det litegrann!

PS. Emelie, vi glömde (hann ej) äta glassen, du får se till att komma hit snart igen!

Torsdag.


God morgon!


Denna torsdag blev precis askalas. Fick precis veta att min bästa Emelie kommer hit om ca en timme. Åh!! : ) Kan inte bli annat än bra. Morgonmys är det bästa, speciellt när man får dela den med någon. Nu ska jag springa (okej, inte springa för det kan jag inte, gå) ner i tvättstugan för att se om det finns någon ledig tid idag. Hoppas.

Innan jag kände dig.





Vår älskade Melissa Horn har släppt sin senast skiva för 2 dagar sedan. Upptäckte det ikväll.

Åh. Alla låtar berör, som alltid när det gäller Melissa. Ingen får en att tänka till som henne. Min höst är räddad!

Driftin Away Like A Feather In Air.





Köpte dessa örhängen i Turkiet.

Used to daydream in that small town.



Dags för en promenad in till stan där jag ska möta Lina. : )

Onsdag.



Börjar dagen med frulle & ett avsnitt av 'True Blood'!

I'll Make You Believe, That I've Got The Key.



Under eftermiddagen gick jag en promenad med Åke (mammas hund). Duggregnade lite när vi gick ut men ingenting som störde direkt. När vi sedan gått ungefär halvvägs började regnet ÖSA ner. Verkligen som att vi stod i en dusch.. haha. Förutom att jag blev genomblöt var det inga problem. Tycker det är härligt att vara ute när det regnar. Rensar luften. Rensar hjärnan.

Några timmar senare gick jag och mamma förbi expo. Båda hittade några småsaker som fick följa med oss hem. Nu har hon åkt hem till Skellefteå men var väldigt mysigt att ha henne här. Älskar att vi har en stor lägenhet, man behöver inte trängas. Skickade även med henne en påse med bullarna jag bakade för några dagar sedan. : ) Nä, nu ska jag & Petter sticka till affärn för att inhandla cola och gottis!

Tea.



I slutet av juni var jag i Turkiet. Jag & mamma köpte ett 8-pack med olika tesmaker, tog 4 var. Ovan ser ni vilka smaker som följde med i min resväska. För 2 år sedan när jag också var där köpte Petter hem ett storpack med äppelsmak, riktigt gott! Så den vet jag att jag tycker om. Smakade kiwi här om dagen men den var ingen höjdare. Smakade inte så mycket.. och smaken var inte så väl god.

Förresten, om ni ska prova turkiskt te någon gång, drick den kall! Tusen gånger godare, men alla tycker olika.

Tisdag.



Kollade på klockan sista gången 01.30 men det var inte förrän en timme senare som jag & mamma besökte John Blund. Vi började se en film efter klockan 00.00 som pågick i 2 timmar. Ingen av oss var speciellt trött så det var bara mysigt att vara vaken. Regnade till och från under kvällen. Eftersom vi bor längst upp precis under taket smattrar det extra mycket! Nu ska jag äta upp daimglassen som finns kvar. ; )

Dimma.



Fick en liten chock när jag tittade ut genom fönstret igår. Helt plötsligt var det världens dimma! Spöklikt men ändå mysigt. Hade ju min sambo hemma, annars är jag väldigt mörkrädd av mig. Ikväll har en annan sambo hittat hit - mami! Vi har ätit middag tillsammans, sett idol och snart ska vi äta glass! Mysigt att ha mamma här, speciellt eftersom vi bor i olika städer. Vi hörs imorgon, natti! 

Light a candle.





Några ljus jag köpte i lördags. Tycker det är fint att blanda färger och former på ljusen men fick beslutsångest.. så det slutade med röda.

Nästa gång vill jag ha några blandade! Får se till att tända dom röda ljusen ofta så dom brinner ner, haha.

Hösten är kommen.



Inte världens bästa bild, eller skarpaste för den delen.

Hade inte mer tid, ni får bättre bild senare!

Måndag.


TUMMEN NER. Började denna vecka med att kliva upp 06.30. Då hade alarmet redan ringt 3 gånger. Tur att Petter skulle till jobbet så han väckte mig. Gick till busshållplatsen 07.10 eftersom jag skulle till sjukhuset där jag hade en bokad tid klockan 08.00. Igår hade jag dock fått ett sms från sjukhuset där det stod att jag skulle vara där 11.00. Man får alltid ett sms dagen före man ska till landstinget där det står "påminnelse osv". Förra gången jag skulle till min sjukgymnast fick jag en tid på papper och en annan tid på sms:et? Då ringde jag i alla fall, och hon som svarade sa att dom ska ta bort hela smsgrejen eftersom det inte fungerar så bra. Problemet var bara att det var söndag igår så kunde inte ringa, men tänkte att det antagligen är klockan 08.00 eftersom vi bokade den tiden redan när jag var där förra gången.

När jag står vid busshållplatsen tar jag upp kallelsen. Fick det för ca 1,5 vecka sedan men kommer inte direkt ihåg att jag kollade vad som stod. Tänkte att det antagligen var samma tid som på det jag fick av min sjukgymnast. NÄHE. Måndag 12/9 klockan 11.00 har du en bokad tid hos  *****, sjukgymnast. Blev galet irriterad först och tyckte dagen var förstörd. Förut hade den varit det. Senaste tiden har jag lärt mig att mer ofta se saker och ting positivt. Om detta var ett år sedan hade jag lagt mig i sängen, dragit täcket över huvudet, legat där tills jag vaknade igen. Struntat i att fara till sjukgymnasten. Varit irriterad hela dagen. Vad jag inte förstod då var varför jag blev så ledsen när det gick snett för mig. Alla andra borstade av dammet och reste sig. Varför kunde inte jag? Svaret är att jag kunde, men jag hade inte fått verktygen jag behövde. Ibland känns det som att lära sig gå igen. Lustigt att jag skrev så, när jag nyss gått på kryckor ca 9 månader. Man tar steg för steg. Dag för dag. Ärligt talat är det som att lära sig leva ett nytt liv, ett bättre liv. Ingen annans liv, utan mitt eget. Jag är fortfarande samma gamla Mickan med sin tokiga humor, sin omtänksamhet och sitt varma hjärta - mitt hjärta. För att inte komma bort från den röda tråden. Jag är alltid jag, jag ser bara saker ur en annan synvinkel. 

Idag är annorlunda än för ett år sedan, olik alla andra levnadsår faktiskt. Istället för att se det som en grå dag (även fast det faktiskt är grått utomhus + regn ; ) ) väljer jag att se detta som en möjlighet. Nu fick jag min tid på morgonen att ta det lugnt. Jag har inte gjort det ännu, men efter jag skrivit detta ska jag klottra i min kalender. Allt handlar inte om att få gjort så mycket som möjligt, för mig handlar det om att få rutiner i vardagen som gör att jag kan hantera varje dag. Kalendern är min bästa vän i det läget. Om jag inte hade haft tid klockan 11.00 hade jag inte hunnit skriva i kalendern, hade inte fått mitt lugn och ro som jag behöver.

Jag har många roliga saker att se fram emot i veckan! Idag kommer min mamma hit och ska sova över. Blir en riktig 'mamma&dotterkväll' även om lilla Åke (mammas hund) också får hänga med oss, hihi. Imorgon åker jag med henne till Skellefteå och på onsdag åker jag ännu längre norrut till Luleå till min vän Emelie! En annan spännande sak som också händer i veckan är att våra förlovningsringar kommer!

Kom ihåg: vänd det negativa till möjligheter.

You sang me a heart of gold.



Myskväll. ♥

Kolakakor.



Kolakakor, kanske världens snabbaste att göra. Trodde jag. Gjorde smeten på ett ögonblick men att få ut dom på plåten var en annan femma. Huuuuur kletig smet som helst. Äh, lite mjöl så går det nog lättare. Eller inte. Efter många om och men var dom i alla fall inne i ugnen. Några minuter senare.. blev inte som jag tänkt mig men dom är ätbara. Haha!

'Bättre lycka nästa gång' & 'övning ger färdighet' passar väl in här?

9/11.





Orden räcker inte till en dag som denna. Hela 10 år har gått sedan världen förändrades.

Mina tankar går idag till alla som drabbades. Till alla som förlorade någon de älskade. ♥

Söndag.



Söndag har åter igen hittat hit. Men lika glad är jag för det.


Egentligen har jag bara lust att slänga mig i soffan, äta en massa snacks och titta på film.. men det får bli ikväll! Har några små saker jag ska pyssla med under eftermiddagen. Ut med sopor, kolla posten (vi har små boxar längst ner i trapphuset), boka tvättstugan, laga middag och sådana hushållssysslor. Har även tänkt sy upp en gardin och hänga upp. Gjorde den ena för någon dag sedan så hade varit bra att få upp den andra också, haha.

Bullbakardag.



Känns som jag spenderat hela dagen i köket. Vänta lite, det är sanningen. Vänta lite, där ljög jag lite. Har givetvis gått på toa.. den ligger inte i köket. Vad jag åstadkommit under några timmar in tha kitchen? 3 plåtar med bullar. Startat diskmaskin. Lagat middag. Diskat för hand. Dammsugat x 5 (flugor som ville att jag skulle dela med mig av bullarna). Ätit bulldeg. Jäst (pga. degen, haha min dåliga humor).

Något jag däremot ej åstadkommit är att duscha. SKALL GÖRAS NU. Känns som jag är täckt av mjöl från topp till tå. Sanning.

Lördag.



Idag blir det lite småpyssel här hemma. Ordna klart mina spotifylistor är nummer ett följt av bullbak!

Wonderful tonight.



Skulle inte varit helt fel om detta stod på soffbordet ikväll. I lördags såg det däremot ut så!

Min sambo är sjuk så fredagsmys stod ganska givet på schemat. Växlar mellan datorn och tvn. Hämtar cola och chokladbollar till sjuklingen. Kollar hemsidor på internet som innehåller inredning. Låter mig själv inspireras. Hem ljuva hem.

Det är okej att känna.



Något jag verkligen vill uppmärksamma är denna video. Den sprids fortare än vinden på internet.

Själv har jag aldrig blivit drabbad av cancer, men några i min närhet har. Att stå på sidan om någon som kämpar måste vara bland det värsta som finns. Tanken känns inte rättvis då jag försöker föreställa mig hur det skulle vara om jag blev drabbad. Det vet man aldrig förrän man gått igenom en sådan sak. 20-årig tjej, tänk om hon var jag? Tänk om jag blev en av alla 800 personer. 

Jag beundrar alla personer som medverkar i filmen, och alla andra som kämpar mot cancer. Även läkare, forskare, sjuksköterskor, anhöriga, medmänniskor m.fl. som gör det dom kan för dessa människor. Människor, det är liv vi pratar om. Genom att läga upp den här filmen på min blogg hoppas jag att fler tar del av budskapet - det är okej att känna. Just det där med att känna är så otroligt viktigt. Man får känna ilska, sorg, orättvisa och fler negativa känslor. Men det är även okej att känna glädje och lycka. Jag vet vad jag talar om. En nära släkting till mig fick ett cancerbesked under sommaren. 

Klicka er in på UngCancer.
Dela med er av filmen till alla ni känner och framför allt: glöm inte bort att det är okej att känna.

Fredag.



Sedan drygt en timme tillbaka har jag suttit framför spotify. Kände för lite uppdatering av mina spotifylistor! Långt ifrån klart men tar allt eftersom. Blev lite less så nu ska jag kila till expo hade jag tänkt. Får se om jag är några kronor fattigare när jag kommer hem, haha.

Underlig filur.





En sen sommarkväll (snarare natt) i juli hände något märkligt. Jag & Petter var ute och körde med bilen längs åkrar, skog och landsbygd. Plötsligt fastnar en sak som är grön på vindrutetorkarn, på framrutan. Såg exakt ut som ett blad! Eftersom det (vilket senare skulle visa sig vara den) fladdrade i vinden tack vare hastigheten såg det ut som ett blad som helt enkelt satt fast. I några minuter diskuterade vi om det verkligen var ett blad. Petter var övertygad att det självklart bara var ett blad, medans jag var övertygad om att det var något som rörde sig. Haha.. givetvis rörde det sig men levde är nog ett bättre ordval.

Efter ett x antal åsikter och argument var vi inne i stan där vi kunde stanna på en parkering.
Behöver jag ens nämna vem som hade rätt? ; )

Dock har jag aldrig sett en sådan flygande sak. Har ni?

Dagen innan helgen.



Ganska effektiv dag måste jag säga. Fixat lite här hemma med inredning, dock bara pyttelite. Men det är små detaljer som gör det hela, tycker jag. Ska nog gå till expo imorgon (bor bara på andra sidan gatan i princip, haha) för att kolla efter lite prylar. Bland annat prydnadskuddar. Jag blir alltid så sugen när jag är på inredningsaffärer.. gäller att hålla i börsen!

Har även varit in till stan under dagen. Beställde våra förlovningsringar! Väntar med fjärilar i magen.  ♥

Torsdag.



Lugn förmiddag. Eftermiddagen spenderas i några butiker, spännande!

Kitchen.



Fotot är taget i lördags.

I köket har jag befunnit mig mer eller mindre halva dagen. Tog en kort promenad (typ 200 meter) till affären i spöregnet. För regna har det minst sagt gjort hela dagen. Pga vädret fick jag en impuls att baka! Jag har aldrig varit någon som spenderat timmar i köket när det gäller bakning. Förutom när jag var liten, fast då var jag väl mest åskådare och den som smakade degen/smeten.

Idag blev det en klassiker, chokladbollar! Fast, dom är inte klara.. haha. Bunken står i kylen eftersom jag tycker det blir lättare att rulla då. Mitt i allt så blev det middagsdags så därav att den stått några timmar i kylen. Gjorde en slags tacopaj med majs, fetaost, tomat, riven ost osv. ASGOTT. För att sluta tjata om mat, nu ska jag rulla mina chokladbollar i pärlsocker! Längtar att få äta dom.

Outside my window.


Onsdag.



Goooooood morgon!

Eller, nästan i alla fall. Efter ett x antal snoozande klev jag upp kl 10. Får se vad dagen bjuder på.

The better half of me, was you.


Tisdag.



Man måste väl dela med sig av sina mindre charmiga sidor också! ; )

Höll på skriva god morgon, vilket det inte alls är. Klev upp 07 och har sedan dess inte gjort sådär jättemycket. Tiden har bara rusat iväg! Jag har lite sämre koll på tider än andra. Antingen jättetidig eller jättesen. Men det är så jag fungerar, ingen är perfekt. Så länge man ser till att livet fungerar!

På förmiddagen har jag suttit framför datorn och rensat datorn. Gör det då och då. Nu ska jag fortsätta med alla bilder. 6785 stycken.

Förlovad.



Ville bara kika in här för att berätta en sak. JAG ÄR FÖRLOVAD! :)

+ att jag & Petter firar 3 år tillsammans. Livet är minst sagt underbart.

Måndag.



Har varit vaken sedan kl 07 men egentligen inte gjort något "vettigt". Ätit frukost, dammsugat i datarummet och vardagsrummet, kissat, borstat tänderna och sådant nödvändigt.. haha. Har även nyss kokat en majskolv som jag för övrigt glömde bort. Började koka och efter 20-30 minuter hörde jag nåt ljud.. bubbel bubbel. JUST JA! Jag håller på göra en majskolv, haha. Men det är jag i mitt nötskal. : )

Har pratat med både mamma & Petter i telefonen efter jag kokat klart min majskolv så jag kanske borde börja äta den nu?! Den har antagligen svalnat. Men nej, istället satte jag mig här och skrev detta. Ni fick i alla fall en inblick på hur mitt liv kan se ut!

Moa lignell.

 


SÅ.HIMLA.GRYM.

Söndagsmiddag.



Bild från i tisdags, 5 dagar sedan. Checka in hålet i sockan.. haha.

Har blivit bortbjuden på middag, så dit beger jag mig om sisådär 2 minuter.

From tonight until the end of time.










Igår var jag & Petter på Invito där vi åt både middag och efterrätt. Jag hade aldrig varit där förut så det var kul att gå till ett nytt ställe. Vi firar ju 3 år imorgon så igår var en speciell dag, minst sagt. Njöt av god mat, vin och pannacotta. En fantastisk kväll med världens bästa kille!

Tortelloni al pesto di spinaci
Spenat-& ricottafylld färsk tortelloni slungad med spenatpesto, 
svarta bönor, körsbärstomater-& rödlök, toppad med ruccola, & parmesan

Panna cotta con frutti di bosco

Pannacotta med smak av smultron, serveras med färska bär & chokladbiscotti

Söndag.



Bild från igår när jag & mamma bilade ner till Umeå från Ske-å.

Älskade söndag är på besök - igen.
Egentligen är de flesta söndagar slappardagar som både är sköna och trista. Nu när jag inte har jobbat på väldigt länge tappar jag dock lätt bort dagarna. Vardag, helg eller slutet på veckan? Självklart har jag koll vad det är för dag trots allt, men ändå. Jag längtar till att komma in i rutiner igen. Jag ska inte jobba ihjäl mig, men bara att börja jobba ska bli så skönt. Vet inte när men kanske i slutet av denna månad!

Nästan 3 år.



På måndag, i övermorgon med andra ord, har jag & Petter varit tillsammans i 3 år. Så ikväll ska vi ut och äta osv.

Vi hörs imorgon, nu måste jag skynda mig. Har apbråttom!

Mumsfilibabba.





I onsdags när min mormor fyllde år blev vi bjudna på en massa god mat. Bland annat det ni ser på bilderna här ovan. Riktigt gott!

Lördag.



God morgon!

Här hemma kommer det bli fullt upp idag. Har tvättstuga kl 12-17, ska handla (påminnelse till mig själv: ta med panten!!), duscha och göra mig klar inför kvällen. Berättar senare vad som händer ikväll, först ska jag sortera tvätten.

"Lilla" Åke.



Tog detta foto på Åke tidigare ikväll. Ser ni vad stor han har blivit? Jämför med DEN HÄR (klick) bilden.

Last friday night.



För någon timme sedan landade jag i lägenheten. På den timmen har jag packat upp min väska, tänt ljus, startat datorn, fört över bilder från kameran, provat byxor, tvättat bort sminket och plockat undan lite snabbt här hemma. Men Petter har städat och hållit lägenheten fin medans jag varit borta så det var skönt att komma hem till ett fint hem! Sådant uppskattas så mycket. Speciellt på en fredagkväll. Har ju varit i Ske-å sedan i tisdags så det är några dagar vi varit ifrån varandra. Han är inte hemma just nu men kommer på ett tag, lär ju se när han dyker upp.

Tills vidare ska jag pyssla lite här hemma. Hoppas ni har en fantastisk fredagskväll, mina fina. 

Made it.



Eftersom detta är ett tidsinställt inlägg kan jag inte garantera att jag är hemma, haha. Ska äta middag hos min familj men droppade nog förbi hemma för att lämna mina väskor och sådant. Hur som helst så hörs vi senare ikväll när jag väl kommit hem till läggan. PUSS.

Going home.



Nu brummar jag och mamma till Umeå. Med oss har vi även Åke och Miller (hund&katt). : )

Fredag.



Borde väl skriva 'god eftermiddag' men det är nästan 'god morgon' för min del. Har bara hunnit äta frukost sedan jag klev upp klockan 12, haha. Egentligen skulle jag upp vid 09-10 men icke sa nicke. Ska göra mig klar för om ett litet tag ska jag och mami ner på stan. Har några ärenden att uträtta innan vi åker till Umeå senare idag.

Hörs senare!

It seems like more than distance between us.



Dags att inta sängläge. Eftersom jag somnade k 07 imorse ska jag försöka somna om en pyttestund. Sitter här och gäspar. Bra tecken!

Godnatt! 

September.


Bilder som är tagna hösten -08, -09 och -10.

Mina vänner. Idag klev vi in i september, månaden då hösten drar igång enligt mig. Luften blir kyligare, frost bildas och löven börjar falla. Ljusen tänds inomhus, kanske även utomhus i en lykta eller två. Eller varför inte tre? Kängorna knyts, filten dras över kroppen och tekoppen är en klassiker. Kanske man hittar en ny favorit smak i tedjungeln. Vanilj är i alla fall en favorit hos mig, år ut och år in.

Sommaren har passerat för denna gång, men jag hänger absolut inte läpp över en sådan sak. Tänk vad underbart att bara få finnas en till höst! Få uppleva höstens alla färger, för den är inte så grå som många tycker. Hösten är både röd, gul och alldeles.. alldeles underbar. Jag har faktiskt längtat till att få krypa ihop i soffan tillsammans med en filt över mig. Givetvis ett hav av kuddar också. Bara finnas i mörkret men se ljusets låga på samma gång.

We'll walk in fields of gold.



Foto: by me. 24/8 -11.

Torsdag.


Äntligeeeeeeeeen!! Har inte kunnat komma ut på internet förrän nu. Men lika bra det då jag haft annat för mig. Sovmorgon bland annat! Somnade 7 och vaknade 12.. usch. Anledningen? SPINDEL. Jag har verkligen fobi för spindlar och har haft det sedan jag var liten. Försökte ändå tänka positivt när jag skulle somna så det gick bra. Hade även Miller i rummet eftersom han äter allt som kryper eller flyger.. haha. Miller är alltså mammas katt. Hade nästan somnat när Miller plötsligt dyker ner på golvet och sitter där. Efter några sekunder blir jag tvingad att tända lampan. Jo, tror ni inte att där sitter en spindeljävel. Ursäkta språket men FY&FAN.

Med andra ord blev det en sömnlös natt men en sovmorgon.

RSS 2.0