GOTT NYTT ÅR!

De flesta sitter och äter middag eller är redan på party! Själv är jag fortfarande hemma men ska snart iväg för att fira nyår! Vet inte riktigt hur kvällen ser ut ännu men hoppas på en kanon kväll! Ni är ändå inte så många som sitter framför datorn nu tror jag men ville i alla fall säga..

..GOTT NYTT ÅR! ♥

Mitt 2010, del 1.

JANUARI


FEBRUARI


MARS


APRIL


MAJ


JUNI


Fredag.

God morgon, hur mår ni sista dagen på året?

Själv låg jag i sängen till ungefär 11. Bra och härligt att sova ut när man ska hålla sig vaken ett bra tag till! Har till&med hunnit vara på ica för att handla lite gott till aftonen. Fick skjuts av Petter eftersom han ändå skulle fara iväg. Ska förmodligen åka dit han är senare ikväll. Ändå skönt att få vara själv i lägenheten hela dagen, eftermiddagen och kvällen. Har ju massa jag ska hinna göra så det är inte helt fel att ha gott om tid på sig.


Näst sista dagen.

Gokväll folket!

Dagen har varit full av ärenden. Först tog jag & Petter en runda på stan i några timmar. Hittade några saker som fick följa med hem, visar er imorgon. Det jag hade hört visade sig vara rätt.. väldigt mycket folk på stan! Folk är ju inte kloka när det är rea. Behöver man trängas, puttas och knuffas bara för att få sig fram? Om människor bara kunde lära sig att gå bredvid varandra, akta sig och visa hänsyn skulle det nog vara mycket trevligare på mellandagsrean. Blev väldigt less pga av mitt knä efter bara en liten stund också. Ingen höjdare att hoppa omkring en längre stund.


Stan.

Fick himla bråttom helt plötsligt! Ska på stan snart, hörs när jag väl är hemma igen. Ha en fin dag!

Pyjamas.

Förut var jag en riktig pyjamas-tjej. Minns att jag hade en mörkblå sidenpyjamas med grodor på, haha. Tyvärr växte jag ganska snabbt ur alla pyjamasar eftersom man växer så mycket under de yngre åren. Den senaste pyjamasen jag hade var rosa med snobben på. Ett par långbyxor och en t-shirt. Sedan har jag även haft ett par pyjamas-shorts med tillhörande linne men jag som ofta är frusen av mig brukar inte använda dom. Har bara kvar shortsen för linnet blev för litet. Till saken då. Hade önskat mig en pyjamas i julklapp av mormor och jag fick en! Ända sedan juldagen har jag i stort sett bott i den.. så himla skön. Eftersom jag vuxit klart (förhoppningsvis?) lär nog denna hänga med länge!

PS. Funderade först om det heter pyjamaser eller pyjamasar men det sistnämnda är nog mer korrekt. Prova att säga pyjamas eller pyjamasar några få gånger, visst låter det sjukt kul? Haha! Kanske bara är min dåliga humor som spökar men lustigt ord i alla fall.


Torsdag.

God morgon!

Inte trodde ni att jag skulle vara vaken såhär tidigt? Trodde inte jag heller.. men kunde inte somna om efter att Petter hade farit till jobbet vid 06.45. Vi har ju filmkanaler på tv så ska se om det är någon bra film samt äta frukost. Mysig morgon!

Nanna.


Dags att nanna för min del. Förresten, för några dagar sedan när vi hade främmande kom vi in på ordet "nanna". Även fast de också bor i Skellefteå så hade de aldrig hört talas om ordet. Det betyder sova. Samma sak som att säga "dags att sova". Min mamma har alltid sagt nanna och jag trodde alla visste vad det var? Har ni hört det ordet förut eller har ni något annat ni säger istället för att sova?

Sweet dreams! ♥

Längtan.


Kan inte beskriva med ord hur mycket jag längtar tills i övermorgon, dvs - NYÅRS! Då får jag äntligen träffa min favoritbrud. Har gått alldeles för många dagar när vi inte har setts nu under julen eftersom jag har varit i Skellefteå. Denna nyårsafton kan nog inte bli annat än bra!

Ska sova i 100 år.

Gaaaaaaaaah. Ni fattar inte hur trött och slut jag är! När jag kom fram med bussen for jag och Petter direkt till Olles där vi köpte hamburgare. Skönt att slippa laga mat direkt när man kommer hem. Lät knappt maten sjunka ned i magen innan jag var igång och rensa, städa, röja, kasta, sortera, ordna. Ja, ni fattar vitsen. Eftersom jag kom hem med några väskor och en påse tänkte jag att jag är tvungen att rensa.

Mitt första projekt var garderoben. Har gått ner med alla sommarkläder/skor som jag inte kommer använda förrän till sommaren vilket är väldigt länge kvar. Tog en stor svart sopsäck, en där jag skulle slänga och en där jag skulle sälja. Tänkte att vissa saker kanske någon vill köpa, vi får se. Rensade även lite i ett skåp, toan och sådär. Slutade med att slänga-sopsäcken blev helt full.. så den ligger nu i soporna. Har hållit på i ungefär 3 timmar. Med mitt knä är det inte så bra att stå, gå fram och tillbaka och gå i trappor det bästa.. men nu är det gjort i alla fall. SKÖNT!

Dock har jag väl inte så mycket energi över till att packa upp allting. Känns som det kommer bli fullt med kläder och saker igen just när jag har lagt bort och kastas en hel del. Nä nu klagar jag för mycket känner jag. Men skulle behöva packa upp ALLT eftersom det är nödvändiga saker som jag behöver ikväll eller imorgon.
Måste ta några djupa andetag. Ska kika om det är något bra på tv. PUSS.


Buss.


Bilden är tagen med mobilen plus att det är mörkt ute, därav kvallan. Sitter på bussen nu och är framme vid kl 16. Tajmade in att ta denna buss eftersom att Petter slutar ungefär när jag kommer till busstationen så han är snäll och hämtar mig. Guld värt! Speciellt med tanke på all packning..

Got me going in circles.

Har packat det mesta men måste packa om lite tror jag.. har så himla mycket saker och kläder nu när jag ska hem efter jul. Så det återstår bara att jag ska kladda på lite smink, packa det sista och äta något. Jag och mamma ska även förbi hennes jobb för att kopiera några papper. Köpa frimärken och posta några brev får jag inte heller glömma! Efter det skjutsar mamma mig till busstationen där jag ska ta bussen till Umeå. ♥


Onsdag.

Morsning korsning!

Jag vaknade för drygt 20 minuter sedan men har varit "halvvaken" sedan kl 08 tack vare alla plogbilar och traktorer som har kört just utanför huset på gatorna. Trodde först det var typ en helikopter som höll på flyga rakt in i mitt rum! Haha. Det blev alldeles just och levde om som sjutton! Så snabbt som attan sprang jag till fönstret men insåg då att jag hade väldigt fel. Lyckades somna om men som sagt har jag väl sovit till och från i 2 timmar.

Aja, intressant att höra om min sömn och morgon? Skämt åt sido. Nu ska jag dra på mig nå kläder, göra frukost och bänka mig framför våra bästa år (som för övrigt redan har börjat, bråttom!!).


Vilka är ni?

Jag har sett att jag har fått en del nya läsare. Välkomna! ♥ Ni vet väl att jag inte bits om ni lämnar en kommentar? Gäller både gamla och nya läsare. ; ) Vilka är ni? Vars bor ni? Hade bara varit kul att veta. Jag delar med mig av mitt liv så att skriva någonting kan ni väl göra? Skulle vara kul att läsa.


God natt.


GODNATT!

Snow.


The lazy song.


Efter alla samtal har jag äntligen hunnit med att ta en dusch. Nu återstår bara att torka mitt långa tjocka hår.. ibland önskar jag att jag var kortklippt. Har även lite andra saker som ska hinnas med under kvällen så vi hörs senare. Tjingtjong!

Telefon.

Mitt huvud är som en enda gröt! Efter all information orkar hjärnan inte hänga med riktigt. Har suttit i telefon sen typ kl 11.. helt sjukt. Brukar inte prata i telefon sååå mycket per dag men idag togs nog mitt rekord.
 • Försäkringskassan.
 • Lönekontoret x2.
 • Min chef.
 • Sjukhuset x3 men inget svar så har mailat 2 gånger.
 • Tandläkaren.
 • Mamma.
 • Marika.
 • Petter x3.
 • Emelie.
 • Lina.
 • Olivia.
 • Farmor.
 • Mormor.
 • Lillebror.
Det är ju helt galet!! Dock var många av samtalen nödvändiga men ändå! Nej nu tänker jag inte prata i telefon något mer idag.. ska slänga mig i soffan och andas ut. Har inte gjort annat än pratat idag.

Nya tag.

Som ni säkert märkte i mitt sista inlägg jag skrev igår var jag inte på mitt bästa humör. Givetvis blir man trött och slut när livet inte alltid går i den riktningen som man önskar. Misstag, motgångar och gropar har vi alla längs vägen men när det ena efter det andra dyker upp som är negativt vet man inte vars man ska få kraft eller energi ifrån. Hur ska man orka hålla hoppet uppe när allting ser ut att bara falla mitt framför ögonen?

Det är i dessa stunder man ska komma ihåg att man en dag kommer vara tacksam för allt man fått gå igenom. Vi lär oss mer än vi kan ana av motgångar. För som jag alltid säger - utan motgångar, inga medgångar. Vi människor befinner oss ständigt i nya situationer, bra som dåliga. Vad det än är får vi inte glömma bort att vi kommer ut ur allting som en starkare person. Jag säger inte att det är lätt. Man vill bara sova bort den jobba tiden i livet. Bara lägga sig och gråta en hel dag. Ta bort allt negativt. Blunda för verkligheten. Någonstans har jag trots allt lärt mig allting löser sig. Dels för att jag har min fina mamma som alltid har stått vid min sida. När jag själv inte har orkat har hon någonstans lyckats hämta kraft för att bära både mig och henne på en och samma gång. Dels för att jag har min fina sambo som är min klippa genom allt detta. Han känner mig som ingen annan. Dels för mina vänner, speciellt Emelie. Är det någon jag litar helt och hållet på är det henne. Hon finns alltid där.

Tillbaka till alla fallgropar i livet. Livet är inget drömsenarium för mig just nu (kommer berätta mer för er om någon dag..). Jag söker inte medömkan från någon av er, jag skriver bara detta för min egen skull och för att ni ska förstå. Kanske känner en del av er igen er, kanske inte. Hur som helst så kan jag inte ge upp. Jag vet att något större och bättre väntar på mig där ute, jag vet bara inte vad ännu.

Ni kanske undrar varför jag känner mig så positiv idag till skillnad från igår. Sanningen stavas m-e-d-i-c-i-n. Idag är det precis 10 veckor sedan jag fick min diagnos och imorgon är det 10 veckor sedan jag började äta min medicin. Jag har legat lite lågt när det gäller att skriva om ADD just för att jag knappt själv vet hur jag har orkat de senaste 10 veckorna. Redan första dagen jag tog min medicin började jag få biverkningar som fortsatte några veckor. Vet inte exakt men det pågick ungefär en månad. Hade en grymt hemsk huvudvärk! Går inte ens förklara. Känns som om någon spände ett band runt mitt huvud och drog åt tills jag trodde huvudet skulle sprängas, bokstavligen. Blev även väldigt nedstämd samtidigt som mitt humör gick som en berg- och dalbana. Men jag skulle nog säga att jag mestadels var ledsen och hade ångest under de där veckorna. Min aptit var även något som påverkades väldigt mycket. Det är tydligen en vanlig biverkning. Jag älskar mat så för mig var det jobbigt att inte känna "vanlig" hunger. Jag åt bara för att jag visste det var frukost, lunch och middagstid. Jag fick liksom påminna mig själv att äta. Det var verkligen jobbigt. Illamåendet är något utav den värsta biverkning jag fick. Antog att det var för att jag inte åt precis lika mycket som vanligt men när jag pratade med min sjuksköterska sa hon att det är väldigt vanligt att man blir illamående första tiden. Så jag spydde några dagar på rad.. en morgon trodde jag det hade försvunnit, nästan i alla fall. Mådde illa men skulle ändå äta frukost tänkte jag. Jo tjena. Jag hann bara ta 3 tuggor innan jag satt på badrumsgolvet.

Nu i efterhand är jag trots allt glad att jag stod ut dessa veckor. Ni undrar säkert hur det gick senare? Jag började ju på lägsta dosen av medicinen, det var då jag hade alla biverkningarna. Efter ca 5 veckor höjde de dosen och någon vecka efter det höjde de ännu mer. Jag ligger nu på den rekommenderade högsta dosen. Det kanske låter hemskt eller konstigt i era öron som inte är så insatt men medicin påverkar oss alla olika. En del provar andra mediciner eftersom den första inte hjälpte och alla behöver olika doser. Vi är alla individer och något som fungerar för mig kanske inte fungerar för någon annan.

Anledningen till varför de valde att höja dosen var just alla biverkningar. Även där är det otroligt olika på hur folk reagerar. Vissa får inga biverkningar alls medans andra får jättemånga. Typiskt nog fick jag många biverkningar (fler än jag nämnde ovan) men i samband med att jag höjde dosen började biverkningarna så småningom försvinna. Gissa så UNDERBART det kändes! Idag har jag ändå lite biverkningar till och från men inget som jag mår direkt dåligt eller lider av. Kan få lite hjärtklappning, känna mig varm och sedan bli iskall, huvudvärk, ont i magen och lite utslag. Men de två sistnämnda behöver inte ha något med medicinen att göra. Hoppas ändå att alla biverkningar försvinner helt och hållet men även om de inte skulle det är jag så himla glad. Glad för att biverkningarna blivit färre? Delvis. Men mest för att.. MEDICINEN FUNGERAR! I början mådde jag ju bara dåligt och hade lägsta dosen så jag själv hade svårt att se någon skillnad. Jag kände bara hur dåligt den fick mig att må. Mamma kommenterade dock några enstaka gånger att hon tyckte den verkade vara till nytta på ett positivt sätt. Nu i efterhand hade hon säkert rätt men jag blundade nog mycket för det just då. Det är svårt att se det positiva i saker och ting när man själv är på botten. När dosen höjdes och biverkningarna började klinga av kunde jag känna någon liten skillnad. Att sätta fingret på det är svårt, men det var definitivt något som hade ändrats.

Nu till när jag själv upptäckte att medicinen verkligen fungerar och ger resultat. När jag just hade börjat med den högsta dosen (ca 3 veckor sedan) var det en dag jag glömde att ta medicinen. Eller, glömde var fel ordval. Klockan blev för mycket så jag valde att skippa den och ta nästa dag istället. Den dagen jag inte tog den var inte som vanligt. Jag var trött, orkade inte göra någonting, kände att livet bara var drygt. Jag hade fallit tillbaka till hur mitt liv var innan skulle man kunna säga. Men den verkliga dagen jag kände skillnad var faktiskt.. IDAG! Mamma skulle på jobbet vid 07.30 tiden så hon kom in med ett glas vatten plus medicinen. Tog den och somnade någon sekund efter om igen. Måste här nämna att jag inte tog medicinen igår eller förrgår och jag tror det är därför jag märker vilken påverkan medicinen faktiskt har på mig. Hade ställt alarmet på kl 09.45 men tro det eller ej så vaknade jag av mig själv redan vid 09.00! Okej, visst att jag vaknade då, men jag klev till och med upp! Inte nog med det. Jag i princip hoppade ur sängen och kände mig pigg! För er kanske det låter lite annorlunda. Många är säkert trötta när dom vaknar eller rätt så pigg men detta är på en helt annan nivå. Tänk er att ni har vaknat varje morgon senaste åren och tvingat er själv upp även fast ni inte har något bränsle i kroppen. Sanningen är ju den att jag inte alltid klev upp förut eftersom jag orkade verkligen ingenting. Ville så mycket men jag hade noll. Denna morgonen var den första på flera år som jag kände,

"Jag känner mig utvilad. Wow!! Vilken häftig känsla. Denna dag kommer ju att bli toppen!"

För mig är det helt ofattbart att känna så. Ärligt talat så har jag gått på tomgång en allt för lång tid i mitt liv och äntligen har jag hittat hem. Jag har hittat något som funkar för mig. Från att ha kastats runt inom sjukvården sedan jag var liten. Från att jag har känt mig vilsen på något underligt sätt. Från att jag inte har förstått någonting. Till att gå till detta. Energi. Kraft. Jag har alltid haft min vilja men orken har aldrig funnits där. Givetvis blir det en krock redan där. Men med både vilja och energi ser jag ingen som helst anledning till varför jag inte skulle kunna göra i princip vad som helst. Världen ligger där ute och väntar på mig. Just nu vet jag inte vad jag vill. Vet inte vad jag vill jobba med. Om jag vill plugga vidare. Om jag vill bo i Umeå hela livet.

Allt jag vet är att jag har större drömmar än så och för första gången i mitt känns det som att jag har verktygen för att göra det.


Less.

Känner att jag kastar in handduken för ikväll. Är rätt så less och negativa besked var väl det sista jag behövde just nu. Ja jag vet, det kommer lösa sig. Allting kommer bli bra. Men det är jobbigt när man gång på gång får någonting som är negativt. Ska väl försöka vara lika positiva som alla andra i min omgivning.. det löser sig säkert.

Återkommer imorgon när jag känner mig bättre. Är bara så himla trött och slut i huvudet.

Bruno Mars.


Jag fullkomligt älskar Bruno Mars låt Grenade. Den har väl spelats ungefär 100 gånger bara idag.. awesome!

Glädje.

Lycka. Skratt. Glädje. Leenden.

Något utav det viktigaste i livet är att skratta. Att känna glädje och lycka är oslagbart. Det kan vara allt från en pytteliten sak till något mäktigt. Vad som får oss att le är inte det viktiga utan att vi faktiskt ler. I vår allt för stressiga vardag kan det vara lätt hänt att man glömmer bort att stanna upp en sekund och tänka på alla saker som gör en lycklig. Våga även visa din lycka. Sprider vi ett skratt eller glädje får vi så otroligt mycket tillbaka. Det är ovärderligt.

Jag vet av egen erfarenhet att livet inte alltid är lätt. Längs vägens gång snubblar vi på rötter mer än vad vi kan räkna. Men det är när vi väl börjar vandra igen som vi åter måste komma ihåg att känna den där lyckan i vardagen. Glöm inte bort att mitt bland allting ha roligt. Gör saker du mår bra av som ger just dig ett leende på läpparna.

Ljus.

Något som verkligen är mysigt nu i vintertider när mörkret faller redan på dagen är att tända ljus. Jag är bombsäker på att jag fått det från min mor då hon alltid har tänt ljus så fort det blir lite mörkt. Det är verkligen mysfaktor över det hela.

Måndag.

God morgon! ♥

Järnspikar vad trött jag är! Kanske inte så konstigt eftersom jag steg upp för bara 10 minuter sedan. Somnade heller inte förrän vid 2.. även mamma hade svårt att somna. Pratade med Petter i telefonen nyss också, även han hade inte somnat så tidigt. Både mamma & Petter jobbar ju idag men själv fick man sova ut, skönt!


Tonight.Vilken trevlig kväll jag har haft! Det var ett kärt återseende av både Eva & Olivia. Känns som det var tusen år sedan jag senast såg Olivia. Hon har varit ute i världen, jag har bosatt mig i Umeå och vi har nog inte lyckats vara hemma samtidigt så många gånger senaste tiden heller. Men till våren har jag bestämt mig för att åka ner till henne i Stockholm minsann! Känner på mig redan nu att det kommer bli så himla roligt!

Gäster.

Ikväll har jag & mamma bjudit hit Eva & Olivia, min barndomskompis och hennes mamma. Eva & mamma har känt varandra sedan de var unga och mellan mig och Olivia skiljer det bara några månader. Olivia bor numera i Stockholm och jag i Umeå så det ska bli jättekul att ses igen! Det blir middag och allt. Dom kommer när som helst så ska stänga ner datorn, hoppas ni får en fin kväll!

 

Olivia.


In the cold.


Hittade lillen i sin favorit .. ja vad säger man? Påse typ. Lite söt är han trots allt, hihi.

Bilder från julafton.

Precis som rubriken lyder kommer här några bilder från julafton. : )

 


Annandagen.

God morgon på er!

Sovit gott? Det har minsann jag. När jag vaknade vid 11-tiden trodde jag klockan var 08 eller något sådant, hade önskat det så man kunde sova lite till.. haha. Men nu är jag i alla fall uppe och ska gå och väcka mamma så vi kan äta frukost.


Sova.

När ni läser detta ligger jag förmodligen och sover som en stock! Annars vore det lustigt. Har tänkt sova ut, så himla skönt. Men jag tänkte att jag gör ett tidsinställt inlägg för er som är vakna (?). Men skulle gissa på att många av er sover, fast många jobbar ju å andra sidan idag också. God morgon på er som är vakna i alla fall! Vi hörs när jag vaknar.


Glöm aldrig.

Julen handlar mycket om gemenskap och att umgås med sina nära & kära. Vi äter alldeles för mycket julmat, ger bort julklappar för summor man inte trodde fanns och många av oss glömmer bort att tänka på alla som inte har någon eller något. Många människor sitter ensam på julafton, andra kan inte mätta sina barn och vissa har verkligen ingenting. Jag tycker det är viktigt att vi aldrig glömmer bort att tänka på andra människor i vår värld. Speciellt nu när det är jul. Vi är många som frågar varandra hur julen var, vad vi fick i julklappar och vars vi firade julen. Tänk på alla barn som inte fick en enda julklapp. Tänk på alla som inte har någon som bryr sig om dom. Tänk dom som är hemlösa. Tänk dom som inte ens har råd att köpa en skinka på julafton.

Som ni förstår skulle jag nog kunna skriva en bok om allt detta, men ni förstår säkert min poäng. Det gör ont ända in i hjärtat när man tänker på dom som inget eller väldigt lite har. Jag är lyckligt lottad som har en fin familj och släkt som bryr sig om mig. Jag har mat på bordet. Jag har varma kläder. Jag har ett hem. Tänk på alla dom som ofta glöms bort i all julhysteri. Det skadar inte att tänka en tanke eller att ge en slant om du kan. Tänk.Ytterligare ett julbord.

Sådär ja! Då var man hemkommen från ännu ett julbord och denna gång hos min kära mormor. Det är lustigt att det är samma visa varje jul. Alla klagar på att man blir så mätt. Åh gud jag orkar inge mer. Jag ska aldrig äta julbord igen. Nästa år drar vi ner på utbudet. Haha, ja ni vet hur det är. Det blev en massa god mat, efterrätt och sedan julgodis och kakor!

Gäller att klä sig varmt så kallt som det är ute!

 

Detta var bara lite förrätt.

 

Denna goda efterrätt hade mamma gjort. Så himla gott!!

Mormor.

Idag är vi bjudna till min mormor på middag. Det är lite utav en tradition att fara till henne på juldagen. Vet inte vad det blir för något till middag men skulle gissa på.. JULMAT! Det är väl det enda man äter på julafton och några dagar efter, haha. Det blir i alla fall jag, mamma, moster, kusin, kusinbarn och självklart mormor. Mysigt!

Här är en bild på mig från förra julafton.

Skumtomtar.


Något som verkligen hör julen till är skumtomtar! Vet inte hur många påsar jag har ätit i december, haha. Vill nog inte ens veta.
Men gott som tusan är det!

Juldagen.

God morgon! ♥
Hur mår ni alla såhär dagen efter julafton? Kanske är ni ungefär som mig. Glad för en trevlig gårdag men rätt så trött och slut efter all julstoj. Var skönt att sova ut till ungefär klockan 12 idag så man har fått laddat batterierna. Har även ätit frukost bestående av tomtegröt och julmust ; ) Det är väl så det ska vara hela julhelgen.

Tagen med mobilen igår.


God jul!

Även om klockan har passerat midnatt så vill jag önska er en god jul! Det har varit full rulle hela dagen så nu är jag så himla trött. Berättar mer imorgon när jag har sovit ut, haha. God natt & kram!

Någon minut kvar.

Jisses, om någon minut är det julafton!! Känns inte alls som så, men kommer bli så mysigt imorgon när man vaknar. Är ju hemma i Skellefteå hos min mamma så när jag kom med bussen sprang vi på stan några timmar, åt pizza till middag och sedan har jag slagit in julklappar i 3 timmar.. ja jag är lite för noga. Men det är jul att pyssla och göra dom fina. Ska sova snart för imorgon blir det fullt upp!

Hoppas ni alla mår bra och att ni får sova riktigt gott.


Torsdag.


Har ni också den årliga julstressen såhär dagen före julafton? Själv slänger jag i mig lite frukost just nu samtidigt som jag skriver här och ser våra bästa år på tv, hihi. Ska även försöka dra upp Petter som fortfarande sover. Vi ska in till stan, han ska köpa några julklappar med sin syster och jag ska göra andra ärenden. Sedan tar jag bussen hem till Skellefteå eftersom jag ska fira jul där! Det blir en fullspäckad dag, vi hörs ikväll. Kram på er!

Dan före dopparedan!

Kan ni förstå att det är julafton IMORGON?! Älskade julafton. ♥
Uggla.

Kan jag kalla mig själv för en nattuggla i denna sekund? Samtidigt som klockan 01.27 är jag supertrött men är ändå vaken. Vanlig svensson? Nattuggla som inte är pigg? Fast då borde man vara en vanlig uggla, haha. Nej vet ni vad mina kära vänner, istället för att babbla på om mina dåliga skämt som endast jag brukar skratta åt borde jag hoppa i sängen. Hoppa i sängen, det hade varit kul.. har man typ inte gjort sedan man var liten..

Ah ni ser ju, kommer spåra ut från banan om jag fortsätter på detta vis. Sovdags.Uttryckt i en bild är bilden ovanför en rätt så bra beskrivning på mig just nu.

Hemkommen.

Nu är jag ganska nyss hemkommen! Som ni vet har jag varit hos min pappa hela dagen samt kvällen. Skönt att komma iväg lite nu när jag är lite begränsad pga knät i väntan på operationen. Man behöver verkligen byta miljö ibland. Man blir ju inte jättepigg av att sitta här dagarna i ända. Som tur är har jag varit på stan, handlat julklappar, varit på sjukhusbesök, fikat med någon vän och imorgon åker jag hem till Skellefteå! Ah.. kan inte förstå att det är 2 (snart 1!!!!) dagar till julafton!


Julfin.

 

För er som är ute i sista sekunden! Här har ni några tips på julklänningar. Antingen att bära på julafton eller de två dagarna efter då många av er kommer att befinna er på party!


Vart ska man vända sig.

På förmiddagen har jag suttit med telefonen fastklistrat i örat. Eftersom jag har skadat knät och väntar på operation är det givetvis mycket man måste ordna, ha koll på och veta hur det fungerar. Som ung, eller givetvis i alla åldrar är det många som inte vet vad som gäller om man blir sjuk och allt som hör därtill. Själv hade jag verkligen inte någon vidare klarhet. Jag har själv varit ute mycket på internet för att läsa hur allt fungerar. En smula klokare blev jag men att säga att jag förstod helt skulle vara att ljuga. Därför ringde jag flera samtal så jag skulle få en översikt över vad som ska göras framöver.

För er som inte vet något om försäkringskassan, arbetsförmedlingen, a-kassa, socialtjänsten, anställning, sjukdom m.m. rekommenderar jag verkligen att ni ska slå en signal dit ni undrar över något. För även om det mesta finns på nätet har ju alla människor olika situationer.

 

Igår kände jag mig väldigt förvirrad när det kom till skola, jobb, pengar, försäkringskassan, vad som gäller och sådant. Känns skönt att jag nu vet mer om vad som gäller för min egen del.


Star.


Så mysigt med allt julpynt och allt som hör julen till!

Onsdag.

Okej, ignorera mitt förra inlägg. Det kliar i fingrarna så kan inte hålla mig från att inte blogga alls på några dagar, haha. Är i alla fall uppe i tid idag eftersom jag ska till pappa. Han ska ändå in till stan så han ska hämta mig.

NU: Frulle!

Igår på sjukhuset.


21.

Är väldigt trött och slut. Det är väldigt mycket just nu med knät och sådant. Imorgon ska jag till pappa hela dagen/kvällen och på torsdag åker jag till Skellefteå eftersom jag ska vara där under julen. Vi hörs nog inte förrän torsdag, tänkte så ni vet.

Ta hand om er! ♥

Har varit på sjukhuset och nu är jag på sk...

dsc00183 (MMS)

Har varit på sjukhuset och nu är jag på skolan. Ska på stan och handla julklappar senare också. Hörs ikväll när jag är hemma.


Äntligen hemma.

Som ni läste tidigare blev jag ju fast i trafiken i eftermiddags. Det var ju en olycka med sju bilar inblandade samt en lastbil. Men det var tydligen inte därför vi stod still i 1,5 timme. Det var för att några hundra meter framför oss hade en långtradare kört av vägen.. men det snöade ju så mycket så man såg ju bara några meter framför sig. Otäckt att se hur mycket som kan hända. Som tur är klarade sig alla inblandade hyffsat bra, med tanke på hur illa det kunde ha gått.

Eftersom bussen var iskall hela resan var jag en isbit när Petter väl hämtade mig på busstationen. Hade ingen känsel i mina tår, och sitta på en buss i flera timmar är ingen höjdare med mitt ben. Ni kan ju gissa hur U-N-D-E-R-B-A-R-T det var att komma hem. Har sedan dess diskat, tvättat och sådant. Men nu har jag bosatt mig i soffan för kvällen medans Petter tar resten. Skönt!


Fast i trafiken.

Ni kan inte tro vad jag gör just nu. Egentligen skulle jag varit framme i Umeå för ett tag sedan men det har varit en olycka utanför Sävar med flera bilar samt en lastbil inblandade. Detta hände vid 12-tiden men fortfarande har trafiken inte börjat rulla. Bussen är iskall och vi har stått stilla i denna milslånga kö i snart en timme.. Vill hem till min varma lägenhet!

Måndag.

God morgon! ♥

Har väldigt bråttom. Mormor kommer snart och hämtar mig eftersom hon ska skjutsa ner mig till busstationen. Så snäll som alltid skjutsar! Speciellt nu när jag hoppar på kryckor.. inte så lätt att ta sig fram i snöovädret som har hållit i sig flera dagar nu.

Åker tillbaka till Umeå i några dagar. Har läkarbesök imorgon. Ska även hinna med att köpa de sista julklapparna och slå in dom. PANIK!

Vi hörs ikväll när jag är hemma i lägenheten.

Trötter.

Förstår verkligen inte hur jag kan vara så trött idag! Jag som aldrig sover mitt på dagen somnade i ca en timme på eftermiddagen. Helt sjukt. Hoppas på en piggare dag imorgon! Så tills dess, god natt! ; )


Tänkte att ni skulle få se en bild när jag inte ler och visar tänderna.. vilket jag typ gör på alla bilder annars.

Mums.

Tänk om någon vänlig själ där ute var villig att ge sig ut i snöstormen i Skellefteå för att knacka på min dörr med en äppelpaj samt iste. Tänk om..

Söndag.

Ber till gudarna att jag inte håller på bli sjuk igen. Mamma har legat hela dagen, hoppas hon inte smittat mig. Dock har jag hållit mig på mitt rum i stort sett hela dagen. Är så jäkla trött! Jag sover nästan aldrig mitt på dagen men tusan vad skönt det skulle vara med en powernap. Så får det bli. Gääääsp!


Winter.I början av veckan var det som en sagovärld utanför fönstret. Alldeles vitt. Frost täckte träden. Klarblå himmel. Solen sken (åtminstone tills kl 14 när den börjar gå ned). Vinter är allt bra fint! Även om jag inte är så jätteförtjust i kylan..

Back in the days.


Igår hittade jag ett gammalt minneskort till min kamera där bland annat denna fanns! Som ni ser är den tagen för nästan exakt 3 år sedan. Börjar känna mig gammal när jag säger "gud vad tiden går fort..". Det var alltså julen -07 och jag var 16 år.

Lördag.

Gokväll. ♥

Är ganska trött men det är väl inte så konstigt när jag har varit vaken sedan 08.00, i princip. Hade ställt alarmet eftersom jag skulle ta min medicin. Sagt och gjort. Problemet var bara att jag inte kunde somna om eftersom jag fick en hemsk huvudvärk. Kl 09-13 sov jag till och från men knappt något alls. Ska försöka gå i säng snart.

Ikväll har jag i alla fall varit på middag hos min mormor. Vi blev bjudna på drink (en kopp glögg för min del..), förrätt, varmrätt samt efterrätt. Till efterrätt åt vi en väldans god ananaspaj! Har ätit den en gång förut när mormor gjorde den och denna gång var den minst lika god. Måste fråga om receptet. Jag älskar ju ananas och en paj på det, kan inte bli så mycket bättre!


Fredag.

Goddagens!

Har tagit mig ut i snöovädret en sväng på förmiddagen. Som tur var fick jag skjuts! Inte så roligt att ta sig fram på kryckor plus att det skulle ta ett bra tag att gå dit. Var på sjukhuset eftersom de ville höra hur det går med medicinen och sådant. Blev en massa frågor, fick fylla i några formulär samt att de kollade blodtryck och liknande. Tydligen hade jag lika bra som en idrottare! Haha. Lite komiskt med tanke på att jag mestadels sitter inne dagarna långa eftersom benet är som det är. Men hon svarade att det kanske är för att jag just hoppar på kryckor, det är minsann träning för armarna kan jag tala om!

Hur som helst. Har ju inte berättat så mycket mer om min diagnos och allt som hör där till för er på några veckor. Dels för att det är så mycket med knät och dels för att jag har ju ett liv, allt handlar inte om ADD. Men det berättar jag om!


Buss.

Hej! Just nu sitter jag på bussen från Umeå vill Skellefteå. Det är snöstorm så bussen är sen.. Men jag har ingen tid att passa så det gör inte så mycket. Vi hörs när jag är hemma hos mamma.

Nummer.

Förresten.

Hämtade ut min mobil idag, lämnade in den på service för 3 veckor sedan. Så har ni mitt nummer skulle det vara guld om ni slängde iväg ett sms så jag får erat nummer. Thank you!

Sjukhuset.

Som ni vet var jag på sjukhuset idag. Fick först sitta i väntrummet 30 minuter innan en person kom och sa att läkaren jag skulle träffa just hade fått barn! Så en annan läkare skulle bli insatt så fick vänta lite till. Men vad gör väl lite väntan...... fick komma in till slut.

För er som undrar vad jag har gjort så skadade jag mig för 3 veckor sedan. Halkade på en isfläck så flög rakt i backen! "Lyckades" vrida knät utåt från kroppen. Gjorde rejält ont! Blev svullen direkt men for ändå och jobbade på kvällen.. tänkte att det går säkert över. Under passet blev det bara värre så jag ringde personen som skulle jobba natt. Hon kom en timme tidigare så jag kunde fara till akuten. Blev röntgen men den visade inget. Eftersom det var så svullet kunde läkaren heller inte känna var den exakta smärtan var och vad som var galet. Några dagar senare fick jag komma på besök till en läkare på ortoped mottagningen och några dagar efter det (i torsdags) var jag och gjorde en magnetröntgen. Idag var jag alltså tillbaka till ytterligare en ny läkare.
Så, för att fortsätta på historien från idag som jag började på längst upp. Fick veta att magnetröntgen visade en skada.. på menisken. Har kanske även skadat ledbandet och kanske något med brosk osv. Så nästa besök blir på tisdag då jag ska få träffa en specialist på knän. Det är tydligen han som också avgör om det blir operation eller så.

Mycket text men nu vet ni hur landet ligger till. Har hoppat på kryckor 3 veckor nu. Kan inte belasta benet. Har ont hela tiden. Knät låser sig, klickar och har sig.. kul att typ sitta strandsatt i soffan. Så har ni några tips på hur man kan roa sig i soffan kan ni ju lämna en kommentar. : )


Onsdag.

Vilken bra start på dagen!

Hade ställt alarmet på 09.00 så jag skulle slippa stressa eftersom jag har tid på sjukhuset kl 13.20. Tror ni inte att jag stängde av alarmet (minns inte ens att det ringde..). Tur att Petter ringde mig 11.30.. ca en halvtimme innan bussen går. Tänker inte stressa så istället tar jag den senare bussen.. hinner ändå. Har typ 5 minuter på mig att ta mig från busshållplatsen till sjukhuset så det ska nog gå.

Hatar att vakna på detta vis. Vi hörs senare, kram.

ICA.

 

Haha ja, vad ska man säga? Ica reklamerna är helt enkelt bäst!!


Tisdag.

Hallå gott folk!

Förkylningen börjar gå mot bättre tider vilket är otroligt skönt. Jag & Petter har båda bara suttit hemma sedan i torsdags och förhoppningsvis är vi friska snart, dock sitter det i ännu. Hur mår ni förresten? Många är ju förkylda nu i vintertider.

Idag måste ha varit kallaste dagen än så länge denna vinter. Bara på DAGEN var det kring -22 grader.. det kallar jag en riktig vinter. Det är bara stå ut då vi har flera månader kvar av kylan.


Lördag - sjuk.

Inget intressant har hänt sedan förrgår. Både jag och Petter växer nog fast i soffan snart skulle jag tro. Vi är båda sjuka vilket betyder att vi inte "orkar" göra något. Det närmsta jag har kommit är väl att gå ut med soporna typ, haha. Nämen det är bara drygt att vara jäkligt förkyld. Vi hörs när jag piggnar till, kram!

Slingor.


Om ni läste inlägget under så vet ni att jag färgade håret förra veckan. Blev inte jättestor skillnad men mycket bättre! Gjorde slingor och håret är inte lika "guldigt" som innan. Svårt att fånga den exakta färgen på bild men ungefär som på bilden här ovan ser det ut.

Oops.

Kom på att jag aldrig berättade vad jag gjorde i måndags! Jag blev frågad av Moa, som går andra året på frisör här i Umeå, om jag ville ställa upp i ett projekt dom har. Givetvis ville jag det! Deras uppgift var att man ska lika en kändis. Så fick mitt hår färgat (som vissa kanske har sett) och en vecka senare blev jag sminkad och fotad. Det var jättekul och roligt att hon frågade mig.
Gissa vilken kändis jag skulle likna? ; )

(OBS. Har inte fått någon bild från fotograferingen men här är en som jag tog när jag kom hem.)


Torsdag.

Blä. Känner mig inte alls särskilt frisk idag. Som jag skrev igår på kvällen så är Petter sjuk och nu har han nog smittat ner mig också. Inte så lätt att undvika när man bor tillsammans. Ni skulle se oss nu, haha. Två sjuklingar som sitter vid varsin dator i soffan. Ska kika på senaste avsnittet av OTH nu, bästa serien!

Hade ju varit trevligt om man kände sig så fräsch och pigg som på bilden här ovan..

Anywhere is paradise.


Host host. Tror jag håller på bli sjuk vilket jag inte hoppas. Hade ont i halsen redan igår på kvällen. Petter var kvar hela dagen på jobbet men han har gått och blivit sjuk så han stannar nog hemma imorgon. Håll tummarna att jag inte blir sjuk, usch.

Under kvällens gång har jag i alla fall lagat middag, diskat x 2, städat toan osv. Har även lite tvätt kvar i tvättstugan som jag strax ska ner och hämta. Efter det blir det att inta soffläge med en kopp glögg.

Pics.

Här kommer lite bilder från i lördags då vi hade lite julpyssel.
When you got a good thing.

Tusan vad kallt det är. Ja jag vet, borde vara van eftersom jag bor och har bott i norrland hela mitt liv.. haha. Men nja, kylan idag var inte att leka med. Kom in genom dörren för någon halvtimme sedan och mina tår är fortfarande som isbitar. Sådär, då har jag klagar klart för idag!

Nämen jag var ju på stan och tog en fika med Johanna. Tänkte gå på stan efteråt och leta lite julklappar, men det blev inte av. Satt istället länge och fikade, mysigt!


Iväg till stan.

Ska snart springa iväg till bussen, eller ja kanske inte är någon idé att springa eftersom jag har kryckor. Måste alltså gå i tid så jag inte missar den. Ska möta Johanna för en fika och sedan leta lite julklappar på stan.

Ha en fin dag, vi hörs ikväll!

Onsdag.


Gooooood morning! ♥

Som vanligt ser jag på dagens avsnitt av våra bästa år (bäst!!). Nu blev det precis reklam så ska gå och göra en gröttallrik för att sedan placera arslet här i soffan framför tvn igen, haha. Hoppas ni alla mår bra idag!

Trött.

Efter denna dag är jag rätt så trött. Ska försöka göra en tidig kväll, vilket innebär att jag ska sova snart. Berättar om dagen imorgon! Här nedanför får ni en ledtråd, kanske dock inte så lätt att gissa. ; )


Tisdag.

God morgon!

Hoppas ni sovit gott. Någon som har det är jag.. ni vet hur det känns när man vaknar, det känns som att man nyss somnade? Så var i princip min natt. Sov som en stock! Hade kunnat sova till ungefär 08.00 men såklart blev jag kissnödig just innan 07 då min pojkvän just hade pussat på mig och farit till jobbet, haha.


Måndag.


Begav mig hem från skogarna 14 mil söderut till min bästa famn. Med andra ord är jag hemma i lägenheten i Umeå igen. Det är lusigt det där med hem. Hemma hos mamma känns det verkligen som hemma, kanske inte så konstigt när man har bott där de första 18 åren av sitt liv. Samtidigt känner jag mig hemma i min & Petters lägenhet. Men det är väl tur det. Man ska prova på, testa nytt och ge sig ut i världen. Skulle nog inte vara en toppenidé att bo i Skellefteå i hela sitt liv. Man måste använda sina vingar. Just nu är mitt hem min & Petters lägenhet som jag trivs förbaskat bra i. Men nog är det minsann mysigt att komma hem till mamma ibland.

Home is where your heart is.

Sängdags.

Ska hoppa i säng alldeles strax. Blir att se klart slutet av en film, läsa en skvaller-tidning och sedan hoppas jag på ett besök av självaste John Blund!

Vi hörs imorgon, natti! 

Nummer två.


Som sagt så är det andra advent idag vilket innebär att vi självklart har tänt andra ljuset. Jisses vad dagarna går snabbt.. snart är det julafton!! Tänkte bege mig till vardagsrummet och kika på lite tv med mamma nu. Puss!

Just a dream.

Så jäkla bra!!

Inbakad fläskfilé.Förresten, jag är hemma i Skellefteå över helgen för er som inte vet. Åkte hit till mamma i fredags och ska åka tillbaka till Umeå imorgon. Igår lagade jag middag åt min kära mor. Inbakad fläskfilé med färsk pasta stod på menyn! Det är nog bland det godaste jag har ätit. Jag & Petter brukar alltid, haha nej inte alltid förstås, men ofta när man ska äta lite "finare" mat brukar vi laga detta. Det är så grymt gott!

2:a advent.

Roligt att inlägget jag nyss skrev försvann eftersom jag var klantig nog att trycka bort internet. Bra Mickan, bra! Hur som helst, god morgon på er! Även om jag inte är nyvaken, klev upp vid 12.30. Har bara hunnit äta frulle och haft lite söndagsmys. Tänkte slå igång en film snart - passar bra i vintermörkret.


Julmys.

Tidigare ikväll hämtade söta Maria upp mig med bilen och sedan åkte vi till henne. Där väntade Per & Lina samt en massa julbak/godis! Vilken härlig julkänsla man fick. Bakade pepparkakor, gjorde marsipanfigurer, drack julmust och glögg. Vi hann även med två sällskapsspel under kvällens gång, riktigt kul!

Hoppas på fler sådana kvällar nu i december. ♥


Har ni saknat mig?

Detta går inte. Att inte blogga, få skriva av mig, att läsa era fina kommentarer. Så vill äntligen meddela er att jag är tillbaka! Back on track så att säga. Fast det har varit väldigt skönt att inte behövt ägna en tanke åt bloggen på några veckor, det behövde jag. Med dom orden så får det räcka. Nu vet ni att jag är här igen. Precis som förut. : )

Förresten, är det något speciellt ni har saknat att läsa om, något ni vill jag ska skriva om? Ni kan ju åtminstone lämna en liten kommentar så jag vet att ni finns kvar. Kram!

 


RSS 2.0