Jagad.



Det är inte varje dag man blir jagad av en anka, haha! Vilket jag & Petter blev för någon vecka sedan..

Gullemamma.



När mamma åkte färjan från norge tillbaka till sverige köpte hon dessa 3 saker till mig. Blev så glad när hon kom förbi och lämnade dom hos mig innan hon åkte hem till ske-å. Godisgris har jag alltid varit vilket mamma vet.. haha. Fick även en body butter som luktar mango!

Tack igen kära mami. ♥

Måndag.



God morgon världen!

Underligt att jag drömde om att jag var med i en tårtbakartävling, haha! Vet inte vilka som var med förutom jag, men jag var i alla fall i ett lag med 4 st till. Vi sprang runt med en kundvagn på en matbutik där vi letade vad vi skulle ha till tårtorna.. galet. Mitt i allt vaknade jag av att jag var kissnödig (på riktigt alltså) så kl 08.07 klev jag upp. Tänkte att det är onödigt att lägga sig i sängen igen så jag tog på mig myskläder och satte mig här. Nu ska jag se en film och äta frukost. Mysmorgon!

PS. På tal om drömmar berättade Petter vad han hade drömt natten till lördag. Han drömde att det var översvämmning i vår lägenhet!! Hahahaha, så himla roligt. Det var ända upp till taket. "druknade vi inte då?" frågade jag. Då svarade Petter, näe.. för vi var i sovrummet och där var det inge vatten så när jag öppnade dörren kom massa vatten in i sovrummet så det jämnade ut sig, så det var inte riktigt ända till taket då. Sedan simmade vi tydligen omkring i lägenheten som om ingenting var konstigt.. ännu konstigare var att han skullle gå på toa vilket han även gjorde + att han tog toapapper och torkade sig!! Haha, snacka om att man kan drömma vad som helst.

Söndagstacos.



Två bilder från tidigare gånger jag ätit tacos, vilket är ett x antal.. haha.

Jag & Petter lagade tacos för ett tag sedan. Satt som smäck i magen! Blev även över så nu har vi båda lunch imorgon. Inte varje dag man har tacos till lunch. Dessutom är det nästan godare dagen efter.. konstigt nog. Gääääsp. Sitter här och gäspar helt plötsligt.

Söndag.



Bilden tog jag imorse när jag cyklade hem från jobbet. Oerhört fint att få möta soluppgången! Även att få se en stad vakna till liv.

Klockan 07 imorse satte jag mig på sadeln på min röda skruttcykel för att trampa hemåt. Efter att ha jobbat 25 timmar var jag ändå inte så trött. Man blir ganska pigg av att andas frisk luft samtidigt som man får lite morgonmotion, haha. Fast när jag kom hem somnade jag ganska direkt jag la huvudet på kudden. Vaknade vid 12-tiden och klev upp dirr. Vill ju kunna somna ikväll. Egentligen skulle jag jobba 24 timmar men etfersom vi gick över till vintertid under nattens gång blev det en timme extra. Men lika bra det, vad gör väl en timme mer när man ändå är på jobbet? Den där timmen känns dock av idag tycker jag.. 17.43 visar klockan men känns som den är 18.43 eftersom min mage VRÅLAR EFTER MAT.... tur vi ska äta namnam till middag.

Hela dagen har varit en fruktansvärt skön söndag. Åt varma mackor i ugn till frukost/lunch. Tittade på filmen 'Erin Brockovich' som visades i eftermiddags på tv 4. Vet inte hur många gånger den visats i tv men jag måste sett den minst 5 gånger förut.. och aldrig har någon av gångerna varit på film. Haha! Men det är lika bra varje gång, om inte bättre. :)

Rosor.



Förra veckan kom jag hem till blommor som var inslagna. Mitt i veckan, bara sådär. Det är kärlek det. ♥

Lördag.



Goooood morgon!

Någon som är uppe vid denna tid? Jag hoppas jag är det.. haha. Har gjort ett tidsinställt inlägg eftersom jag inte känner för att sitta vid datorn så tidigt på en lördagsmorgon innan jobbet. Idag ska jag jobba mitt första pass vilket blir ett helt dygn!! 24 timmar. Börjar 7 nu på morgonen och slutar 7 på söndagsmorgon. Men det ska nog gå fint. Hoppas att ni alla fortfarande sover gott, och får en fin lördag!

When our time is up.



5 minuter innan jag skulle börja min inskolning idag ringde pappa.. min älskade farmor har somnat in. Finns inte ord som kan beskriva vilken saknad människa hon kommer bli och hur sorgen känns. På ett sätt känns det ändå skönt, nu slipper hon lida och ha smärtor. Även om vi visste att det skulle bli såhär kan man aldrig riktigt förbereda sig. Har inte låtit det sjunka in ännu, allt tar sin tid och så får det vara.

Jag tar med mig våra minnen genom livet och gläds över de 20 år jag fick dela med henne.

If you want to lift yourself up, lift up someone else.



Home again.

Kom hem från jobbet för någon timme sedan, var även förbi affärn där jag köpte lite tomater och riven ost som vi ska ha till dagens middag. Blev även drickyoghurt, nyponsoppa, skvallertidining osv. Måste ju ha lite nödvändigheter då jag ska jobba långa pass. =)

The problem with doing nothing is not knowing when you're finished.



Känner mig såhäääääär glad + lite till. Suddig bild men vad gör väl det om tusen år.

Nu tänkte jag berätta varför jag blev så glad igår, och vad det är jag ska göra idag! Ni som känner mig eller följt min blogg ett längre tag vet redan detta, men för er som inte vet måste jag dra en snabb genomgång för senaste året. Ni som vet kan hoppa över att läsa texten med kursiv.

För nästan exakt ett år sedan, 15 november, halkade jag på gångvägen utomhus för det var så halt. Eftersom isen var under snön såg jag inte den och klev såklart rakt på. PANG! Hann inte ens tänka vad som hände. Ena sekunden gick jag, nästa låg jag på marken. Smärtan går inte att beskriva med ord, men svinont gjorde det minst sagt. Jobbade dock samma kväll.. men slutade en timme tidigare för att få fara upp till akuten. Petter skjutsade mig. För att dra en lång historia kort. Akutbesöket följdes av ortopedmottagningen, magnetröntgen, läkarbesök och sedan operation av knät 25 februari. Jobbade 18 mars - slutet av april. På valborg skadade jag knät IGEN bara genom att jag remmade upp skon som jag skulle ta av mig. Måste ha vridit det i fel läge eller något. Tydligen skulle det komma att visa sig att vid min första operation hade dom inte tagit bort så mycket som behövdes av menisken.. suck. Akuten, läkarbesök, ortopeden, magnetröntgen och väntan på operation var igång IGEN. Denna gång blev den av i slutet av juli. Men det tråkiga är att min andra operation inte ens hade behövt hända om dom gjort rätt första gången. Dessutom har ju mitt brosk under knäskålen blivit skadat pga. att den trasiga menisken har legat och skavt där i fleeeera månader. Gick alltså på kryckor ungefär 8 månader sammanlagt.. plus 2 knäoperationer. För att inte tala om smärtan man fick leva med. Fast värst var väl att inte kunna göra något, speciellt när det var vinter.
Fy & fan på ren svenska.


MEN. Nu till mina glada nyheter.. IMORGON SKA JAG JOBBA FÖR FÖRSTA GÅNGEN PÅ FLERA MÅNADER!! Känns helt underbart. Jobbade knappt 1,5 månad på hemtjänsten i våras men annars är det faktiskt ett år sedan jag jobbade sist, och imorgon är jag tillbaka på mitt gamla jobb! SÅ JÄKLA FANTASTISKT. Jobbar som personlig assistent för er som inte vet. Jag ska börja jobba hos en ny person, så idag ska jag dit för första gången! Ser verkligen fram emot det. Klockan 10 ska jag vara där, så jag ska göra mig klar nu och sedan dricka en kopp te innan jag cyklar iväg. Dessutom är det inte vilket pass som helst imorgon, utan ett 15-timmars-pass!! : )
Ville bara dela med mig av min lycka och glädje till er. Äntligen känns det som att livet är tillbaka på riktigt. 

Fredag.



Åh...... idag är en spännande dag! Ska snart berätta vad jag ska göra idag, men innan dess ska jag äta upp min frukost samtidigt som jag ska se klart senaste avsnittet av 'The Vampire Diaries' som jag började se igår men inte såg klart.. rastlösheten tog nog över antar jag.

Let us be grateful to people who make us happy; they are the charming gardeners who make our souls blossom.


Gå in på ANNAS BLOGG och läs de fina orden hon skrivit om mig. Blev så himla glad när jag såg det, fina fina tjej. 

Aftonen i ord.



Det är inte många minuter jag suttit ner senaste timmarna. Bara när jag åt middag och såklart när jag var på toa, haha! Först sorterade jag tvätt eftersom den är bokad 17-22 ikväll, så ungefär 1,5 timme kvar. 5 tvättar sammanlagt.. en är fortfarande i tvättmaskinen. Lagade 3 matlådor innan middagen, så sammanlagt blev det 5 matlådor!! Bra att ha i frysen. Så ja.. jag har sprungit upp och ner för trapporna mestadels. Vi har den i källaren och bor längst upp i huset, 3:e våningen. Startat diskmaskinen, diskat för hand, dammtorkat, tänt ljus, rensat tidningar, post och papper. Jag hatar papper. Därför ska vi snart till återvinningen! Med papper och glasflaskor + 3 glas som har gått sönder.. dock inte samtidigt. ; ) Haha, så klantig är jag inte.. även om jag ofta är klantig.

Efter återvinningen ska vi även göra en till sak.. gissa vad?! Kika några inlägg längre ner så kan ni nog ge er på en gissning.

Trotsade regnet.



Mitt på dagen skulle jag på stan för att möta Emelie. Just när jag ska ta på mig skorna ringer hon "duuu, det regnar. Ska jag inte hämta upp dig?". Rar som hon är! Envis som jag är! På med skorna, på med vinterjackan, drog ner mössa, snurrade runt halsduken och satte på mig vantarna. Har inte långt till stan även fast jag bor på andra sidan älven. Tar typ 5 minuter med cykel, eller 7. Får ta tid nångång, haha.

Cyklade ner till café station där vi åt varsin baguette (min med pesto och fetaostkräm.. MUMS) och såklart blev det även efterrätt! Emelie tog.. kommer inte ihåg namnet men en slags glassbomb! ; ) Själv tog jag en äppelpaj, klassiker när jag är där. Kände mig ganska rejäl efteråt då vi gick och köpte ett sadelskydd. Har aldrig haft ett sådant men eftersom det är 1 eller 2 (?) sprickor på min sadel kändes det nödvändigt eftersom jag inte vill ha sönder min nya jacka.. så det var klokt. Den är sådär lurvig ni vet, så nu håller jag mig varm också.

Den som har sol, måne och stjärnor ska inte klaga.



Tänk att ett telefonsamtal kan göra en hel dag för en person. För mig. Just idag. Även igår var det ett telefonsamtal som gjorde min dag, dock inte till det bättre - tvärtom. Fick dåliga nyheter men det är inget jag vill gå in på just nu, för den sitationen är som den är.

Tillbaka till här och nu, idag. För ganska precis en timme sedan fick jag ett samtal som lyfte mig! Som jag väntat på detta. Ibland känns det hopplöst men dom dagarna är värda att ha, just för att få känna sig glädjen en dag som denna. Känner mig lite hemlighetsfull nu.. haha. Ni sitter säkert och är som nicke nyfiken! Ska berätta senare vad det är, så håll utkik mina vänner.

Torsdag



Det blev faktiskt ingen promenad igår, även om jag ville så fanns inte orken där helt enkelt. Klockan 20.00 satt jag bänkad framför tv'n där 'Rosa Bandet Galan' visades. Det ville jag såklart inte missa! Hade till och med skrivit in det i min kalender för någon vecka sedan, haha. I 2 timmar blandades gläde och sorg. Tårar och skratt. Gemenskap, framför allt. Jag tycker det är väldigt fint att dom håller en gala som denna varje år för att uppmärksamma alla kvinnor (även några män) som har fått bröstcancer. Det är inte bara en person som drabbas, det är en hel familj, en hel värld.

Nu ska jag ha en mysig morgon, börjar med en serie och gröt!

Breathe.



Måste nog gå på en promenad, även om jag inte känner för det eller orkar. På med lurarna och bara gå. Göra mig av med lite energi samtidigt som en promenad är ett bra sätt att komma bort lite, även om det bara är för en stund. Andas frisk luft!

Breaking dawn - part 1.



Fick ett mail idag från bioklubben, biljetterna till breaking dawn har släppts!! Total lycka. Givetvis bokade jag två stycken direkt. Kan tänkas att man vill gå på premiärdagen men eftersom det är en onsdag känns det bättre att gå på fredagen, då det är helg. Tänk att det bara är 3 veckor kvar till preimären! + 2 dagar tills jag får se den. Behövde ett pirr i magen idag, med tanke på tröttheten jag har.

Onsdag.



Idag är jag också uppe ganska tidigt, dock lite senare än igår. Vaknade vid 08.30 då alarmet ringde. Eftersom jag förhoppningsvis snart ska börja jobba vill jag ha lite rutiner när det gäller tiden, speciellt att komma upp på morgonen. Vill ju inte försova mig precis!

Kommer ni ihåg att jag för några veckor sedan skrev att jag skulle baka scones? Insåg några minuter senare att det inte skulle gå, vi hade slut bakpulver här hemma. Sucket. Några dagar efteråt köpte jag bakpulver så nu ska det bakas! Kom på det igår, att jag köpt det.. haha.

The family is one of nature's masterpieces.



Eftermiddagen som jag spenderade med Anna var väldigt härlig. Intressant och kul också! Här började skriva några meningar som handlar om att vara ensam. Ensam kan man tyda på olika sätt - beroende på vem som läser. Ensamhet behöver inte vara något negativt, men kan leda till det. Tänker inte gå in på det ikväll, är lite trött och ska sova snart. Bättre att skriva imorgon då mer energi finns, förhoppningsvis.

Under kvällen har jag förresten var borta några timmar. Timmarna ägnade jag åt nära och kära. En person i min omgivning fyllde år så jag var där för att fira samt umgås. Mycket trevlig kväll! Är glad att jag både varit med en vän idag + varit på kalas.

Hoppas er tisdag har varit trevlig, vad ni än gjort. ♥

The art of living is more like wrestling than dancing.



Väntar på att Anna ska komma hit. Vi ska äta lunch tillsammans och bara umgås. Trevligt! :)

Get ready.



Istället för att dra ut på tiden ska jag ta tag i denna dag. Ju längre jag skjuter upp saker & ting, desto mer stress.

Först på listan (ja, jag skriver alltid listor) står duscha, så det är vad jag ska göra nu. Sedan bädda sängen, torka håret osv.

Tisdag.



Har tänt ljus, gjort frukost och precis placerat rumpan i soffan. Eller ja.. jag har väl suttit här en timme egentligen. Men frukosten gjorde jag faktiskt nyss. Nu ska den ätas samtidigt som jag tittar på nyhetsmorgon! Ja... jag har alltid tyckt det är bra, haha.

Röd.



Här ser ni min nya röda jacka!

Förra vintern fick jag två presentkort på intersport, ett på jul och ett när jag fyllde år (januari). Bestämde att jag skulle köpa en denna vinter istället eftersom jag gick på kryckor till mars kändes det onödigt. Så äntligen fick jag använding av presentkorten!

Min jacka fanns även i svart och grön, men röd var finast tycker jag. Svart funkar alltid men är så tråkigt, eftersom många har svarta jackor. Röd har ju även alltid varit min favoritfärg.. kan ha med saken att göra. Haha.

8 hours.





  • Väntat på 2 samtal. Fick 1. Dvs att 1 återstår.. jag som hatar att vänta.
  • Lagat middag i 1,5 timme. Under tiden hann jag diska och torka kylskåp + några köksluckor.
  • Bokat tvättstugan (påminnelse till mig själv: skriv upp det i kalendern)
  • Varit på cykeltur för att hämta en sak. På den hemskt dåliga bilden ovan ser ni min nya röda jacka som fick invigas ikväll, det är ruskigt kallt ute. Mer om den i ett senare inlägg. Tänkte 'också ska jag ta på mig vantar'. Drog upp dragkedjan på jackan. Tror ni jag fick med mig dom? Haha nej..
  • Varit Petters vänstra hand då han satte fast magneter på några luckor. Äntligen kan man stänga de sista köksluckorna + garderoberna i sovrummet!!
  • Startat diskmaskinen. Påminde P då jag for att han skulle stänga av den och öppna den.
  • Stängt av diskmaskinen och vädrat den. (Ibland är det skönt att andra också inte kommer ihåg allt)
  • Bläddrat igenom tidningen Buffé som vi fick för flera dagar sedan. Några rabatter med också, trevligt.
  • Tagit ett tuggummi.
  • Pratat med mami i telefon.
  • Varit irriterad över att min nyckelring gick sönder just när jag skulle fara. Måste ha en, annars är den svår att hitta.
  • Öppnat ett fint kuvert.
  • Kissat.
  • Smörjt in händerna.
  • Tagit försvarets hudsalva på läpparna. (blir alltid så torr när vintern kommer..)
Ifall ni ville veta vad jag gjort de senaste 8 timmarna.. fast när jag skriver detta ser det mycket ut. Vilket det är, för att vara mig. Jag kanske borde börja skriva ner vad jag gjort vissa dagar när det känns som att man inte gjort något. För de dagarna känner man sig hopplös, att man inte fått något gjort. Sedan behöver man inte alltid få något gjort heller. MEN. Har man den känslan är det skönt att få bekräftelse på att man HAR gjort något i alla fall. Det behöver inte vara något stort eller märkvärdigt för någon annan. Har du suttit i soffan en hel dag? SKÖNT! Se det som att du tagit hand om dig själv. Lyssnat på din egen kropp. Har du borstat tänderna idag? BRA! Då kommer inte karius och baktus på besök.. hihi.

Nämen ni förstår hur jag menar, hoppas jag. Vad som kan vara mycket för en människa, kan vara lite för en annan. Så länge man själv känner att man är nöjd med sig själv och att man är lycklig över något, så räknas allt.

Cake.





Såhär såg det ut igårkväll när jag var på födelsedagskalas. Gotårta!

Lördag till söndag var jag ute på landet där jag hunnit med en hel del. Gått på marknad, varit på häggströms, spelat plump, spelat vänd tia (7854375 gånger) och umgåtts. I lördags innan vi åkte iväg skrev jag att jag tänkte göra några tidsinställda inlägg, men som ni kanske märkte blev det inte av. Anledningen? Tid och stress. Så är det ofta, men i lördags var det inte kul. Klev upp vid 10, duschade och gjorde mysfrukost till mig och Petter. Kvällen innan hade jag skrivit ner vad jag skulle ha med. Gjorde till och med iordning det mesta så att jag inte skulle behöva tänka så mycket på det när väl lördagsmorgonen kom. Det gick ju som det gick.
Klockan hann bli så mycket som 13 innan vi tog oss iväg... suck. Egentligen hade vi ingen exakt tid att passa men vi sa att vi skulle försöka få oss iväg vid 12. Jag behöver ha ett klockslag så jag vet hur mycket tid jag har på mig. Då kanske man tycker att jag borde hinna jämt? Så är inte fallet. Svårt att förklara, men tankarna tar upp all tid, så innan jag ens gjort något är jag helt slut. Sprang runt här som en förvirrad höna. Såhär i efterhand kommer jag knappt ihåg vad som tog sådan lång tid.. det var väl mest småsaker.

Vattna blommorna. Ta up soporna. Digitalkameran skulle med men i väskan låg bara fodralet. Kameran har alltid varit i fodralet så det är första gången den var borta. Eller.. den har varit borta förut men då när det varit fodralet. Sprang runt och letade den i säkert 20 minuter. Gissa vars den var? I väskan såklart. Jag som hade kollat 2-3 gånger där redan, tittade väl inte så noga. Var inte uppmärksam nog. Hittade inte min svarta skjorta som jag ville ha. Inte i tvättkorgen, inte i någon garderob, inte någonstans. Hittade den inte innan vi for och sedan vi kom hem igår har jag faktiskt inte ens tänkt på att den är borta. Kanske den är hos mamma i Skellefteå? Inte vet jag. Den förvirrade hönan fortsatte med att springa runt, runt, runt. Stänga av datorn som jag höll på att glömma. När vi väl tog oss iväg hade jag inte ens borstat håret eller sminkat mig, det gjorde jag i bilen. Bara så vi kunde komma iväg. Givetvis glömde jag något. Tandborsten. Fast jag skrivit ner det i kalendern. Men vad gör väl det, en tandborste hit eller dit.

Okej, känner att jag måste sluta tänka vad jag gjorde i lördags innan vi for. Vi kom iväg och det är väl huvudsaken. På marknaden var det ganska mycket folk, tycker inte riktigt om folksamlingar. Trevligt och mysigt var det i alla fall, specielltn är vi gick bland stånden där det inte var så mycket folk. Men har svårt att koncentrera mig då jag vill kolla på något. Går mest bara förbi allting. På marknaden mötte vi upp Petters mamma och syster. Tog varsin hamburgare och köpte även med oss munkar som vi sedan åt när vi kom hem till hans mamma. GÖTT! : ) Igår, dagen efter marknaden, hittade jag en burk med fanta som jag köpte till hamburgaren.. haha! Måste skratta lite åt mig själv där. Det var ganska kallt och blåsigt på marknaden så jag stoppade den i väskan så jag kunde äta upp hamburgaren istället för att hålla i burken som var svinkall. Glömde bort att jag ens hade köpt en fanta, så det var ju trevligt när man väl hittade den i sin egen väska dagen efter. Nu låter det som dessa två dagar bara varit jobbiga och att jag är helt förvirrad jämt. Jag har haft många trevliga stunder, speciellt igår. Lördagskvällen blev ganska dryg eftersom det var alldeles för mycket intryck under dagen och eftermiddagen. Säger ofta "va?" när någon pratar med mig och många tror att jag hör dåligt eller att jag är för lat för att lyssna osv. Tänk dig att du pratar med någon mitt emot dig, du tittar på personens läppar men hör ingenting, eftersom det är som en hårdrockskonsert runtom dig. Eller att någon står med två grytlock i öronen på dig.. så är det ofta för mig. Jag är skicklig på att låtsas hänga med i ett samtal, jag är duktig på att dölja. Det är väl inget att vara stolt över, men det kan faktiskt vara bra i vissa situationer. Men inte alltid.
I lördagskväll skulle vi spela plump, aldrig i min vildaste fantasi tänkte jag. Det är en svår situation sådana gånger. Att man inte kan delta i något bara för att man stressat på morgonen och sedan gått på marknad. Men jag avstod för min egen skull. Man måste inte alltid ta hänsyn till andra bara för att dom ska tycka man är trevlig och rar. Nu var det ju Petters familj vi var hos så dom förstår ändå varför jag inte orkar. Jag satt ändå med vid bordet, och bara det är bra för att vara mig. Eftersom jag avstod på lördagen klarade jag faktiskt av att spela igår istället! Se vad man lär sig om man lyssnar på sin egen kropp. : ) Jag blir ständigt bättre på att veta vad jag behöver för att må så bra som möjligt. Det är en skön känsla, när man faktiskt säger nej för sin egen skull. Inte bara flyter med, som jag gjorde förut.. bara för att man ska uppfattas som en perfekt människa. För det är jag inte. Inte du heller. Ingen.

Ville bara dela med mig av hur många dagar ser ut för mig. Det är ju inte alltid jag skriver sådant på bloggen, men det är ju oftare än vad ni tror. Inte bara en gång per år, månad eller vecka. Men ju längre tid som går desto bättre blir jag på att hantera vardagen.

Måndag.



Mobilkamera.

I'm back. I'm home.
Känns som det var en vecka sedan jag skrev något, men det var i förrgår. Ska äta, återkommer snart med bilder och några fler meningar! :)

Söderut!



Snart rullar vi iväg!

Vi ska till Petters mamma som bor några mil söder om Umeå. Vi ska försöka komma oss iväg nu på dagen eftersom vi ska på en marknad. Mysigt! Men innan det ska jag väcka Petter så han kan hoppa i duschen medans jag gör en stor och mysig frulle!

Ska göra några tidsinställda inlägg så ni har något att läsa medans jag är borta. Kommer inte hem förrän imorgonkväll.

Lördag.



God morgon! ♥

Hoppas att ni alla har fått en härlig sömn under nattens gång. Vi gick och la oss just innan 02 så har sovit ungefär 7 timmar. Skönt att jag kunde somna direkt! Ibland kan jag inte somna på flera timmar. Har haft perioder förut i livet då jag haft sömnproblem så kan vara så nu igen. Men ibland vet jag att det är pga. att jag tagit medicinen för sent på dagen. Tar den varje morgon men om jag sovit för länge och ska lägga mig tidigt så kan jag inte somna. Frustrerande. Men vissa dagar tar jag den inte eftersom jag vet att jag då inte kommer kunna somna. Om jag vaknar alldeles för sent.
Idag, då det är lördag, klev jag upp klockan 10. Ganska bra tid att ta den då det är helg eftersom man brukar vara uppe lite längre på kvällarna då. Annars är bästa tiden om jag tar den vid 7-8. Fast det händer inte så ofta.

Kunde inte sagt det bättre.


I've been keeping busy all the time



Såhär känner vi väl oss alla ibland.

Har varken en bra eller dålig dag. Jag som bara.. är. Oh vad skönt, kanske någon som läser tänker. Nja. Inte sådär jätteskönt skulle jag påstå. Antar att det är rastlösheten som smyger sig på. Lustigt det där med min rastlöshet. Samtidigt som jag är det vet jag att jag är för trött för att orka något som kräver mycket energi. Lagom med energi då? Nja.. inte riktigt det heller. Man blir förvirrad bara av att försöka förklara logiskt, för det är inte logiskt alla gånger. 

Gick i alla fall ner för att se om det fanns någon tvätttid. Näe, inte det heller. Förmiddagen har varit lite mystisk, faktiskt. Låt mig berätta.
Allting började när jag hade vaknat vilket jag gjorde ungefär klockan 09.00. 15 minuter senare håller jag på göra frukost. Hann väl bara ta fram juice och mackorna innan något högt och konstigt lät i köket. Vad tusan?! tänkte jag. Försökte lista ur var det kom ifrån. Här är vad jag trodde att det var, i turordning.
1. Grannen som kokar kaffe. Nej, ljudnivån ökar vilket betyder att dom i så fall måste ha världens största kaffemaskin.
2. Någon som är på taket. Tittar ut och försöker se om jag ser något/någon. Lite svårt när man har taket ovanför sig men tittade i ett fönster på huset mitt emot, det speglade sig. Nej.

3. Låter som det är inne i väggen. Öppnar skafferiet och en annan kökslucka. Nähe, inget där heller.
Kom alltså inte fram till vad det var. Frustrerande.

Efter någon timme kom det inget vatten ur kranen. Vilket betyder att jag inte kört diskmaskinen (som är full) eller duschat. Borstat tändern gjorde jag i alla fall, haha. Så ja, här sitter jag i leggings och pyjamaströja - än. Vad som är skönt är väl att jag inte behöver stressa, har bara en tid att passa och den är ikväll. Men nu har några saker skjutits upp som jag inte kan påverka vilket gör mig.. hittar inte ordet.. stressad kanske. Hamnar efter i min planering.

Nåja. Några andra konstiga saker var att ingen lampa i trapphuset fungerade när jag gick ner i tvättstugan. Utanför tvättdörren var det stänkt lite vatten. Inne i tvättstugan var det skitit på golvet + vatten. Som att det spolats smutsigt vatten där. När jag kom upp från tvättstugan märkte jag att vi har en dörr bredvid våran?! Haha.. alltså. Orkar inte. Jag har inte ens märkt det förrän nu. Jag menar, vi har bott här sedan juli. Vet inte vad det är för dörr, inte en vanlig ytterdörr i alla fall. Mer som en mindre dörr som smälter in i väggen. Min tanke med detta är förstås att det kanske var någon som öppnade den imorse för att fixa något. Kanske ledningar, avlopp, el? Kan inget sådant, vet ju inte ens vad som döljer sig bakom den.. men den ligger där vi har köket. Sådär, nu har jag nog fått ihop en liten del i alla fall. : )
Ni ser, min hjärna är som vanligt på högvarv!

Konsten att minnas.

Det är inte lätt när det är svårt. Det är inte lätt att minnas att man ska minnas.
Jag som vill tvätta innan imorgon. Tanterna här trapphuset bokar alltid, hoppas det finns någon tid IDAG. Blä.

Fredag.



Sitter framför tvn och äter frukost. Gjorde frukost för en timme sedan men eftersom jag har så mycket i hjärnan har jag inte ätit upp den helt och hållet ännu, haha. Har några päronbitar kvar.
Tittar på 'Efter tio' som går på tv4. Anna Olsson som åker längdskidor medverkar i programmet. Hon vann guld för några år sedan. De pratar mycket om hur knopp och kropp hör ihop. Prestationer, förväntan och lyckan i att lyckas. Jag kan inte dra alla över en kam eller tala för andra människor men för mig kan detta förknippas med många saker - speciellt npf.

Åh. Även fast jag skriver i en rasande fart är det lite svårt, saker som dessa. Äta mina päronbitar, lyssna och se på tvn och samtidigt skriva här om saker dom pratar om. Men jag kan inte skriva det efteråt. Får jag en impuls att skriva måste jag göra det NU, för sen kan motivationen vara borta. 

Förbättra genom mental träning.
Nu kommer de in på att vanliga människor också behöver några positiva mentala ord i livet. Skriv ner 3 bra saker. Inte bara saker du är nöjd med, utan saker du blivit bättre på. Egenskaper som finns hos dig, men som har förstärkts. Alla behöver tanka positiv energi men det är inte alltid lätt att göra det ensam, därför behöver vi peppa varandra. Lyssna, prata, försöka förstå.

En enkel övning är att tänka 5 bra saker innan man somnar och tar med sig det i det undermedvetna och sedan in i sömnen. När man vaknar tänker man 'Åh, detta kommer bli en riktigt bra dag!'. Enkel övning. Tänker på de två orden som han (typ hennes gamla tränare tror jag) sa. För det första är det nog inte så enkelt för många att komma på 5 saker just innan man ska somna. Fast det jag funderar mest på är, bara för att det är enkelt för en person behöver det inte vara så för en annan. Vad som fungerar för dig, kanske inte fungerar för mig. Och tvärtom. Vi är alla så olika. Nu pratade de förstås inte om npf men jag försöker koppla ihop de två sakerna och se ett samband. Jag har ju alltid varit en person som analyserar och tänker ett steg längre. Ibland är det negativt men det kan även vara positivt.

En annan sak de nämnde fastnade i mitt huvud. Eller fastnade och fastnade.. jag kom på nu när det är reklam att dom också sa detta, haha. Prestationer och att lyckas. Två saker som jag ständigt dras med, det gör nog alla - mer eller mindre.

Herregud, nu blev det för mycket i hjärnan. Nu är det andra personer. Dom pratar om ADHD, bloggar osv. Oddsen på det? Ska koncentrera mig nu så kanske jag återkommer med några tankar om det dom pratar om nu.

Autumn is a second spring when every leaf is a flower.



Har en mysig kväll. Äter torkad ananas och väntar på att 'Drömmen om ett barn' ska börja. 30 minuter kvar.

Aim for the moon. If you miss, you may hit a star.





Titta vilka snyggingar som pryder mitt kylskåp!

Torsdag.



En liten del av min frulle denna torsdagsmorgon.

I'd rather have roses on my table than diamonds on my neck.



Fick blommor idag. Åh. 

Spännande.



(mobilkamera).


Eftersom jag alltid kommer för tidigt eller för sent när jag har en tid att passa tänker jag undvika en sådan situation idag. Nu har jag ungefär 1 timme och 20 minuter på mig att göra mig klar, äta lunch och pumpa cykeldäcket. Så därför är detta ett tidsinställt inlägg. 

När ni läser detta sitter jag på cykeln och trampar. Idag ska jag nämligen på en jobbintervju!!
Ser fram emot det, är både förväntansfull och lite nervös. Önska mig lycka till! ♥

Onsdag.



God morgon!

Igår hade jag ju ställt alla 3 alarmen på endast måndagar, men det var ju tisdag. Vet inte varför jag hade gjort det.. haha. Lite mycket i hjärnan som vanligt. Igårkväll ställde jag alla 3 alarm på samma tid, alla dagar i veckan. Dvs. mån-fre. Meeeeen. Idag stängde jag istället av alla alarm och somnade om!! Inte bra. Tur att Petter ringde vid 10.30 för att se om jag var vaken. Han brukar göra det eftersom han vet att jag inte alltid får mig upp. Det är kärlek det. 

Idag sker två spännande saker, jag ska iväg på den första klockan 14. Berättar innan jag far. :)

Äter äppelpaj med min kärlek.


A healthy outside starts from the inside.



Pyjamasen har inte åkt av idag, den får sitta på ända tills jag ska sova senare ikväll, hihi. Min pyjamaströja ser dock inte ut exakt som en sådan, liknar mer en "vanlig söt tröja". Svårt att förklara men ni ser ju en liten del av den på bilden ovan. Älskar spetskanten!

Vi skulle ju storhandla idag men vi får se om det blir av, kändes mer lockande att bara mysa inomhus. Fast å andra sidan är det en perfekt handlingsdag. Regnet öser men och blåser gör det minst sagt. Fy! Men ni känner mig.. jag kan inte låta bli att tycka det är mysigt.

The vow.



Herreguuuuuuuuuud. Jag vill se denna nununu!!

Den kommer på bio i februari. Snacka om att jag har något att se fram emot i alla fall. Åh, känner på mig att den kommer vara en av de bästa filmerna jag sett. Gåshuden och tårarna fick jag av trailern, tänk er då hela filmen - på bio.

Tisdag.


Passar nästan att skriva god morgon såhär i början av detta inlägg. Även om klockan är 12.50. Jag vaknade faktiskt för knappt en timme sedan.. haha. Egentligen "borde" jag väl bli stressad och tycka att jag inte kommer hinna med någonting idag. Så är inte fallet. Jag ser det som något jag behövde, sömnen. Hade väldigt svårt att somna igår. Jag tittar aldrig på klockan om jag har svårt att somna eftersom jag då bara blir mer stressad över att hinna somna. Skulle jag gissa så låg jag väl vaken till 3-4. Efter att ha bott här några månader har jag lärt mig att dom delar ut tidningen i trapphuset, fast jag vet inte vilken tid.. men troligtvis är det någon gång tidigt på morgonen.

Istället för att jaga upp mig själv (vilket jag inte tjänar något på) så tar jag det lugnt. Drog på mig mina rosa pyjamasbyxor och min pyjamaströja som är samma färg. På med mina röda fluffsockar. In till köket för att göra en gröttallrik. Startar datorn. Loggar in. Gröten piper.. haha eller alltså, micron piper att den är färdig efter några minuter. Som vanligt hinner den pipa 3-5 gånger innan jag orkar gå tillbaka till köket. Glömmer bort att den pep. Tar gröten + tillbehör. Kryper upp i soffan framför datorn som redan står på vardagsrumsbordet. Äter upp gröten samtidigt som jag kollar på filmen jag började se igår. Även fast jag sett både igår och idag har filmen endast varit i 42 minuter. Vilket är ett ganska tydligt tecken på att jag fort blir rastlös och hittar andra saker att göra. Plocka undan disken. Borsta tänderna. Ta upp posten ur brevlådan. Kolla runt på internet. Spela wordfeud. Höll på skriva tända ljus.. men det gör jag direkt när jag vaknar! Så mysigt.

Där har ni hur mina första 50 minuter kan vara en morgon.
Men idag kommer bli en utav de lugnare dagarna, för imorgon behöver jag all kraft och energi jag kan få. Känner mig själv så väl, så nu vet jag vad som krävs för att få en bra dag imorgon. Jag behöver ha kontroll på hur morgondagen ser ut. Måste vila och bara vara hemma för att tanka bensin i min motor. Sedan ska vi faktiskt och storhandla (vilket är kul men jobbigt med alla ljud) vilket påminner mig om att jag äntligen ska hämta min kalender!! Den har varit hos min kompis pojkvän typ en vecka så jag känner mig verkligen inte hel. Kalendern är mitt liv.. nästan. Den får mig att känna att jag har mer koll på läget. Kontroll över situationer. En smula mindre kaos i hjärnan.

Bloggtips - Anna!



Senaste tiden har jag inte lagt så mycket fokus på min diagnos ADD här i bloggen. Finns väl ingen bra förklaring till varför jag inte skrivit så mycket om det, inte ens när jag tänker efter. Fast.. eftersom jag alltid tänker ett steg längre så finns det ju faktiskt anledningar. Dels har det varit fruktansvärt mycket annat i mitt liv senaste månaderna och dels mår jag bättre än förut. Jaha, och? Tänker ni säkert. Jag vet inte varför, men av någon anledning är det lättare att skriva av sig när man har sina sämre dagar. I alla fall är det så för min del. Alla är vi olika. 

Något som inte syns är hur jag fortfarande, varje dag, kämpar med att klara av vardagen. Tänk att något som kan vara en sådan stor del av mig.. sällan syns. Endast dom som står mig nära kan se hur livet är för mig. Tankspridd som jag är, kom just på en sak! I övermorgon är det precis 1 år sedan jag fick min diagnos. Låter så fel att säga "då fick jag min diagnos" eftersom jag tycker det låter som att man helt plötsligt fick den. Sanningen är att jag fick min diagnos, men för mig var det mer som ett svar på varför allting varit som det varit. Varför jag har känt som jag känt. Varför det har gått som det har gått. Alla mina frågor fick helt plötsligt ett svar. Men.. jag tror jag skriver mer om detta på onsdag. På tal om onsdag. Snacka om händelserik dag. Dels är det 1 år sedan jag fick min diagnos. Men 2 andra saker händer också på onsdag. Först ska jag på en jobbintervju och på kvällen ska jag följa Anna på en sak!

Anna - här hittar ni hennes blogg.
Hon är faktiskt anledningen till varför jag skriver detta inlägg. Som vanligt sätter tankarna och känslorna igång när jag skriver, så ni fick en liten text här ovanför också. Men det är väl aldrig fel. Det är aldrig fel hur man tänker och hur man mår. Hur som helst. Denna tjej, Anna, är en person jag vill uppmärksamma! Hon har också diagnosen ADD och fick den nu i höst. På sin blogg skriver hon mycket om hur vardagen kan vara för oss som har ADD. Varje gång (varje dag) när jag kikar in hos henne är det som att jag själv kunde skrivit samma text. Samma ord. Samma meningar. Enligt mig uttrycker hon sig riktigt bra! Hon sätter ord på hur vi tänker och hur vi känner. Sedan är vi alla fortfarande olika personer med olika egenskaper och personligheter, men hon får verkligen fram hur jävlig en dag kan vara. Samtidigt som hon i nästa inlägg kan beskriva en positiv känsla om sig själv. Som te.x. saker hon är stolt över med sig själv! 

Även om ni själv har en diagnos eller inte, tycker jag ni ska kika in hos Anna. Hon är värt ett besök, minst.

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.



Beger mig mot busshållsplatsen för att åka till Emelie.

Måndag.



En kopp te.

Solen skiner denna förmiddag. Hur kan man låta bli att vara på bra humör? Tänkte ta mig ut på en fotopromenad senare. Sist jag var på det blåste det mycket, så jag hoppas på mindre vindar idag. Nu ska jag fortsätta se filmen jag håller på se, ville bara ta en paus & säga 'hej!'.

Small is the number of them that see with their own eyes, and feel with their own hearts.





Dessa fina saker gömde sig inslagna i det förra inlägget! Dom passar klockrent på skänken vi har i köket. Telådan är ju bara underbar. Eftersom jag inte dricker kaffe har jag alltid te hemma. Idag köpte jag dessautom ett pack med 5 olika smaker, ni får se dom imorgon.

Ljuslyktorna kan jag gissa att mamma också vill ha, haha. Vi har samma sak när det kommer till ljus. Om vi hade ett motto hade det väl varit "man kan aldrig ha för många ljuslyktor". Ljus. Hjärtan. Värme. Åh.

Mias lustgård.



I fredags var jag på Mias lustgård (som för övrigt har världens finaste prydner). Vad som döljer sig inslaget får ni se lite senare!

Honey, I'm home


Bilden tagen igår, när vi rullade mot Skellefteå.

NU, eller ja.. för någon timme sedan kom vi hem till Umeå efter att ha spenderat ett dygn i min hemstad. Först körde vi hem till min mamma för att lämna våra saker + bilen. Lilla mamma var dock inte hemma, utan hon befinner sig på äventyr i Norge. Kändes lite konstigt att vara där utan henne, är ju så van att hon är hemma då man kommer för att hälsa på. Men igår var vi inte där för att träffa henne. Vi var bjudna på släktmiddag! Restaurangen vi åt på var supermysig. Förrätt, varmrätt och efterrätt serverades. Kvällen fortsatte sedan hos min farmor & farfar. Hur trevligt som helst! : )

Släkten är alltid dom som finns kvar. Jag är glad att vi alla var samlade igår. Den enda som saknades var min äldsta kusin. Han bor nere i södra Sverige så det var lite krångligt att ta sig hit, mycket plugg och jobb för hans del. Hur som helst - nu är vi hemma efter en mysig tripp till Skellefteå.

Lördag.



Tog denna bild igår, hur fint höstväder som helst.

Har lite bråttom, som vanligt med andra ord.. haha. Ville bara skriva några rader innan jag drar iväg på äventyr. Jag & Petter ska brumma till Skellefteå alldeles strax. Ikväll ska vi på släktmiddag! : ) Min släkt på pappas sida. Ser fram emot det, tror det kommer bli en mysig och rolig kväll.

Uppdaterar nog från mobilen, tar inte med datorn. Kommer hem imorgon så vi hörs mer då.
Hoppas ni har en underbar helg! ♥

Rullar iväg.



Såhär snygg kan man också vara......

Nu rullar jag ner till centrum. Hoppas ni har en fin fredag! ♥

Fredag.



God morgon finisar!

Även fast temperaturen visar endast 2 grader skiner solen. Underbart! Om några timmar väntas det bli upp emot 6 grader (haha.. hej vinter), så då ska jag ta en tripp ner på stan. Petter frågade om jag ville hänga med och kolla på kläder åt honom. Självklart! : ) Senaste året har vi knappt gått på stan.. typ någon enstaka gång tillsammans. Men det är ju för att jag gick på kryckor flera månader och gjorde 2 operationer av knät. Så känns riktigt kul att kunna göra vardagliga saker tillsammans igen!

In the right light, at the right time, everything is extraordinary.



Myser runt i lägenheten.

Tjocksockar - check
Ljus - check
Filt - check
Gofika - check
Kärlek - check

I want to walk through life instead of being dragged through it.



Höstpromenaden i eftermiddags var riktigt härlig. Nä, där ljög jag. Önskar den var det.. haha. Kallt & blåsigt. Vi har inte tagit upp kartongen med alla vinterkläder ännu heller, så ingen mössa hade jag. Men halsduken var med!

Eftersom jag var lite småförkyld här om dagen blev det ingen lång promenad, men tillräckligt för att få några fina höstbilder. Här ovan ser ni en av de första jag tog. Vi bor nära älven så att gå ner dit och fota är knappt ansträngande.

Turkiet, del 7.

Bättre sent än aldrig, right?

Här kommer några bilder från sista dagen i Turkiet, som jag besökte midsommarveckan.




















Torsdag.



God morgon, höll jag på skriva. Snarare god eftermiddag eftersom klockan är efter 12. Fast en god morgon är precis vad jag haft. Åt frukost framför tv'n. Tittade på våra bästa år. Sedan drog jag bara ut på tiden för det var en sådan fin morgon. Tända ljus och te är en självklarhet.

Har lite saker att göra de kommande timmarna. Bland annat fräscha till mig (typ bortsta tänder+hår osv) och städa lite här hemma. Torsdagar är den officiella städ-dagen, haha. Ska även ta mig ut på en liten fotopromenad!

Wedding!



Nu ska jag berätta vad som gjorde mig så lycklig idag! Bilderna ovan är en ledtråd..

Jag & Petter fick en bröllopsinbjudan!! Åh... helt fantastiskt. Jag har ju vetat om bröllopet en tid men idag kom alltså inbjudan, som dessutom var jättefin. Vem som ska gifta sig? Min yngsta moster (har två stycken). Hon bor sedan ett tag tillbaka i New York med hennes fästman som är från Dominikanska Republiken. Har ni listat ut något än..? Haha. JA, BRÖLLOPET SKA VARA I KARIBIEN!! Helt underbart. Vid en strand.. gah. Jag är helt överlycklig.

Den stora frågan återstår dock. Kommer jag fara? Självklart vill jag det mer än något annat, men vi får se. Jag är inte någon som pratar om min ekonomi men eftersom jag varit sjukskriven i nästan ett år kanske ni förstår att den inte är på topp. Ska ju börja jobba snart igen vilket känns toppen. Så vi får se hur mycket jag hinner spara ihop osv. Ett bröllop i DR är en dröm, att jag ens får chansen är otroligt.

Love is when reality is better than your dreams.



ÅH!! Tror ni inte världens lycka infinner sig när jag som mest behöver den? Har legat här hemma hela dagen för att vila upp mig eftersom jag blivit förkyld osv. Ni får hålla ut ett tag till..... kika in här lite senare ikväll så får ni veta vad det är!

Onsdag.



Kvack kvack, hej anka. Haha.. känner mig väl så idag.

Vaknade upp med en snorig näsa och lite huvudvärk denna onsdagsförmiddag. Hade lite halsont redan igårkväll men tänkte väl inte på det en längre stund. Alla har varit eller är sjuka. Jag som ofta blir smittad av andra har lyckats att hålla mig frisk (tills idag). Med lite vila och en lugn dag ska väl detta gå över, måste vara frisk till helgen!

Bittersweet October.



Några av er undrar vars denna halsduk kommer från. Svaret är H&M. Tror den kostade 99:- om jag inte minns fel.

Home is whenever I'm with you.



Har umgåtts med den snygga bruden till vänster idag. Lyllo mig! Haha. Fikade singoalla, chokladbollar och drack apelsinsaft. Såklart en hel del prat också, som vanligt. Älskar att ha min tös här i stan. Annars bor hon ju uppe i Luleå. Får passa på att umgås nu. : )

Tisdag.



Höstvädret är precis som det ska vara här i Umeå idag. Lite kyligt, solen skiner och självklart löv i alla färger. Röd, gul och orange.

Kvällspromenad.


Imagine all the people, living for today .



Människor som honom, kan man inte annat än beundra.
Behöver jag ens nämna tårarna och gåshuden jag fick?

Måndag.



Gooooooood morgon mina vänner!

Känner att jag vaknade på rätt sida såhär i början av veckan, KUNG. Kan bero på flera saker, men jag tror jag vet svaret. I veckan ska jag få ett samtal angående jobb. Spännande! Jobbar ju som personlig assistent men har inte jobbat sedan november -10.. snart ett år sedan. Fast, jag jobbade på hemtjänsten drygt en månad i april men sedan skadade jag knät igen. Å andra sidan känns det fel att säga att JAG skadade knät, då det är läkarna som inte hade gjort tillräckligt under första operationen. Nå, ska inte ägna mer tankemöda åt det.

Snart är jag tillbaka på banan!! : )

I think I think too much.



Åh. Myssöndag.

Att söndagar är mysigast på hösten är det ingen tvekan om, tror jag. Liten tvekan kanske. Söndagar är nog mer eller mindre bra beroende på känslor och humör, inte på grund av en årstid. Denna söndag? En söndag som fylls av känslan att räcka till. Eller, snarare att man inte alltid behöver räcka till, till allt och alla. Känslan när man hittar sig själv och inser att det är tillräckligt. Då har jag en härlig söndag, som nu.

You don't have to be alone.



Hade på mig detta igår.

PS. Vill tacka er allihopa för era superfina kommentarer! Har varit dålig på att svara på kommentarer senaste tiden, men ska ta tag i det allt eftersom. Så ifall ni inte fått någon kommentar tillbaka eller ett svar på en fråga ni ställt, håll ut.
Ni är bäst!! Blir så glad när man loggar in och får positiva kommentarer.

Lördag.



Ni förstår kanske varför jag inte har uppdaterat efter kl 10.36 igår. För er som inte vet så fyllde Petter år igår! Så på eftermiddagen igår fick vi besök av några personer i hans släkt. Resten kom idag, även min mamma & hennes karl. Riktigt roligt med födelsedagar och besök! Även om jag inte fyllde år var det minst lika roligt. Att få fixa tårtor, ge present men framför allt att fira min kärlek på hans födelsedag och givetvis alla fina människor vi haft på besök. ♥

And I'm gonna be here forever more.



Idag fyller min bästa år!!! :) Blir kalas här i eftermiddag.

Ska in till stan för att fixa några saker nu, vi hörs senare!

Fredag.



God morgon, god morgoooon!

You shoot the moon, and miss completely.



I princip allting är handlat inför morgondagens och lördagens kalas. Ska försöka göra cupcakes för första gången i mitt 20-åriga liv. Resultatet återstår att se, kan bli intressant. Jag är så taggad på att göra fina och söta cupcakes! Önska mig lycka till! Även 2 tårtor ska göras, en imorgon och en på lördag. Men dom gör nog jag och Petter tillsammans, eftersom det är hans födelsedag. 

Är så sugen på att baka redan ikväll, men börjar bli lite för trött för det. Istället ska jag göra scones till kvällsfika! Som vi kan sitta och mumsa på till något halvbra eller halvdåligt (beror på hur man ser det) tv-program. Fastom vi skulle hitta något dunderbra program hade det varit ännu bättre. Ja, jag ska gå in på tv.nu för att kolla vad som visas. Vill bara skriva klart detta först förstår ni. : ) 

Förresten väntas ju rena rama stormen här i norrland. Klass 2 varning längst upp i bottenviken och här i västerbotten blir det riktigt blåsigt. Klass 1 varningar på de flesta ställen häromkring. Nåja, ska inte överdriva. Gäller bara att hålla sig inomhus, men det ska vara under natten mestadels så. Lite mysigt ändå!

Yellow diamonds in the light.



Oktoberregn.

Något med hösten som gör mig.. varm. Filosoferar om världen. Låter kroppen få vila under min gråa filt med vita hjärtan på. Påminns om att livet bara är här och nu. Inte förut och inte sen, definitivt inte sen. Bara lycklig över att få finnas till. Andas. Mina vänner, glöm inte det.

Torsdag.



Gammal bild.

Känner mig ungefär sådär i skrivande stund. Kan bero på att jag vaknade för bara 50 minuter sedan, kl 15.09!!!! Nej, jag skämtar inte. Även om jag så önskar. Herreguuuuuud.. sovit bort hela dagen. Kommer inte ens ihåg att jag stängt av något alarm (hade ställt 3 stycken). Men jag vet varför det blir såhär. När jag går på energi som inte finns i kroppen några dagar på rad, speciellt igår, behöver jag extra mycket sömn. Den enda gången min knopp får vila från alla intryck är när jag sover. Sedan beror det säkert också på att jag inte sovit så bra senaste 2 nätterna innan inatt. 

Nu är jag i alla fall vaken och har tankat bensin i 15 timmar. Nu är jag redo för aftonen och kvällen! Tror det blir att skriva inköpslista, fara och handla osv. Petter fyller ju år imorgon så vi måste handla inför det. : )

Höstmys.



Ljuset i mörkret.

Tända ljus är bland det bästa som hör hösten till, tycker jag. Spelar ingen roll om det är dag eller kväll, ljus är ett måste. Mysfaktorn blir automatiskt då. Sedan har jag nog ärvt hela 'ljusgrejen' från min mamma som alltid också har ljus tända.

Tradition.



Innehållsrik dag. Vi vet ju vad det betyder, slut i huvudet. Ska stänga ner datorn men ville bara säga hej, typ. Haha. : ) 

Har varit på middag med fina människor. Det är inte alla som får bli bjuden på inbakad fläskfilé mitt i veckan. Favoriträtt om ni frågar mig! Vet inte hur många gånger jag & Petter ätit det. Nyårs, helg, vardag. You name it.

Tidigare idag var jag ju på stan. Eftersom jag har ny mobil bytte jag till ett abbonemang. Dock fungerar det inte att surfa eller nåt.. fast ringa går i alla fall. Kanske måste vänta tills jag får mitt nya sim-kort för att det ska fungera. Eller bara vänta tills imorgon. JUST DET. Bra. Nu kom jag på en sak. Köpte ett displayskydd också. Mobilen ska såklart vara avstängd när man sätter dit det men även 12 timmar efteråt (så det inte blir bubblor). Får se om mitt tålamod räcker till det ikväll, just nu vill jag bara slänga mig i soffan och äta en marabou mjölkchoklad med polkagrisar som väntar på mig i kylen. Lockande.

Onsdag.



Har varit vaken sedan 3 timmar tillbaka men inte fått så mycket gjort som jag önskar. MEN. Tänker inte stressa för jag känner mig själv. Innerst inne vet jag att dagen blir sämre om jag stressar. Saker får ta den tid det tar, för jag tjänar ingenting på att känna press & stress.

Dags att fortsätta göra saker så jag kommer framåt idag. Nu ska jag göra mig klar och sedan åka in till stan en sväng. Later. ♥

Remember.

Att skriva. Ord - små som stora. Spelar ingen roll vad jag skriver, bara jag gör det.

Frustrerande är ett passande ord i precis denna sekund, och kanske några sekunder före men även efter. Spekulera är ett bra ord för att förklara vad jag gör. Inte alltid, men ofta. Tänker att jag gjorde det mer förut, spekulera. Ibland känns det som om jag tappat mig själv, även om bara känslan infinner sig ett fåtal sekunder. Rädd är ett bra ord för den känslan. En person som mig tänker alltid ett steg längre. 

Nä. Nu blev det för mycket i hjärnan. Överbelastat.

Istället ska jag skriva i min kalender, har några saker jag ska göra imorgon. Problemet är bara att jag ibland glömmer att skriva in vissa saker. Mer om min kalender och det som hör till en annan gång. Påminn mig!! (Haha).

Färgat utväxten.



Bild från förra gången jag färgade håret (eller gången därinnan).


I torsdags åkte jag till skellefteå. När jag kom fram gick jag förbi min mosters hårsalong för att köpa hårfärg både till mig och mamma. Tanken var att vi skulle färga håret på kvällen men hon slutade sent vilket ledde till sen middag. 19.30 hade vi ätit klart. Idol började kl 20.00 som vanligt men den där halvtimmen innan blev välanvänd, dock inte till hår utan till teknik. Hjälpte mamma att ställa in alla kanaler osv. eftersom hon har en ny tv. Fredag var vi bortbjuden så då blev det inte heller någon färgning. Men! På lördagsförmiddagen minsann. Men! Bara mammas hår. Haha.

Herrejösses. Vilket babbel jag drog igång. Hur som helst. Mamma var här i Umeå idag via jobbet så hon kom hit och färgade min utväxt!! Finally. Den var extrem. Fy.. haha. Känner mig som en ny människa nu i alla fall. Tack mami! ♥

Boyce Avenue








Tisdag.



Känns inte så lockande att gå på stan i detta oväder. Dessutom ska jag färga håret i eftermiddag så kanske lika bra att ta stan imorgon? Vill ju inte skrämma ihjäl folk pga. min utväxt. ; ) Haha. Idag passar en innedag med filmmys bättre, så mycket bättre.

Rosa bandet.










Oktober. En månad som många av oss kommer ihåg år efter år. En månad för att uppmärksamma bröstcancer. Som kvinna, dotter, barnbarn, syskonbarn, flickvän, men framför allt som medmänniska, ligger detta mig varmt om hjärtat. Att få vara en del av något så fantastiskt är fint. Givetvis innebär bröstcancer sorg, smärta, saknad, tårar, förtvivlan och många andra saker som jag inte ens kan föreställa mig. Men vad som är fint är att få vara en del av framgången när det gäller forskningen. Tänk vad mycket vi kan göra tillsammans. 

Gå in på 'Rosa Bandet' där du kan läsa mer om hur just DU kan bidra. 



Måndag.



Ops, vaknade inte förrän 11.00. Tanken var väl inte att jag skulle sova så länge idag. Fast å andra sidan behövdes sömnen eftersom jag inte kunde somna inatt. Somnade vid 6-tiden nu på morgonen.. fy. Har i alla fall fått några timmars sömn så det är bättre än ingenting.

Alldeles strax ringer min telefon. Väntar på ett samtal. Ett roligt samtal! Det gäller jobb. Har ju varit sjukskriven sedan 1 maj, och innan det 15 nov - 18 mars. Ni kan ju gissa hur mycket jag ser fram emot att få börja arbeta! Detta blir spännande.

Monkishop.



Ett urval av Monki's plagg. Höstfavoriter!

Tackar inte nej.



I fredags bjöd min faster på denna goda efterrätt. Bär och kesella (jordgubbssmak om jag inte minns fel?). Huuuur gott som helst.

På tal om efterrätt.. kom nyss hem från middagen. Där bjöds det också på efterrätt, glass och bär. Tycker det är så trevligt att bli bortbjuden, men även att bjuda hem folk hit till lägenheten. Till veckan väntar också middagar och festligheter. På onsdag blir det middag hos Linda. På fredag fyller Petter år så både fredag och lördag blir det kalas. Längtar till kommande vecka! : )

Tell me on a sunday.



Far iväg på middag.

Söndag.



Vaknar upp till ännu en höstdag. Först mulet, sedan regn som följdes av solstrålar. Efter regn kommer solsken!

Har varit förbi affär'n där det inhandlades lite nödvändigheter. Tagit en dusch har jag också hunnit med. Plus att en säkring gick.. haha. Dock inte medans jag duschade, som tur var. Men när jag skulle torka håret fick jag panik. MIN HÅRTORK FUNGERAR INTE!!!!!! PETTER, DEN ÄR TRASIG!! Fick lite panik i några sekunder, med andra ord. Var egentligen bara att byta uttag så var problemet löst. Haha!

Movies.



Någon som har ett filmtips att dela med sig av? : )

Saturdaynight.



Middagen har landat i magen. MUMS. 
Alldeles strax ska jag möta upp mina syskon. Jag har bjudit hit dom på 'syskonkväll' så vi ska handla lite snacks på affärn.

Hoppas ni också får en mysig kväll!

The falling leaves of red and gold.





(Tagna med mobilkamera).

Sådär! Då var man tillbaka i Umeå. Lustigt det där med ordet hem. Dels säger jag "jag far hem till skellefteå" och även "jag far hem till umeå". Där mamma har sitt hem, det kommer alltid på ett sätt vara mitt hem. Där hjärtat trivs, det är hemma. Sedan drygt ett år tillbaka har jag & Petter skapat ett hem tillsammans. Vårt alldeles egna kryp in. Oslagbar känsla.

Nä, nu ska jag packa upp väskan. Hörs lite senare!

Lördag.



God morgon! ♥

Denna lördagsmorgon vaknar vi upp till en ny månad, oktober är här. Nu känns det verkligen som att hösten är här på riktigt. Bilden ni ser ovan tog jag igår när jag var på en skogspromenad med Åke. Älskar höstens färger! 

Tanken var inte att jag & mamma skulle sova ända till 11.00 idag.. snarare 09.00. Tur att Petter ringde just efter 11 så vi vaknade, haha. Både jag och mamma skulle färga håret idag (hemska utväxter) men det kommer inte hinnas. Jag tar färgar hennes hår så får hon färga mitt nästa helg. Ska ju åka tillbaka till Umeå i eftermiddag så är lite ont om tid.

RSS 2.0