Onsdag.Gofrukost!

Måste ju lyxa till det såhär på skottdagen, haha.
Igår var jag, Petter och hans syster iväg på olika affärer för att spana på inredningsdetaljer mm. Utbudet var inte alls vad jag förväntade mig fast vi var bara på 2 affärer innan vi styrde mot en sportaffär. Petters syster skulle köpa en snowboard! Så vi fick agera lite smakråd. 
Klockan var över 18 innan vi var hemma så jag hann inte gå på expo.. men det blir idag istället. Dom öppnade nu kl 10 så efter jag har varit ute med Otis blir det en sväng dit. Det ligger bara tvärs över gatan. Haha! Ruskigt nära, är lite (mycket) shoppingsugen..

Njuter.


Förra veckan råkade Petter spilla fil i soffan...... haha. Han fick lov att ta bort den delen för att kunna tvätta överdraget.
Eftersom Otis vanligtvis har sin pläd nedanför soffan fick vi ett problem. Han älskar närhet, behövs bara att man sitter med fötterna nere på golvet för att han ska bli nöjd. Så nu blev det lite jobbigt då han hela tiden skulle gå mellan soffan och bordet eftersom vi satt där, så vi gjorde en speciallösning. Tada! Pläden fick helt enkelt vara i soffan. Blev bara tills nästa dag men oj vad han njöt.

Ingen som du.

Dessa två tesorter fick jag av mamma på min födelsedag. Så omtänksamt!
Båda smakerna är riktigt goda. Bra start på dagen.

Bik bok.Sommarkänslor från bik bok.

Måndag.God morgon! 

Känns som jag varit lite frånvarande senaste dagarna vilket jag faktiskt har varit. Men ibland har man helt enkelt mycket annat för sig. Att spendera tid vid datorn är inget man vill göra igår när solen sken och vädret var underbart! Igår vid 10-tiden packade jag och Petter ihop alla saker vi behövde ha med oss till skidbacken, vi for till hans pappa som har husvagn ett par mil utanför stan. Men innan dess hämtade vi upp Petters bror som också följde med. Jag och Otis fick trängas i baksätet, haha. Var tvungen att fälla ner ena sätet så att Petters snowboard och Andrés skidor skulle få plats. Tur han inte är fullvuxen, för då hade vi aldrig fått plats! Dock letar vi en ny bil, eller ja.. Petter letar. Jag har ju inte körkort. Han ska köpa en kombi så vi kan köpa en bur åt Otis så han kan sitta i bakluckan. Blir kanonbra!

Dagen i skidbacken var underbart härlig. Trist att jag inte kan åka slalom pga. mitt knä.. men jag var glad ändå. Satt i solen, åt korv med bröd, gick promenader med Otis osv. Eftersom jag inte åkte förra året heller kommer det nästa säsong bli 3 år sedan jag åkte!! Om jag kan åka då.. hoppashoppashoppas. Helgen avslutades med några avsnitt av BB. Haft en dunderbra helg!

Lördag.Känner mig lite trött efter att ha jobbat från 19 igår och var hemma just innan 07.30 imorse. Dessutom var det inte så lätt att rulla fram (cyklade) pga. all snö som hade kommit under natten! Tur man har ben så man kan gå i alla fall. Men var drygt att släpa cykeln.

På tal om ingenting. Tycker Otis har kliat sig mycket senaste dagarna.. klart hundar kliar sig men sådär intensivt ibland känns inte riktigt okej. Han har ju riktigt mycket och tät päls så det är svårt att se något men tror ni inte att jag hittade något direkt! Något som kröp........ FY! Hämtade direkt en pincett och en glasburk. Googlade sedan och kom fram till att han nog har löss. Tydligen är det den vanligaste ohyran bland hundar, speciellt vintertid. Har ju även fått dammsuga varje dag senaste veckan och nu förstår jag varför det ligger päls överallt. Tydligen är det också ett symptom på loppor, förutom att det även kliar. Stackars Otis. Självklart var det vidrigt för min del (jag har ju fobi för småkryp och allt vad det innebär) men tycker mest synd om honom eftersom det kliar så mycket för honom. Men för säkerhetsskull ska vi ta honom till vetrinären på måndag och kolla upp det! Loppor smittar i alla fall INTE till människor, tacka gudarna för det.
Frågan är ju vars han fått detta ifrån? Jag tror faktiskt han har haft det sedan han kom till oss. Redan då såg hans päls "mjällig" ut så vi trodde han hade mjäll, och det har vi trott hela tiden eftersom det kommit och gått litegrann. Även om det alltid funnits där. Men tydligen är det också ett symptom på löss.
Huvva. Nåja, det löser sig på måndag!

På tal om Otis ska jag rasta honom innan jag hoppar i duschen. Ikväll är jag nämligen bjuden till Beatrice! Först blir det middag med några tjejer - tacos! Planen för resten av kvällen är party. Hoppas på en kanonkväll!

Fredag.Har haft nog med ledighet senaste veckan. Ikväll jobbar jag 19-07 vilket även betyder att jag kommer jobba varje helg (mer eller mindre) till i början av maj. Men jag är glad att jag ens har ett jobb så klagar inte!

Imorse fick jag frukostbesök. Bea plingade på dörren vid 09-tiden! Åt jordgubbskräm, limpa, skorpor och drack te. Så mysigt. Pratade lite om imorgon, ska äta middag hos henne och sedan blir det party!
Dagen fortsatte med Anna. Träffade henne på balder där vi åt lunch tillsammans. Underbara tjej!! Eftersom det nu är officiellt så kan jag ju också säga att hon är gravid. Den lilla kommer vara i trygga händer som kommer ha en sådan fin mamma!
Kika in HÄR för att komma till hennes blogg.

Morgontips.Min vän Anna skriver så många kloka och viktiga saker.
Kika gärna in hos henne > Anna.

Ibland är det bara fruktansvärt jobbigt.Vet inte om jag borde skriva något i nuläget. Men det är ju min trygghet - att skriva.

Tanken på vad som ska skrivas ner är oklart om än så självklart. På något underligt vis har jag förmågan att sortera när jag får ner mina tankar och känslor i ord. Kanske det inte blir i exakt rätt ordning eller rättstavat till 100 %. Men det är ju lite som jag är, slarvfelen avbytte varandra i skolan främst pga. att jag var stressad och bara skrev utav farten. Ordningen fungerar väl som mitt huvud, fast nä. Å andra sidan är det miljoner gånger värre i huvudet än det jag skriver ner. Menar mest att jag hoppar från tanke till tanke. Tänker skriva om en annan sak som sedan utvecklas till en annan efter bara några meningar. Precis nu, som ni kanske märker..

.. eller inte märker.
Jag är expert på att dölja. Jag ljuger inte men att dölja mina svårigheter är något jag gör omedvetet. Kanske ibland medvetet också men inte alls ofta. För när det kommer till att inte märkas, inte synas, blir jag ledsen. I alla fall ikväll. Såhär blir det i perioder för min del. Saker bygg upp eller läggs på hög tills det brister. Nivån på den gränsen har jag lyckats höja allt eftersom tiden går men det betyder inte att det är mindre jobbigt eller att jag inte kämpar varje dag, varje minut. Om ni bara kunde ana hur det känns. Blir trött bara jag tänker på det, för tänka är något jag gör HELA tiden. Skulle inte förvåna mig om jag tänker när jag sover också, haha. Nä, så roligt var det inte.. för det är faktiskt extremt jobbigt.

Något som är mest jobbigt är att behöva bearbeta allting själv. Visst, jag har familj och vänner som vet. Som försöker förstå och stötta. Men när dagen är slut är det bara jag själv. Det kan kännas så fruktansvärt ensamt. Nu låter detta som världens deppinlägg men vet ni vad? Det är för fan okej att må dåligt ibland. Det är okej att falla ihop. Det är okej att inte orka. Det är okej. Det är okej så länge man mår bättre efteråt. Det är okej så länge man reser sig efteråt. Det är okej så länge man orkar efteråt. Men vad som inte känns okej är att behöva vara där flera gånger. Nu gör jag det igen, går ifrån min röda tråd. Ensamheten var det jag skrev om. Tillbaka till det.

Hur ensamt det känns är något jag aldrig kommer kunna beskriva i ord, men att försöka kommer jag alltid göra. I nuläget är jag så trött i huvudet att jag inte ens förstår hur jag orkar skriva här. Trött är ett brett ord. Du kan vara trött på någon/något. Du kan vara trött efter gympasset. Du kan vara trött efter jobbet. Du kan vara trött efter en hel dag. Du kan vara trött på många olika sätt. Min trötthet är inte "vanlig" trötthet. Kanske är lite väl öppen ibland i bloggen men det skiter jag blanka fan i, ursäkta ordvalet. Jag vill dela med mig och ska jag göra det behöver jag berätta så mycket som jag kan, allt för att kanske en vacker dag kunna hjälpa en annan människa. Tillbaka till öppenhet. En person som har jobbat natt flera dagar på rad är såklart ofta trött. Personen lägger sig för att sova vilket är fullt förståligt. Oj vad trött den personen är. Han/hon har ju jobbat som sjutton! Han/hon har ett tungt jobb och är väldigt driven av sig. Klagar i princip aldrig och kämpar ofta på. Nämner nu inga namn eftersom det inte har med saken att göra, jag vill bara att ni ska förstå hur jag menar. Detta är såklart inget illa menat men jag tar in saker och analyserar jämt. Hur som helst. "Oj, stackars dig. Du måste ju vara jääääättetrött! Du får ta och sova snart du som har kämpat på så mycket hela veckan och knappt sovit på ett dygn". Detta var bara ett exempel eftersom jag vill jämföra en sådan trötthet och min trötthet.

Jag har aldrig velat att folk tycker synd om mig. Aldrig! Vill inte ha medlidande eller ord som ska trösta. Allt jag begär är förståelse lite då och då. Tänk om jag kunde gå omkring och säga "åh, jag är helt slut i huvudet!! Vill bara lägga mig ner och sova i en vecka - minst". Eller något annat i stil med "Nu är jag SÅ trött efter att ha behövt ägna hela morgonen till att tänka på om jag ska duscha ikväll eller imorgonbitti". Låter överdrivet men det är så det är. Skillnaden är att det är mer accepterat att vara trött för man har jobbat än att vara trött för man alltid är det mer eller mindre. Eller, accepterat är kanske fel ord. Men vi pratar inte om det lika mycket som vanlig trötthet. Åter igen, jag är expert på dölja. Jag är osynlig. Tror jag ska börja avrunda med att ta upp några exempel:

- Idag har jag varit med en vän och sedan på middag hos några
Ja, skitkul! Så länge det varade. Sista stunden på middagen var jag så trött att jag trodde jag skulle försvinna så som alice i underlandet gjorde. Att man inte ens ska kunna orka med att vara med en kompis och sedan äta middag med några utan att känna som jag gör just nu. Vad jag känner just nu? Att jag inte kommer orka göra något en vecka framåt. Där kommer missuppfattningar in. Många ser oss som lata/slöa/obrydda men så är inte fallet. Det handlar om att vi inte klarar av lika mycket som många andra klarar av på en dag.

- Mitt humör åker bergodalbana
När jag bodde hemma var mamma (tyvärr) den som fick ta mycket skit av mig. Jag var ofta irriterad och förstod ju inte saker och ting själv heller många gånger. Kunde fräsa när hon bara försökte vara snäll. Samma sak håller jag på med idag. I perioder kommer mitt hemska beteende fram. Jag är aldrig dum eller elak utan det handlar om att jag har andvänt så mycket energi så jag har ingen energi kvar att vara glad på. När man sedan håller allt inom sig blir man till slut så full på tankar och känslor att dom vräks ut. Samma sekund som jag säger saker ångrar jag dom. Skammen över vad jag just har sagt är så enorm att jag inte ens vågar säga förlåt för jag inser att jag gjort fel. Fast jag säger ofta förlåt, ibland för ofta faktiskt men då åt fel saker.

- Tar allt som kritik
Oj. Denna punkt borde få ett eget inlägg. Dels för min trötthet som gör att jag vill sova just nu men även för att det är en stor punkt. En annan gång mina vänner, för nu har min hjärna lagt av för längesen. 

Borde kanske läsa igenom detta inlägg men för det första orkar jag inte och för det andra är det vad jag kände just nu. Kanske ångrar mig imorgon men vad man känner kan aldrig vara fel, det är bara så det är. Har så mycket mer jag vill dela med mig av men det får bli en annan dag.

Hur ska jag orka gå ut på lördag. Jag som har lovat. Tänk om jag är för trött? Vad ska jag då säga.. kan ju inte dra mig ur. Måste på systemet imorgon. Måste ställa alarmet nu så jag inte glömmer det men tänk om jag glömmer att ställa det? Då kommer min vän hit medans jag är nyvaken och det går ju inte för då måste Otis ur direkt och sedan ska hans mat ligga i blöt innan har får frukost. Medans jag väntar på det kan jag ju göra mig klar fast då blir det nog en senare buss. Det kanske inte går? Eller inte vet jag. Ska jag ens på stan imorgon? Just det, jobba ska jag ju göra sen också. Måste ha ork till att jobba så då kanske inte stan är en bra idé. Men annars måste jag dit på lördag på dagen och det vill jag absolut inte för det kräver alldeles för mycket energi. Då kommer jag minsann aldrig orka kvällen. Kvällen.. vad ska jag ha på mig? Borde bestämma det nu så jag inte behöver stressa på lördag vilket jag behöver ändå. Fan det var ju medicinen också. Högkostnadsskyddet har gått ut så nu måste jag upp i en summa som ligger på 2200:- vilket jag kommer upp i på ett uttag.. fast då är det medicin för 3 månader och då behöver jag inte betala nå mer på ett helt år. Ett år är länge! Bra där. I år är det skottår, en dag extra. Då får man väl fria om man är kvinna eller hur det nu var. Såg ett klipp idag när en man friade till sin flickvän på en simhall, det var fint. PLOPP. Nu dök rutan upp som visar att OTH har laddat klart! Nu måste jag ju se det senaste avsnittet. Otis.. han måste väl ut snart. Ska kolla om han sover. Vill inte behöva ut mitt i avsnittet. Inte bra att bli avbruten för då tar saker längre tid. Tid tid tid hit och dit. Tänk vad mycket lättare det skulle vara utan tid. Jag är klar när jag är klar. Nu har du 2 timmar på dig att göra det här provet! Inte konstigt man fick panik och stress på proven?!?! Usch, prov. Tur man slipper prov i dagsläget..

Fick bara en idé om att skriva exakt allt jag tänkte på löpande fart. Missade såklart flera tankar men jag tänker ju mycket mer än vad jag hinner skriva! Nu när jag läser inser jag att jag måste ställa larmet, kolla kläder inför lördag, bestämma dag för att fara ner till centrum, komma ihåg att säga till läkarn att skriva ut mer medicin, se senaste oth-svsnittet, gå ut med otis. Inte konstigt att jag har skrivit "att-göra-listor" hela mitt liv. Hur ska man annars komma ihåg allt som flyger genom huvudet? : )
Note to myself: Kom ihåg att köpa en hålslagare.

Torsdag.Längtar tills våren kommer!

Längtar även tills Bea kommer på besök, vilket är inom ca en halvtimme. Kul att kunna umgås med vänner på vardagar! Så var det ju inte när man gick skola osv. Är glad att jag inte har ett mån-fre 08-17 jobb.. skulle inte trivas med det. Men alla är ju olika och det är bra! Bea har också varierade arbetstider + att vi bor på samma gata, kan inte bli mer praktiskt. Haha.

Back to stenåldern.


Fick bevis på att jag är det man kallar "dagens ungdomar".
Bevis 1: När man måste kolla på alla knappar för att veta vilken som är startknappen.
Bevis 2: När man automatiskt trycker på sidan av telefonen för att låsa den, problemet är bara att det inte finns någon knapp på sidan.
Bevis 3: Tycker det är konstigt att det inte finns + och - knapp för att sänka volymen.
Bevis 4: När det 10 minuter för att hitta vars man byter ringsignal.
Bevis 5: Då man endast kan skriva med "abcfunktionen" då man skriver sms. Vilket tar tusen år längre än med swype.

Slutsats: Det var inte lättare förr!!

Haha ni som tycker jag är knasig ska få en bättre förklaring. Lämnade in min mobil för lagning idag. Han i butiken sa i slutet "ja, men då skickar vi den på lagning. Tack och hej!". Frågade då lite snällt om jag inte skulle få en lånetelefon? Jaha du har ingen hemma, säger mannen. Nä, du håller ju i min mobil för sjutton! Tänkte jag. Som att alla skulle ha en extratelefon hemma..? Som tur är ska jag imorgon få låna Petters gamla mobil som i alla fall har touchskärm. Tack gode gud. Hans bror har nyss lånat den så nu är det min tur IGEN. Lånade den typ hela förra året då min förra mobil också lämnades in på laging hela tiden. Jag och mobiler alltså. Hopplöst. Fast den förra kunde man inte ens prata i så det var ju tillverkarens fel. Får se vad felet är nu på min nya..

Åh ska sluta babbla så mycket strunt. Är nog lite övertrött såhär på kvällskvisten.

Åhlens.Är snart i behov av en ny väska. Egentligen vill jag ha en annan än den ovan men tycker den var ruskigt fin! Fast kanske hade passat bättre att ha om man pluggade, känns inte som en jobb väska. Inte med det jobb jag har. Vill nog ha en mer "slapp" väska.

Hojta om ni vet nån snygg!

Onsdag.God morgon världen!

Denna onsdag går nog i lugnets tecken. Har inga planer och tänker inte skapa några heller. Tar det som det kommer. Blir att bara pyssla på här hemma och promenader med Otis. Dock började snön precis vräka ner, jag som var glad att det började smälta igår, haha.

Samsung.

Blir fullständigt GALEN på min mobil.
For till elgiganten där jag köpte min mobil i höstas för att se om dom kunde hjälpa mig. Efter en halvtimme satt jag åter igen i bilen på väg hem, utan resultat. Fick ett telefonnummer till samsung som jag ska ringa imorgon. Tror knappast dom kan hjälpa mig men hoppas innerligt ändå. Om jag anar rätt blir det ett till besök på elgiganten imorgon eftersom jag måste lämna in telefonen om inte samsungs support kunde hjälpa mig.

Har nu hållit på i över 2 timmar för att försöka få liv i den.. fast liv är det men nu går det inte ens att komma till pinkoden eller starta den som vanligt? Antingen står det nån konstig text eller så visar skärmen en bild på telefonen och datorn som mellan sig har en triangel med ett utropstecken. Blev så när jag skulle starta samsung kies (ett program på datorn).. åh vad irriterande! Känner mig så sjukt låst utan mobil. Visst, ibland kan det vara en frihet att bara stänga av mobilen så man får lugn och ro men den här känslan av att inte kunna bli nådd eller att nå någon! Ska leta i lådor här om jag hittar Petters gamla mobil.. hade varit som en prins som kommer ridandes på en vit häst.

Oktober 2011.


Tisdag.

Sist men inte minst orginalbilden.


Vad tror ni händer precis innan jag ska sova, igårkväll alltså? Haha nej, det droppade inget vatten från taket som kvällen innan.. lyckligtvis. Men något annat irriterande - min mobil fungerar ej!! Den går att starta sedan trycker jag in pinkoden och då syns bara raden längst upp. Där man kan se batteri, täckning mm. Kommer upp en ruta var tredje sekund där det såt något liknande i stil med: kunde inte blablabla. Framtvinga stänging finns det då en knapp jag trycker på, men den där jäkla rutan kommer ändå upp. Kan inte se bakgrunden på skärmen, menyn eller någonting. Nada. Zero.

Har provat stänga av den flera gånger, den fick vara avstängd inatt. Tagit ur batteriet och allt. Rengjort. Inte tusan hjälper det heller. Minst sagt irriterande. Speciellt när jag köpte en mobil hösten -10 och det tog ett helt år innan jag fick en ny! La då mellanskillnad så jag kunde köpa en bättre. Blev en samsung galaxy s plus. Har bara haft den några månader med andra ord. Petter ligger och sover eftersom han har jobbat natt, men i eftermiddag när han vaknar måste vi fara och lämna in den.... bajs.

Jaja, en mobil är bara en mobil. Finns viktigare saker tänker ni kanske. Grejen är bara att mobilen verkligen innehåller ALLT. Förutom viktiga saker, skriver alltid in allt i min kalender. Men jobbet ringer mig ifall jag behöver hoppa in. Väntar ett samtal från en annan på jobbet. Vill kunna skicka sms? Ja ni vet, allt. Håll tummarna att dom i butiken kan fixa den så jag slipper skicka iväg den på lagning!

Syskonskara.Axels flickvän. Mina bröder. Jag.

Titta vilka stiliga grabbar till bröder jag har! Och söta Josefine, min brors tjej.
Inte kan man tro att det skiljer 5 och 6 (nästan 7) år mellan oss? Kollar man på längden så känner jag mig definitivt inte som storasyster.. haha. Blir kul att se hur långa dom blir, för dom växer ju fortfarande. Bilden tog vi i lördags när jag var hos pappa. Tycker det är så kul att ta bilder, speciellt med dom man håller kär! Dels för att kunna titta tillbaka och visa mina barn och barnbarn men även för att fånga minnen.

Snart 5 månader.

Titta vad stor Otis har blivit!!
Det är inte förrän man jämför bilder som man kan se skillnaden. Tänker alltid att han varit som han är nu, men han väger ca 13 kg mer nu än då han kom till oss.. vilket snart är 3 månader sen. Storkillen blir hela 5 månader på fredag, vilket är om 4 dagar. Fast å andra sidan är det lätt att glömma bort att han faktiskt bara är 5 månader.. det tror man inte då man ser honom. Med tanke på att han väger 20 kg.

Något som Otis har varit ända sedan han kom till oss är trygg. Känns riktigt bra att han fortsätter vara det. Min pappa har varit hundvakt 2 gånger än så länge åt honom och det har aldrig varit något problem. Han är aldrig ängslig, orolig eller rädd utav sig. Visst kan han bli tvärrädd, dom den gången mamma tutade när hon körde förbi utan att tänka på att Otis skulle reagera eller då vi gick förbi kyrkan (vi bor mittemot den) och klockorna började slå när vi var precis bredvid den. Men herregud, han upptäcker ju världen varje dag.
Klart han undrar, är nyfiken och vill vara med. Han är en liten stjärna.

Måndag.Nu ska ni få höra vad som hände sent igårkväll, vid 23-tiden.
Petter jobbar natt några dagar i rad nu så igår var jag och Otis hemma själv från kl 20. Rastade honom för sista gången just efter kl 23. Hade blåst ut alla ljusen, borstat tänderna, varit ut med soporna osv. Skulle just hoppa i säng och läsa en tidning innan jag skulle sova. Plötsligt hör jag hur det nästan dånar i lägenheten! Tanke nr 1 var "kanske det är snö/regn/istappar som slår mot rutan". Någon sekund senare inser jag att det verkligen är inne i lägenheten det låter. In till matrummet har vi ett kompostnät (eftersom Otis annars vill gå in där och tugga på mattan) och det låter precis som att någon står och skakar i det. Hjärtat slår i 190. Vågar knappt gå dit för att kolla, men jag måste. Hur som helst tänder jag lampan i matrummet och ser en STOR vattenpöl på bordet?! Vad tusan tänker jag. Släcker fort som attan lampan eftersom vatten+el=ingen bra kombo...

Ringer Petter som är på jobbet. Frågar vad sjutton jag ska göra och varför det är vatten. Antagligen kommer det från taket men ser inget för det är så mörkt. Tänder ljus där inne så man i alla fall ska se lite. Inser att det måste komma från "koppen" där eluttaget sitter i taket. Vi har en lampa från IKEA.. ni har säkert sett dom. Tror dom heter 'maskros' om jag inte minns fel. Eftersom den är så stor droppade det vatten från koppen, ner på lampan och till slut på bordet. Slutade i alla fall med att Petter kom hem, tog lös hela lampan (tur han är elekriker.. haha, så han knipsade bara av allting eftersom det var ihopkopplat) också kikade vi hur det såg ut. Svårt att förklara.. men eluttaget sitter som fast i en "rund ring" som ha lossnat från taket.. för att dra en lång historia kort ringde vi hyresvärden som sa att det hände exakt samma sak för 2 år sedan i denna lägenhet, i exakt samma rum. Beror på att vatten har tagit sig in i något rör troligtvis. Men verkar inte droppa mer vatten i nuläget så vi skulle avvakta och se.

Summan av kardemumman: Kom inte i säng förrän 01-tiden. Är glad att det var vatten som droppade och inte någon inbrottstjuv, haha. Fast det är inte så troligt men innan jag visste vad det var blev jag såklart rädd.
Nu får vi hålla tummarna att inge mer vatten vill komma på besök!

Söndag.Vilka två dagar jag har haft! Fullt med roliga saker. 

Igår vid 11-tiden körde vi till min pappa för att lämna av Otis. Dom skulle vara hundvakt medans jag och Petter skulle på dop. Petters systerson skulle döpas. Åh vad fint det var!! Världens sötaste pojke, som dessutom måste ha världens finaste storasyster. Fast hon bara är 11 år hade hon skrivit en egen dikt till honom plus att hon sjöng låten 'Utan Dina Andetag'. Inte ett öga var torrt.

Några timmar senare var vi tillbaka hos pappa där vi umgicks med mina bröder plus den enas flickvän. Det var ju världens snöstorm här i Umeå igår så Petter skjutsade pappa och hans fru totalt 3 gånger under kvällen eftersom dom var på sparkträff, haha. Inte så kul att sparka i det vädret.. huvva. Pappa och hans fru hade varmrätten så medans dom fick besök for vi "barn" till pizzerian! Gottigott. Vilken helbra dag, först dop med en massa fina människor och sedan familjehäng.
Dagen fortsatte med en familj, Petters. Vi blev bjudna till hans pappa på både fika och middag. Detta kallar jag en dunderbra helg!! Fast den är inte slut än. Har just varit på affärn för att köpa värmeljus som nu ska tändas. Lite senare blir det popcorn och BB!

Lördag.Haha hoppas jag inte skrämde er med denna bild såhär på morgonkvisten.

Nästan uppe med tuppen. Vaknade vid 08 av att jouren ringde, lite kris på jobbet så dom frågade om jag kunde hoppa in idag. Eftersom dom ringde 2 GÅNGER igårkväll var mitt svar såklart likadant denna morgon - nej, tyvärr så kan jag inte. Dom har inte riktigt koll på vilka kollegor som redan ringt.. men Otis var ändå vaken vid 08-tiden så jag klev upp då jag hade lagt på luren. Frukost för oss både och sedan den dagliga morgonpromenaden.

Om knappt en timme måste vi brumma iväg med den nya bilen. Nej, vi har inte köpt en ny bil men den är inne på lagning pga. att ett fönster krånglar så vi har fått en lånebil eftersom det tog längre tid att laga den än väntat. Schysst! Har inte åkt i den än men har slängt ett öga på den. Typ hälften så stor som vår vanliga men jag tycker den är söt och tuff! Om jag hade haft körkort hade jag velat ha en liknande.

Vars vi ska brumma iväg?
Till min pappa. Jag och Petter ska nämligen iväg på en grej senare idag (berättar sen vad det är) så pappa ska ha Otis några timmar.

Mysfredag.Kan absolut inte klaga på denna fredagskväll.
Otis sover sedan någon timme tillbaka. Petter är hos en kompis. Var hurtig tidigare idag så jag kunde slappna av ikväll. Städade i eftermiddags och kl 17 började min tvättid. Lagade tacos till middag, mums!! Tur man har en sambo så vi kan turas om att gå ut med Otis och hjälpas åt med att laga mat, tvätta osv. (Även om jag vill vara själv i köket när jag lagar mat.. kan inte koncentrera mig annars).
Men det är ju något jag själv väljer.

Nä, skulle inte berätta om tråkigheter som att städa och tvätta. Ville ba visa er hur mysigt jag har!

Spets på en fredag.Jeans & spets.

Underbart utomhus.


Har fått rå om mina pärla Emelie i några timmar, alltid lika underbart. Hann med allt ifrån fika till att färga mitt hår. Vi följdes åt på en promenad men sedan fortsatte hon in till stan och jag gick en runda med Otis innan vi landade hemma.

En dag som denna vill man bara kasta sig ut i backen! Alternativt sitta i en snögrop med varm choklad samtidigt som man grillar korv. Tyvärr kan man inte få allt men att bara kunna vara ute i en sådant fint väder som vi har idag räcker långt. Fin fint!

Emelie.


Väntar på att denna fina donna ska dyka upp. Som jag saknar henne!!
Tänkte bjuda på fika och sedan ska hon hjälpa mig färga min HEMSKA utväxt.

This night.Är väldans trött i afton må jag säga. Hade i alla fall tänkt samla lite energi till att göra middag.
Kvällen ska gå åt till att pyssla med diverse saker. Få ordning i kalendern. Planera lördag. Kika på resor.
Blanda nytta med nöje helt enkelt!

Utomlands.
Tusan vad jag vill utomlands! Fast, det vill jag väl varje dag året runt.. haha. Ännu mer avis blev jag då först mamma kom med nyheten att hon åker iväg i maj. Några timmar senare kommer Petter hem från jobbet med nyheterna att han ockå ska fara iväg, med sin familj.

Utomlands det SKA jag. Finns inget om, frågorna är bara: när och vars?
Åka en vecka i sluet av sommaren till spanien, grekland, kroatien, italien eller liknande?
Åka till Thailand nästa vinter?
Åka till New York.. där vet jag inte riktigt när?
Eller så tar man alla 3? ;) Vill i alla fall alla 3, men kanske blir om 2 år jag gjort alla dom resorna. Man vet aldrig.

Kalender.Mina 2 kalendrar. Den understa som jag haft sedan augusti och den översta har jag nyss köpt. Den började i januari och är alltså hela 2012. Ville köpa en ny som är mindre men som ändå har stor yta för varje dag. Hoppas ni förstår hur jag menar. Kan visa er sen.

I den nya skriver jag mestadels in allt som rör jobbet. Möten, jobbtider osv. Men skriver också in andra "viktiga" saker. Tex. tvätt, om jag ska vara med någon, åka bort eller sådant. Detta ifall att jobbet skulle fråga om jag kan jobba någon dag - då vet jag ifall jag har något den dagen eller inte. I den stora då? Där kommer jag numera skriva in vardagssaker. Typ ringa samtal, listor, att göra idag osv. Ska erkänna att jag inte riktigt kommit igång med båda exakt som jag vill ha det men det kommer eftersom. Har i alla fall skrivit in alla jobbtider mm. Är bara rädd att jag glömt skriva in något och antar att det är därför jag känner att jag inte kommit igång när jag egentligen har det.
Alltid denna känsla av oro på något sätt.

Nu ska jag inte bekymmra mig över det. Snart kommer min vän Anna hit som jag inte sett på länge. Saknar den tjejen!

Blå.


Nya ljuslyktor från Åhlens.

Alla hjärtans dag.


Fick dessa underbara rosor igår på alla dag.
Plus en ask med geléhjärtan.

Insnöad.Vaknade av en liten skrutt som låg i sängen gnällde lite.. Otis. Haha, inte Petter, han jobbar.
När jag sedan drog upp för fönstret fick jag lite utav en chock. Hur mycket snö som helst! Började snöa igårkväll och har tydligen gjort det hela natten. När jag sedan gick in till köket var det minst lika mycket snö där, om inte mer. I princip halva fönstret var täckt. Jag kan inte ens se ut.. står jag bredvid fönstret är mitt huvud under snökanten. Haha galet!

Nu på förmiddagen var jag så pass hurtig att jag tog sopkvasten för att borsta av hela balkongen. Vi har låtit snön ligga som ett täcke där hela vintern men nu tyckte jag det var dags att göra något åt saken. Kunde nästan inte ens öppna dörren! Fast jag kunde det igår. Då kan ni tänka er hur mycket snö som har kommit.

An early-morning walk is a blessing for the whole day.

Bilder från när jag & Otis var ute idag.

Han är inte ens 5 månader än, men snart, så långpromenader finns inte på kartan. Men allt eftersom så ökar ju promenaderna och antalet gånger man är ut med honom minskar. Skönt! Extra härligt är det att vara ute när solen skiner och det börjar droppa från taken. Längtar tills man kan gå långpromenader med honom. Sommaren kommer bli perfekt eftersom han är äldre då. I juni är han 9 månader.
Längtar att se vad han tycker om vatten!! Eftersom han är en vattenhund. ; )

Tisdag.God morgon mina hjärtan. 

Chokladbollar i stora lass.
Åh. Kikade ni på 'Sofias Änglar' ikväll? Som varje måndag satt jag bänkad framför tv'n för att bli berörd ända in i hjärtat. Kvällens avsnitt handlade om en mamma och pappa som förlorat sin ögonsten - sin son. En tragisk olycka som ingen ska behöva vara med om. Sonen var endast 1 år när pappan råkade köra på honom.. när han backade ut bilen. Familjen hade nu fått ett till barn, en flicka. Även om hon aldrig kan ersätta sin bror visar det att livet går vidare. Hur jävligt livet än må vara så finner man styrkan hos varandra. Jag kan inte ens föreställa mig, men det var fint att se att lyckan kan hitta sin väg tillbaka.

Efter några, okej flera, tårar så fick jag en impuls att baka chokladbollar. Sagt och gjort. Har ju för tusan inte haft chokladbollar i frysen på nästan en vecka.. börjar bli en vana att det alltid finns där. Haha. Det är gott!!

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.

Dagdrömmer dagligen, ibland lite för ofta. Tittar ut genom fönstret där metervis med snö fortfarande ligger kvar. Kylan gör sig påmind så fort första foten passerar genom ytterdörren. Dagar som dessa är det fint att dagdrömma. Bort till oändliga platser. Bort till sommaren.

September 2011.


Wonderful.Såhär fint var det igår på morgonkvisten.

Nytt.


Planen var att ha en hissgardin i köksfönstret men istället blev det en vit träpersienn! Vi har haft en sprillans ny ståendes i några månader (!!). Tänkte ha den i datarummet men det fönstret var för kort så vi hade varit tvungen att såga bort lite på varje sida.. därav varför vi inte tagit tag i det. Men nu fick den sin plats i köket. Finfint! Jag blev nöjd, och hissgardin blir det ändå i sovrummet. Typ nästa år, haha.

Wintertime.Vädret är helt U.N.D.E.R.B.A.R.T.

Om en stund ska jag möta mamma för en promenad med hundarna.

Lilltoan.Nam-nam.

Det på bilden har jag tyvärr inte hemma, men har nyss ätit upp en skål med keso och hallon! Galet gott. Nu står en kopp te redo för att drickas upp, blir nog lite mangosorbet efter det som Petter hade köpt. På tal om Petter har han jour, tror ni inte han var tvungen att fara direkt jag kom hem ikväll? Men han är ändå sjuk så vill inte vara allt för nära.. tur man har en stor lägenhet! Fast det där med att vi har två toaletter har väl aldrig varit som vi trodde, att den som är sjuk kan ju använda den mindre. Den har mer blivit ett förråd. Okej, inte riktigt så illa men ligger 2 mattor där + Otis mat + lister som Petter fick från jobbet (som dock inte kommit till använding?) + en påse med presentpapper och liknande. En salig blandning! Trots att vi flyttade i juli kan jag inte fatta att vi har så mycket saker. Hur fick vi plats i en tvåa förut? På 58 kvm. Där hade vi 4 garderober, här har vi 7. Plus ett dubbelstädskåp. Haha, skrattretande. Och då har vi även förrådet fullt med grejor.. men måste försöka få bort sakerna på lilltoan så den börjas användas. Det blir morgondagens projekt.. eller veckans.

Nä, ska inte tänka på det. Har varit en dag med mycket stress. Har ont i bröstkorgen pga. att jag är spänd och spändheten beror ju på stressen. Usch vilken röra. Ska lyda mamma och ta det lugnt, försöka i alla fall. Fast ni vet hur jag är, speedar på i 110 tills jag blir överbelastad och inte orkar röra ett finger men gör det ändå. Vi hörs imorgon, hoppas er dag har varit bra förresten!

Mot mami.

Lugn lördag - jo tjena!

Varit på stan, kom hem med en ny kalender (som blir en jobbkalender, blir så rörigt att ha allt i min nuvarande), ljuslyktor, jeans, tröja och sist men inte minst ett par shorts! Ni får se allt framöver. Pusslat med lite allt möjligt i eftermiddag fram till middagen. Efter det har jag suttit med jobbplanering. Jobbjobbjobb. Det är inte lätt att hålla reda på allt jämt, finns alltid en liten oro att glömt skriva in något. Äh, livet fungerar i alla fall tusen gånger bättre sedan jag började skriva i kalendern DAGLIGEN.

Nu är det dags för Otis att få mat och sen ska jag traska med honom till mamma som är på besök i stan! Blir melodifestivalen, snacks, och en trevlig kväll. + att Otis får ju träffa sin bästis Åke! (Mammas hund).

Lördag.God morgon från norrland.

Gårdagen bjöd på lite av varje. Bland annat en busig vovve varvat med tvätt hela eftermiddagen. Var borta under kvällen och somnade ganska direkt jag kom hem, vid midnatt. Idag var tanken att jag skulle jobba på ett ställe, sedan ändrades det till ett annat men så blev det inte heller. Så vad dagen kommer innehålla är oklart. Blir i alla fall bus och promenad med Otis som vanligt. Petter är sjuk.. så ska väl ta hand om honom också, haha. Troligtvis blir det en ganska lugn lördag.

Fredag.Under gårkvällen var jag på ett möte flera timmar. På jobbet. Alltid trevligt när man har så härlig arbetsgrupp! När jag kom hem väntade bulle med hallon och vit choklad + cola. Kan inte bli bättre! Eller jo.. avslutade sedan kvällen med keso, hallon och lite florsocker.

Denna morgon var lite smådryg. Otis låg och gnällde till och från. Vet inte hur länge, kan ha varit allt från 5 minuter till en timme. Han var nog bara rastlös och ville ha sällskap, haha. Han hade hoppat upp i sängen men väckte mig inte utan låg snällt på Petters plats. Till slut gick jag upp, kunde ändå inte somna om. Prommis, frukost och sedan ett roligt telefonsamtal! Bra start på dagen.

Where there is no struggle, there is no strength.Nya från BikBok.

I work as often as I want and yet I'm free as a bird.Denna morgon njuter jag av att bara kunna göra det jag känner för. Inga krav. Inga måsten. Åtminstone inte för tillfället.

Något som glädjer mig är att jag igår fick flera fasta pass på ett utav mina jobb! Känns riktigt bra. För er som inte vet har jag 2 jobb, fast egentligen 3.. beror på hur man ser på saken. Jobbar som personlig assistent hos 2 olika brukare och på ett äldreboende. Hos en av personerna jag jobbar hos fick jag igår veta att i mars har jag 10 fasta pass och i april 11 stycken. Wohooo! Hos den andra brukaren har jag 2 fasta pass per månad plus att det brukar bli ganska många extra pass utöver dom 2 passen. Kanske inte verkar mycket för andra men för mig känns det underbart. Brukar ju mest arbeta extra annars.. dvs. hoppa in vid behov.

Som min kära sambo alltid säger (men som jag inte alltid riktigt tror på) - det löser sig alltid.
Hans envisa tjat har börjat få mig att inse att det är sant. Hur saker och ting än blir så löser det sig. Det kanske inte alltid blir som man hade förväntas sig eller vad man hade hoppats på, men det viktiga är att man tror på att imorgon blir en bättre dag.

Flowery.Sitter och letar tyg på nätet. 2 hissgardiner är tanken, frågan är bara vilket tyg man ska välja.. finns så mycket!

Pink from gina.I födelsedagspresent fick jag dessa byxor av mamma. Ni vet dom som finns på gina i flera olika färger. Supersköna!
Kommer bli fint att bära i sommar då man är brun.

Småplättar.Gjorde småplättar till frukost!

En bra dag.Idag har varit en bra dag. Det krävs ganska mycket för mig att kunna säga så, just bra. Den har inte varit dålig eller jättebra, utan helt enkelt bra. På förmiddagen tog jag en promenad med Otis. Njöt av hur vacker solen var med sina härliga strålar som värmde i kylan. Tog mig tid att titta på människor, funderade vars den ena efter den andra skulle. Kanske var någon på väg till jobbet, en annan hem från jobbet. Någon kanske skulle hälsa på en vän eller handla. Någon kanske var som jag, tog en promenad med sin hund.
Det är inte ofta jag kan säga att jag är uppmärksam och mena det. Ofta tar jag bara in saker som hastigast för jag tänker på allting samtidigt vilket slutar med att jag ofta inte tar in så mycket. Eller jo, jag tar in allting men allting rinner ur lika snabbt för informationen blir för mycket. Jag blir helt enkelt överbelastad. Men just denna förmiddag på mina härliga promenad kunde jag faktiskt självmant titta på människor, fundera, njuta. Annars brukar det vara stress. Måste göra det, det och det. Fast även göra si och så innan, annars blir det fel. Tusen tankar.

Om ni bara visste hur skönt det var att kunna släppa alla tusentals tankar för några enstaka sekunder. Kanske var det till och med en minut. Låter kanske märligt men för mig är det ovanligt att kunna känna mig så fri från mig själv fast samtidigt vara mig själv. Förstår ni? Jag förstår om ni inte förstår, jag ville ändå dela med mig av känslan.
Eftermiddagen spenderades på sjukhuset. Blev lite stressigt till busshållsplatsen som vanligt men jag hann i alla fall. Vad läkaren berättade och vad jag gjorde där får ni veta imorgon, annars kommer detta inlägg bli flera mil.. haha.

Kvällen har varit nästan lika bra som förmiddagen. Alla dessa "måsten" har varit färre än vad de brukar. Skiter fullständigt i vad det beror på faktiskt.. jag spekulerar alltid i allting men just nu har jag en bra kväll så tänker inte analysera varför jag tänker lite mindre än vanligt. Haha.. fast samtidigt sitter jag här och skriver det jag tänker? Eller vad jag känner är nog mer korrekt? Nä, nu ska jag inte börja.

Med en sammanfattning har dagen varit bra. Varken mer eller mindre. Men att kunna njuta i några sekunder kan ta mig igenom kommande veckor. Trots alla svårigheter jag möter varje dag är det dom små solglimtarna som får mig att orka. 

NUS..

.. står för norrlandsuniversitetssjukhus för er som inte visste.
Det är precis dit jag ska rulla iväg om några minuter. Bäst att slita sig från datorn, dra på sig kängorna och klä sig varmt. Bussen går på några minuter! Hoppas ni alla har en lika solig dag som vi i Umeå har, kram. 

Tisdag.
Titta vilken fantastisk morgonsol som syntes från köksfönstret!

Måste ta med mig digitalkameran nästa gång jag går ut med Otis, vädret är helt underbart. Lite kyligt kan tyckas, men man bor ju i norrland då förväntar man sig inget annat. Haha. Kikar på 'Sofias Änglar' och som vanligt berör det in i hjärtat.

Future.


Cake.Min tårta som jag gjorde när jag fyllde 21, 25 januari.

Måndag.Otis är minsann en trogen labbe. Följer en vars man än går. Som nu när jag sitter på datastolen då ska han lägga sig precis under. Haha.

Börjar jobba på ett tag så ska slänga i mig lunch och sedan traska iväg. Tur det är nära!
Hoppas ni alla får en bra start på veckan! 

New skirt.Ny kjol, H&M.

Perfekt att ha tillsammans med strumpbyxor under kortare linnen & tröjor ifall man inte vill ha jeans.

Augusti 2011.Ingen lugn söndag.Ibland är det bra att vara jag.
Städat toan, diskat gånger 2, vattnat blommorna, gått igenom några papper (slängt/sparat), tagit bort 2 underlägg från matbordet som åkte in i skänken, bytt fruktskål + underlägget under fruktskålen, dammtorkat, placerat kuddarna fint i soffan, vikt filten i soffan, bytt kruka till ena orkidén, ställt bort 3 tomma krukor under diskbänken som tidigare stod i ett fönster, packat upp ryggsäcken jag hade med till jobbet, tog ut en glasskål ut vitrinskåpet som nu står i fönstret i ett annat rum (kan dock inte bestämma mig om den ska står där eller på en annan plats.. blir nog en annan plats men ser så tomt ut i det fönsret).

Nä, nu ska jag inte tråka ut er med allt jag gjort idag. Meeeen, om ni så gärna ville veta har jag även sett senaste avsnittet av OTH, ätit frukost och lunch, varit ute med Otis några gånger, bytt kläder. Just det, tog även Otis på bar gärning när han åt ett VÄRMELJUS!! Haha den lilla gossen alltså.. han har knappt tuggat sönder någonting men ett ljus skulle han minsann hitta. Tur han inte hade ätit upp det i alla fall. Fick dock lov att städa som en tok eftersom det låg små smulor överallt i datarummet. Dessutom har han haft världens race här inne och kissat inne flera gånger på förmiddagen.. ovanligt för att vara honom. Han är ju i princip rumsren. Har ju varit ute med honom så det är ju inte det. Antar att han bara druckit mycket vatten och springer han runt är det klart han blir kissnödig hela tiden.

Han ligger i alla fall och sover på mina fötter just nu.. men ska väcka honom eftersom han ska få lunch sen prommis.

Söndag.


Gick av mitt pass för 2 timmar sedan efter att ha jobbat i 24 timmar. Tog en promenad hem och tog då dessa bilder. Skönt att börja dagen med en prommis faktiskt! Vackert över älven, men ännu finare blir det att gå hem när våren kommer, för att inte tala om sommaren.

Känner mig som en frusen isbit. Gjorde nyss en kopp te som jag ska dricka medans jag slår igång senaste OTH avsnittet!

Kallt.


Me and Otis.Nu känns det mycket lugnare än tidigare idag.
Ska ta till vara på de få timmar som är kvar av denna kväll. Ska ta en massa kuddar bakom ryggen i soffan. Filten ska såklart läggas över mig så jag inte fryser ihjäl. En kopp te är givet. Sen återstår det att se vad som hamnar på vardagsrumsbordet. Godis, chips, grönsaker och dip, Ben & Jerry's, chokladbollar, cola, torkade ananasbitar? Vi har i alla fall allt detta hemma, haha.

Hoppas ni får en fantastisk fredagskväll! 

Fredag.

Satan i gatan vad jag hatar stress. Hit och dit, göra det ena efter det andra. Egentligen är det vardagsmat för de flesta här i världen men när det gäller mig sätts det ofta käppar i hjulet. Vad som stressar mig mest går inte förklara, för så enkelt ska livet inte vara. Om jag kunde säga så skulle jag, men det är alla dessa småsaker som spelar stor roll. All energi går åt bara till att tänka. Tänk tänk tänk. Hela dagen lång. Kan liksom inte varva ner i hjärnan.. den är alltid igång även fast jag inte har nån ork och energi kvar idag. Visst är det lustigt?
Mest känner jag en oro att jag ska glömma något. Eftersom jag tänker på allt och ingenting samtidigt glömmer jag ofta bort saker. Äta lunch gjorde jag inte förrän 5 minuter sedan, bara för att jag haft svårt att prioritera denna dag.
 • Duscha. Undrar när Petter kommer hem? Bäst att duscha då för då kan han ta hand om Otis (vår valp). Fast tänk om det blir stressigt, att jag måste skynda mig att duscha. Om jag inte skyndar mig kanske jag inte hinner börja med maten i tid, för idag ska vi inte äta så sent som igår. Igår åt vi tacos, lunchen jag nyss åt var det som blev över igår. Måste ställa in skålarna som står i diskhon i diskmaskinen. Fast dom får inte plats.. måste vänta tills den maskinen är körd. Fast det får plats några tallrikar där nere så jag kan inte köra den förrän efter middagen, vilket alltså blir ikväll. Då måste jag höra ljudet från diskmaskinen i över en timme och då har säkert the voice börjat på tv. Ja ni ser.. bara en tanke på att duscha blir till slut något annat.
 • Mail. Svarade på ett mail igår som jag imorse hade fått svar på. Var inne via mobilen så kan inte svara där, måste in på datorn.. det blir lättast så. Då får jag en överblick av vad jag skriver. Plus att det går snabbare. Kan inte starta datorn nu (kl var ca 10.00) för jag håller på äta frukost, gör det när jag ätit klart. Otis är busig så måste busa med honom. Busade så mycket att han sen ville ut och kissa. Gick ut med honom. När vi kom in ringde jag Petter. Åt det som var kvar av frukosten. Gick bort med tallriken och glaset jag hade haft till frukost. Måste dammsuga idag, lika bra att göra det nu så jag slipper göra det sen. Dammsugar köket, hallen och halva vardagsrummet. Kommer på att jag måste lägga Otis lunch i vatten, vilket jag gör direkt så jag inte glömmer bort det. Viktigt. Kl 12 har jag tvättstuga så sorterar tvätten. Går ner i tvättstugan, ger Otis lunch. När vi sen går ut på promenad inser jag att jag behöver klippa hans päls under tassarna. Gör det direkt jag kommer in, annars glöms det bort. Klipper även klorna när jag ändå håller på. Saxen och klotången ligger fortfarande på byrån. Måste lägga bort dom. Just det.. mail var det.
 • Tvätt. Samtidigt som jag gör allt här i lägenheten ska jag springa upp och ner i tvättstugan. Jag som har svårt för tider trodde det gått en timme sen sist jag var där men när jag kommer ner är det 9 minuter kvar på ena tvätten.. var där för bara 25 minuter sen tydligen. Hänger ena tvätten. När jag går därifrån är det 4 minuter kvar men brukar alltid stå på 1 minut några minuter. Undra varför den gör så? Irriterande. Gör lunch när jag kommer upp från tvättis, tacos ni vet. Laddar hem ett avsnitt av One Tree Hill och Vampire Diaries. Äter lunch. Börjar sedan skriva detta?!?! NEJ, jag MÅSTE ner i tvättstugan, nu har ju tvätten varit klar säkert en timme. Hatar tider lika mycket som stress. Hand i hand.
Så vad jag har kvar att göra idag?
 • Laga middag (kanske Petter gör medans jag duschar då?)
 • Svara på det där mailet
 • Skriva in några saker i kalendern. Min bästa vän.
 • Ge Otis middag.
 • Duscha.
 • Torka håret.
 • Vika tvätt.
 • Packa ryggsäcken tills imorgon.
 • Gå ut med Otis några gånger.
 • Köra diskmaskinen.
 • Slänga blommor.
 • Gå ut med soporna.
 • Laga matlåda.
 • Borsta tänderna.
 • Ställa alarmet tills imorgonbitti.
 • Ställa in matlådorna i kylen som jag ska ha med till jobbet imorgon.
Tusen andra saker men nu är jag SÅ STRESSAD så jag måste slita mig härifrån.
Mitt i allt ska jag även hinna ha lite fredagsmys?

Rosa rosor.
Buketten med rosor som jag fick av min Petter på min födelsedag.

I eftermiddags blev det storhandling på Ica Maxi, underbart att ha en massa mat hemma. Ikväll åt vi tacos. Låtsas som att det är fredag eftersom vi inte kommer ha fredagsmys imorgon. Fast egentligen är det som en lördag för mig idag.. ska upp och jobba 07 på lördag så imorgon blir som en söndag. Haha nä, ska inte krånga till det för er.

Sjukgymnasten.Efter en tripp hos sjukgymnasten på sjukhuset är jag hemma igen. Fick en tid hos läkarn på tisdag, första gången man får komma så snabbt!! Annars brukar det ta några veckor, minst. Hon kunde inte känna att något var "fel" direkt.. men å andra sidan var hon ganska nedlåtande och enligt mig försökte hon vifta bort allt jag sa. Men det är en annan historia. Huvudsaken är att jag får komma till ortopedläkaren om bara 5 dagar. Det är för övrigt honom jag träffat alla andra gånger och som även opererade mitt knä både gångerna. Bra med samma. Det är ju inte säkert det är något skadat i knät men känns skönt att hon tyckte jag skulle få träffa läkarn, jag hade inte ens nämnt eller frågat om det.

Petter har precis droppat av Otis, så nu är min pärla överlycklig över att vara hemma igen! Efter en förmiddag med Petter på hans jobb. Solen skiner en stund till så ska passa på att ta en promenad med min svarta vän. :) Later my friends!

Torsdag.God morgon på er!

Skönt att ha en lugn morgon för sig själv, igår stressade jag som en tok eftersom jag vaknade 20 minuter innan jag skulle börja jobba.... men denna morgon är som sagt betydligt härligare. Ska göra iordning frukost. Samtidigt som jag väntar på att bröden i ugnen ska bli klar ska jag skriva en handelslista. Imorgon blir det storhandling! Nä, man ska väl göra ett ryck, om en timme ska jag fara till sjukgymnasten.

Mysis.Pyjamasen är på, likaså tofflorna.
Redo för soffmys! Det vill säga - slänga sig i soffan, slå på tvn, dricka en kopp te och bara slappna av. Mys helt enkelt.

Juli 2011.
Onsdag.Bild från i fredags.


Börjar jobba kl 07 denna onsdag så jag var uppe med tuppen. I alla fall hunden, haha. Ni har väl inte glömt att det är 1 februari idag?! Herrejisses, redan februari. Innan man vet ordet av är det sommar! Okej, vår åtminstone. Ha en fin dag mina fina! 

RSS 2.0