Train.


Icke smart.


Envis som jag varit sedan barnsben skulle jag givetvis fara och storhandla idag. Petter sa att vi kan ju fara en annan dag men inte icket. Det är ju trots allt bara 3 dagar sedan operationen. Lätt att vara efterklok brukar det sägas, så sant som sagt. Härdade mig igenom hela ICA MAXI och nu sitter jag hemma i soffan med benet i högläge. Måste intala mig själv att jag inte har något val - det är soffläge som gäller tills det börjar bli bättre. Tog nyss en stark smärtstillande tablett som förhoppningsvis ska ta bort smärtan. Blir arg på mig själv att jag tvingade mig ut när jag, eller snarare mitt knä, inte alls är redo för det. Nu måste jag ta det lugnt helt enkelt och där med basta!

NU: dubbelavsnitt av top model!

Bloglovin.

Jag bytte ut min bloglovin' ikon idag mot en finare som jag själv gjort. Vad tycks?

Antingen kan ni klicka på ikonen här nedanför eller på den till vänster ovanför profilbilden för att följa min blogg.



My soul is there beside you.



Skrattretande.

Tror ni inte att just när jag publicerat inlägget nedanför detta så fungerar helt plötsligt internet igen. Snacka om typiskt! Självklart klarar jag mig utan internet ett tag men när jag sitter hemma med nyopererat knä finns inte mycket annat man kan göra än sitta vid datorn och tvn, haha. Nu ska jag fortsätta äta min pizza som är dagens lunch efter gårdagens middag.

Internet.

Ville bara säga att internet funkar inte. Ringde till bredbandsbolaget som sa att det är en driftstörning (?). Skriver från mobilen nu men det är ju tusen gånger sämre. Vet inte när det kommer börja fungera igen men då vet ni i alla fall. Håll tummarna för att det är igång snart igen!

Dusch.




1. Plastfolie på knät 2. Me.

I fredags på morgonen duschade jag innan operationen men sedan dess har jag inte haft någon ork till att duscha.. äcklig är ett bra ord på hur jag kände mig. Idag antog jag utmaningen. Lindade in knät med plastfolie och eltejp (hur bra som helst att ha en elektriker till sambo, haha). Benet började nästan krampa i slutet eftersom det är väldigt ansträngade att stå på ena benet allt för lång tid. Resultatet blev i alla fall bra! Det kom bara in lite vatten längst ner på bandaget men det torkar ganska snabbt. Dessutom är bild nr 2 den första ni får se på mig efter operationen, har som sagt inte alls varit speciellt fräsch..

Bild 20.

En bild på dina närmaste.





Måndag.

God morgon mina solstrålar. 

Egentligen kunde jag ligga i sängen och sova vid denna tidpunkt men istället sitter jag klarvaken i soffan. Tro inte att jag spenderade natten här, jag klev faktiskt nyss upp om jag ska vara ärlig. Efter att Petter hade farit till jobbet kunde jag inte somna om så tänkte att det är väl lika bra att stiga upp. Har även så ont i knät.. hur jag än vrider och vänder på mig finns det ingen ställning som är skön att sova i. Istället tänkte jag sätta mig och äta frukost framför en film.

Vad ska ni göra denna måndag, skola eller jobb? Kanske något roligt? Tell me!

Slutet av veckan.

Gokväll!

Här sitter jag fortfarande i soffan och har inte rört mig mycket alls idag. Knät värker lika mycket men har tagit en utav de starkare tabletterna jag fick med mig från sjukhuset så hoppas det hjälper mot smärtan. Dock blir jag väldigt trött samt dåsig av den så kommer nog somna ganska tidigt.

Vi hörs imorgon, och tack för all omtanke. ♥

Din sko.

3 finfina skor från din sko.

Cola.


Cola är bland det bästa när man är sjuk, eller nyopererad som i mitt fall.

Bild 19.

En person som är snygg.


Söndag.


God morgon!

Försökte sova så länge som möjligt idag eftersom jag vaknat till och från under natten. Illamåendet är i alla fall borta vilket är riktigt skönt, dock har jag i princip lika ont i knät efter operationen. Men det klart att det tar ett tag innan smärtan och värken börjar gå mot rätt håll. Denna dag kommer också spenderas i soffan med täcke och film. Kan ju inte göra så mycket annat just nu..

Bild 18.

En bild på din fritid.


Lördag.

Gokväll fina läsare!

Här hemma är det rena rama sjukstugan för min del. Än så länge går det inte alls framåt. Jag har mått illa hela dagen samt spytt några gånger. Troligtvis är det en utav de smärtstillande tabletterna som gör mig illamående så har inte tagit den något mer idag och nu mår jag lite bättre. Dock har jag mer ont i knät eftersom den är smärtstillande och jag inte tagit den. Ligger i soffan med benet i högläge. Har kuddar runt om mig och täcket är även på plats. Plus allt det onda är jag hur trött som helst och fortfarande lite dåsig. Gulliga mamma och K-P kom förbi med tidningar, cola och choklad! Dock väntar jag med chokladen..

Skriver detta i en rasande fart eftersom jag inte orkar sitta vid datorn en längre tid. Har endast haft den på nu och tidigare idag när jag skrev ett inlägg. Förresten är min fot svullen också.. tror det är pga att jag inte hade benet tillräckligt högt så det har samlats vätska där? Äh, ska sluta spekulera och istället lägga mig och se någon film.

Hoppas ni mår bra!

Update.

Hej på er!

Jag tänkte bara skriva att jag lever ifall ni undrar. Opererade ju knät igår men har inte haft tid eller ork till att skriva något här förrän nu. Har mestadels bara sovit och ätit. Äter smärtstillande tabletter så dom gör också att jag blir ännu mer trött och dåsig. Kan inte alls gå eller stödja på benet så jag ligger bara i soffan. Dessutom kan ni ju bara tänka er hur ont jag har.. inget att leka med!

Ska fortsätta vila nu. Tack för alla fina ord! Kramar.

Operation!!!!


Mina vänner, det närmar sig.

IMORGON ÄR DET DAGS FÖR OPERATION!! Som jag längtat efter morgondagen. I mitten av november skadade jag mig så det är väl på tiden att operationen äntligen blir av. För er som inte har hängt med: halkade ute när det var så mycket is på gångvägarna och till följd av det skadade jag min menisk i vänstra knät och har sedan dess  varit sjukskriven och hoppat på kryckor. Ikväll ska jag packa ihop lite saker som jag ska ha med mig imorgon och sedan göra en tidig kväll så jag får min sömn. Får ju inte äta något heller eftersom jag ska sövas så sömnen behövs så jag orkar med det som komma skall.

Har ingen aning om hur jag kommer må imorgon men troligtvis får jag i alla fall åka hem på eftermiddagen om allt går bra. Ska försöka höra av mig så fort jag kan och har orken.

Önska mig lycka till!!


Descutan.



Detta är "rengöringsgrejen" som jag nämde i föregående inlägg. Det är en bakteriedödande tvål som minskar risken för infektioner. Jag kom nyss ut ur duschen och har gjort denna dubbeldusch som det stod i beskrivningen jag fick tillsammans med min kallelse från sjukhuset. Man ska göra en dubbeldusch kvällen innan operationen och en samma morgon. Jag ska vara där 07.30 imorgon så måste upp lite tidigare för att hinna göra denna dubbeldusch imorgonbitti som sagt.

Kan ju aldrig varit såhär ren förut, haha.

Donar.

Kom nyss hem efter att ha varit på ute på några ärenden. Först blev det ett stopp på apoteket där jag skulle köpa en rengöringsgrej (kommer mer om det i nästa inlägg) och sedan stannade vi på ica för att köpa lite mat osv. Nästa punkt på "to-do-list" är laga mat vilket blir ganska snart om jag, eller snarare min mage, får bestämma. Haha!

 


Bild 17.

En ovanlig bild. (missade gårdagen så därav två av dessa inlägg idag)


Gave you all I had.


Kall. februari. dag.

Bild 16.

Någon du aldrig kommer släppa taget om.


Mistreated misplaced.



(gammal bild)

Har bokat tvättstugan till klockan 17 så ni vet vars jag befinner mig under dagen.

Torsdag.


God morgon mina fina!


Till att börja med skulle jag bara vilja skriva ett stort tack till er för alla fina kommentarer. Varenda en värmer ända in i hjärtat ska ni veta. Så, tusen tack! Blir så glad då man får vakna upp till vackra ord. På tal om vakna så klev jag upp vid nio och har nyss slängt i två tvättar (har tvättstuga) så i väntan på att de ska bli klara ska jag äta frukost. Kurrar i magen känner jag minsann.

Picture perfect memories.



Tröttheten infinner sig hos mig. Ska bara ta det lugnt ikväll, återkommer imorgon.
Massa kramar till er alla. ♥

Cartoon.



Jösses Amalia! Tog det lugnt på förmiddagen tills jag fick ett städ-il. 2 timmar är tiden det tog att göra allt (det mesta) rent och fint. Dammtorkat, vattnat blommor, slängt blommor, plockat undan, städat toan, skrubbat spisen, diskat, vädrat, slängt kläder i tvättpåsen, bäddat sängen. Sist men inte minst valde jag att umgås med dammsugaren. What a friend! Tror aldrig jag har dammsugit så länge. Varenda liten vrå och list är numera dammfri tack vare mig.

Nu låter det som jag tycker jag har varit extremt duktig men sanningen är ju att städa är något man gör mer eller mindre varje dag. Och ja, med tanke på att jag sitter här med ett trasigt knä i väntan på operation tycker jag inte det är fy skam att orka städa som en galning. Förresten är det något lurt med vår lägenhet.. det blir dammigt på en sekund! Jag skojar inte. Speciellt toan! Förstår inte vad som är fel. Givetvis städar vi så det är inte där problemet ligger. Måste vara något i lägenheten som inte är som det ska.

Har ni någon idé om vad det kan vara?

Flower.

"When you take a flower in your hand and really look at it, it's your world for the moment. I want to give that world to someone else.  Most people in the city rush around so, they have no time to look at a flower.  I want them to see
it whether they want to or not."

When you take a flower in your hand and really look at it, it's your world for the moment.
I want to give that world to someone else.
Most people in the city rush around so, they have no time to look at a flower.
I want them to see it whether they want to or not.

Onsdag.


Vaknade upp till denna vintervärld utanför mitt fönster. Vackert & kallt. Temperaturen visar -17 grader, inte så fasligt kallt vid närmare eftertanke. Denna dag kommer bestå utav tv och film om jag får gissa såhär i förhand. Dels "kan" jag inte gå ut pga. att jag hoppar på kryckor så det är minsann en utmaning att ta sig fram i snön. Å andra sidan har jag haft ont i magen sedan inatt samt mått lite illa. Vet inte varför.

Kanske är jag nervös inför operationen på fredag?

In the middle of a winter

Go'kväll!

Sitter bänkad tillsammans med min sambo framför Big Brother. Snacka om festligt program! Kommer ihåg när det visades för flera år sedan men då var jag en liten plutt. Alla har så himla olika personligheter vilket är halva nöjet. Än så länge är det dag 3 men det är väl bara en tidsfråga innan skandalerna avlöser varandra. Blir nog att sova direkt då BB slutar. Hoppas ni får sova gott!


Dream.


Bild 15.

En person som du vill vara med.


There'd be laughter there'd be tears.



Hahahaha! Alltså denna bild, vet inte om jag ska skratta eller gråta. Varför ser jag ut som en man?

Svart kors.


Örhänget har jag knåpat ihop själv. Gillar't!

Roses.


Roses from my beloved.


Tisdag.

Egentligen kan jag inte börja detta inlägg med att skriva god morgon då jag klev upp vid 10, vilket var 2 timmar sedan. Har duschat och sedan gjorde jag lunch till min karl som var hemma över hans lunch. Han for precis tillbaka till jobbet och jag sitter kvar här med dagens andra kopp te. Mums!

Förresten så funkar bloggen som vanligt nu. Vet inte vad problemet var men i morse hade jag fått ett mail från blogg.se som skrev att det nu var löst, vilket det också var. Så nu är allting back to normal.


Märkligt.

Konstigt. Ifall ni fick vänta ett bra tag innan ni kom in till min blogg är ni inte ensam. Det är samma sak för mig och dom jag frågat som besöker min blogg. Vet inte vad problemet är men har i alla fall skickat ett mail till blogg.se så jag hoppas det löser sig snart. Först kom jag inte alls in och nu är sidan vit någon minut innan man kommer in till själva bloggen. Dessutom publicerade jag ett inlägg som sedan försvann. Återkommer imorgon med förhoppning om att det då ska fungera som vanligt.

Har ni samma problem med er blogg, eller när ni besöker min?

Bild 14.

En bild som påminner dig om gamla tider.


Just love yourself and you're set.


Egentligen skulle jag vilja skriva att min dag har varit effektiv, rolig och aktiv men det vore en lögn. De senaste 3 månaderna har innehållit många dagar då jag placerat rumpan i soffan större delen av dagen. Första veckan var det skönt att bara ta det lugnt. Andra veckan var helt okej. Tredje veckan blev jag rastlös. Efter 3 månader kan ni bara föreställa er hur det är att sitta hemma dag ut och dag in. Let me tell you - it sucks!

Att vara sjukskriven är självklart inte alls roligt och det är något jag inte önskar någon, inte ens min värsta fiende. Personer som själv inte har varit sjukskriven har ofta en tendens till att tro att det är slappt. Mina vänner, låt mig säga er att det är allt annat än slappt. Förutom alla papper man ska fylla i som ska skickas fram och tillbaka tusen gånger och alla dessa telefonsamtal man ska sitta i mår kroppen samt knoppen inte bättre av att sitta hemma. Nu beror det givetvis på anledningen till varför man är sjukskriven och jag kan bara tala för mig själv. All denna press och stress man tvingas leva i blir en ond cirkel som aldrig tycks ta slut. Känslan är svår att beskriva men det är som att bara finnas utan att leva.

Nu är det bara 4 dagar kvar till min operation och jag kan äntligen börja känna doften av en väg tillbaka. En väg tillbaka, till vadå?
  • Promenader
  • Jobb
  • Utekvällar
  • Shopping i stan
  • Fritid
  • Träning
  • Vänner
En väg tillbaka till livet helt enkelt.

Maddi Jane.



Denna tjej är helt fantastisk! Söt som socker.
Klicka HÄR för att komma till hennes youtube channel där ni hittar fler låtar.

Måndag.


Always second guessin'.


Igår bar jag dessa sköna kläder. Sammetsleggings & en kofta från second hand.
Mysigt på en lördagskväll!

Bild 13.

Du och någon (föredetta) klasskompis.


Bulle.


Efter frukosten plingade det på dörren och när jag öppnade stod mamma och K-P där med bullar!
Hur underbart som helst, speciellt på en söndag när man är lat. Riktigt god var den också!

Söndag.

Förstod att jag skulle sova ut ganska länge idag med tanke på tiden jag somnade igår. Klockan blev så mycket som 04 innan ögonlocken fälldes ned. Nu är jag i alla fall utvilad! Som de flesta söndagar tror jag även denna kommer gå i lugnets tecken vilket känns skönt.

Magen kurrar, dags för frulle!

Tonight.

Honey, I'm home!

Inte fick jag något svar tillbaka förutom ekot, haha. Jag har varit på middag hos familjen och efter det så vi mello. Tycker ändå många av låtarna var helt okej men ingen som föll mig i smaken. Saade var i alla fall värd att gå till final. Resten av kvällen spenderade vi i soffan pratandes om vår resa i sommar, kollade hotellet och lite sådant.

Nu ska jag tvätta bort sminket (fasen vad skönt!!) och sedan blir det nog ett avsnitt av OTH innan sängen.

Kors.


Mitt nya örhänge som jag själv har knåpat ihop. Silver för er som undrar. Like it!

Away.

God afton alla fina!

Just nu sitter jag i soffan i vardagsrummet i väntan på hämtning. Det är inte varje dag jag är klar i tid (tidsoptimist!) men idag blev det andra bullar. Först ska vi åka förbi Johannas jobb eftersom hon glömde sin sminkväska när hon for från mig. Sedan bär det av till familjen där jag ska äta middag och troligtvis spendera resten av kvällen.


Right now.


Borstning på G! Har insett att eltandborste är tusen gånger bättre än en vanlig hederlig tandbortse.

Bild 12.

En bild på din vardag.


Lördag.


God dagens!

Som ni vet kom Johanna hit igår och vi hade tjejkväll. Mysigt! Hon sov över här till idag så i morse, eller ungefär vid 11 tiden tog vi en promenad till ica. Strålande sol och minus 16 grader. Underbart att få sig frisk luft! En dag som denna skulle jag vilja tillbringa i backen.. men var skönt att komma sig ut i alla fall.

Tjejkväll.


Läsk, godis, skruvar (haha) och tända ljus. Har även gjort te eftersom jag inväntar en frusen Johanna! Vi ska ha tjejkväll vilket är efterlängtat. Får sovsällskap också. Gillas! Hon plingar på dörren vilken sekund som helst. Hoppas ni har en fin fredagskväll!

Bild 11.

En person du kan berätta allt för.


Mami. 


Klyftor.


Står och lagar middag!


Hair.








Brunhårig. Kort hår. Halvlångt hår. Långt hår.

Har beslutsångest om hur jag ska göra med mitt hår. Bilderna längst ner är ungefär hur långt det är just nu men det är väldigt jobbigt, speciellt när jag har så TJOCKT hår. Dessutom går det inte göra så mycket med det. Ska jag ha en svans måste jag ha 3-4 snoddar. Lockar jag håret så är det rakt en stund senare. Ni förstår hur jag menar. Dock trivs jag bäst i långt hår men är så sugen på att klippa kort till sommaren. Ungefär längden mellan bildrad 2 & 3 tänkte jag. Problemet är bara att alltid när jag klippt mig kort låter jag det växa ut till långt..

Help me!
Nu vill jag höra vad ALLA ni tycker. Färga brunt? Klippa kort? Sidecut? Raka av allt? Spara ännu längre? Klippa upp det? Lugg? Haha, skulle nog aldrig raka av det eller sådant men bara fantasin sätter gränser. Låt mig höra era åsikter!

Dammråttor.






Bestämde mig för att ta en "storstädning" här i lägenheten. Känner att jag vill ha riktigt fredagsfint så man slipper tänka på det ikväll. Dessutom får jag en fin gäst på besök ikväll, haha! Andra bilden undrar ni säkert vad jag gjort, funny story. Tyckte det sved på handen just när jag satte mig här i soffan för att skriva detta inlägg. Kollade på handen och ser att jag rivit mig på något? Snacka om ouppmärksam tjej som inte ens märker om hon gör illa sig. Vet inte om jag ska skratta eller gråta.

Nä nu ska jag banne mig fortsätta röja och städa som aldrig förr. Hörs när jag är klar!

Winter.



Winter must be cold for those with no warm memories. From the movie An Affair to Remember.

Fredag.


Goooood morgon!

Har precis hoppas hur duschen och som vanligt sitter jag bänkad i soffan framför våra bästa år, haha. Väldigt många tycker inte alls om serien vilket jag kan förstå men har man följt det i ungefär 14 år är det svårt att sluta se. Dessutom tycker jag konstigt nog att det är riktigt bra! ; ) Dags för frukost!

Heart.


Tidpunkten för ett besök hos Mr. Blund är kommen.

Innan jag somnar vill jag bara säga varmt välkommen till alla nya läsare (hur har ni alla plötsligt hittat hit på 1-2 dagar? haha) och tacka för allt fint ni skriver. Massa kärlek till er!

Pascha Bay.


125 dagar kvar!

Spring.

 

Vill ha vår NU. Lägga undan vinterjacka och plocka fram tunnare plagg - underbara tanke.


Ice.


Hur man vet att man bor i norrland?
Det är is på INSIDAN av fönstret.

Sunday feeling.


Your name all over town.


Blir inte rädd! Det är bara lilla jag på bilden ovan, haha. Ser ut som en spion eller något liknande. Var tvungen att gå ut genom dörren för att posta två brev på förmiddagen. Kände mig inte speciellt läcker så en mössa och halsduk löste det problemet! Nästan i alla fall.

Snacka om icke bra form. Kryckhoppande (finns det ett sådant ord?) tjej som är ute i kylan och snön lika påklädd som om hon trodde det var nordpoolen, det var bara norrland. Äh, ni vet när man bara har en hemsk dag. Själva dagen i sig är helt okej men att visa sig ute är ingen bra idé. Höll på bli påkörd av en traktor som backade.. är man så osynlig med feta lager av vinterkläder och kryckor?!

Bild 10.

Någon du tycker är väldigt snäll.


Torsdag.


Precis som gårdagen har jag tänt vaniljljus och gjort vaniljte. Bra kombination!

Det är lustigt att jag väldigt ofta stiger upp vid 7 just när Petter far eller har farit. Vaknar alltid till när han stiger upp eftersom hans alarm inte är att leka med. Ringer ibland flera gånger, tjuter högt och tar ett tag att stänga av. Haha! Borde försöka somna om men istället lockas jag av tanken med tända ljus, god frukost och film. När jag väl ska börja jobba igen kommer jag säkert ångra att jag inte sov längre.. men sovmorgon tar jag på helgerna, och ibland nu på vardagarna.

Question.


Mina planer för resten av tiden som är kvar denna kväll stavas f i l m. Har inte bestämt mig för vilken, det återstår att se. Medans ni väntar på att höra av mig igen (vilket blir imorgonbitti) får ni gärna gå in HÄR.

Tycker ni är lite fega som inte vågar fråga något alls eller så är ni anonyma. Eller är ni bara lata eller inte har något som ni undrar över? Det är ju för er jag har frågestund eftersom jag annars får så mycket frågor. Vet ni vad jag jobbar med? Hur min egentliga hårfärg ser ut? Vilken min favoritkaraktär ur disney är? Som sagt, finns mycket ni inte vet. Nu har ni chansen! Take it or leave it. Lät kanske lite väl strängt, jag tycker ju ni är underbara annars! 

Ida.


Fick just reda på att denna tjej åker med samma flygplan utomlands som mig! Huuuuuuuuuuuur bra? Väldigt bra.

Måste bara nämna en sak om detta foto, eller två vid närmare eftertanke. Först och främst ser vi himla små ut, haha. Inte så konstigt eftersom bilden är tagen för några år sedan. Den andra saken är mitt hår! Ser ni så himla kort det är? Om man jämför med längden jag har nu. Helt galet.

Vanilj.


Känner att denna onsdag består av vanlig. I morse tipsade jag er om vaniljte och detta inlägg innehåller ett vaniljljus. "Skålen" samt ljuset fick jag & Petter av min mamma för några dagar sedan. Otroligt fint! Passar perfekt i vår lägenhet. När ljuset varit tänt en stund doftar det så gott och mysigt här i vardagsrummet.

Ljuvligt.

Kommerintepåenrubrik.


Som ni kanske märkte var jag lite frånvarande under eftermiddagen. 

Även om jag mestadels sitter hemma nu under sjukskrivningen finns en liten hög med "att-göra-saker". Träffade även Lina ett tag, alltid lika bra. Hann även lämna ett papper hos tandläkaren och imorgon återstår bara att posta två viktiga brev.

Puder.


Kommer ni ihåg inlägget jag skrev i förrgår? Efter det började jag spana på sommarkläder. Redan nu finns det så mycket fint i butikerna som man bara vill slänga in i sin egen garderob. Dessa 3 sockersöta klänningar skulle inte vara helt fel att ta med sig utomlands, eller bära i sommar överhuvudtaget. Innan vi vet ordet av har 4 månader passerat och sommaren är här. Längtan.

Bild 9.

Någon i din släkt.


Onsdag.

God morgon!

Klockan är inte ens 08 ännu men trots det är jag vaken. Petter ger mig alltid en puss innan han far så då brukar jag vakna till. Denna morgon steg jag upp precis när han for. Jag mår faktiskt mycket bättre om jag stiger upp tidigt. Dels sover man inte bort dagen och dels får man en lugn morgon.

Har precis druckit mitt favoritte, vanilj! Till alla er teälskare som inte smakat detta goda vanlijte rekommenderar jag det varmt.

När allting egentligen är ingentig.

Stressad över allting som egentligen är ingenting men i slutändan trots allt är allting. Önskar jag kunde sätta fingret på det så alla inklusive mig själv kunde förstå. Å andra sidan vet jag redan varför jag är såhär men det ändrar inte det faktum att jag inte varje dag vill vara som jag är. Jag är jag och du är du. Blablabla. Troligtvis är morgondagen en bättre dag men ärligt, vad hjälper det idag? Jag är trött på att åka denna bergodalbana!

Att aldrig kunna påverka hur man tänker eller mår. Att aldrig känna sig felfri. Att aldrig kunna njuta fullt ut. Att aldrig kunna vara ordningssam. Att aldrig vara nöjd. Att aldrig kunna förklara. Att aldrig orka. Att aldrig kunna koncentrera sig. Att aldrig trivas. Att aldrig göra det man borde. Att aldrig lära sig. Att aldrig vilja vara sig själv.

Att alltid känna sig misslyckad. Att alltid vara rastlös. Att alltid vara stressad. Att alltid vara trött. Att alltid känna tryck över bröstet. Att alltid tänka. Att alltid känna sig hopplös. Att alltid ha dåligt samvete. Att alltid vara på högvarv. Att alltid ha ett kaos i hjärnan. Att alltid känna en massa måsten. Att alltid vilja vara någon annan.

Idag känns allt detta som alltid eller aldrig men jag vet inombords att imorgon kommer jag bytt ut dom mot sällan eller ofta. Önskar jag bara kunde se en film eller något samtidigt som jag får slappna av men inte fan ska det gå heller. Önskar det fanns ett facit jag kunde tjuvkolla i när dagar som dessa dyker upp. Mer eller mindre varje dag. Omgivningen tycks se skillnad sedan jag började med medicinen, varför ser jag det inte själv? Jag mår exakt likadant, känner mig likadan och tänker likadant. Vet inte vad jag vill. Vet inte. Ja, som vanligt vet jag fasen ingenting. Det enda jag vet är hur jag känner idag. Oro, ångest, press, stress, ilska, besvikelse, huvudvärk, trötthet och alla andra tusen saker som jag inte orkar nämna. Och nej, min mening med detta är inte att ni ska tycka synd om mig.. jag är bara ärlig så att ni ska förstå. Jag tänker inte låtsas som allt är bra när verkligheten är en annan. Ska tvinga mig själv att bara se film/tv ikväll, i förhoppning att kunna glömma allting för en liten stund. Vi hörs imorgon när jag förhoppningsvis känner lite lycka och glädje mitt i allting.

Säg mig, hur tusan ska man orka när man inte har någon kraft. Den som kommer på ett svar får en guldstjärna.

Projekt.


Nu på eftermiddagen är jag lite upptagen. Håller på med en spännande sak. (Hemlis!). Får se hur många timmar jag orkar ägna åt detta idag men hade varit skönt att få så mycket som möjligt gjort. Dock är det ett långt och stort projekt, väldigt lång och stort..

Ledtråd? Skrivkramp.

Bild 8.

En person som du saknar.


Tisdag.


God moorning sweethearts!

Morgonen började lite läskigt för min del.. var lite halvvaken 8-9 men somnade då om. Klockan 09.45 vaknade jag av att ytterdörren låstes upp och någon klev in. Låg kvar under täcket och en sekund senare stod Petter i sovrumsdörren, haha. Han brukar inte komma hem den tiden så blev lite förvånad. Mysigt med sällskap på förmiddagen nu när jag sitter hemma i väntan på operationen. Dock har han farit iväg på jobbet igen men även skönt med egen tid.

Guess what!

I eftermiddags var jag ner till stan en sväng. Om ni tittar på bilderna här nedanför kan ni nog lista ut vad jag gjorde! Längtar ihjäl mig!!!




Hjärta.


Fick helt underbara blommor av min älskade idag. Även en ask med gudomliga hjärtan!

Hoppas ni alla har en fin alla-♥-dag.

Cold.

Fy fasen vilken kyla som väntar! Fast å andra sidan har det varit kallt hela dagen. Huvva! Blir nog att hålla sig inne, haha. Bor man i norrland så gör man..

 


Kallelse.


YEEEEEEEEEEEES! Idag fick jag äntligen ett minst sagt efterlängtat brev på posten. Det var från sjukhuset, har fått en tid för min operation!! Nästa fredag, dvs 25 feb, klockan 07.30 befinner jag mig på NUS. Känns så himla underbart att det äntligen blir av. Lite nervös är jag men mestadels otroligt glad!

För er som missat. I mitten av november halkade jag ute och skadade mitt knä, menisken för att vara exakt. Efter en magnetröntgen visade det sig vara en stor spricka rakt genom menisken. Den kan ju gå av eller bli skadad på några olika sätt. Kom inte ihåg vad det jag har heter men det är i alla fall lite svårare att laga en sådan än om den hade blivit skadad på ett annat sätt. Sedan december har jag väntat på operation men jag har ju varit sjukskriven sedan 3 månader tillbaka pga att jag inte kunnat jobba på mitt vanliga jobb som är personlig assistent. Nu när operationen är inom räckhåll dröjer det förhoppningsvis inte så länge innan jag kan börja leva normalt igen. Dvs jobba, gå, springa, träna - i princip allt jag inte kunnat senaste månaderna. Man vet inte exakt hur skadan ser ut förrän man går in i knät och kollat. Beroende på om dom måste sy fast menisken eller inte avgör hur länge efteråt jag måste vara hemma. Antingen blir det ungefär 2 veckor men ifall dom syr fast måste jag få.. hm, vet inte vad det heter men en typ av skena på hela benet som jag ska ha i 6 veckor plus kryckor under de veckorna. Men jag har ju gått med kryckor sedan november så 6 veckor gör inte så mycket.. men jag hoppas på det första alternativet!

Bild 7.

En bild som du aldrig lagt upp.


Lina.



Hej allihopa!

Det blev ingen mer uppdatering igårkväll och ingen idag förrän nu. Anledningen är för att jag for till fina Lina! Som alltid hade vi väldigt kul tillsammans, ingen tvekan om det. Hade köpt med mig cola och godis som vi låg och smaskade på. Sov över där tills idag och tur som jag hade kom Petter och hämtade mig, skönt!

Solsidan.

Missa för tusan inte solsidan som börjar.. NUUUUUUUUUUU! Älskade, älskade solsidan.

Litet kors.

Jag vet att ni är sugna på att se hur resultatet blev av smyckesdelarna jag köpte igår. Gjorde alla 3 kors, har de 2 vingarna kvar som jag ska göra imorgon. Idag bar jag det minsta korset som är i silver. Lagom storlek skulle jag säga! Underbart. Vad tycks?


Semla.

Även fast det inte är fettisdag ännu tjuvstartade jag & Petter idag eftersom vi blev bortbjudna på fika, trevligt! Framför allt - gott! Semlor och trocadero är en fantastisk kombination mina vänner. Try it! Efter fikat blev det ett väldigt kul och spännande samtalämne. Får jag gissa att ni blev nyfikna nu? Jag med, haha. Om vi säger såhär - imorgon ska jag iväg för att boka något.




Bild 6.

En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.


Söndag.


Goooooood morgon!


Söndag är minsann en dag man verkligen får sova hur länge man vill. Alltid innan jag lägger mig på lördagskvällen säger jag "Åh, imorgon ska jag sova så länge jag vill!". Så idag klev jag upp vid 11.30. Det lustiga är ju att sedan slutet av november har jag varit sjukskriven så egentligen får jag ju sova hur länge jag vill varje dag men brukar oftast stiga upp mellan 7-9. Känner att jag trots allt måste ha rutiner och inte sova bort halva dagen.

Candle.


Ikväll har jag (såklart!) sett melodifestivalen. Tycker ingen av låtarna var sådär klockren men många utav låtarna brukar bli bättre när man hört dom 2-3 gånger. Efter det slog jag igång en film som jag fortfarande håller på se, har bara tryckt på paus. Life As We Know It. Drygt halva filmen har rullat och än så länge är det riktigt bra! Hoppas andra halvan är minst lika bra.

Hoppas ni har en fin kväll. 

Make.


Idag.

Bild 5.

En gammal bild på dig själv.


Bjuden på middag.


Jag & Petter är bjudna på middag ikväll så nu åker vi iväg. Ska bli trevligt! Hörde rykten om att det blir fläskfilé.. MUMS.

Smycken.


Butiken vi var in på är alltså en smyckesbutik! Skulle mer än gärna bara vilja ta varenda litet smycke där inne. Allt var så himla fint. På bilden ovan ser ni vad som fick följa med mig hem. Nu ska jag göra ett försök till ett örhänge, wish me luck!

I love when it's all too much.

God eftermiddag!

Ni kanske märkte att det blev lite tomt här några timmar? Jag & Petter for ut med bilen en sväng. Var bland annat förbi på Inter Sport eftersom jag behöver en ny vinterjacka. Har två presentkort där så hade varit perfekt om jag hittade en, men icket. Bättre lycka nästa gång! Vi var även förbi en annan affär.. avslöjar inget nu men i nästa inlägg får ni se!


Lördag.


Hej nyvaken tjej!

Trots att jag "bara" fått 7 timmars sömn under natten är jag hyffsat pigg. Tror ni inte att grannarna ovanför började spela hög musik klockan 03? Snacka om typiskt! Men jag var ganska trött så kunde ändå somna efter en stund. Gääääääsp. Okej, lite trött är jag nog. Vet inte vad denna dag har att erbjuda ännu men troligtvis lite frisk luft senare!

Candy.


När jag redan visat er middagen kommer här efterrätten, haha! Fredagsmyyyyyyys.

Tacos.

Let's dance har precis dragit igång! Som varje (oftast) fredag sitter jag bänkad i soffan framför tvn. Denna kväll är det tydligen filmkväll i Let's Dance vilket jag tror kommer bli kanonkul! Nu ska jag sluta skriva en massa strunt och istället glo på tvn.

Förresten, nedanför ser ni kvällens middag. ; )





Bild 4.

En bild på en konstig tid i ditt liv.


Internet.


Känns inte värt att klaga på det men faaaaaaaan vad stört när inte internet vill sammarbeta!! Nu har det kommit igång igen efter några timmar men när man sitter med ett trasigt knä och inte kan göra så mycket annat än att glo på tv eller datorn blir man irriterad, haha. Tur att karln är så duktig som fixade det! Wihooooo.

Count on me.

 

Tycker denna var en utmärkt låt att börja dagen med.

Hur gulliga är dom inte? Så himla fint.


Fredag.


God morgon!

Skönt att få sova ut ända till 11 idag. Dock vaknade jag till några gånger på morgonsidan av larmet, sms och någon som ringde. Tryckte av allting så jag fick sova vidare, haha. Att det ska vara så sjukt härligt att sova?! Eftersom det är fredag och man oftast brukar vara uppe lite längre på kvällarna var min plan att sova längre också. Smart uh.

Bio.

Hej nattugglor!

Jag är ganska nyss hemkommen, eller ja.. för ca en timme sedan. Först for jag till Johanna och umgicks med henne några timmar. DOG LITE AV DERAS UNDERBART FINA LÄGENHET! Helt galet! Skulle på bums flytta in i en exakt likadan lägenhet om jag kunde.

- Åhhhh!
- Nämen guuuuuud.
- Så fint!!!!
- Jag vill också bo såhär.
- Åh jisses!!
- Nej så underbart!
- Johannaaaaaa.
- Guuuuuuud (igen).

Ungefär sådär gånger 27 pågick mina beundringar innan jag slog ner arslet i soffan. Just det, avis hann jag också säga. Haha!
Nåja. Senare åkte jag ner till stan där jag mötte upp Petter på bion. Vi såg The King's Speech. Hade inte hört något om filmen innan så det var en ren chansning att den skulle vara sevärd. Mina vänner, det var den! Jag tycker den var klockren för det mesta. Det är en väldigt välgjord samt genomtänkt film som innehåller mycket drama men även lite humor på vissa ställen. Bra filmval av mig med andra ord!


Tre.


Skuttar runt i dessa bekväma kläder idag.
Tights, stickad tröja och halsduk!

Johanna.


Om en liten stund ska jag fara iväg till Johanna. Har ju inte sett min pärla på allt för länge!

Bad day.

Egentligen orkar jag inte skriva men ibland brukar det mot förmodan kännas pyttelite bättre, om inte lättare. Vi har alla våra dåliga dagar och just idag är en sådan för mig. Morgonen började helt okej men fram mot lunch började nervositeten samt oron krypa sig på. Resultatet av detta brukar aningen bli ångest eller gråtattacker. Det sistnämnda har jag just haft. Även om jag så gärna vill styra undan alla tankar är min vilja inte tillräckligt stark. Å andra sidan är det inte alla tankar som är jobbiga idag, det är alla måsten. Fast allting jag måste göra förvandlas automatiskt till en tanke - därav tusen tankar. Ofta när jag väl fått bort en utav alla saker dyker det alltid upp något nytt. Jag vet vad det kallas, livet. Det är oundvikligt vilket jag självklart förstår men lika jobbigt är känslan för det.

Till att börja med hatar jag papper. Lösa papper är det värsta som finns. Trots allt har jag ändå lyckats göra ordning bland alla mina papper vilket är väldigt skönt. Nästa dag då posten kommer ska det bli rörigt igen. Inte bland alla papper utan i mitt huvud. Så fort jag har hyffsat kontroll blir det kaos när minsta lilla sak dyker upp. Det behöver inte vara något stort, det kan vara ett brev som kommer med posten. På tal om kontroll så handlar det mesta om just det. Har jag inte kontroll har det mesta en tendens att bli fel och det är där skon klämmer. Jag vill ha det på mitt vis, göra det när jag vill och veta exakt vad som pågår varje sekund. Men så har jag alltid varit så någon gång tror man att jag ska lära mig men hur ska det gå när man tappar kontrollen stup i kvarten?

Märkligt minst sagt. Hur jag kan gå från att haft en rätt lugn morgon till hjärtklappning, oro, ångest och tankar, till gråtattack för att sedan sätta mig och skriva detta. Inte konstigt att humöret flyger åt höger och vänster när känslorna gör desamma. Kanske kommer vi tillbaka till kontrollen. Jag vill bestämma hur jag ska må just denna sekund, inte vara ett oförutsägbart moln som ena sekunden är vitt för att på mindre än ett ögonblick bli svart med blixtrar och störtregn. En ganska bra beskrivning på mig.
Sedan kan jag ju såklart alltid låtsas som jag gjort sedan jag var liten. Eller förresten, jag ska nog inte kalla det låtsas.. dölja är ett bättre ord. Vi med ADD är experter på att inte synas eller höras. Sitter längst bak i klassrummet och ler även om insidan är en annan verklighet. Troligtvis är det även därför det brister ganska ofta. När man hela tiden ska sätta på sitt smile trots att det inte finns där, bara så att ingen ska se. Förut, eller fortfarande faktiskt, är det ingenting som jag gör medvetet. Precis som allt annat som hör till min diagnos är det så skönt att veta att jag inte är konstig, annorlunda eller något sådant för hur jag är, jag är jag. Sanningen nu är bara att jag förstår varför.

Sådär. Som jag visste när jag började skriva detta inlägg känns det pyttelite bättre, om inte lättare. Att skriva har alltid varit något jag tycker om, skillnaden nu är bara att jag delar allt med er samtidigt som jag får läsa era fina kommentarer. Ni ska veta att det inte alltid är lätt att skriva exakt hur man känner, speciellt när man inte är som "alla andra". Det kan misstolkas eller så förstår inte människor på rätt sätt. Dock har jag haft turen att de flesta, i princip alla, utav er faktiskt försöker förstå mig så gott ni kan samtidigt som ni visar ert stöd. Vad som får mig att fortsätta? Ni.

Bild 3.

En bild på någon i din familj.


Köket.

Har precis förflyttat mig från vardagsrummet till köket. Mycket bättre för ryggen att sitta på en stol och ha ett bord i lämplig höjd istället för att alltid halvligga i soffan med alldeles för lågt bord. Får bättra mig! Speciellt eftersom jag brukar ha så spända muskler i nacken och nedåt.

Väntar på min karl som snart kommer hem på lunch. Trevligt! Han brukar inte äta lunch hemma så det blir kul med lite sällskap såhär mitt på dagen.


Torsdag.


God morgon!

Även om klockan närmar sig 10 har jag faktiskt varit vaken sedan kl 08. Har duschat osv. Men seg som jag alltid ska vara har jag inte ens ätit frulle än, ska göras nu! Är megahungrig. Vi hörs senare!

Kinder.


Sitter just nu parkerad i soffan, tittar på stylisterna och äter kinder maxi. Hur mysigt? Väldigt mysigt! En kväll som denna kan inte bli fel. Skulle bara behövt tända ljus.. släckte när vi for iväg för ett tag sedan. Frågan är ju om man ska orka resa på sig, haha. Nej riktigt så illa är det inte, klart jag ska tända ljus!

Vad är en myskväll utan ljus? Precis, ingen myskväll. (blev väldigt mycket ljus och mys)

Dinner.


Fasligt gott!

Dagens middag blev likadan som i lördags - det på bilden ovan. Ack så lätt men oj så mumsigt.

Tvättstuga.


Detta är var jag hållit på med sedan klockan 12. Snart ska de två sista tvättarna tas ut och hängas på tork. Fatta vilken skön känsla när det är klart! Då ska jag banne mig bara ta det lugnt resten av kvällen. Om jag inte får för mig att laga mat, diska, vattna blommor (nej förresten, det har jag redan gjort), vika all tvätt, byta lampa i badrummet, slänga soporna osv.

Vilken tur att man har en karl i hushållet! ; )

Bild 2.

En bild på dig själv.


Sun.


Titta vilket underbart väder vi har i Umeå idag! Får mig att längta till våren..

Onsdag.


En bra frukost är början på en bra dag!
Medans jag sitter här och smaskar i mig frukosten ser jag samtidigt en film. Gjorde bara en liten paus med undantag att skriva detta inlägg. Tog mig sovmorgon denna dag till kl 10, alltid lika härligt att sova! Men har tvättstuga senare och vill inte sova bort hela dagen så det var minsann dags att stiga upp. Nu ska jag fortsätta se filmen!

Sängdags.


Natti! 

Bild 1.

Någon du umgås väldigt mycket med.


Bebis.


Blir bara så glad när jag ser denna bild. Fotot sitter i ett fotoalbum som finns hemma hos min mamma så tog ett kort på denna bild sist jag var där. Det måste vara taget någon gång under 1991, året jag föddes. Jag tycker jag ser så himla glad ut! Lite snea ögon ser jag också ut att ha men det fick jag inte alls, snarare tvärtom. Stora och runda! Något jag verkligen tycker om är att kolla i fotoalbum, det ger tillbaka minnen man glömt eller inte kommer ihåg.

Bild.

Eftersom jag igår blev klar med 30dagarslistan drar jag idag igång en ny fast med bilder! Första inlägget kommer upp senare idag.

1a bilden: Någon du umgås väldigt mycket med.
2a bilden: En bild på dig själv.
3e bilden: En bild på någon i din familj.
4e bilden: En bild på en konstig tid i ditt liv.
5e bilden: En gammal bild på dig själv.
6e bilden: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.
7e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.
8e bilden: En person som du saknar.
9e bilden: Någon i din släkt.
10e bilden: Någon du tycker är väldigt snäll.
11e bilden: En person du kan berätta allt för.
12e bilden: En bild på din vardag.
13e bilden: Du och någon klasskompis.
14e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.
15e bilden: En person som du vill vara med.
16e bilden: Någon du aldrig kommer släppa taget om.
17e bilden: En ovanlig bild.
18e bilden: En bild på din fritid.
19e bilden: En person som är snygg.
20e bilden: En bild på dina närmaste.
21e bilden: En person som alltid ställer upp för dig.
22e bilden: En bild på en tid du saknar.
23e bilden: En bild från i somras.
24e bilden: En bild som gör dig glad.
25e bilden: En person som alltid gör dig glad.
26e bilden: Någon/några som du alltid har roligt med.
27e bilden: En bild som du alltid skrattar åt.
28e bilden: En tokig bild.

Oliv.


Dessa två fick jag i födelsedagspresent. Har än så länge bara testat body lotion men ska snart även prova den andra. Den jag testat var i alla fall suverän! Rekomenderar den varmt.

Tisdag.

Kul att inlägget som jag skrev inte publicerades eftersom internet skulle krångla PRECIS när jag tryckte på "spara & publicera" knappen. Hur som helst skrev jag bara att jag fortfarande är kvar hos pappa. Är fortfarande inte helt hundra och även min lillebror är sjuk och hemma från skolan idag. Får se hur länge jag stannar här.



Face.


Kvällen har varit väldigt lugn och trevlig. Alltid härligt att umgås med sina syskon. Även om de har lust att bara spela tv-spel, dator och umgås med kompisar lite väl mycket ibland. Men sådan ålder är dom i! Haha. Nämen under kvällens gång har vi bla. ätit middag tillsammans och kikat på tv. Uppskattas! Det blev i alla fall ändrade planer om att vi skulle vara själva, pappa kommer hem om ett litet tag. Då får jag träffa honom också, kul!

Dag 30 – Inför detta år.

Detta år hoppas jag kommer innehålla lycka, kärlek, värme, skratt och välmående. Förutom allt detta väntar jag med spänning inför vad som komma skall! För första gången i mitt liv vet jag faktiskt inte vad som väntar. Det är många kanske. Kanske trästocksfestivalen. Kanske stadsfesten. Kanske au-pair. Kanske thailand. Kanske oväntat jobb. Sedan finns det även många saker som jag med största sannolikhet vet kommer inträffa. Jag kommer fira 3 år med min underbara sambo. Många mysiga sommarkvällar med grillning väntar hos Johanna. Hoppas även på att få jobba massor och tjäna pengar efttersom jag just nu är sjukskriven sedan december och därför inte kan jobba på ett tag.

Men mest av allt ser jag fram emot alla äventyr och utmaningar som väntar!
Man vet aldrig vars vägen leder förrän man vandrat.



Sävar.

Efter att ha försökt komma in på det trådlösa internet här hos pappa gav jag upp. Istället tog jag internetsladden direkt till datorn. Ni hör ju vilka i-landsproblem jag har. Skönt att vara hemma hos pappa efter en busstur på 40 minuter i alla fall. Ingen är hemma förutom mina två yngre bröder så ska sova här tills imorgon. Dom börjar växa upp men det skadar ju inte att storasyster är här och håller ett öga på dom. ; )

 


Droppe.


Fotot är taget för en vecka sedan när jag var hos mamma.

Måndag.


En ganska bra bild för hur jag ser ut just nu + känner mig. Vaknade med förhoppningen om att huvudvärken skulle vara borta idag men icket. Istället ska kroppen envisas med halsont, snuva och allmän trötthet också. Får bli en lugn dag, åtminstone fram till 14-15 tiden för sedan ska jag till min pappa där mina bröder väntar, hihi.

Light.


Om bara någon minut börjar solsidan som jag självklart ska se! Helt galet att en serie kan vara så klockren i princip hela tiden. Går inte annat än att tycka om oerhört mycket!

Efter solsidan viker jag in mina åror för ikväll. Har fortfarande en hemsk huvudvärk plus lite annat såsom ont i ögonen, yr, trött och hängig. Hela dagen har det känts som att jag precis klivit upp ur sängen. Ni vet sådär godmorgon-jag-är-nyvaken-men-ingen-god-morgon-låt-mig-bara-sova. Istället säger jag god natt, god natt!

Dag 29 – Den här månaden.

Nu har det bara hunnit vara 6 dagar utav denna månad men lite har jag i alla fall hunnit med.
  • Lunch med mormor på Waynes.
  • Lunch med Emelie och mamma på Waynes.
  • Åkt hem från Skellefteå hit till Umeå.
  • Fått finbesök - Lina.
  • Blivit bortbjuden på middag.
  • Sett melodifestivalen!
  • Igår hade jag och Petter varit tillsammans i 2 år och 5 månader.
Annars har det varit rätt så lugnt.


Läckert. Not.


Såhär snygg kan man ju vara på veckans sista dag.

You got a fast car.


Blä vilken seg söndag. Kanske man borde åstadkomma något mot alla odds? Diska får det bli! Sedan ska jag belöna mig själv med att se det senaste avsnittet av vampire diaries. Great!

Söndag.

Visserligen brukar söndagar ha en tendens till att bli veckans slappar dag. Äta en pizza till middag, slö kika på tv hela dagen för att på kvällen se någon halvkass film. Känner ni igen er?

I vanlig ordning kommer min söndag ungefär se ut som den ovan. Pizza vet jag ännu inte men jag har intagit soffläge och har inte planerat att gå upp härifrån på ett bra tag, haha. Nämen jag har faktiskt så himla ont i huvudet idag. Nej, jag är inte bakis. Har inte varit ute på evigheter pga knät. Redan igårkväll började jag känna av det. Vet inte om det bara är min muskler som är spännda eller vad det beror på. Brukar ofta vara spänd i nacken och neråt men idag är det som sagt i huvudet, på höger sida. Aja, går säkert över.

God morgon förresten!



Breezer.


Två bilder som togs vid dagens middag. Är även överlycklig att jag lyckades få till bildspelet ovan, haha! Men efter lite fixande och trixande gick det galant. Visade sig vara väldigt lätt faktiskt.

Tidigare ikväll har Lina varit på besök. Vi såg melodifestivalen tillsammans! Vilka minnen man får tillbaka när vi alltid uppträdde och gjorde danser till alla låtar som var förut. Nästan så vi skulle satsa på att klara av dansen som Danny har. Ironi. Det var tider det. Hoppas även på att få se filmen från när vi uppträdde i skolan och jag hade magtröja nästa gång vi båda är hemma i Skellefteå..

Dag 28 – Mina ambitioner.

Jag som inte brukar ha speciellt många svårigheter med att uttrycka mig i skrift samt att bara skriva rent allmänt tycker denna dag är lite klurig. Ambitioner? Ordet är givetvis bekant men vad är skillnaden på drömmar, mål och ambitioner?

Känner mig själv så bra att jag vet att detta skulle kunna bli världens längsta inlägg, inte bokstavligt talat. Tänker bara ta det lite kort. Mina ambitioner just nu är lära mig leva med alla förutsättningar jag har samtidigt som jag tar vara på dessa. Någon gång kommer jag vilja sätta mig i skolbänken igen. Kanske plugga vidare och "bli något". Allt jag vet här i denna stund är att mina ambitioner för en tid fram består av att göra saker jag själv mår bra av, försöka lyssna på mig mer än vad jag gör men även att använda mina vingar.



Waynes.

Gokväll gott folk!

Som ni kanske märkt har jag varit frånvarande under dagen. Jag har varit iväg en sväng med mamma. Egentligen skulle vi till en hobbyaffär men typiskt nog var det stängt när vi kom fram. Hade sett fram emot det så det var trist, men får fara dit en annan gång istället. Sedan hämtade vi upp Emelie och åkte ner till stan för att luncha tillsammans vilket var väldigt mysigt! Två utav mina favoritbrudar. Emelie har ju flyttat upp till Luleå så det var första gången hon var hem. Hur bra som helst!!


4 februari.


Igår hade jag på mig detta.

Lördag.


Egentligen borde det inte vara en god morgon vid detta tillfälle men trots bara 5 timmars sömn är den det så, god morgon!

Jag & Petter gick och la oss ganska precis klockan 02 och han somnade ganska snabbt. Värre var det för mig. Låg vaken ytterligare 2,5 timmar! Helknasigt men jag var verkligen inte trött. Dessutom var min hjärna på högvarv vilket den brukar vara men inatt ville den inte ta ett besök hos John Blund. Ett tag funderade jag på att stiga upp och skriva en massa, allting som jag kom tänkte på. Men insåg att om jag hade gjort det skulle jag ju aldrig kunna somna. Fast jag kom fram till en himla massa saker under de där 2,5 timmarna. Ni får inte veta vad. Möjligtvis om 1,5 eller 10 år! Haha. Det beror på hur det kommer gå.

Fredagskväll.


Andra bilden var egentligen inte mening att den skulle bli tagen men var tvungen att prova ta en bild för det fungerade inte för Petter, haha. Just so you know. Den fick i alla fall komma med här på bloggen.

Vi är i alla fall hemma från middagen och en trevlig kväll med roligt sällskap! Är inte så trött ännu så det blir kanske en film eller lite tv-tittande innan sovdags. Skönt med helg! Även fast det känns som helg varje dag för mig nu när jag är sjukskriven.. nej okej, kanske inte riktigt men ni förstår hur jag menar. Men på helgen brukar det hända lite mer än på veckodagarna. Ibland. Nä nu börjar jag snurra i nattmössan och alla dessa tankar så jag avrundar här och säger god natt till er alla!

Middag.

Ikväll är jag och Petter bjudna på middag så vi ska alldeles strax fara dit. Ville bara önska er en fin kväll! 



Pärlor.

Ett halsband som jag fick i födelsedagspresent. Love it!

Dag 27 – Det här saknar jag.

Om det inte vore pga mitt dumma knä hade denna vinter inte blivit så jäkla långtråkig och rastlös. Visst saknar jag att jobba, att inte kunna gå promenader och allt man kan göra med ett friskt knä. Allting blir så omständigt när man varken kan böja eller sträcka ut knät. När det gör ont hur man än ligger, sitter eller står. Hela denna vinter är "förstörd" om man i alla fall ser på det jag saknar.

Sedan jag var 4-5 år har jag varje vinter åkt slalom - något jag älskar mer än allt annat att göra här i världen. Inte denna vinter. Skadade mig i november och operationen har ännu inte blivit av och efteråt är det lång rehabilitering som väntar så tyvärr får skidorna stå i förrådet till nästa vinter. Eftersom min familj, mina vänner och min pojkvän också åker slalom/snowboard är det så himla tråkigt att inte kunna följa med och göra samma sak. Jo, jag kan typ sitta på ett sittunderlag och dricka varm choklad men hur kul är det en hel dag? Nästa vinter hoppas jag vara tillbaka susandes nedför backen. Så min saknad är att inte kunna göra allt jag normalt brukar, speciellt åka slalom.


Fredag.


Hade tänkt stiga upp redan vid 7 idag men det var så himla skönt att sova så somnade om en timme till. Har suttit i telefon sedan jag vaknade så nu är ett utav dagens ärenden gjort. Skönt! Ska äta frulle och titta på tv, eller ja, koppla datorn till tvn är mer korrekt. Har ett OTH avsnitt, ett vampire diaries avsnitt och två american idol avsnitt jag inte har sett. NICE!

Home!

Riktigt skönt att äntligen vara hemma! Först en bussresa som inte alls var rolig pga vädret. Kändes hela tiden som att bussen höll på köra av vägen och i varje minsta lilla sväng trodde jag vi skulle tippa, haha. Väl framme i Umeå träffade jag både Lina och sedan Olivia när jag var på väg till tatueringsstudion. Väntade på att Petter skulle bli klar och sedan blev det middag. 

Härligt att landa i lägenheten men man kommer tillbaka till verkligheten. Har gjort några måsten sedan jag kom in genom dörren, resten får vänta tills imorgon. Helst skulle jag vilja få allting gjort NU men tyvärr har ju inte alla telefoner öppet denna tid. Får upp tidigt imorgon bitti istället.


Tatoo.

Efter en bussresa som inte var rolig är jag i alla fall framme. Just nu sitter jag på en tatueringsstudio i stan. Dock är det inte jag som tatuerar mig utan jag väntar på att petter ska bli klar. Sedan blir det middag! Är så hungrig! Haha. Hörs ikväll!

3 februari.


Denna underbart sköna tröja fick jag av mamma när jag fyllde år. Har nästan bott i den sen dess. Okej, inte riktigt men nära inpå.
Den är perfekt!

Mot Umeå.

Om 10 minuter kommer min skjuts ner till stan så ska skynda mig. Dra på sig ytterkläderna, snöra ihop en fläta och packa det sista. Ska ta bussen hem till Umeå! Har varit här hemma hos mamma i Skellefteå i en vecka nu vilket har varit riktigt skönt. Vi hörs ikväll när jag är hemma i lägenheten. PUSS.


Dag 26 – Min favoritfödelsedag.

Jag har 20 födelsedagar att välja på. Hur sjutton ska det gå till? Födelsedagarna jag hade när jag var liten har jag väl inte så mycket minnen från eftersom jag just var liten. När jag fyllde 18 år firade jag min födelsedag här hemma hos mamma med familj och släkt vilket var riktigt kul och mysigt! En månad senare fyllde en utav mina bästa vänner, Emelie, också 18 år så vi bestämde oss för att ha ett 18årskalas tillsammans. Det måste nog vara min favoritfödelsedag hittills! Vi hade hyrt en bygdegård utanför stan dit vi hade bjudit en massa vänner.

Det är verkligen ett minne som kommer följa med i mitt hjärta väldigt länge!













Torsdag.



God morgon! Egentligen hade jag tänkt stiga upp redan vid 8-9 men jag tog mig sovmorgon ända till 10.15. Lika bra det då jag har så ont i magen. Att sova bort smärta brukar ofta funka. Planen nu är att duscha, äta frukost, göra mig klar, packa och sådant. Hörs lite senare!

Dag 25 – Min pojkvän.


All ord i världen skulle inte räcka till att förklara hur lycklig jag är som har denna fina kille vid min sida. Sedan 5 september 2008 har det var jag & han. Micaela & Petter. Du & jag. Vi. Om 3 dagar har vi varit tillsammans i 2 år och 5 månader. Även fast tiden har gått så himla snabbt känns det som att jag känt honom i hela mitt liv.
Alla dessa känslor jag har fått uppleva med honom är obeskrivliga. Tryggheten i hans famn. Lyckan i att se honom bredvid mig när jag vaknar. Tomheten jag känner då jag saknar honom. Stoltheten när han håller min hand. Tacksamheten då han orkar när jag inte orkar.

För 2,5 år sedan kunde jag inte tro att vi skulle vara där vi är idag. Jag hade precis börjat ettan på gymnasiet och han gick sista året. Jag bodde i Skellefteå och han bodde i Umeå. I november började jag samma skola som jag gick på fast i Umeå. Samtidigt som jag flyttade dit hade han flyttat några mil söder om Umeå. Ordet för detta - typiskt. Nog skulle man kunna tro att det blev lättare att umgås när vi gick skola i samma stad, men icket. Sanningen är den att jag pendlade Nov - Juni. 24 mil tur och retur varje dag. Sommaren spenderade jag hemma i Skellefteå. Hela vårat första år tillsammans innehöll många bussresor, mycket saknad och många utmaningar. Augusti kom vilket betyder att skolan började om. Bara någon vecka efter kom ett glädjande besked, jag flyttade till Umeå! Det dröjde 6 månader till innan Petter också flyttade in till stan men vi bodde i olika lägenheter. Ytterligare ett halvår efter det hände något spännande. Vi blev sambos!

Trots alla de utmaningar vi har gått igenom tillsammans har vi alltid kommit ut starkare. En fördel i vårat förhållande är att redan från början fick vi sakna varandra (ibland lite för mycket) vilket gynnar oss idag. Givetvis har vi vårat gemensamma liv men även varsitt. Något man inte får glömma bort i all kärlek är kärleken till sina vänner, sin familj och de saker man brinner för samt älskar att göra.
Ni som känner mig in på djupet men även ni som bara känner mig genom bloggen vet att det har varit väldigt mycket som kretsat runt mig när det gäller svårigheter. Det ena efter det andra. Under all tid jag & Petter spenderat tillsammans har han aldrig en endaste gång tvekat på oss, inte jag heller för den delen. Jag känner honom så väl och jag litar på honom som ingen annan. Han är min klippa och står vid min sida i alla stormar men även solsken. Tryggheten jag känner med honom är det bästa jag kunde få.

Det finns så mycket mer jag skulle kunna skriva. Alla känslor jag har för honom tar aldrig slut, men det gör detta inlägg snart. Till sist vill jag bara tillägga att jag älskar honom av hela mitt hjärta. Störst av allt är kärleken.

2 februari.


Detta strosade jag omkring i idag. Rätt enkelt och bekvämt.

Back home


Sådär, då var jag hemma igen efter en sväng på stan. Jag åt lunch på Waynes´s Coffee med min kära mormor. Trevligt att få umgås med henne nu när jag väl är hemma vilket inte är så ofta. Härligt att få komma ut i friska luften och även se lite människor. Som ni ser tog jag bilden nyss när jag var på väg upp i trapphuset så ska landa lite. Tänkte även diska så mamma blir glad när hon kommer hem, haha.

Ner på stan.

Om några minuter sticker jag ner till stan för att äta lunch med mormor. Trevligt! Måste bara tvärfixa mitt tjocka långa omöjliga hår som just nu bara är uppsatt i en tjorv (se bilden) sedan är jag redo. Har lust att bara dra en mössa på skallen.

Hörs senare! 


Dag 24 – Något jag ser fram emot.

Vill bara börja detta inlägg med att säga att jag ligger ju någon dag efter med dessa inlägg så det kommer förmodligen upp ett eller två till idag förutom denna! Hur låter det mina vänner?

Då ska vi se, något jag ser fram emot. Det finns så många saker jag ser fram emot, både kortsiktiga samt långsiktiga. Jag kan ta en av varje. När det gäller något jag ser fram emot inom en snar framtid är tills jag får operera mitt knä och börja jobba igen. Det är över 2 månader sedan jag skadade mig nu och att bara sitta hemma och vänta är tusan inte roligt. Men jag får se det som att jag får vila upp mig själv inför det som komma skall för när jag väl är tillbaka på banan ska det bli ändring! Massa jobb, träning, promenader, umgås mer med vänner - helt enkelt kunna göra vardagliga saker. Just nu är jag så låst så jag ser fram emot när jag får operera mig, skippa kryckorna och börja gå som vanligt.

Då kom vi till något jag ser fram emot om ett längre tag. Jag ser fram emot den dagen då jag förhoppningsvis kommer vistas i Thailand 2-3 veckor, åka iväg som au-pair eller resa till Australien i något år. Okej, nu var dessa 3 saker men minst ett av dom ska ske inom de närmsta åren, så det ser jag fram emot!

Onsdag.

Tog mig en liten sovmorgon till 09.30 idag. Brukar annars stiga upp relativt tidigt ändå, även fast jag är sjukskriven. Känner mig väldigt seg och less idag.. kanske beror på vädret, ni ser nedan hur trist det är. Fast å andra sidan är det lite bra att det inte är strålande sol eftersom vid dåligt väder är det tillåtet att bara ta det lugnt och se film. Kan ju ändå inte göra speciellt mycket just nu.


Bedtime.


Som ni kanske ser har jag slagit mig ner i sängen i mitt rum här hos mamma. Lite märkligt hela grejen med att flytta hemifrån och allt som hör till, tanken slog mig just att jag ska skriva ett separat inlägg om det imorgon. Nu blir det kvällsfika samtidigt som jag ska se på American Idol.

Natti!

Sofias änglar.

I samma stund som jag knappar på tangentbordet visas Sofias Änglar på kanal 5. Såg det även förra veckan, så otroligt - vackert, sorgligt, roligt, värmande, älskvärt, klokt, stärkande, hoppfullt, tragiskt och en massa andra ord som jag skulle klämma in. Man inser hur bra man har det. Även om alla har svåra stunder samt situationer ger det perspektiv på hur verkligheten skulle kunna vara för en själv. Sina egna bekymmer är bara en millimeter i rymden jämfört med hur vissa andra har det.

Tänkvärt. 



Two kinds of people.

You know I've got this theory, there are two kinds of people in the world. There are lyric people and music people. You know, the lyrics people tend to be analytical. You know, all about the meaning of the song. They're the ones you see with the CD insert out like 5 minutes after buying it, pouring over the lyrics, interpreting the hell out of everything. Um, then there’s the music people, like Brooke. Who could care less for the lyrics as long as its just got like a good beat and you could dance to it. I don’t know, sometimes it might be easier to be a music girl and not a lyric girl. But since I’m not, let me just say this. Sometimes things find you when you need them to find you, I believe that. And for me its usually song lyrics.
Peyton Sawyer.



Dag 23 – En första.

En första kan väl vara i princip vad som helst så att välja exakt vad var lite knepigt. Dock tog det inte många sekunder innan det plingade till! Mitt första mjukisdjur. Redan när jag låg i mammas mage fick jag mitt första mjukisdjur utav pappa. Det var en stor brun nallebjörn! Med stor menar jag stor, han var ju större än mig, haha. Under de första åren hade jag inget namn på honom tills en dag då jag tänkte att det var konstigt att han inte hade fått något namn. Det första som slog mig var Brum-Brum så det namnet fick det bli. Nallebjörnen fick alltid sova i min säng tillsammans med mina andra sjuhundraelva mjukisdjur.
Jag har även ett minne när jag gick i lågstadiet där vi skulle ta med.. hm, ja det måste ha varit sitt favorit mjukisdjur. Envis som jag skulle jag självklart släpa med honom till skolan där han fick hänga med mig hela dagen. Brum-brum hänger fortfarande med fast han bor kvar här hos mamma i mitt gamla rum.

Har ni något mjukisdjur som ni fortfarande har kvar?





Tisdag.

Morsning korsning!

På morgonsidan har jag uppdaterat datorn och sådant som hör till samt ätit frukost, så tro inte att jag tog mig sovmorgon ända tills nu. Vet inte om jag blev klokare av att fixa med datorn direkt. Vilken karusell sådant kan vara! Nu fungerar i alla fall msn igen (fungerade inte i morse).


RSS 2.0