Besök hos tandläkaren.



Första bilden är tagen i kapprummet hos tandläkaren, och andra bilden.. ja det ser ni.


På förmiddagen vet ni att jag var hos tandläkaren, men har inte berättat hur det gick ännu. Kom dit klockan 10 och var där en hel timme. Har en tand som rotfylldes för några år sedan.. vilket är en egen historia men kan dra det kortfattat. Jag hade ett hål som dom inte lagade rillräckligt. Dom la alltså inte "fyllning" så djupt som behövdes. Detta följdes såklart av inflammation/infektion så jag var tvungen att rotfylla tanden istället. Det var ju inte heller så kul, först ha ont pga. att dom gjorde ett misstag och sedan behöva rotfylla en tand. Dessutom gjorde dom hela tanden platt.. inte som på bilden. Men ungefär 2-3 mm lägre än tänderna bredvid. Men att den tanden varit platt på ovansidan istället för "4 hörn" har aldrig stört mig, det syns ju inte och känns inte. Nåja, kortfattat var det.. haha. Mickan i ett nötskal.

Varje gång jag varit hos tandläkaren sedan dess (vilket är ett par gånger..) har dom behövt laga den eftersom fyllningen alltid lossnat. Inte så kul att alltid behöva göra det hos tandläkaren men det värsta är väl att det är svårt att hålla rent då lagningen lossnar? Inte hela, men små bitar här och där. Främst mot den framre tanden. Det bildas ju som ett hål eller grop där såklart matrester fastnar. Jag borstar tänderna både morgon och kväll, använder tandtråd MINST en gång per dag plus flourskölj. Så noga är jag minsann. Men vad hjälper det när lagningen lossnar jämt. För några dagar sedan lossnade det en bit närmast tungan vilket resulterade i att det var en vass kant där så jag började få ett sår på tungan.

När jag var hos tandläkaren idag slipade han ner tanden nästan jäms med tandköttet och gjorde sedan avtryck i "lera" av både över och underkäken. Detta gjorde han eftersom jag ska få en krona ovanpå tanden. Ska tillbaka om 2-3 veckor och då ska den ha kommit. Spännande! Skönt att äntligen få en riktigt (fast egentligen låtsas, haha) tand som inte är platt och som det inte lossnar lagning från. Men tills dess får jag leva med att tanden är nerslipad. Jag som nästan alltid tuggar på den sidan, typiskt. Men längtar att få kronan!

Kommentarer
♥ iiiden med 3 i

följa varann via bloglovin/blogkeen ?:D

kram!

2011-11-04 @ 12:31:34
URL: http://iiiden.blogg.se/
♥ AMANRA♡

Vill du ha en länkning i min blogg en vecka och synas för mina ca 1000 unika besäkare? Anmäl dig då till Veckans blogg, ni hittar inlägget här:



http://amanras.blogg.se/2011/november/veckans-blogg.html

2011-11-04 @ 14:09:23
URL: http://amanras.blogg.se/

Lämna en kommentar här:

Ditt namn
Kom ihåg mig?

Mail (publiceras ej)

Har du en blogg?

Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0