Of course there is not formula for success except, perhaps, an unconditional acceptance of life and what it brings.





Två bilder jag tog för någon dag sedan.



Idag är jag en sådan människa som tänker. Kanske lite för mycket, fast ändå inte. Något som glädjer mig är att det mestadels är positiva tankar som väljer att stanna i mitt huvud. Givetvis några negativa tankar också men jag försöker alltid jobba med dom ifall de dyker upp. Vad är det värsta som kan hända? För ja, vad är det värsta som kan hända i olika situationer? Egentligen ingenting farligt. Bara jag själv som kan vara mitt eget hinder. För så är det många gånger. Att lära sig hur man ska ta sig förbi dessa  hinder är inget som är gjort på ett ögonblick, kanske inte heller två eller tre. Men den där fjärde gången kanske just du lyckas. Den där känslan av att lyckas vill vi väl alla ha - mer eller mindre. Vi vill alla känna oss lyckade. Men vad är då att lyckas? Det finns inget kort svar på den frågan. Att lyckas betyder olika för varje individ. Om jag frågar mig själv vad det är att lyckas finns det heller inget kort svar. Kan vara allt från att diska till att ringa ett samtal. Men sen har vi ju dom där stora sakerna, som många anser att man "borde" lyckas med. Gymnasiet. Jobb. Kärlek. Pengar. Vänskap. Karriär. Ovanpå allt detta så ska man helst vara social, omtänksam, generös, snäll, kärleksfull och allt annat. Vara andra till lags kanske passar in här. Jag lyckades inte ta studenten. Jag lyckas inte ha ett heltidsjobb. Jag lyckas inte alltid med kärleken. Jag lyckas inte med pengar. Jag lyckas inte jämt med vänskap. Jag lyckades inte med karriär.

Men vet ni vad jag lyckades med?
Jag lyckades vara modig nog att sluta gymnasiet. Jag lyckades få jobb, inte bara en gång heller. Heltidsjobb är ingenting för mig, men klart jag vill ha mer arbetstimmar än nu. Men det är ingenting jag deppar över, det kommer. Jag lyckades med kärleken (har ju trots allt 3,5 år med Petter i bagaget). Pengar kommer och går. Inkomster och utgifter helt enkelt. Jag lyckas ofta med vänskap, och dom gånger jag inte lyckas får man inse att man är två personer, inte ensam. Ja.. karriär kan jag ju inte riktigt uttala mig om eftersom jag bara levt i 20 år men jag har lyckats med många saker inom min korta karriär. Många olika erfarenheter inom vård och omsorg. Varit på många möten vilket gjort mig starkare. Osv.

Allt handlar om hur man ser på saker och ting. Ser man på något negativt, ja då får man helt enkelt försöka ändra den synen. Självklart är det inte lätt. Omöjligt kan det också vara, men inte alla gånger. För det är dom där få stunderna då vi får känna att vi har lyckats som överväger alla gånger vi inte lyckas.

Kommentarer
♥ Anonym

Hej hur är det ?

/ www.onlyerik.com

2012-01-10 @ 22:56:30

Lämna en kommentar här:

Ditt namn
Kom ihåg mig?

Mail (publiceras ej)

Har du en blogg?

Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0