Ses om en vecka!!



Nu bär det av till Mallorca i 1 vecka.  UNDERBART!! :) Åker ju dit i samband med jobbet och kommer jobba varje dag men vi får även lite ledig tid. Ska verkligen se till att det kommer bli en fantastisk vecka. Bye bye Sweden, ses om en vecka!

Go Sweden!



Satt som klistrad framför tv'n igår. BÄSTA LOREEN!!

Hoppas jag har möjligheten att se ESC imorgon på mallorca. ;)

Nyklippt.



Inte alls så bra bilder eftersom dom är tagna med webbkameran men nu får ni i alla fall se håret. Tog inte så mycket på längden, bara topparna och det som var slitet. Efter det gick moster lös med saxen... haha! Klippte upp håret, tunnade ur det samt att hon tog kniven för att skära lite här och där. Haha låter helt galet men. 

Tanken var att det skulle bli lite hippie och "strandkänsla". Det är första gången jag har såhär tunt hår!! Jag vet att jag inte borde klaga på mitt tjocka hår men äntligen fick jag lite medlidande av någon (moster). Att behöva ha typ 3 snoddar för att kunna ha en hög svans. Har jag en hög svans får jag ONT i hårbotten eftersom håret är så tungt. Dessutom har håret ingen chans att andas så min hårbotten blir både torr och öm. Sen att det tar evigheter att torka och platta/locka håret kommer inte ens på tal. Det tar för lång tid. Händer någon enstaka gång. 

På bilderna här ovan ser det dock väldigt tjockt ut. Men för första gången får jag se det självfall mitt hår har!! När det var så tungt och långt fanns det inte en chans att håret skulle bli lite vågigt eller få volym eftersom allt tyngdes ner. Ja, det var mestadels problem. Haha fasen vad jag klagar. Jag tycker om mitt hår, men nu älskar jag det! Min dröm när jag var liten var att ha två smala flätor som alla andra flickor. Jag var så ledsen över att komma till skolan med två tjocka flätor. Men med åren har jag förstått att jag ska uppskatta mitt tjocka hår. Hellre kunna tunna ur det än att ha tunt hår.

Måste prova att göra två flätor innan jag lägger mig, bara för att se om dom blir smala för första gången i mitt liv. Hihi.

Mycket att göra innan morgondagen.



Har varit runt på flera ärenden idag. När jag kom hem efter lunchtid satte jag mig på balkongen i SOMMARvärmen.
Gjorde ett försök till att få lite färg i alla fall. Vad jag ska göra ikväll? p.a.c.k.a!

Shine.



Vädret är helt fantastiskt idag! Redan 18 grader i skuggan. Kan inte bli bättre... eller jo - mallorca imorgon!!

Förstår verkligen inte att jag åker imorgon, känns overkligt. Nu ska jag på stan en sväng. Behöver köpa lite saker inför resan. Solskyddsfaktor köpte jag igår men det är ett par saker till jag behöver så det ska fixas. Ha en underbar dag! 

Torsdag.



God morgon på er.

Jag är tillbaka i Umeå efter ett dygn i Skellefteå. Igår klipptes jag ju av min moster, blev sjukt nöjd över resultatet! Nej, jag är inte flintis som man kan tro när man ser bilden här ovan. Inte heller har jag jättekort hår. Ni får se hur det blev senare idag!

Klippning!!



Vad jag ska göra idag? KLIPPA MIG!

Min moster har ju en egen salong här i Skellefteå och underbar som hon är lyckades hon klämma in mig i sitt schema. Hon har fullbokat i princip flera månader framåt så det är guld värt att hon kunde fixa en tid åt mig. Det bästa av allt? Att jag hinner klippa mig innan jag åker till mallorca på fredag.

Har inte klippt mig på ett år. Nej jag skämtar inte. För ett år sedan hade jag nästan lika långt som nu fast lite längre. Klippte sedan av 2,5 dm om jag inte minss fel. En bit under axlarna var det i alla fall. Ni kan klicka på maj 2011 i arkivet så ser ni.

Har ingen aning om hur mycket/lite jag kommer klippa mig idag. Men jag känner mig i trygga händer! :)

Mot Skellefteå.



Nu rullar bussen mot Skellefteå, min hemstad mina 18 första år. Blir bara ett kort besök, men vad jag ska göra här får ni veta imorgon.

Ska i alla fall umgås med mamma ikväll. Mys!

When the world you were born in changes with seasons.



Dags att trampa iväg till centrum för att sedan ta bussen till sjukhuset. Idag är sista träffen med ADHD-gruppen. Egentligen är sista gången nästa vecka men eftersom jag befinner mig på mallorca då så blir detta sista gången för min del. Har varit riktigt kul och intressant att få gå på dessa träffar under några veckor. Så det känns lite tråkigt att det tar slut. Men vi får se om det blir en fortsättningsgrupp till hösten.

Hoppas ni alla har en fantastisk dag i solskenet. 

Tisdag.


Underbart väder! Härligt att gå en morgonpromenad.

Dock börjar molnen komma.. precis när jag gjort en hallonsmoothie och ska sätta mig på balkongen. Snacka om typiskt. Men, ska vara glad över att det faktiskt är hyffsat varmt och lite sol. Hoppet om sommaren lever!

Måndag.



Ja jag säger då det. Tur man har en sambo som är elektriker!!

För att göra en lång historia kort:
Hörde ett POFF i lägenheten och efter det hade vi ingen el. Så efter allt för många timmar kom Petter hem från jobbet och hittade såklart felet. Skönt! Till och med huvudsäkringen hade gått i källaren så vi fick kontakta hyresvärden osv.

Hoppas bara det inte händer samma sak igen. Tänk vad beroende man är av el!
Kan inte ladda mobilen. Köra diskmaskinen. Ha ett KALLT kylskåp samt frys. Ingen dator. Kan inte föra över pengar via internetbanken. Tur det var på dagtid så det var ljust i alla fall. Man får tänka positivt. Tänk vad mycket värre man kunde haft det.

Because it’s summer and the memories are just waiting to happen.



Bild från juni när jag var i Turkiet.

Imorgon går vi in i en ny vecka, veckan då det bär av till Mallorca! Gud vad jag längtar, ska bli helt underbart.
Men innan planet lyfter på fredagkväll ska jag ha hunnit en hel del saker.

Förutom att allt ska packas så är det en del saker som jag måste köpa, t.ex. skor och solskyddsfaktor. Växla pengar och fixa intyg för min medicin (måste ha intyg på den när jag reser eftersom den är narkotika klassad). Det är ju en massa småfix som ska göras. Men jag tycker om det! Speciellt att packa, hihi. Sen kan det hända att jag ska klippa mig dagen innan vi åker? Återstår att se!

Nedräkning. 5 dagar kvar! 

Söndag.


Söndagar brukar vara slappardagar, jo tjena! Vaknade klockan 08.15 av att Otis stod i köket och lät som att han skulle spy. Precis när jag går in i köket spyr han upp en hög... fy. Stackare. Eftersom jag låg och sov vet jag inte vad han hade hållit på med men jag förstod att han hade svalt en massa trådar från hans leksak. Ni vet ett sådant tygben med fransar längst ut på sidorna? När jag kollade på tygbenet var det en hel del trådar som var borta. Det där har han haft sedan han var liten men aldrig har han fått lös så många och svalt dom!! 

Dessutom spydde han igår också. Han brukar i princip aldrig spy annars, tror han har spytt 2-3 gånger under hela tiden vi haft honom och det var när han bara hade bott hos oss någon/några veckor. Det var i bilen han spydde igår. När vi var på väg hem efter att ha hälsat på mamma. Dock var det bara mat han fick upp, men det var väl tur det i alla fall så han inte hade lyckats svälja någon pinne eller vasst föremål. Även fast vi lägger maten i blöt ca en timme innan han ska äta spydde han bara upp hela matbitar.. han tuggar med andra ord inte? Visst att labradorer är matglada! Men att han inte ens tuggar maten är inte så bra. Men hoppas han lär sig det bättre när vi slutar blöta hans mat. Ingen skada är i alla fall skedd och Otis mår bra vilket är huvudsaken. 

Min dag.



Vilken härlig dag jag haft! Började dagen med att gå på stan med Lina. Herregud vad mycket folk det var på stan.. helt galet. Det är kulturnatta här i Umeå och för er som inte vet vad det är kan googla. Haha google, min bästa vän i princip. Nämen det är aktiviteter, musik, dans, uppträdanden. Hela gatorna är fyllda av folk. Men det var riktigt trevligt! Önskar mer dagar som dessa nu när sommaren är på G.

Senare mötte jag upp min sambo (som jag ej är sambo med sedan i onsdags....... haha nej oroa er inte, han kommer sova hemma imorgon men är med sitt killgäng) för att fara ut dit mamma och hennes karl har sin husvagn. Så himla mysigt! Det ligger bredvid havet så jag längtar att kunna vara där i sommar. Vi gjorde en brasa där vi grillade korv, majskolvar och pinnbröd. SÅ GOTT!

Är hemma sedan ett tag så nu ska jag mysa ner mig i soffan och se en film. Vilken det blir återstår att se. Myslördag!

Lördag.



Micaelaak@Instagram.

Ni undrar väl vars jag har försvunnit, haha. Kan tala om att jag bara haft mycket att göra sedan i torsdags. Varit på kalas x 2, jobbat mm. Om en stund ska jag möta upp Lina på stan så bäst man byter kläder och kladdar på sig lite mascara. Love.

Mobilväska.



Bilden gör den inte rättvis men titta vilken fin mobilväska jag har fått!

Min bonusmamma (pappas fru) fick den när hon handlade på guldfynd. Förra veckan när jag var där för att fira pappas födelsedag visade hon armbandet som hon hade köpt. I påsen var det även något som hon inte hade sett förrän nu som hon också tog upp. Jag har länge velat ha en liten väska för mobilen men aldrig riktigt hitta någon fin som min mobil rymms i. Snäll som hon är gav hon den till mig då hon inte ville ha den eller hade användning för den. Toppen för min del, tusen tack! 

Torsdag.



FINN ETT FEL. Utväxt, nyfärgad.

Tyvärr ser mitt hår ut som första bilden i nuläget men det ska ändras på. Idag kommer mamma över för att färga mitt hår. Wihoo! Ska bli ruskigt skönt att bli av med min hemska utväxt. Hon kom hit till Umeå igår och tog med sig hårfärg från min mosters salong. Egentligen skulle jag klippa mig hos henne 28/5 men eftersom jag åker till Mallorca (!!) om en vecka och en dag bokade jag en tid i juni istället.
Glad över att färga håret innan jag åker i alla fall, så man ser ut som en människa. Haha.

How old is your soul?



Bilden togs för en månad sedan, så lill-Otis har nu blivit ännu större. Kärlek.

Ikväll är det bara jag och Otis hemma. Eller, det är givetvis inte så "bara". Det är otroligt vad en hund kan ge utan att vara medveten om det. Villkorslöst. Jag som är väldigt lättskrämd samt mörkrädd finner det otroligt givande på de planen att ha Otis. Självklart är han så mycket mer än så, men ni förstår nog hur jag menar. Tryggheten som han ger är... finns inget ord för det. Mer än guld värt. 

Hört talas om att dataspelet 'Diablo 3' har släppts? Då kan ni gissa EN gång varför Petter inte är hemma, haha. Tydligen har alla väntat i 10 år på att denna versionen ska släppas och det gjorde den för någon dag sedan. Så nu är han och killgänget hos en kompis för spela hela natten, galet. Får väl se om han ser ut som ett vandrade lik imorgon! Tro inte att det bara är en natt, oh nej. Detta är större än så så förväntar mig att ha honom sittandes vid datorn så mycket han bara kan. Men jag tycker det är skönt att vara själv ibland också. 

Nu ska jag mysa ner mig i soffan och kika på film.
Har varit igång hela dagen. Hoppas ni allihopa får en en mysig kväll. 



Förresten. Idag köpte vi ett nytt halsband till gossen. Detta blir den fjärde varianten......
Först hade vi ett retrieverkoppel eftersom uppfödaren tyckte det var bäst så vi provade det. Vi hade bara haft honom några dagar om jag inte minns fel innan han for lös!! Fy och fan på ren svenska. Det var bland det värsta jag varit med om. Nog om det, det gick i alla fall bra och ingen skada skedd. Efter den situationen köpte vi ett likadant koppel fast med "stoppar" på båda sidorna. Det fungerade helt okej så vi använde det tills han blev ca 6 månader. Då köpte vi kedja. Stryphalsband. Ja jag vet, alla har olika åsiker men stryp är inte så hemskt som det låter på namnet. Det är INTE meningen att hunden ska strypas.

Efter ca 1 månad med det kände vi att Otis inte var redo för stryp, eller att det helt enkelt inte passar honom. Han vill ju lukta på allt och äta på det mesta. Pinnar och grus/stenar är favoriterna... men vi försöker lära av honom det hela tiden varje dag. Tillbaka till kedjan. Själv tycker jag det kändes dumt då han blir stryp allt för ofta eftersom han är så nyfiken och i princip spårar hela tiden, även fast vi inte lärt honom det utomhus. Bara inomhus. Alla hundar har ju bra luktsinne men Otis är något extra, hihi. Dessutom grymtar han då han luktar eftersom det är så intensivt ibland. Lite sött! Självklart tränar vi kontakt allt vad vi bara kan men en labrador som har fått upp en lukt eller ett spår eller ser en pinne tycker såklart det är mer intressant än matte. Hm. Så där har det verkligen känts fel att rycka i kopplet (absolut inte dragit då det bara ger motsats effekt, då drar han ju bara ännu mer och bli ännu starkare i halsmusklerna).

Tusan vad jag babblar, blev helt inne i det här nu känner jag. Ursäkta. ;)
Slutsatsen är i alla fall att vi idag köpte ett vanligt läderhalsband. Vi har ju läderkoppel så vi behövde bara köpa halsbandet. Har bara hunnit vara ute med honom en gång sedan vi köpte det men den promenaden gick bra. Såklart han ville ta upp pinnar men jag tycker faktiskt han lyssnade bättre och följde mig istället för att dra till allt annat intressant. Sen vill han ju alltid bära på saker, främst pinnar, men när han ska ÄTA dom blir det jobbigt. Men han är trots allt knappt 8 månader så man får har ett rejält tålamod eftersom han börjar bli tonåring.

Onsdag.





Två bilder jag tog igår med mobilen. Har zoomat, därav den dåliga kvallan.

Man törs nästan säga att det är sommarkänsla utomhus! Okej, inte riktigt. Men idag är nog varmaste dagen detta år, klockan är strax efter 10.30 och det är redan 14 grader. Lovely. Ska verkligen ta vara på denna dag. Har redan fått mycket "måste-göra-idag-saker" gjort. Tvätt 07-12, varit till jobbet för att få ett papper underskrivet, cyklade därefter till affärn för att köpa lite frukter osv. Idag vill man verkligen sitta på balkongen och äta fruktsallad och smoothie! Men innan dess tänkte jag gå en promenad med Otis i detta sköna väder.

Hoppas ni har lika strålande idag! 

Even the sun sets in paradise.


Snart sovdags. Gick en promenad ikväll så förhoppningsvis lär jag sova mer än gott!

I don't think of all the misery but of the beauty that still remains.



Tisdag. Vilket betyder att det är dags att träffa min ADHD-grupp igen. Känns som det var nyss vi träffades, men det har faktiskt gått en hel vecka. Tusan vad tiden rusar iväg ibland. Ta vara på den, tid är något man aldrig får tillbaka - bara tiden vi har framför oss.

Ska bli kul att träffa alla igen. Även om vi alla är olika är det fantastiskt att kunna känna igen sig. Istället för att känna sig "annorlunda" som man ofta gör. Man känner sig som lite hemma på något underligt sätt. Även om omgivning kan försöka förstå är det långt ifrån att faktiskt förstå på riktigt. Det är inte heller något jag kan eller vill begära, men att det då finns personer precis som jag när det gäller vissa områden, är ruskigt härligt.

Haha åh nej, nu får jag inspiration till att skriva allt jag tänker precis just nu.
Men en utav de jobbigaste sakerna med att ha ADD (ADHD) är kommentarer och fördomar man kan få av andra. Även om man inte ska bry sig om vad andra tycker eller tänker om en så kan det faktiskt såra även om det inte är meningen. Om jag berättar hur min vardag kan se ut är det lätt att många tänker "Sådär är det väl för mig med. Skärp dig. Ryck upp dig lite så löser det sig. Koncentrera dig. Oroa dig inte så mycket. Överdriv inte. Alla stressar väl mer eller mindre". Då känner jag bara (förlåt i förväg) men för i självaste faaan, nej. Det fungerar inte så. Även om jag önskar att livet vore så lätt. Eller vardagen över huvud taget.

Många kan känna igen sig i vissa ADD (ADHD) symptom. Men det är när symptomen blir ett problem som det skapar hinder. ADD kan vara en riktigt bra tillgång många gånger, det lovar jag er. Men tyvärr är vardagen ett evigt kämpande även om varje dag blir bättre ju mer jag lär mig. Man får själv hitta strategier för att få allt att fungera. Dock finns det vissa saker som man också måste acceptera.

Exempel:

Jag är extremt ljudkänslig. Istället för att hela tiden bli irriterad på omgivningen får jag göra det bästa av situationen. Är jag på kalas eller andra ställen där det är mycket folk kan jag gå på toa bara för att få en lugn stund. Sitter Petter och ser tv (vilket jag stör mig enormt mycket på, tvn alltså, inte Petter. Haha) kan jag gå ut på en promenad, lyssna på min ipod mm.

Det där med ljuden är ganska ironiskt. Eller vad man nu ska kalla det. För även om jag stör mig på de flesta ljuden kan det vara en riktigt bra tillgång. Allt beror på situationen. Senast igår glömde jag att jag höll på att koka ett ägg eftersom jag fastnade vid datorn och ibland kommer jag på det när det kokar över eftersom det fräser då men igår var jag uppmärksam på att det började koka. Många gånger hör jag det andra inte hör. Ett klassiskt exempel på det är under sommartid när det är myggor, flugor mm. Ska jag sova så kan jag höra en litenlitenliten minifluga även om Petter inte alls hör den. Många gånger tror han att jag bara inbillat mig men nu förstår vi ju att jag faktiskt hör rätt. Det handlar bara om att jag blir så distraherad av yttre stimuli. Har jag ett vanligt samtal med någon kan be personen i fråga upprepa samma sak 5 gånger. Varför? Jo för att bilen som körde förbi nere på gatan hörde jag genom fönstret även fast vi bor på 3dje våningen och har speciella fönster. Haha låter säkert överdrivet men det är så det är. Eller så kan det helt enkelt vara så att jag fastnar i mina egna tankar. Hm, hade jag tagit fram middag tills idag. Vänta nu, vad åt vi igår, fasen jag kommer inte ihåg. Måste försöka komma ihåg. Ja, och sådär går mina tankar i en rasande fart, hinner tänka sjukt mycket på bara 5 sekunder.

Äh, tusan också. Tecken på ADD?
Sitter här och skriver tankar istället för att borsta tänderna, äta lunch, göra mig klar, packa allt som jag ska ha i handväskan. Min buss går om 1,5 timme och med tanke på att jag alltid stressar i sista sekunden borde jag göra mig klar så jag hinner. Och nej, som jag sa förut. Det handlar inte om att "bara göra det" det är så mycket mer komplicerat än så. Vår hjärna fungerar faktiskt på ett annat sätt. Men det är som jag också skrev nyss, det är en tillgång att ha ADD. Se bara hur mycket text jag hann skriva på 10 minuter utan att ens gå tillbaka och läsa igenom. Det orkar jag inte. Vi har lätt för att fastna i detaljer, som ni kanske märker att jag göra ibland.

Sluta skriva var det. Ja. Tjing!

Tisdag.



Gooood morgon.

Sinnes vad trött jag var imose då alarmet ringde. Stängde av 2 gånger men Otis var såklart vaken och la sitt huvud på mitt (som vanligt, hihi) och tyckte att matte skulle stiga upp. Så klev upp var vad jag gjorde. Tycker inte om att sova allt för länge, känns som halva dagen har försvunnit åt ingenting då. Bättre att ha god tid på sig och ta vara på dagen, vad än man ska göra eller inte göra.

Åh, igår hade jag en sådan mysig kväll. Kl 21.30 kokade jag te åt mig och Petter men medans vattnet kokade fick jag ett sug efter scones... muuuums. Slängde ihop en deg efter ett recept i min bok 'Leila bakar'. Dom blev riktigt goda!
Där satt vi, jag och min kärlek. Åt världens godaste te och nybakta scones.

You cast a spell on me.





Här snackar vi fynd. Köpte byxorna på H&M för ca 2-3 veckor sedan för ynka 50:- ....... nej, jag skämtar inte! :)

Skruttis.



Haha alltså vilken tokig bild.

För det första är det inte lätt att fånga Otis på bild, så vidare han inte sover eller är trött. Sen att han kom nära kameran så fokus blir på ögonen och tungan ser en meter lång ut. Att han ser liten och smal ut. Att ett av mina hårstrån sticker ut från hans mun. Haha!

Ja vad ska man säga, labradorer är allt bra roliga. :)

Måndag.



Det känns alltid bra då en ny vecka kommer på besök tycker jag. Blir som en omstart på många sätt, om man så vill. 

Nu på morgonen vaknade jag upp till regn. Blä. Hoppas yr.no har rätt - att det ska avta i eftermiddag.

In my window.





Här ser ni resultatet!

Tyget köpte jag på Åhlens efter flera månaders letande efter något som kändes "det vill jag ha!". Svärmor sydde sedan upp den till en rullgardin/hissgardin. Tycker det blev superfint. Så mysigt att ha en hissgardin på plats efter att ha bott här i 10 månader, haha.

Känns mycket mer hemtrevligt i sovrummet nu när den är på plats. Åh vad jag är nöjd!

13 maj.



13 maj - vilket betyder pappas födelsedag!

Ska fara ut till familjen nu för att fira honom. Trevligt! 

Söndag.



Hej mina pärlor.

I fredags blev det mer jobb än väntat. Skulle egentligen jobba 18-07 (vilket ändå är 13 timmar) men jobbade istället till kl 15 så var ganska sliten när jag kom hem igår. Hoppade direkt in i duschen och sedan kom Petter mor och syster förbi. Hon hade sytt upp tyget jag hade köpt till en hissgardin, blev kanonbra! Ni får se hur det blev om ni kikar in här senare idag. 

Nu tänkte jag ta mig en promenad i det strålande vädret. Underbart med solsken!

Mallorca om 2 veckor!!



Om ni bara visste vilka fjärilar som flyger runt i min mage! Nej förresten, hela kroppen!

Har väl varit lite hemlighetsfull angående detta då jag inte vetat om det skulle bli av eller ej, ville inte ta ut något i förskott. Men idag - IDAG - bokades en resa till Mallorca om precis 2 veckor!! Det är dock ingen privat resa utan jag kommer resa inom jobbet. Jag jobbar som personlig assistent (för de som inte vet) och personen jag arbetar hos ska åka iväg och valde mig som en av dom 3 i personalen som ska få följa. Hur underbart som helst!

Även om jag kommer jobba mestadels av tiden klagar jag absolut inte. Att inte behöva betala en krona för att åka utomlands tackar jag inte nej till. Dessutom tycker jag om mitt jobb. Så om precis 2 veckor bär det av till sol, värme och bad. Livet är minst sagt fantastiskt. 

Fashion is not something that exists in dresses only. Fashion is in the sky, in the street, fashion has to do with ideas, the way we live, what is happening.



Äntligen är denna på väg hem till mig!! 

Helt magiskt fin. Hoppas den är lika fin i verkligheten som på bilderna.
Har länge velat ha den men har inte haft någon anledning att köpa den, förrän nu. Bröllop i norge 21 juli, längtar! Den har varit slutsåld men på förmiddagen då jag kikade in på H&M fanns den i storlek 38 och 44. Skyndade mig att klicka på 38! Haha. klickklick.



PS. De flesta ska ha långklänning på bröllopet så därav varför jag också vill ha det. Inte varje dag man bär det! :)

Fredag.



Kan inte bestämma mig för hur jag ska lägga upp den här dagen. Men det lutar mot att göra de "tråkiga" sakerna först och sedan belöna mig själv med lite lugn framför serier! De tråkiga sakerna? Diska, hämta cykeln som står i stan, städa bort här hemma mm.


Men. Jag har MINST en sak att vara glad över. Har beställt en klänning till bröllopet i sommar!! :)
Håller även tummarna för en annan sak, får veta om ett par timmar om det blir av eller ej. Håll tummarna för min skull!

Wedding.


Mina vänner, jag behöver er hjälp.

Först ska jag berätta för er att jag ska på bröllop i sommar - i norge! Ska verkligen bli superkul och ser fram emot det. Men då är den stora frågan... vad sjutton ska jag ha på mig?! Långklänning hade varit fint och det är ju inte varje dag man kan bära det. Å andra sidan finns det större utbud av kortare klänningar. Jag känner mig helt vilse och skulle behöva alla tips jag kan få.

Vilken typ? Vilken längd? Vilken färg? Butiker? Alla tips tas varmt emot! 

Without your love, Where would I be?







Trotsade det gråa och trista vädret för att bege mig ut på en promenad, efter promenaden med Otis. Haha. Är glad att det inte regnar i alla fall! Som det gjorde igår och ska göra imorgon.. så man får passa på att vara ute medans man kan. Hoppas ni alla har en fin torsdag. 

Torsdag.


Mår tusen gånger bättre denna morgon än vad jag gjorde igår då jag hade matförgiftning. Känner mig nästan på topp idag, bara jag får äta frukost och komma igång med dagen. Efter frullen tänkte jag ta mig en längre promenad med Otis. Skönt!

Hearts.





Två bilder från igår när jag var ute med mina två hjärtan på kvällspromenad. 

In a circle, in a hoop that never ends.





Här ser ni min underbart mysiga filt som jag har pratat om.

Jag som är ganska frusen utav mig älskar att den är varm och fluffig, hihi. 

Matförgiftning?



Tror banne mig jag har åkt på självaste matförgiftning...........

Mellan klockan 04 och 07 var jag upp på toaletten och spydde 4 gånger!! Fy och fan vad obehagligt. Att magen dessutom krampade så att det tryckte mot mitt revben var allt annat än skönt. Mitt vänstra revben står ut lite mer än höger så kändes som att det trycktes ihop, usch.
Vaknade igen när mamma skickade ett sms 11.30 och då såg jag att Petter också hade skickat ett 2 minuter tidigare men det vaknade jag inte av. Petter hade en fundering om det kan vara matförgiftning vilket även var min tanke när jag var upp inatt. Vi åt sallad från ica till middag igår, ni vet där man kan plocka ihop själv vilka saker man vill ha i sin sallad. Jag tog bland annat kyckling och det känns som att det borde varit den. Petter mår inte heller så bra... fast han har i alla fall inte spytt. 

Jag skulle egentligen ha jobbat 07-07 idag så känns riktigt surt att förlora 24 timmars lön men vad göra. Bara att acceptera läget som det är. Försöka äta lite men ofta och att dricka eftersom man förlorar så mycket vätska och salter då man spyr. 

Petter har i alla fall tagit med sig Otis till jobbet, tack älskade. Så blev förvånad när jag vaknade och det inte var någon som låg ovanpå mitt huvud, haha. Nämen det är skönt att bara kunna vara idag utan att behöva gå ut med Otis eller aktivera honom. Fast självklart längtar jag ihjäl mig tills dom båda kommer hem om ett par timmar.

Nä fy. Nu ska jag mysa ner mig i soffan och försöka samla krafter.
Hoppas ni alla mår bättre än mig.

Cookie Dough.



Kommer knappt ihåg när jag var såhär trött i både huvudet och kroppen. Men det är väl ett bra tecken också, att det var ett tag sedan.
Jag skulle säkert somna direkt om jag la mig i denna sekund. Ingen tvekan. Fast den där känslan av att "klockan inte är sovdags" infinner sig. Jag vill äta Ben & Jerry's som finns i frysen. Krypa ner under min underbara filt med rosor på. Kika på en mysig film med min kärlek.

Låtsas som att det inte finns någon morgondag.

Dear summer.



Kan känna solens strålar likt förra sommaren. Doften av asfalt. Känslan av att vara lycklig. Älskade sommar, välkommen.

Vädret kunde inte vara bättre! Såklart önskar jag att termometern visade kring +25 men det kommer. Idag är jag bara glad att det inte är ett moln så långt ögat kan nå. Perfektion. Skinnjackan åker på, brillorna på näsan och mina vita skor ska invigas! Kan det bli mer vårkänsla?

Om 2 timmar befinner jag mig dock inomhus. Ska träffa min ADHD-grupp, ser fram emot det. Var uppehåll förra veckan pga. valborgs men nu kör vi igen. Vi har ett papper som vi fick första gången där det står vad vid ska gå igenom varje vecka. Toppen! Många med ADHD/ADD vill ju veta vad som komma skall, ha planering och ordning.
Idag står det: Kort repetition av förra gången. Uppmärksamhet. Fika. Att fokusera.

Hoppas ni har en lika strålande dag som mig! Stor kram.

Tisdag.



God morgon! 

Har spenderat min tid på jobbet sedan igår så kom hem nu på morgonkvisten, strax efter 07. Då blev det den dagliga morgonpromenaden med Otis innan jag placerade rumpan här i datastolen. Meeen, det skulle jag inte gjort. För innan det hade jag satt på plattan för att koka vatten och givetvis glömmer jag bort det! Tur jag är ljudkänslig så hörde att det började koka över... dock hade det väl kokat över ett tag eftersom det var vatten på hela spisen och det stank verkligen bränt. Ett under att inte brandlarmet gick. Nåja, ingen fara skedd.

Sitter fortfarande med skorna på - haha alltså att vara mig är ju lite skrattretande ibland. Ska nämligen ta mig iväg för att sola.
Brukar i princip aldrig sola solarium men det kan vara en bra idé nu. Hemlishemlis. Ni får veta senare i veckan om det blir av.

It's even harder to picture that you're not here next to me.



Idag.

Måndag.







Haha Otis ska alltid lyckas fastna på bild. Han är ju trots allt en labbe som ska vara med överallt. ;)

Här hemma vaknade jag faktiskt inte av Otis utan av att telefonen ringde. Lät det ringa och ringde istället upp när jag hade varit vaken några minuter. Morgonrösten är ju inte den vackraste, haha. Hade det varit mamma eller någon är det no problemas men när det är jobbet vill man kanske inte låta som en kråka. När jag blivit väckt av telefonen märkte jag att Otis låg med sitt huvud ovanpå mitt huvud och sov...
Snacka om att jag måste sovit hårt som inte vaknade av att jag hade ett huvud i ansiktet. Haha, galet :)

Bilderna ovan tog jag förra veckan när jag var på en promenad.
Och en promenad är precis vad jag ska ta om en liten stund. Ska bara låta frukosten vila i magen ett tag.

Söndag.


Känner mig frånvarande bara för att jag inte skrivit på 2 dagar, tänk vad beroende man kan bli av att dagligen skriva ett eller flera inlägg.
Tycker ju så mycket om att få skriva av mig, dela med mig av mitt liv och såklart - läsa era kommentarer!

Igår jobbade jag, men vad har jag gjort idag?
  • Varit på shoppingtur med mina killar (Petter & Otis)
  • Köpt 15 kg foder till Otis
  • Hälsat på Petters mormor & morfar
  • Burit ner vinterjackor mm. till förrådet samt tagit upp sommarkläderna
  • Rensat hela garderoben och flyttat om så allt skulle rymmas
  • Slängt 3 påsar med skor, kläder osv... fy fasen vad mycket skit man har
  • Ätit pizza till middag
Det är väl min dag i stora drag. Fick ett väldans ryck att få ordning och reda här hemma. Det är en utav fördelarna med att ha ADHD/ADD! Även om jag har väldigt svårt för att komma igång med samt avsluta saker är det inte alltid så. Tycker jag något är roligt kan jag hålla på hur länge som helst. Dock leder det till att jag är "överallt". Började att sortera i garderoberna men mitt i allt tyckte jag att garderoben där sängkläderna är också behövdes organiseras. När det var klart fortsatte jag med kläderna i garderoben som jag hade påbörjat. Efter en stund var jag plötsligt ute i hallen för att fixa i sko och hatthyllan. Garderoben i hallen blev såklart också välsorterad. Där inne stod även toapapper så flyttade dom till skåpet på toan så det blev mer plats. Väl på toan fixade jag lite. Tände ljus. Oh, kan tända ljus i hela lägenheten nu eftersom det börjat bli mörkt, tanken var där så givetvis tände jag ljus. Slängde, fyllde på nya och tände. Sådär ja, myspys. Slutade i köket eftersom jag hade slängt ljus i soporna så då passade jag på att sortera skafferiet. Var bara litegrann att fixa eftersom det annars är sådan ordning, haha. Ut med Otis mitt i allt eftersom han var kissnödig och passade då på att gå med lite sopor. Väl inne igen fortsatte jag med kläderna. När det ÄNTLIGEN var klart var jag ute i hallen, igen. Gjorde plats i lådorna så att mina väskor (som var i sommarkläder-kartongen) skulle rymmas någonstans. I en låda var det några papper som jag sorterade och la in i min pärm. Några kronor som jag la i min låda på sänbordet.

Ja.. sådär far jag runt som en jäkla tornado i 4 timmar. Jo, det tog faktiskt 4 timmar. Så mycket som jag hinner göra istället för att endast packa upp sommarkläderna är lite komiskt. Ser på mig själv nu efteråt som en film där man snabbspolar. Haha! Nämen jag avslutade faktiskt allting som jag under dessa timmar trixat med. Känns bra! Men det var också för att jag inte hade så mycket till val. Hellre packar jag upp allt så jag får bort kartongerna än att dom ska stå i sovrummet hela natten. Jag behöver ordning och reda för att kunna slappna av. Behovet av att ha organiserat här hemma är stort, för annars fungerar inte vardagen.

Också gör jag det IGEN. Skriver en jäkla novell även fast jag egentligen inte orkar. Nu när allt är gjort och jag andas ut går all energi ut från kroppen. Vad jag behöver göra är att slänga mig i soffan. Kommer jag göra det? Förmodligen inte än. Måste skriva allt som ska göras i ett skrivhäfte eftersom jag har min kalender på jobbet. Jobbigt! Måste gå ner med kartongerna till förrådet. Måste ut med lite mer sopor. Äh, ska sluta babbla här och istället återgå till livet. Men... tillbaka till början. Ni märker att jag inte har skrivit på 2 dagar. ;) Orden bara flödar. Hinner inte ens tänka vad jag skriver, det bara kommer.

Vi hörs imorgon!

Beautiful boy.



Denna vecka har gått så fruktansvärt snabbt. Fredag är det idag enligt kalenderna men mitt huvud hänger inte med.
Har i alla fall umgåtts med världens bästa Anna idag vilket var mysigt. Hon bjöd på gofika, mums! Att dessutom få se hennes mage växa är magiskt. Kan inte förstå att det faktiskt ligger en liten bebis där inne. :)

När vi (jag & Petter) kom hem fick vi besök av lillebror. Kul! Blev ett snabbesök men lika trevligt för det. När han for vet jag inte vars timmarna rusat iväg. Kanske under stolen... haha nä, min dåliga humor när jag är övertrött. Timmarna försvann till promenad, dusch, handling och ett raseriutrbrott på mitt hår. Det är tusan jobbigt att ha långt och tjockt hår. Men snart ryker det!

Ska sluta svamla och istället förbereda allt inför morgondagen. Börjar jobba kl 07 så ska se till att ha packat med mig det mesta så man slipper göra det imorgon bitti. Sedan lite tv-tittande innan sovdags. Somnar snart, galet. PUSS.

Fredag.



Ville bara kika in lite snabbt innan jag drar iväg. Innan jag trampar iväg mot stan ska jag gå ut med Otis.
Därefter cykeltur mot centrum för att köpa busskort och sedan bär det av till Anna. Ha en trevlig dag allesammans! 

Valpkurs.


Petter & Otis.

Vet ni vad det är dags för nu? VALPKURS!

Promenad längs gatorna.



Vilken underbar dag. Gårdagen var bra men idag är den ännu bättre. Tänk att livet kan vara så!

Inte beror det på vädret, växlande molnigt och blåser som sjutton. Trots det gick jag först på en promenad med Otis i 30 minuter och sedan på en promenad med mig själv i 40 minuter. För när man går med Otis ska man ju stanna stup i kvarten för att han ska lukta på allt, haha. Gullegrisen. Nu är jag helt slut så ska titta på min favoritserie 'New Girl'.

Torsdag.


Bild från instagram som jag tog för ett par timmar sedan.

Blev väckt 07.18, hej sovmorgon! Men vad gör väl det när man har en underbar vovve som tittar på en med sina stora bruna ögon. Dock känns det som Otis har kommit i en "trotsålder"... ni vet när barn är 3-4 år och ska hitta på alla slags möjliga bus bara för att få uppmärksamhet? Han har aldrig bitit sönder något förutom mitt headset som han tuggade på när han bara hade varit hos oss någon vecka. Så vi har verkligen haft tur! Men för några dagar sedan tycker han det är jääääätteroligt att hämta mattes skor. För en stund sedan skulle jag slänga något i sopkorgen under diskbänken och när jag böjer mig ner tittar jag på Otis som står tyst som en mus bredvid mig. Gissa vad han har i munnen? Jo, en sko såklart!! Haha lite roligt var det faktiskt. Han såg ut som "titta vad duktig jag är som har hämtat din sko" också ser han sådär mallig och stolt ut.

Har varit på apoteket och affärn nu på morgonkvisten och vad tror ni han har gjort när jag kommer hem? Nej, inte ätit på någon sko, men däremot min laddare till mobilen! Klantiga jag hade lagt den på bänken i hallen men tänkte inte så mycket på det eftersom han nästan aldrig brukar tugga på något han inte får. Jaja, det är bara köpa en ny. :) Jag är dunderglad att han trots allt är så snäll. Man har ju hört historier om hundar som äter allt möjligt i hemmet...

Back to work.


Fredag till söndag - kickoff med jobbet i övik.
Söndag - Jobb 22-07.
Måndag - Tvätt, möte, stan med mami.
Tisdag - Jobb 07 till nästa dag.
Onsdag - Slutar 08.30, börjar jobba igen 16.30-22.

Känns som jag bara hunnit äta, gå ut med Otis och duscha under timmarna jag varit hemma. Vänta lite... det är i princip allt jag hunnit göra, haha. Ska snart cykla till jobbet, hoppas timmarna går snabbt. Längtar så mycket tills jag kommer hem och får sova i min egen säng!

Vi hörs imorgon mina fina. 

Oturstjejen!



Jag vet inte om jag bara har otur ofta eller om jag är fruktansvärt ouppmärksam?

Sämta bilden men tog den lite snabbt nyss när det slutat blöda på mitt finger. Ser knappt ut som det är ett sår där men det kan jag lova att det är. Jag busade med Otis och tyvärr skulle vi båda ta bollen samtidigt. Eller ja, han stod och väntade, jag tar upp den men innan jag vet ordet av dyker han också på bollen även fast han brukar vänta. Hans tand far rakt in vid nagelbandet! Fy fasen vad ont det gjorde/gör. Slutade inte blöda förrän efter 30 minuter. Är svullen och har lite dålig känsel i fingertoppen men det går säkert över.

Bara irriterande att jag alltid ska "lyckas" klanta till mig. Senast för 3 dagar sedan skar jag mig på en glasbit så det blev ett jack i tummen... och ska jag ens nämna att Otis sprang in med huvudet i mitt smalben för några timmar sedan när vi var ute? Haha.

Onsdag.


Hej vänner!

Är nu hemma igen efter att ha spenderat 25,5 timmar på jobbet. Nej - jag skämtar inte! Var tvungen att stanna kvar 1,5 timme eftersom personen som skulle byta av mig imorse är sjuk. Det löste sig i alla fall, dock ska jag tillbaka och jobba 16.30-22! Haha ja jag vet, kanske blivande arbetsnarkoman. Nä, inte riktigt. Men jag jobbar som sagt mest extra och är så glad för all tid jag får arbeta. Man måste ju passa på medans man har chansen.

Har plockat bort lite här hemma så jag kan njuta resten av dagen. Ska spendera tid med min lilla vovve (som för övrigt strålade av lycka när jag kom hem) och bara vara. För om 7 timmar befinner jag mig ju på jobbet IGEN. :)

RSS 2.0