Dagen innan.


Bilden togs på julafton. Jag & mammas vovve.

Trots några timmar på stan kom jag hem utan något nytt! Om man inte räknar en skvallertidning förstås.. haha. Var istället smakråd åt Petter som hittade både jeans och tröja. Very nice! Efter centrum for vi runt på olika ställen. Bland annat apoteket där vi köpte avmaskning, dags för oss att ge Otis det. Väl hemma blev det middag följt av ingen vila ingen ro! Julen är bortplockad. Dammsugat, plockat undan, rensat och ordnat badrumsskåpet, flyttat runt olika inredningsprylar, satt upp väggbokstäver, tänt ljus, varit ute med Otis, vikt tvätt osv.

Nu håller jag på göra dip med grönsaker till mig & Petter, myskväll på schemat! Det var längesedan vi hade en helkväll i soffan framför en mysig film och bara umgicks. Kommer bli toppen! Hoppas ni får en mysig/rolig/härlig fredagskväll vad ni än gör. Kramar till er alla.

Fredag.



Bilden tog jag igår.

Var hemma vid 07.30 imorse. Möttes av en sprallig labrador som var överlycklig att se mig igen, haha! Finns det något bättre än att komma hem till ett sådant bemötande? Måste filma det någon dag. Morgonmys och sedan lite praktiskt. Tvätten är klar men torkning återstår. Medans den torkar blir det en stadstur. Fick några presentkort i julklapp så får se om något kommer till användning! :)
En sak jag är säker på att jag behöver samt ska köpa är... ett nytt headset till mobilen. Otis har bara bitit sönder en enda sak och det var såklart det, haha. Men vad gör väl det. Har presentkort på telia sen förut så ska ordna ett nytt idag.

Hoppas er nästsista dag på detta år blir kanon!

På jobbet.




Denna bild tog Petter igår när vi var ute i några timmar. Det är nog första bilden på mig och lillen faktiskt. Nu ser ni hur liten/stor han är om man jämför med en människa. Han fyllde 3 månader på julafton och för en vecka sedan vägde han 11,3 kg. Ska väga honom imorgon så ska vi se hur mycket han gått upp! Han kommer ju väga ca 40 kg sen.... haha hjälp. Petter hjälpte sin farfar med att skotta snö medans jag busade med hundarna. Vi har ju Otis och dom har också en hund. Kul att dom kunde leka! Helt underbart att vi har många nära och kära som bor utanför stan i hus osv. Speciellt för Otis skull! Vi har ju honom lös då vi är på landet. Bra att träna med honom där det inte är trafik eller andra saker som kan distrahera för mycket.

Har jobbat i 6 timmar, nu återstår bara 8,5 timmar. Kommer nog gå snabbt. Har alltså 8,5 timmar kvar + ett till pass kvar detta år. Jag jobbar nämligen på nyårsafton. Först 15-17 och sen 21-10. Med andra ord jobbar jag på tolvslaget! Men det gör inte så mycket, är glad att jag har ett jobb och att jag får jobba. Nu ska jag kila. Hoppas ni får sova gott!

Från inlandet tillbaka till kusten!



Petter & Otis på sparktur.

Hinner bara säga hej & hejdå, i princip!

I alla fall, hej till att börja med. Haha. Efter några dagar spenderade i inlandet är jag absolut utvilad. Ska berätta hur vi haft det men har inte riktigt tiden på min sida just nu. Vi kom hem för en liten stund sedan. Packat upp och sedan packat på nytt.. om 30 minuter börjar jag jobba. Igår fick jag veta att det behövdes och självklart ställer jag upp! Så fram tills imorgon kl 07 befinner jag mig på jobbet. Men vi hörs nog ikväll när jag jobbar.

Reser hemåt.



Idag reser vi hem till Umeå igen. Vet inte vilken tid vi far, men vi hörs nog ikväll annars imorgon.

Magiska tofflor.



Helt underbara tofflor som jag fick i julklapp av mamma. Tack igen! 

Pollymuffins.





Igår bakade jag pollymuffins!

Receptet hittade jag i 'Leila bakar'. Dom söta formarna fick jag av mamma i julklapp. Resultatet? Dom blev goda! Fast några polly blev liiite bränd, men tog bort det brända direkt jag tog ur dom ur ugnen. Annars var det inga fel! Kul att prova baka något nytt.

Inlandet.

Snart rullar vi!

Om någon timme ska jag, Petter och självklart lilla Otis åka bort några dagar. Vi ska till Petters farmor och farfar. Dom bor riktigt på landet så kommer bli jättemysigt att fara dit. Här nedanför ser ni några foton som togs sommaren -09. Har aldrig varit där på vintern så det blir kul! Täckbyxorna, mössan och vantar är packade, haha. Tror dom har mer snö än oss här i Umeå.. vi har ju knappt nån. Skandal.
Nu återstår det "bara" att duscha. Vilket innebär stå på ett ben eftersom min stortå fortfarande är omlindad. Eller ja, nå plåster och tejp. Torka håret. Packa det sista. När det är klart åker vi!

Tänkte göra några tidsinställda inlägg nu så ni har något att läsa medans jag är borta. Så kika in här ändå!
Hoppas ni haft en underbar julhelg och att era kommande dagar blir fina! 








Tisdag.



Det där om att andas mellan varven.. jo tjena! Haha. Igår när jag gjort allt jag skulle göra (läs föregående inlägg) så fick jag för mig att baka pollymuffins! Ni får se dom senare, blev i alla fall goda.

Denna morgon blev jag väckt av Otis just innan 07.30 så jag har snart varit vaken 2 timmar. Älskar ju att ha en lång stund på morgonen då man hinner vakna till, ta det lugnt och ställa in sig på vad som komma skall under dagen. Ops, snart tar batteriet slut på datorn!! Skriver lite senare, nu ska jag fixa. Som vanligt....... haha.

Annandagen.

Jag överlevde julhelgen!
Det har bara varit full rulle senaste 2 dagarna så bloggen har fått vila. Jag har just packat upp alla julklappar och håller på att ställa allting där dom ska vara. Förutom det väntar middag, återvinningen, panta burkar, småhandla, storstäda osv. Så ni förstår att jag har det jag gör! Haha. Men det har väl dom flesta såhär efter jul. Men försöker andas mellan varven. Nä, nu är det dags för ett ryck igen. Måste även packa ikväll kom jag på NU. Åker nämligen bort igen imorgon. Oj vad skönt det ska bli. Just det.. fortsätta var det. Hörs sen ikväll!

Annandagen.

Jag överlevde julhelgen!
Det har bara varit full rulle senaste 2 dagarna så bloggen har fått vila. Jag har just packat upp alla julklappar och håller på att ställa allting där dom ska vara. Förutom det väntar middag, återvinningen, panta burkar, småhandla, storstäda osv. Så ni förstår att jag har det jag gör! Haha. Men det har väl dom flesta såhär efter jul. Men försöker andas mellan varven. Nä, nu är det dags för ett ryck igen. Måste även packa ikväll kom jag på NU. Åker nämligen bort igen imorgon. Oj vad skönt det ska bli. Just det.. fortsätta var det. Hörs sen ikväll!

God jul!

GOD JUL MINA FINA LÄSARE & VÄNNER! 

Fredag.



DAN FÖRE DROPPAREDAN!!

Kan inte förstå att det är julafton IMORGON. Fast å andra sidan kan jag inte förstå det något år, haha. Känns aldrig som det är på väg att bli jul, förutom på själva julafton. Fast julhysterin märks ju klart och tydligt. Kommer märka den mer idag eftersom jag ska iväg till stan..
Klockan 10 ska jag möta upp Lina eftersom vi vill vara där när dom öppnar. Ska även ta och ringa henne nu på morgonen så jag hoppas att jag själv är vaken?! Haha. Detta är nämligen ett tidsinställt inlägg som jag skrev igår direkt efter inlägget under detta. Ni som har läst min blogg senaste dagarna vet ju att mitt alarm vägrar fungera. Måste lämna in min mobil. Blä. Nåja, nu var det inte den jag skulle skriva om.

Hoppas att alarmet har ringt, har mycket att göra. Som resten av sverige idag?
Ut med Otis efter kl 06. Lägga hans mat i blöt. Vänta en timme. Äter frukost medans. Busar med Otis. Ger Otis maten. Ut med Otis. Här har förhoppningsvis Petter kommit hem så han kan ta över Otis så jag får hoppa in i duschen.Så, duscha. Torka håret. Göra mig klar. Checka kalendern så allt är i sin ordning inför idag. Cykla till stan. Möta Lina. Handla dom sista julklapparna. Resten av dagen är lite oklar men vad jag vet är att jag får skynda mig lite (mycket) på stan för sedan ska Petter dit.. och vi kan inte fara samtidigt eftersom Otis inte kan vara själv så länge. Med andra ord. Hem. Fixa & dona varvat med prommisar med Otis. Handla. Sen tror jag vi kommer vara rätt så slut så jag hoppas kvällen blir lugn!

Vi hörs nog ikväll. Sköt om er!

Familytime.







För exakt en månad sedan fyllde min lillebror år, då tog jag bilderna som ni ser här ovan.

Idag, exakt en månad senare var jag hos pappa igen. Har ju varit där några gånger mellan dessa också. Idag blev jag och Otis upphämtade sedan styrde vi mot pappas hus. Fick julgröt, mackor, pepparkakor, juleskum och en massa smarrigt. Smakade även två olika smaker av glögg. Den ena var chili & choklad och den andra var blåbär & vanilj. Lär inte så gott tyckte jag.. men oj så fel jag hade! Jag tror aldrig jag har smakat något annat än "vanlig" glögg, så det var kul att prova någon ny smak.

Nä, nu måste jag hoppa i säng. Kommer vara d-ö-d imorgon annars.
Otis den rackarn sover redan. Hoppas ni får sova lika gott som han gör nu! : )

2 nya sidobord.



I måndags ringde pappa som frågade om jag var intresserad av två bord som han skulle göra sig av med. Självklart var jag det! Visste vilka han menade. Vi fick ta dom så skulle vi få göra vad vi vill med dom. Vet inte vad man ska kalla dom, typ sidobord? Ser ungefär ut som en lackhylla fast med ben. Bilden som ni ser ovan är det som står i vardagrummet bredvid soffan, i ett hörn. Ställde bara dit de 3 sakerna för att prova. Blev helt okej tycker jag! Man får ju prova sig fram. Man vet aldrig vars den hamnar i slutändan!

Det andra bordet (som ser likadant ut) ställde jag in i kontoret/datarummet/tredjerummet. Ja, vi har många namn på det rummet, haha. Det är alltså sovrum nr 2 där vi istället för ett sovrum har 2 fotöljer, en tv samt ett långt skrivbord med våra datorer. Vi ville ha en bäddsoffa där men vi fick köpa de 2 fotöljerna för en billig slant så dom får stå där tills vi skaffar en bäddsoffa. Vilket år som helst, haha.
Hur som helst. Bordet ställde jag framför de 2 fotöljerna. Fjärrkontrollen, en tidning och 3 turkosa ljuslyktor är vad som pryder det. Funkar. Bättre än ingenting alls! Nu har man ju nånstans att ställa drickan/chipsskålen/mobilen mm när man ser film där.

Torsdag.



Hej på er allihopa!

Otis har nyss avslutat sitt rally.. haha. Med andra ord har jag inte tagit det lugnt på ett tag.

Tänk att det bara är 2 (!!!!!!!!!!!!!) dagar till julafton. Tycker inte man ska stressa inför julen - som många gör. Men när det gäller julklappar känner jag faktiskt en liten stress eftersom jag måste köpa dom sista imorgon. Trängas på stan bland alla andra tusentals människor som är ute i sista sekund känns inte lockande, men så får det bli. Nu ska jag smida lite planer, hörs senare.

With luck, it might even snow for us.



Halsbränna som heter duga. Har nog stressat för mycket idag. Både inombords men också fysiskt. Är trött & slut så denna kväll ska ägnas i soffan med mitt bästa sällskap. Kanske rent ut av slår på en film också.. det var längesen! Varför inte en julfilm.

Har några lakan kvar nere i tvättstugan som är på tork, men efter jag hämtat dom har jag tvättat klart för ikväll. SKÖNT. Ja, med stora bokstäver. Haha. Nu hinner jag inte skriva mer, måste ut med Otis. Tänker i alla fall ha en mysig kväll och jag hoppas desamma för er skull! 

Julfoton.



Ett liten blandning av julfoton, både nya och gamla.

Onsdag.



Gooood morgon!

En liten del av mig önskar att jag hade sovit till nu men det har jag nästan. Vaknade 06.45 av att Petter ringde, sa att han skulle det ifall alarmen inte skulle ringa.. vilket dom inte gjorde!! Blir tokig, åh. Provade ju igår på dagen att ställa dom vilket fungerade. Förstår inte vad som är felet. Skulle ju ställa Petters gamlagamlagamla väckarklocka men tyckte inte det behövdes då alarmet verkade fungera. Aja, tur han jobbar natt så han kunde ringa och väcka mig. :)

Just efter 8-tiden hämtade jag täcket som jag tog till soffan. Både jag och Otis somnade. Mysmorgon! Tackar för att jag fick sova i nästan 2 timmar utan att han vaknade eller hade kissat inne. Såååå skönt när han börjar komma in i rutiner.

Måste även berätta att Otis inte har kissat inne på 2 nätter!! Han har inte ens väckt mig en enda gång, så jag tror att han har sovit i sin säng hela natten. Underbart. Det är så kul att få se honom göra framsteg varje dag. Just det. Vägde honom igår, det måste jag skriva upp. Kan vara kul att gå tillbaka i en bok och titta hur mycket han vägde osv förut. För ungefär en vecka sedan vägde han drygt 9 kg, igår vägde han 10,3! Tänk er att bära honom upp och ner för 3 trappor flera gånger per dag. Bra träning för mina armar och ben! Haha.

Myselipys.



Jisses, sitter bara här och gäspar. Gäsp efter gäsp.
Under natten som var somnade jag 01.30 och klev upp 05.55.. inget att hurra över. Lite (mycket) avis på Petter som fick sova från 07.30 till 15.30! Jag som aldrig brukar ta en powernap somnade faktiskt efter middagen. Hämtade Petters täcke (eftersom han ändå jobbar natt), tog en kudde som jag la i Petters famn och slängde mig ner i soffan hos honom för att några minuter senare somna. Sov huuuur gott som helst. Vaknade av en hejdåpuss och sedan vaknade jag av mig själv 21.17. Sov drygt en timme i alla fall. Känner mig dock inte utvilad.. bara trött. Men ska se till att försöka lägga mig på någon timme. Garanterar att jag kommer somna på studs. Om jag kunde skulle jag sova nu men måste ju ut med Otis en sista gång.

Förresten. Ljus & te! Måste vara en utav de bästa kombinationerna som finns.

KyssJohanna.



3 tjusiga ringar + 3 snygga armband.

Kanske något att ha på nyårsafton? Ni hittar dom samt mycket annat smått & gott hos > Johanna.

Tisdag.


God morgon mina snöflingor!

Även om det inte finns så många snöflingor i luften idag.. i alla fall inte här i Umeå. Snön är inte heller mycket att hurra för. Tur vi har liiiiite. En grön jul går ju inte! Så vidare man inte hade befunnit sig på en vit sandstrand, 30+ och klarblått vatten framför sig. Nä, tillbaka till norr.

Ibland, okej ganska ofta, kan jag få impulser. Denna morgon fick jag en tanke: jag vill göra om min bloggdesign! Tycker jag något är roligt kan jag hålla på i timmar, medans jag annars lätt blir uttråkad och gör tusen olika saker samtidigt. När designen kommer bli klar vet jag inte, det får ta den tid det tar. Något jag däremot vet är att jag ska sätta igång NU! :)

Julgodis.







Förra veckan bakade jag julgodis. Jag & mamma har gjort dessa julgodisar så länge jag kan minnas.
Nu när jag inte bor hemma längre (och inte har gjort på över 2 år) gör jag självklart godisarna ändå. I år gjorde jag dom här hemma hos mig. Tanken var att även jag & mami skulle göra ett par stycken tillsammans i lördags men det blev så ont om tid. Vi färgade håret, haha. Just innan jag for började mamma smälta chokladen i vattenbad men något gick snett. Chokladen blev istället hård ganska direkt.. den smälte inte ens. Vi kommer ihåg att det varit så en gång förut, men vet inte varför det blir så. Någon som vet?
Julgodisarna är SÅ enkla att göra, ni borde prova! Det enda ni behöver är blockchoklad + polkagrisar. Ett par tillbehör så som formar, kastrull, hammare, skål, skedar, bricka osv. Här kommer en snabb genomgång hur ni gör:
  1. Förbered. Lägg ut alla formar på brickan. Ta fram allting du kommer behöva.
  2. Ta en kökshandduk och lägg polkagrisarna i den. Ta sedan hammaren och slå tills det blir både smulor och bitar. Det ska vara lite blandade storlekar (tycker vi) eftersom det blir extra gott med lite knaprigt i julgodisen.
  3. Gör ett vattenbad.
  4. Medans det kokar bryter du chokladen i bitar. Lägg sedan bitarna i en skål som står i vattenbadet.
  5. Rör runt med en sked tills allt har smält.
  6. Häll ner polkagrisarna i chokladen och rör om.
  7. Nu gäller det att vara lite snabb så att chokladen inte stelnar så mycket. Jag tycker det är lättast att ta 2 stycken teskedar då man ska he blandningen i formarna men det kan man ju göra som man vill, så länge dom hamnar i formen.. haha.
  8. Låt stelna på balkongen/verandan/utomhus.
  9. KLART!!


Ni kanske la märke till att jag hade både en ljus och en mörk blockchoklad? Om inte så vet ni det nu. Anledningen till detta var för att jag först var på en affär där jag köpte en. Några dagar senare var jag på en annan affär och köpte en till. När jag sedan skulle göra julgodisarna såg jag att en av dom var ljus... tusan också, tänkte jag. Men gjorde båda ändå. Den ljusa blev inte alls god tycker jag. Vi brukar alltid ha mörk choklad!

Jo, en sista sak. I asken med formar är det 40 stycken. Till det hade jag 2 blockchoklad och 2 påsar polkagrisar. Polkagrisarna finns ju även på lösvikt. Blev ganska exakt 40 stycken! Fast gjorde även 4 stycken i bullformar, men då var det ungefär knappt hälften i dom.

Mamma, har jag glömt något nu? Haha.
Lycka till ifall ni provar! 

Dricker en kopp te.


At Christmas, all roads lead home.



Vaccinationen gick hur bra som helst! Otis fick nå godisbitar så han märkte inte ens sprutan, sticket eller när hon gav han sprutan. Allt gick så snabbt och smidigt vilket jag är otroligt glad över! Nu är det bara avmaskning kvar nästa vecka, men det gör vi ju själv.

Nu ska jag pyssla på lite här hemma. Vill hinna ta en dusch innan Petter far på jobbet (så han kan passa Otis). Måste även höra om vi ska få besök ikväll eller om det blir imorgon. Ska tända mer ljus, är såååå kallt i vår lägenhet. Fast jag är ju ganska frusen av mig också. Något som också ska hinnas med är urplockning av diskmaskinen, laga mat och skicka ett mail till Otis uppfödare. Just det. Även kolla telefonnummret till min sjukgymnast........... har inte gjort det än. Fy. Men snart så!

Vetrinären.

Tog denna bild med mobilkameran igår. Han hade lagt sig i sin säng i sovrummet även fast jag satt i vardagsrummet och inte skulle sova förrän nån timme senare. Stolt!! Om in undrar vem han sover med så är det hans favvokompis, älgen. Haha.

Nu ska vi snart fara till vetrinären. Det är dags för vaccination. Äntligen!



Haha, måste bara tillägga att då jag publicerade detta kollade jag på inlägget och såg tiden. 13.36.06. Lite häftigt!

Måndag.



Hello everyone!

Ända sedan i lördags har jag inte haft en lugn stund, nästan. Full rulle. :) Otis är den som tar upp störst del av min tid, och speciellt nu när han är valp har man varken tid eller lust att sitta framför en dator. För drygt 30 minuter somnade han för första gången idag.
Förresten måste det vara något fel på mitt alarm på mobilen! Fast jag ställer 3 alarm har den inte ringt varken idag eller i fredags.. hm. Vaknade just efter 08 av en svart liten sak som studsade vid min sängkant, haha. Kollade på klockan och hörde sedan att Petter var hemma. Han jobbar natt hela denna vecka så han hade varit ut med honom. KUNG. Men imorgon blir det att damma av Petters gamla digitala väckarklocka.. haha! Den vaknar man garanterat av.

Leaving home.



De senaste timmarna har jag spenderat hos mammas karl. Han, jag & mamma for på affärn där vi köpte lite gosaker inför julafton. Polkagriskäppar, glögg, julte osv. När vi väl var hemma igen var det dags för färgning. Jag och mami färgade varandras utväxter.. som verkligen hette duga! Håret blev bra, känns alltid som man har ett nytt hår efteråt. Känns fräscht och lent, haha.

Kom nyss hem och har bara hunnit byta om. Väntar på att mina killar ska komma hem, då beger vi oss söderut! Vi ska till hans mamma som bor på landet, typ. Mysigt! :) Ska bli kul att ha Otis där för första gången, han ska få springa lös.

Vi hörs imorgon. Hoppas ni får en fin & mysig lördagskväll! 

Lördag.


Detta pysslade jag och Emelie med igår! Dom blev klar vid 23-tiden så då hade vi kvällsfika! MUMS. Dom blev riktigt goda!

Santa claus.







Tycker om mina 3 tomtar som ligger på köksfläkten. Haha. Lite charmiga!

Fredag



Blä vad jag är trött och har ont i öronen. Sov bara 5 timmar förra natten och 5 timmar under nattens gång på jobbet. Cyklade hem vid 7-tiden och min mössa var inte nog varm.. det får man sota för! Men öronvärken går säkert över om ett tag.

Otis sover, så jag ska passa på att försöka sova ett tag här i soffan. ♥

Remember this December, that love weighs more than gold!



Ser fram emot helgen, som ser ut att bli väldigt innehållsrik!
  • Färga mammas utväxt + att hon ska färga min.
  • Baka julgodis med mami.
  • Få besök av finaste Emelie.
  • Bortbjuden på middag.
  • Lilla julafton hos morfar.
  • Besök av två vänner.
Vet inte om allt detta blir av, men jag tar dagen som den kommer. Man kan inte göra så mycket annat. Ett som är säkert är i alla fall att imorgon ska jag rå om Otis hela dagen och kvällen, säkert lite in på natten också. Hoppas att Emelie kommer och gör mig sällskap?! :)

Jobbet kallar.



För andra gången idag sticker jag nu iväg till jobbet.
Med tanke på att jag klev upp kl 05 kan jag inte påstå att jag är pigg men tog min medicin vid 11-tiden idag eftersom jag visste att jag ska jobba 20-07. Tur det är några timmar sovande! :) Ska nog gå finfint. Innan man vet ordet av är man hemma igen.

Börjat.



Varje år tänker jag "i år, då ska jag minsann vara ute i god tid!". Jo tjena!
Har i alla fall gjort några klara, 3 stycken åt mamma. Haha. Tänker inte stressa med julklapparna, det blir som det blir. Jag brukar ju alltid hinna på något underligt sätt, så jag antar att vi alla har våra knep. Men jag vet vad jag ska ge till i princip alla. Det är ju en lättnad.

Har ni gjort alla era julklappar klara? Eller ger ni ens julklappar kan man börja fråga. Alla gör ju olika.

Mitt på dagen.



Denna bild tog jag för drygt 2 veckor sedan då vår lillprins kom hem till oss.
Nu ligger han exakt likadant och sussar så sött. Fast det är när man jämför bilder man ser hur snabbt han växer!

Var iväg och jobbade några timmar och sedan jag kom hem har jag inte fått mycket gjort. Men å andra sidan är det väl skönt att slappa lite? Men då kommer stressen och rastlösheten. Nä.. nu ljög jag en smula. Kom på att jag faktiskt dammsugade direkt jag kom hem! Haha. Men det var för att jag var igång och visste att så fort jag satt mig skulle jag inte orka röra mig på ett tag. Skulle ju ringa sjukgymnasten hela veckan, men har inte blivit av.. så det ska jag göra NU.

Torsdag.


Ibland är Otis mer envis än mig, hur nu det är möjligt. Haha.

Han tvingde upp mig kl 05 efter att ha försökt ett bra tag. Skulle ändå upp en timme senare och eftersom jag tycker om att ha god tid på mig (även om jag ändå alltid blir i sista sekund) var det lika bra att stiga upp. Nu ska jag cykla till jobbet, ha en fin förmiddag! ♥

Julbord.





Varit på julbord med jobbet ikväll. Trevligt!

Stars.



When I dare to be powerful, to use my strength in the service of my vision,
then it becomes less and less important whether I am afraid.

Onsdag.



God morgon!

Här har vi varit vakna sedan klockan 06. Vaknade av att Otis gnällde, han var kissnödig. Petter hade ställt alarmet då så han klev upp och gick ut med honom medans jag torkade kiss. Nu vet man i alla fall vars han oftast kissar så på morgonen vet man vars man ska kika.

Pysslade på lite med allt möjligt en stund. Petter åkte till jobbet och jag gick ut med Otis efter han fått frukost. När vi kommer in är han huuuur pigg som helst. Busar på medans jag häller upp fil & start i en skål. In till vardagsrummet och slår på vakna med the vocie. Hinner ta någon tugga av min fil och start innan jag busar lite med honom så han kanske lägger sig ner till slut. När jag sedan sätter mig i soffan.. tror ni inte jag har ställt skålen i soffan och placerar arslet rakt där?! Haha, så sjukt typiskt. Som tur var hann jag reagera väldigt snabbt så det for bara på tröjan. Både soffan och byxorna klarade sig. Nice!

Dagen som varit.



Bild från i lördags.

Har inte ägnat någon tid åt varken bloggen eller datorn sedan imorse. Ikväll har jag städat lite här hemma, varit ut med Otis, fikat och sedan 21.00 ser jag twilight som visas på kanal 5! KUNG. Var ändå ett tag sedan jag såg första filmen.

Annars har min dag varit lite jobbig. Okej, VÄLDIGT JOBBIG. Fast mest mitt på dagen och eftermiddagen, kvällen har varit bättre. Vad som hände? 10.30 ser jag en spindel. Jaha, och? kanske ni tänker. För er som inte vet har jag en enorm spindelfobi sedan jag var liten.. usch. I kort drag var jag på toaletten för att spola av Otis dyna i badkaret. Stod där kanske 5 minuter. När jag ska ut från toan sitter Otis kvar på golvet. Stället mig just utanför toadörren och försöker få honom att komma ut. Eftersom jag står mot toan ser jag att ovanför lampan som sitter på väggen sitter EN STOR JÄVLA SPINDEL. Ironiskt nog kollade jag precis nu på min blogg när jag såg en första gången i vår nya lägenhet (flyttade in i juli) och det var EXAKT en månad sedan. Vad är oddsen liksom.

Frös till som is. En våg av stelhet sköljdes genom hela min kropp. Från topp till tå. Blev kallsvettig. Tog tag i Otis. Lyfte ut honom ur badrummet. Sprang till mobilen. Ringde Petter som var på jobbet. 3 minuter senare kom han in genom dörren. Då brast jag ut i gråt. Tvingade mig själv att inte gråta eftersom jag inte ville göra Otis stressad eller orolig.. men han märkte ju såklart att jag inte mådde bra ändå. Det är jobbigt att skriva om det här, hur det känns.. eftersom jag då måste gå igenom situationen en gång till. Fast jag kommer aldrig riktigt kunna förklara exakt hur det känns, det är som en overklighetskänsla som trots allt är verklig.

Jag tror jag lämnar detta här. Imorgon skriver jag lite mer om min fobi, vad det innebär. Så kika in här då.

Beautiful.



Denna vackra bild tog jag i söndags då jag hälsade på mamma i Skellefteå.

Tisdag.



Hallelujah! Känner väl ungefär så, haha. Otis vägrade somna om när Petter hade åkt till jobbet så jag klev upp när klockan just hade slagit 07. Åt frukost och busade sedan med honom. Vid 07.30 somnade den lilla krabaten och han sover fortfarande! Han har alltså sovit i 2 timmar. Annars brukar han alltid vara pigg hela förmiddagen och inte somna förrän mitt på dagen eller eftermiddagen. Så jag har haft en lugn morgon i min egen takt. Bäddade sängen, borstade tänderna, fyllde på burkarna i skafferiet, tog bort från diskstället, torkade diskbänken, tog medicin x2, kollade på vakna med the voice, kollade mailen mm. Brukar inte ha hunnit allt sådant såhär fort, haha.

Känns som han kommer vakna snart, bara för att jag skrev sådär nu..
ska passa på att kolla nummret till sjukgymnasten nu när jag har tid. Hoppas ni haft/har/får en bra start på dagen!

Tänd ett ljus.



Stel och ont i nacken pga. att jag är spänd. Ont i fingret eftersom Otis bet mig idag (inte meningen, vi busade). Ont i knät. Om jag själv får gissa är mitt knä inte riktigt bra/läkt ännu. Ska ringa sjukgymnasten imorgon. Förutom allt smått och gott (ironi) har jag varit som en zoombie HELA dagen. Vet inte om det är för att jag bara sov 5-6 timmar eller om det är en kombination av trötthet, slut ork mm. Fast då brukar jag inte vara såhär. Känner mig som yr.

Tack för att jag fick ut alla mina klagomål! Haha.
Nu ska jag krypa ner under filten i soffan med en kopp glögg. Mys!

Min dag i stort.



Det var nästan exakt 12 timmar sedan vi hördes sist! Vad jag gjort under dessa timmar? Det undrar jag med.. haha.
Tappade upp ett bad, dock var det inte någon som skulle bada. Otis dyna skulle ta ett dopp eftersom det var kiss på den.. tur tvättstugan var ledig nu ikväll så vi kunde hänga den i torkskåpet! Annars hade den aldrig torkat. Förutom torkat kiss har jag lagat middag (chili con carne), dammsugat, läst om en massa tips när det gäller valpar. Busat. Varit ute med Otis ett x antal gånger. Läst Annas megabra inlägg, visar er senare. Öppnat post. Skrivit i kalendern. Med andra ord har jag haft fullt upp fast ändå känns det som jag inte gjort någonting.

Måndag.



Mammas fina julstjärna som jag fotade i lördags.

God morgon! Idag vaknar vi upp till en ny vecka, känns alltid skönt på något sätt. Idag är det dessutom 12/12. Om precis ett år innebär det 121212. Hur som helst. Gissa vad jag vaknade upp till imorse? En sambo som stod i arbetskläder och flinade medans jag märkte att något svart låg bredvid mig.. OTIS! Han får ju aldrig vara eller sova i sängen men Petter la honom där. Skulle ändå stiga upp när han for så Otis fick lite lyx på morgonen, med det menar jag att han fick ligga i sängen några minuter, haha.

Vad som hände sedan var väl mindre kul. Skulle ta på mig kläder så gick till garderoberna i sovrummet. När jag går förbi Otis sovplats märker jag att mitt headset ligger där!! Söndertuggat, såklart. Har varit så glad eftersom han aldrig biter sönder något som han inte får. Annars brukar ju valpar/hundar bita sönder skor, möbler.. allt dom kommer åt. Haha. Men det handlar ju om vilken ras man har och givetvis hur man som ägare också. Jag trodde mitt headset till mobilen låg i min väska som är i garderoben men antingen måste jag tappat det på golvet eller så låg det någonstans där han kunde komma åt det. Men ett headset mer eller mindre är ju ingen större grej så jag är inte ledsen för det. Kan ju inte bli arg på honom, inte hans fel.
Några minuter senare kom jag på att jag faktiskt har 400 kr i presentkort på telia. Hur perfekt?! Då var det löst. ;D

Söndag.



Ville bara meddela att jag är hemma i Umeå igen. Nu ska jag gosa ner mig i soffan med mina två killar! ♥

Söderut.


Idag åker jag hem till denna kille! + Petter såklart. :)

Jultillbehöver



Glögg & pepparkakor är verkligen 2 måsten på julen!

3 bilder på 2 röda.







Dessa två röda fick vi förra veckan av Petters mamma! Dom passar perfekt i vårat vardagsrum.
Älskar speciellt ljuslyktan! Vi hade inga stora värmeljus när vi fick den, så därför är det ett litet i på bilden. Men nu är det ett stort!

Åker hemåt.



Snart lämnar jag stan och beger mig mot schtaaan. Ni skelleftebor förstår. ; )

För er andra betyder det att jag lämnar Umeå bakom mig och siktar mot Skellefteå. Åtminstone tills imorgon. Om en liten stund kommer min hämtning och sedan styr vi norrut. Var längesedan jag var hem till mamma, ska blir mysigt! Bodde ju där mina 18 första år i livet, så det är klart det känns som att komma hem. Även om jag känner mig hemma här i Umeå också.
Min mormor åker bort under julen så ikväll är vi i släkten bjudna till henne på lite julbord mm. Vet inte riktigt vad som händer men antar att vi ska äta julmat, umgås och ha en liten minijul! Ska bli kul att träffa alla igen, även om vi inte är så stor släkt. Men det är skönt och mysigt att inte vara så många. Mormor, mamma, jag, moster, 2 kusiner och mitt kusinbarn. Sedan har väl några av oss våra respektive med oss också. För min del stannar Petter hemma med Otis. Kändes inte rättvist att släpa med honom (Otis alltså, haha) 2 timmar i en bil osv.

Kommer hem imorgon men har gjort (läs: ska göra) några tidsinställda inlägg så ni har något att läsa medans jag är borta.
Hoppas ni har en fin lördag! 

Winterworld.



Tusan vilket snöoväder som drog in över stan i eftermiddags. Blåste och snöade som attans. Tur man är härdad med tanke på att man bott i norrland hela sitt liv! Haha. Längtar tills det blir mycket snö! Då man kan åka skoter, fara till skidbacken mm. Då snackar vi vinter.

12-17 tvättade jag. Tiden jag inte spenderade i tvättis åt jag lunch, var ut med Otis några gånger samt busade med honom förutom tiden han sov. Mycket tid och energi går åt till honom men det är det helt klart värt. När Petter kom hem vid 16-tiden fick han gå ut med Otis alla gånger fram tills middagen, skönt att man kan hjälpas åt. Så medans han tog hand om honom mestadels hann jag stryka ett par julgardiner som jag även hängde upp i vardagsrummet. Dammsugning, dammtorkning och laga mat stod på schemat efter gardinerna. Var väldigt slut hela eftermiddagen. Speciellt när klockan närmade sig 19-tiden och jag stod och lagade mat. Vände kycklingen, kollade till klyftpotatisen. För jag känner mig själv. Varvar jag ner eller slår ner rumpan i soffan kommer jag inte orka göra så mycket mer på ett par timmar. Så istället kör jag ibland på i 110 km/h för att sedan bli utslagen. Men nu kunde jag ju sätta mig här vid datorn och andas ut! : ) Med gott samvete dessutom. Har fått mycket gjort idag, då känner jag mig duktig och stark. Faktiskt.

Just efter kl 20 skulle Petter fara och köpa toapapper (går ju åt en hel del när man har en valp som kissar inne rätt mycket..........) så jag & Otis hängde med. Då fick han kissa innan vi körde till ica. Köpte papper, pringles och godis. Istället för att fara hemåt tog vi en sväng runt stan, mysigt. Otis älskar att åka bil! Han somnar direkt så lika bra att köra en bit tänkte vi, hihi. Efter någon halvtimme styrde vi hemåt och gjorde det mysigt. Med det menar jag tände ljus, ovanligt va? ;)

Nu ska jag umgås med min fina karl & vår underbara lillkille!

Fredag.



God morgon mina vänner!

Fast det där blev lite fel då klockan närmar sig lunch.. haha. Fick i alla fall sovmorgon till 09 idag, tack Otis!! :) Dagen består av tvätt 12-17 så kommer inte göra så mycket mer än att tvätta, gå ut med Otis och äta lunch. Ska väl även försöka vila några minuter där emellan. Tar på att springa upp och ner för trapporna hela dagarna. Men tänker att det är bra träning, hehe.

Frost.





Ljuslyktan på balkongen.

Julgardiner.



Titta vad julmysigt vi har fått det i köket! Petters gulliga mamma fixade gardinerna och Petter trixade med att borra + sätta dit stången. 

Vår lägenhet ligger ju längst upp i huset så därför är 3 av våra 6 fönster som på bilden. Ni ser ju hur högt upp dom sitter, börjar nästan i taket. Knepigt när det kommer till gardiner! Köket, matrummet samt sovrummet är där dessa fönster finns. I sovrummet hänger en vit lång gardin på ena sidan men vet inte om det kommer vara så, det är nog bara tillfällit. I köket och matrummet har vi inte haft något i fönstren förrän nu. Det sistnämnda är jag dock osäker på.. men tror jag vill ha en hissgardin där! Kanske även i sovrummet.

Som sagt, tur man har en svärmor som är duktig på att sy. Som dessutom erbjuder sig att sy hissgardiner ifall vi vill! Awesome.

Jullunch.



Hoppas jag inte skrämde er med denna stora bild på mig, haha!

Nu ska jag trampa iväg på min röda cykel, som dessutom är lite rostig tror jag. Ska ta det försiktigt.. det snöar. Vars det bär av? Till jobbet, men inte för att jobba. Vi ska ha jullunch, baka julgodis & byta julklappar. Trevligt!

Torsdag.


Sitter här i soffan och har lite mysmorgon.
Annars brukar det inte vara en lugn stund fram till lunch. Petter gick ut med Otis när han vaknade, själv låg jag kvar i sängen och försökte somna om. När han hade farit var Otis pigg och ville inte somna.. kan väl jag tro, eftersom hans mat väntade på diskbänken. Haha. Den ska ju ligga i blöt ett tag innan han får äta den. Klev upp 06.45 och gjorde då lite frukost så den skulle vara klar när vi hade varit ute. Gäller att förbereda! För ca 1,5 timme sedan kom vi in och har inte varit ute sedan dess eftersom han nu har sovit ungefär en timme. 

Ska låta honom sova tills han vaknar, då går vi ut direkt. Under tiden han sover har jag faktiskt bara tänkt ta det lugnt. Man måste ju passa på medans man kan för sen drar dagen igång! Vi hörs lite senare, hoppas ni fått/får en fin start på morgonen. 

Know what you want to do, hold the thought firmly, and do every day what should be done, and every sunset will see you that much nearer the goal.”



Denna underbara bild tog jag genom fönstret för några dagar sedan.

Vad jag gjort under kvällen?
Torkat kiss. Varit på promenader. Kvällsfikat (som tog typ 45 minuter eftersom lillen druckit mycket vatten....). Slagit in 2 julklappar. Duschat. Lekt med Otis. Ja mina vänner... så mycket mer än så har jag inte hunnit på några timmar eftersom en valp kräver mycket tid. :)

Kissning.


Sötplutten.
Ute på en av dagens alla kissningar, haha.

Onsdag.







Morgonens frukost.

Julklappar.



Äntligen har jag gjort bort lite julklappar! Hade inte börjat med en enda.. men nu har jag inte mycket kvar. Ikväll och imorgon ska jag slå in allt som är fixat, resten tar jag senare. Ska inte skriva mer så jag avslöjar något, haha. Men ni vet vad jag pysslar med ikväll - inslagning!

Ängeln i rummet.



Det bor en ängel i mitt rum.

Tisdag.



Här vaknar vi upp till en lite stressig morgon. Petter försov sig så jag tog ut Otis direkt, sedan in en liten stund innan han fick frukost. Ut igen och kommande timmarna bestod i princip av kiss. Så är det att ha en liten valp. Eller liten och liten.. han väger ju några kilo. ;)

Kalas på en måndag.

För några dagar sedan gick det inte ladda upp bilder, fungerar inte nu heller? Typiskt.

Under kvällen har jag varit borta på kalas, trevligttrevligt! Fika och tårta på en måndag händer inte varje vecka. Ögonen och huvudet (framför allt huvudet) är trött, så nu är det tandborstning som gäller för att sedan besöka John Blund. Natti! ♥

Måndag.





ÄNTLIGEN har snön hittat till Umeå! Det var minst sagt på tiden. 5 dagar i december hann gå innan man vaknade upp till en vit värld. Jag älskar vintern och speciellt snön. Skridskor, slalom, snölyktor. Allt. Bara en sådan sak som att det blir ljusare ute med snön.

Dagen har varit omtumlande. Igår visste jag att om ett dygn kommer det kännas bättre, men det är svårt att intala sig sådana saker när man väl sitter där. Men tänk och gjort. Nu sitter jag här ett dygn senare. Klumpen i magen är borta. Ångesten finns inte kvar. Nu är det bara tuta och köra!! Känns skönt att veta vad jag vill, och att jag faktiskt lyssnade på mig själv. Men även gjorde som jag kände, inte bara lyssnade. Det är stort för mig. Allt för att jag ska må bra.

08.30 befann jag mig på jobbet. Jobbade lite och sedan möte. Sedan hem till lillkillen. Ett besök på vårdcentralen för att lägga om tån sedan operationen i fredags och sedan sprang jag över på affärn. Köpte lite mjölk, toapapper, yoghurt och sådana nödvändigheter. Direkt hem för att gå ut med Otis. Mötte Petter. Fick sedan besök av hans mamma+man som hade sytt upp ett par julgardiner åt oss! Så snällt. :) Perfekt att ha en svärmor som kan sy.. nästa gång blir det nog hissgardiner. Dags för middag alldeles strax. Blir enkelt idag.. varma mackor!! Oj så gott. Riktigt längtar, haha.

Att följa sitt hjärta.



Följ ditt hjärta. Lita på din magkänsla. Bry dig inte om vad andra tycker eller tänker. Gör det som känns bäst för dig.

Men vad gör man när man slits itu? Två olika håll, två olika val. Det ena är en självklarhet, det andra är ett frågetecken. Inte när det gäller mig, men när det kommer till andra personer. För mig är det ena ett big nono medans det andra är en självklarhet. Kanske låter suddigt i era öron. Vad som är obegripligt för någon kan vara så uppenbart för en annan. Tänk om det vore så enkelt att man kunde föra över en persons känslor och tankesätt till någon annans hjärna. Skulle det vara lättare? Kanske. Verkligheten är dock en annan. Livet är inte lätt, livet ska inte vara lätt. För hur skulle vi annars lära oss av våra misstag? Eller lära oss att stå upp för det man tycker och känner?

Jag försöker resonera med mig själv. Fördelar vs nackdelar. Bara för att intala mig själv att jag gör det rätta valet. För hur vore det om jag sen sitter där och ångrar mig, imorgon? Hjälp är min första tanke. Hjälpen finns inte att få, jag måste göra detta själv. Ingen annan kan tala för mig, bara jag. Låt oss säga att jag uttrycker mina tankar och känslor under morgondagen. Vilka reaktioner kommer det få? Vilka ord kommer sägas bakom min rygg? Vilka kommer tycka jag gjort fel? Jo tack, jag vet att jag alltid har varit en person som tänker ett steg längre. Överanalysera. Fast ibland kan det vara bra, men bara ibland.
Jag önskar morgondagen kommer gå bra & hoppas att förståelsen finns. För att ha ångest som innebär illamående, panikkänsla och yrsel är ingenting man ska ha av en sak som denna. Aldrig. Tänk att en sådan liten sak kan bli så stor. Bara växa sådär över några dagar, om knappt det.

Hjärtat säger det andra hållet. Magkänslan säger det andra hållet. Andras reaktioner och tankar kommer förmodligen att säga första hållet. Det som känns bäst för mig? Det andra hållet. En självklarhet. Vad är det värsta som kan hända? brukar jag fråga mig själv. Ja.. denna gång vet jag inte. Kanske en besviken person. En arg person. En oförstående person. En irriterad person. Men vet ni vad? Det skiter jag i rent ut sagt. För ingen ska kunna påverka mina val, det gör jag bra själv. Denna gång litar jag på min magkänsla och följer mitt hjärta. ♥ Heja på mig imorgon mina vänner!

Söndag.



God morgon kan vi ju inte säga, klockan är nästan 12 och jag har varit vaken i 3,5 timmar. Men.. god dag!

Känner att jag har mycket att fixa idag, stressen är i kroppen. Framför allt i huvudet. Kaos, nästan som förut. Istället för att skriva ännu mer rader här ska jag ta itu med dessa saker. Kanske det kommer kännas bättre senare idag. Hoppas på ett kanske.

Julpynt.



Känns som vi är sist med att julpynta i år? Haha. Känns som ALLA hade satt upp sina stjärnor, gardiner och pynt redan första advent.

Idag har vi äntligen fått upp 2 stjärnor på fot plus några tomtar och någon ängel. Imorgon ska 2 julstjärnor upp och på måndag kommer Petters mamma med ett par julgardiner! Nu är det bara snön som saknas för att man ska få en riktig julstämning.. men den kommer förhoppningsvis innan julafton. ; )

Lillkillen våran.





Första bilden är tagen i tisdags och den andra dagen efter, alltså i onsdags. 29 & 30 nov.

Här ser ni två bilder på vår fina kille Otis! Vi har haft honom i 5 dagar, men känns sååå mycket längre. Idag var mamma hit och såg honom för första gången, hennes mommehjärta smälte kan jag tala om! :) Även Josefine, Petters syster, var här och såg honom för första gången. Hans mamma kom också men hon har redan sett Otis. Var mysigt att få besök på eftermiddagen på en lördag! Mamma var gullig och hade med sig fika också, mums. Kärleksmums.

Lördag.





(mobilkamera)

Om ni läste inlägget igår kanske ni anar varför jag inte uppdaterar förrän nu. Ja, det blev en operation på min tå IGEN. Nog förstår jag att många tänker "men kom igen, det är bara en tå. Sluta klaga?". Men hade ni gått i mina skor (haha, skor - tår) hade ni förstått vad jag menar. När jag var liten tyckte jag det var KUL att ta sprutor men det kan jag väl inte påstå idag. Jag är absolut inte rädd för sprutor eller nålar - förutom när det gäller detta.
Kom till sjukhuset igår. Fick vänta 30 minuter eftersom läkaren var sen, men så brukar det ju vara ibland. Inget att bli sur över. Hade ju ändå ingen tid att passa. Innan jag gick på själva mottagningen gick jag förbi kiosken där jag köpte en skvallertidning och några godisbitar. Efter operationen måste jag ligga där i 45 minuter extra med benet i luften.. då är det ju trevligt att ha något annat att göra än  att tänka på att man ligger där.
Hur som helst. Kom in i rummet där jag pratade först med en jättegullig sjuksköterska som även var med förra gången jag gjorde det här. Pratade sedan med läkaren när han kom in i rummet, jag frågade om det verkligen inte finns något annat man kan göra. Tydligen inte.. men hon sa att jag får ju bestämma själv om jag vill göra det eller inte. Men då det inte finns något alternativ var det lika bra att göra det när jag ändå var på plats. Sagt och gjort, då låg jag där för 5:e gången för att göra en liten operation.

Ni som är känsliga kan ju hoppa över den text som är kursiv. Hur det går till? Det tänkte jag berätta nu.
Först lägger dom gröna dukar runt foten så det ska hållas rent, sedan spritar dom (tror jag det är?). Efter det kommer det VÄRSTA - lokalbedövningen. Jag har ganska låg smärttröskel men jag skämtar inte när jag säger att det är bland den värsta smärtan jag varit med om. Redan innan dom stack mig började jag gråta.. bara för att jag visste vad som komma skall. Dom sticker just nedanför stortån där benet är, alltså skelettet. Man har ju inte så mycket "kött" där så givetvis gör det ont att spruta in en massa bedövning. Fick 2 sprutor till att börja med. Sen hinner sjusköterskan bara säga "känner du d" innan jag nästan skriker "AJ!!". Jo herregud, det var som jag förstod. Vi måste ha ännu mer bedövning. Sedan minns jag inte hur många gånger till dom stack mig, eftersom jag höll på svimma. Tårarna bara rann och jag höll till och med handen för min egen mun för jag skrek av smärta. Blablabla. Spolar lite här. Blir kallsvettig. Dom tar ett gummiband och knyter HÅRT nedanför tån så det inte ska spruta en massa blod när dom började skära, för jo, skära är vad dom gör. Nu ligger jag ju ner så ser inte exakt hur dom gör men eftersom jag gjort det flera gånger har jag sett nång gång mitt under operationen + att dom berättar vad dom gör. Sedan fungerar ju lokalbedövningen så att man inte känner smärtan men man känner att dom är där och gräver.. haha. Så dom gör väl något slags snitt i huden, tar bort en smal bit av nageln och även hela nagelroten samt nagelbädden. Där skrapar dom rejält!! Låter inte trevligt men man får härda. Nästa gång ska jag ta med mig musik tyckte sjuksköterskan, så ska ta med min lilla ipod. Att jag inte tänkt på det förrut!

För ja mina vänner, det kommer bli en till gång. Eftersom mina stotår är likadana måste jag även göra den högra om några månader. Hoppas bara den jag gjorde igår blir bra!! Så jag måste göra om den IGEN innan den högra. Tusan vad jag skriver i en rasande fart. Fort och mycket. Antar att det blir så när man inte skrivit på någon dag, man har mycket att dela med sig av. :)

Nu har Petter hett på ugnen. Jag har redan gjort sallad som vi ska ha till middagen. Dags att börja steka kyckling! Har varit sugen på det heeela dagen, bara för att jag vet att vi ska äta det & vitlökskroketter. Oh så gott!

Mina tår.



Dessa JÄKLA tår. Ni som läst min blogg ett längre tag vet vad jag talar om.

Ska iväg med bussen snart men hinner dra en kort sammanfattning.
Nageltrång pga. att mina naglar växer för djupt ner. Infektion & inflammation ovanpå det. Har haft såhär i typ 2 år. Varit på hälsocentralen 3 gånger för att "operera". Hjälpte ingen av gångerna. Remiss till kirurgen på sjukhuset. Gjorde samma sak där som på hälsocentralen i januari detta år. Då nageln växte tillbaka kom helvetet tillbaka + att jag även fick likadant på andra stortån. USCH.

Nu ska jag alltså tillbaka IGEN för att göra samma sak? Näe, stopp! Ska fara dit i alla fall så jag kan prata med dom, men jag vill verkligen inte göra detta igen då det inte hjälper, får bara gå igenom samma procedur samma gång. Less. Måste finnas någon annan lösning! Nä, nu måste jag skynda. Vi hörs senare!

Fredag.



Sådär ja!
Äntligen fungerar det att publicera bilder och gå in på min blogg. Var lite strul igår men nu verkar det funka som det ska. Igår träffade jag Anna ett tag och på eftermiddagen var jag på jobbet. Kvällen var bara lugn. Med tanke på Otis behövdes en hemmakväll där vi bara var. Har varit mycket de tidigare dagarna i veckan så det var skönt!

Torsdag.


Välkomnar 1 december denna morgon!

Känns märkligt att gå in i december månad utan snö. Kan inte minnas att det varit så någon gång under mina 20 år? Kanske någon enstaka, vad vet jag. Vad som är ännu mer märkligt är att det är 24 (!!!!) dagar kvar till julafton.. hjälp. Får alltid lite panik när jag tänker på hur nära det är, känns fortfarande som oktober. Men tror att julkänslan infinner sig så fort snön kommer, vi börjar julpynta och börjar handla julklappar. Nej, jag har faktiskt inte köpt en enda än så länge. Äh, ska sluta tjata om julen. Nedräkningen har i alla fall börjat och jag är redo!

RSS 2.0