På skolan.

Efter italienska i 45 minuter imorse så skulle vi lyssna på en föreläsning. Det var KRIS (kriminellas revansch i samhället) som var här och berättade. Mestadels var det en kvinna som pratade. Tycker ofta att sånt är tråkigt och blir trött rätt så fort. Men den här gången var annorlunda. Det var jätte spännande att höra! Tänker inte gå in på allt men tänk er att ha blivit våldtagen, haft en pistol riktad mot sig, drogat i 24 år, suttit i fängelse.. och tusen gånger mer saker än så. Var faktiskt väldigt intressant att lyssna på. Man tänker lixsom till lite extra.

Efter det var det dags för lunch, fiskpinnar & potatis. Helt okej. Satt hela lunchen och var nervös inför provet. Tänkte att det inte skulle vara så svårt men pluggade ändå in i det sista. Jag hade fel. Provet var mycket svårare än vad jag trodde och jag är glad om jag ens kommer få G! Men det är gjort nu och en sten har lyfts från min axlar! Nu är det inget annat jag måste göra då det gäller skolan, bara lite småsaker som tar en minut.

Det är 2 timmar kvar tills bussen går som jag & Petter ska ta. Tänkte gå på stan men jag har min dataväska + min feta väska med kläder och allt. Har tom täckbyxor med mig som tar upp halva väskan! Varför jag har dom med mig är för att vi ska ut och köra skoter ikväll! Är så jäkla taggad, kommer bli awesome. Okej, jag ska inte köra (haraldrig gjort det, skulle nog inte sluta så bra, haha) men jag ska åka bak på Petters skoter. Vi ska köra i över en timme till något ställe i skogen. Har ingen aning om vad det är men tydligen ett ställe där man äter pizza, så det blir dagens middag!


 

Nu har jag en väldans tid att döda hörreni. Drog nyss upp till automaten där jag köpte mig en fanta, behöver lite energi. Ska se en film nu som heter The Secret Life Of Bees. Den verkar väldigt bra! Men det återstår att se.


Fredag.

Goooodmorning!

Hade jätte svårt att somna inatt och jag är säker på att det är därför jag sov så länge igår. Vaknade ju inte förrän 12.30, då är det inte så konstigt om man är pigg efter midnatt. Fick i alla fall sova 3 timmar.. vaknade av mig själv vid 4 och hade absolut ingenting att göra, ville bara sova ännu mer. Men, det gick inte. Hopplöst. Steg upp, åt frukost, gjorde mig klar och packade. Det gick ganska så fort så jag insåg att jag skulle hinna med den tidiga bussen som går 05.50. Sagt och gjort så tog jag den. Helt sjukt! När jag kunde tagit den som gick en timme senare, haha jag vet jag är som jag är.

Då jag kom fram väntade jag mitt i stan där lokalbussarna går ifrån för jag skulle möta Petter. Han skulle med en buss så jag kunde inte träffa honom så länge men en liten stund fick jag pussa på min älskling. Glad för det!

Dags för gossip girl! Vad annars kan man göra på skolan då ingen ens är här?

Let's get this over.

Äntligen äe jag klar med inlämningsuppgiften! Eller okej, inte 100 % klar. Måste skriva en disskusion men det tänker jag göra imorgon på skolan eftersom jag måste vänta en hel timme innan först lektionen drar igång. Och vet ni vad jag inte har gjort? Har inte pluggat nåt på provet! Herregud, det måste jag göra litegrann ikväll. Men jag tror inte det kommer vara så svårt.

Ikväll har jag faktiskt varit på gymmet. Blev inte så länge för jag var tvungen att duscha, packa och sådär. Far ju till min älskling imorgon efter skolan. Nu blir det att måla naglarna. Svart? Rött? Varför kan jag aldrig ta ett beslut, haha. Jag hoppas i alla fall att ni har haft en grymt bra dag! Have you?



Stressen.

Plugg, plugg & ännu mer plugg. Har suttit i flera timmar i sträck och skrivit nu. Det jobbigaste av allt är att det inte går så mycket framåt. Visst har jag skrivit en del men problemet är att eftersom jag hittar fakta på internet och ska skriva om allting så tar det sådan tid! Dessutom har jag uppe ungefär 7 olika sidor, så det är lätt att blanda ihop allting. Äsch, jag ska inte klaga men jag känner mig bara så stressad just nu. Nåja, har i alla fall tills måndag kl 23.59 på mig. Fast jag skulle vilja göra klart det här nu för i helgen ska jag till Petter och då vill jag ju spendera tiden med honom, inte behöva sitta vid datorn en massa. Hm, jaja det löser sig. Ska inte fördriva tiden mer här utan skriva klart istället.

Nu ska jag banne mig göra klart det här! Tänk vad skönt det känns efteråt.
Eller.. efteråt måste jag plugga till provet som jag har imorgon.
Kan ingenting om det, prioritera?

Torsdag.

Godmorgon! Ledig idag vilket innebär att jag vaknade för ungefär en halvtimme sen. Gud vad skönt det var att få sova ut. Frågan är väl bara hur pigg jag kommer vara ikväll? Idag måste det bli en pluggdag, tyvärr. Ska göra klart inlämningsuppgiften som ska vara inne på måndag. Har knappt börjat så jag har väl drygt 10 sidor att skriva.. usch. Sen måste jag träna till proven som jag har imorgon. Känner mig inte så taggad men ska försöka göra klart allt det här nu så jag har lite tid över ikväll då jag kan slappa osv.

Dessutom fick jag VG på datakunskapsprovet som vi hade i fredags! Det känns underbart. Hade varit nöjd även om jag hade fått G så. Ja, nu kan jag vara lite lugn i alla fall.

Ha en bra dag sötnosar!

Träning.

Var tidigare ikväll och tränade på gymmet med min bästa vän Lina. Har inte tränat något alls i veckan så det kändes bra att hon drog med mig. Det är alltid så mycket roligare att kunna träna med någon än att träna själv. Ibland, men bara någon enstaka gång kan det vara härligt att vara själv och bara slippa tänka och träna. Fast nej, jag föredrar att träna med någon, det blir så mycket roligare! Vi var där en timme och efteråt var jag sådär härligt trött.





Ska jag göra er lite avundsjuka? Jag berätta att jag är ledig imorgon! Gud vad skönt det känns. Hade hellre varit ledig på fredag så man hade fått en lång helg men jag ska inte klaga. Trots min lediga dag måste jag ta tag i våran stora inlämningsuppgift (fattar inte hur jag ska hinna) plus träna till de två proven jag har på fredag. Känner mig inte alls stressad, nejnej! Aja, ikväll ska jag bara chilla, kanske se en film. Skolarbete får jag ta itu med imorgon.

Vad har ni gjort ikväll? : )

Tävling!

Jag är just nu med och tävlar i denna tävling då det lottas ut en goooodiebag! Var med du också, vem vet, kanske är det just du som vinner. Visst, det är många som är med och tävlar och chansen att jag vinner är väl pytteliten men det skadar ju aldrig att försöka. Nu är det bara att hålla tummarna och vänta tills på söndag. Spännande!



Skor i mängder.

Okej, nu är det såhär att jag har en hemlighet att berätta..
Haha nej ni kan sluta vara nyfikna nu. Måste bara säga att skor är något jag älskar! Vem gör inte det, egentligen? Senast jag räknade mina skor hade jag upp mot 30 stycken men nu har min "samling" ökat med några par skor till. Måste sluta köpa skor bara för att. Men det är svårt att låta bli! Det jag ville komma fram till var att visa dessa 3 skor som jag är kär i, typ.






James Morrison ft. Nelly Furtado - Broken Strings



Jag helt enkelt älskar låten.

Ny design.

Ser ni att jag just har skaffat mig en ny design? : ) Eller ja, inte en ny design men en ny header. Var less på den gamla (som jag bara hade haft drygt en månad) så jag gjorde en ny, enkel på en kvart. Kanske inte så speciell men den blev väl helt okej. Vad tycker ni?





Nya.





Förra.

Onsdag.

Godmorgon! Varför känner jag mig väldigt ensam om att vara vaken den här tiden? Ja, inte allt för många är väl uppe. Tänker på mina classmates som nog ligger och sover fortfarande, galet skönt! Jag är lite avundsjuk faktiskt.. inte så konstigt men. Kommer säkert somna på bussen som vanligt och då får jag ju nästan 2 extra timmars sömn. På tal om bussen så går den om mindre om en timme och jag är långt ifrån klar, ska nog skynda mig lite så jag slipper springa (?) som jag gör varje morgon till bussen..



Har just ätit frulle, ovanligt att jag hinner äta innan jag far.
Brukar alltid ta med mig på bussen istället.

Nej, måste göra mig klar NU. Vi hörs senare!

It's all a mess.

Perfekt. Varm mjölk. En macka. Gossip Girl. Kan knappast bli så mycket bättre en tisdagskväll. Nu ska jag njuta sen sen sova för imorgon blir det att gå upp tidigt. Hoppas ni haft en bra dag!



Tisdag.

Försov mig imorse! Och det var ganska rejält också, ingen bra start på dagen med andra ord. Men, det är sånt som händer. Brukar nästan aldrig annars försova mig så det är lugnt. Eftersom jag fick presentkort på gina (av petter) då jag fyllde år i söndags så kikade jag in där idag. Finns ju väldigt mycket man alltid vill ha där men det slutade med dessa två som ni ser nedan.







Kollade igenom min blogg nyss och insåg att jag måste bättra mig då det gäller bilder.
Själv vill jag läsa en blogg som har mycket bilder.
Det är roligare än om det är bara en massa text.
Självklart är text också viktigt men bilder till.
Ska bättra mig!

Pics from my birthday.

Äsch, jag missade bussen som gick vid två. Fick lov att ta 15.25 istället. Så hur fördriver man tiden på busstationen? Med ett avsnitt av gg såklart! Sen så kom Frida som också skulle med en annan buss och gjorde mig sällskap. Sov nästan hela vägen hem vilket var riktigt skönt! Tänkte visa lite bilder från min födelsedag igår. Here we go!



Dagen började med champagne på sägen, inte helt fel!



Gjorde min fina (men framförallt goda) tårta.



Make a wish.



Fick bla Leila Lindholms bok.



Att min älskling var med var ju bara bäst av allt.

Måndag.

Ny vecka & nya tag. Förra veckan var jag väldigt trött och slut, även under helgen. Tror det beror på att jag somnade så sent och vaknade väldigt tidigt. Sov väl 3-4 timmar per natt. Nu ska det bli ändring! Även om jag inte kan sova så ska jag i alla fall lägga mig, inte sitta vid datorn, se tv eller vad man nu kan tänkas göra. Så med andra ord, den här veckan har jag tänkt vara mycket piggare!

Dagen började med italienska och för en stund sedan slutade våran fek. Nu väntar geografi men jag tror vi bara behöver stanna ett tag. Hoppas att jag kanske hinner med bussen som går två? Annars måste jag vänta kanske upp till två timmar. Men vi ser väl helt enkelt.



En toppen födelsedag!

Oj vilken bra födelsedag jag har haft! Kunde verkligen inte blivit bättre. Eftersom jag föddes 01.46 så tyckte petter att vi skulle vara vakna tills dess så vi slog på en film. Var så himla trött så jag somnade efter bara en liten stund. Som tur var vaknade jag (petter säger att han väckte mig men..) några minuter innan 01.46. Så jag var i alla fall vaken precis då jag fyllde år. 18 hela år. Det konstiga är att jag känner mig som det också. Alltid då man fyller år brukar man känna sig varken en dag äldre eller yngre. Tycker inte ni det? Pussade på min älskling som grattade mig. Han sa att han hade två presenter och att jag skulle få den då. Mitt i natten?! tänkte jag. Presenten var att på lördag ska han bjuda mig på restaurang & bio! Mysigt va? : )

Vaknade av att det sjöngs "ja må hon leva" och fick ett glas champagne på sängen. Inte helt fel! Haha. Gjorde mig klar, gjorde tårta och höll på fixa en massa. Släkten kom vid två tiden och då var det dags för fika och paket. Fick hur många fina saker som helst, orkar inte räkna upp alla men det var bla 3 stekpannor, en kastrull, handukar, presentkort, pengar, underkläder, påslakan osv. Saker som man behöver med andra ord. Det gillas! Och tack till alla som har grattat mig under dagen, tack så jätte mycket!

Nu ska jag äta lite fika som blev över. Eller ja, det är väldigt mycket som är över.
Visar bilder från min födelsedag imorgon! Godnatt & sovgott.


Födelsedag.

Äntligen 18!!!!!


Fredag.

Jag säger som alltid, älskade fredag är här! Grymt skönt att det är helg. Okej.. inte riktigt än. Har italienska om 45 minuter i en timme sen lunch och efter det väntar datakunskapsprov. Känner mig verkligen inte taggad men jag får göra så gott som jag bara kan. Usch, är så himla trött. Sov bara 4 timmar inatt och en liten stund på bussen. Skulle gärna lägga mig och sova nu men skolans golv känns inte så mysigt.

Vi hörs senare. Sleep tight.

Träning och kanske en hund?

Gud vad härligt det var att träna. Fick faktiskt med mamma också! Det är inte varje dag ska jag säga er. Jag antar att vi får motivera varandra nu även fast det nog mest kommer bli jag som måste motivera henne. Känns bra att jag har kommit igång i alla fall. Efter träningen tog jag tag i att städa mitt oerhört stökiga rum.. lalala. Men nu då det är rent och fint så trivs man ju så mycket bättre, kändes väl ungefär som soptippen före, haha.

Just det! Har en spännande sak att berätta. Tänkte vänta lite för det är inte 100% säkert än men troligtvis så ska vi köpa en hund! Sen Asta gick bort i höst så saknar både jag & mamma att ha en liten vovve bland oss. Det kommer även den här gången att bli en liten foxterrier. Mamma har pratat med att par stycken. Antingen blir det en som är några år som ska omplaceras eller så blir det en liten valp! Åh, tänk vad roligt. Kan ju knappt vänta. Eftersom vi fick Asta då hon var 3 år gammal skulle det vara roligt med en valp den här gången. Men jag blir såklart glad för vilken ålder hunden än är. Okej, ska inte tänka allt för mycket på det ifall det inte skulle bli, men förhoppningsvis. Always hope.

Ska försöka göra en tidig kväll, så jag inte är så trött imorgon. Har nämligen prov! Känns som att  det inte kommer gå allt för bra. Men jag gör mitt bästa, det är allt jag kan göra.
Godnatt!



Lilla astapasta. Saknar.


Torsdag.

Hej, har ni haft en bra dag? Min har varit helt okej. Har precis ätit korvstroganoff & ris vilket var jätte gott! Ska slå på ett avsnitt av gossip girl nu innan jag går ner till källaren för att träna. Känner att jag måste vila maten en stund.




Tänkte bara säga det, så hörs vi sen!

Onsdag.

Gokväll!
Mådde inte alls bra inatt, mådde illa som tusan. Inte blev det bättre då jag vaknade för att stiga upp och dra till skolan. Så jag stannade hemma. Inte så smart att åka buss 2 timmar om man mår illa heller. Låg mest hela dagen och tyckte synd om mig själv. Nej skämt åt sido. Låg och bara tog det lugnt. Gjorde även en del skolarbete, skönt att ha gjort bort lite så man inte har allt för mycket kvar.
Tänkte träna ikväll med mamma men hon gick ut en långpromenad istället och jag själv kom på att jag har 2 timmar idrott på skolan imorgon. Plus att jag & mamma troligtvis ska träna på kvällen imorgon. Det återstår att se!

Som vissa av er kanske vet fyller jag ju år, 18, på söndag! Nu är det bara fyra dagar kvar, kan knappt vänta. Tidigare i veckan bakade jag & mamma chokladrutor sockerkaka med äpplen och chokladbollar. Senare ska vi ju göra tårta och en massa också. Kollade hur många chokladbollar vi hade, kanske var 20 st. Haha, räcker aldrig till min släkt. Så jag bestämde mig för att baka ännu mer chokladbollar ikväll. Kan inte bli för mycket va? Älskar fika, men vem gör inte det.

Ringde Petter nyss men han körde bil så jag sa att han ska ringa upp då han kommer hem. Tycker verkligen inte om då folk pratar i mobilen då dom kör. Tänk vad som skulle kunna hända. Just det jag gjorde. Om det skulle hända petter något medans han pratade med mig, då skulle jag nog aldrig förlåta mig själv. Jag undviker helst olyckor.

Dags för sängen! Sweet dreams.

På väg till sängs.

Borde bli tusen gånger bättre på att lägga mig i tid. Måste helt enkelt. Men får ju sova nästan 4 hela timmar extra på en buss varje dag, ska inte klaga. Men det är faktiskt inte så lätt att lägga sig redan åtta - nio.. får försöka i alla fall. Fast det är bara två dagar i veckan jag behöver gå upp vid halv fem! Haha, låter nog sjukt för många av er men så ser det ut för mig.

Kvällen har varit lugn. Lugnt & skönt. Efter att jag fick ett sms av min söta mormor där hon skrev att hon tyckte jag skulle se på kanal 24 där Obama höll sitt tal osv så gjorde jag det. "Bra, det är historia" fick jag som svar. Ja hon är allt bra söt min lille momme. Jag är inte precis så insatt i politik och allt vad det innebär men på nåt sätt gillar jag Obama. Det var faktiskt mäktigt att se idag, hur nästan två miljoner stod och hyllade honom. Han är stor, ohyes.

Nu blir det fika sen sängen! Hoppas ni haft en bra dag. Sovgott!

Tisdag.

Sorry för dålig uppdatering! Men jag lever och har fullt upp med allt möjligt. Igår började jag må dåligt på skolan.. så jag for till Petter vid två tiden. Tänkte åka hem efter middagen men jag stannade och sov över istället. Myspys! Vi såg filmen bolt som var hur rolig som helst! Om ni inte har sett den så tycker jag verkligen det är något ni borde se. Det går inte en minut utan ett skratt. Ja, som sagt så var det en sevärd film. Dessutom extra mysigt att få träffa Petter, var ju en vecka sen sist jag var med honom. Förutom då vi sågs en pytteliten stund på busstationen i onsdags.

Just nu är det mycket i skolan för mig så jag har inte tid med så mycket annat.
- Inlämningsuppgift på drygt 10 sidor som ska vara inlämnad på måndag.
(måste dock göra den klar senast torsdag eftersom jag inte kommer ha tid i helgen)
- Prov i matte imorgon
- Prov i datakunskap på fredag + nästa fredag..
- Uppgifter i italienska
- Engelska glosor tills imorgon


Ja osv, ni kanske förstår att jag har det jag gör. Men kommer försöka skriva så ofta jag kan ändå. ; ) Så, är allt bra med er? Hoppas det!

Dags att fortsätta plugga, vi hörs senare.


Måndag.

Godmorgon!

Kändes lite segt att stiga upp då klockan ringde för 10 minuter sen men då jag väl har stigit upp så är jag pigg. Har bara sovit 5 timmar inatt.. får ta igen 2 timmar på bussen. Hinner nog inte skriva så mycket mer, vill ju inte missa bussen som går om drygt en timme!

Vi hörs senare. Puss.

Söndag.

En riktig söndag idag, men jag antar att det är så det ska vara! Sov till kl ett.. kanske inte så bra med tanke på att jag måste lägga mig i hyffsad tid tonight. Dagen har varit lugn. Har bara pysslat på lite här hemma med det ena & det andra.

Nu är det precis EN VECKA kvar tills jag fyller 18! Hela släkten kommer ju så vi måste ha mycket fika, allt brukar nämligen ta slut ändå, haha. Jag har nog en rätt glupsk familj. Så därför bakade jag & mamma kokos rutor efter middagen. Dom blev hur fina och goda som helst! Om jag inte har fel lär det bli mer bak i veckan.

Tänkte slå på en film nu samtidigt som jag ska äta mitt goda kvällsfika!
Dröm sött.


Reslutatet, tadaa!

Lördag.

Hallå där! Har inte kunnat uppdatera någonting idag förrän nu. Tydligen har blogg.se haft något problem. Men nu är jag här! Jag tog mig en lång sovmorgon till halv ett då jag kände det var dags att stiga upp. Ute sken solen och skyn var underbart blå. Fanns ingen tvekan om att jag skulle ut på en promenad. Åt frukost och tog sedan på mig kläderna för att gå ut. Som tur är så är det inte alls lika kallt ute idag som igår. Minus 5 tror jag. Blev en timmes promenad i det vackra vädret.







Vet ni vad jag håller på med nu? Håller på att packa ner en massa saker tills då jag ska flytta! Åh vad det är roligt. Mamma håller på att städa alla skåp i köket så det hon inte använder eller inte längre vill ha får jag ta. Har redan packat en hel flyttkartong med muggar, tallrikar, en tillbringare, "glas" som man ska ha glass i, bestick, en vas och ja, listan kan helt enkelt göras lång! Ska gå och fortsätta, se om jag hittar något mer spännande att packa ner.

Dialekter

Det känns som att den här dagen har varit oerhört lång. Vet inte om det är bra eller dåligt. Ligger nu i sängen med min laptop och tänkte he på en film. Men, vid närmare eftertanke så skulle det vara grymt härligt att sova! Speciellt eftersom jag inte sov så bra förra natten. Hm, blir nog så att jag somnar snart ändå.

Just det, tänkte bara säga en sak. Det här med dialekter tycker jag är så himla roligt! Anledningen till varför jag kom på det såhär mitt i natten var då jag skrev "he på en film". Alltid då jag använder uttrycket "he" så verkar ingen från södra sverige förstå vad man menar. Märkligt! Själv säger jag det hur ofta som helst, det gör även de flesta andra här i norrland. Ordet kan användas i så många sammanhang! Titta bara här:

"he på vattenkokarn"
"du kan he tidningen på bordet"
"vars ska jag he den?"

Ja, det finns som sagt att använda. Och tänk er en annan sak, om jag skulle skriva som jag pratar. Haha, det skulle nog bli rätt så komiskt. Hittade detta på wikipedia:

  • he (långt e): lägg, ställ, sätt (motsvarande engelska put)
  • he (kort e): det


  • "I träff n'Sture." (Jag träffade Sture.)
    "Wors jär a'Sara?" (Var är Sara?)

    Pratar väl inte som de där två sista meningarna men riktig skelleftebonska pratas så, och värre! De flesta skulle inte begripa ett ord tror jag.. jaja nu ska jag inte babbla på. Är nog ganska trött för då kan jag prata och skriva hur mycket som helst. Ska inte ta mer av eran tid, vi hörs imorgon!
    Godnatt kära vänner.


    Myskväll.

    Har inte haft nån vidare matlust pga inatt. Magen värkte och allt möjligt. Men då vi skulle äta middag vände det. Vem kan tacka nej till tacos?! Dessutom har jag även en godispåse som väntar! Tror nog inte jag är så sjuk som jag trodde.. great! Det var nog trots allt en light version av vinterkräksjukan som mamma haft. Vi får hoppas på det.

    Jag är väl inte ensam om att se bella ikväll? haha
    Dags att ta fram godispåsen och mysa i soffan!

    Fredag.

    Älskade fredag!

    Äntligen är det helg, känns riktigt härligt. Mindre roligt är att jag inte sovit nånting inatt för jag har haft så ont i magen. Mamma har ju haft vinterkräksjukan sen i måndags så jag ber att jag inte fått det! Men isåfall skulle jag nog ha mått illa. Somnade vid 6 tiden imorse och sov till halv ett idag. Mådde bättre när jag vaknade och gör det fortfarande så jag hoppas det var en engångsgrej!


    Under dagen har jag bara tagit det hyffsat lugnt och vilat. Senare kände jag att jag behövde ut och få lite luft. Man blir ju så trött av att bara sitta inne. Tog på mig långkallingar, täckbyxor ja you name it. Minus 20 grader ute men jag lät inte det hindra mig. Dock var jag hemma igen efter redan 15 minuter.. brr så ruskigt kallt! Då var det mer lockande att krypa ner under en filt framför tvn.

    Två bilder från min väldigt korta promenad


    Gran med snö, ser nästan ut som skum?



    En trött & sliten mickan med inget smink osv.


    Let's make it right.

    Känns som att jag inte alls har gjort så mycket idag. Ingenting nödvändigt. Jo just det, förutom att jag var på banken. Och att jag har tränat. Och att jag har städat. Okej, jag ändrar mig. Jag har nog gjort mer idag än vad det känns som! Dagen har varit så himla lång. Det var galet skönt att träna men har lite ont i magen nu. Kanske tog i för mycket? Haha, hoppas bara jag inte får träningsvärk i magen imorgon. Vore ju inte så trevligt.

    Efter träningen tog jag mig en dusch och sen har jag inte hunnit mer. Det blir nog att se tv och fika nu. Ska försöka att inte lägga mig så sent, hur nu det ska gå då jag vaknade så sent idag. Wish me luck!



    Tänkte bara visa mitt foto till id kortet. Helt okej, kunde varit värre ändå!





    Bjuder på den här med, känner mig generös idag! ; )

    Torsdag.

    Måste bara börja med att säga hur himla kallt det är ute! Då jag vaknade vid 11 så var det blå himmel och strålande sol. Underbart, tänkte jag. Visst var det fint men då jag väl hade gjort mig klar och skulle gå till bilen för att möta mamma så höll jag ju på att frysa ihjäl! Visst, jag bor i norrland och allt men det är klart jag tycker det är kallt när det är -20. Jag & mamma åkte ner på stan för att gå på banken, vi hade massor att göra där, bla skulle vi fixa ett leg till mig. Det är ju bara 10 dagar tills jag fyller 18! Tänkte gå på lite affärer men jag for hem istället. Åt sen lunch och myste i soffan.


    Strax är det dags för middag och sen ska jag träna!


    Film & mys.

    Gud vad jag känner för att flytta till en alldeles egen lägenhet nu! Har suttit och kollat på flera olika men inget fastnar mig sådär i smaken. Jag är inte kräsen, jag kan bo i en klädkammare om så fallet skulle vara. Men de flesta jag hittar är studentrum eller ett rum i någon annans hus. Tror inte jag skulle klara av det speciellt bra, jag vill ha mitt egna lilla krypin. Får fortsätta hålla utkik. Så, om just du sitter där och vet någon lägenhet i Umeå.. hör av dig tack!

    Vill ni veta något som gör mig på riktigt bra humör just nu? Att jag inte behöver på skolan imorgon! Galet nice. Men det blir inte att sitta hemma hela dagen och dega för det. Jag måste på stan och göra några ärenden.


    Nu känner jag för att bara slappa och kanske slå på en film.

    Låter inte så tokigt va?



    Slänger in den här!


    I'm gonna love you, my darling.

    Hemma! Har varit hemma i ca en timme nu och sen dess har jag ätit och bytt skrivbord i mitt rum. Det förra var på tok för högt så därav fick jag jätte ont i nacken och uppe i ryggen (hur man nu ska förklara?). Det jag har nu är längre och vitt, ni vet sådär enkelt men fint. Rymmer också mer på skrivbordet nu vilket är bra till allt plugg osv!

    Vi slutade skolan strax innan tre. Vi får väldigt ofta sluta tidigare, idag skulle vi egentligen sluta fyra. Det är awesome! Så då kunde jag träffa Petter en timme innan våra bussar gick. Bussresan hem var allt annat än rolig. Höll bla på att bli påkörd av några lastbilar! Men det ska vi nog inte gå in på nu. Bara 20 minuter kvar till top model, vi hörs senare. : )

    Skola, skola, skola.

    Jag var väldigt pigg imorse då jag steg upp men då jag satt på bussen så somnade jag efter bara 10 minuter. Så himla skönt, men det kanske ändå inte var så bra eftersom då jag vaknade var jag hur trött som helst. Steg av bussen och då märkte jag att det snöade otroligt mycket! Kallt var det också. Då jag kom till skolan åt jag frukosten som jag hade tagit med mig som jag egentligen skulle äta på bussen. Mamma hade varit så snäll att hon gjorde frukosten åt mig. Åt inte upp allting eftersom det var så mycket. Bättre, då har jag något att äta på bussen hem!

    Dagen började med matte i över två timmar, inget att hurra över. Därefter lunch och nu har vi nyss haft fek. Nu väntar engelska..


    See you later.


    Onsdag.

    Fytusan! Hade mer än gärna sovit flera timmar till men istället kämpade jag mig upp. Har lite bråttom så blir inget långt inlägg. Bussen går om en timme från stan och jag har massor jag ska hinna med! Dom flesta sover väl nu.. lyllo er! Jaja, nu måste jag göra mig klar, vi hörs senare under dagen gott folk.

    Tankar?

    Gud, jag ska upp vid 04.30. Hur sjukt låter inte det? Får i alla fall skjuts till busstationen så jag slipper gå för ovanlighetens skull. Härligt!

    Under kvällen så har jag & mamma suttit och tittat på lägenheter i Umeå. Vill flytta nu! Känner mig verkligen redo, jag vill inte vänta längre. En av lägenheterna var faktiskt väldigt billig och mitt i stan så det är något vi ska kika närmare på. Nu är det ju bara det här med inackordering.. hoppas verkligen att jag får det. Bara jag får det så kan jag flytta rätt så snart! I mitt huvud snurar en massa tankar om hur jag vill att det ska se ut. Nåja, ska inte tänka allt för mycket än så jag blir besviken ifall jag inte får bidraget.

    Ska fika lite och sen prata med Petter innan jag ska sova.
    Godnatt!

    Träning.

    Ja nu sitter jag här i min rosa morgonrock, haha. Har precis duschat och före det var jag duktig och tränade. Nere i våran källare har vi nämligen ett litet gym. Det är inte vackert men ett gym som sagt! Det finns motionscykel, löpband, bänkpress och roddbåt. Det finns även någon slags grej som man ska stå på och trampa upp & ner men den funkar inte, eller så är det jag som inte förstår mig på den? Känns skönt att träna, har ju legat på latsidan allt för länge så nu måste jag komma igång inför beach 09!





    Alldeles strax börjar top model och det är jag knappast ensam om att följa. Läste att de skulle bli hett i poolen mellan två tjejer samt att det skulle bli bråk.. hm, spännande!

    Tisdag.

    Igår var jag fortfarande kvar hos Petter, sov tills klockan ett.. inte bra med tanke på att jag försöker få koll på dygnet. Åt frukost och efter ett tag kom min älskling hem. Vi såg lite tv och tog det lugnt fram tills middagen. Till middag blev det hamburgare som Petter stekte, mästekocken där!
    Efter det bestämde vi oss för att ta bilen och fara för att hyra en film. Jag har alltid så svårt för att ta ett beslut! Det slutade med att vi kom hem med filmen "Awake". I den är både Hayden Christensen & vackra Jessica Alba med. Ska verkligen inte avslöja för mycket om ni inte har sett den men den var ganska äcklig vissa stunder! Men en helt okej film.



    Imorse var det bara att stiga upp så man inte skulle komma sent till skolan. Hade gärna legat kvar ett bra tag till men.. var ju tvungen att dra mig upp. Jag & Petter åkte buss in till stan och sen for jag till skolan och han till sin skola. Jag har nyss ätit lunch och före det hade jag näthandel B för första gången. Om 10 minuter börjar vi engelska A som också blir första gången för mig.

    Vi slutar 13.40 idag, känns skönt!
    Då är jag hemma redan vid fyra. Hörs senare.

    Hos Petter.

    En riktig söndag är vad det är. Tänkte berätta lite kort vad jag har gjort sen jag sov hos Emelie i fredags. Vi somnade ganska sent för vi låg och pratade om allt möjligt. Blev även mycket skratt då vi båda var otroligt övertrötta. Dagen efter det, alltså igår, var det bara att stiga upp vid 11 för jag skulle till Petter. De bor väldigt nära så jag bara sprang över. Vi chillade en stund innan vi for till busstationen eftersom vi skulle till Petters mamma. Till middag åt vi en jättegod tacopaj! Kvällen blev ganska lugn men vi kände oss väldigt sugna på något. Vi tog bilen till statiol (typ det enda som hade öppet) och köpte en grönsaker & dip. Det måste vara bland det godaste som finns!

    Imorse sov vi till tolv tror jag. Har inte så stor koll på tiden under helgerna. Det blev tacopaj till frukost fast klockan var så mycket så det var ju som lunch. Sedan tog vi bussen tillbaka hit till Petters pappa på eftermiddagen. Just nu är han (petter alltså) och tvättar bilen så jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Blir att jag skriver lite här istället. Jag som inte tänkte skriva något på hela helgen för jag trodde inte jag skulle hinna men tydligen!

    Hm, något bra på tv ikväll?
    Det enda som lockar är filmen "A Lot Like Love" som visas på 4an klockan nio.
    Kanske blir att se den.


    Ha en bra kväll! Vila upp er, imorgon är det skola igen..



    Bambi på hal is ; )

    Emelie.

    Sitter nu här hemma hos Emelie och äter chips och dricker fanta som vi köpte tidigare idag. Vi ligger i sängen med varsin dator under täcket och har det hur bra som helst! Alldeles strax då jag har skrivit klart blir det att planera våran 18årsfest! Vi hade ju planerat att ha en 17årsfest förra året men det blev aldrig av.. så nu banne mig ska det här bli. Jag är riktigt taggad och har massa tankar i mitt huvud om allt vi kan ha.

    Tidigare ikväll åt jag middag här och sen drog vi in till stan och mötte några av Emelies kompisar på ett café. För min del blev det en chokladboll (mjölkfri! överlycklig att dom faktiskt hade något utan mjölk i) och en fanta. Efter drygt två timmar tog vi bussen tillbaka hit till Emelie.

    Orkar inte skriva mer, godnatt!


    Min fina emelie

    Fredag.

    Det blev ingen uppdatering igår eftersom jag spenderade min kväll hos Lina. Först var vi på coop och köpte lite gott sen for vi till hennes lägenhet. Vi satt och pratade hela kvällen och hade det jätte roligt & mysigt. Var väl mindre roligt att gå hem, är ju så otroligt mörkrädd! Fast se, jag kom ju hem ändå. Somnade efter tolv nån gång så jag sov bara 5 timmar.. steg alltså upp 5 idag!

    Höll på att missa bussen men som tur var gjorde jag inte det. Hade gjort frukost som jag skulle äta på bussen men somnade nästan direkt så åt den då jag kom till skolan istället. Vi har ju bara en lektion på fredagar, italienska. Många sa att den var inställd så jag började bli irriterad men våran lärare kom ändå och lektionen var inte alls inställd. Dryg lektion, lite folk, ingen hade bok osv. Haha, hallelujah då det var dags för lunch!

    Efter lunchen mötte jag Petter på stan och vi tog bussen hem till honom där jag är nu. Vi har bara chillat framför tvn och haft det bra. Jag väntar på att Emelie ska höra av sig eftersom jag ska till henne ikväll plus sova över! Längtar riktigt mycket!

    Vi får se när jag skriver igen, kommer ha fullt upp i helgen så det blir troligtvis på måndag.
    Ha en toppen helg allihopa! : )

    En helt vanlig dag.

    Ni ska bara veta hur onödigt det kändes att fara på skolan idag. Först hade vi klassråd där lärarna tog upp några regler sen var det klart, lunch och efter det 15 minuter då våran idrottslärare berättade vad vi ska göra den här terminen. Om jag hade bott i stan hade det varit så mycket enklare. Men nej, istället får jag åka 2 timmar buss till skolan & 2 timmar hem. Det är självklart mitt eget val men kommer bli skönt att flytta (när det nu blir). Imorgon ska vi skicka in ansökan för inackordering. Hoppas hoppas hoppas! Gud vad glad jag skulle bli.

    Snart är det middag och efter det blir det nog en promenad med Lina. Känns som att jag inte varit med henne på tusen år! Okej inte riktigt men väldigt länge sen i alla fall.

    Kanske låter lite tråkig idag men jag känner mig bara less på skolan. Vårat nya schema består av en lektion på torsdag och en lektion på fredagar. Både är en timme, visst håller ni med om att det är knasigt? Fast inte gick det ändra tydligen.. får stå ut i alla fall! Nu ska jag rycka upp mig. Behöver få lite mat i magen : )

    Torsdag.

    Första dagen i skolan efter lovet, känner mig inte allt för taggad men det ska nog funka ändå. Ni skulle bara veta så otroligt kallt det är om nätterna i mitt rum men den här natten var nog värst. Sov med långkallingar, t-shirt, sockar, tjocksockar, täcke & två filtar. Brrr! Hade svårt att somna igår eftersom man har ju vänt på dygnet mer eller mindre. Trodde det skulle bli jobbigt att stiga upp men det gick ju bra det med.
    Min buss går sju från stan så jag måste gå dit i -15! Tror nog att jag ska ta täckbyxor eller nåt för annars kommer jag väl frysa ihjäl.


    En bild som parvin tog på mig i helgen..
    ja bju.


    Ska äta frukost nu,
     vi hörs ikväll då jag kommer hem, tjingeling!

    Hos mormor.

    Ja just nu sitter jag här hos mormor. Det är så mysigt, hon har fortfarande kvar allt julpynt. Men det är ändå alltid mysigt att vara här. Man känner sig alltid välkommen. Mormor klagar på att hon varken har word eller excel på datorn och nu när hon bad mig kolla så hittar jag det faktiskt inte, kan man kanske ladda hem det?

    Nu ska vi fika, vi hörs senare!

    Ny header.

    Min förra header var ju till för julen och den känns rätt så mycket förbi nu. Därför har jag knepat ihop en annan på ca 20 minuter. Den är väl helt okej tycker jag, vad tycker ni? : )

    (och jag vet att ni är många som läser men få som kommenterar. Vilka är ni?! jag är nyfiken)


    Onsdag.

    Idag är det onsdag och egentligen första dagen i skolan efter lovet. Eftersom jag var på sjukhuset imorse missar jag den här dagen. Det är främst det som är jobbigt, det tar 2 timmar att åka buss till skolan. Men snart ska jag skicka in ansökan om inackordering och om jag får det kommer jag bli så otroligt glad! Fast nej, ska inte tänka allt för mycket på det ännu så jag blir besviken ifall jag inte får det.
    På sjukhuset var det inga problem, nästan. Först skulle jag på röntgen för att göra en magnetröntgen där dom tog bilder av min hjärna. Vet inte om ni förstår men det är ett smalt litet "rör" som man åker in i. Huvudet var även fast så jag inte kunder röra mig, usch ba! Kanske har nångon slags klaustrofobi för jag får verkligen panik om jag blir instängd i trånga utrymmen. Nu menar jag inte hissar och så men ja. Efter röntgen var det dags att gå och ta blodprover. Fick vänta, vänta och vänta.. inte så roligt precis. Var sjukt mycket folk.


    Har nyss varit ute en långpromenad med wille och fy tusan vad kallt det är ute! Visst jag bor i norrland men ändå. Lite varmare kan det väl få vara.


     


    Det är en underbar dag, jag är på strålande humör!


    Wille lyckas alltid se ut som en kines..


     

    Dags för lunch nu!


    Vad du än trodde så var det fel.

    Vad det bara jag i hela vårat avlånga land som trodde att top model började klockan nio ikväll? Tydligen så var det redan kl åtta.. åh så irriterande! Har det inte varit nio alla andra säsonger? Aja, får se se det imorgon istället. Filmen zorro börjar vilket minut som helst så man kanske skulle ta och se den istället?

    Får inte lägga mig för sent ikväll eftersom jag måste vända tillbaka dygnet plus att jag ska vara på sjukhuset klockan 07.30 imorgon. Inte får man sovmorgon sista dagen på lovet heller. Haha gud vad jag låter negativ inser jag. Äsch, jag är faktiskt posetiv.

    Har rensat i mitt rum idag, resultatet blev två påsar som ska slängas och en flyttlåda som ska upp på vinden. Har även tagit ner alla tomtar och allt som hör julen till. Känns lite tomt men. På tal om tomt känner jag att jag inte har så mycket mer att säga ikväll, så tack och adjö! Vi hörs imorgon.



    Det är galet hur grymt snygg hon är!


    Sälen.


    En dag uppe på fjället, hur fint som helst.


    Det blev många glas med varm choklad!


    Ja som ni ser, varm choklad.


    Bara för att jag tycker att toan är grymt snygg.


    Ego ja.


    After ski med vi 3.


    Ute på byn.


    Petter diskar utan tröja, olala. (annars blev hans tröja blöt tydligen)





    Det blev många turer med tefatet!


    På julafton gjorde vi lite marsipan figurer.


    Petters resultat, sötplutt.


    En kväll grillade vi korv ute. Väldigt kallt men oj så mysigt.




    Det var svårt att ta en bra bild då han hoppade & höll på men den här blev väl bäst i alla fall.


    Uppe i stugan på fjället. Fikat där är super gott!


    Jo, visst är vi normala ibland också..


    Tog en sån här på ski lodge, ett ställe där man bara kan sitta och slappa efter en dag i backen.


    En liten del av det stora hotellet. Fint va?


    Resan hem.. hoppas vi åker dit snart igen!

    Det här var ju bara några av alla bilder som togs men det får duga. Kanske slänger in någon en annan dag. Bilderna säger ändå inte hur otroligt mysigt vi hade det där, det var underbart. Som sagt, hoppas på att åka dit så snart som möjligt!

    Tisdag.

    Godmorgon!

    Herregud vad jag sov länge idag, vaknade inte förrän två! Men det var väldigt skönt. Skulle se JVM finalen men såg bara en halvtimme sen gick jag och la mig. Såg ändå att dom förlorade så var väl lika bra att jag inte såg den, haha. Vet att jag lovade lägga in bilderna igår men det blev aldrig av, dom kommer snart istället.

    Har ni sovit gott?

    Städning, not so fun.

    Usch ba.
    Tom på ord just nu, blir väl en massa småprat ändå. Har ätit middag för en liten stund sedan. Det blev potatismos & fiskpinnar (petter var min guide i telefon, haha). Tycker inte att det är speciellt roligt att laga mat åt endast sig själv. Jag tycker det är mycket roligare att laga mat tillsammans med någon och äta den med personen. Blir mer uppskattat. Nåja, har inte gjort allt för mycket idag förutom att städa, diska och sånt tråkigt. Har bara dammsugningen kvar nu + springa ut med soporna.

    Som sagt, usch ba. Efter det har jag inga måsten ikväll vilket känns toppen! Alldeles snart kommer även bilder, efter dammsugning.

    Hoppas ni har haft en fin dag kära läsare!

    2009.

    Nu har jag verkligen inte bloggat på hur länge som helst! Som ni kanske vet har jag varit borta över julen. Finns så mycket jag kan berätta men kommer väl skriva ca 1% av allt annars skulle det bli ett på tok för långt inlägg. Men bilder kommer också så oroa er inte! 20 december åkte vi i en fullpackad bil ända ner till sälen som ligger 80 mil från lilla skellefteå. Resan tog 11 timmar men var inte sådär jätte jobbig även med tanke på det lilla utrymmet man fick i bilen. I 6 hela dagar njöt jag i fjällvärlden tillsammans med min pojkvän & familj. Två av dagarna åkte vi i backen annars hittade vi på en massa annat roligt.

    26 december var det dags för mig & petter att åka hem. Den resan var väl allt annat än smidig.
    Sälen - Mora, buss.
    Mora - Borlänge, tåg.
    Borlänge - Gävle, ett annat tåg.
    Gävle - Sundsvall, ännu ett nytt tåg.
    Sundsvall - Nordmaling, buss.

    I nordmaling fick vi hämtning och åkte då hem till petter. Dagarna var rätt så lugna och det var väldigt skönt. 29 december for vi in till umeå till petters pappa eftersom vi skulle fira nyårs där. På tal om nyårs blev det väldigt lyckat och jag hade verkligen hur roligt som helst! Tills vi skulle ta bussen in till stan och fira tolvslaget.. då vi stod (ja det var så mycket folk så vi fick stå) i bussen var det någon idiot som slog på brandsläckaren så hela bussen blev totalt rökfylld. Eftersom jag har astma får jag väldigt svårt att andas om det blir rök runtom mig så har jag inget minne av då vi klev av bussen och 10 minuter efter det. Fick svårt att andas och ont i lungorna men alla fina personer som jag var med hjälpte mig, thanks! Blev bättre då jag hade suttit ner ett tag så då gick vi in till stan. Blev bättre men sedan sämre, jag, petter & några tog bussen hem till honom för att jag skulle få lägga mig och vila men det blev inte bättre för det. Aja, det slutade med att petter ringde ambulansen för jag kunde nästan inte andas. I ambulansen fick jag hjälp att andas så det blev lite bättre men fortfarande inte bra så på akuten fick jag mer hjälp. Till sist kunde jag andas själv och fick åka hem. Fick dock vänta två timmar på taxi.. men i helhet var nyårs toppen!


    Stannade hos petter tills i lördags så har fått spendera drygt två veckor med honom, underbart! Parvin följde mig hem till skellefteå och har varit här tills idag, hon tog bussen hem imorse. Vi har bara tagit det lugnt och ätit ihjäl oss, haha. Och därför gott folk ska jag träna ikväll. Oja, jag ska faktiskt börja träna. Hör och häpna! Har dessutom tusen andra saker att fixa här hemma, städa osv för dom andra kommer hem från sälen idag. Måste ju se snyggt ut hemma då!

    Bilder kommer ikväll, håll utkik!


    RSS 2.0