Instagram photos.

 
Mina senaste bilder från instagram. @micaelakagstrom

Youre holding heaven in your arms.

 
Jag hoppas innerligt att Otis mår bättre idag. Mattes hjärta.  

Ny skinnjacka.


 
Köpte en skinnjacka för några dagar sedan. Nöjd tjej! Den jag har sedan förut (typ 4 år tillbaka...) är stel, sitter som järn runt handlederna och är bara oskön. Därför har jag inte burit den allt för mycket. Kände verkligen att det var dags för en ny nu!
 
Bilden är sämst men ni får bättre bilder när jag kommit hem från Skellefteå. 
Om någon undrar så kostade den 499:- och är köpt på vero moda i Umeå.

Tacos!



 
Ikväll ska jag och mamma äta tacos. Galet gott!!

Leaving town.

 
Bild från Mallorca.
Nu ska jag iväg till busstationen. Mot Skellefteå! 
 
Kommer göra några tidsinställda inlägg som dyker upp här under helgen eftersom jag inte lär spendera min tid vid datorn.
Hoppas ni får en fin helg! 

Mattes ögonsten.

 
 
På bilderna är Otis helt fokuserad på en boll, som ni kanske ser... haha. Han älskar att leka, busa och springa omrking.
Bäst av allt är ju när han får springa lös, man riktigt ser hur hela han lyser upp av lycka.
 
Tyvärr är det med en klump i magen jag skriver nu. Ingen rolig dag. Allt började igår eftermiddag när Otis helt plötsligt haltade när jag gick ut med honom. Hade inte lagt märke till något tidigare på dagen och jag hade inte heller sett att han gjort illa sig. Han fick bara göra sina behov innan vi gick in igen. Ville såklart undersökta hans tass om det kunde vara något han fått där. När jag tog av honom kopplet i hallen ser jag hur han håller upp benet (höger bak). Då förstår jag att det inte alls är okej. 
 
Kvällen gick och vi höll ett extra öga på honom. Nu på morgonen hoppades vi såklart att det skulle vara bättre men icket, snarare tvärtom. Han kan gå fast han stödjer knappt på benet. När han står stilla så håller han upp tassen hela tiden, till och med när han dricker vatten. Usch, det gör riktigt ont i hjärtat att se. Petter ringde 2 olika veterinärer på förmiddagen. Båda gav samma råd. Vi får vänta tills helgen är över, är han inte bättre till början av veckan får vi kolla upp det. För det kan ju bara vara en sträckning och det går i sådana fall över. Både jag och Petter har verkligen kollat så det inte är något med klorna eller tassen. Både igår och flera gånger idag har jag försökt känna om det han har ont någonstans när man trycker på benet... men han reagerar inte vars man än tar på det haltande benet. Det kanske är ett bra tecken, jag har ingen aning?
 
Vad jag vet är att veterinären sa att han ska VILA. Hur lätt är det för en hund som är 9 månader tänkte jag. Där hade jag fel än så länge. Otis har vilat/sovit/legat ner hela dagen. Tror han blir trött om han har smärta och eftersom han haltar och håller upp tassen är det klart det inte är roligt att gå ens inomhus för honom. För ca en timme sedan var jag ut med honom, bara så han får göra sina behov. Gick max 100 meter och när vi är 20 meter från ytterdörren sätter han sig ner. Mitt på asfalten där han stod. Fy. Då känner man sig inte speciellt snäll. Han brukar aldrig sätta sig sådär, då förstår man att det gör ont. 

Vi (jag, Petter & Otis) hade planerat att åka hem till min mamma i Skellefteå under helgen. Vi skulle fara nu på eftermiddagen när Petter slutar jobbet och fara hem på söndag förmiddag. För vad är det då om inte spår/sök på valpkursen som vi går. ÅH. Så himla typiskt. Men det viktigaste just nu är självklart att mattes ögonsten blir bra. Då spelar inte Skellefteå eller valpkursen någon roll. Vill bara att Otis ska mår bra.
 
Blir i alla fall att jag åker till Skellefteå ensam. Världens bästa sambo tycker jag givetvis ska åka så tar han hand om Otis här hemma. Kärlek.  Känns jobbigt att åka bort men jag vet att jag inte kan göra något och att Petter kommer ha det bra med Otis. 

Fredag.

 
God morgon. Detta är minsann en god morgon! Både med tanke på att solen äntligen skiner och att jag nyss har ätit gofrukost. Har ni smakat nya kesella med smak av hallon? Blir extra gott om man lägger i hallon också! 
 
Idag har jag en del att stå i. Tvättis 07-12, packa och en del andra småsaker som ska ordnas innan vi åker iväg i eftermiddag.

Another sun soaked season fades away.

 
Jag överlevde minsann läkarbesöket! Haha, skämt åt sido. Tidigare idag var jag ju på hälsocentralen (för er som inte läst inlägget under detta kan om ork finns göra det) och fick göra samma undersökningar jag gjorde på primärvårdsjouren igår. Bland annat ha gul färg i ögat, mysigt... nja. Men det kändes kanppt något. Värre är det att bli undersökt där man har ont. Såklart är det därför man söker hjälp, för man har ett problem eller ont någonstans. Men inte så trevligt just med ögonen. Huvva.
 
Slutade i alla fall med att jag ett recept på ögondroppar. Skulle egentligen få en salva eftersom den är mycket mer effektiv men den finns inte på apoteket? Hoppas ögondropparna gör sin verkan och att mitt öga blir bättre. Ska droppa flera gånger per dag men är det inte bättre efter helgen måste jag tillbaka. Så håll nu alla tummar och tår att mitt öga läker snabbt! 

Torsdag.

 
Gårdagen blev inte som jag tänkt mig. Men vilken dag blir det, egentligen?
 
Cyklade till jobbet 14.30 och fick något i ögat. Inge mer med det tänkte väl jag, det får man ju lite nu och då när man cyklar. Sköljde ögat med vatten och det kändes bättre efter en stund, som att skräpet var borta. Några timmar senare skavde det som sjutton och inte blev det bättre, snarare tvärtom. Fick lov att ringa in någon som kunde jobba istället för mig. För att klara av att jobba till 07 skulle inte gå. Ögat bara rann, gjorde ont och såg suddigt. Kändes precis som det var en sticka i ögat... så ni kan ju tänka er.
 
Väl på primärdvårdsjouren gjorde läkaren några undersökningar. Han konstaterade att jag inte hade kvar något skräp i ögat men vad det än var som hade varit där hade gjort skada. Med andra ord har jag fått ett sår på hornhinnan. Aj aj! Han la en salva i ögat och fick med mig en engångssalva som jag skulle ta innan jag la mig.
 
Har inte sovit något vidare under natten. Ringde vårdcentralen nu på förmiddagen eftersom jag skulle ringa dit ifall det inte var bättre. Hon jag pratade med tyckte det var väldigt märkligt att jag inte ens hade fått ett recept på en salva eftersom det tar MINST några dagar innan det har läkt. Hon tyckte det lät lite konstigt att läkaren gjorde som han gjorde, så hon bokade in mig på en akuttid kl 11.15 vilket är snart. Tur jag bara har 200 meter till hälsocentralen! Så vi får se vad som händer när jag kommer dit.

Somewhere over the rainbow, skies are blue.

 
 
Köpt på Mallorca för ynka 40 kr. Värt!

I know because the universe told me.

 
Ska iväg till stan med Emelie. Blir en fika och lite shopping innan jag börjar jobba. Måste även byta jeansen som jag berättade om igår.
 
Hoppas ni får en underbar onsdag.  

7 månader av kärlek.

 
 
 
 
Det är helt otroligt att Otis bara har bott med oss i 7 månader. Känns som flera år.
 
Tänk vad mycket vi har fått vara med om under dessa månader. Från att han var en valp. Visa honom sitt nya hem, springa ut och in dagarna lång för att han skulle bli rumsren, lära honom sitt namn mm. Till att han nu är 9 månader. Tycker senaste 2 dagarna att han börjat bli mer "tonåring" vilket även innebär könsmogen. Testar mer och mer vars gränserna går. Hans favorit senaste dagarna har dock varit att ta allt han inte får... handdukar (även kökshandduken kan vi inte längre ha hängandes på spisen), täcken, filtar, kuddar. Men det handlar såklart om uppmärksamhet också. Liksom "titta på mig, jag har tagit ditt täcke". Han är smart, ibland lite för smart. För är bara jag hemma (oftast är jag hemma på dagarna med honom) tar han bara mitt täcke, inte Petters. Haha lite rolig är han. Säger till honom och försöker istället busa med honom eller aktivera honom psykiskt, inte bara fysiskt. För han behöver ju bli trött i hjärnan också. Men han är för övrigt världens snällaste! Skulle aldrig vara elak eller skada någon. Skäller aldrig och har i princip aldrig tuggat på något förutom skostället när han var valp. Till och med skorna har aldrig blivit tuggade på. Toppen! 
 
Lär nog alltid hålla fast vid labradorer. Nästa gång blir det en brun!! (haha ja vi har redan bestämt det, fast det är flera år bort). 

New jeans.



Tog en tur ner på stan tidigare idag. Letade efter jeans samt en skinnjacka/jeansjacka (dock utan resultat när det gäller jacka). Kom hem med inte bara ett utan två par jeans, wihoo! Hatar att köpa jeans. Alltid likadant. Antingen är dom för långa i benen och är det bra längd går dom inte ens över låren. Sitter dom bra i låren är dom för små eller stor runt midjan. Sitter dom bra i midjan är dom för stora i låren osv. Suck! Om alla tillverkare bara kunde inse att alla ser olika ut. Alla är inte pinnsmala och har långa ben. 
 
Hittade i alla fall 2 par på H&M. De ljusa har dragkedja längst ner och har lite strech i sig, perfekt. Gillar att dom till och med var lite kortare i längden så man kan ha gladiatorskor eller höga tygskor utan att behöva rulla upp jeansen eller ha dom utanpå eller innanför. De mörkare som ni ser på bilden var bra i provrummet men skulle byta storlek innan jag gick till kassan. Gick till samma hög där dom låg då jag tog dom, bytte till ett par som låg under dom jag hade provat faktiskt. Tror ni inte att när jag kommer hem ser jag att det är ett par andra jeans?! Haha så himla typiskt. Jag tänkte väl inte på att kolla. Dom ser likadana ut i färgen men satt inte likadant, dom jag provade var bättre + att dom också hade dragkedja längst ner.

Får fara till stan imorgon och byta till dom jag egentligen skulle köpa. 

Otis badar för första gången!



Igår hittade vi en supermysig badstrand mitt i skogen! Fast ändå just utanför stan. Perfekt. Vi letade ett ställe där det inte var så mycket folk och speciellt ingen person som badade eftersom Otis skulle få bada för första gången!

Otis är född i slutet av september och är med andra ord 9 månader så detta är hans första sommar. Eftersom labradorer är en vatten samt apporthund tänkte vi att vi tar med hans apportpinne som är orange och flyter i vattnet. Vi gjorde dock ett litet fel i början. Vi kastade ut pinnen (där han bottnade, inte längre än så till en början) och full fart som det är i honom sprang han som en tok ner i vattnet! Men efter 2-3 meter tvärstannade han och tänkte typ "vad sjutton är det här?". Så det tog några minuter innan han förstod att det inte var något farligt och att han faktiskt kan simma. Petter badade också vilket var bra, så Otis också vågade sig ut. 
 
Vilken lycklig hund vi hade där i vattnet! Jag har filmat också, kanske lägger upp ett klipp någon dag. Behöver jag ens nämna att vi hade en vovve som inte ville upp ur vattnet när vi skulle hem? Sötnosen. Mattes ögonsten som för övrigt i skrivande stund ligger nedanför datastolen och vilar sitt huvud på stolsbenet. Som vanligt. Nämen det var riktigt kul igår, Otis längtar säkert tillbaka också! 

Tisdag.

 
Fick sovmorgon ända till 08.45 idag!! Haha, vet inte när det hände sist. Senaste tiden har jag antingen jobbat så jag slutar 07 på morgonen eller blivit väckt av Otis vid 07-tiden när Petter far till jobbet. Men denna morgon var han snäll med matte. 
 
Dagens planer är lite småfix. Som att städa lite... vi badade Otis igår så nu är det ännu mer hår än vanligt på golvet. Vattna blommor, stöka undan lite, boka tvättis mm. Sen får vi se om jag orkar fara en sväng till stan. Vill hitta en jeansjacka! Ni kan väl hojta till om ni vet var man kan hitta en här i Umeå? 

The sun was shining so bright.





 
 
 
 
 


Några foton från midsommarafton! 
 
Och ja, jag är i alla fall med på första bilden av dessa. Annars finns det bara några enstaka på mig. Jag agerade fotograf som vanligt. ;)

Måndag.



Finaste vovven i mina ögon.

Möttes av denna gladskit när jag kom hem från jobbet nu på morgonen. Lycka! På bilden här ovan ser han dock ganska trött ut vilket han även var, tog den när han låg ute på balkongen för någon vecka sedan. Han är ganska rolig min Otis. Uttrycken han kan få... han kan se ut hur som helst. Förvånad, glad, lekfull, sur, trött, hoppfull. Med andra ord är han lik vi människor - kan säga så mycket med bara en blick. ;)
 
Senare idag tänkte jag göra ett kollage med bilder på Otis från valp tills nu, månad för månad. Roligt att se hur stor han blivit!
Vad tror ni om det?

Work on a sunday.



Rullade iväg till jobbet för några timmar sedan. Slutar imorgonbitti, hörs då. 

In about the same degree as you are helpful, you will be happy.



Skön slapparoutfit idag. 

Butterflies are self propelled flowers.



Blommor som plockades på midsommarafton för att sättas på midsommarstången.

Molnen har kommit på besök idag, men trots dom är det rätt så varmt i luften. Sommarkänsla! Ska gå en promenad med mami på ett tag (dvs. när hon har vaknat till liv och ätit frukost, hihi). Måste ju passa på medans hon är i stan. Ikväll blir det jobb...
 
... och på tal om jobb är jag ganska ledig till 10 juli. Jobbar bara ikväll och nästa måndag. Självklart kan det bli så att jag får hoppa in om någon blir sjuk eller liknande men. Jobbar järnet vecka 28 för veckan efter, v. 29, drar jag på roadtrip! Först blir det Göteborg några dagar och sedan Norge där vi ska på bröllop. Åh vad jag längtar! Sen är det jobb igen när jag kommer hem. Älskar att jobba mycket när man sedan får vara ledig drygt en vecka för att göra många roliga och stora saker. :)

Midsommardagen.



Såhär glad var jag igår på midsommar, haha.

Hade en kanondag igår på midsommarafton. Som vanligt när det är högtider (julafton, påsk, midsommar mm.) är det ju oftast mycket folk, höga ljud, mycket prat hela tiden, musik med mera. Det är absolut hur trevligt som helst men jag blir ju väldigt trött. Det är sådant jag får kära mig leva med även om det är svårt. Just många intryck och flera ljud samtidigt är det värsta för mig. Men jag ångrar inte en sekund av gårdagen, den var fantastisk på alla sätt o vis. Man önskar bara man var lite mer tålig ibland. Jag önskar.

Efter en dag och kväll med surr, skratt, mat, musik, lekar, sol och andra trevligheter tänker jag vila upp mig ikväll. Behöver det både fysiskt och psykiskt. Jag är i alla fall glad över att veta vad jag mår bäst av. Vetskapen av det gör enorm skillnad i mitt liv.

Bilder från gårdagen kommer imorgon.
Tack alla inblandade för en underbar midsommarafton!  Längtar redan tills nästa år. 

Midsommar!



Glad midsommar alla ni fina! 

Förra året denna tid befann jag mig i Turkiet vilket var underbart. Bilden ni ser ovan är tagen på midsommar för 2 år sedan. Den spenderades hos Petter familj och det är exakt dit vi ska idag igen! Detta blir tredje gången jag firar midsommar där (min och Petters fjärde sommar tillsammans, gud vad tiden går fort!). Börjar bli en tradition. Detta år är vi dessutom fler! En bebis och 2 hundar har kommit till släkten. Vi är samma gäng som varje år och jag tvivlar inte en sekund på att vi kommer superkul!


Hoppas ni får en fantastisk midsommar! 

Confidence comes not from always being right but not fearing to be wrong.




Min nya jumpsuit som jag köpte för 60:- (!!) på monki för några dagar sedan.

Ruskigt skönt att kunna studsa omkring i denna idag. Helt klart en ny favorit i min garderob!

3 favoritlåtar just nu.

 



Torsdag.



Torsdag, vilket betyder att det bara är en ynka dag kvar till midsommar! Wihoo!

Har tvättstugan denna förmiddag, 07-12. Petter far ju till jobbet innan 07 eftersom han börjar då och jag hade glömt ställa alarmet igår. Tur man har en vovve som väcker en varje morgon, speciellt en morgon som denna. Haha! Han la huvudet ovanpå mitt (som varje morgon när han tycker det är dags för matte att kliva upp) och jag vaknade såklart av det. Kollade på klockan - prick 07.00!
Tack Otis för väckningen, hihi.

You show the lights that stop me turn to stone. You shine them when im alone.



Otis har alltid tyckt om att ligga med huvudet på något. Ofta vilar hans huvud på en tröskel men vissa gånger passar soffbordet lika bra.

Hihi, sötnosen. 

Will you run with this dream, will you run along.



Det blir ingen grillning med jobbet idag pga. det ostabila vädret. Trist. Men vi får hålla tummarna att det är bättre väder nästa vecka så det blir av då istället. Har inte så mycket planerat nu på eftermiddagen, mest småfix. Sen blir det en promenad med lillen också, såklart.

Onsdag.



God morgon mina vänner.   

Hoppas ni alla fått en god natts sömn och att ni känner er pigga samt utvilade idag. Själv har jag sovit gott men att vakna av en gnällande hund och ha ont i armen för att man har sovit på den var väl inte bästa sättet att börja morgonen. Äh, vad gör väl det. Är i alla fall vaken sedan 2 timmar tillbaka. Var nyss på affärn för att köpa potatissallad, skulle köpa färdigmarineret kött också men utbudet var noll.
Får cykla förbi den andra affärn och kolla där innan jag far till jobbet. Vi ska nämligen grilla tillsammans i eftermiddag!

Nya blogg.se!

 

Jisses vilken överraskning jag fick nu när jag loggade in på blogg.se!!

Allt är nytt och ingenting känns som förut. Vanligtvis brukar det vara förvirrande när hemsidor görs om. Te.x. facebook. Men detta tycker jag blev toppen! Lätt att lära sig allt nytt direkt och många suveräna funktioner. Som att kunna lägga upp flera bilder samtidigt. Skriva ett snabbinlägg. Mer statisk. Och många fler småsaker. Fast bäst utav allt tycker jag är att man kan svara på kommentarer!! Hur bra som helst. Så nu behöver man inte längre gå in på allas bloggar för att svara. Detta gör att ni kommer få svar på era frågor och även om det "bara" är ett tack jag vill skriva på någons kommentar blir det mycket enklare. :)

 

Nöjd tjej än så länge! 


Everyone's heart flies together.



Tjusig blomma. Synd bara att den inte existerar längre.. haha. Har man en labrador som snart är 9 månader får man minsann ha lite koll. Speciellt får man skylla sig själv att man inte har hängt upp blomlådan på balkongräcket utan istället har den på golvet. I detta fall skyller jag på Petter eftersom det är han som ska hänga upp den. ;)

Idag har jag i alla fall spanat in några nya knoppar som är på väg så förhoppningsvis blommor den fint igen! Kan ju tillägga att han även åt en likadan blomma som var ljusrosa.. men dom två vita lämnade han minsann. Bus-Otis!

Tisdag.


Nyduschad tjej som innan det var ute på en prommis.

Känner att det varit ganska stressigt senaste tiden så idag bestämde jag mig för att ha en lugn dag. Inte ett enda måste utan bara känna lugnet och göra exakt vad jag vill. Man behöver absolut sådana dagar för att orka med vanliga vardagen tror jag.

Hot.


Sämst bild, haha.

Hela dagen har varit helt strålande men framför allt VARM. Jäkligt skönt. Har njutit så mycket jag kunnat men har även varit på netonnet (Petter köpte en Iphone 4s...... avis jotack) samt släppt lös Otis på ängarna så hann fick springa av sig. Ser alltid så härligt ut!

Från och med imorgon ska jag skärpa mig. Fota mer & lägga in fler bilder. Vet inte hur mågna foton jag har som är nytagna men som jag ändå inte lagt upp. Antar jag har haft fullt upp med livet, jag väljer i alla fall att se det så. Hihi.

Cake.



Förra veckan fick jag äran att smaka denna pavlova. SÅ GOD!! 

Måndag.



Vilken upplevelse det skulle vara att få åka luftballong. Hoppas jag får vara med om det en vacker dag!

Måndag. På något vis känns det oftast bra med måndagar. Förut (dvs. alla åren jag gick i skola) hatade jag måndagar rent ut sagt. Låter kanske överdrivet men måndagar betydde fem dagar att behöva vara i skolan. Fem dagar på rad att behöva kämpa. Fem morgonar att ta sig upp. Fem dagar med oro och ångest. Även om skolan delvis hade sina bra stunder är det svårt att se dom pga. ständiga misslyckanden, speciellt från skolans sida. Många tunga saker under många år. Jag är SÅ GLAD att den tiden är över. Även om det kommer en dag då jag vill plugga upp så jag får gymnasiekompetens... men den dagen är inte här ännu.

Försöker njuta av livet som det är just här och nu. Även om det stundtals är svårt försöker jag.

Måndag. På något vis känns det oftast bra med måndagar. En hel ny vecka framför mina fötter. Vem vet vad som kan dyka upp! Roliga saker väntar. Börjar denna vecka med jobb. Och vet ni vad? Det känns inte alls jobbigt, bara kul! Tänk att få känna så, det hade jag aldrig trott för några år sedan. Allt går så länge man vill, även om man ibland behöver lite hjälp på vägen - men det behöver vi alla.

Denna vecka är det midsommar. Längtar! Har inte så mycket annat planerat förutom själva midsommar och lite jobb. Ibland är det en stress att inte ha varje dag planerad. Kan då kännas som jag har glömt att skriva in något i min kalender och att det är flera saker jag borde/måste göra men inte kommer ihåg då mitt minne inte är det bästa alla gånger.

Nä. Jag behöver tänka på allt som är positivt helt enkelt. Det är sommar. Ja, idag kan man faktiskt säga det. Klockan är snart 08.30 och utomhus är det redan 19 grader!! Har gått en härlig morgonpromenad och har en glad vovve här hemma.

Söndag.



Två bilder från gårkvällen.

Hade en toppen kväll igår! Åt middag hos Lina följt av skratt och prat i några timmar innan det blev utgång.

Lördag.



Slutade jobbet för 2,5 timme sen men har inte sovit sedan jag kom hem. Tror jag ska sova en stund nu så jag orkar med resten av dagen.

Town & job.


Börjar jobba om en timme. Innan dess har jag tänkt hinna förbi stan där jag ska växla lite pengar som blev över när jag reste till Mallis. Är även shoppingsugen..... haha farligt. Sen måste jag förbi affärn för att handla mat. Jobbar ju till 07 så på 15 timmar blir det en hel del. Måste även ha något gott till matchen ikväll! Nä, måste skynda mig nu så jag hinner det jag har tänkt.

Whatever you think you can do or believe you can do, begin it. Action has magic, grace and power in it.





Magiskt vackert.

Fredag.



God morgon på er. 

Slutade jobbet för precis en timme sedan och har under den tiden ätit frukost, gett Otis frukost plus gått morgonpromenaden. Sa till Petter (som alltid börjar sitt jobb 07) att jag kunde ta Otis nu på morgonen så slipper han göra det. Tycker det är så skönt att vara ute på morgonen. Sådär lagom svalt men ändå lite varmt ute. Får se vad jag hittar på idag men förmodligen blir det lugnt. Börjar jobba igen 16-07... haha. 9 timmar hemma (nu 8) och sedan 15 timmars jobb.

New car!!



Vår nya bil!! :)

Helt underbar att åka i. Eftersom jag inte har körkort talar jag enbart som passagerare, haha. Den är så himla fin och fräsch. Om drygt en månad ska vi spendera måååånga mil samt timmar tillsammans i bilen så känns skönt att ha en ny fin pärla.

Planen just nu på vår roadtrip är: Göteborg och Norge. Först stanna några dagar i Göteborg och sedan bröllop i Norge.
Kan inte bli så mycket bättre! Längtar otroligt mycket. Roligt att ha något att se fram emot!

Storkillen.



Titta vilken fin bild på världens stiligaste grabb!

Igår när jag var hos pappa för att gå på mina bröders skolavslutning fick Otis följa med. Pappa bor i ett hus en bit utanför stan så det är perfekt att ha Otis ute på gården. Dock inte lös eftersom det är ett samhälle och det går en väg just bakom huset. Men att han kan ligga ute i skuggan en varm sommardag är underbart, han älskar att vara utomhus. Vi knyter fast kopplet i ett rep som sitter fast i ett träd så då kan han ändå springa omkring och busa.

Ser ni förresten hur stor han har blivit! Han blir 9 månader 24/6. Med andra ord om ca 1,5 vecka.

And I'd give away a thousand days, just to have another one with you.



Vad jag hunnit med mycket på förmiddagen. Sprungit ner i tvättis mellan 07 och 12. Vilket blir ett x antal gånger. Promenad med Otis x 2. Egen promenad. Fixat lite här hemma. Duschat. Sen allt annat man gör (frukost, lunch, ut med sopor med mera).

Om ca 2 timmar ska jag iväg på ett möte och efter det cyklar jag direkt till jobbet. Slutar 07 imorgon, men jag tycker om mitt jobb och är GLAD över att ha ett. Dessutom går det verkligen framåt hela tiden vilket känns hur bra som helst. 

Hoppas ni alla mår bra! 

Tripp, trapp, trull.



Jag och mina fina bröder! Lillebror nr 1, jag, lillebror nr 2.
Haha vem kan tro att jag är äldst, och att det faktiskt skiljer 5 år mellan mig och Axel och 6 (nästan 7) år mellan mig och John. 

Vädret har varit helt underbart från morgon till kväll. Fantastiskt! Mina bröder hade skolavslutning idag som jag var på. Satt i gräset och lyssnade på en massa musik, inte alla som har skolavslutning utomhus med scen och hela köret. Efteråt blev det lunch & tårta. Smarrigt! Petter kom när han hade slutat jobbet så vi stannade på middag också. Skönt att ha varit ute hela dagen, även om det är mindre snyggt att halva min näsa är röd +att jag brände mig även på armen litegrann. Så går det när man sitter 2 timmar på en skolavslutning och har solen på sin högra sida... haha riktigt fult. Dagen har i alla fall varit toppen på alla sätt!

Little house.



Se vilka fina ljuslyktor jag har fyndat. 50:-/st är verkligen att fynda! :)

Onsdag.





Första bilden togs för 2 år sedan och den andra för 1 år sedan. Vilken skillnad!

Idag har ännu ett år passerat vilket betyder att det är mina bröders skolavslutning. Ska ta ett kort idag på oss tre så får ni se senare. Jag & Otis blir upphämtade av pappa om ett tag och vi blir nog där hela dagen. Solen skiner, inte ett moln... UNDERBART!

Back from our roadtrip.



Guuuuud vad trött jag är. Känns som denna dag varit hur lång som helst! Men roligt har jag minst sagt haft det.

Berättar mer om dagen imorgon. Måste få min min sömn nu, ligger minus på sömnkontot.

Tisdag.



Tänk vad roligt det hade varit att fara på roadtrip med sin fästman, bästa vän och vovve...

... tur för mig att det är exakt vad jag ska göra idag. Nu bär det av, woop woop!

Nya löparskor!



Har äntligen köpt ett par riktiga löparskor!! Asics gt 2160 heter dom, för de som undrar. Tydligen är det sveriges mest sålda, och även i världens säljer den rusktigt bra (läste jag på nätet). Priset ligger vanligtvis på 1600:- men kostade nu 999:- pga. färgen... haha! Hade tydligen kommit ett par nya med andra färger så de rosa hade sänkt pris. Men jag har mer än gärna rosa skor, har trots allt lite rosa på ett par av mina träningsbyxor och på min sport-bh. Så dessa fick det bli! 

Ska bli riktigt kul och intressant att börja gå i dessa skor. Kommer inte springa till en början med tanke på mitt knä. Gjorde ju 2 operationer förra året och tanken nu är att träna upp hela mitt vänstra ben på riktigt. Det är det enda som kan hjälpa i nuläget. Träningträningträning. Har verkligen inte alls samma styrka i vänster ben som i höger, inte så kontigt med tanke på att jag gick på kryckor i ca 8 månader. Att menisken då och då hakar fast sig är allt annat än skönt. Senaste igår kom något i kläm. Då spelar det ingen roll vad jag gör, det klickar/hoppar tillbaka av sig själv men med träning hoppas jag kunna förbättra mitt knä.

Jag vet att mitt knä aldrig kommer bli som förut, dvs. bra. Min menisk är fortfarande trasig och jag brosket under knäskålen har börjat försvinna redan förra året vilket inte är bra. Men det som hänt går inte ångra, nu är det som det är och även om knät inte kan bli "lagat" så ska jag i alla fall försöka förebygga att det blir ännu sämre än vad det redan är. Så ett par löparskor var mer än välbehövligt! 

Ja... givetvis deppar jag ibland över att inte kunna göra alla saker (tex. springa, vara med i kurragömma med dunk på midsommarafton mm.) men det hade kunnat vara så mycket värre. Herregud, jag har två ben som jag kan gå på. Smärtan som kommer då och då kommer jag få leva med och det har jag accepterat. Kan ju inte gå runt och vara ledsen för det hela livet. Även om läkarna gjorde många fel och missar. Man får försöka tänka positivt och göra det bästa av situationen som den är just nu. :)

Om en liten stund ska jag ut och provgå i mina nya fina skor!

Måndag.



Började denna vecka med en morgonpromenad med Otis. Härligt, även om jag var ganska trött. När vi kom in hade jag en hund som var pigg trots promenaden, så det var bara att aktivera honom. Men nu tuggar han på ett ben som han har full koncentration på, haha. 

Medans han ligger här nedanför under skrivbordet ska jag äta frukost och se TRUE BLOOD!! Galet att det är 5:e säsongen som drar igång. Har väntat ända sedan september att denna säsong ska börja, så äntligen!

Instagram.



Ni har väl inte missat att ni hittar mig på instagram@micaelaak.

You got a fast car, I want a ticket to anywhere.



Igår sålde Petter sin bil!! Wohoo :) Så redan idag ska vi fara och kolla på en. Vi ska ha en bil med kombi så Otis kan sitta där i en bur. Känns fel att säga vi då det är Petter som ska köpa en... men jag anser att på ett sätt är det våran bil. Eftersom jag inte har körkort och förmodligen inte kommer ha det inom de närmsta åren (kanske aldrig någonsin) åker jag alltid med som passagerare, haha. 

Men det är ju ofta vi åker någonstans tillsammans. Middagar, Åsele, IKEA i sundsvall, födelsedagar, Skellefteå. Allt sådant åker vi tillsammans till. I sommar kommer vi dessutom bila ner till Norge och förhoppningsvis ett stopp i Göteborg innan det! 

Nä nu ska jag sluta babbla som vanligt. Dags att fara för att kolla på en bil.

Stranden.







Tre bilder från stranden. Åh vad jag längtar tillbaka!

Lördag.



Rätt sliten efter 24 timmar på jobbet. Men kom hem för 2 timmar sedan till världens gladaste hund! Har varit ute på morgonpromenaden och nu ska jag börja kika på en film såhär på morgonkvisten. Vädret är ju inte det vackraste idag...

Fredag.





Från och med denna sekund och 24 timmar framåt blir det jobb för min del.
Hoppas ni alla får en underbar fredag. 

Balkongfint.





Jag och Petter ska fara iväg på lite shopping. Vi tar med oss Otis så vi kan gå med honom i skogen också. Roligare för honom att få vara skogen än att vara hemma själv. Vad vi ska shoppa? Blommlådor/krukor och blommor till balkongen! Vi har ingenting där nu så tänkte göra lite sommarfint. Vi ska även köpa konstgräs som vi kan lägga på balkongen eftersom det är mycket finare och mysigare än grå betong.

Torsdag.



En första blick på mina solglasögon som jag köpte på Mallorca. Riktigt nöjd! Köpte ett till par... men dom får ni se en annan dag.

Om cirka en timme ska jag börja röra mig mot centrum. Ska möta upp Anna i parken för en picknick, så mysigt!! Hoppas bara alla molnen som rullat in hinner rulla iväg från Umeå. Vill ha solsken och värme! I värsta fall får man väl klä sig extra varmt. :)

I'll be there in a heartbeat.



En liten titt på linnet jag har på mig idag. Köpte det på Mallorca för ca. en hundralapp.

Fast kyligt är det ute, även regnet har kommit på besök. Så både kofta och jacka åker på! Om en liten stund ska vi brumma iväg till Petters pappa där vi är bjudna på middag. Mysigt! Efter det ska vi storhandla, vi har ju båda varit borta så nu behövs ett besök på ica maxi.

The biggest adventure you can take is to live the life of your dreams.









Här kommer första gänget med bilder från Mallorca!

Onsdag.



Hade på mig mina träningsbyxor hela gårdagen. Morgon till kväll. Jäkligt skönt.

Eftersom det blir några promenader per dag med Otis är det skönt att gå i träningsbyxorna. Cyklade till Emelie. Vi gick en promenad tillsammans. Gick och solade. Sprang upp och ner i tvättis hela kvällen. Med andra ord satt jag knappt ner på hela dagen.
När jag väl placerade rumpan i soffan kl 23 var det SÅ välförtjänt. Började då skriva en lista (haha ja jag skriver listor dagligen) om vad jag ska göra innan sommaren är slut. Roligt att planera lite samt att få lite inspiration de dagar man inte vet vad man ska hitta på! 

Nu ska jag försöka underhålla skrutten så jag sedan kan få dricka min hallon och banansmoothie i lugn och ro. ;)

Min bästa är hemma!



Fattar inte att Emelie har bott i Luleå 1,5 år. Fattar inte att jag klarat mig utan henne.

Men äntligen, ÄNTLIGEN, är min pärla tillbaka i staden där hon hör hemma (enligt mig i alla fall, haha). Kändes helt sjukt att kunna prata i telefon på förmiddagen och säga "ska vi ta en promenad?" Fort var det gjort. Hoppade på cykeln och 5 minuter senare var jag hos henne. Haha åh vilken glädje!! Att jag dessutom ska få rå om henne (okej Amanda, vi kan ha delad vårdnad...) hela sommaren är kung!
Håller tummarna att det blir ända fram till jul. Men just nu ser jag fram mot en kanonsommar!

Nyfikenhet.



Såhär ser det ofta ut när jag ska fota något, haha.

Hade lagt mobilväskan på tv-bänken som är ganska låg och Otis kan utan svårigheter lägga huvudet på den. Satte mig på golvet och började fota. Nyfiken som han är vill han alltid vara med - vars man än går. Så det är inte lätt alla gånger att ta bilder utan att han också fastnar på bilden. Kan bli ganska roliga kort utav det! ;)

It is never too late to be what you might have been.



Bild från en dag vid poolen.

Sådan muggar fanns att köpa på en market som låg på hotellet. Fylld med jordgubbar, ananas, vindruvor och längst ner inte mindre än kiwi. Så himla gott! Precis vad man vill ha när man ligger vid poolen. Önksar jag hade en nu... men man kan alltid göra en egen!

I still got time, I still got faith.


Today's.

Jobb hela dagen lång men direkt jag kom hem gick jag på en promenad med mina två älsklingar. Vi gick förbi vår förra lägenhet eftersom Petter skulle hämta sin cykel (!!) som har stått där sedan ett år tillbaka. Sjukt. Traskade sedan hemåt och åt god middag i form av lax.

Måndag.




Dags för jobb.

Mallorca.



En liten bild tagen på Mallorca.

Har nu lagt in alla bilder som jag tog på resan. Arbetsledaren tog även några kort så får se när jag får dom. Dock tog jag inte så jättemånga bilder eftersom jag var där med jobbet. Men några fina bilder hann det bli. Kommer visa till veckan lite allt eftersom! 

Ska snart mysa ner mig i soffan och invänta BB-finalen. Vem tror ni vinner? Jag hoppas Hanna!

Från en sak till en annan som jag stör mig sjukt mycket på - mitt högra öga. Igår eftermiddag kändes det som att jag fick något skräp eller liknade i ögat. Sköljde, kollade och försökte med alla medel få ut skräpet. Problemet var bara att det inte verkade vara något? Tänkte att det går väl över. Nä. Skavde som tusan men sent på kvällen blev det lite bättre. Tilläggas kan också att jag sedan dess varit täppt i högra näsborren. Imorse när jag vaknade gjorde det inte ont längre men huden runt ögat var väldigt svullet. Dock gick det tills sig en del under dagen. Men nu i eftermiddags kom den där skavande känslan igen. Känns precis som det är något i ögat!! Skitobehagligt ju. Huden under ögat (vad det nu tusan heter, motsatsen till ögonlocket.. haha. Typ ögonpåsarna ;) ) kan vara boven. Ser ut som det är ett streck på ca en cm men det är inget skräp, det är liksom i själva huden. Kan det ha varit något som rispat där men att jag sedan fick ut det? Hela grejen med ögat hände när jag var ute med Otis och igår blåste det och regnade som tusan.. ont gör det än och jag börjar bli less. Ville bara dela med mig, haha.

Söndag.



Underbart att ha oss alla 3 samlade igen här hemma. Petter kom hem från utlandet för några timmar sedan så efter en brakfrukost la han sig för att sova. Ska väcka honom om en stund. Då tar vi bilen ut till skogen för att släppa lös Otis och gå promenad. Härligt!

Hemma från Mallorca!



Så jäkla dunderbra min senaste vecka har varit!! Även om jag varit på Mallorca för att arbeta och därmed inte fått många lediga stunder har jag njutit av att få chansen. Chansen att åka bort en vecka från kalla Sverige. Fantastiskt! Ska absolut dela med mig av bilder men det blir lite senare... somnade inte förrän 04. Planet var 5 timmar försenat och det är få gånger tidigare jag varit så less. 

Den känslan försvann dock när jag möttes av min älskade vovve på flygplatsen!! :) Så underbart att ha ett litet (stort) yrväder som blir så glad att han inte vet vars han ska ta vägen. Petter är också utomlands men kommer hem imorgon så Otis har varit hos min pappa. Åh vad glad han (och jag såklart) ska bli imorgon då vi alla tre är samlade här hemma igen. Kärlek. 

RSS 2.0