Lördag.



Sista dagen på månaden är här. I kalendern står det att det är valborg. Tjohoooo! De flesta verkar ska grilla, umgås, titta på majbrasor, spela spel, dansa, vara ute eller bara fira valborg helt enkelt. Själv håller jag på att göra mig klar i skrivande stund. Sitter framför spegeln och sminkar mig för att vara exakt. Snart åker även nagellacket på!

Jag & Petter ska till några vänner där vi börjar kvällen med att äta middag tillsammans. Får se vad vi hittar på sedan. Det blir i alla fall ingen sen kväll för min del eftersom jag börjar jobba klockan 07 imorgon.

Hoppas ni får en fin och mysig valborgs! 

Grillat.


Igår blev vi bjudna på grillat kött, potatisgratäng och sallad till middag. Hur gott som helst! Att vi dessutom satt i ett rum som har inglasning gjorde det hela underbart. Att se ut över landet är en mysig känsla. Under kvällen tittade vi på 'så ska det låta' och 'talang 2011'. Givetvis såg vi även på 'big brother' men efter det besökte jag John Blund. Var så himla trött, härdade mig genom BB bara för att jag så gärna ville se det.. haha.

Idag steg vi upp vid 09.30 så då var jag utvilad. Skönt! Efter frukosten besökte vi 'Häggströms Modehus'. Låter som en pytteliten butik mitt ute på landet. Att den ligger på lander är väl ganska riktigt men det är en stor butik med massa fina kläder! Dom har flera varumärken, sök på google så hittar ni butiken. Köpte mig faktiskt lite saker när vi var där! Ni får se det senare.

Hemma igen.

Tjollahopp!
För några minuter sedan tog vi ett kliv in genom dörren. Jag & Petter spenderade gårdagen plus halva denna dag ute på landet hos hans mamma. Alltid lika mysigt! Ska landa lite, packa upp, föra över bilder osv. Hörs om en liten stund.

Bye!

Om bara någon minut ska jag och Petter fara iväg så har lite bråttom! Som vanligt, suck. Hatar att stressa men ändå gör jag det ofta. Nog om det. Vi ska till hans mamma som bor några mil utanför stan. Hörde talas om att det blir grillat till middag. Smaskens! Stannar där tills imorgon så vi hörs inte förrän då. Tänkte lägga upp några tidsinställda men hinner inte det, tyvärr.


Ha en fin fredag mina fina! 


 


Bröllop.






Har suttit bänkad framför tvn och tittat på bröllopet. Så fint! Fick lite rysningar några gånger. För att inte tala om klänningen, otroligt vacker! Sedan alla människor.. galet mycket folk.

Friday.


Hej allihopa!

Nu är jag hemma från jobbet. Skönt att bara jobba förmiddag på en fredag, då får man tidig helg. Fast sedan jobbar jag söndag 07-16. Blir nog bra det. Solen skiner idag så var härligt att cykla! Fast jag tar nog tillbaka det där.. det blåste så himla mycket. Nä ska inte klaga.

Hoppas ni alla har haft en fin dag än så länge!

Fredag.


Friday, I'm in love!

Hoppas ni alla har sussat sött under natten och haft fina drömmar. Nu cyklar jag iväg till jobbet men vi hörs när jag slutar. PUSS!

Arg tjej!

Bild från idag.

Nu är jag inte att leka med!! Lite (okej, ganska mycket) irriterad på mitt hår! Haha vad töntigt det där lät.. men det är sant. För snart 3 år sedan hade jag nästan lika långt hår som jag har nu men klippte då av det till just nedanför axlarna. Nu är det lika långt igen och jag är SÅ nära på att hämta saxen i köket! Skulle inte klippa det själv men vill bara bort med skiten. Det torkar aldrig när jag duschat, blir tjorvigt direkt och kan inte ens ha en svans. BLÄ!

Tack, nu har jag fått ur lite av min ilska! Plus att jag stod och svor åt mitt hår när jag försökte borsta ut det, haha. Beslutsångest. Klippa eller inte klippa? Det är frågan.

Melon & ananas.


Satt ute på balkongen i någon halvtimme under eftermiddagen. Drack ramlösa med ananas smak och åt melonbitar. Men jag ska inte leka sommar riktigt än.. var tvungen att gå in efter ett tag eftersom värmen inte riktigt har hittat hit. ÄN. Snart så!

James Durbin.



Precis som varje år följer jag även detta år 'American Idol'. Ända sedan James Durbin gjorde sin första audition förstod jag att killen är grym på att sjunga! Hans närvaro på scen, hans röst, hans utstrålning, hans humor, hans känsliga sida - hela han är så duktig! Att se en stjärna födas är fantastiskt.

James har även Asbergers och Tourettes. Inte för att det spelar någon roll men det gör honom ännu mer utav en inspirationskälla för många människor. Han visar att ingenting är omöjligt och att bara du vågar kasta dig ut kan du gå hur långt som helst. När han sjunger försvinner även hans Tourettes. Han går in i sin värld och sjunger från någon plats som inte finns på denna jord. Magiskt är ordet.

Från början sa jag att denna kille kommer vinna. Nu är dom endast 6 stycken kvar. Min magkänsla kanske har rätt.

Lunchdejt.


Fick besök av Johanna som kom hit och åt lunch tillsammans med mig. Nicesurprise!

Yesterday.


Honungsmelon. Vindruvor. Jordgubbar.

Tror inte det kan bli en så mycket bättre blandning. Detta är vad jag & Johanna åt igår, hur gott som helst!!

Onsdagsmys.


Fredagsmys är ju som vi alla vet på fredagar men jag och kära Johanna smystartade med lite onsdagsmys. Har varit hos henne hela kvällen vilket som alltid bestod av prat, en massa skratt och även hicka. Haha! Dessutom åt vi något riktigt gott, ni får se vad i nästa inlägg. ; )

Ramlösa.


SÅ FRUKTANSVÄRT GOOOOOOOOOD! Alla (okej, många i alla fall) har pratat om hur god denna ramlösa med smak av ananas är men jag har inte smakat den förrän idag. Äntligen förstår jag hur underbart god den är, och varför alla pratar om den. Haha! Beroendeframkallande. Jag är ingen som brukar dricka loka eller ramlösa egentligen. Föredrar fanta eller festis men när loka kom med vattenmelon och nu ramlösa med ananas har jag fått två nya favoriter. Tänk er att ha dom smakerna med sig i parken, stranden eller varför inte bara på balkongen i sommar? Lovely.

Hej förresten! ; ) Kom nyss hem från jobbet.

I denna stund.


NU: Möta upp Johannie och cykla till jobbet.

In the sun.



Visst är det typiskt att moln ska börja komma precis när man har satt sig på balkongen? Just my luck! Här har jag väntat på att solen ska komma till balkongen och när den väl har kikat fram längs huskanten börjar molnen rulla in. Ska väl inte klaga, ska ändå snart till jobbet.

Onsdag.


Måste hålla med mig själv att jag är lite småtokig. Stiger upp ur sängen kl 07.50 när jag egentligen kan sova hela förmiddagen, haha. Å andra sidan är jag en morgonmänniska. Är mycket piggare om jag stiger upp tidigt än om jag sover bort hela dagen. Dessutom behöver jag ta det lugnt på morgonen. Vill känna att jag har tid till allting utan att behöva stressa (som jag ändå brukar göra i slutet trots att jag haft flera timmar på mig).

Nog om det. Nu blir det frukost! Ska även se några avsnitt av alla serier jag följer, perfekt morgonmys. Har några timmar kvar innan solen kommer på balkongen.

Soffhäng.


I afton har jag städat lite i lägenheten. Det vanliga, dammsuga, dammtorka, toan osv. Haha intressant, eller hur! Skämt åt sido. Resten av kvällen ska jag parkera min rumpa i soffan. TV-mys med min bästa!

Summer.


Här om dagen hämtade jag upp denna kartong från källaren. Kan tala om att jag faktiskt hade glömt en hel del av plaggen som låg där, haha. Shorts, linnen, klänningar m.m använder jag ju inte på vintern. Eller, där blev det lite fel.. klart jag använder det men då är det mest baslinnen, klänning/topp som man har till leggings och sådant. Ni fattar nog hur jag menar.

Svårare var det när jag skulle packa ner vinterkläder. Vinterjackor, mössor och vantar var ganska självklart men hur många plagg har man egentligen som man bara använder på vintern? Koftor och stickade tröjor tänkte jag först men ändrade mig i nästa sekund. Det är ju perfekt att dra på sig en mysig kofta på sommarkvällarna. Slutsats av detta? För mycket kläder var första tanken men insåg att det nog snarare handlar om att jag behöver mer garderober! ; )

Gubbar!


När jag kom hem från jobbet väntade Johanna utanför huset. Finbesök! Lagade lunch och sedan smaskade vi på jordgubbar (!!). Hur gott som helst, för att inte tala om sommarkänsla. Så hängde med henne hela eftermiddagen vilket alltid är lika trevligt.

Vår.


Dessa kläder bar jag i lördags. Underbart att man kan börja ha sommarkläder!!

Jobbet.


Önskar att vädret idag var som på denna bild ovan, den togs i lördags. Har tydligen regnat under natten så ber till vädergudarna att det regnat klart för idag. Hoppas det spricker upp och blir soooool! Eftersom jag bara jobbar 09-12 idag. På tal om jobb så ska jag fara dit om några minuter. Hörs senare!

Tisdag.


God morgon från soffan!

Back from work.


Sådär ja! Första inskolningen är avklarad på mitt nya jobb. Känns riktigt bra.

Den bästa känslan är då jag inser att allting ordnar sig. Livet har både mot och medgångar - det gäller bara att se solen i regndropparna.

Lillebrors födelsedag.


Kom nyss hem från min pappa där vi firade min lillebror som fyllde hela 15 år! Jag har ju även en till bror som är yngst av oss alla, han är 13 år. Kan inte förstå att min äldsta lillebror är 15 år.. känns ju som att jag var det igår?! För första gången känner jag mig gammal. Haha! Men det är kul att dom börjar bli äldre!

Nu är planen att äta middag, byta kläder och sedan trampa iväg på cykeln. Ska iväg till mitt nya jobb på min första inskolning! Kommer bli spännande. Är lite nervös men på ett bra sätt. Önska mig lycka till!

Kalas idag!



Nu sticker jag och Petter iväg till min pappa som bor en bit utanför stan. Min lillebror fyller nämligen år idag!

Måndag.


God morgon! 

Har sovit som en stock på morgonsidan men desto sämre var det att försöka sova. Somnade inte förrän klockan visade 04.. fy. La mig i sängen vid 23.30 men lyckades inte ta ett besök hos John Blund. Var alldeles för pigg! Vaknade i alla fall för en liten stund sedan och är mot förmodan pigg trots bara 5 timmars sömn.
Nu ska jag göra frukost och se ett avsnitt av 'Vampire Diaries'!

Balkongen.


Denna vår och sommar är min första i denna lägenhet. Petter flyttade in här i februari -10 men jag flyttade inte hit förrän i september -10 så sommaren var precis slut. Under vintern har snön legat ända upp till räcket men äntligen är den borta plus att värmen börjar komma så man kan sitta ute. Vår balkong är ändå hyffsat stor, lagom skulle jag säga. Problemet är bara att vi inte har haft något att ha där.. fram till idag! Eller igår vid närmare eftertanke. När vi igår var hos mamma och K-P på middag fick vi mattan och blommorna som ni ser på bilden. Blev väldigt glad! Mattan passade perfekt och blommorna lika så.

Idag bestämde jag och Petter oss för att ta en liten tripp på olika varuhus. Väl inne på jysk hittade vi bordet och stolarna som ni ser här ovan. Gissa vad hela kalaset gick på?! Endast 538:-! Då har jag även räknat in de två stolsdynorna som vi också köpte på jysk.

Äntligen kan man sitta ute på balkongen. Längtar tills vi ska köpa blommlådor, lyktor m.m! Kommer bli supermysigt.

Fika.




Tidigare idag blev vi bjudna på fika hos mamma och K-P. Saft och bullar - vilken sommarkänsla!

Söndag.


Hallå där!

Tro inte att jag glömt bort varken er eller bloggen. Dagen har vartit underbart fin. Strålande sol. Härligt humör. Hela förmiddagen gick åt till att tvätta vilket behövdes, men nu hänger allt på tork så det är skönt. Nu ska jag snart börja göra middag, vi hörs lite senare!

Påskafton.



Eftersom mamma och dom åt påskmiddag igår gjorde vi det enkelt idag genom att äta pizza till middag. Jag & Petter for dit en snabbis för middag, trevligt sällskap och kul att komma ut en sväng. Alltid mysigt att vara med familjen! Nu sitter jag och min käresta med våra arslen bänkade i soffan. Myskväll står på schemat!

Glad påsk förresten! ♥

Twister.


För första gången i år satt jag idag på kajen med en isglass. GÖTT!

Lördag.



Tjabba tjena!


Blev väckt av att mobilen ringde imorse, jobbet. Jobbade 07-12 idag men det var väldigt skönt att cykla i detta fantastiska väder! Har varit över 15 plusgrader. Äntligen börjar det kännas som att vi går från vår till sommar! Haha nästan i alla fall.. än så länge är det vår.

Shrek.


Efter att ha sett talang slog jag och Petter igång 'Shrek Forever After'. Han har jour denna vecka, tror ni inte att det ringer på hans jobbtelefon när filmen varit igång i 10 minuter? Haha snacka om typiskt! Hoppas bara det inte tar så lång tid.. men ska slå igång ett avsnitt av 'American Idol' medans jag väntar.

Hoppas ni alla har en fin låååååångfredag!

Påskägg.


Här ser ni påskägget som jag fick igår. Verkligen min stil, mamma vet vad jag gillar! Hihi.

Vattenmelon.


Hallelujah! Magsjukan verkar försvinna.

Senaste jag spydde var igår efter middagen, dvs vid 18-tiden. Är mycket piggare idag och känner mig inte lika sjuk. Har mått illa lite från och till och har fortfarande lite frossa men är absolut på bättringsvägen! Dock smittar jag väl fortfarande så både jag och Petter sitter inne hela påskhelgen.. i alla fall idag och imorgon. Kanske blir en tripp till stan eller så imorgon, det återstår att se.

Petter var i alla fall gullig som kom hem med vattenmelon idag. GÖTT!

Tulpaner.


Dessa underbart fina tulpaner fick jag av mamma och K-P igår. Älskar färgen!

3 år.



-08



-09

-10

Gissa vad det är för dag idag? Förutom långfredag, haha. Min blogg firar 3 år!! Hur galet är inte det. Kan inte förstå att jag skrivit här i hela 3 år. Tiden går snabbt, ibland alldeles för snabbt. Gjorde 3 stycken collage här ovanför. Lite kul att se hur mycket som har förändrats. Både positivt och negativt!

Vem hade kunnat ana att så mycket kunde hända på 3 år? Flyttat hemifrån. Fyttat till en annan stad. Bott med en tjejkompis. Bor nu med min pojkvän. Vi har varit tillsammans sedan september -08 och håller fortfarande ihop. Nya vänner har blivit funna. Gamla har trillat bort, men dom närmaste finns alltid kvar. Fått min diagnos som gjort att jag kunnat börja leva på riktigt. Fått en fast tjänst som personlig assistent plus att jag jobbar på hemtjänsten. Tjänar mina egna pengar. Ser livet på ett annat sätt än för 3 år sedan.

Livet har bara blivit bättre. Ska bli intressant att se vad som kommer att hända de 3 kommande åren. Jag hoppas ni vill fortsätta följa mig på min resa genom livet. Tack alla ni som kommenterar, uppskattar det jag skriver och berömmer mig varje dag. Det är ni som får mig att fortsätta. Tack! ♥

Långfredag.


Hur har ni sovit inatt? Förhoppningsvis bra! Själv har jag sovit riktigt hårt. Sov i nästan 12 timmar.. men det behövdes nog för att bli av med magsjukan lite. Mår fortfarande illa, har frossa och känner mig allmänt sjuk men ska försöka äta lite frukost nu. Hoppas den vill stanna kvar i magen.

Påsk.


Mamma åkte ner hit till Umeå nu ikväll. Hennes karl bor nämligen här förstår ni. Hon stannar nog ända till på måndag vilket jag hoppas eftersom jag inte kan umgås med dom nu pga magsjuka. Dom plingade i alla fall nyss på vår dörr och hade med sig både en bukett med blommor samt ett påskägg! ♥ Blev verkligen glad! Speciellt när man ligger i soffan hela dagen för att man har magsjuka blir man extra glad över ett sådant fint besök.

Visar bilder på tulpanerna och påskägget imorgon.

Baksida.


Kände mig tvungen att visa er baksidan av min nya topp. Framsidan är fantastisk men baksidan lika så.

Väntar bara.


Väntar på bättre tider. Haha, faktiskt så är det nog sant. Trodde jag skulle klara mig från all magsjuka som dom flesta verkar ha drabbats av under vintern, men icket. Har i alla fall inte spytt sedan morgonen så nu hoppas jag det var sista gången och att det börjar vända.. peppar peppar!

Att Petter inte fått magsjuka ännu är ett under. Fast å andra sidan brukar han klara sig rätt bra från att bli förkyld och sådant. Vi håller avstånd från varandra. Vändrar hela tiden, städar toan flera gånger per dag, byter handdukar och tvättar händerna 5284938 gånger.

Monki.


Bättre sent än aldrig. Här är mina nya topp som är köpt på monki! Helt underbar.

Torsdag.

Mornin' people!

 

Tack gode gud för att jag har fått sovit i princip hela natten med ett undantag vid 03-tiden då jag var tvungen att spy.. mindre läckert. Vaknade för bara en liten stund sedan så nu är planen att äta frukost och se någon film. Min supersambo for på ica igår för att köpa saker som jag kunde äta. Bland annat blåbärssoppa så det tänkte jag äta nu. Han är allt bra han, min Petter.


Blä för magsjuka.


En bild som togs på kajen för ungefär ett år sedan. Längtar tills man kan sitta där igen. Höra vattnet, känna solens värme och njuta av att sommaren är på väg. En dag som denna längtar man speciellt till det. Har spytt ett x antal gånger idag och mår inte alls bra. Magsjuka är verkligen inte kul! Ska sova snart. Det är i princip det enda som hjälper.

Hoppas ni har en bättre kväll än mig kära ni. ♥

OTH & GLEE.

 

 


One Tree Hill och Glee har båda haft ett uppehåll mitt i säsongen men lyckligtvis började båda serierna om igen igår. Kunde inte varit mer passande att ha två nya avsnitt av sina favoritserier då man ligger hemma och är sjuk. Det enda man orkar är att vila.

Tips tack!


Tänkte höra med er som läser min blogg om ni har några tips när det gäller magsjuka. Speciellt vad man borde äta eller inte äta för att bli frisk så snabbt som möjligt? Blåbärssoppa är väl bra? Coca Cola då, bra eller dåligt? Kom med alla tips ni har, dom tas emot med en varm famn!

Tidning.


Tur att jag har en skvallertidning som ligger här hemma i skåpet som ännu inte blivit läst. I brist på annat att göra när man har magsjuka.

Magsjuka.

Fy fasen vilken morgon!! Igår började magsjuka gå på jobbet. Tror ni inte att typ alla blivit smittade? Givetvis skulle även jag åka på en släng av magsjuka.. har spytt nu på morgonen. Har frossa och känner mig svag. Ska vila nu, vi hörs senare.

Milestone.

Så in i helvete jävla bra jag är. Fy och fan vad härligt. Ja, idag får man svära. Denna dag har bara varit helt fantastisk från början till slut. Att inte behöva känna en enda uns av oro, stress, rastlöshet eller dåligheter.

Jag blev väckt av jobbet 06.50 som frågade om jag kunde jobba 07-12 på min lediga dag. Tackade ja.
Åt glass, maränger och chockladsås med en utav mina närmsta vänner.
Cyklade i solskenet.
Min sambo lagade middag så jag fick komma till ett dukat bord och färdig mat.
Slappade lite tillsammans med Johanna efter hon slutat jobbet.

Förut hade jag sovit bort förmiddagen. Suttit vid datorn allt för länge. Inte orkat vara med någon vän. Varit stressad 99,9% av dagen. Tänkt på allt jag "måste göra". Virrat runt för att sedan vara helt slut. Idag är första gången på riktigt länge som jag känner.. jag vet inte riktigt vilket ord jag ska använda. Lycklig på riktigt tror jag. Skillnaden är bara att jag inser att jag är så jävla lycklig. Visst, jag dammsugade, bäddade och diskade på eftermiddagen men inte för att jag "måste" utan helt enkelt för att jag hade lust att göra fint. Då slipper jag göra det senare. Skillnaden mellan den gamla Mickan och den nya? Mitt nya jag tar tag i saker. Vågar mer. Lever livet.
Imorgon kanske är sämre, kanske bättre. Allt jag vet i denna stund är att jag är så fruktansvärt glad. Värmen och glädjen känns ända in i själen, ända in i hjärtat. Om alla år jag har kämpat var för denna dag var det verkligen värt det. Ärligt. Det var värt det. Johanna sa idag "efter regn kommer solsken". Hur många gånger man än har hört det har jag aldrig riktigt kunnat lita på det, för det har alltid varit det ena efter det andra. Givetvis består livet av både med och motgångar men det är inte förrän idag jag inser att allting löser sig. Hur jävligt det än kan vara kommer en bättre idag. Idag är min dag.

Frågan är varför just idag skulle komma att bli en utav de mest underbara dagar i mitt liv. Troligtvis för att jag inser hur mycket jag har att glädjas åt. Flyttat hemifrån när jag var 18 år. Bodde med en tjejkompis 1 år. Blev sambo med min pojkvän för drygt 6 månader sedan. Flyttade till en annan stad första gången jag flyttade hemifrån. Har lyckats haft 4 jobb under mitt 20-åriga liv. Gick om 8an men fortsatte kämpa på. Slutade gymnasiet under hösterminen i 3an. Fick min diagnos ADD i höstas. Började äta medicin. Mådde skit, för att sedan må mycket bättre. Sedan alla mina vänner, släkt och familj. Finns inte ord.

När jag nu har skrivit allt detta har jag faktiskt kommit fram till en viktig sak. Vill ni veta vad som är den verkliga skillnaden? Jag har utvecklats. Jag har alltid varit smart, kreativ, öppen och ödmjuk men det räcker tyvärr inte verkligheten. Hemligheten heter mod. Istället för att låta folk trampa på mig, köra över mig eller bara se på har jag tagit tag i saker. I flera år flöt jag bara på längs livets gång för det var det enda jag kunde göra. Aldrig förstod jag varför jag inte klarade saker. Varför jag alltif låg efter i skolan. Varför jag var trött. Varför jag var stressad. Förut var jag, idag lever jag. Det är skillnaden. Man måste våga för att vinna, äntligen var det min tur att vinna. Jag vann allt jag någonsin bara tidigare drömt om. Känslan av att jag duger. Till alla er där ute vill jag säga samma sak - ni duger precis som ni är!! Det spelar ingen roll vilken ålder ni är, vilket land ni kommer från, vilket kön ni är, vilken sexuell läggning ni har, vilken vikt eller längd ni har, vilken diagnos eller inte ni har. Ni duger alla precis som ni är just nu. Vars ni än är i livet har ni klarat er såhär långt. Det gäller bara att aldrig ge upp. Ibland orkar man inte, och då får man har någon som bär en på sina axlar. Tacksamheten att jag hade min mamma hela min uppväxt tog mig genom alla dagar då jag inte orkade. Hon orkade åt mig. Idag orkar jag själv, på egen hand.

För bara en månad sedan fick jag mitt nuvarande jobb, gissa vad som hände idag? Fick äntligen besked om ett jobb som jag var på intervju på för ett tag sedan. Jag fick det!!! Hur underbart är inte det. Att det dessutom är en fast tjänst är ju bara helt galet. Jag sa ju det, allting ordnar sig. Förr eller senare, jag lovar. Jag är ett levande exempel.

Love.


Bara lite klotter som jag gjorde under min tid på sjukhuset.
Slapp kväll. Blir nog lite tv eller film.

Jobbat klart.


Kom hem från jobbet för en liten stund sedan. Ska hoppa in i duschen! Man känner sig inte så fräsch, haha.

Tisdag.


Glöm att jag igår skrev att jag skulle vara ledig idag. Jobbet ringde 06.50 och frågade om jag kunde jobba idag.. tackade ja! Haha jag som skulle sova länge. Tur att jag la mig i hyffsat god tid igår i alla fall. Egentligen börjar man oftast 07 men eftersom jag blev inringd 10 minuter innan ska jag vara på jobbet vid 07.30. Ska bara äta upp min frukost och borsta tänderna innan jag far.

Jobbar till 12.00 så det är ändå skönt. Hoppas ni får en fin förmiddag! Vi hörs senare.

Sovtajm.


Gokväll'n!

Jag har precis kikat klart på Big Brother och innan satt jag bänkad framför En Unge I Minuten som varje måndag. Helt klart ett utav de bästa programmen på tv! Imorgon är jag ledig men hade tänkt checka ut redan nu. Är så himla trött efter denna dag så lite (läs: mycket) sömn kommer inte sitta fel.

Natti natti! 

Måndagskväll.


Hallå mina fina!

Sedan jag slutade jobbet klockan 17.00 har jag hunnit hem, farit och handlat, diskat, ätit middag samt varit på två gym. Har dock inte tränat två gånger på två olika gym, haha! Det är för att jag ska byta gym, men det blir inte förrän i sommar. Känns inte som jag ens behöver träna dagarna då jag jobbar, jag får nog träning av att cykla hela dagarna mellan alla brukare. Har tusan träningsvärk i rumpan idag! Bra motion. ; )

Loka.


Har ni smakat loka med den nya smaken vattenmelon (citron)? Provade den för några veckor sedan och jag lovar er, man blir beroende! Jag brukar aldrig dricka ramlösa eller loka men sedan jag drack denna smak vill jag inte ha något annat. Galet god!

Vårsol.


Fotade denna bild igår under mitt jobbpass. Solen bländade mig så såg egentligen inte vad jag fotade riktigt eller hur det blev.

Måndag.


Mornin' boys & girls!

Börjar denna måndag med jobb 07.30-17.00. Kommer upp några tidsinställda inlägg under dagen så helt utan updates blir ni i alla fall inte.

Sun-day.


Myser med min underbara sambo ikväll. Just nu ser vi på BB och han håller på göra lite kvällsfika till oss. Love!


TV.


Tre fina.



 

Hittade dessa 3 brudar som hade fastnat på bilder tagna med min webbkamera. Tagna i fredags, som för övrigt var kung!


Borta bra men hemma bäst.


Tog bilden alldeles nyss när jag var på väg hem från jobbet.

Kom hem till läggan för bara en liten stund sedan, skönt! På eftermiddagen har det blåst som tusan här i Umeå. Jobbar ju på hemtjänsten och jag cyklar mellan alla ställen så det blir många cykelturer per dag. Inte lika kul när det är motvind, känns som man står stilla. Haha! Ska slänga mig i soffan en stund nu, måste hämta lite ork innan middagen.

Söndag.



God morgon!

Idag började jag jobba klockan 07 men detta är ett tidsinställt inlägg som jag skrev redan igår på kvällen. Var förmodligen trött imorse så blev bara att dra på sig kläderna, äta frukost och sedan knalla iväg till jobbet. Hoppas ni får en fin dag gott folk!

Trerätters.






Förrätt - Avokado med salt, peppar och citronsaft. Halloumi.
Varmrätt - Vitlökskroketter, lövbiff, vitlöksbröd och champinjoner med tomat och vitlök.
Efterrätt - Marängssviss.

Tidigare idag gick jag och handlade allt ovan. Lagade både förrätt, varmrätt och efterrätt åt mig och Petter. Allting blev faktiskt supergott! Kul att överraska min man, hihi. Nu ska jag fortsätta se en film som vi kikar på. Sängdags är det snart också eftersom jag ska upp och jobba imorgon.

Powernap.


En utav de få bilder som togs på mig igår. Suddig som attan blev den men äh, bättre än ingen bild alls.

För ovanlighetens skull har jag faktiskt nyss vaknat upp ur en powernap. Brukar aldrig vila eller sova mitt på dagen.. förutom idag, haha. Var så himla trött så jag sov verkligen som en liten gris. Petter ligger också och sover. Får se om han har tänkt att stiga upp. Jag ska i alla fall gå till ica för att köpa middag. Hörs senare mina vänner.

Talang 2011.

 


Satt och kikade på reprisen av talang 2011 som visades på tv igår. Både Love & Jon är båda fantastiskt duktiga. Love är söt som socker. Vilken charmig kille! En riktig talang. Jon finns det inte ens ord för. Han sjunger rakt från hjärtat - till hjärtat.


Lördag.

 

Tjena snyggingar!

 

Blev ingen update efter 16.30 igår eftersom jag helt enkelt inte hade tid. Höll på att fixa mig och sedan kom ett gäng tjejer hit. Vi hade förfest at my place. Måste säga att detta var en utav de bästa kvällarna på länge. Vid 22-tiden for vi in till stan för utgång. Har nog aldrig varit så mycket folk på ett och samma ställe. Riktigt grymt! Roligt när det var så himla många man kände.


Parvin.



 

Hemma från stan. Mötte upp Parvin och innan vi började spana i butiker åt vi lunch på waynes. Jag tog en lasagne med fetaost och spenat. Såååå god! Förut tog jag oftast toast av något slag men nu har jag en ny favorit. Efter lunchen blev det lite shopping. Förutom ett par strumpbyxor köpte jag en väldigt söt topp från monki. Visar senare!


En sväng till stan.


Tvättat och städat. Precis som orden stavas. Tänk vad skönt att slippa göra allting på eftermiddagen. Medans tvätten hänger på tork nere i tvättstugan ska jag fara till stan en sväng. Med denna tjusiga dam ska jag strosa omkring. Vi är båda på jakt efter något att bära ikväll.

Känns en aning underligt. Sedan mitten av november fram tills bara för några veckor sedan låg jag bara hemma. Sjukskriven i väntan på operation av mitt knä. Har inte varit på stan på evigheter! Vet inte vad som finns i någon butik. Ofta blir man väldigt snabbt less på allting i butikerna tycker jag, men nu kommer det bara bli kul! Hoppas jag kommer hem med något..

Tidning & choklad.


I onsdags (förrgår) kom K-P, mammas karl, förbi mig på sjukhuset. Med sig hade han 2 tidningar, en festis plus choklad. HUR BRA?!

Fredag.


Höll på skriva måndag i rubriken.. snacka om att man inte har koll på dagarna när man har legat på sjukhuset hela veckan. Trodde jag skulle hem idag egentligen men fick ju fara hem redan igår. Förstå hur skönt det var att sova i sin egen säng, galet härligt! Hade kunnat sova ut, men icket. Sedan 07 har jag varit uppe! Sorterat tvätt och snört in dom två första tvättarna.

Nu ska jag ha lite morgonmys. Dvs, american idol + frulle!

John Blund.

Har varit borta hela kvällen, kom hem för ett litet tag sedan. Ska njuta av att få sova i min egen säng inatt istället för sängen på sjukhuset. Gu se skönt he ska bli! Vi hörs helt enkelt imorgon kära ni.

Rubrik.


Att jag har bråttom hör inte till ovanligheterna. Petter hämtade mig på sjukhuset och sedan var det bara hem för att hoppa in i duschen. Kul att ha lim i håret som inte går bort i första taget.. plus att man har en resefön till mitt tjocka och långa hår. Är i alla fall så gott som klar, ska bara slänga i mig middag. Ska in till stan på vikarieträff. Kl 18-20. Kanske far till Petter och hans familj senare för att fira hans bror som fyller år.

Vi hörs garanterat ikväll, PUSS!

Bye bye.


HEJ DÅ SJUKHUSET!!

Får fara hem tidigare än väntat. Wohoooooo! Hörs senare på hemmaplan.

Design is people.



Dessa vackra bilder dök upp när jag bläddrade i en tidning.

Bland annat kläder från H&M's Conscious Collection som släpps idag. Fast några butiker har redan för några dagar sedan sälja klädesplaggen. Kikade på deras hemsida, vill att allting ska flytta in i min garderob snarast! Får lov att ta en sväng till stan så fort jag skrivs ut från sjukhuset.

Lunch.


Ja jag vet, ännu ett foto på mat.. finns inte så mycket annat att ta kort på här i rummet, haha.

Dom brukar ju alltid gå rond på morgonen. Läkare och sjuksköterskor kommer in för att prata och sådant. Dom brukar komma efter 09 tiden men har fortfarande inte kommit. Har frågat några gånger och äntligen fick jag svar. Hade varit lite kaos på avdelningen så därav varför dom inte dök upp. Men hon jag frågade hade pratat med killen som är min sjuksköterska idag. Han sa att eftersom ingenting är ofärändrat för min del kommer dom inte till mig idag. Då svarade jag att jag vill i alla fall veta när jag kommer få åka hem. Förhoppningsvis imorgon, men hon skulle prata med läkarna och sedan ge besked.

HÅLL TUMMARNA!

Torsdag.


God morgon!

Har ni alla sovit gott under natten? Själv har jag sovit helt okej. Vaknade ganska många gånger men det är int eså konstigt när man har en apparat i sängen och sladdar på huvudet osv. Sedan sitter det alltid någon sjuksköterska här utanför mitt rum - dygnet runt. Det är ett rum bredvid som är exakt likadant som det jag är i, så dom har koll på oss båda. Dom pratade ganska mycket inatt och knackade på hos den andra, så det är klart man vaknade till. Lät som dom knackade på hos mig, haha.

Jag blev i alla fall väckt innan 08 då dom kom för att lägga om huvudet. Det gör dom varje morgon. Har ätit frulle och nu sitter jag här vid datorn. Vad ska jag annars göra? Haha.. men batteriet håller en timme ungefär, sedan måste jag ladda den. Får inte sitta bredvid den då strömkabeln är i för det kan bli störningar. Drygt. Nu kommer ronden in när som helst, hörs senare.

Tredje kvällen på sjukhuset.


Känner att det blir mycket foton på mat här på bloggen, haha. Men inte så konstigt då dagarna här på sjukhuset är så händelserika. Imorgon tänkte jag skriva lite hur en "typisk" dag här på mitt rum ser ut, för er som vill veta. Inte så mycket speciella saker men kan vara kul för er att få veta lite mer detaljerat.

Ska göra ett försök till att somna nu. Igår gick det inge vidare tack vare rör som levde om.. plingade på den röda knappen så en ur personlen kom. Han fixade det på några sekunder så efter det sov jag så gott som man kan sova med 25 stycken sladdar på huvuvdet.

Natti! ♥

Choklad och present.







 

Här kommer bilderna som jag sa att jag skulle visa. Fick både choklad och ett par örhängen av Pauie & Malin som hälsade på mig idag. Blev väldigt överraskad och otroligt glad! Det behövs så lite för att få någon annan att känna lycka. Uppskattar det verkligen, främst deras sällskap och att dom hade med sig choklad och en present var en äkta bonus. Fina vänner jag har!


Paulina & Malin.


Paulina & Malin var riktigt gulliga som kom förbi och hälsade på mig här på sjukhuset i afton. Deras sällskap är alltid underbart och roligt! Förutom att dom tog sig tid att hälsa på hade dom även en present med sig.. vad det är får ni se lite senare.

Tack för att ni kom tjejer. ♥

Don't tell me the sky's the limit, there's footprints on the moon.


Lång tid är vad som krävs när det gäller att se saker ur ett nytt perspektiv. Lång tid är vad som krävs för att komma en bit på vägen. Lång tid är vad som krävs för att inse hur långt man redan har gått. Lång tid är vad som krävs när det gäller att se alla mål man redan har nått. Lång tid tar det, och tiden tar aldrig slut. Det får ta lång tid. När man väl står och tittar på himlen en vacker dag samtidigt som man inser att man ser saker ur ett nytt perspektiv, vandrat en bit på vägen och nått sina mål. Då mina vänner, då är livet underbart.

Idag är en sådan dag. Att säga att oron och ångesten inte finns där vore en lögn men idag är en fantastisk dag och jag tänker inte låta negativa tankar bryta ner allt positivt. Igår gjorde jag ett val. För de flesta kanske det inte låter som något storartat men för min del var det en lättnad. I höstas valde jag att sluta gymnasiet, sedan dess har jag insett att jag själv gör alla mina val. Från och med i höstas gör jag bara val som känns rätt och bäst för mig själv. Struntar i vad andra tycker, jag kommer i första hand. Mitt liv, mina val. Ringde två samtal idag och plötsligt känns livet väldigt underbart. Tänk att det behövs så lite för att känna sådan stor lycka.

Helene.


Fick besök av Helene idag på hennes lunch, precis som igår. Supertrevligt! : )

Do all things with love.




I lördags var jag & Petter ute på en promenad i det underbara vårvädret. Vi trillade även in på expo där vi kikade på en massa fina saker. Köpte ingenting men det är alltid kul att kika runt. Hittade en massa saker som jag skulle vilja ha, ska nog ta en sväng dit här framöver.

Onsdag.


Många har frågat om jag inte kan ta en bild på hur jag ser ut. Here you go! Har aldrig varit mer vidrig än såhär, haha. 25 stycken sladdar som sitter fast på huvudet med lim/klister. Bandage, tejp och en väldigt gräslig "mössa" som toppar det hela. FY!! Tur att jag inte behöver gå ut såhär i alla fall..

By the way. mornin'!

Frågelåda!



Eftersom mina dagar här på sjukhuset inte är så händelserika tänkte jag att vi kör en liten frågelåda. Ju mer ni frågar desto roligare för mig! Finns ju hur mycket som helst ni inte vet om mig. Ta chansen och fråga på! Tre.. två.. ett.. kööööööööör!

Avslutar när det räcker med frågor.

Väntar mitt sällskap.



Inväntar damen till höger. Tror bilden är tagen sommaren -08, ifall ni ville veta.
Lina är ju också från Skellefteå men bor även hon här i Umeå sedan i slutet av sommaren. Vem hade anat att vi båda skulle hamna här! Visste ni att vi även varit halvsyskon, plastsyskon, låtsassyskon - vad man nu vill kalla det? En utav mina närmsta vänner som har hängt med ända sedan lågstadiet. Underbart är ordet, bara underbart.

Vi ska kika på hockeyn som börjar klockan 19.00. Otroligt bra att dom i alla fall har 4an här på sjukhuset så man kan se hockey ikväll. Heja Skellefteå!!

I skrivande stund.



Just nu: sitter och dricker en kopp te.

Besök av Helene.



 

Denna tjusiga tjej på bilden ovan har just varit här på besök. Mycket trevligt! Helene gör sin praktik på sjukhuset så på sin lunch passade hon på att kika förbi hos mig. Uppskattas väldigt mycket! Alltid kul med sällskap nu när jag bara får vara på mitt rum här på sjukhuset.

 

Spana in hennes blogg HÄR.


Grått.


Dimman ligger som en slöja utanför fönstret. Gårdagens sol är bortspolad. Om jag ska vara ärlig är jag glad över att det är pissväder, för hur kul är det att bara ligga inomhus när det är strålande sol och varmt? Men när jag skrivs ut hoppas jag det fina vädret återkommer!

Dag 2 på sjukhuset.



Mornin' world!

Här på sjukhuset får man aldrig sova ut, haha. Blev väckt vid 08 då en sköterska kom in för att lägga om några av sladdarna. Eller, elektroder kanske det heter. Under natten hade några av dom lossnat eller tappat kontakten med mitt huvud så hon var tvungen att lägga om några. Har ju bandage, tejp och sist men inte minst en gräsligt hemsk nätmössa för att allting ska vara på sin plats. Det var i alla fall skönt att hon tog bort bandaget och allting. Tryckte på huvuvdet släptte för några minuter, tills hon bandagerade om huvudet igen.

Eftersom jag inte har sådär jättekul här på sjukhuset och inte får lämna rummet kan ni väl underhålla mig? Skriv en rolig historia, tips på vad jag kan göra ett länka till ett roligt youtube-klipp? : ) Skriv en fin kommentar eller berätta hur ni mår och vad ni ska göra idag? Det skulle verkligen uppskattas här från sjukhussängen. Många kramar till er alla.

Tidsfördriv.


Har bara varit här sedan 12.30 idag men är redan riktigt less. Kan bara sitta vid datorn 1 timme för sedan måste den laddas. Får inte vara nära datorn när strömkabeln är i för det kan bli störningar med undersökningen. Har några böcker och tidningar men försöker spara dom så länge det går. Just nu kikar jag på "mamma byter bo" och kl 21 börjar "en unge i minuten". Ett bra program! Det finns bara svt 1 & 2, tv 4 & 6, kunskapskanalen och sist men inte minst barnkanalen, haha.

Har inte tagit min medicin idag så är väldigt trött, har gäspat hela dagen. Blir nog en tidig kväll för min del. Somnar säkert efter 'en unge i minuter'. Hoppas ni alla sover gott! och njut av att ni inte har massa sladdar på huvudet när ni sover.. spännande att se hur natten blir. Natti! 

Ice cream!


Det bästa med dagens middag? Glassen som var till efterrätt! Sjukt god.
Inte ens hemma äter man ju glass efter middagen varje dag. ; )

Paj.


På dagens middagsmeny stod det ingenting lockande. Korv, fisk, kött. Sjukhusmaten är verkligen äcklig rent ut sagt. Har legat på sjukhuset många gånger förut och den har aldrig varit en höjdare. Blev positivt överraskad idag faktiskt. När jag påpekade att ingenting lät lockande sa hon som kom in med listan "det finns ju även paj, pannkaka, omelett och sådant som vi kan ordna". Pajen var faktiskt god, så god som den kan vara på ett sjukhus i alla fall.

Får låtsas att jag är på ett hotell. Eftersom jag måste vara på rummet hela tiden kommer dom alltid in och frågar om jag vill ha något. Fast tanken på hotell ändras så fort man vänder blicken.. får försöka "mysa" till det så gott jag kan här inne ändå.

Reason.


Tänkte bara berätta lite kort varför jag ligger inlagd på sjukhuset. Sedan några år tillbaka har jag haft "problem". Exakt vad det gäller vill jag inte gå in på men det handlar om att jag får huvudvärk, svimmar, kramper och sådant. Kramperna hade jag bara i början så det händer i princip aldrig nu, men allt annat finns kvar. Dom har fortfarande inte hittat kärnan varför jag får som jag får, trots att det har gått över 5 år sedan det började.

Det är ingenting farligt, enligt läkarna. Men det är fruktansvärt obehagligt och hemskt. När det har gått så länge som över 5 år måste man till slut lära sig leva med det, annars fungerar inte vardagen. Men problemet är fortfarande likadant och finns fortfarande kvar. Anledningen till varför jag är inlagd på sjukhuset är för att göra en slags undersökning. Kommer inte ihåg vad det heter, något långt och konstigt namn. Men det är ett sorts eeg. Ni skulle se mig i denna stund. Har 25 sladder på huvuvdet och två på bröstkorgen. Huvudet är omlindat i bandage och grejer. Kollade en gång i spegeln men inte igen.. haha fy tusan! Ser ut som en svamp!!

Jag vet inte hur länge jag kommer ligga inne, men det rör sig om 1-7 dygn. Alla sladdar sitter fast med lim och någon annan slags häftande "lera" eftersom jag ska ha detta på huvuvdet hela tiden jag är här. Dessutom är det två filmkameror i mitt rum + mic så dom ser allt jag gör och säger. Det sitter alltid en person utanför mitt rum vid några datorer, dag som natt. Det finns ett till rum bredvid mitt som är likadant så den personen sitter alltså och kollar på oss, haha. Kanske inte exakt varje sekund, men den personen följer hur hjärnan arbetar och sådant.

Tycker detta liknar big brother! Man blir filmad, någon ser en, jag får inte lämna rummet osv. Tur att jag får ha besök i alla fall!

På sjukhuset.


Sådär. Nu är jag inlagd på sjukhuset. Har fått ett eget rum så det är suveränt, men utsikten är väl inte speciellt rolig. Strålande sol, inte ett moln och en massa plusgrader. Människorna som går förbi här nere är inte vinterklädda om vi säger så. Några har till och med t-shirt! Äntligen är våren på väääääääg! Eller ja, den är typ redan här. Haha.

Ni är många som undrar varför jag är inlagd på sjukhuset, kika in här lite senare som kommer ett inlägg om det.

Sjukhuset.


Om cirka 10 minuter ska jag börja gå till busshållsplatsen. Tar bussen till sjukhuet där jag ska befinna mig klockan 12.30. Är med blandade känslor jag åker dit. Kommer i alla fall ta med mig datorn och mobilt bredband så ni slipper mig inte, haha. Vi hörs senare idag när jag är på sjukhuset och förhoppningsvis har fått ett eget (?!) rum.

Måndag.


God morgon mina gullefjun!

Idag är en ny dag med nya möjligheter men även en ny vecka. Hur galet är det inte att vi går in i vecka 15?! Tiden bara springer iväg. Tycker det känns skönt med en ny vecka. På något sätt är det lite utav en nystart. Man har fått laddat batterierna och vet aldrig vad som komma skall. Vad jag dock vet är att jag ska börja dagen med en stor och god frukost!

Night.

Sovdags för min del. Måste ju orka med morgondagen så behöver sömn, men det behöver vi alla.
Natti! 

Gött!





Dagens middag, smaskens!

Glass.


Eftersom det var så underbart väder igår tog jag & Petter en promenad. På hemvägen köpte vi varsin glass, vårkänsla!

I detta ögonblick.






Håller på att packa. Imorgon ska jag nämligen läggas in på sjukhuset. Har inte packat klart eftersom det sista måste jag packa ner imorgon innan jag far iväg. Dvs: tandborste, mobil, dator, laddare osv. Kommer förmodligen ha väldigt mycket tid över där borta så ska ta med många tidningar och böcker. Måste ju ha något att fördriva tiden med..

Söndag.


Ett foto som jag tog i förrgår när solen höll på att gå ner. Galet fint. Längtar till sommarkvällar.

Hej på er förresten! Vaknade absolut inte såhär sent men har duschat, städat osv sedan jag steg upp.

Sova.


Gilver & Miller såg ut att sova riktigt gott tidigare ikväll när jag var hos familjen. Skulle inte vara helt fel att ta ett besök hos John Blund. Petter är på festligheter så tänkte vänta in honom men det lär nog dröja ett bra tag till, haha. Tycker verkligen inte om att somna själv, jag är så lättskrämd och mörkrädd. Tänkte trots allt lägga mig i sängen.. har en skvallertidning jag inte har läst ännu. Great!

Söta drömmar. 

I rymden finns inga känslor.


Gokväll!

Kanske natt skulle passa bättre än kväll eftersom klockan är natt, men ska inte sova än så det skulle låta lite fel. Äh, hur som helst. Kom hem för en liten stund sedan. Var ju hos mamma & K-P där det bjöds på middag, lax och potatis. Inte helt fel att bli bjuden på middag två dagar i rad! Supergott var det också. Sedan visades körslaget som vi givetvis kikade på. Team Lisa! Vi hann även kika på filmen 'I Rymden Finns Inga Känslor'. Jag har sett filmen en gång förut men den var minst lika bra nu - om inte bättre!

Tacopaj.


Tacopaj blev gårdagens middag, idag blir det lax och potatis (tror jag).
Nu ska jag till familjen som bjuder på middag. Hoppas ni får en fin kväll. ♥

Det håller på att hända igen.

 

Skellefteå AIK har spelat in en låt och musikvideo, haha. Ni kan läsa mer HÄR.

 

Jag har just kollat på tredje finalmatchen och tyvärr blev det ingen vinst för SAIK idag. Bättre lycka på tisdag!


Statistik.

Min statistik är verkligen helknasig. Det står 7/4 två gånger efter varandra. Den senare ska det ju stå 8/4 på, och dagens datum finns inte ens med.. har mailat blogg.se men inte fått svar ännu. Tänkte höra om det är likadant för någon av er?

Ni kan ju även ge ett livstecken på att ni kikar in här, haha. För idag vet jag inte ens hur många ni är som kikat in.

Lördag.


Igår blev det ingen mer uppdatering. På kvällen var jag & Petter bortbjuden på middag och sedan var det inte en sådan bra kväll, för min del. Orkar inte gå in mer på det. Idag är en ny dag. Solen skiner.

Hemma från jobbet.


Solen sken mestadels av dagen. Underbart.

Sådär! Då var arbetsdagen slut för denna dag. Då dom flesta går på helg börjar min jobbhelg, men jag har ju varit ledig en hel vecka så klagar inte! Jobb varvat med ledighet är en bra kombination. Rutiner men ändå lediga dagar här och där. Ska ta det lite lugnt en stund nu tänkte jag, varva ner. Hörs senare!

Vita.


Igår invigde jag mina vita tygskor för första gången i år. Köpte dom för några veckor sedan men har inte haft dom på fötterna eftersom det var snö och slask. Äntligen är asfalten (till mestadels) framme så förhoppningsvis blir dom inte allt för smutsiga. Får se hur dom ser ut efter jobbet idag, haha.

Nothing will work unless you do.


Lunchen är i magen, det enda som återstår är att ta på sig ytterkläder och traska iväg till jobbet. Jobbar halvdag denna fredag vilket betyder att jag börjar kl 12 och slutar 17. 5 timmar är ganska lagom. Dessutom har jag ju varit ledig en vecka (!!) nu så lite jobb känns bra.

Kommer nog upp något tidsinställt inlägg så kika in lite senare, pöss!

Bara tankar på en fredag.

Som vanligt när jag skriver om tankar, känslor och funderingar blir det spontana inlägg. Egentligen sitter jag och ser på American Idol men har väl tryckt på paus 76845684 under tiden. Gick på statiol och köpte frukost. Ringde ett samtal, inget svar. Gick på toa. Fotade lite, men bara någon minut för sedan blev jag less. Drog upp persiennerna, men drog sedan ner direkt eftersom datorn och tvn bländas. All denna rastlöshet.

Har varit vaken drygt 2 timmar men känns som jag inte har åstadkommit någonting. Steg ju upp för att kunna hinna ta det lugnt innan jobbet eftersom jag vet att jag behöver det, för att orka. Måste ringa samtalet igen eftersom ingen svarade. Måste deklarera. Måste diska. Måste bädda. Måste äta lunch. Måste packa väskan. Måste göra mig klar. Måste göra det ena efter det andra. Det lustiga med alla dessa måsten är att jag är hindret. Om jag bara kunde tänka lite annorlunda. Om jag bara kunde släppa oron. Om jag bara kunde släppa alla måsten. För även fast alla dessa måsten finns inuti mig vet jag innerst inne att jag inte måste allting. Där krockar det. Istället för att göra något blir det ingenting. När jag väl orkar göra flera saker nu på förmiddagen kör jag slut på mig själv efter bara några minuter och sedan dör lite i soffan. måste. återhämta. mig.För att slippa ångesten ska jag göra en liten plan för vad jag ska göra innan jag går till jobbet. NU ska jag göra detta, annars blir allting inte av och jag får som vanligt stressa.

  • Diska
  • Ringa samtalet
  • Bädda
  • Deklarera ångrar mig. Det får bli ikväll..
  • Packa allt som ska med till jobbet
  • Äta lunch
  • Fortsätta se American Idol
  • Gå till jobbet

Jag vill inte att detta ska bli ett "deppinlägg" för det mesta går faktiskt bra nu, mestadels. Men det går inte på en dag. Ett litet steg varje dag är ett steg närmare. Det krävs en himla massa energi, tårar, förvirring, irritation, ilska, envishet, beslutsamhet men även en massa kramar, leenden, fina människor, kloka ord och mod. När man känner att man kommit en bit på vägen så inser man att allting har varit värt det. Man växer som människa, mer än vad man tror.

Fredag.


Mornin' guys!

Frågar mig själv vad jag gör vaken denna tid när jag inte börjar jobba förrän klockan 12 idag. Jag är en person som är piggare om jag stiger upp vid 7 än vid 10. Petter for nyss till jobbet så innan han åkte iväg sa han hejdå och gav mig en puss. Vaknade till och tänkte först sova vidare för det är ju sååå skööönt att sova, men bestämde mig för att kliva upp. Nu har jag flera timmar på mig att ta det lugnt!

Trust your ability.



Tog fram mina välanvända jeansleggings från garderoben idag. Har inte haft dom på flera månader. Har ju mest haft mjukiskläder på mig eftersom jag låg hemma hela vintern och väntade på operation. Kul att man kan använda kläder igen, haha.

Älskar förresten tröjan. Grå, tunn & två fickor. Perfekt till jeansshorts i sommar - i think!

Förlängning.

Hockeyn går väl varken bu eller bä. Alla 3 perioder är spelade, snart drar förlängningen igång. Håller alla tummar och tår!

Drog även på mig min fina SAIK t-shirt, kanske ger lite tur. ; )


UPDATE: JAAAAAAA! Behövdes perioder utöver matchen för att något lag skulle göra mål. Tackar gudarna för att det var Skellefteå AIK! Grymt jobbat.

Olivia.


Är just hemma efter en väldigt mysig kväll på waynes. Blev ingen update innan jag åkte till stan eftersom jag som vanligt fick väldigt bråttom. Tror att jag har all världens tid men gör alltid samma misstag. Måste lära mig! Hur som helst gjorde jag några ärendeen innan jag sedan mötte upp Olivia. Det var väldigt länge sedan vi träffades men vi har båda haft väldigt mycket att göra. Vi åt först middag (lasagne) och sedan varsin äppelkaka. Mums filibabba! Spenderade några timmar med henne vilket var otroligt trevligt.

Har precis slagit igång tvn eftersom SAIK spelar sin andra finalmatch mot FBK. Bara någon minut efter jag slog på tvn blev det 1-2.. KOM IGEN NU SKELLEFTEÅ! Bänkar mig i soffan resten av matchen. Vi hörs senare!

Gym.


Kom just in genom dörren efter ett träningspass. Ska hoppa in i duschen nu!

Torsdag.



God morgon mina fina. ♥

Hoppas att ni alla har fått en god natts sömn under natten som var. Jag har sovit som en prinsessa förutom att jag har vaknat ganska mycket till och från på morgonsidan. Dessutom drömde jag en knasig dröm! Den handlade om att jag och min mamma skulle resa utomlands. När vi kom till flygplatsen blev dock planet inställt till nästa dag men ändå stannade vi kvar på flygplatsen trots att vi bodde bara några hundra meter bort. Sedan kom jag hela tiden på saker som jag glömt ta med i resväskan.. som vi redan hade checkat in. Fick lite panik, haha. Tur att det bara var en dröm. Men 22 juni åker vi utomlands, hoppas bara det inte blir som i drömmen!

Alanya!


Idag är det exakt 11 veckor tills jag sitter i ett flygplan. Längtan är enorm! 77 dagar kvar.

Värme. Hav. Glass. Sol. Sandstrand. Palmer. Hängmatta. Vågor. Frihet. Pool. Familj. Markterass. Äventyr. Minnen.

Nytt.



Som några av er kanske har hunnit sett har jag gjort en ny header. Kände för lite nytt! Tryck F5 om ni inte ser den nya.

Har även bytt profilbild. Ändrar även lite annat smått och gott när det gäller designen. Vill att det ska vara exakt som jag vill ha det. Kommer pyssla på med det ett tag till innan det är sovdags. Vad tycker ni om min nya header?

Ledighet.


Igår var det solsken, promenad och en vän som stod på schemat. Även denna dag är jag ledig men den spenderas inomhus framför en mysig film samtidigt som jag smaskar på apelsiner. Lediga dagar är även till för att hinna andas. I min värld måste jag tänka "idag väljer jag att bara ta det lugnt". Annars kommer stressen, men det kan den göra ändå. Det är en konst att balansera livet mellan nöjen och vila. För min del.

Jag har lyckats väldigt bra på senaste tiden, det är jag stolt över.

Brown.




Var år och dagar sedan jag sist målade naglarna. Okej, inte riktigt. Under vintern brukar jag inte måla naglarna speciellt ofta men nu när våren kommer i en rasande fart får jag alltid ett il att ha färg på naglarna. Särskilt till sommaren då naglarna badar i turkost, rosa, rött och en massa härliga färger. Tänkte först ta någon nyans av rosa men ändrade mig till ett brunt som jag knappt har haft.

Nästa gång jag målar naglarna blir det någon färg!
Har ni något förslag? Rosa? Orange? Turkos? Lila? You name it!

Onsdag.


Älskar att våren är på ingång.

Skulle vara lite tokigt om jag skrev god morgon denna tid. Steg upp när klockan var 10 men det har inte fungerat att logga in förrän nu. Bättre sent än aldrig! God förmiddag kanske passar bättre. Hur som helst ska jag gå och göra lite frukost och sedan slå på en film. Ha lite mysigt såhär på dagen. Är ju trots allt ledig!

Kalas nr 2.

Tjenis!

Nu är jag och Petter hemma från födelsedagsfirandet. Till middag hade dom beställt catering så det var massor med god mat. Sedan blev det även två olika tårtor! Det är inte varje dag man är på två olika kalas dagarna efter varandra, speciellt inte vardagar. Tycker det är kul när det händer saker på vardagen och inte bara på helgerna som det oftast annars är. Fast å andra sidan jobbar jag hela helgen som kommer så detta är som helg för mig, haha.

Här nedan får ni se två bilder som jag fotade idag när jag & Johanna var ute på en långpromenad.



Kalas igen.



Igår var jag ju på födelsedagskalas och gissa vad jag ska på ikväll? Jo, kalas igen! Men inte för samma person, haha. Idag kommer Petters syster hem från utlandet plus att det är hennes födelsedag så det blir firande för henne ikväll. Hörde rykten om att det blir catering till middag och fika. Smaskens!

Vi hörs när jag är hemma igen. Hoppas ni får en fin kväll!

Mums.


För en liten stund sedan kom jag hem från Johanna. Efter en promenad gick vi och köpte melon, ananas och glass. Supergott! Som alltid när jag hänger med Johannis har vi så roligt och trevligt. Kul att hon också var ledig idag så man kan umgås mitt på dagen.

Ut i solen.


Om några minuter går bussen in till stan så ska springa till busshållsplatsen nu. Byter buss i stan och åker vidare till min fina Johanna! Blir bland annat en långpromenad i detta underbara väder. Vi hörs senare. Kram!

Tisdag.


God morgon! 

Hur mår ni en tisdag som denna? Själv mår jag prima ballerina. Solen skiner och våren närmar sig med stormsteg. Har dessutom lite planer för dagen så det känns roligt. Planerade dagar är ganska skönt. Då vet jag vad jag har att vänta och slipper oroa mig.

Hemma från kalas.


För cirka en timme sedan kom jag & Petter hem från kalaset som vi var på under hela kvällen. Det bjöds på förrätt, varmrätt, efterrätt, tårta och sist men inte minst snacks i olika former. På bilden ovan ser ni ett foto som jag tog på efterrätten - pannacotta! Det är bland det godaste jag vet. Förutom allt gott som vi blev bjudna på hos födelsedagsbarnet var det en väldigt trevlig kväll men väldigt härliga personer.

Min karl har redan hoppat i säng eftersom han ska upp tidigt imorgon till jobbet. Själv är jag ledig så egentligen kan jag vara uppe tag till men är ganska trött jag med. Ska bli skönt att få sova en lång natt och vakna när jag vill imorgon. Dessutom kom jag precis i denna sekund på att jag ska skriva ett speciellt inlägg imorgon. Det handlar om hur jag fungerar i "folkmassor". Med andra ord hur jag känner och reagerar när det är mycket folk omkring mig. Kan vara intressant.

Födelsedagsfirande.


Nu åker jag iväg på födelsedagskalas. Vi ska fira Petters kusin som fyller 20 år!

What are words.

 




I den översta videon ser ni Chris Medina som deltar i American Idol. Han berättar om sin flickvän till många år tillbaka som 2009 var med i en tragisk bilolycka. Läkarna trodde inte hon skulle överleva men mot alla odds vaknade hon upp, dock med hjärnskador. Chris har fortfarande funnits vid hennes sida, varje dag. I den nedersta videon sjunger han sin första singel. Jag behöver inte säga vad den handlar om. Orden i texten säger allt. Äkta kärlek.

Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I’ll be there
Anytime you whisper my name, you’ll see
How every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

What are words
If you really don’t mean them
When you say them
What are words
If they’re only for good times
Then they don’t
When it’s love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we’re gone

And I know an angel was sent just for me
And I know I’m meant to be where I am
And I’m gonna be
Standing right beside her tonight
And I’m gonna be by your side
I would never leave when she needs me most

What are words
If you really don’t mean them
When you say them
What are words
If they’re only for good times
Then they don’t
When it’s love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we’re gone

Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I’ll be there
And I’m gonna be here forever more
Every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

I’m forever keeping my angel close

 


Vissa dagar.


Rasmus Eriksson.



Om ni såg talang 2011 i fredags känner ni igen denna kille. För er andra, lyssna och njut! SJUKT BRA!

Måndag.

Hej på er!

Som allt för många dagar fungerade inte internet nu på morgonen... jäkla internetleverantör! Varje gång vi ringer och klagar/frågar vad som är problemet är det alltid samma sak. Ska det vara så himla svårt att byta den där saken så internet kan börja fungera VARJE dag? Haha kände bara för att få ut min frustration lite.

Nu funkar det i alla fall. Skönt.

Ord om natten.


Egentligen känner jag mig inte så väldans trött även fast klockan närmar sig midnatt. Om jag känner mig själv, vilket jag gör väldigt bra, kommer jag ändå somna ganska direkt då jag lagt mig. Datorn och tvn kan spela en ett spratt om man blir alldeles för inne i det. För att kunna få en god natts sömn borde man stänga av allting 30-60 minuter innan man lägger sig/somnar så man slappnar av. Fast när jag tänker efter kanske det inte gäller alla, för vi är ju alla olika.

Min hjärna är konstant på högvarv vilket leder till att jag har väldigt svårt för att slappna av. Även om jag ligger och vilar eller försöker sova blir jag rastlös efter bara några sekunder. Betydelsen utav detta är inte att jag springer runt helt hysteriskt (även om det också kan hända, såklart) utan istället är det som att min hjärna springer omkring inuti mitt huvud. I och med att jag blir rastlös tänker jag därav också mer och mer. Ibland känns det hopplöst att förklara för er hur det är för mig, men någonstans vill jag bara få människor att förstå hur det kan vara för oss som har diagnosen ADD. Givetvis finns det säkert många som känner igen sig i det jag skriver som inte har en diagnos och kanske vissa som har samma diagnos som mig fast inte känner igen sig så mycket. Även vi som har samma diagnoser har ju olika personligheter, det får inte heller glömmas. Vi är alla lika men ändå så olika. Precis som du & jag.

Något som vi trots allt har gemensamt är detta kaos inombords. För mig leder alla tankar till ångest. Oron finns ofta, nästan alltid, inom mig. Men när tankarna börjar snurra helt okontrollerat är stunden då världen brakar samman. Egentligen är det inte så illa men för mig känns det så. Önskar jag kunde förklara på ett bättre sätt, för hur jag än skriver eller säger det är det omöjligt att beskriva känslan inombords. Även där har vi något att spinna vidare på - att alltid vilja vara bättre. Hur mycket jag än försöker, kämpar och lyckas med saker och ting känns det alltid som jag kan göra något bättre. Kunde gjort si eller så. Varför ska just jag tycka detta är svårt när andra tycker det är lätt. Om jag ändrade på detta skulle det varit bättre. Den där känslan av att aldrig vara riktigt nöjd.

Ni som känner mig eller läser denna blogg vet att jag har en tendens till att bara skriva saker helt oplanerat. Detta inlägg skulle egentligen bara handla om att jag ville säga god natt eftersom jag har tänkt sova. Antar att mina oplanerade texter blir som bäst. Som alltid är det rakt från hjärtat. Ärligt. Jag bryr mig för mycket om andra för att sluta skriva, det kommer jag aldrig att göra. Så länge någon där ute uppskattar eller känner igen sig i det jag skriver så är det värt varenda sekund och bokstav. Bokstavsbarn - vi är speciella på alla bra sätt som finns. Det är inget negativt så länge man vänder sina svårigheter till lättheter.

Typisk söndag.


Tänkte fara och träna idag men så blev det icket. Istället blev denna söndag som de flesta söndagar - slappardag! Träna kan man göra en annan dag, haha. Ikväll blir det bara lugnt så man kan ladda energi inför den kommande veckan. Dessutom är det grymt många bra program på tv på södagar. Bänkad i soffan, javisst!

Jumpsuit.


Gina Tricot 149:-


Tycker dessa 3 är så himla fina. Finns ytterligare en färg också, svart. Om jag fick välja skulle jag helst vilja ha den till vänster. Klockren nu till sommaren! Speciellt när jag kommer befinna mig på en strand i slutet av juni. Doppar tårna i medelhavet. Känner värmen mot huden samtidigt som den är midsommarafton. Då vill jag bära denna fina skapelse. Hoppas den finns i butik här i Umeå och att den är lika fin på som på bild.


Söndag


Skulle vara lite tokigt om jag skrev god morgon när klockan är ca 15.00.. sanningen är att jag & Petter sov ända till 13.00. Vi hade säkert sovit längre om det inte vore för ungarna som busplingade på vår dörr. Dom gjorde det en gång igårkväll och när dom plingade på idag var det inte bara en utan två gånger. Vi tänkte ju inte att det var dom, utan trodde det var någon vi kände. Fast å andra sidan var det lika bra att vi fick oss upp så vi inte sov bort hela dagen.

Direkt när jag klev upp gjorde jag frukost/lunch. Nyponsoppa och en apelsin. Gjorde även en omelett som till slut blev scrambled eggs, haha. Ägg, mjölk, körsbärstomater, fetaost, vitlök, salt och peppar. Hur gott som helst!

Mine is the night, with all her stars.


Mörker och tystnad är något jag tycker är lite kusligt. Speciellt mörker. Att vara både lättskrämd och mörkrädd är ingen bra kombination. I skrivande stund sitter jag i vardagsrummet. Filten som är grå med hjärtan på har jag lindat in mig i. Godisskålen och festisen är inom räckhåll. Kuddar i gråskalor finns det gott om. Går fint ihop med filten. Ljusen är tända för att skapa stämning. Lugn & harmoni.

Plötsligt har något främmande och läskigt förvandlats till något mysigt och nödvändigt. Natten är ung.

The King's Speech.



Det är inte varje dag man är på bio både fredag och lördag. Igår såg jag ju denna med Petter. Ikväll såg jag filmen "The King's Speech" med min lillebror. Andra gången gillt för min del faktiskt! Såg den även 10/2 så det var ju några veckor sedan. Filmen är riktigt bra enligt mig, även en andra gång.

Mina två bröder fick ett biobesök av mig i julklapp. Dom får välja både film och snacks, såklart! Fram till idag har det inte blivit av eftersom jag opererade mig och sedan har det inte gått någon film som dom vill se. Nu har min yngsta bror i alla fall fått sin julklapp, nästa gång går jag med min andra bror! Syskon är allt bra.

Så ska jag alltid finnas där.


Underbart att man kommer till ett findukat bord och middag som är lagad. Min sambo är helt enkelt världsbäst!

NU: Bio!

Food.


Efter denna dag är jag helt slut. Haha låter illa men så är det. Nu är det i alla fall städat m.m överallt! Känns riktigt skönt att ha gjort bort allting så jag kan slappna av lite ikväll. Men om jag känner mig rätt hittar jag alltid något jag "måste" göra.. suck. Fast å andra sidan har jag inte tänkt att vara negativ. Får jag en sak gjord har jag en mindre sak att tänka på!

Allt detta snurr i huvudet.

Cleaning.


Disk. Tvätt. Byta sängkläder. Dammtorka. Dammsuga. Vädra. Städa toan. Rensa. Slänga. Sopor. Vattna blommor.

Bara en bråkdel utav vad jag håller på med idag. Håller hus i tvättstugan mestadels. Eftersom den är i källaren blir det många trappsteg man springer i denna eftermiddag. Gör alla sysslor nu på dagen/eftermiddagen så man slipper göra sådant ikväll. Ska återgå till att göra rent och fint här hemma. Cya later!

Lördag.


Mornin' world.

Vaknade av att gullrumpan Johanna ringde. Hon tyckte jag sov länge trots att klockan "bara" var 11, haha. Men det var bra att hon ringde så jag fick mig upp eftersom jag har bokat tvättstugan idag. Första tvättarna är i och jag sitter nu i soffan med frukost och ska ha lite morgonmys.

Hur många lingon finns det i världen.



Jag & Petter kom nyss hem från bion där vi såg "Hur många lingon finns det i världen". Utan tvekan är detta den bästa film jag sett! Finns några andra som delar första platsen, men denna är så underbar. En helt fantastisk film i mina ögon. Så många skratt som brast ut och så många tårar som fälldes har jag nog aldrig varit med om under en och samma film.

Något som verkligen ligger mig varmt om hjärtat är att vi alla har olika talanger och lättheter men trots allt samma möjligheter. Att vara speciell och unik är varenda en på denna jord men ibland är det samtidigt svårt. Vi har alla våra med och motgångar, det gäller bara att fortsätta. Med ett stort och varmt hjärta kan man klara av vad som helst. Det enda hindret är en själv. Svårare än så är det inte.

Bio.


Har megabråttom! Ska på bio kl 21.00 vilket är om en halvtimme. Vi hörs när jag är hemma igen. Kram!

Tränat.



Har nyss varit och tränat. Är jäkligt hungrig så nu blir det middag!

Home sweet home.


Kom precis hem från jobbet. Jobbade 07-16 idag så det är skönt att få komma hem och vila lite efter en arbetsdag. Ska nog ta och diska och stöka undan lite så det är fint inför helgen här hemma. Är inte alls så stökigt eftersom vi nyss har städat men något finns alltid att göra. Hörs senare!

1 april.


1 april är här - dagen då alla luras åt både höger och vänster. Har ni blivit lurade eller lurat någon idag? Berätta! Roligt att få höra.

Tecknad.


Än så länge går det bra att sitta ute på balkongen om man drar på sig varma kläder. Tänk den dagen då man sitter ute i shorts och linne.. eller varför inte bikini. Längtan till sommaren får en att orka med den långa vintern och våren. Ser fram emot sommaren 2011!

Fredag.


God morgon!

Är ni också uppe med tuppen idag? För mig väntar en jobbdag så därav varför jag är uppe tidigt. Jobbar 07-16 idag men det kommer upp några tidsinställda inlägg så ni slipper vänta på update tills ikväll. Hoppas ni får en fin dag med mycket solstrålar!

RSS 2.0