Önos.





Förra veckan köpte jag & Petter hem saft på flaska. Känns lite gammeldags och sådär mysigt! Dessutom var båda två supergod!

Momme.

Juni -11

Tidigare under dagen har jag varit hos mormor. Jag & mamma gick över till henne kl 13 och kom hem för ett tag sedan. Vi hjälpte till med lite diverse saker också, eftersom det är mormor födelsedag så ska hon självklart bara bli uppvaktad! : ) Åt även lite lunch som bestod av kycklingspett, potatissallad, grönsakssallad och bröd. Tårta till efterrätt! Fanns även fika men sparar mig till kvällen, ska dit igen kl 17. Ikväll kommer släkt och några vänner dit. Ska bli så trevligt! Jag är verkligen glad över att ha en sådan underbar släkt.

Hoppas ni alla kommer ha en mysig onsdagskväll!

Onsdag.



Traskar iväg till andra sidan gatan för att fira min mormor som fyller år idag. GRATTIS!! 

Framme i Skellefteå.



Bild, 15 juni.

Detta är ett tidsinställt inlägg. Kl 15.30 ska bussen vara framme i Skellefteå så jag hoppas jag har kommit fram nu, hehe. Mamma hämtar upp mig på busstationen och sedan äter vi middag tillsammans. Bara en kort stund därefter ska jag till några släktingar. Later. 

Beyonce, gravid!




Ingen kan ha gått miste om att Beyonce är gravid!


På VMA som var för några dagar sedan abvslöjade stjärnan att hon väntar barn. Så underbart! Beyonce är en fantastisk kvinna och jag tror hon kommer bli en minst lika fantastisk mamma, och Jay-Z en fantastisk pappa. Stort grattis till dom!! Ungen lär bli sötare är socker.

Tisdag.


Sjutton vad man tappar bort dagarna när man inte jobbar. Fick fundera en eller två sekunder innan jag var säker på att det är tisdag.

Som jag skrev igår ska jag åka bort några dagar idag. Lämnar Umeå för min hemstad Skellefteå! Ikväll ska jag besöka några i min släkt och imorgon fyller min mormor år. Ska även passa på att hjälpa mamma, hon har troligen början till diskbråck (om hon inte redan har det?). Väntetiderna i vården är ingen nyhet om att dom är brutalt långa för många personer, det har jag själv erfarenhet av. Hur som helst väntar hon på magnetröntgen osv. Önskar hon blir av med eländet så snabbt som möjligt! Så tänkte hjälpa till med att rasta Åke (hennes lilla valp) och sådant. Givetvis hade jag gjort det ändå men nu när jag äntligen kan gå (kortare sträckor bara, men ändå) gör jag det mer än gärna.

Nu ska jag slänga i mig lunch. Fick matlåda med mig hem när vi var hos Petters pappa och åt middag i lördags. Lasagne, gudarns så gott!! Sedan ska jag packa det sista och ta bussen in till centrum som går om ganska precis en timme. Hörs senare!

I'm loving every step I take, With the sun beating down.


Fotot är taget för några dagar sedan.

Dags att göra kvällsfika. Har redan tänt ljus och myskläder har varit på hela dagen, haha. Ska även försöka packa litegrann innan jag somnar.. jag har lite svårt för att komma igång med saker. Tankarna tar mer energi än själva utförandet. Senaste året har jag dock lärt mig hur jag fungerar och därmed börjar kunna agera efter det. Många saker är fortfarande svårt men jag har hittat många lättheter, vilket gjort att jag motiverar mig själv lite mer än förut. Åtminstone tror jag det. Svårt att veta då tankarna är många och ständigt. Hjärnan är ju på högvarv, men kanske inte snurrar lika snabbt som förut. Men vi har alla våra upp och nedgångar. Med och motgångar.

Girls, we run this motha.


Just innan vi flyttade in i lägenheten målades dörrkanter, garderober och köksluckorna. Även nya tapeter i alla rum. Grejen med köksluckorna är bara att magneterna inte sattes dit efteråt så vi skulle fixa det själv. No problemas! Tänkte jag.. vilket jag skulle få äta upp senare. För några dagar sedan satte jag igång med projektet, för projekt är vad det blev. Jag har alltid varit ganska teknisk/händig av mig så att fixa magneterna kunde väl inte vara så svårt. Jo tjena. Om vi säger såhär: jag skruvade dit EN magnet på typ 2 timmar. Petter sa sedan att vi nog behöver.. ja vad det nu heter.. någon slags borr. Nä, tror du det?! Haha, aldrig att jag skruvar det där för hand igen. Aldrig.

Kan ju tillägga att jag i alla fall fick magneten på plats.

Måndag.



SOV TILL 15.10 IDAG!!!!!!!!!!!!

............... pannkaka också. Hela dagen har ju passerat. Har aldrig sovit så länge. 15 (!!) timmar.

Söndag.



Känner att jag hade noll inspiration till bloggen idag. Inspirationen har helt enkelt varit på många andra ställen just idag. Men det kan vara nyttigt också. Tänkte skriva några rader till med det skulle bli som gåtor för er.. kort och gott - vi hörs imorgon mina vänner!

Lördag.



Blir bjuden på middag ikväll, trevlans!

Min lägenhet.

En månad och fyra dagar har gått sedan vi flyttade hit, galet vad tiden rusar iväg. Dagen efter vi hade flyttat in brummade vi med bilen till IKEA för massor av shopping! Eftersom vi flyttade från en två till en fyra (mer som en stor trea enligt mig, haha.. 88 kvm för den som undrar) så hade vi mycket tomrum att fylla ut. Det enda vi tog med från gamla lägenhet i möbelväg var sängen, ett skåp och tv-bänken. Självklart även tv, lampor, köksgrejor, tavlor mm.

Möbler som nu finns i lägenheten är (förutom sängen, ett skåp och tv-bänken): matbord med 6 platser, barstolar, soffbord, soffa, 2 fotöljer, databord + 2 stolar, en skänk, sko + hatthylla och 2 hallmöbler. På IKEA blev det ett databord, stol och sko+hatthylla som följde med oss hem, andra möbler har vi köpt i stan. Lampor, tavla, vas, ljus, bestick, galgar, musmatta, badrumstillbehör, tillbringare, gardiner och många andra "småsaker" följde även med oss hem. Ni vet, sådana nödvändiga saker. T.ex. burkar att ha mjöl, socker, pasta i. Ny toaborste också, men eftersom vi nu har två (!!) toaletter behöver vi två sådana.. haha. Fy, nu låter jag nästan bortskämd. Ni som känner mig vet att så inte är fallet, men för er som inte vet skadar det inte att tala om det. Detta är tredje lägenheten jag bor i (först en 2:a med en tjejkompis ett år, sedan ett år med Petter i förra lägenheten). Eftersom detta är den första lägenheten som jag & Petter flyttar in i tillsammans känns det extra roligt att kunna köpa saker. Saker och prylar är långt ifrån allt här i världen. Vad jag menar är att jag är glad och stolt över att kunna inreda mitt eget hem, så som jag vill ha det. Inredning är superkul enligt mig! Jag pratar aldrig min ekonomi med någon jag inte känner väl, men bara för att klargöra en sista gång vill jag säga att jag absolut inte är rik i pengar, men rik av kärlek och lycka.

Blablabla. Vad jag babblar på. Som vanligt! Orkar inte ens läsa igenom det jag nyss skrivit. Detta som bara skulle blivit ett "hej-få inspiration-titta på detaljer i mitt nya hem-hejdå" inlägg. Så.. har du läst detta - GRATTIS. Titta nu på bilderna för tusan, haha.












Och ja, gråskala. Förra lägenheten hade tapeter som gick i färgerna orange, gult och grönt. Även gröna köksluckor. Tror vi är lite skadade av det.. haha. Vi måste dock få in lite färg här! Kuddar till soffan och sängen ska köpas (vi har bara inte hittat några vi gillar) och då i färg.

Äntligen fredag!



Under dagen har jag varit hos amanda med henne och Emelie. Amanda bjöd på lunch, hamburgare. GOTT! På bilden är middagen för 1-2 veckor sedan. Dagens middag blir inte lika tjusig.. fortsätter i samma spår som hamburgaren - med andra ord pizza! Kan aldrig bli fel, haha.

But who's laughing now?


Är ute på vift.

Ida.



Blev ingen update igår då jag valde att spendera hela dagen med Ida! Vi hade SÅ mycket att ta igen eftersom vi inte har umgåtts på ett tag. Men det är det som är det bästa med riktiga vänner - hur lång tid det än tar innan man ses ibland så finns dom alltid kvar. Jag & Ida har känt varandra sedan jag gick i 7an och hon i 6an.. när man tänker på det inser man hur små vi var!! Men även hur gamla vi blivit, haha.

I watch the birds fly south across the autumn sky.





KappAhl 99:-

Välkomnar denna söta överdel till min garderob.

Turkiet, del 5.

Dag 5 i Turkiet.

Detta var den första och enda dagen det var mulet. Vi blev ganska förvånade när vi vaknade och sedan inte såg solen, haha. Men det var faktiskt väldigt skönt att få lite moln på besök. Temperaturen låg på 40-45 grader varje dag. Molnen försvann senare, ungefär mitt på dagen. Som alla andra dagar var även denna helt underbar!! Drömmer mig tillbaka..































Onsdag.



Bild från förra helgen, då Jakob & Josefine hade sin avskedsfest.

Hej mina vänner!
Gårdagen spenderades inte vid datorn så därav ingen update. På förmiddagen var jag hos sjukgymnasten (berättar hur det gick senare idag) och när jag var klar där hoppade jag på bussen där Lina redan satt. Hon följde mig hem och umgicks med mig fram till middagstid. Hon har varit i Ske-å större delen av sommaren och när hon varit här i Umeå har jag varit borta. Vilket oflyt! Men nu är hon tillbaka i stan vilket är toppen. Kvällen bestod av tvätt och en irriterad Mickan.. haha. Orkar inte förklara, säger bara - tycker inte om våra tvättmaskiner!

Tisdag.


God morgon! ♥

Under nattens gång vaknade jag helt plötsligt av en smäll, trodde jag. Visade sig att det bara var regn.. haha. Eftersom vi bor längst upp har vi taket just ovanför oss. Antar att det är därför det smattrar så mycket. Men det är så mysigt! Om det inte vore för att jag på ett litet tag ska ta bussen till sjukhuset hade regnet mer än gärna fått stanna. Idag är det äntligen dags att få träffa en sjukgymnast! Spännande att se vad jag ska göra där.

Hoppas ni får en fin tisdag.

The stars collide.



Älskar att vi ser solnedgången från vårt fönster!

Under eftermiddagen fick jag besök av lillebror. Alltid lika trevligt med besök såhär på en vardag. Han åt middag med oss, och for sedan på träning. Snäll storasyster som man är följde jag honom sedan till bussen. Man ska inte gå själv, bättre om man är två. Så min eftermiddag och kväll har med andra ord spenderats med lillebror. Nu hade jag tänkt skruva ihop våra barstolar som vi har fått! Får se hur detta kommer gå, haha.

A different dimension.


När jag var på stan i lördags fick två plagg följa med mig hem. Visar er sen!

Måndag.



En bild som jag tog i lördags. Jag bor på ena sidan av bron jag står på, och hennes karl på den andra. Med andra ord tar det ungefär bara 3 minuter att gå. Hur bra?! Stan är rakt fram, över bron som ni skymtar. Skönt att bo nära centrum!

Denna morgon vaknade jag rätt så sent så jag tror jag ska äta lunch nu direkt, istället för frukost. Förresten, god morgon!

För mycket vatten ska rinna under många broar innan jag glömmer dig.


Mammas lille vovve! Blev bjuden på middag dit igår så då passade jag på att fånga sötnosen på bild. Tog bara två kort när han sov, hade så fullt upp med att prata och äta osv. haha. På denna bild öppnade han precis ögonen när jag knäppte. Nästa gång jag ser honom blir nog hos mamma, eftersom jag & Petter kanske ska dit helgen som kommer. Då ska jag ta med systemkameran och försöka ta fina kort! : )

Mamma, påminn mig om att ta med den. ; )

Brothers and sisters unite.



Detta gofika köpte vi (jag, mina två brorsor och den enas flickvän) med oss från stan igår.

Min yngre bror letade ett par jeans nu till skolstarten så vi andra var smakråd. Blev ett par från JC! Traskade sedan runt i butik efter butik, tror grabbarna var lite less till slut.. haha. For sedan hem till mig ett par timmar innan dom skulle hem. Väldigt härlig dag! : )

Söndag.



Söndagar som brukar vara SÅ slappa, icket denna morgon. Har hunnit äta frukost, borsta tänderna, vattnat blommor, renbäddat, dammsugit, bokat tvättid mm. Effektiv! Men hädan efter blir denna söndag bara lugn. Ni då, är ni vakna ännu? Haha.

Movietime.



Full rulle! Berättar om dagen imorgon, nu ska jag ha myskväll med min sambo. Han har varit borta några dagar så en filmkväll blir perfekt!

Stan.



Har bråttom!! Ska in till stan nu. Där ska jag möta upp mina två brorsor och den enas flickvän.

Ha en fin dag, så hörs vi!

Lördag.



God morgon! ♥

Känner mig utvilad idag trots lite brist på sömn. Har i alla fall tagit det lugnt på morgonen så nu är jag redo för dagen. Okej, nästan i alla fall. Har ätit frukost och nu tänkte jag fixa till mig. Kanske inte är en hit att gå runt på stan i adidas shorts och en gammal sov t-shirt? ; )

Klockren!



Kom hem för en stund sedan från bion. Pappa & hans fru ringde tidigare idag och frågade om jag ville följa. Självklart! Att dom skulle se 'Bridesmaides' var ju det bästa, haha. Efteråt skjutsade dom hem mig plus följde mig upp till lägenheten. Dom har sett den förut men det var innan vi flyttade in så då var det inte några möbler eller något annat här. Vad dom tyckte? Att vi fått det superfint!! Alltid så roligt att höra att man har ett fint hem. Vare sig om man bor i en stor/liten/gammal/ny/sliten/fräsch lägenhet går det alltid fixa så man trivs!

Filmen. Gaaaaaaaaaah. Typ bästa någonsin! Tror aldrig jag skrattat så mycket till en film! Ni måste se den ifall ni inte gjort det. Man får lätt intrycket av att det är en "tjejfilm" men icket, passar alla. Går inte förklara med ord hur bra den var, ni får helt enkelt se den. Men tänkte bjuda på några citat ur filmen. Som sagt, den var rolig nästan exakt hela tiden!

'This is so awkward. I really want you to leave, but I don't know how to say it without sounding like a dick.'

'I'm glad he's single because I'm going to climb that like a tree.'

'We would like to invite you to no longer live with us.'

'You're like the maid of dishonor.'

'It's a good tub. I slept there for my 30th birthday.'

'I've seen better tennis playing in a tampon commercial.'

Bridesmaids.



Nu sticker jag iväg på bio!

You can make me laugh when I want to cry.

 

Jag & Emelie har varit vänner i flera år, men ändå har vi typ bara några enstaka kort på oss? Haha. Antar att vi har för roligt när vi är med varandra! Men vi får se till att bli bättre på det, kul att ha i framtiden då man vill kolla tillbaka på old times.

 

På tal om Emelie så har hon just kommit hit, Matilda också. Med sig har dom pizza som blir dagens middag. Perfekt fredagsmat!


When you're happy like a fool, let it take you over.



I motsats till gårdagen blir denna allt annat än lugn! Men dagen innehåller bara trevligheter.

  • Dricka upp min smoothie som står här bredvid
  • Duscha, torka håret (tar fasen ett bra tag)
  • Slänga på mig kläder och kladda lite smink
  • Gå till affärn för att inhandla några få saker
  • Få besök av Petters mamma som kommer med barstolarna vi beställt (!!!!)
  • Emelie & Matilda kommer för att umgås
  • Avslutar kvällen med bio

Ska nog lägga i en högre växel så jag får något gjort. Sitter här i träningskläder ännu, haha. Snap, måste städa undan lite också. Men det går på ett ögonblick då jag redan har ganska städat här hemma. Hörs senare mina fina!

Fredag.




Börjar dagen med en superfrukost!

Dålig kvalla.



Köpte denna ring på Nolia i helgen. Blev lite (läs:mycket) småkär i den sådär PANGBOOM.

Tror ni inte den går sönder när jag haft den typ en timme?
Snacka om typisk otur.

Tada!


Här ser ni min tacopaj debut! Bättre sent än aldrig, gäller både att jag inte lagat tacopaj på 20 år och att jag inte lagt upp bilden förrän nu.

Reslutatet? Awesome! Ska definitivt bli bättre på att göra olika sorters pajer, finns ju så många olika man kan göra.

The fall Collection.


Helt sinnes! Hur grym är inte H&M's höst kollektion?

Måste ta mig in till stan för en närmare titt.

Torsdag.



Bjuder på en bild som är tagen hos mami i sommar.

Tyvärr är inte det inte alls lika fint väder som då. Här i Umeå är det mulet idag, men tänkte göra detta till en mysdag! Överbelastade mina knän igår så måste ta det lugnt.. för min egen skull. Men med lite vila så försvinner smärtan så det är inget att oroa sig för!

Sov förresten ända till 12 idag, så NU blir det frulle!

Onsdag.



Tagit vara på dagen är vad jag gjort. Tog en sovmorgon för att sedan äta en god frukost med Petter. Satt länge och åt, älskar frukost!! Blev lite olika pyssel under dagen så som städning samt besök. Trevlig dag! Förutom att det är det svinvarmt här i lägenheten! Vädrar såklart men bara korta stunder eftersom det är riktigt många getingar som vill in.. suck. Men ska inte klaga, jag har det toppen! : )

If it hadn't been for love.



Ikväll blir en myskväll. Äta gottis, tända ljus, se på film och bara ta det lugnt. Skratta så vi for ont i magen. Förmodligen höra regnet smattra mot fönstret också, då det förväntas bli upp mot 50 mm regn här i norrland. Hoppas ni också får en fin kväll allihopa!

And if you ever forget how much you really mean to me, Everyday I will remind you.

Time for dinner! Nu ska jag och min älskling ställa oss i köket för att laga mat. Kyckling med vitlöksfyllning, kroketter och vitlöksbröd. Tänkte även sno ihop en sallad med tomater, mozarella och rödlök. Inte helt fel! Det vattnas redan i munnen.. haha.

Hörs senare. ♥

Bless your soul, you've got your head in the clouds.




Lunchen hamnar på min topp-tio-lista i kategorin 'lunch'! Vet inte exakt vad det stod på menyn men det var i alla fall en grillad macka med tomat, mozarella mm. MUMMA! Satt länge och bara njöt av maten. Kul med en lunch sådär mitt i veckan på stan. : )

Sommaren i City.


Nyduschad, osminkad och glad! + Skellefteå AIK, såklart. ; )

Är på väg in till stan just nu där jag ska äta lunch. Haha lunch, vilket roligt ord!! Min humor. Hörs när jag är hemma igen!

Tisdag.



Skulle vilja skriva god morgon, men det hade varit fel. Till större delar har denna morgon börjat bra. Snoozade några gånger, klädde på mig och gjorde frukost. Satte mig sedan framför datorn. Efter några minuter gick jag in på vk.se......... höll på att sätta nyponsoppan i halsen. "Person påträffad död på Teg" möts jag av. FY OCH FAN!!! Ursäkta mitt ordförråd men detta känns verkligen hemskt, speciellt eftersom jag bor på Teg! Polisen säger inte mycket.. med tanke på att dom hittade personen tidigt nu på morgonen så vill dom inte gå ut med information vilket är självklart. Vi får bara vänta och se vad som skrivs senare under dagen.

Who wants to be right as rain.



Fotot är taget i lördags då vi hade avskedspartaj för Jakob och Josefine.

Järnspikar vad det regnar. Lite mysigt ändå. Höstkänslor kommer, fast jag väljer att kalla det sensommar.
Håller tummarna för att regnet dragit sig undan imorgon mitt på dagen. Tanken är att äta lunch på en uteservering men vi får se om det slutar inomhus. Enligt yr.no ska det bara bli mer regn allt eftersom timmarna går. Nåja, blir nog bra vilket som! Ska stänga ner datorn och direkt hoppa i säng, behöver min sömn. Just det! Tacopajen.. haha resultat får ni se imorgon. ; )

There you go making my heart beat again.



Känns verkligen som söndag idag! Var tvungen att kolla en extra gång i kalendern, bara för att vara säker. Antar att man lätt tappar bort dagarna när det är sommar, men framför allt när jag gått sjukskriven så länge. Vardag och helg känns nästan likadan. Men nu mina vänner, nu är det inte länge kvar innan jag är på benen (ironi). Ringde sjukgymnasten idag eftersom jag fortfarande inte fått en kallelse. Har trots allt snart gått 3 veckor sedan operationen. Blev lite fundersam och orolig att dom hade glömt att boka en tid eller liknande. Den oron var i onödan då jag fick veta att jag ska dit nästa tisdag! Bara en vecka och en dag kvar. Wihoo! Ser fram emot att få riktig rehabilitering.

Annars är det ganska lugnt här hemma idag. Sitter med Emelie och gör lite planer! : )

Taco.



Senare idag har jag tänkt ge mig på att göra tacopaj till middag! Har aldrig gjort det förut så detta kan bli spännande..

.. men det ska nog gå finfint.

Måndag.







Morsning korsning!

Bilderna ovan är från igår. Satt ute på balkongen i det superfina vädret! Kändes som sommaren aldrig hade lämnat oss. Idag är det dock inte lika fint men vad gör väl det. Så länge det är plusgrader är jag nöjd. Dagens första blir att ringa sjukgymnasten!

Himlen.


För några dagar sedan tog jag detta foto från lägenheten. Åskan kom på besök men mitt i allt mörker visade himlen sig.

Ska stänga ner datorn för om bara en pyttestund får jag besök. Emelie & Adam ska komma förbi, trevligt!

Vår nya skänk.


Här ser ni vår nya skänk!

Vi hämtade ut den i veckan och skruvade ihop. Dock är ovansidan skadad men företaget skulle skicka en ny utan att vi ens behövde skicka tillbaka den trasiga. Syns inte på bilden men det är tre sprickor i ena hörnet. Tur att vi inte behöver skruva isär hela skänken för att byta ovansidan heller, hade varit rätt så drygt. Skänken står i köket eftersom vi har matrummet bredvid köket som ni skymtar där bakom.

Älskar redan denna fina skapelse, hihi.

Söndag.


God morgon! ♥

Här sov vi ända till klockan slog 12, eller.. jag. Petter steg upp redan vid 10-11. Vi är i alla fall inte bakis efter gårkvällen, skönt! Och även fast solen skiner och vi "borde" vara utomhus väljer vi att slå igång en film, haha. Har laddat upp med täcke, kuddar och godis! Köpte godis i fredags men har fortfarande inte ätit EN ENDA!! Det är väldigt olikt mig som är en riktig godisgris.

Hörs senare.

Goodbye, my friends.



Jakob och Josefine ska flytta till Barcelona. Ikväll ska vi ha avskedsfest tillsammans med dom och en massa härliga människor! ♥

Nu slår vi klackarna i taket med våra vänner innan dom flyr landet!

I wanna be your melody. Flowing through your head, when you think of me.

 






Några bilder från tidigare idag då vi var på Nolia.

Hemma från Nolia.


Då var Nolia avklarat för detta år! Imorgon är sista dagen så passade på idag. Har inte varit där tidigare dagar eftersom jag ville att knät skulle få hinna bli lite bättre. Både i styrka och rörlighet. Hur som haver, var riktigt trevligt att gå runt bland allting.

Såg en skymt av Markoolio som uppträdde (haha), åt souvas, drack slush, tittade på folk, gissade hur många geléhallon som var i en burk, pratade med alldeles för många säljare och sist men inte minst: kikade runt i både hallarna och utomhus. Allt ni kan tänka er kollade jag på. Mat, godis, bröd, skönhetsprodukter, hantverk, smycken, kläder, fiskegrejor, husvagnar, jacuzzi, köksbänkar, skotrar och galet mycket mer! Efter några timmar var man rätt så nöjd.. men en underbart rolig dag har jag haft!

Det enda jag köpte var 3 ringar, ska visa er senare. + 3 st godisremmar. ; ) Haha, ett måste på Nolia.

Lördag.


Har minst sagt bråttom!! Ska iväg till nolia NU.

Vi hörs senare! : )

All my windows still are broken but I'm standing on my feet.



Gokväll mina vänner!

Eftersom det är fredag på schemat blir det självklart fredagsmys! Har laddat upp med cola, godis, nötter och torkad ananas & mango. GÖTT minst sagt. Ville bara kika in och önska er en fin kväll, så hörs vi imorgon.

Today.

Mitt på dagen traskade jag iväg för att göra några ärenden. Skönt med frisk luft! Även om gåbiten inte var speciellt lång, haha. Måste ju tänka på mitt knä.. svårt det där. Rehab och träna utifrån smärta och svullnad men ändå inte överbelasta. Att jag sedan inte går "normalt" är inte heller bra! Går ju som vanligt folk men belastar det friska benet mer eftersom det är en ovana sedan kryckorna. Nåja, jag är i alla fall på bättringsvägen. Hurra!

Väntar på att Petter ska sluta jobbet, då bär det av till ICA Maxi för storhandling. Typ det bästa jag vet! Älskar då kylen och frysen är full!

Förresten.. jag måste fråga er. Detta är det sjukaste! Sedan vi flyttade in här (3 veckor sedan) har jag vissa dagar fått bett/stickningar?! Mestadels på ryggen armarna men även ett på magen. Ibland går det någon dag utan det där men det är ofta flera gånger per dag! Tänkte att det var nån geting/mygga/insekt först men nu när det återkommer HELA TIDEN börjar jag undra. Det sticker till som fasen i 1 sekund, sedan blir jag knallröd på huden där det stack. Massa konstigheter!!
Kan det vara någon kota som är fel...? Insektsbett (men jag har inte sett nån?!).

Wanties!



Titta vilka fina blusar Gina Tricot har fått in! Hoppas dom är lika fina i verkligheten, har inte varit och spanat in dom ännu.

Någon av er som har någon susning? : )

Fredag.



Mornin' people!

Även fast jag tänkte sova ut idag klev jag upp just efter kl 07.. haha, hur galet? Under dessa två timmar som varit har jag ätit frukost, glott på tv, rensat lite bilder på datorn osv. Nästa sak på dagens 'to do list' är att ringa två viktiga samtal. Skall göras nu!

Ny jacka.



Vila, 299:-

Jackan som jag köpte i söndags. Den är precis vad jag behövde! En lagom tunn sensommar/höst jacka. Kan även ha en tjockare, t.ex. stickad tröja under, perfa! Denna kommer nog komma väl till användning om jag får gissa. Även långt in till hösten.

Torsdag.


Tog fotot idag när det plötsligt kom en regnskur från ingenstans. Försvann lika fort som den kom.

Börjar ni tro att jag glömt bort er allihopa? Om så är fallet kan jag berätta att vi helt enkelt varit utan internet hela dagen. Klarar mig givetvis utan internet men när man inte är förberedd är det en annan femma, haha. Skulle kolla busstider men vi hade ingen hemma. Skulle föra över pengar mellan mina konton men det gick inte. Även en massa andra saker men inte lika viktiga som dom ovannämnda.

Hoppas ni haft en härlig torsdag!

Sommarnatt.


Middagen var riktigt god. Spenderades på en annan stadsdel än den vi bor på. Jag, Petter & Josfine rullade sedan hem till oss men plockade även upp Camilla på vägen. Dom ville bland annat se hur vår lägenhet ser ut! Josefine har sett den tidigare men då hade vi inte flyttat in. Så hängde ett tag med flickorna innan dom drog. Det dröjde bara en halvtimme innan nästa besök kom! Hela 5 personer denna gång, haha. Kvällen bestod med andra ord utav en massa härliga människor i alla åldrar.

Sa att jag skulle visa er bättre bilder på jackan idag, men tyvärr. Har haft så fullt upp att det inte har prioriterats. Men imorgon ska ni minsann få se den! Ska även visa er lite av lägenheten plus en ny möbel som vi fick igår! Riktigt fin, blev lite kär. God natt.  ♥

I learned to live, half a live.



Smygtitt på vad jag har på mig idag.

Bortbjuden.


Är bortbjuden på middag idag, trevligt! Ska fara iväg alldeles strax. Hörs senare!

Ronan Parke.





Lägg Ronan Parke på minnet.

Denna stjärna lär vi se mycket av i framtiden tror jag! Han kom tvåa i årets 'Britain's Got Talent' och har efter det fått skivkontrakt med Sony Music. Hur coolt?! Dessutom fyllde han 13 år för 2 dagar sedan, född 080898. Vem kunde ana att en sådan liten kille har så stor röst!

Onsdag.



Önskar att jag kunde skriva vilket strååååååålande väder det är idag, men icket. Istället envisas molnen med att stanna kvar här i Umeå. Men inte ska man klaga, det kunde varit värre. För övrigt var jag bomsäker på att det var tisdag idag? Tydligen inte, haha! Ett tecken på att jag varit sjukskriven allt för länge.. men snart hoppas jag att vardagen börjar likna just en vardag. Snart så!

Något att glädjas över idag är att Petter blivit morbror för första gången! : ) Så underbart med en ny liten människa i släkten. Längtar att få se honom! Gissar på att han kommer bli morbror fler gånger, med tanke på att han har fyra systrar.. och en bror! Men då blir det farbror.

The tempurature is dropping.


Tidigare idag lovade jag er en bild på min nya jacka. Tada! Nä, klart ni ska få en bättre bild en den ovan. 

Färgen är inte riktigt rättvis. Nu har det blivit mörkt utomhus så ska ta bilder imorgon då dagsljuset besöker oss. Ville i alla fall bara bjuda er på en förhandsvisning på hur den ser ut. Så, kika in här imorgon för att se bättre foton tagna med systemkameran!

I've been California wishing on these stars.


Gofika hos mamma idag på eftermiddagen. Mumsfilibabba!

Tror inte jag suttit ner en sekund på hela dagen, haha. Åtminstone känns det så. Sedan igår har jag fått kramp i vaden på vänster ben.. inte så konstigt med tanke på att jag i princip inte hade någon muskel där. Eller jo, den fanns såklart men efter alla månader på kryckor var den typ borta. Måste påminna mig själv att inte köra på i 110 utan pauser. Ska duscha efter jag skrivit detta och efteråt får kvällen spenderas i soffan! Senaste dagarna har varit hektiska.

Annars då? Var förbi elgiganten där jag hämtade ut min mobil. Andra gången jag lämnat in den. Tyvärr är det PRECIS samma problem nu? När jag pratar med någon i telefonen så hör dom mig knappt. Antingen låter jag väldigt långt borta eller så försvinner jag. Brusar, hackar, rundgång och allt möjligt händer i varje samtal. Dom har bytt några saker och även uppdaterat både det ena och det andra. Blir att lämna in den på service igen.. efter tre gånger får man en ny telefon! Lär bli tre gånger gillt. ; )

NU: duscha!

Mammsen.



Alanya, juni 2011.

Om cirkus 5 minuter ska jag traska över till mamma. Hon har varit i norge 1,5 vecka men kom hem igår så ska bli superkul att ses!

Orkidé.





If we could see the miracle of a single flower clearly, our whole life would change.

Tisdag.



Upp och hoppa!

Alarmet ringde för 1 timme och 20 minuter sedan, klockan 09.00 med andra ord. Här ska inte sovas bort hela dagen inte! Sedan jag vaknade har jag bäddat, ätit frukost, borstat tänderna, vattnat blommorna osv. Vädret är ingen hit idag heller.. mulet. Känns som att sommaren redan börjat överge oss. Lite sol tack!

Just det! Kom på att jag inte har berättat vad jag gjorde i lördags och söndags. Mitt minne är minsann som en guldfisk ibland. ; ) Hur som haver. På lördagen var jag & Petter bjudna till hans släkt där vi firade ett par som gift sig på deras semester under sommaren. Åt god middag, efterrätt och satt och pratade i timmar. Petter hade inte druckit alkohol så han körde mig, hans mamma och hennes karl till deras hus som ligger några mil utanför stan. Vi sov över där till söndagen eftersom hans mamma fyllde år då! Så även gårdagen bjöd på middag, tårta och trevligt sällskap. Vi for även till en affär mitt på dagen där jag köpte en jacka, ska visa er senare idag!

One day when the sky is falling, I'll be standing right next to you.



Fotot är taget senaste gången (juli) jag var hemma hos min mamma i Skellefteå.

Mer än så hade jag inte tänkt säga, förutom - god natt! ♥

Are the wonders of my world.



Precis som i helgen har även denna dag varit innehållsrik, fast inte med lika roliga saker som i helgen. Tidigare idag var jag på vårdcentralen för att ta bort mina stygn. Gick snabbt och smidigt! Sköterskan tyckte det såg väldigt fint ut och att det hade läkt bra. Fick "tejp" över ärren eftersom det fortfarande var lite öppet. Haha okej, det där lät lite äckligt. Inte öppet så man kan se in men typ ett litet hål där huden inte har läkt ihop ännu. Gjorde några ärenden i samma veva som vårdcentralen innan jag for hem för att tvätta - HELA eftermiddagen.

Jag är inte riktigt kompis med våra nya tvättmaskiner........ både denna gång och förra gången blir det något fel. Ja, jag kan tvätta!! Bara det att maskinerna visar att det är ett fel på displayen. Förra gången var det för mycket vatten osv, och denna gång för lite? Vet inte riktigt hur det går ihop men! Ren tvätt fick jag i alla fall! Efter första tvätten gick maskinerna som dom ska.

Måndag.


God morgon!

Säger välkommen till en ny vecka denna måndagsmorgon. Tog mig en liten sovmorgon till klockan 11.00 eftersom jag sov rätt så dåligt under natten. Nu är jag i alla fall vaken och har precis ätit frukost! På tal om frukost och mat.. hatar att rötmånaden är här. Jag är ständigt på jakt efter bananflugor, haha. Som tur är har vi inte haft så många. Ser till att städa extra noga och extra ofta, med andra ord typ hela tiden. Sedan måste man ut med soporna direkt, speciellt om det finns mat där. Dom förökar sig snabbt som tusan så gäller att ha koll! Blä vad vidrigt.

Nog om det kära ni. Nu ska jag göra mig klar och sedan gå till vårdcentralen som ligger alldeles här bredvid. Idag ska jag ta bort stygnen!! Spännande.. jag har ju inte alls sett hur det ser ut efter operationen eftersom det sitter kompress/tejp ovanpå. Wish me luck!

Söndag.


Gokväll på er!

Börjar ni tro att jag flytt landet eller gått i ide? Haha. Om ni tror det gissade ni fel. Har helt enkelt haft fullt upp på annat håll. Har hunnit med både det ena och det andra på 2 dagar, men mer om det imorgon! Nu ska jag fortsätta se en film som visas på tv. PUSS!

Lördag.


Såhär börjar jag min lördag!
Inte helt fel om jag själv får säga det.

Tänkte svara på lite kommentarer, har varit dålig med det på senaste tiden. Så ifall ni väntar på ett svar dyker det säkert upp på er blogg under dagen! När det är klart ska jag fortsätta se en film såhär på lördagsmorgonen. Förresten, god morgon till er alla. ♥

Spegel.

Något jag alltid velat ha är en spegel där man faktiskt ser hela kroppen. Egentligen hade jag hittat en superfin mäktig spegel men insåg att den var "för stor". När vi var på IKEA för 2 veckor sedan hittat jag istället denna som ni ser på bilden under. 400:- tror jag den gick på. 

När vi sedan skulle hänga upp den hade Petter en önskan om också kunna få se hela sig själv, haha. Han är nämligen ca 193 cm lång vilket kan jämföras med mina 169 cm över markytan. Höjden han behövde för att se sig själv blev perfekt. Jag ser ju hela mig själv! Gott och väl kan jag tillägga. Så min vita spegeldröm blev sann, tillsammans med vita väggar (i förra lägenheten var sovrumstapeterna gula.. BLÄ)


Turkiet, del 4.

Fjärde dagen blev det inte många foton tagna. Här är i alla fall några stycken! = )














Fredag.


Vaknade upp till ett grått Umeå. Lägg till lite regn så får ni en exakt bild.

Oh, happy day.

Finallyyyyyyyyyyyyy!
Detta låter inte som något stort för omvärlden men i min värld är det stort. Idag GICK jag in i TVÅ butiker UTAN kryckor!! Låter helt knasigt men när jag hoppat på dom sedan 1 maj är det som en befrielse. Opererade knät för en vecka och en dag sedan. Har gått utan kryckor lite till och från hemma i lägenheten senaste dagarna men bara korta sträckor. Håller på med rehabelitering flera gånger per dag och där emellan ska jag vila knät. Men idag var första gången jag inte tog kryckorna i bilen, första gången jag stod och gick på två ben!!

Haha låter helt normalt men det kändes verkligen ovant. Kryckorna var ju mitt andra ben hela sommaren. Har haft två perioder med kryckor.

  • Ca 15 november - 15 mars
  • 1 maj - 3 augusti
Med andra ord har jag hoppat på kryckor ungefär 7 av 9 månader.

Känner mig lite osäker nu när jag inte har kryckorna.. ett bra exempel var idag när jag och Petter handlade på mataffären. Först och främst att kunna ta en korg, dra den, plocka varor, GÅ runt i butiken och helt enkelt inte behöva tänka så mycket. Småsaker som man annars tar för givet som en självklarhet uppskattar jag så himla mycket. Nu ska jag fokusera på att bygga upp mina muskler, låta knät vila och se till att det läker bra. Om ett tag ska jag även få komma till en sjukgymnast eftersom jag behöver riktig rehabelitering av hela benet. Har ju haft benet i samma läge då jag hoppat på kryckor eftersom jag inte kunde böja eller sträcka ut det.

Lycklig över att kunna gå. Tusan vilket frihet. Dock måste jag ta det lugnt.. får inte överbelasta knät. Kommer ändå använda kryckorna ifall jag fåt ont eller sådant. Innan jag kommer till sjukgymnasten tar jag det säkra före det osäkra. Har inte ens tagit bort stygnen, dom ryker på måndag. Men just idag är jag glad över att jag inte var i behov av kryckorna.

Nu ska jag slänga upp benen i soffan så dom får vila efter dagens lopp. Kram! ♥

Brighter than the sun.


Orkidé pryder mitt sovrumsfönster.

Torsdag.


God morgon världen. ♥

Har sovit som en stock under natten, skönt! Tror det tog någon vecka innan jag började sova bra i vår nya lägenhet. För några nätter sedan låg jag klarvaken 2 nätter vilket inte var någon höjdare. Många nya intryck och mycket information att ta in.

Men nu känns detta verkligen som hemma. Så underbart!!
Som jag skrev igår skulle jag och Petter fixa och dona under gårdagen. 16-22 höll vi på med allt från att kolla på bänkskivor till att bära ner saker till förrådet. Även en spegel och en tavla borrade vi upp på väggen! Finfint. Älskar att inreda!

Mirror I am seeing a new reflection.



Fotat i lägenheten under dagen. Ni får se några bilder lite senare.
Ska fixa och dona här hemma innan Petter kommer hem. Vi ska bära ner ett par saker till förrådet så ska lägga fram det som ska ner. Bättre att ha saker som man inte använder så ofta där än i någon garderob. Tar bara plats. Så tacka för förråd vet ja! Haha.

Innan kvällen är slut hoppas jag även att vi har fått lite saker på plats. Bland annat en spegel som ska upp på väggen. Även lite småfix som innebär att ställa fram ljuslyktor, dekorationer mm. Vi börjar ändå ha klart det mesta förutom några möbler vi väntar på. En skänk, 2 barstolar + en lampa! När vi fått det ska vi även köpa en ny bänkskiva, dock ska den inte vara bredvid diskbänken, haha.
Ni får se hur det blir då allt är på plats.

Nä, nu ska jag som sagt dona på.

Tänker tillbaka.


Tänker tillbaka på det förflutna. Tänker på hur saker och ting var förut. Tänker på tankarna och känslorna i dåtid.

För bara ett år sedan var det mesta som det alltid har varit. Livet rullade på, som vanligt. Uppförsbackar var ingenting ovanligt. När jag väl tänker tillbaka är det svårt att riktigt minnas alla känslorna som fanns, för att inte tala om tankarna. Samma person, nu som då. Fast ändå inte på något märkligt sätt. Ibland känns det som att det var någon annans liv jag levde, inte mitt eget. Tankarna åt upp mig inifrån utan att jag själv förstod det. Gjorde allting som förväntades av mig. Ofta gick min energi på tomgång för länge. Kraften fanns sällan där. Likheterna mellan idag och förut är många, så därför försöker jag tänka tillbaka på livet som det var förut. Vill påminna mig själv hur jag var, hur jag mådde och hur jag tänkte. I en liten mörk vrå har jag gömt undan hur jag kände och tänkte då. Har inte öppnat den lilla asken där allt finns sparat. Omedvetet har jag låtit det förflutna hamna där. Varför? Frågar jag mig själv. Svaret kommer inte på ett ögonblick, inte heller två. Men efter en längre stunds betänketid förväntas jag av mig själv att ha kommit på ett svar. Kanske måste jag acceptera att det inte finns något enkelt svar på den frågan. Kanske är det meningen att man inte ska reflektera över saker och ting. Kanske är det meningen att jag ska leva här och nu. Kanske. Men det finns även ett kanske i min vilja som vill tänka tillbaka på den tiden.
Om jag glömmer vem jag var då, hur ska jag då veta vem jag är idag?

Vid en tidpunkt då och då måste jag stanna upp. Inte för att påminnas av det negativa utanför att kunna uppskatta det positiva som finns här och nu. Livet finns bara nu, inte förut och inte sen. Innerst inne är jag den jag alltid varit, skillnaden är bara att jag förstår varför. Tacksam för att det finns en anledning. Snart har det gått ett år. Ett år sedan jag fick min diagnos, fast som alltid har funnits hela mitt liv. Äntligen fick jag verktyg som jag kunde använda mig av för att förstå mig själv, och som även andra kunde använda sig av. Förståelsen blev bättre men för många glömms det bort. Givetvis har många saker blivit till det bättre, men vad folk behöver veta är att vissa svårigheter som finns hos mig fortfarande finns kvar, och kommer förmodligen alltid att göra det. Jag ser det inte som något negativt, tvärtom. Idag vet jag vad jag mår bra av, hur jag behöver ha vardagen och hur jag fungerar. Egentligen tror jag det är svårare för andra. Personer som inte vet hur dom ska möta mig, som inte förstår, som har glömt. Ignorerar sådant som faktiskt är en stor del av mig. Jag pratar sällan om min diagnos, för den har alltid funnits som egenskaper hos mig. Jag är absolut inte min diagnos, men det är en del av mig som inte får glömmas bort.

Musiken och att skriva har alltid varit en hjälpande hand för mig. Har mina perioder men dom försvinner aldrig. Musik kan kännas i själen och ord kan tolkas olika. Det finns något för alla, det gäller att hitta det man mår bra av ända in i hjärtat, även om det bara är för stunden.

Onsdag.

It's a beautiful day
Don't let it get away

Smoothie.



En sommardag som denna var det självklart att jag och Emelie gjorde en smoothie. Jag menar, vad passar bättre än sol, en vän och smoothie? Anyway, den blev jäkligt god! Blåbär och hallon. Sugrör med glitter tog vi bara för att det fanns hemma. ; )

Tyckte den smakade lite annorlunda än då Petter gjorde en åt oss för några dagar sedan.. hm. Sedan ploppade det upp i huvudet på mig - GLASS! Glömde för tusan att ha en glassklick i. Kom dock på det några timmar senare så det var lite för sent, haha. Får bli nästa gång istället.

Tisdag.


Emelie är på väg så ska hoppa ner för trapporna nu för att bege oss till affärn. Ska inhandla gosaker till denna soliga dag!

Life is a rollercoaster.


Mår tusen gånger bättre än i förrgår, då jag sist skrev. Nu är det bara att få knät att läka bra så jag blir av med kryckorna och allting annat som ett bra knä innebär. Dock måste jag lyssna på doktorn, vilket jag inte varit så dukig igår eller idag. Annars får jag fasen skylla mig själv. Har överbelastat höger knä för mycket senaste tiden känner jag. Det sista jag vill är att andra knät ska pajja! Hjälp, vill inte tänka tanken. Som sagt, bara en negativ tanke. Den spolar vi bort nu - borta. Ser fram emot att få tillbaka mitt liv snart! Sakta men säkert.
Petter är och tränar men kommer snart hem, då ska vi äta en blåbärskaka. Vi fick besök tidigare idag av 2 stycken i hans familj som hade gjort den åt oss. Så rart! : )

Annars hade jag inte så mycket mer på hjärtat för ikväll, vi hörs helt enkelt imorgon. ♥

RSS 2.0