Söndag.

 
Ekar nästan tomt här.. har haft så mycket annat för mig. I fredags åkte vi till Petter mamma, alltid lika mysigt. Gårdagen bjöd på party med några partypinglor! Idag trodde man kanske det skulle vara lugnt men även denna dag inehöll något speciellt - viltspår. Det var bara vi och Otis uppfödare, faktiskt riktigt skönt. Idag la Petter ett långt spår, det längsta jag gått med Otis. Var ca 400 meter. Det innehöll även ett "glapp". Dvs, att Petter lyfter på klöven och går några meter innan han fortsätter lägga spåret.
Uppfödaren sa att hon råkade komma för nära (hon och Petter gick bakom mig men dom ska hålla ett avstånd så man inte stör hunden) just på det stället, typiskt. Så Otis blev lite distraherad där när han skulle försöka hitta spåret igen eftersom det var glappet också. Men han tog upp det igen och var såååå duktig. Sådär bra har det aldrig gått förut, så nöjd över både min och Otis insats!! :) Blev så glad över att se Otis jobba så bra. Han var verkligen koncentrerad och brydde sig inte ens om när han syrra skällde i bilen en bit bort. Uppfödaren har nämligen Otis syster så det var syskonen som fick köra viltspår idag, så kul. Även om dom inte får träffa varandra.
 
Under kvällen har vi varit på kalas och sedan åt vi gomiddag framför x factor. Myssöndag!
Sedan fortsatte jag min packning. Så mycket man ska ha med som man nästan glömmer bort. Kvällens sista pyssel blir att göra nya låtlistor på itunes så jag kan lägga in skön musik på min ipod. Måste ju ha bra musik på planet, bussen, hotellet, stranden och allt. Hihi :)

5 dagar.

 
Om jag kan förstå att vi lyfter om 5 dagar? NEJ. Overklig känsla men så underbart. Om 6 dagar (vi är framme vid 4-5 tiden på morgonen) ligger jag på samma ställe som på bilden. Nåja, kanske inte samma solstol men samma pir ute i havet. Awesome!
 
Idag har jag varit på stan och köpt det sista jag behövde handla. Schampoo, balsam, deo, nya blad till rakyveln, neccesär.. intressant va? Haha. Har börjat lägga fram lite som jag ska ha med mig men kläder osv kan jag inte packa än. Har tvättis imorgon så efter det lägger jag fram kläderna jag ska ha med mig. Mycket annat man heller inte kan packa ännu så som plattång, hårborste, börs, smink mm.

Fredag.

 
Kesella, hallon, banan, linfrön och solroskärnor - så gott!
 
Fredag, du är så välkommen.

You only live once, but if you do it right, once is enough.

 
Smälter varje gång jag hittar Otis liggandes såhär i sängen. Hihi, sötplutt.
 
Han får ju inte vara i sängen vilket han vet om. Om jag te.x. ser tv, sitter vid datorn eller pysslar med något annat som jag är inne i lägger han sig ofta först i sin säng eller i hallen (som är utanför sovrummet) för att sedan hoppa upp i vår säng.. haha han är smart. Och ja, ibland får han faktiskt ligga kvar där. Så länge han inte busar eller biter på täcket. Han ligger ju och sover så sött. Inte har man hjärta då att säga att han ska ligga i sin säng eller på golvet.. lite lyx måste han väl få ha! :) När vi ska sova lägger han sig alltid i sin säng eller på golvet vid min eller Petters sida. Men trots det vaknar jag ändå av en stor svart sak varje morgon som tar enorm plats, haha. Gose. 
 
Otis har varit själv nästan hela dagen idag (Petter gick såklart ut på lunchen med honom). Så ikväll tog jag honom på en långpromenad genom stan! Vi gick broarna runt, så härligt. Även om vi bor centralt så går vi inte genom stan med honom så mycket, stan ligger på andra sidan älven. Därför tyckte jag det passade bra nu på kvällen att gå genom centrum, torget osv när det är lite lugnare än på dagarna. Supermysigt! Otis blir ju överspeedad när han får gå på nya ställen.. så på hemvägen över bron tränade jag honom hela tiden med "fot". Till slut började han lyssna lite i alla fall. Men det är samma sak där som med allt annat, tränatränaträna! Men han är så duktig vår storkille, otroligt roligt att se hans framsteg hela tiden. Älskade pärla. 

Torsdag.

 
Jag lever. Försöker andas mellan allting som ska göras, fixas och pusslas ihop. Vardagen ska passa in i allt man behöver hinna. Ibland räcker inte tiden. Ibland räcker inte minnet. Ibland räcker inte orken. Men jag försöker få ihop allt.
 
Men med resan i åtanke känns allt mycket lättare! MINDRE än en vecka tills vi åker. På onsdag bär det av, hallelujah!! Får tänka på det varje gång något tar emot. Som det gör flera gånger per dag. Vaknade av SPÖregn imorse. Ut med Otis på morgonpromenad.. kul. Bytte kläder när jag kom in. Slängde i mig frukost innan det var dags att cykla till affärn för att köpa lunch. Sedan vidare till jobbet. Fy och fan på ren svenska (ursäkta). Inte jobbet, men svär åt vädret som var. Men nu skiner solen så jag antar det är sant det dom säger, efter regn kommer solsken.
 
Nä men allvarligt så är det mycket som ska ordnas och göras känner jag. Både nödvändiga saker men även roliga och mindre roliga. Direkt efter jobbet vaccinerade vi Otis, gick bara fint. Något jag helt hade glömt är att jag måste ha intyg när jag reser för min medicin är narkotika klassad. När jag reste till Mallorca i maj behövde jag bara fylla i ett papper på apoteket tillsammans med en i personalen där eftersom det är ett EU-land. Turkiet är annorlunda, då behöver jag intyg från läkaren. När jag ringde idag hade dom såklart ingen telefontid, utan jag skulle återkomma imorgon.. happ. Så det sket sig. Ännu en sak att komma ihåg att göra imorgon. Har såklart allt i min kalender men kan ändå glömmas då jag blir trött bara av att kolla i den.
 
För sjutton, nu ska jag försöka få gjort några saker så jag inte behöver tänka så mycket på det. Hörs när vi hörs kära vänner. 

Effektiv.

 
Blev en cykeltur till centrum. Farligt när man fått lön och bara vill shoppa allt man ser! Köpte i alla fall lite smått och gott. Bland annat en blus och SOCKAR, haha. Ska visa er senare i veckan. Nu är det lunch som gäller innan jag ska cykla till stan för andra gången idag. Denna gång blir det busstationen där jag ska hoppa på bussen mot Skellefteå. 2 timmar. Gud, tänk när jag pendlade Skeå-Umeå dagligen.. är glad att den tiden är förbi. Tycker ändå det är mysigt att åka buss. Bara sitta. Smaska på lite godis. Lyssna på världsbra musik. Längta tills man kommer fram.
 
När mamma slutat jobbet ska vi gå till min moster. Där blir det pizza till middag och sedan ska hon färga utväxten på oss båda! Underbart. 

Tisdag.

 
Promenad och frukost - check!

Har nu som plan att betala räkningar för att sedan göra mig klar inför dagen. Tror jag ska ta en tur till stan innan jag åker till Skellefteå. Skulle behöva handla lite inför resan nästan vecka (!!) plus lite nödvändiga saker så som sockar, haha. Varför verkar det alltid som att tvättmaskinen äter upp hälften av alla sockar? Eller går sönder, eller att man har 8398845 stycken utan någon make/maka.
 
Hoppas ni får en bra start på denna tisdag. 

Otis 1 år!!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Då var dagen kommen, Otis första födelsedag!! Tänk om vi visste för ett år sedan att vi skulle sitta här med världens finaste vovve.
Livet är fantastiskt. Visst, han biter fortfarande i kopplet då och då (men blir mindre med tiden, tummen upp för det), hoppar ofta när det kommer folk på besök, gnäller när han inte får uppmärksamhet ibland. Tuggat sönder en kudde, slitit sönder golvet, gnagt på skostället och smakat på tapeten i köket. Men vad tusan gör lite materiella saker när man i slutändan inser att man inte kunde önska sig en bättre hund. Han är bara tonåring ännu. Första året måste man väl nästan räkna med trots, trasiga saker och tålamod som brister. Precis som vi människor är hundar inte perfekta. Visst kan vi träna dom hur mycket som helst, men dom har ändå en personlighet och ett hjärta av guld.
 
Att se in i Otis ögon och känna att han ser rakt in i en är otroligt. Hans fina bruna ögon. När han lägger huvudet på soffkanten, benet, bordet, sängkanten eller vars som helst för det är hans sätt att visa att han vill mysa. Sucket när han lägger sig för att vänta på att vi ska äta innan han får mat. Lyckan i att se honom lycklig. Farten när han springer lös, frihet. Harskutten när man kommer in genom dörren. Piruetterna han gör när han väntar på att man ska ta fram maten.
 
Nä gud, ska sluta spåra iväg. Allt jag ville säga är att Otis fyller 1 år idag och det har firats!! :) Jag är så lycklig över att ha fått en bästa vän som alltid finns där, oavsett. Lyser upp varenda dag. Alla borde ha sin egna Otis. 

Ny kalender.

 
 
 
Fick hem min nya kalender förra veckan, wihoo! Den börjar gälla idag så äntligen kan jag börja använda den. Kalendern är verkligen min bästa vän. Sedan jag började använda den dagligen och skriva allt jag ska göra eller komma ihåg fungerar livet bättre. Jag slipper ha allt kaos i huvudet. Det gäller bara att skriva in saker direkt så jag inte glömmer bort det.. men det handlar om en vanesak.
Rutiner, delad första plats på bästavännerlistan!
 
Denna vecka händer det ganska mycket saker, stora som små.
  • Åka hem till mamma i Skellefteå
  • Besöka mosters salong för att köpa hårfärg + att se deras makeover på salongen!
  • Möte med jobbet
  • Party
  • Viltspår
  • Fara till pappa
  • Hänga med Emelie
  • Träna
  • Sola
  • Storhandla
  • Handla inför Turkiet

Säkert många fler saker, många vardagssysslor såklart. 

Nytt.

 
Äntligen är jag klar. Har inte velat bloggat något innan jag hade min nya design färdig. Tar ju tid att få exakt som man vill ha, kommer väl ske några små ändringar lite då och då men i det stora hela är jag nöjd! Vad tycker ni? (Tryck på F5 om ni ej kan se)

Fredag.

 
Gooood morgon!
 

Fredag, vilket betyder helg för många men inte för mig, åtminstone inte denna fredag. Under dagen har jag bara tänkt slappa, gå långpromenad och slappa igen. Haha. Låter väl härligt! Ikväll ska jag nämligen sitta barnvakt och imorgon jobbar jag 07-07.
Så min helg börjar på söndagmorgon kan man väl säga. Måste dock ringa och höra om det blir något viltspår på söndag.. förra helgen hoppade vi över det eftersom det var älgjakt. Gäääsp. Nä, ska vila nu om Otis tillåter mig, busfrö.

Torsdag.

 
Känns alltid lika bra att komma hem när man jobbat i 24 timmar. Möttes av världens gladaste vovve! Han är så rolig. När han blir superglad (oftast när man kommer hem eller just innan han ska få mat) hoppar han bokstavligen på alla fyra. Ser så roligt och sött ut. Som en hare!
 
Hoppas ni får en toppendag! 

Som höstens färger.

 
Känner mig som hösten denna dag. Orange och vinröd.

Onsdag.

 
Försvinner ett dygn. Till jobbet, haha. Work 07-07.

Gym.


Tisdag.

 
Skulle egentligen jobba idag men fick veta igår att dagens pass hade blivit dubbelbokat. Händer typ aldrig men oj så skönt det kändes när dom sa att jag inte behöver jobba utan att en annan skulle göra det. Får ladda upp inför imorgon istället, jobb kl 07-07.
 
Hoppas ni alla mår bra! 

Måndag.

 
Grått och regn. Är glad att jag slapp ösregnet när jag cyklade hem från jobbet, till och från gymmet och när jag var ute med Otis. Duggregnade bara då. På ett sätt känns det skönt att ha detta väder just nu, för jag är helt slut och tänker inte göra många knop ikväll. 
 
Har varit full fart hela dagen. Känns som kl är 22 typ. Jobb, promenad med Otis, gym, spotify vägrade fungera så fick fippla med det en bra stund, cykla med Otis osv. Det sistnämnda är en historia för sig... låt mig bara säga att vissa inte ska ha hund. Hade stannat så Otis fick kissa, kommer fram en hund som sedan tvätviker av på andra sidan cykeln och Otis springer dit. Var tvungen att släppa kopplet annars hade jag seriöst dragit av mig armen! Ramlade med cykeln rakt på asfalten men det sket jag i, klev upp och tackade kvinnan som hade tagit kopplet och Otis. Jag blev så chockad över hela händelsen så fann inga ord när hon började tillrätta visa Otis som om hon var ägaren. Nä fy fan på ren svenska för sådana människor. "Fyyy, inte hoppa" osv är väl onödigt att säga till honom när jag redan sagt åt honom och dragit undan honom, så han hoppade ju inte heller. Blev ba less. Fortsatte i alla fall cykla en stund efteråt. 
Slog i låret/rumpan och ett ställe vid knät men blir nog bara blåmärke, tur det inte tog värre eller att det var mitt dåliga knä!
 
Må låta bitter idag men har stressat så mycket senaste dagarna så jag känner bara kaos i huvudet. Hatar kaos. Kaos gör att jag inte fungerar. Ska sortera all post, göra lite fint här hemma och stöka undan så känns det nog liiite bättre. 

Söndag.

 
Hej på er!
 
Jisses vilken helg, känns som att jag gjort något varje sekund. Som ni vet åkte jag bort med jobbet fre-lör på kickoff. Vi hade som alltid jättetrevligt! När jag kom hem igår eftermiddag blev det bara att packa upp, äta middag och sedan en tidig kväll. Var så himla trött.
Onödigt att vara vaken bara för att.
 
Denna dag tänkte jag skulle bli ganska lugn men ack så fel jag hade. Fick sovmorgon till 10 (!! händer typ aldrig). Senare tog vi bilen ut till bussjö för att se min lillebror vara med i en tävling. Skriver mer om det imorgon. Var inte hemma i många minuter innan jag for till gymmet. Skönt! Har inte tränat sedan förra helgen. Måste försöka komma igång så nu är jag taggad. Väl hemma igen var det bara att ge Otis mat och gå en promenad. Hoppa in i duschen, torka håret och trodde nästan allt var gjort för idag. Men en sak till blev det, for till mammas kille för att hämta ett golv. Ni som följer mig vet ju hur fint Otis gjorde vårt golv för ett tag sedan... hoppas bara vi får lägga nytt för hyresvärden!
 
Har längtat hela dagen efter att se x factor. Skulle bli så härligt att slänga sig i soffan och bara ta det lugnt en timme, men istället hämtade vi golvet så det sket sig. Men det gör inget, är så tacksam över att vi fick ett golv. Blir perfekt att se x factor imorgon när jag kommer hem från jobbet. Imorgon bitti till frukost snarare. Ska iväg och jobba nu.. :)

Mattes hjärta.

 
Hur mysig och söt är inte denna bild! En av Otis favoritplatser, hallen.

Fredag.

 
Haha, alltså denna bild. Inget större fel kan tyckas men ta en närmare titt. För det första, hur ofta fastnar jag på bild framifrån? Typ aldrig. Samma sak som att vissa aldrig ler med tänderna på bild. Jag är tvärtom, ler ofta med tänderna. Inget jag tänker på men känns bättre antar jag, ser så tokig ut annars. För det andra, höjer tydligen mitt ena ögonbryn så det ser högre ut än det andra plus att det ser ut som att det andra ögonlocket hänger, haha. För det tredje, mobilen var inställd på en effekt så jag ser sönderphotoshopad ut! För det fjärde, ser ut som 15 år? Möjligtvis 16.. nä skämt åt sido. Ska inte uttråka er med mitt babbel men lite roligt hur man kan hitta små "fel" på en helt vanlig bild av sig själv. Och nej, mitt hår är inte sådär ljust i verkligenheten. Ljuset från fönstret hjälpte till. ;)
 
Jag som bara skulle säga god morgon, och att jag ska iväg. Haha, så tokigt det kan bli. I alla fall, god morgon! Så, nu har vi det avklarat. Snart ska jag ta en promenad till busstationen i stan. Jag och mina jobbarkompisar ska åka till lycksele på kickoff! Så roligt, ser fram emot kommande dygn. Vi ska ha möte/planering/konferens men förutom det ska vi bo på hotell, äta middag (och hotellfrukost såklart! längtar!), umgås, surra osv. Blir nog trevligt! Hoppas bara jag fått mig upp (detta är tidsinställt). Hörs sen!

Ny header.

 
Tog bilden idag. Var verkligen inte tänkt att den skulle få bli en ny header men så blev det i alla fall. :) Vad tycker ni?
Klicka på F5 om ni ej kan se den. 
 


Tänkte äta limpa och dricka oboy till kvällsfika samtidigt som jag ser lite youtubeklipp. Mys! Inte kort efter fikat är slut blir det att krypa ner i sängen. Imorgon ska jag upp tidigt. Har inte ställt alarmet ännu men lär bli vid 05.30-tiden.. måste få mig upp. Sov så gott. 

Torsdag.

 
Vilken fin dag vi har! Molnen börjar komma sakta men säkert, men sol och hyffsat varmt har det varit hela dagen.
Jobbade kväll och natt så gick av mitt pass imorse. Tog sedan till vara på dagen med Lina. Blev en sväng på stan. Härlig dag!
 
Sitter nu här med halsduk inomhus. Vägrar bli sjuk! Hela Umeå verkar vara förkylda och ha feber. Mamma, Petter, kompisar - alla har varit eller är sjuk. Har varit glad som klarat mig men nog rackarns är något på gång. Har ont i halsen och är hur trött som helst. Nä, ska tänka positivt och tro på att jag bara inbillar mig. Plikten kallar, dvs. Otis behöver ut. Tjing så länge!

You are the red to my heart and the blue in my eyes.

 
 
Musik är ett måste på promenader. Inte när jag går med Otis men annars så. Lovely.
 
Skippade gymmet och tog mig ut på en promenad idag istället. Helt underbart väder för att vara denna årstid. Klart det inte är +25 grader men strålande sol och helt okej temperatur, kring 15. På tal om vädret... idag är det exakt 3 veckor kvar tills flyget lyfter mot Alanya för en vecka med sol, bad och total avkoppling. Har inte fattat det än, att vi ska fara alltså. Gudomligt underbart!! 

Onsdag.

 
Myser här i köket nu på morgonkvisten. Har ätit frulle och sett våra bästa år. Bäst ju, haha.
Ska till gymmet om drygt en timme men måste såklart låta frukosten sjunka ner. Hoppas ni fått en bra start på dagen! 

Höstens färger.

 
Mitt bland alla gröna löv på träden hittade jag några enstaka röda.
 
Fy vilken grå dag!! Alldeles grått och mulet. Man ser inte ens molnen, haha. Eller ja, såklart finns dom där men hela himlen flyter ihop till en enda stor grå massa. Dimma har det varit hela dagen. Duggregn. Usch. Gäller att se det positiva i allting. Ikväll tänker jag bara mysa framför tvn tillsammans med min sjukling till sambo. Tur vi har en stor soffa, en hörnsoffa + divan på ena sidan. Då behöver jag inte sitta när honom och ockå bli sjuk. Haha. Men det dröjer några timmar. Långpromenad med Otis och matlagning står på schemat innan. Även en sväng till ica maxi. Var på 3 butiker igår men ingen av dom hade dammsugarpåsarna som vi behöver. Har inte dammsugat sedan i förrgår..... blir galen. Otis fäller inte lika mycket nu (tack och lov!) men det är ändå tussar här och där. Fy.
 
Nu väntar jag bara på att Petter ska se klart filmen han håller på se sen blir det ica maxi. Hallelujah! Ska dammsuga det första jag gör när jag kommer hem. ;) Hoppas ni har en bra dag trots vädret, se till att mysa. 

Tisdag.

 
Såhääär glad är jag idag! Okej, ärligt talat så sitter jag fortfarande i mjukiskläder, osminkad, ofixat hår och lite halvseg. Men ska snart börja göra mig klar, ska möta upp Anna och hennes lilla son John senare. ♥ Ska bli så mysigt så. Vi hörs när jag är hemma igen. 

The things that make me different are the things that make me.

 
 
Var inte så lätt att fota igår, blåste så mycket. Behövs inte att det blåser så mycket för att bilderna ska bli lite suddiga.
Äh, lägger i alla fall upp dessa två. Galet vilken skillnad det blir med närbildslinser! 

Måndag.

 
Började denna vecka precis som många andra dagar. Blev väckt av Otis 07.50 (ofta exakt den tiden! haha). Tog en morgonpromenad och sedan provade jag faktiskt cykla med honom! Petter har både cyklar samt åkt longboard med honom men jag har inte velat förrän nu. Kände att jag ville vänta tills jag har koll på honom. Blev en kort tur, bara runt kvarteret för att prova. Gick bara fint!
 
Har fått i mig frulle och nu tänkte jag bara slappa tills kl 12 då jag har bokat tvättstugan. Helt sjukt vad tvätt det blir när man är 2 människor och en hund. Minns när jag bodde själv, då tvättade man verkligen inte såhär ofta. Men det gör mig ingenting, det hör till när man blir fler. Någon som känner igen sig att man kan ha svarta jeans en dag sedan är det bara rätt ner i tvättkorgen med dom? ;)
Tack vare en labbe som busar, dreglar och lägger huvudet i knät, haha.

Söndagsmys.

 
Bilden är tagen i onsdags.
 

Förstår inte att spegeln blir smutsig direkt jag gjort den ren? Att Otis dreglar nere ibland kan man förstå men högre upp, ja ni ser på bilden. Antar att det är pga. att jag står så nära. Toaljuset är sämst jämfört med dagsljus så jag står alltid i sovrummet.
 
Har fortfarande träningsbyxor och t-shirt på mig. Ska fräscha till mig och byta om strax. På nån timme kommer Petter hem efter att ha varit borta sedan fredagsmorgonen. Åh! Både jag och Otis saknar honom, men bra att vara ifrån varandra ibland också. Nyttigt att sakna.
I afton är vi bjudna på middag till Petters pappa och Maria. Så skönt att inte behöva laga mat på en söndag, och roligt att åka dit nu när jag tagit det lugnt hela helgen. Men det behövdes faktiskt. Hoppas ni haft en bra dag och får en fin kväll. 
 

 
PS. Missa inte X Factor som börjar ikväll!! :)

Buse!!

 
 
Japp. Detta möttes jag av imorse när jag kom in genom dörren efter att ha varit ute och fotat. Var inte borta mer än 15 minuter?! GAAAAH.
 
Ni kan ju bara tänka er hur chockad och irriterad jag blev. Otis har ju i princip aldrig bitit sönder något. Jaja, om vi ska vara noga så tuggade han sönder min laddare till mobilen när han var valp (typ 3 månader) och i våras rev han upp en bit av golvet (plastmatta, var ett litet hål redan som han råkade riva upp när han var valp, som han nu hade hittat igen eftersom det var bredvid hans säng).
 
Att jag lyckades fota hans påhitt var bara "tur" eller vad man ska kalla det. Hade kameran hängandes runt halsen. Klick, klick. La sedan bort den direkt för att säga åt Otis att han gjort fel. Jag tror inte på att skrika åt en hund. Ta i den hårt eller att på något sätt använda sådana metoder. Försökte hålla mig så lugn som jag kunde i stundens hetta. Tog inte tag i varken kudden (det som var kvar av den som han hade i munnen, haha) eller Otis utan sa bara "loss". Stod framför honom och han rörde sig inte ur fläcken vilket var bra, han kunde ju blivit busig och sprungit iväg. Han tycker om att bli jagad när han har något han inte får ha. Efter några sekunder tittade han upp på mig, sa loss igen, då släppte han den. Satte sig utan att jag sa något mer. Sa med låg stämma "fyyy". Skämdes gjorde han. Matte var INTE glad. 
 
Så, varför gjorde han såhär? Ingen aning. Finns några tänkbara alternativ. Gick inte så lång promenad med honom på morgonen, typ 15 minuter. Men nog har vi gått korta svängar på morgonen många gånger och aldrig har han gjort såhär då. Vi kan lämna honom 3-4 timmar utan att han skäller, han rör inte ens en leksak eller dricker vatten under tiden han är själv. Han kanske var busig när jag gick utan att jag märkte det. Eller så är det för att han börjar bli könsmogen på riktigt. Är helt säker på det. Igår lyfte han faktiskt på benet för första gången!! :) Mot en lyktstolpe. Snacka om att jag blev förvånad, haha. Dessutom kissar han fler än 1-2 gånger/promenad. Förut kissade han 1 max 2 gånger, och då kissade han liksom allt han behövde. Nu är det kanske 3-4 gånger beroende på promenadens längd såklart. Dock har han inte lyft på benet nåt mer men det lär ju komma. Har även märkt att han börjat lukta ännu mer på marken när vi är ute. Hur nu det är möjligt?! Hihi. Tycker han alltid haft nosen i backen men nu är det verkligen som att han spårar. Samt att han börjat slicka på vissa ställen i gräset. Kan ju ha varit löptikar där.. brukar säga åt honom då.
 
Måste ändå säga att det är roligt och intressant att se hur Otis utvecklas. Hur han kan gå från en stor stark hund till att nu ligga i hallen som en liten bebis. Förvånas över hur han kan se så stor ut men i nästa så liten.  Han är allt bra fin, även om han testar oss ibland.
Men det är fullt naturligt!

Söndag.

 
Roligare än såhär blir det inte idag! Haha. Nä, nog ska jag ha mitt roliga också. Varit på promenad med Otis plus en liten fotopromenad efter det. Är väl aldrig sådär jättestökigt eller ostädat hos oss men jag kan verkligen inte slappna av eller göra något annat om det är kaos, för kaos är vad det blir i min hjärna. Skulle vara skönt att ha det fint och mysigt ikväll när Petter kommer. Även för min skull, såklart.
 
Dags att ta tag i städningen och allt vad det innebär. Hörs senare!

Bad weather always looks worse through a window.

 
Blev förvånad när jag kikade ut genom fönstret. Gråa tunga moln tänkte himlen. Inte långt därefter kom regndropparna som sedan ökade tills det vräkte ner. Är glad över att dom flytt sin kos nu eftersom Otis ska få sin mat och sedan blir det en promenad.

At the gym.

 
 
Köpte två träningslinnen innan gymmet idag. Blev ännu mer taggad på att komma igång med träningen då.
För att vara ärlig har jag slarvat med mina knäövningar senaste tiden. De jag ska göra hemma VARJE dag. Men hur lätt är det ens att komma ihåg 1 år efter senaste operationen? Fast vid närmare eftertanke kanske jag inte behöver göra dom varje dag? En gång i veckan? Vid behov? Ingen aning. Går ju inte hos någon sjukgymnast längre.
 
Kan bara leva i nuet, även om jag ibland blickar bakåt och framåt. Nu har jag kommit igång med träningen (förutom promenader osv) och tänker hålla fast vid det. Inget att förlora, bara vinna. Främst för mitt knä. Om det mot förmodan skulle bli sämre i knät i framtiden vill jag åtminstone kunna känna och säga att jag gjort vad jag kunnat. Jag har tränat upp styrkan i benet. Jag har tränat rörligheten. Även fast smärta, låsningar och irritation är ett faktum likväl som att jag inte kommer återfå full styrka tänker jag göra så gott jag kan.
 
NU KÖR VI!!! :)

Lördag.

 
God morgon. 
 
Här hemma blev det som vanligt ingen sovmorgon. Strax innan kl 08 hade jag ett stort svart huvud på min rygg. Vände mig sedan om och möttes utav 2 bruna ögon. Med den blicken kunde jag inte ligga kvar många sekunder till. Lillskrutten ville ha mat, men om han fick bestämma skulle han nog äta hela dagarna lång... haha. Får nöja mig med 7 timmars sömn. Ser det positivt. Dagen blir så mycket längre!
 
Hade tänkt vara hurtig och ta mig iväg till gymmet nu på förmiddagen. Måste dock vänta någon timme till så frukosten hinner sjunka ner ännu mer i magen. Vädret är alldeles grått och trist så att gå en powerwalk kändes inte så roligt. Går ju ändå ut med Otis flera gånger per dag så pw får jag hur som helst, haha. Hörs senare.

Money can buy you a fine dog, but only love can make him wag his tail.

 
Mattes goplutt. 
 
Slutade jobbet tidigare än väntat. Har nu myskväll med... vet inte om jag ska säga Otis för han ligger bara och sover. TACK! Äntligen, om man får säga så. Trots 2 långpromenader idag samt en ny leksak jag gav till honom har han velat ha min uppmärksamhet hela kvällen. Förutom när jag åt. Satt vid vardagsrumsbordet när jag åt middag och sa bara en gång "ta och lägg dig" vilket han då gjorde. Duktig kille! Är glad över att han vet vad det betyder men främst att han även gör det. Han kan ju vara lite envis. Som när jag stod och diskade efteråt. Då envisades han med att ta kökshandduken som hänger på handtaget på ugnsluckan. Suck. Den rackaren är ju så snabb. In i datarummet som är längst bort för att hämta den... men oj vad han skämdes. Det har han börjat göra senaste månaderna. När han var liten förstod han ju inte att han gjorde fel, vilket han nu vet. Roligt att se alla hans framsteg. :)
 
Det i alla fall en utslagen hjälte som ligger bredvid mina fötter.
Nu ska jag ha fredagsmys! 

Arriving at one goal is the starting point to another.

 
Jobb 07-07.

Närbilder.

 
 
Titta vad vackert! 
 
Detta är vad jag fick av Petter igår. Närbildslinsset 67 mm (+1/+2/+4).
Vet ni inte vad det är så kan ni fråga människans bästa vän - google. Haha. En vacker dag vill jag köpa ett microobjektiv men vill inte lägga ut så mycket pengar i nuläget, måste prioritera annat före. Dessa linser/filter är perfekta att prova med innan tycker jag. Nu har jag ju bara fotat i en dag men blev kär direkt. Ganska svårt att få till skärpan men har man något att ställa kameran på så den är helt stilla kan det bli riktigt bra bilder! Vissa blev rätt så brusiga men som med allt annat man ska lära sig gäller öva öva öva. Efter bara en liten stund märkte jag stor skillnad på första bilderna jag tog och dom jag tog senare. Roligt när det går framåt.
 
Har spenderat stora delar av dagen med att läsa instruktionsboken till kameran. Letat information på nätet. Läst om allt möjligt. Hur man fotar vissa saker. Inställningar. Mycket att ta in för hjärnan så försökte hålla mig till en sak i taget och inte allt för många. Ni vet ju att jag har koncentrationssvårigheter men så länge jag vet hur jag behöver göra saker och ting underlättar det. 
 
Blev verkligen jätteglad över presenten. Nu vill jag bara fota ännu mer! Senaste tiden har jag inte orkat fota så mycket med systemkameran faktiskt. Dels för att det varit fullt upp hela sommaren men även för att jag typ fotat allt, haha. Det finns alltid nya saker att fota såklart men antar att det kommer i vågor. Lär ju fota närbilder ett bra tag framöver. Så kul! Tror även bloggen kommer bli roligare att läsa för er. :)

Utställning.

 
 
 
 
Äntligen, får man väl säga, ska jag berätta om utställningen vi var på i söndags. Bättre sent än aldrig.
 
Förresten, på första bilden ser ni buren som vi köpt. Efter ett bra tags letande hittade vi äntligen en bilbur som passar vår bil. Summan var dock hög men då den är anpassad för modellen och årtalet på vår bil. Vi rymmer lite packning på sidan av buren vilket är ett plus. Det enda vi behöver göra är att höja taket på buren. Det är inget måste men Petter sa att han kan göra det på något sätt. Tur man har en händig kille, haha. Det är några cm till taket på bilen så vi vill givetvis ha maximal höjd, även om Otis ligger ner 99% av tiden i bilen. Buren använde vi förresten som bord på utställningen... haha.
 
Jag fick äran att stiga upp 04.45 på utställningsdagen. Tog med mig Otis på en promenad i nästan en timme. Gå och gå och gå är vad som gäller så han inte skulle vara som ett yrväder under förmiddagen. Detta var första gången för både oss och Otis så bra om vi alla var liiite slut i alla fall. Men självklart inte så trött att Otis ville sova, bara så han blev lite slut. Strax efter 07 befann vi oss på plats (vi var nästan först, slapp avgiften för parkering märkte vi sedan, haha). Vi ville vara bland dom första så Otis skulle få se när dom andra bilarna/människorna/hundarna kom. Kommande timmarna gick vi runt lite med Otis, hälsade på hans uppfödare, hjälpte till att ställa fram saker mm. Otis uppfödare hade ett tält samt 2 av deras hundar med sig så vi hängde med dom hela dagen. Fika och stolar hade dom också med sig. Vilka härliga och generösa människor! Var även 3 andra ägare + deras hundar som var med oss hela dagen. Deras hundar kommer från samma uppfödare. Roligt att träffa samt lära känna andra personer med labradorer.
 
Ska försöka dra det lite kortfattat, blir så långt märker jag. 09.30 drog allt igång. Otis tävlade i juniorklass mot 2 andra hundar. Trist att det bara var två till i hans klass. Ovanligt lite sa uppfödaren. Otis är 11 månader och de andra var 14 månader. Jättefina alla 3! :) Vår ögonsten kom tyvärr sist/3:a men vi hängde absolut inte läpp över det. Petter gjorde ett toppenjobb i ringen! Och Otis var så duktig när han sprang och stod framför domaren. Var verkligen imponerad av hur lugn han var hela dagen. Tror det blev så många intryck och så många hundar att han blev trött bara av att kolla på dom, hihi. När Otis bedömdes fick han "Excellent"! Så glad över det. Vår stjärna. 
 
"Rejäl ung hane, med bra huvud och uttryck. Ngt framskjuten skuldra, goda vinklar bak, bra kropp och bröstkorg. Fina ben och tassar. Bra pälskvalitet. Rör sig lite stakat fram."
 
I konkurrensbedömingen sa domaren att de andra två labradorerna hade mer utvecklad front än Otis och var allmänt mer utvecklade, han behöver växa till sig och därav hans placering. Haha, alltså ursäkta... jag förstår absolut vad hon menade men det är klart att de andra två har växt mer än Otis, dom är ju 5 månader äldre. Och när dom fortfarande växer är ju 5 månader ganska mycket. Hade varit intressant att se vilken plats alla kom på om Otis också var lika gammal som dom. Men man får ta det med en nypa salt. Jag är jätteglad över att allt gick så bra! Nu längtar jag tills 27 oktober. Då ska vi till boden på utställning! 

Torsdag.

 
Bild från förra året.
 
Igår var min och Petters årsdag. 4 år tillsammans och 1 år som förlovade! Tiden går verkligen snabbt samtidigt som det känns som vi varit med varandra i evigheter. Tänk vad mycket som har hänt under dessa år. För er som inte vet träffades vi på en fest sommaren -08. Egentligen skulle jag varken jag eller Petter dit men det slutade med att vi båda hamnade där, lite ödet. Jag var där med en tjejkompis men träffade även min killkompis som var där. Det roliga är att Petter trodde att jag och han var tillsammans, haha. Men det var vi ju verkligen inte. På den vägen är det. Vi började prata och ses kommande veckor innan vi till slut blev tillsammans.
 
Jag bodde hemma hos mamma i Skellefteå när vi träffades och Petter bodde här i Umeå. Dock flyttade han till sin mamma kort efter att vi träffats, vilket är några mil söder om Umeå. Hela 18 mil hade vi mellan oss. Turen var väl att Petter gick sista året på gymnasiet i Umeå och jag började första året i Skellefteå men bytte till Umeå efter ca 2 månader. Så vi kunde i alla fall träffas ibland efter skolan osv. Men jag pendlade ju 24 mil tur och retur varje dag... innan jag efter 1 år flyttade till Umeå. Det var alltså augusti -09. I början av hösten -10 flyttade vi ihop. Slutet av sommaren -11 flyttade vi till vår nuvarande lägenhet. Så vi har varit sambos i 2 år och har även sedan november -11 vår finaste Otis. Livet är underbart! Många turer har vi haft mellan oss men vi har alltid funnits där för varandra. Aldrig tvekat på att vi hör ihop. Visst att man tjafsar lite då och då men jag och Petter har faktiskt aldrig haft något riktigt storbråk eller gräl. 
Önskar jag kunde säga hemligheten som fått oss att klara dessa 4 år men ärligt talat så vet jag inte själv. Jag tror att om man har hittat sin själsfrände så är det inte svårare än så. Det finns inga genvägar. Man är helt enkelt skapta för varandra. Är det meningen så är det.
 
Skulle jag skriva alla Petters positiva egenskaper och varför jag älskar honom skulle jag kunna skriva en hel dag, minst. Tror jag skippar det, hihi. Vi hade i alla fall en jättemysig kväll. Petter jobbade på dagen och jag var på möte. Men på kvällen gick vi ut och åt middag och när vi kom hem åt vi frukter som vi doppade i smält choklad.
Fick även en present av Petter, visar senare. Såååå glad!! Ska pyssla med den nu!
 

Onsdag.

 
Fick sovmorgon ända till kl 07.45 idag!! Haha det händer inte varje dag så att säga. I princip aldrig. Helt sjukt hur en hund kan förändra ens liv. Att sova till 11 är inte att tänka på. 9 är ju rena rama sovmorgon på riktigt, för att inte tala om 10. Älskade söta vovve. 
 
Just nu sitter jag i soffan och kikar på våra bästa år. ;) mysig förmiddag med bra program och frukost efter en promenad med Otis och sen affären. Köpte lite gottigott tills ikväll. Ska fixa och trixa under dagen, men vi hörs senare gott folk. Make this day great! 

Tisdag.

 
God morgon, eller god morgon och god morgon... det kunde man säga för 4 timmar sedan.
 
Under förmiddagen har jag varit på vc pga. min förbannade tå. Nageltrång sedan några år tillbaka. Flera operationer och det hjälper ändå inte. Infektion som aldrig går över. Ja det är äckligt och vidrigt men kan ju inte rå för att tån är som den är. Igår märkte jag att nageln har börjat lossna längst ner.. usch. På vc sa dom i alla fall att det kommer växa ut en ny så småningom och att dom inte vill göra något åt det just nu. "Nageln kommer lossna förr eller senare och vi får se hur det blir när den nya växt ut." Jahapp, bara vänta 1 år!! Haha lite komiskt ändå på något udda sätt. En ynka liten tå, okej stortån men ändå. Att den kan göra så ont och ställa till med så mycket besvär. Lika bra att kapa tån har man ju tänkt vissa gånger, men såklart vill jag behålla min tå.
 
Nåja. Nog om min stackars tå. Tänkte ta mig iväg till stan om en stund. Måste hålla i pengarna men är man klantig nog att glömma mascaran hos mamma i Skellefteå får man skylla sig själv. ;) Farligt att gå på stan, man hittar alltid en massa annat också..

Söndag.

 
Sovit 5 timmar, varit uppe sedan kl 05, varit på utställning hela dagen. Behöver jag nämna hur trött jag är och att vi hörs imorgon istället?
För det gör vi mina vänner. Har varit frånvarande, men blir ändring på det till veckan. Promise! Mer om utställningen får ni veta imorgon. 
 
Dröm söta drömmar. 

Lördag.

Tycker inte om inlägg utan bilder men detta får lov att bli ett sådant. Kom tillbaka till Umeå för en stund sedan, har varit i Skellefteå. Innan det har jag jobbat jättemycket senaste veckan så bloggen har fått lida. Men vad gör väl det, både jag och ni finns ju kvar. 
 
Nu ska jag iväg på klassåterträff, så kul!! Dock blir det ingen utgång för min del, måste upp kl 05 imorgonbitti... för att gå ut med Otis så länge han orkar, typ. Några timmar senare ska vi på vår första utställning med honom. Håll tummarna för oss! 

RSS 2.0