Gina.

 

När jag såg dessa på Gina Tricot här om dagen kände jag mig tvingad att köpa dom.

59:- och dom är dina. Fanns även i fler färger och utan spets.


Tired.



Fy, har varit trött hela dagen. Mindre kul att jag misstänker halsfluss eller något liknande.

Ocean.



Om 3 veckor och en dag befinner jag mig på ett plan som ska ta mig till Turkiet. Exakt samma ställe som jag var på i juni -09. Dock inte samma hotell. Kommer bo på 'Blue Village Pascha Bay' denna gång. Sist åkte jag med Petter och hans familj. I år blir det med min kära mor, hennes karl och hans två barn. Dessutom vet jag redan en tjej från Sverige som ska bo på samma hotell plus att min vän Ida ska åka samma plan som mig. Kommer blir kanon!

Är det någon av er som ska utomlands i sommar? Kanske samma datum/hotell/flyg/land som mig? 22 juni bär det av!

Väst.


Jag dog lite när jag såg denna. VILL HA!

Ni hittar den HÄR.

Tisdag.



God morgon!

Vaknade 09.30 när jag egentligen hade tänkt stiga upp kl 07 då Petter for till jobbet. Kudden var så skön så jag somnade om.. 2,5 timme. Haha. Tur att han ringde och väckte mig annars hade jag förmodligen sovit ännu längre. Nu blir det frukost och våra bästa år!

Bee.



Loggar ut för kvällen. Vi hörs imorgon mina pärlor!

Let's get out of this town tonight.

BAJS. Typ så känner jag just nu.

+ Fått tid för magnetröntgen på onsdag kl 07.10
- Familjen far till Norge imorgon på kvällen

Vad är oddsen?! Inte på min sida i alla fall. Självklart tar jag tiden på onsdag eftersom det inte fanns någon annan, inte ens nästa vecka fanns det en enda ledig tid. Tackar och tar emot. Men visst sjutton blir jag ledsen när det handlar om några enstaka timmar. Ett halvt dygn tidigare och jag hade följt till Norge. Istället ska jag sitta hemma som jag ändå gjort sedan november? Ja, jag vet.. borde vara glad över att få en tid så snabbt eftersom jag var hos läkaren i torsdags men ibland måste man få klaga. Resan till norge är något jag såg fram emot mitt bland allt som har med mitt dumma knä att göra.

Snurrig.



Vet inte riktigt varför mitt huvud + hår är suddit på bilden, haha. Antar att jag rörde på det just när bilden togs..

Både på för och eftermiddagen har jag gjort något som inte alls är likt mig. VILAT! Visst, jag sitter hemma med ett trasigt (?) knä och kan inte göra allt här i världen så därför blir det mycket tid i soffan men idag har jag vilat i sängen. Hade supersvårt att somna igår. När jag väl lyckades besöka John Blund vaknade jag stup i kvarten. Inget lyckat besök där inte. Får jag inte min sömn blir jag helt ur balans - vilket jag ser resultatet av idag. Huvudvärk och energikontot står på noll. Sedan är det väl inte så konstigt att jag ibland inte har någon ork eller känner någon motivation med tanke på mina svårigheter. Ibland måste jag stanna upp och lyssna på min kropp. Det är precis vad jag har gjort idag. Dock blir jag så himla rastlös när jag vilar för jag vet att jag har saker som "måste" göras.

Ska försöka ta tag i några saker nu trots tröttheten. Vi får väl se hur långt jag kommer.

Topshop.



Klickade runt på 'Topshop' som har flera fina kreationer. Klickade dock inte hem något, men en vacker syn för ögat.

Måndag.


Börjar dagen med en kopp te.

Big Brother.



Om endast några få minuter är det dags för BB. Som varje söndag sitter jag bänkad för att se vem som åker ut. Ikväll är det inte bara en, utan två!! Jag hoppas/tror att Sara och Peter åker ikväll. HEJA SIMON!

Cus today I swear I'm not doing anything.



Idag myser jag runt i mjukisbyxor och t-shirt, vilket kanske inte är så roligt att se. Visar istället vad jag hade på mig i fredags.

Spets.


En liten sneak på vad jag köpte igår. Visar vad det är lite senare.

Söndag.



Kunde inte kännas mer som en söndag just idag. Kanske för att det är söndag. Kanske för att det är måndag imorgon. Kanske för att det regnar. Kanske för att jag ska stanna inne. Kanske för att himlen är grå. Kanske för att jag vill se film hela dagen. Kanske för att, ja.

Finbesök.


Här sitter jag i min ensamhet. Lät lite tråkigt men jag tycker om att vara själv, ibland. Men snart blir det ändring eftersom Johanna kommer hit! Myspys. Ska göra grönsaker och dip som vi ska äta + att det finns trocadero i kylen. GÖTT! Eftersom min sambo är borta tills imorgon är det perfekt att min andra hälft kommer hit och blir min sambo tills imorgon. Hihi.

Pants.


Här ser ni vad jag bar för kläder idag. Tröjan är urmysig och har använts flitigt. Vad som däremot är nytt är byxorna! Eller kanske leggings snarare. Provade dom inte i affären, lite drygt att prova när jag hoppar på kryckor och ska ta av mig skorna hela tiden. Dom sitter väldigt skönt men är lite stora. Har ingen aning om dom ska vara lite pösiga eller inte? Vid knät sitter dom lösare än övrigt.

Fick dom för en femtiolapp och en tia. Värt!

But sometimes it hurts instead.



Hej mina små sockertoppar!

Kom nyss hem efter att ha varit på ett varuhus där Petter och hand bror köpte ett tält, haha. Dom ska till P&L i sommar så kan ju vara en fördel att ha någonstans att sova. Juni kommer bli en månad när det händer mycket, förhoppningsvis!

31 maj - 6 juni åker jag till norge.
8 - 16 juni är Petter utomlands.
22 - 29 juni åker jag utomlands.
28 juni - 3 juli åker Petter till P&L.

Där nånstans ska jag nog också på magnetröntgen och sådant. Får se när jag kommer få en tid, men i juni hoppas jag! Annars blir det fasen ingen rolig sommar..... men det blir vad man gör det till. Denna sommar ska bli kanon! Med eller utan kryckor.

All star.


Igår åt jag & Petter middag med mammas familj. Hade faktiskt aldrig varit där tidigare så det var verkligen på tiden! Maten var huuuuuuuur god som helst. Pasta Alfredo heter maträtten som jag åt. Prova den om ni äter där nån gång. Fast nu har jag ju inte provat någon annan maträtt där än så länge men. Mums var det!

Lördag.



God morgon! ♥

Har sovit 10 timmar under natten, riktigt skönt! Nu är man utvilad och redo för dagen. Har nyss ätit frukost och sitter nu framför tvn. Morgonmys är ett måste innan man börjar göra saker, haha. Älskar dagar då man har mycket tid på morgonen.

Fridaynight.



Ligger i soffan och kikar på film. Har nyss sett en klart och nu börjar en till. Nice!

Tidigare idag var jag på stan och sedan åt jag middag på all star. Berättar mer imorgon. Då får ni även se vad jag köpte.

Stan.

Har varit på stan hela dagen. Är nu på all star och äter middag. Mys! Hörs senare.

Waiting for forever.



Började dagen med att se filmen 'Waiting For Forever'. Troligtvis en av de finaste filmerna jag någonsin sett. Gillar ni romantiska filmer som berör ända in i hjärtat är detta ett säkert kort. Tycker om att den inte var förutsägbar och lik många andra filmer. Den var speciell, mysig, rolig och underbar. Låtarna som spelas under filmens gång är fantastiska. Lyssna och njut. Klicka er in på youtube för att höra fler låtar.

Fredag.


God morgon folket!

Jag hade tänkt stiga upp vid 8-9 men istället tryckte jag av alarmet alla gånger, haha. Istället vaknade jag just efter klockan 10. Skönt! Men vaknar jag vid denna tid blir man seg hela dagen.. på tal om det ska jag äta frukost och kom på att jag måste ta min medicin. Tack vare den kommer jag nog bli lite piggare.

jag bor fyra trappor upp och du är välkommen in.


Ögonlocken stretar emot för att hålla sig öppna. Den ena gäspen avlöser den andra. Med andra ord, sovdags.

Natti! ♥

Bikini.



Imorgon har jag planerat en liten tripp på stadens gator. Först och främst vill jag hitta en bikini. H&M har flera fina.

Några andra tips där jag skulle kunna hitta någon fin?

Godisgris.

Igår fick min sambo agera springpojke sent på kvällen. Han köpte en godispåse åt mig och min vän som kom på besök.
Ibland är han allt bra minsann!

Läkarbesök.


Happ, då var läkarbesöket äntligen gjort. Hade tid kl 13 så jag var där ca 12.40. Fick inte komma in förrän 13.45....... det var mindre kul! Mindre kul är det också att det blir ännu mer väntan för min del. Ortopeden undersökte knät och frågade en massa. Han berättade sedan att det blir en magnetröntgen. Frågan är bara när den blir av. Snart är det sommar och vi vet ju alla att sjukhuset inte alls har lika många i personalen då. Förhoppningsvis får jag komma så snart som möjligt men har ingen aning om det är imorgon, en månad eller två. Kan blir när som helst, suck.

Efter magnetröntgen blir det en läkartid igen för att då få veta om dom såg något på röntgen. Om dom ser att något är trasigt måste dom förmodligen gå in i knät igen för att fixa det. Om dom inte hittar något blir det sjukgymnastik. Men om jag själv får tycka till tror jag det är menisken igen. Det är lika ont, samma ställe och det klickar, precis som då. Blääääääääääääää för denna väntan. Usch för kryckor! Bajs för alla läkarbesök. Fy för att sitta hemma. Tusan att inte kunna jobba och tjäna pengar. Nä, ja ä int bitter. Ba lite! Men det får man vara ibland. Snart är det bättre tider, typ ikväll.

Torsdag.

Sitter hemma med en fin liten tös som kom på besök igårkväll. Idag är en ny dag. Ny energi!
Idag är en spännande dag mina vänner. Ska äntligen till läkaren på sjukhuset!! Kommer bli intressant att se vad han säger. Vill veta om det är menisken som är skadad igen och vad dom kommer göra åt mitt knä denna gång. Nu får det vara nog på dett elände. Håll tummarna!
Vi hörs senare.

Gottis.


Hjärtat slår ett extra slag. Överraskad med kvällsfika av min sambo.

Soffpotatis.


Ungefär såhär less var jag på eftermiddagen idag, haha. Har tvättat, diskat x3, dammtorkat, bytt sängkläder, duschat, lagat mat x2 och lite annat pyssel. Låter kanske inte så ansträngande då mycket av sakerna är vardagliga sysslor. Men (jo, det finns ofta ett men) tack vare att mitt älskade knä gillar att retas med mig blir sådana saker extra jobbiga. Som att springa, okej inte springa för det kan jag inte.. gå sakta som en snigel upp och ner i trapporna känns som ett maraton. Att jag sedan har stått upp mestadels av dagen har jag mig själv att skylla. Gotta do what u gotta do, GIRL.

Sådär, nu har jag fått skriva av mig lite. Känns alltid lite bättre av någon anledning. Resten av kvällen kommer spenderas i soffan. Om jag själv fick välja hade jag helst suttit på balkongen med en filt, mysigt sällskap och ett glas cider. Men det mina vänner får bli en annan kväll. Just denna kväll bestämmer mitt knä, och han vill vila efter dagens 10 maratonlopp.
Imorgon väntar andra bullar. Den som väntar på något gott!

1991.



Spanade nyss in dessa på Monki's hemsida. Hur grymma?! Rätt årgång som står på ett klädesplagg för en gångs skull. ; )

Någon som vet om dom finns på Monki här i Umeå?

Tvättdag.



Sedan kl 12 har jag haft tvättstuga. Att gå ner till källaren med mitt knä är ingen höjdare.. men det måste göras. Har även bytt sängkläder, diskat och lite annat. Skönt! Nu behövs det inte göras så mycket mer, förutom tvätten då.

Förresten. När jag kom ner till tvättstugan vid 12 var det en maskin som var på med kläder i. Personen som hade tvättid innan mig var alltså inte klar. Tur att det finns två tvättmaskiner men man har ändå bokat en tid. Kul för mig att behöva springa en extra gång bara för att den personen inte kan sköta tider. Bara en sak jag irriterar mig på............ nu ska jag ner i tvättis igen. Hoppas för guds skull att att någon annans tvätt inte är kvar!

Onsdag.


Mornin'.
Börjar dagen med en kopp te, gröt och en apelsin. Toppen på allt är 'Days Of Our Lives' som börjar nu.

The stars are the street lights of eternity.



Bedtime!

Godis, någon?


Ber om ursäkt ifall det vattnas i munnen på er av denna bild (MUMS!!!!!).

Sitter i soffan, som för övrigt känns som min trognaste vän sedan november, samtidigt som jag kollar på senaste avsnittet av Glee. Det enda som saknas är min pojkvän och en fet godispåse. Petter är på gymmet. Tänk om karln var så fantastisk att han kom hem med godis. Två flugor i en smäll! ; )

Yellow.


Känns som jag bara skriver om vädret här på bloggen, haha. Men har man suttit hemma sedan november pga sjukskrivning blir man ganska beroende av hur vädret blir under dagen. Faktiskt. Molnen rullade in på förmiddagen för att sedan ge lite regn också. Lyckligtvis försvann dom vidare men istället blåser det som sjutton här i Umeå! Att sitta på balkongen var alltså ingen bra idé idag.

Nu ska jag se vad jag & Petter ska koka ihop till middag. Later!

Fjäder.


Ni hittar dessa tjusiga örhängen HÄR.

Moln.


Kan inte påstå att jag vaknade på ett härligt sätt denna morgon. Petter for till jobbet strax innan kl 07 och väckte då mig men jag somnade om lika snabbt. En timme senare vaknade jag av en fruktansvärd magvärk.. usch. Vet inte varför. Mådde hur illa som helst igår innan jag skulle sova men det har tack och lov avtagit nu. Bara magvärken som är kvar. Tur att jag har en relativt lugn dag framför mig.

Det jag pratade om igår att vakna upp med strålande sol stämde idag. Överlycklig! Tills de rackarns små molnen började sväva förbi.. men enligt vädret ska det bli fint i eftermiddag. Hope so!

Fire.



Fotot är taget i norrbyskär för några veckor sedan.

Galet beroende man är av internet. Insåg under helgen vilka viktiga saker man ändå har att göra via internet. Även saker som inte är lika viktiga.. haha. En gissning på att jag suttit framför skärmen några timmar nu är helt rätt. Å andra sidan har det faktiskt varit skönt att inte ha internet under några dagar.. man har tid till annat. Men när jag är sjukskriven pga knät blir jag sjukt rastlös av att inte ha internet då jag inte kan göra mycket annat.

Tv, mobilen, datorn plus städ är väl det jag fördriver dagarna med. Sedan har det varit pissväder större delar av förra veckan så ingen solning på ballen blev det heller. Hoppas jag vaknar imorgon av att solstrålarna skiner in genom fönstret! Fast.. kom på att vi inte får sol förrän kl 12. Nåja. Hoppas jag vaknar av att solen skiner trots allt.

I'm back!


ÄNTLIGEN FUNGERAR INTERNET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jäklar så skönt!! Sedan i torsdags vid 14-tiden har vi varit utan internet och varje dag blivit lovade att det ska bli fixat. För ca 5 minuter sedan var problemet löst och man är tillbaka till verkligheten.. haha. Skämt åt sido. Nu har jag ju massor att göra på internet då jag varit utan i drygt 4 dagar. Nu vet ni i alla fall att uppdateringen kommer bli som vanligt. Tjohoooo!

Måndag.




Nu tror ni väl att jag ska skriva att internet fungerar, va? Haha om det så vore. Det ska tydligen börja funka idag men jag är inte hemma så har ingen aning. Får se när jag kommer hem, håll tummarna!

Blev hämtad av Johanna på förmiddagen eftersom jag skulle iväg på ett litet möte i stan. Sedan gick vi och åt lunch innan vi begav oss mot Johanna där jag är nu. Därav uppdatering med bild. ; ) Hoppas som sagt att det fungerar när jag kommer hem... blir galen utan internet. Typ. Ska vara lite social nu. PUSS.


Söndag.

Hej! Önskar jag kunde skriva att jag har internet men icket. Petter pratade med vår internetleverantör idag som sa att dom kommer laga problemet imorgon så han sa att vi garanterat ska få tillbaka internet imorgon, längtar!! Så vi får hålla ut en dag till mina kära.

Myskväll.

Sitter i soffan och har just sett klart en film. Den var helt okej men väldigt lång och komplicerad... Inte riktigt min grej. Hur som helst. Var hos mamma m.fl tidigare under kvällen där jag och Petter åt middag och sedan efterrätt, mums! Skulle nog ha farit på kulturnatta ikväll om det inte vore för mitt dumma knä. Inte så roligt att hoppa omkring på stan med dom en längre stund. Har blivit för många myskvällar senaste tiden men snart blir det full rulle! Möte, norge, läkarbesök, turkiet osv. Vare sig knät är bra tills det eller inte ska denna sommar bli kanon! Längtar. :-) äh ska sluta knappa på mobilen och istället umgås med karln min. Hörs imorgon, kram.

Afton.

Hej på er! Blir ganska tråkiga inlägg nu när jag bara kan vara inne via mobilen och inte kan lägga upp bilder som jag annars gör. Vi får stå ut så länge det varar.. Håll tummarna att dom lagar felet snart! Annars då.. Vad ska ni göra ikväll? Själv ska jag iväg på middag om en stund, trevligt! Ni får gärna lämna en kommentar så jag vet att ni är kvar. :-) Ha en trevlig kväll!

Lördag.

Internet fungerar fortfarande inte. Sjukt irriterande! Har ju en massa saker att göra som inte går via mobilen. 2 dygn har vi varit utan, får se hur länge detta kommer pågå. Annars kanske jag lånar ett mobilt bredband.. Tur jag har mobilen iaf, haha. Vilka i-landsproblem egentligen. Hörs senare. Pussssss!

Fredag.

Go kväll! :-) Ligger i soffan och har myskväll. Ser talang och äter godis, GÖTT! Har även Lina på besök. Internet funkar inte än.... Suck. Hoppas ni har en fin kväll!

Jag lever!

Hej! Har inte kunnat skriva något sen igår eftersom internet inte fungerar. Vid 14 tiden igår var det världens åskväder här i Umeå så därav varför internet ej funkar. Igår när vi ringde vår internetleverantör sa dom att problemet skulle vara löst 17.38. Sen 19.39 och sen 21.40. Det fungerar fortfarande inte och det har gått ett dygn.. Blä. Speciellt när jag är sjukskriven och hoppar på kryckor finns det inte så mycket att göra på dagarna. ;-) Är inne via mobilen nu. Tänkte i alla fall säga det så ni vet varför jag är borta. Förhoppningsvis fungerar det snart! Annars hörs vi senare via mobilen. Kram!

Movie.


Har precis sett denna film. Kan inte säga att jag hade några förväntningar eftersom jag inte hört något om filmen tidigare. Den var helt klart sevärd. Jag tycker inte att den var förutsägbar som många andra filmer annars är. Ifall ni inte har sett den rekommenderar jag den för er!

Torsdag.


God morgon!

Det är läskigt att veckorna rullar på i en rasande fart. På ett ögonblick är det en ny vecka. Med tanke på att jag sitter hemma och är sjukskriven tycker man att tiden borde gå enormt sakta. Givetvis känns vissa timmar som en evighet men å andra sidan går en dag ganska snabbt. Idag är det redan torsdag vilket betyder att det är helg imorgon. Tyckte nyss det var fredag. Men det är bra att tiden går snabbt.. nu är det exakt en vecka kvar tills jag ska till ortopedmottagningen för att träffa en läkare. Wihoo!

Talent.



Vill dela med mig av denna fantastiska kille! Han är med i 'Britain's Got Talent' detta år. Ett ord: gåshud!

Just living is not enough. One must have sunshine, freedom, and a little flower.


En dag som denna finns inte många ord. Orden som tröstar eller hjälper finns helt enkelt inte. En ringklocka finns plötsligt i varje tankevrå. Livet stannar upp i några sekunder för att sedan andas ut så man inte faller ihop. Först kommer chocken, sedan tårar och sist men inte minst tomheten. Luften går ur en, likt en ballong som töms på luft. Timmarna efteråt är ett enda stort frågetecken. Tänker på alla inblandade. Tänker på livet.

Jag får mig en tankeställare. Utan förvarning spelar allt och ingenting roll. Vad gör det om jag sitter med ett trasigt knä? Det kommer bli bra. Vad gör det om jag inte gått ut gymnasiet? Det kommer en andra chans. Vad gör det om jag behöver vänta till nästa vecka för en läkartid? Nästa vecka kommer ju. Vad gör det om livet inte alltid går som man vill? Livet fortsätter.

Med all anledning känner jag mig idag otroligt tacksam över allting. Min familj och mina vänner. Min sambo. Taket över huvudet och maten på bordet. Fåglarna som kvittrar och vinden som blåser. Regnet och solen. Regnbågen. Kärleken som känns ända in i hjärtat. Lyckan att ha kommit så långt. Musiken som räddar mina dagar. En säng att sova i. Jobb. Resor som väntar.

Men mest av allt är jag tacksam över luften jag andas.

Att leva idag.


Idag är jag tacksam över livet.

Life.


Livet är inte rättvist. Finns inga mer ord.

Onsdag.


Birthday today.


Då fick man komma sig ut en sväng idag trots allt. Har varit några kvarter bort där det var födelsedagskalas för en i familjen (inte jag som fyller år, som några av er trodde, hihi)! Väldigt trevligt måste jag säga. Dessutom världens godaste tårta, det ni! Snart blir det att se BB för att sedan sova.

Hoppas ni haft en fin tisdag mina vänner!

Födelsedagskalas.


Sitter och väntar på att klockan ska ticka ytterligare en timme. Ikväll ska vi iväg på födelsedagskalas! Hörde rykten om att det blir både smörgåstårta och tårta där borta. Yummie! Kommer sitta finfint. Ska dock äta något litet nu eftersom magen kurrar, haha.

Vi hörs senare ikväll. ♥

Ny header.

 




Kände för att göra en ny header till bloggen. Sedan är det en bra tidsfödriv när man är hemma hela dagarna. Vilken tycker ni mer om?

Tryck F5 ifall ni inte kan se den nya.

Sky.


Märkligt väder. Kallt med några små solglimtar. Mörka moln kikar förbi ibland också.

Tisdag.

Kallt ute. Ont i knät. Har knappt sovit något. Mulet. Pyjamas. En grå tisdag.

Med andra ord, en dag som kommer spenderas i lugnets tecken. Filt, kuddar och en mysig film. Mer än så känner jag inte för.


April is a promise that May is bound to keep.


Leggings. Gina. Flätat skärp. Svårare än så behöver det inte vara.

Nu börjar säsongens sista avsnitt av 'En Unge i Minuten'! Missa inte. Tur att jag har tvättat bort sminket, lyckotårar hittar alltid sin väg längs min kind. Dags att beundras av kärlek.

Tjabba tjena hallå!


Kom hem för en liten stund sedan. På vägen hem stannade vi på statoil för att köpa frimärken eftersom jag skulle posta ett brev. Sagt och gjort. När vi väl kom in genom dörren.. DÅ kom jag på att jag inte postade brevet.

Mickan i ett nötskal!

City.

Ska åka iväg på ett litet möte. Återkommer i eftermiddag! Puss.

Måndag.


Med blandade känslor välkomnar jag en ny vecka.

Vid första tanken känns det skönt med en ny dag men framförallt en ny vecka. Å andra sidan känns det tungt. Jag vägrar komma in i en svacka men det är svårt att hålla hoppet uppe. När man suttit sjukskriven 15 november till 18 mars. Jobbat 18 mars till slutet av april. Historien upprepar sig. Hur dramatiskt det än låter. Skillnaden denna gång är att jag inte tänker det låta gå så långt som under vintern. Denna gång vet jag vad som krävs.

Jag känner mig själv väldigt bra, ibland nästan för väl. Denna vecka är precis då jag kommer börja känna mig rastlös. Nej, jag tar tillbaka det. Denna vecka är precis då jag skulle ha kännt mig rastlös. Vilja och val är något jag tror stenhårt på. Viljan har alltid funnits inom mig. Ända sedan jag drog min barndomskompis Olivia några kilometer i en pulka när vi var 3-4 år. Tror mamma har berättat den historien 845935 gånger.. haha. Poängen med detta är att jag vet att jag har viljan inom mig. Vill jag, så kan jag. Valen finns alltid framför näsan på oss. Vi kan välja om vi vill gå höger eller vänster. Klättra upp eller ner.

Jag kan inte göra något åt mitt knä, endast läkaren kan. Istället för att sitta som en bitter tant och låta ångesten komma tänker jag acceptera allt som det är. Jaha, mitt knä sätter stopp för mig ännu en gång. So what? Kanske är det någon som säger åt mig att detta är en tid jag ska vila upp mig. Fundera över val som komma skall. Acceptera, låta tiden ha sin gång och sedan är jag tillbaka på benen - igen.

Final!



Igår var det final i ESC då Eric Saade var grymt duktig. Ikväll är allas ögon på Sverige igen, denna gång för våra killar i hockey VM. Final mellan Sverige och Finland. Ruskigt spännande! Mindre kul... Petter ropade just från vardagsrummet att Finland gjorde 1-2. Rackarns också!! Men än är matchen inte slut. Nä skämtar du.. nu gjorde Finland 1-3?! Måste gå och se matchen.. hörs imorgon mina fina.

Håll tummarna nu!!

Sunset.




Tagna i norrbyskär.

Att se solen gå ner är magi för ögat. Att se solen gå upp är hopp för själen.

Serie.


One Tree Hill. Vampire Diaries. American Idol. Glee.

Sedan jag vaknade har jag sett senaste avsnitten av dessa serier. Fullkomligt älskar serier! Kunde inte vara en bättre dag för sådant heller. Söndag, grått väder och en sjukling till sambo. Plus att jag hoppar på kryckor och har så jäkla ont i mitt knä är toppen på allt.
Med andra ord: idag behöver man inte ha dåligt samvete över att ligga framför tv'n hela dagen.

Gissa vad det blir nu? movietime!

Playsuit.




Tre stycken underbara playsuits från TS.

Kikade runt på deras hemsida och valde ut mina tre favoriter. Vilken är er favorit av dessa?

Söndag.


Man orkar inte alltid vara seriös på bild, haha.

God morgon mina små troll! Idag sov jag inte klockan 13 som jag råkade göra igår. Hade säkert sovit ännu längre om inte Petter hade väckt mig. Nu är det ombytta roller. Jag är vaken, har ätit frukost och ser på 'American Idol'. Lika bra att jag inte väcker honom än eftersom han är sjuk..

Eric Saade.


3:e plats för Eric Saade! Självklart hoppades jag in i det sista att vi skulle ta hem segern men en tredje plats är ruskigt bra. Jag kan inte annat än vara stolt och glad! Eric och dansarna gjorde ett grymt framträdande ikväll. Bara att gratulera! Speciellt när Sverige har hamnat i botten senaste åren.

Hatten av för Saade!! Snacka om popular.

ESC!!!!!




Har laddat upp med coca cola, fanta lemon och massa godis.

Håller tummarna för Saade och att allting går som planerat! Galet taggad jag är på denna kväll!! Nu vinner vi, okej?!

Middag.


Middagsdags!

Nagellack.


För 39:- blir ett utav dessa nagellack ditt. Superfina tycker jag, med sommaren i tanken.

Ni hittar dom HÄR.

Sommar på G.


När björkarna börjar få musöron är sommaren nära. Med tanke på att jag bor i björkarnas stad är det ett säkert kort.

Lördag.


Känner mig ungefär som på bilden. Suddig, sne, hängig, nyvaken och allmänt knasig. Petter har gått och blivit sjuk för någon dag sedan så han sitter bredvid mig i soffan med täcke, halstabletter och nässpray. Håll tummarna att jag inte också hamnar i hans läge! Fast egentligen är jag nästan där. Har haft ont i halsen sedan igår och idag känns det som jag håller på bli sjuk. Blä!

Pappas födelsedag.


Kvällen har spenderats hos pappa eftersom han fyllde år idag. Det bjöds på middag och sedan födelsedagsfika. For inte hem hungrig om vi säger så! Även skönt att komma bort en sväng. Träffa familjen och bara umgås.

Dagens klädsel.


Svart från topp till tå idag. Med undantag för skärpet.

Fredag den 13:e.


Fredag den 13:e.
Har ni råkat ut för något idag? Förhoppningsvis inte.

Otursdag sägs det men jag vet inte riktigt vad man ska tro. Varför inte en turdag istället? Min pappa fyller år idag så vi får se hur dagen har gått för honom. För att spinna vidare på det så ska jag dit snart, till pappa alltså. Har ingen aning om jag far hem ikväll eller om jag sover över där. Hur som helst så hoppas jag ni får en fin kväll mina fina. ♥

PS.
Ändå att jag tryckte på "spara och publicera" exakt klockan 16:00:00. Så det är inte ett tidsinställt även om så ser ut.

Melon.


Johanna kom hit på sin lunch idag, som typ alla andra dagar. Haha! Snacka om att vi aldrig blir less på varandra. Hon är så fin så.
Att hon hade tagit med sig vattenmelon åt oss båda var en bonus!

6 dagar sedan.




Kass bild tagen med mobilen men det får ni leva med, haha.

Kan inte förstå hur galet långt hår jag hade för bara några dagar sedan. Men jag ångrar inte en sekund att jag klippte mig, jag älskar mitt hår som det är nu. Mycket lättare att sköta om och fixa till. På tal om det så ska jag platta håret nu och göra mig klar, ska bort lite senare.

Friendship.


A friend is someone who understands your past, believes in your future, and accepts you just the way you are.

Fredag.



Morsning korsning!

JAAAAAAAA.


Fick så ont i magen att jag fick halsbränna - allt för att jag var så nervös. Satan i gatan vad jag är glad i detta läge. Sverige är i finalen i ESC med Eric Saade i spetsen!! Att dom dessutom läste upp Sverige sist var toppen på allt, men glädjen blev nästan bara ännu större då.

Eric Saade blev tydligen bland det mest 10 twittrande ämnet på några sekunder. Tycker det talar för sig själv. Nu är det bara att vänta två dagar till för på lördag smäller det. Förhoppningsvis vinst såklart men att han ens tog sig till final är en vinst i sig. Och ja, jag är en liten nörd när det gäller ESC. Nu kommer jag somna som ett litet barn.

Eurovision Song Contest - semifinal 2.


Ni har väl inte missat att det är andra semifinalen i ESC ikväll? Eric Saade tävlar ju om en plats i finalen ikväll. Läste att det varit lite strul med tekniken och sådant.. men man vet ju aldrig vad som är sant när man läser kvällstidningen. Hoppas allting går bra ikväll och att Sverige kommer tävla på lördag.

GO SWEDEN!

Every drop in the ocean counts.





Under eftermiddagen åkte jag och en vän ut till hennes stuga. Det blåste som attan men utsikten var slående fin. Lukten av sommarstuga, vinden som tar tag i en och känslan av att leva är bland det bästa som finns. Att komma bort från vardagen när man är mitt i den behöver alla människor tror jag. I alla fall jag.

Mat.


Har varit upptagen hela dagen. Nu middag med killen på bilden! Dvs min sambo, haha.

Sitting in the window.


Väntar på att få besök. Blir en mysdag med en vän, film och godis. Sådana dagar behövs också.

Blåsa.


Under vintern gick det helt okej att hoppa på kryckor. Dels var jag inte ute mer än nödvändigt och när jag väl gick ut hade jag vantar på mig. Problemet nu när det är vår och snart sommar är att jag inte har vantar vilket resulterar i blåsor. Aj aj aj. Måste köpa sådant skumgummi som man kan ha på kryckorna.

Vet ni var man kan få tag på sånt?

Torsdag.



Hallå där!

Man skulle kunna tro att jag vaknade nyss men jag har faktiskt varit vaken i en timme. Jag älskar att stiga upp tidigt. Äta en stor och god frukost samtidigt som man ser någon mysig film. Slippa stressa utan bara njuta av en skön morgon helt enkelt.

Slappar i soffan.



Har tänkt på en sak när det gäller det här med att vara sjukskriven. Från 15 november till 18 mars låg jag alltså hemma eftersom jag hade skadat mitt knä. Började jobba 18 mars och fram tills att jag åter igen gjorde illa mig i knät vilket var natten till 1 maj. Efter operationen som var 25 februari var knät givetvis ont och svullet. Grejen är den att efter operationen har svullnaden aldrig riktigt gått ner. Jag vet att det tar flera månader innan knät är återställt men svullet ska det inte vara.

Min fundering är om det är menisken som strular även denna gång, eller om det är något annat? Har fått tid 26 maj då jag ska till samma läkare som jag hade i vinter. Det känns bra att det är samma i alla fall. Min teori är att antingen har knät inte läkt bra/rätt efter operationen, att dom inte tog bort tillräckligt mycket eller att det är något annat som också är skadat i knät. När jag skadade mig i börjar på vintern gjorde dom en magnetröntgen och det var så dom upptäckte att menisken var skadad. Problemet är väl att dom kanske inte kollade hela knät eftersom jag hade mest ont på insidan av knät där menisken sitter? Min tanke är att kanske även andra menisken är skadad eller något. Jag är verkligen ingen expert på området men klart jag funderar. Å andra sidan sa dom att knät i övrigt såg bra ut när dom gjorde operationen. Men dom kollade väl kanske inte tillräckligt?

Äh, får helt enkelt vänta 2 veckor tills jag får veta. Kanske längre. Om det blir magnetröntgen eller operation lär jag få vänta ännu längre. All denna väntan. Något jag ändå är glad över är att sommaren är på väg. Under vintern kunde jag ju bara sitta inne. Idag har jag i alla fall kunnat sitta ute i det fina vädret.

Nu ska jag sluta babbla. Tänkte egentligen bara skriva någon mening men ni vet hur jag är, haha. Hörs imorgon. 

Norrbyskär.

Igår på aftonen åkte jag, Johanna och Matilda bil ur till norrbyskär där vi sedan blev hämtade med båt. Vi åkte ut till en som har stuga där. Stugan ligger precis vid havet, så mysigt. När solen sedan började gå ner tände vi en brasa på stranden. Vilken sommarkänsla! Här kommer några bilder från igår.








Oh sunny day.


Är ute i det superfina vädret. Pratade nyss med mormor i telefonen som berättade att dom har kallt och mulet. Bara 14 mil bort! Hoppas inte att det kommer hit.. fast om yr.no har rätt kommer det pli pissväder här framöver. Nä, måste ta vara på solen nu. Tjing!

Toast.


Lunch på ballen!

Igår.


Tog denna bild igår när vi åkte båt ut till norrbyskär. Så himla fint!

På morgonen har det regnat här i Umeå men i nuläget skiner solen. Hoppas den stannar några timmar till eftersom den kommer till balkongen vid 12-tiden. Vill känna lite värme och få färg!

Onsdag.



Gäääääsp. Hej! Sitter här alldeles nyvaken.. i alla fall nästan eftersom jag steg upp för ungefär en halvtimme sedan. Igår kväll var jag borta hela kvällen så lite sömn har inte suttit fel. Nu är jag riktigt hungrig och törstig så ni kan ju gissa vad det är dags för nu. FRULLE!


Sitter ute i norrbyskär och myser framför ...

dsc02177 (MMS)

Sitter ute i norrbyskär och myser framför elden :-)


I am not afraid of tomorrow, for I have seen yesterday and I love today!


Gårdagens klädsel.

För er som undrar, ja mitt vänstra knä ser större ut än det högra. Har bandage.

Mjukglass.





Hade suttit jäkligt bra med en mjukglass i magen just nu! Solen har hittat till min balkong, det enda som saknas är en mjukglass. Någon frivillig som kan tänka att offra sig?!

Bilden är tagen i helgen när jag och Johanna var i Skellefteå. I lördags gick vi på stan där vi köpte glass och satte oss på torget.

Lunchbesök.

Johanna kom hit på sin lunch idag. Lika bra som alltid! Att jag bor bredvid vårat jobb är perfekt. Speciellt nu när jag är sjukskriven pga. knät så sitter jag hemma mestadels av tiden. Vad är då bättre än ett besök av sin bästa vän?

Paper.


Bilden ger en ganska rättvis bild av vad jag pysslat med denna förmiddag. Papper, papper och ännu mer papper. Hata är ett starkt ord men är det något jag verkligen hatar i denna värld är det papper. Har alltid gjort det. Lösa papper gör mig tokig! Kaos är inte något för mig.. så istället för att oroa mig över det tog jag tag i att sortera alla pappershögar som inte var i någon mapp. Ja, jag har olika mappar för allting. Måste! Annars blir allting kaos.

Tisdag.


God morgon mina hjärtegull!

Klev upp vid 07 idag eftersom Petter far till jobbet då. Solen skiner även idag så tänkte att jag måste ta vara på denna fina dag! Dock kommer inte solen till min balkong förrän klockan 12 så jag får vänta några timmar till. Istället ska jag nu äta frukost framför någon mysig film.

Förresten, kolla mitt hår!! Så himla underbart att kunna sätta upp en svans med bara en snodd, förut hade jag minst 3 stycken..

My night has become a sunny dawn because of you.


Tog ett foto på hustaken, himlen och ett träd fick även infinna sig på kanten.

Ny kamera.



Titta vad jag hämtade ut idag! Min nya kamera har äntligen kommit!! Så himla glad. Ni kan ju gissa vad jag gjort ikväll, haha. Än så länge fungerar den riktigt bra men det tar lite tid att lära sig alla inställningar m.m. Bloggen kommer nog bli ännu mer intressant/rolig/läsvärd med ny kamera som tar fina bilder!

Cut.


NYKLIPPT!!!!!!! Tusan så bra det känns. Är jättenöjd! Klippte ungefär av 1,5 dm tror jag.

Måndag.



Äntligen fungerar blogg.se!! Igår kom jag hem från Skellefteå och jag kunde inte se några inlägg på min blogg och inte heller skriva något nytt. Går väl ingen nöd på mig (haha eller....). Är i alla fall glad att det funkar nu!

Black.


Så länge som jag suktat efter ett par svarta skinnshorts, äntligen är dom mina! U.n.d.e.r.b.a.r.t!

Candle in the wind.



Vill bara önska er en fin lördagskväll! 

New in.



Denna skönhet har fått bosatt sig i min garderob. Älskar den verkligen! 199:- på häggströms modehus.

Lördag.



Hello my dear friends!

Hoppas ni alla har sovit riktigt gott under natten som var. Själv är jag ju i Skellefteå med min vän Johanna. Enligt vädret ska det vara sol hela dagen här, wihoooo! Hoppas det stämmer. Blir förmodligen att sitta på balkongen idag men kanske också en sväng ner på stan. Vi får se helt enkelt.

Blog.


Ni har väl inte glömt att ni kan lägga till mig i bloglovin'? Klicka på texten här ovan. Speciellt nu när jag har åkt bort över helgen är det toppen att ni kan se när det kommit upp ett nytt inlägg. Annars kan ni ju givetvis bara klicka er in här direkt också.

Snälla bli min.



Ett mästerverk. Den går rakt in i hjärtat. ♥

Kan lova att jag och Johanna kommer ha lyssnat på den 589483 gånger under helgen.

Trip.


Har ganska mycket jag ska hinna göra innan klockan 14 så slänger in några rader redan nu. Kl 14.20 åker nämligen jag och Johanna till Skellefteå! Petter är snäll och skjutsar mig till busstationen och när vi väl är framme i Skeå så hämtar mamma oss. Lite drygt att hoppa på kryckor, det gör allt omständigt. Men tur att Johanna är med på bussresan, hon får vara min pack-åsna. ; ) Haha!

Vi stannar i Skeå till söndag så vi hörs inte förrän då. Men innan jag åker ska jag göra några tidsinställda inlägg. Så bloggen kommer inte stå still i alla fall. Vi hörs på söndag med en massa bilder!

Hemma från akuten.



Jaha, hemma från akuten. Egentligen hände väl ingenting speciellt. Fick träffa en sjuksköterska direkt sedan satt jag i väntrummet 2 timmar. Kom in till ett rum efter det där jag träffade en läkare. Han frågade och förklarade samtidigt som jag verkligen berättade hur ont jag har. Han undersökte även knät men eftersom jag har så pass ont är det i princip omöjligt.

Läkaren skrev ut en annan smärtstillande medicin och sedan fick jag åka hem. Ska ju tillbaka till ortopedmottagningen 26 maj så fram tills dess får jag ta det lugnt, gå med kryckor och äta medicin. Blä. Känns surt men nu har jag i alla fall gjort det jag kan.

Akuten.



Sådär mina vänner, då var det dags.

Om en liten stund åker jag iväg till akuten. Håll alla tummar och tår att det inte är så mycket folk, att jag får träffa en bra läkare och att dom gör något! Uppdaterar förmodligen från sjukhuset, så höll ögonen öppna. Massa kramar!

Shorts.


Häggströms modehus 279:-

Känner mig på att dessa kommer bli en favorit i sommar.

When a heart finds another, what's a cloud more or less in the sky?


Snacka om att jag känner mig som en soffpotatis. Försöker göra så mycket jag kan men det är inte lätt med ett skadat knä. Det krävs styrka, envishet och en bunt jävlar anamma! Vet inte vad jag skulle ta mig till om jag inte hade min fantastiska sambo. Just nu är han och storhandlar + hämtar ut medicin åt mig. Haha jag känner honom väldigt väl.. nu hade han sagt "vad har jag för val?".

Nämen det betyder otroligt mycket att jag har en sådan underbar pojkvän i alla lägen. Att han funnits vid min sida sedan september -08 visar vilken klippa han är för mig. Genom långdistansförhållande, flytt, sjukskrivning, diagnos, medicinering, tjafs, skolavhopp - genom allt har han stått bredvid mig. Trots motgångar och nedgångar har vi mest av allt haft en fin tid tillsammans. Genom skratt, glädje, lycka, knasigheter, myskvällar, cykelturer, resor, promenader - genom allt. Lyckan är enorm.

Aj aj aj.


Har pratat med ortopeden, IGEN. Det första jag kommer göra imorgon är att åka till akuten, IGEN. När jag var där i helgen träffade jag en allmän läkare när jag egentligen skulle ha träffat en ortopedläkare. Eftersom det var valborg, helg och natt då jag kom in med ambulansen fanns ortopedläkaren inte där.

Igår när jag pratade med ortopedmottagningen berättade dom att jag har fått tid 26 maj!!!!! Det var därför jag var på krigsstigen igår. Ifall ni undrade. Talade om för sköterskan i telefonen att jag har så fruktansvärt ont osv. Nä, 26 maj gäller eftersom det inte finns en tidigare tid. Jag vet mycket väl vilka väntertider det är i vården och vilka köer det är. Satt för tusan och väntade på operation i 3 månader i vintras.

Ringde ortopedmottagningen för en liten stund sedan. Äntligen fick jag prata med en sköterska som verkligen lyssnade på vad jag sa och som ställde frågor. Är det svullet? Har du det lindat? Låser knät sig? Mitt knä är svullet, lika ont som i lördags, kan inte gå utan kryckor, ligger i soffan med benet i högläge men försöker röra benet det lilla jag kan. När jag sedan sa att det klickar/knäpper när jag försöker böja benet eller sträcka ut det talade han om för mig att jag borde fara till akuten. Så det första jag kommer göra imorgon är att åka till akuten. Petter börjar jobba kl 07 så han ska skjutsa mig. Nu jäklar ska det bli ordning på mitt knä!

Just another Thursday.


Önskar att jag var på jobbet. Önskar att jag inte hade ont. Önskar att jag slapp ringa hela dagarna. Önskar att jag får komma tidigare till ortopeden. Önskar att det var fredag. Önskar att knät blir bra imorgon. Önskar att jag var utomlands. Önskar att jag slapp detta elände.

Det är mycket man önskar här i världen. Istället för att önska får man ta tag i saker. Hålla hoppet uppe samtidigt som man ordnar allt som behövs. Försöker göra det lilla jag kan. Bara att diska är i princip omöjligt men jag gör det ändå. Rastlös är något jag inte alls tycker om. Att jag har hamnat i denna situation igen är väl ganska typiskt. Jag väljer att se det från den ljusa sidan istället: Denna gång vet jag hur allting fungerar. Jag vet hur det är att behöva gå på kryckor en längre tid. Jag vet hur det är att vara enormt rastlös. Jag vet hur försäkringskassan fungerar. Jag vet att jag inte kommer sitta här för alltid. Jag vet att imorgon är en bättre dag.

"Act as if what you do makes a difference. It does."


Sunny day!


När jag vaknade och hade stigit upp kikade jag genom persiennerna. Till min glädje såg jag strålande sol! Klickade mig sedan in på vädret på internet.. ännu mer sol! Verkar som det blir fint hela dagen med undantag för lite moln. Hoppas temperaturen letar sig uppåt också så jag kan sätta mig på balkongen. Hade varit lovely!

Hockey.


Nu ska jag och min älskling se hockey! Heja Sverige!!

Trippel.





Johannis hade köpt med sig denna goa glass när hon kom på lunchen idag. Vilken chokladbomb!! God som rackarn var den.

Pärlan.


Har haft min pärla på besök idag. Två gånger dessutom! Tur man har fina vänner, speciellt när man som mest behöver dom.

Läget just nu.

Är på krigsstigen, återkommer senare.

Onsdag.


God morgon!

Har sovit så himla dåligt under natten så jag tog en liten sovmorgon till 09.30 idag. Nu är jag i alla fall uppe! Min fina Johanna ringde nyss och frågade om hon kunde komma hit på lunchen. Självklart kan hon det! Kul med sällskap!

Avant.




 

 

 

Gissa vad jag just har gjort?! Köpt en ny kamera! Wohoooooooooooooooo!

 

Har ingen aning om den är bra men det lär väl visa sig, haha. Hoppas den kommer innan helgen. 


Texten säger allt.



Det känns som solens strålar lyser på mig igen
Och säger att dom funnit mig på nytt
Och vinden blåser vindar som leder mig
Mot det håll som jag vill gå

Kan ett hav
Fullt av möjligheter bli en bro
Som leder mig fram

Jag vågar
Ta steget ut och gro
Jag önskar
Att jag funnit min tro
Att jag klarar allt
Som den långsamma blomman
Som äntligen slagit ut

Det känns som livet har en mening med allt igen
Och säger föll med mig du blir nåt stort
Dina färger målar bladen och leder dig
Till allt du önskar du redan har gjort

Som den långsamma blomman
Som äntligen slagit ut

Valborg.
















Här kommer några bilder från i lördags då det var valborg. Lånade bilderna av Jossan.

Vi hade en riktigt mysig kväll! Till middag grillade vi kött och halloumi som vi åt pommes till. Sedan såg vi Sverige-Norge i hockey. Spännande match!! Blev även lite kortspel innan det var dags att cykla hem. Eftersom jag egentligen skulle upp och jobba kl 07 var jag hemma vid 23. Vad som hände sedan vet ni. Men det var en mysig valborg så länge den varade!

-08



3 år sedan. Så länge sedan är det sedan dessa två kort togs. Tiden flyger verkligen iväg snabbare än vinden!

Kollade igenom foton då jag hade kort hår. När jag ser dessa foton blir jag riktigt sugen på att klippa bort 2,5 dm av håret - precis som jag gjorde för 3 år sedan. Haha vilken beslutsångest jag har men tänk vad skönt det skulle vara att bara kunna sätta upp håret i sommar. Nu hänger det bara som en gardin.

Gånger 2.



Under förmiddagen har jag suttit i telefonsamtal. Historien upprepar sig. Inte riktigt om jag själv får bestämma men alla dessa samtal är ju ingenting nytt. Känns som jag spenderade hela vintern i soffan med luren i örat. Vänta lite.. det var exakt vad jag gjorde.

Foton.


Ett tidsfördriv som faktiskt är "bra" när jag ligger hemma med knät igen (!!) är att sortera mina bilder som jag har på datorn.
I januari slängade jag en massa foton eftersom jag rensade allting då jag fick min nya dator som jag har nu. Försöker hålla efter men senaste tiden har jag jobbat, umgåtts med vänner och haft mycket annat för mig.

Får se det positiva i allting. Dels har jag mycket tid över till att slänga, redigera och sortera mina foton. Och dels har jag många foton jag inte lagt upp här på bloggen ännu. Så istället för att sitta och deppa ska jag vara glad över tiden jag har över till saker jag inte annars hinner med.

Tisdag.


Gooooood morgon mina små hjärtan.

Är nästan arg på mig själv över att jag gick upp så tidigt idag, 06.35 för att vara exakt. Kunde verkligen inte sova pga. smärtan i knät så tänkte att det är lika bra att stiga upp. Sitter ju ändå bara i soffan hela dagen och vilar. Blä för att ha ont! Ett tips, försök att undvika att skada era knän!

Lykta.


Förra veckan var jag & Johanna på expo där jag köpte denna lykta. 99:- fick jag betala för den. Balkongen börjar ta form!

Klippdags?!

Mitt hår är nästan alldeles för långt. Går verkligen inte att göra mycket med det. Om jag lockar det åker lockarna ut väldigt snabbt. Om jag ska ha en svans måste jag ha minst 3 snoddar (+ att jag får jäkligt ont i hårbotten, hej ansiktslyft.. haha!), tar evigheter att torka efter att jag duschat osv. Kanske bara kan tunna ur plus klippa upp det men jag tror minst 1 dm får flyga iväg också. Nästa gång jag far hem till Skellefteå ska jag se om min moster har tid att klippa mig, hon är ju frisör.

Eller så kanske jag kör på att klippa håret just under axlarna som jag gjorde för snart 3 år sedan?! ; )




Måndag.

Känner mig typ såhär snygg just nu.....

Bloggen har stått lite stilla senaste dygnen men det är inte så konstigt med tanke på mitt knä. Tänkte ta en liten kort sammanfattning av det som hände för er som undrar. Allting började i lördags, dvs valborgs, när vi kom hem från några vänner vid 23-tiden. Tog av mig ena skon och sedan skulle jag ta av vänsterskon. Satt på köksstolen, böjde mig ner för att jag skulle remma upp skon samtidigt som jag böjde ut smalbenet åt vänster. Då hände det! Det knakade/klickade/knäppte till vid sidan av knät och sedan låste det sig och jag fick verkligen PANIK. Skrek som bara den samtidigt som jag på något vis tryckte tillbaka knät!! Fast det var inte knät som hoppade ur led, det var vid sidan av knät något hände.

Hur som helst satt jag och grät på stolen i köket. Petter som satt i vardagsrummet kom givetvis springades, han trodde väl jag höll på dö eftersom jag i princip skrek. Satt och höll ena handen på  låret och andra på smalbenet.. det kändes som att benet skulle fara iväg annars. Väldigt svårt att förklara men det gjorde så jäkla ont. Efter 30 minuter hade jag lyckats få mig 1 meter framåt till diskbänken där jag tvättade bort sminket. Petter ringde sjukvårdsupplysningen som frågade en massa frågor och sedan sa att vi absolut inte kan ta en taxi till sjukhuset utan att vi skulle ringa 112. Sagt och gjort ringde vi dit. Efter ett tag kom ambulansen och jag fick morfin. Resan till sjukhuset var inte alls rolig med tanke på hur mycket bilen svängde och guppade. Bara jag rör benet någon cm gör det fruktansvärt ont. När vi kom in till akuten fick jag ännu mer morfin men det hjälpte knappt heller. Det enda morfinet gjorde var att jag började må illa. På akuten blev det röntgen och sedan undersökning av knät. Pga att jag hade så ont var det svårt för läkaren att undersöka knät så han beslutade att skicka hem mig med smärtstillande tabletter och väntan att få komma till ortopeden.

15 november skadade jag knät. For till akuten. Besökte läkare. Magnetröntgen. Menisken var trasig. Väntade på operation som inte blev av förrän 25 februari. När väl knät började bli bra och jag kunde gå, cykla, fått jobb - 2 dessutom så ska det börja jävlas igen. Orkar inte med smärtan, försäkringskassan, sjukhusbesök, väntan, tabletter, operation och allt vad det innebär en gång till. Jag vet att jag inte ska ta ut något i förskott eftersom dom inte vet vad det är ännu, men klart jag är orolig. Att sitta sjukskriven hela vintern var tusan det värsta jag gjort!! Det blir verkligen psykiskt då man inte kan gå ut på en promenad, gå på stan, diska, städa, jobba eller vad som helst. Fy och fan för detta.

Då är jag tillbaka i soffan. Tillbaka till smärta. Tillbaka på kryckor.
Frågan denna gång är bara hur länge jag kommer sitta här. Men jag ska tänka positivt. Måste.

Söndag.

Hej! Ville bara skriva några rader ifall ni undrar vars jag håller hus. Skadade mitt knä igårkväll så har spenderat hela natten på akuten. Undersökning och röntgen. Morfin och smärtstillande som inte alls hjälpte. Sitter nu hemma i soffan och har så fruktansvärt ont. Ska få komma till ortopeden, frågan är bara när. Måste ringa dit imorgon.

Ni vet i alla fall att jag lever, typ. Dör lite av smärtan men jag får härda tills vidare.
Vi hörs senare. Kram!

RSS 2.0