Utställning.

 
 
 
 
Äntligen, får man väl säga, ska jag berätta om utställningen vi var på i söndags. Bättre sent än aldrig.
 
Förresten, på första bilden ser ni buren som vi köpt. Efter ett bra tags letande hittade vi äntligen en bilbur som passar vår bil. Summan var dock hög men då den är anpassad för modellen och årtalet på vår bil. Vi rymmer lite packning på sidan av buren vilket är ett plus. Det enda vi behöver göra är att höja taket på buren. Det är inget måste men Petter sa att han kan göra det på något sätt. Tur man har en händig kille, haha. Det är några cm till taket på bilen så vi vill givetvis ha maximal höjd, även om Otis ligger ner 99% av tiden i bilen. Buren använde vi förresten som bord på utställningen... haha.
 
Jag fick äran att stiga upp 04.45 på utställningsdagen. Tog med mig Otis på en promenad i nästan en timme. Gå och gå och gå är vad som gäller så han inte skulle vara som ett yrväder under förmiddagen. Detta var första gången för både oss och Otis så bra om vi alla var liiite slut i alla fall. Men självklart inte så trött att Otis ville sova, bara så han blev lite slut. Strax efter 07 befann vi oss på plats (vi var nästan först, slapp avgiften för parkering märkte vi sedan, haha). Vi ville vara bland dom första så Otis skulle få se när dom andra bilarna/människorna/hundarna kom. Kommande timmarna gick vi runt lite med Otis, hälsade på hans uppfödare, hjälpte till att ställa fram saker mm. Otis uppfödare hade ett tält samt 2 av deras hundar med sig så vi hängde med dom hela dagen. Fika och stolar hade dom också med sig. Vilka härliga och generösa människor! Var även 3 andra ägare + deras hundar som var med oss hela dagen. Deras hundar kommer från samma uppfödare. Roligt att träffa samt lära känna andra personer med labradorer.
 
Ska försöka dra det lite kortfattat, blir så långt märker jag. 09.30 drog allt igång. Otis tävlade i juniorklass mot 2 andra hundar. Trist att det bara var två till i hans klass. Ovanligt lite sa uppfödaren. Otis är 11 månader och de andra var 14 månader. Jättefina alla 3! :) Vår ögonsten kom tyvärr sist/3:a men vi hängde absolut inte läpp över det. Petter gjorde ett toppenjobb i ringen! Och Otis var så duktig när han sprang och stod framför domaren. Var verkligen imponerad av hur lugn han var hela dagen. Tror det blev så många intryck och så många hundar att han blev trött bara av att kolla på dom, hihi. När Otis bedömdes fick han "Excellent"! Så glad över det. Vår stjärna. 
 
"Rejäl ung hane, med bra huvud och uttryck. Ngt framskjuten skuldra, goda vinklar bak, bra kropp och bröstkorg. Fina ben och tassar. Bra pälskvalitet. Rör sig lite stakat fram."
 
I konkurrensbedömingen sa domaren att de andra två labradorerna hade mer utvecklad front än Otis och var allmänt mer utvecklade, han behöver växa till sig och därav hans placering. Haha, alltså ursäkta... jag förstår absolut vad hon menade men det är klart att de andra två har växt mer än Otis, dom är ju 5 månader äldre. Och när dom fortfarande växer är ju 5 månader ganska mycket. Hade varit intressant att se vilken plats alla kom på om Otis också var lika gammal som dom. Men man får ta det med en nypa salt. Jag är jätteglad över att allt gick så bra! Nu längtar jag tills 27 oktober. Då ska vi till boden på utställning! 

Kommentarer

Lämna en kommentar här:

Ditt namn
Kom ihåg mig?

Mail (publiceras ej)

Har du en blogg?

Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0