Utställningen!

 
 
Bild 1. Petter och Otis inne i ringen.
Bild 2. Otis och tre andra hundar. (Otis är längst bort)
 
Hej på er! Känns som det var evigheter sedan sist. Som ni vet åkte vi upp till Boden i fredags för att gå på utställning. Vi stannade i Piteå för att äta middag och precis när vi skulle ge Otis mat och rasta honom där också började det snöa! Så mysigt. Tur vi hade bytt till vinterdäck. I Boden var det fullt med snö, Otis var såklart överlycklig.. hihi.
 
På hotellet där vi skulle bo över natten mötte vi Otis uppfödare samt 2 andra personer som också skulle ställa ut sina två labradorer. Resten av kvällen satt vi och pratade innan det var läggdags. Tyvärr fick vi inte alls mycket sömn.. 2 våningar under var det nattklubb och när den stängde kl 02 började någon hamra eller liknande ovanför. Störande!! Otis som alltid brukar sova hela nätterna tassade omkring ett flertal gånger i rummet. Inte konstigt att han blir orolig när det dunkar och har sig sådär. Inte ens vi kunde ju sova. Nåja. Vi sov väl litegrann.
 
Själva utställningsdagen gick bra. Fast det är svårt att svara när folk frågar hur det gick, haha. Det är ju så många olika moment osv. Först bedömdes Otis och han fick "very good" som är näst bäst (exellent är bäst). När det andra två hundarna också var klar var det dags för konkurrensklass. Då möttes alltså Otis och de andra två. På första plats kom Kjelle, han kan ni se på andra bilden. Det är den gula labradoren som tittar in i kameran. Han är såååå fin! Han kommer från samma kennel som Otis. Kjelle's ägare har vi träffat många gånger förut, hon brukar också vara på viltspår osv. Otis uppfödare sa att hon ville ha en bra grupp valpköpare vilket vi också är. Ofta säljer hon sina valpar till andra länder eftersom hon är den som hållit på längst med uppfödning i Sverige och är väldigt populär över hela världen. Rätt häftigt!! Förra hösten fick dom 3 kullar nästan samtidigt (!!) och Otis var en av alla valpar. Men denna gång ville hon att några valpar skulle hamna i närheten vilket vi är otroligt glada för, annars hade vi aldrig haft världens finaste vovve hos oss. Hur som helst. Det är så kul när man lär känna andra människor som brinner för samma sak. På utställningen satt jag bredvid en tjej som äger Otis syster. Dom är så lika, hihi. Så roligt att se deras likheter, hon la sig och sov EXAKT som Otis brukar sova. Hjärtat smälte flera gånger minsann. 
 
Nu kom jag visst av mig lite. Otis kom på andra plats och domaren sa att Otis är lite för "enkel" ännu men det visste vi redan. En labrador har inte vuxit klart förrän den är 3-4 år så han har 2-3 år kvar. Här nedan kan ni jämföra Otis och Boston som också är från samma kennel.
 
 
Boston och Otis.
 
Kommer inte ihåg hur gammal Boston är men tror han är ca 1,5-2 år. Ni ser förmodligen skillnaden. Boston har större bröstkorg, bredare hals, grovare ben osv. Några kanske inte förstår varför vi ställer ut Otis redan nu, om han ändå ska växa mer? Det gör vi av den enkla anledningen att både vi och Otis ska lära oss hur det går till. Det är en otroligt bra erfarenhet! Att man får resa och träffa härliga människor är givetvis en bonus. Det ger så mycket. Plus att vi vill att Otis ska bli pappa en vacker dag och då är det nästan ett måste. 
 
För er som vill kika...
Otis uppfödare > Destiny's Klicka på 'hundarna' och där ser ni Otis mamma, Fanny.
Otis pappa > Mambrinos hittar ni på fliken 'Males'. Han är den som heter Mambrinos Nose For News.
Han är även Otis bror som ni också hittar på samma hemsida.
 
Otis fick även vara med i uppfödarklass (andra bilden). Dock hände något, vi vet inte vad. Helt plötsligt blev han jätterädd och ville bara backa. Jag som stod på sidan om såg det direkt och förstod inte varför. Petter märkte det någon sekund senare och sa det till uppfödaren. Hon och Petter bytte så uppfödaren tog Otis och Petter fick ta My, den gula. Otis brukar inte vara rädd för hundar men det hade ju varit mycket hela dagen osv. Plus att han är lite rädd för Boston.. han är verkligen mäktig och utstrålar power. Men hade dom träffats bara dom två hade det säkert gått bra, men nu blev det lite "tvingat" när de skulle stå alla fyra på rad. Nåja, det löste sig ju snabbt och han var inte rädd när Petter och hon hade bytt.
 
Längtar tills nästa utställning, men det blir nästa år. 

Kommentarer
♥ Marie

Nämen tuffen då tråkligt att han vart rädd, men så kan Bellman med vara han ser och hör sådant som ingen annan individ hör eller ser

2012-10-29 @ 15:39:48

Lämna en kommentar här:

Ditt namn
Kom ihåg mig?

Mail (publiceras ej)

Har du en blogg?

Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0