How old is your soul?



Bilden togs för en månad sedan, så lill-Otis har nu blivit ännu större. Kärlek.

Ikväll är det bara jag och Otis hemma. Eller, det är givetvis inte så "bara". Det är otroligt vad en hund kan ge utan att vara medveten om det. Villkorslöst. Jag som är väldigt lättskrämd samt mörkrädd finner det otroligt givande på de planen att ha Otis. Självklart är han så mycket mer än så, men ni förstår nog hur jag menar. Tryggheten som han ger är... finns inget ord för det. Mer än guld värt. 

Hört talas om att dataspelet 'Diablo 3' har släppts? Då kan ni gissa EN gång varför Petter inte är hemma, haha. Tydligen har alla väntat i 10 år på att denna versionen ska släppas och det gjorde den för någon dag sedan. Så nu är han och killgänget hos en kompis för spela hela natten, galet. Får väl se om han ser ut som ett vandrade lik imorgon! Tro inte att det bara är en natt, oh nej. Detta är större än så så förväntar mig att ha honom sittandes vid datorn så mycket han bara kan. Men jag tycker det är skönt att vara själv ibland också. 

Nu ska jag mysa ner mig i soffan och kika på film.
Har varit igång hela dagen. Hoppas ni allihopa får en en mysig kväll. 



Förresten. Idag köpte vi ett nytt halsband till gossen. Detta blir den fjärde varianten......
Först hade vi ett retrieverkoppel eftersom uppfödaren tyckte det var bäst så vi provade det. Vi hade bara haft honom några dagar om jag inte minns fel innan han for lös!! Fy och fan på ren svenska. Det var bland det värsta jag varit med om. Nog om det, det gick i alla fall bra och ingen skada skedd. Efter den situationen köpte vi ett likadant koppel fast med "stoppar" på båda sidorna. Det fungerade helt okej så vi använde det tills han blev ca 6 månader. Då köpte vi kedja. Stryphalsband. Ja jag vet, alla har olika åsiker men stryp är inte så hemskt som det låter på namnet. Det är INTE meningen att hunden ska strypas.

Efter ca 1 månad med det kände vi att Otis inte var redo för stryp, eller att det helt enkelt inte passar honom. Han vill ju lukta på allt och äta på det mesta. Pinnar och grus/stenar är favoriterna... men vi försöker lära av honom det hela tiden varje dag. Tillbaka till kedjan. Själv tycker jag det kändes dumt då han blir stryp allt för ofta eftersom han är så nyfiken och i princip spårar hela tiden, även fast vi inte lärt honom det utomhus. Bara inomhus. Alla hundar har ju bra luktsinne men Otis är något extra, hihi. Dessutom grymtar han då han luktar eftersom det är så intensivt ibland. Lite sött! Självklart tränar vi kontakt allt vad vi bara kan men en labrador som har fått upp en lukt eller ett spår eller ser en pinne tycker såklart det är mer intressant än matte. Hm. Så där har det verkligen känts fel att rycka i kopplet (absolut inte dragit då det bara ger motsats effekt, då drar han ju bara ännu mer och bli ännu starkare i halsmusklerna).

Tusan vad jag babblar, blev helt inne i det här nu känner jag. Ursäkta. ;)
Slutsatsen är i alla fall att vi idag köpte ett vanligt läderhalsband. Vi har ju läderkoppel så vi behövde bara köpa halsbandet. Har bara hunnit vara ute med honom en gång sedan vi köpte det men den promenaden gick bra. Såklart han ville ta upp pinnar men jag tycker faktiskt han lyssnade bättre och följde mig istället för att dra till allt annat intressant. Sen vill han ju alltid bära på saker, främst pinnar, men när han ska ÄTA dom blir det jobbigt. Men han är trots allt knappt 8 månader så man får har ett rejält tålamod eftersom han börjar bli tonåring.

Kommentarer
♥ Johanna

Fin bild

2012-05-17 @ 10:14:52
URL: http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se
♥ callefille

vad har du för planer idag? :)

2012-05-17 @ 10:23:40
URL: http://callefilles.blogg.se/
♥ Stefhanie

Så söt blid på er :)

2012-05-17 @ 21:56:56
URL: http://riewe.blogg.se/

Lämna en kommentar här:

Ditt namn
Kom ihåg mig?

Mail (publiceras ej)

Har du en blogg?

Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0