Torsdag.

 
Snacka om att Otis totalt kan stirra ut en! Haha. Fast på bilden ovan höll han på med en leksak fast tittade upp när jag sa hans namn. Han kan se så förvånad ut ibland. Otis hade gnällt ett tag och ingenting jag gjorde var bra nog. Allt jag ville var att se tv en liten stund, hade varit igång hela dagen (bilden togs igår eftermiddag). Men icket sa nicke. Matte skulle minsann inte se tv, hon skulle ju umgås med sin vovve. Det slutade med att jag satte mig på golvet, då var han äntligen nöjd. Tänk vad lite som krävs för att han ska vara nöjd. Han vill alltid vara nära. 
 
Igår gjorde vi något spännande. Jag, Petter och Otis tog bilen några mil söderut för att fara till hans uppfödare. Hon ska börja träna oss och några andra i viltspår. Så roligt med människor som brinner för det dom gör! Det var även en domare i viltspår när vi kom dit. Uppfödaren och hon är vänner sedan länge tillbaka och nu hade hon kommit ner för att hjälpa till lite. Hela dagen hade dom fått besök en efter en, alla som kommer träna viltspår i vår grupp. Tror vi blir ca 10 st. Vi blev där några timmar men för att korta ner vårt besök så kan jag berätta lite kort bara. Vi traskade in i skogen där jag och Otis fick köra 3 olika spår. Först ett kort, sen ett längre och sedan ett lite svårare. Petter fick lägga spåret så han fick också lära sig något nytt! Dom tyckte han var jätteduktig, haha. Medans Otis spårade och jag gick bakom honom med linan gick domaren bakom mig och pratade hela tiden. Hur jag skulle göra, vad Otis gjorde och vad jag kunde säga, när jag skulle stanna osv. Detta var ju verkligen något helt nytt för oss men det gick toppen! Otis gjorde ett sådant bra jobb och jag kände mig efter en stund ganska säker bakom honom. Det gäller att läsa av hur han luktar och hur han arbetar så jag lär mig hur jag ska göra bakom honom. Man kan ju inte bara traska på, vi blir ett team.
 
Vi hade jättekul och jag är så glad att vi börjat med detta! På söndag blir första träningen där vi alla träffas. Igår var mest för att hundarna och vi ägare skulle få prova på samt att uppfödaren och domaren ville se hur dom arbetade enskilt. 

Kommentarer
♥ Mirre - En Fotograferande hundtoka

Hehe han är som Bellman, det är oftast sött, men kan bli lite krävande med, hehe

2012-08-23 @ 13:07:17
URL: http://myflowergirl.blogg.se

Lämna en kommentar här:

Ditt namn
Kom ihåg mig?

Mail (publiceras ej)

Har du en blogg?

Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0