Dagen efter operationen.



Nu är jag tillbaka, mina vänner! ♥

Tänkte dela med mig av hur gårdagens operation gick till. Anmälde mig på mottagningen för operationer och fick sedan sitta ner i väntrummet. Efter ca 10 minuter kom min läkare som jag gick iväg för att prata med. Han frågade lite hur det hade varit nu under sommaren med knät osv. Innan jag fick gå tillbaka till väntrummet ritade han pilar på knät så dom vet vilket knä dom ska operera, vore ju en fördel om dom tog rätt.. haha. Tog bara 5 minuter till i väntrummet innan en sköterska visade mig omklädningsrummet. Bytte om till en såndär hemsk sjukhusskjorta (har aldrig gillat sådana). Ni vet en som hänger till fötterna och som man knäpper i ryggen. Toalettbesök gjordes innan jag fick komma in till ett annat rum där min säng + typ 10 andra sängar var. Som tur var låg bara jag och en annan dam där än så länge. Läste en tiding i väntan på narkosläkaren som ganska snabbt kom förbi. Rullades iväg till operationsavdelningen och in i en operationssal. Det var ju bara 5 månader sedan jag gjorde allt detta så jag visste vad som komma skall vilket var skönt. Fick en nål i armen där dom sprutade in narkosen mm. Hann bara känna mig snurrig i en sekund innan jag somnade.

Uppvaket var något helt annat än förra gången. Fy och fan så dåligt jag mådde. Tydligen kan det vara olika gång till gång. Efter förra operationen fick jag en smärtstillande tablett som jag mådde superilla av samt spydde utav den. Eftersom vi nu visste att jag inte riktigt tål vare sig den eller en annan som jag fick sist åt jag ingen sådan smärtstillande igår. Hela tiden på uppvaket var som en dimma. Inte så konstigt med tanke på att jag hade väldigt lågt blodtryck under några timmar. Sköterskorna var hos mig hela tiden för att hålla koll. Maskinen som mäter blodtrycket pep hela tiden eftersom jag inte mådde bra. När jag skulle försöka äta åt jag en halv gurkbit innan jag höll på svimma. Mådde tvärilla och en sköterska sänkte direkt sängen under huvudet och gav mig något i armen så illamåendet skulle försvinna lite. Hade fått en liter dropp så dom ville att jag skulle gå och kissa en stund senare. Rullades iväg i sängen och fick sedan hjälp till toan eftersom jag var så snurrig och yr på grund av det låga blodtrycket. Kissade och la mig sedan i sängen igen. Somnade hela tiden för jag var så trött och slut. Illamående och svag. Yrsel och nära att svimma. Inte för att klaga men det var nog bland det värsta jag varit med om. Förra gången var operationen ungefär kl 10 och jag for hem redan vid 2-tiden. Denna gång var operationen ungefär kl 8 och jag for hem vid 17-tiden. Det säger ganska mycket..

På uppvaket fick jag i alla fall i mig en knäckebrödsmacka som tur var. Hade ju inte ätit något sedan kvällen innan. Gissa om jag var hungrig!! När jag kom hem vid 18-tiden gjorde Petter lite kräm och mjölk till mig. Fina fina Petter, som han fick sköta om mig igår. Tur att man har en sådan rar sambo. Åt knappt halva tallriken innan jag bokstavligt talat skrek "JAG MÅSTE SPYYYYYY! HÄMTA EN PÅSE FÖR FAN!! SKYNDA DIG DÅ!!" stackars Petter som satt och åt middag fick istället springa och hämta en hink för att sedan se mig spy.. uschuschusch. Lite senare under kvällen åt jag en macka vilket gick bra. Jag hatar verkligen att spy så att jag bara gjorde det en gång är jag glad för. Under natten som var oroade jag mig över att jag inte skulle få sova så mycket pga smärtan i knät men det gick över förväntan! Har sovit så gott man kan med ett nyopererat knä.

Nåja, jag ska inte tjata om min operation mer. Men nu vet ni händelsen i stora delar. Förresten, ni kanske undrar vad dom gjorde i knät mitt? Jag hade ju skadat menisken så dom tog bort några lösa meniskbitar som låg löst i knät plus att dom tog bort en bit av menisken eftersom den hade en spricka i sig. Mitt brosk nedanför knäskålen har även blivit skadat pga. meniskskadan men det var inte så märkvärdigt att dom behövde göra något åt det. Tur var väl det, annars hade jag hoppat på kryckor MINST 6 veckor till.
Vad som gäller nu är:
  • Ta bort bandaget om 4-5 dagar
  • Ta smärtstillande mediciner 3-5 första dygnen
  • Ta bort stygnen om 10-14 dagar
  • Ha benet i högläge då jag vilar
  • Trampa med fötterna för att motverka svullnaden samt minska risken för blodpropp
  • Börja med träningsprogram dagen efter operationen (utifrån svullnad, smärta mm)
  • Sjukgymnast om ca 4 veckor
Det var väl min historia i korta drag, även om det blev långt. Har ni några funderingar - fråga på! Jag har ändå bara tråkigt nu då jag måste sitta i soffan mest hela dagarna. Vi hörs lite senare under dagen, nu ska jag prova köra lite träning. Får se hur det går..

Kommentarer
♥ zaaandra

jättesöt blogg! jo det är såhär att jag kör länkbyte på min blogg, vill du vara med? allt du behöver göra är att ta en bild ifrån min blogg vilken du vill! och länka min blogg på din blogg, så gör jag lika med din så får du vara med och ta mina besökare som samt jag får göra med dej! hoppas du nappar, ha en bra dag KRAM! hör av dej i min blogg! osv, KRYA!

2011-07-28 @ 14:51:35
URL: http://lindbloomen.blogg.se/

Lämna en kommentar här:

Ditt namn
Kom ihåg mig?

Mail (publiceras ej)

Har du en blogg?

Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0