Svaret.


Besöket hos läkaren idag gick väl bra, eller hur man nu ska uttrycka det. Då jag inte visste vad magnetröntgen visade och vad som kommer ske härnäst var det lite nervöst när jag satt i väntrummet. Minuterna gick väääääldigt långsamt. Hur som helst. Som jag trodde så är menisken skadad IGEN. Fick se bilder från själva magnetröntgen vilket var intressant. Läkaren pekade på bilden och förklarade alla olika saker för det är minsann inte så lätt att förstå sådana bilder om man inte är expert. När han visade vars menisken sitter var min första tanke "vad tusan är det där för streck?". Mitt i menisken ser jag en lång spricka längs med hela menisken. Aj aj aj.

Förutom att jag inte kan böja eller strecka ut mitt knä speciellt mycket så klickar det när jag väl försöker. Typiskt för meniskskador. Läkaren berättade att anledningen till varför jag har så himla ont och att det klickar beror på att menisken troligtvis kläms fast i knät. Bilden visade även att jag har en liten skada på brosket. Det var mycket information att ta in från honom men även det kan göra att knät klickar och har sig. Känns som mitt knä är en djungel.. haha.

Slutsatsen av detta är att det kommer bli operation IGEN. Kan tyckas märkligt att säga detta men jag är ändå "glad" över det. Hellre att det är något problem som dom kan åtgärda istället för att bara vänta ut det eller något liknande. Imorgonbitti ska jag ringa till operationsplanerarna. Läkaren satt mig på prio 1.. denna gång ska jag inte behöva vänta 3 månader! Förresten, nu till grejen. Jag frågade givetvis VARFÖR det har blivit samma visa igen i samma knä, samma menisk och samma skada (+ broskskada denna gång). Svaret jag fick löd "Jadu, förra gången tog vi nog inte bort en tillräckligt stor bit av menisken. Man försöker alltid spara så mycket man kan eftersom menisken är en stötdämpare för knät och man annars riskerar att få stora problem efter några år". Jag förstår hans svar, absolut. Men det konstiga är ju att dom tog bort biten som var skadad och nu är det en skada igen i samma menisk. Tycker inte det borde bli det. Nä nu ska jag sluta surra som ett bi. Tankarna snurrar.

Jag är i alla fall glad att det är ett knä och inte någon allvarlig sjukdom. Ska tänka positivt.

Kommentarer

Lämna en kommentar här:

Ditt namn
Kom ihåg mig?

Mail (publiceras ej)

Har du en blogg?

Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0