Måndag.



Nu ska ni få höra vad som hände sent igårkväll, vid 23-tiden.
Petter jobbar natt några dagar i rad nu så igår var jag och Otis hemma själv från kl 20. Rastade honom för sista gången just efter kl 23. Hade blåst ut alla ljusen, borstat tänderna, varit ut med soporna osv. Skulle just hoppa i säng och läsa en tidning innan jag skulle sova. Plötsligt hör jag hur det nästan dånar i lägenheten! Tanke nr 1 var "kanske det är snö/regn/istappar som slår mot rutan". Någon sekund senare inser jag att det verkligen är inne i lägenheten det låter. In till matrummet har vi ett kompostnät (eftersom Otis annars vill gå in där och tugga på mattan) och det låter precis som att någon står och skakar i det. Hjärtat slår i 190. Vågar knappt gå dit för att kolla, men jag måste. Hur som helst tänder jag lampan i matrummet och ser en STOR vattenpöl på bordet?! Vad tusan tänker jag. Släcker fort som attan lampan eftersom vatten+el=ingen bra kombo...

Ringer Petter som är på jobbet. Frågar vad sjutton jag ska göra och varför det är vatten. Antagligen kommer det från taket men ser inget för det är så mörkt. Tänder ljus där inne så man i alla fall ska se lite. Inser att det måste komma från "koppen" där eluttaget sitter i taket. Vi har en lampa från IKEA.. ni har säkert sett dom. Tror dom heter 'maskros' om jag inte minns fel. Eftersom den är så stor droppade det vatten från koppen, ner på lampan och till slut på bordet. Slutade i alla fall med att Petter kom hem, tog lös hela lampan (tur han är elekriker.. haha, så han knipsade bara av allting eftersom det var ihopkopplat) också kikade vi hur det såg ut. Svårt att förklara.. men eluttaget sitter som fast i en "rund ring" som ha lossnat från taket.. för att dra en lång historia kort ringde vi hyresvärden som sa att det hände exakt samma sak för 2 år sedan i denna lägenhet, i exakt samma rum. Beror på att vatten har tagit sig in i något rör troligtvis. Men verkar inte droppa mer vatten i nuläget så vi skulle avvakta och se.

Summan av kardemumman: Kom inte i säng förrän 01-tiden. Är glad att det var vatten som droppade och inte någon inbrottstjuv, haha. Fast det är inte så troligt men innan jag visste vad det var blev jag såklart rädd.
Nu får vi hålla tummarna att inge mer vatten vill komma på besök!

Kommentarer
♥ merr

Neongult är en färg som kommer vara inne i sommar så nu har du chansen att vara med och tävla om ett hett catwalk plagg. Klicka gärna in och var med du också! :)



http://www.nattstad.se/merr?id=2588045

2012-02-25 @ 19:52:02
URL: http://nattstad.se/merr

Lämna en kommentar här:

Ditt namn
Kom ihåg mig?

Mail (publiceras ej)

Har du en blogg?

Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0