Överlevde.



– Jag har upplevt väldigt mycket bra i det här landet. Man har bara ett liv och man måste uppleva både bra och dåligt. I ett farligt land har du alltid en chans att överleva… och i ett fredligt land finns det alltid en risk att bli dödad.

Tänk dig att fly från ditt hemland. Det är precis vad 19-årige Hussein gjorde för 2 år sedan. Han kom från Afghanistan till Norge som asylsökande. Hussein befann sig som så många andra på Utøya den där sommardagen som skulle komma att bli en mardröm. Trots att han blev skjuten 4 gånger, lever han idag. Trots att han inte kan simma, druknade han inte. Trots att han flydde kriget, överlevde han ett annat. Orden han sa till aftonbladet här ovan säger verkligen allt. Trots all ondska som finns i världen vinner alltid godheten. Hoppet om en bättre värld finns alltid hos dom som verkligen tror på det. Livet har inga garantier men så länge vi alla fortfarande hoppas och tror, så finns chansen. En chans att bevisa att vi alla är lika, oavsett bakgrund, hudfärg, kultur, ålder eller kön.

Som min mamma säger: Vi har bara varandra.

Kommentarer
♥ louisebiszczak

hallå där (:

följa varandra via bloglovin? :)

2011-07-26 @ 15:11:53
URL: http://biszczis.blogg.se/
♥ mysan

Vad tycker du om min blogg då? :D

har ny heder och allt!

2011-07-26 @ 17:23:30
URL: http://myedenvad.blogg.se/
♥ mathilda

Hey hur mår du?

Väldigt fin blogg, ta en titt in på min blogg där jag skriver om min vardag osv:)

/M.a

P.s följ min blogg på bloglovin här http://www.bloglovin.com/blog/2521996/mathildaagneschristine säg bara till så följer jag din med!

2011-07-26 @ 21:40:29
URL: http://mathildaagneschristine.blogg.se/

Lämna en kommentar här:

Ditt namn
Kom ihåg mig?

Mail (publiceras ej)

Har du en blogg?

Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0